kuyruk yağı faydaları canan karatay / Canan Karatay'dan Mide Kaldıran Tavsiye: Kuyruk Yağını Eritip İçin - Dailymotion Video

Kuyruk Yağı Faydaları Canan Karatay

kuyruk yağı faydaları canan karatay

Canan Karatay’dan kuyruk yağı tavsiyesi: Eritip için, ömrünüz uzun olur

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Dr. Canan Karatay, Melih Altınok’un moderatörlüğünü yaptığı ‘Melih Altınok ile Sebep Sonuç’ programına konuk oldu. Karatay, sağlıklı yaşam hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ünlü profesör, et tüketimi ve sağlıklı yağlarla ilgili önemli noktalara değindi.

İSTER KAVURMA YAPIN İSTERSENİZ IZGARA

Kurban Bayramı’nda istediğimiz kadar et yiyebiliriz” diyen Karatay, şunları söyledi:

“Etin kavurması yapılabilir, ızgarası yapılabilir. Yemek yerken gözünüz de doyacak, mideniz de. Yoğurt, peynir ve et… İstediğiniz kadar tüketin. Bu işin bir formülü yok. Yiyeceğiniz yemeğin dozu olmaz. Sık sık değil, acıkınca istediğiniz kadar yiyin. Hayvandan elde edilen tüm sakatatlar da çok faydalı. Et, içindeki yağlarla beraber antikor üretimi için yararlı.”

KUYRUK YAĞI DOĞAL, EN SAĞLIKLI BESİN

Kuyruk yağı yiyenlerin ömrünün uzun olduğunu belirten Karatay, “Doğada 30 çeşit yağ var. Bitkisel yağları kullanmak ısıl işlemden geçtiği için doğru değil. Ancak hayvandan elde edilen kuyruk yağı eritip içilebilir. Kuyruk yağı en doğal, en sağlıklı besindir. Kuyruk yağı olmazsa hücreler çalışmaz” dedi.

SAĞLIKLI YAĞ KİLO ALDIRMAZ!

Yağ tüketimi ile ilgili de bilgi veren ünlü profesör, sağlıklı yağların kilo aldırmadığının altını çizdi ve şu önemli bilgileri verdi:

“Sağlıklı yağ kilo aldırmaz, büyük bir yalandır. Yağın kilo aldırdığı düşüncesi yanlıştır. Esas kilo aldıran şekerdir. Şeker, en tatlı zehirdir. Kanda şeker yükseldiği zaman bütün hücrelere toksik etki gösterir ve hücre yapısını bozar. Zeytinyağı da çok faydalıdır. Zeytinyağı, yağ değildir; zeytin meyvesinin suyudur. Omega-3 dediğimiz balık yağı çok önemlidir. Kanola yağları, palm yağları, soya yağları çok tehlikelidir.”



Canan Karatay et pişirirken tencereye eklenmesini istiyor.. 1 kaşık eklenirse faydası katlanıyor

Canan Karatay'dan kavurma tarifi. Karatay yaptığı açıklamada "Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de yaşına kadar yaşarlar." ifadelerine yer verdi. 

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kuyruk yağı D vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir. Bu nedenle halsizlik, bitkinlik gibi hastalıklara karşı korurken metabolizmayı da hızlandırır. Romatizma gibi ağrılı hastalıklara oldukça iyi gelir. Bir dönem çıkan kuyruk yağının kolesterolü yükselttiği dedikodularına karşın araştırmalar yapılmış ve kuyruk yağının kalp, damar sağlığı, kolesterol gibi rahatsızlıklara karşı iyi geldiği kanıtlanmıştır. Fakat tabii kuyruk yağı da sonuç olarak bir yağ çeşidi olduğu için çok fazla kullanıldığında kalp ve damar sağlığına karşı kötü sonuçlar doğurabilmesi olasıdır.

Canan Karatay et pişirirken tencereye eklenmesini istiyor.. 1 kaşık eklenirse faydası katlanıyor

Kuyruk yağı saç, tırnak, cilt için çok besleyicidir. Vücuttaki kolajen seviyesine katkıda bulunan kuyruk yağı, canlılık ve parlaklık vererek vücudu hem içten hem de dıştan besler. Kuyruk yağı bağışıklık sistemine olumlu katkıda bulunarak, enfeksiyon ve iltihaplı rahatsızlıklara karşı korur. Kuyruk yağı kemik gelişimine, kas kütlesini arttırmada önemli rol oynar. Böylece kuyruk yağının dizlere faydası da oldukça fazladır.

Hatta koşu ve bisiklet sporu yapan kişilerin sıklıkla uyguladığı bir yöntem haline gelmiştir. Ayrıca, sırt, omuz ağrılarının yanı sıra bele kuyruk yağı sarmak ağrılardan kurtulmaya yardımcı olur.

KUYRUK YAĞIYLA ET KAVURMA NASIL YAPILIR?

1 kg koyun but
gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

KAVURMANIN TARİFİ

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.

Derleme: funduszeue.info - Sadık Şimşek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası