kağıttan tekne / Kâğıttan Tekne Nasıl Yapılır?: 10 Adım (Resimlerle) - wikiHow

Kağıttan Tekne

kağıttan tekne

Kendi elinizle kağıttan bir gemi nasıl yapılır. DIY gemi vapuru

Birçok çocuk kağıttan çeşitli nesneler yapmayı sever. Bu yazımda sizlere kağıttan tekne yapımını yazıp göstereceğim. Gemiler farklı yapılabilir. Üç farklı seçenek yaptım: iki borulu bir vapur, bir tekne ve bir yelkenli.

İyi yüzen bir kağıt tekne.

1. Böyle bir tekne yapmak için bir A4 kağıda ihtiyacınız var.

2. Sayfa, fotoğrafta gösterildiği gibi ikiye katlanmalıdır. Diğer eylemler, ikiye katlanmış bir sayfa ile zaten gerçekleştirilir.

3. Bir kez daha, ortanın nerede olduğu netleşecek şekilde sayfayı ikiye bükün. Üst iki köşeyi ortaya doğru bükün.

4. Alt kısımda ortaya çıkan dikdörtgenleri katlanmış köşeler boyunca yukarı doğru büküyoruz. Önce bir, sonra iş parçasını ters çevirin ve diğerini bükün.

5. Boşluğu fotoğraftaki gibi yerleştirin. Üçgen köşeleri önce üstteki dikdörtgenden sonra alttan bükün. Büyük bir üçgen alın.

6. Üçgenimizi aşağıdan açın ve bir kare elde edecek şekilde bükün.

7. Karenin açıldığı yerden bir köşe alın ve bükün. Ters çevirin ve ikinci kareyi ikiye katlayın. Bir üçgen çıkıyor.

8. Böyle bir boşluk çıkıyor.

9. Paragraf 6'daki gibi yapıyoruz. Üçgeni aşağıdan açın ve tekrar bir kare elde etmek için bükün.

10. Şimdi üst köşeleri çekip teknemizi açıyoruz.

11. Bu şekilde ortaya çıkıyor. Neredeyse her şey hazır.

12. Kağıt teknenin daha iyi durması için tabanı aşağıdan hafifçe açın.

13. Geminin yelken açmasına izin verebilirsiniz!

Kendi elleriyle tekne vapuru.

1. İki borulu bir vapur yapmak çok kolay ve hızlıdır. 5 yaşındaki kızım böyle bir tekne yapmayı çabucak öğrendi. Zaten çok sayıda renkli vapur yaptı ve onları gemide şirinler olan bir küvete fırlattı 🙂

Buharlı pişirici için kare bir kağıda ihtiyacınız olacak. Sıradan bir A4 sayfasından bir kare yaptım.

2. Şimdi karemizi ikiye büküyoruz.

3. Bir kez daha kareyi ikiye büküyoruz, ancak zaten sitem ediyoruz.

4. Kareyi her iki yönde çapraz olarak büküyoruz. Dört katlı bir kare çıkıyor.

5. Her köşeyi sırayla merkeze doğru büküyoruz.

6. Kareyi ters çevirin ve dört köşeyi de merkeze doğru bükün.

7. Ve yine benzer bir prosedür uyguluyoruz. Kareyi ters çevirin ve dört köşeyi de ortaya doğru bükün.

8. Kareyi ters çevirin.

9. Şimdi vapur için borular yapıyoruz. Küçük karelerden birini açın ve kenarlarını düzeltin. Bu ilk boru olacak.

10. Karşıdaki kare ile benzer işlemleri yapıyoruz.

11. Şimdi boruların yanından iki kare alın ve buharlı pişiriciyi ortaya çıkaracak şekilde çekin.

12. İşte bu, gemi yolcu almaya hazır!

Tekne-tekne aşamalarında.

1. Tekne geniş düz dipli elde edilir, su üzerinde iyi tutar. Kare bir levhadan bir tekne yapmanız gerekir. İlk önce kareyi uzunlamasına ikiye katlayın.

2. Katlanmış kareyi açın, ortada bir katlama çizgisi göreceksiniz. Bu çizgiye karenin iki tarafını bükmeniz gerekir.

3. Ortaya çıkan iş parçasını ters çevirin ve ikiye bükün.

4. Böyle bir rakam elde edersiniz.

5. Figürü dikey olarak yerleştirin ve bir uzun dikdörtgeni açın.

6. Köşeleri merkeze doğru büküyoruz.

7. Ters çevirin ve diğer taraftaki köşeleri de bükün.

8. Gelecekteki teknemizi ikiye büküyoruz.

9. Tekneyi geniş tarafından açın.

10. Köşeleri ortaya doğru bükün.

11. Şimdi köşeleri biraz bükün.

12. Büyük bükülmüş köşeleri açın. Küçük bükülmüş köşelerde iyi duracaklar.

13. Teknenin yanlarını yapmak ve bükmek için kalır.

14. Tekne denize açılmaya hazır!

Tekneler böyle yapılır. Bunlardan herhangi birini yapmanızın sizin için kolay olacağını düşünüyorum. Kağıt tekneleri beyaz, renkli, kalın yapın (böylece daha uzun süre yüzer) ve yarışmalar düzenleyin.

Uygun rüzgar!

Kağıttan bir tekne, çoğumuzun çocukken yaptığı bir zanaattır. Ancak yıllar sonra böyle bir oyuncak yapma talimatları unutulur. Aynı zamanda, bu tür el sanatlarının yaratılması, ebeveynler ve çocuklar için birlikte boş zaman geçirmenin harika bir yoludur. İnanın bana, okul öncesi çocuklar kağıtla çalışmak, çeşitli şekilleri katlamakla çok ilgileniyorlar. Kağıt teknenin klasik origami tekniği kullanılarak yapıldığını belirtmekte fayda var. Bu, böyle bir aktivitenin çocuğa fayda sağlayacağı anlamına gelir, çünkü Japon sanatı sadece bir oyun değil, küçük bir insanın gelişimini de içerir.

Yetişkinlerin uzun zamandır unutulan becerileri hatırlamaları da faydalı olacaktır. Birkaç tekne yapın, ilginç bir oyun senaryosu bulun ve böyle bir eğlence kesinlikle hem size hem de çocuğunuza zevk verecektir. Sadece teknenin nasıl katlanacağını öğrenmek için kalır. Hiç de zor değil ve sadece birkaç dakika sürüyor.

Bilim adamları, çocukların ince motor becerilerini geliştirmesinin çok önemli olduğunu söylüyor çünkü bu beceriler sayesinde beyin gelişiyor.

Bir tekne yapmak ve diğer origami figürleri, motor becerileri geliştirmenin en iyi yoludur. Bu etkinliğin popüler olmasının nedenlerinden biri de budur.

El sanatları için sadece kağıdın varlığının gerekli olduğunu belirtmekte fayda var. Bu, ebeveynlerin boya, fırça, yapıştırıcı, uygulama kağıdı, hamuru, keçeli kalem gibi pahalı kırtasiye malzemelerine çok fazla para harcamasına gerek olmadığı anlamına gelir. Origami, yetişkinlerin de ilgisini çekecek, çocukların yaratıcılığına katılmanın en uygun maliyetli yoludur.

Kağıt el sanatları yapmak, çocuklarda azim, disiplin, sabır, çalışkanlığı mükemmel bir şekilde geliştirir. Bu nitelikler çocuğu okula hazırlamak için çok önemlidir. Azim ve sabrın sinir sistemi ve ruh üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Origami, çocukların her çocuğun doğasında olan çocukluk korkularıyla savaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ebeveynlerle iletişim varsa, etki birkaç kez güçlendirilir.

Bir tekne, uçak, vinç ve diğer el sanatları yapmak, hayal gücünü, herhangi bir aktiviteye yaratıcı bir yaklaşımı ve yaratıcı düşünmeyi geliştirir. Gelecekte, bu tür beceriler çocuğun okulda ve gelecekte - yetişkinliğe - öğrenme sürecine daha iyi uyum sağlamasına yardımcı olacaktır. İleride çocuğun zor durumlarını çözmesine, ilginç çözümler bulmasına ve özgüven sahibi olmasına yardımcı olacak yaratıcı bir yaklaşımdır.

Origami, çocuğa temel kavramları öğrettiği için geometrinin temellerini kavramaya yardımcı olur. Bunlar arasında geometrik şekillerin isimleri vardır - kare, üçgen, dikdörtgen, daire. Ayrıca çocuk, şeklin ortanca, köşegen ve üst kısmının ne olduğunu hatırlayacaktır. Bu tür bilgiler, okul disiplinlerini öğretme sürecini basitleştirecektir. Genel olarak matematiğin temellerinin origami sanatında atıldığı belirtilebilir.

Origami figürleri, çeşitli oyunlar icat etmenizi sağlar. Bir sürü tekne istifleyebilir ve bir deniz savaşı oynayabilir veya ilginç kurallarla kendi oyununuzu oluşturabilirsiniz. Özü kimin teknesinin daha uzun süre ayakta kalacağını belirlemek olan bir yarışma düzenleyebilirsiniz. İnanın çocuğunuz anne babasıyla oynamaktan ve böyle bir süreci içtenlikle geçirmekten mutlu olacaktır. Anneler ve babalar sadece tekneyi katlama talimatlarını hatırlayabilir ve oyunun ilginç bir planını düşünmek için biraz hayal gücü gösterebilir.

Klasik yol

Bir tekne yapmak için özel origami kağıdı veya normal A4 ofis kağıdı kullanabilirsiniz. Kare şeklindeki bir malzemeden yapılmış çoğu origami figürünün aksine, tekne dikdörtgen kağıttan katlanır. Çocuğunuzla kağıt tekne yapmadan önce pratik yapmanızı öneririz.

Bu nedenle, talimat aşağıdaki sıralı adımları içerir:

İki boru ile gemi

Alışılmadık bir şekilde kağıttan bir tekne yapmayı öğrenmenin bir yolu var. Böyle bir figürün iki borusu olacaktır. Basit bir işlem dizisini izlemelisiniz:


Gördüğünüz gibi, bu tür el sanatları yapmak hiç de zor değil. Bir okul öncesi çocuk, ebeveynlerin yardım etmesi şartıyla, onlarla sorunsuz bir şekilde başa çıkacaktır. Renkli kağıt alırsanız, bebeğin seveceği çok güzel, parlak tekneler yapabilirsiniz.

El yapımı bir tekne harika bir oyuncaktır. Bu yöntem sayesinde çocuğunuza zaman ayırabilir, ona yeni beceriler öğretebilirsiniz. Ayrıca, bu tür el sanatları pahalı malzemelerin satın alınmasını gerektirmez. Tek ihtiyacınız olan kağıt ve makas. Ebeveynler, her zaman pahalı bir oyuncağın en iyisi olmadığını anlamalıdır. Origami tekniği kullanılarak yapılan gemiler çocuğun gelişimine katkı sağlar.

Kağıt origami, çocuklar ve yetişkinler arasında komik şeyleri katlamanın en eski ve çok popüler sanatıdır. Origami tekniği ile diğer kağıt el sanatları türleri arasındaki temel fark, figürün tutkal kullanılmadan bütün bir sayfadan katlanması ve sonuç olarak, zanaat genişletilirse, tekrar bozulmamış bir kağıt yaprağı elde etmemizdir.

En yaygın kağıt zanaat, elbette, bir teknedir, çünkü herkes, bu eğlenceli çocukların en sevdiği eğlencenin ne zevk verdiğini hatırlar - kağıt bırakmak veya nehir boyunca.

Origami kağıt tekne şeması

Kağıttan bir tekne inşa etmek çok basittir, ancak herkes onu nasıl doğru bir şekilde katlayacağını bilmiyor. Bunu yapmak için sadece boş bir beyaz veya renkli kağıda ihtiyacımız var. Origami inşa ederken, ayrıntılı bir şema ile yönlendirilmek daha iyidir.

Kağıt tekne ana sınıfı

Anlaşılır olması için, size bir kağıt tekne modelinin nasıl katlanacağına dair ayrıntılı bir ana sınıf göstereceğiz. Boş bir kağıt alalım. Gelecekteki zanaatın istenen boyutuna göre sayfanın boyutlarını seçiyoruz, ancak tekneyi yapma sürecinde kağıdın birkaç kez katlanacağını ve sonuç olarak origami'nin ortaya çıkacağını dikkate alıyoruz. levhadan çok daha küçük olmalıdır. Örneğin, standart bir A4 formatında döküm kullanıyoruz, sonuç olarak teknenin uzunluğu 10 santimetreden fazla olmayacak.

  1. Basit bir kurşun kalem veya keçeli kalemle boş bir kağıda, kesin olarak ikiye bölen dikey bir çizgi çizin. İlk viraj çizgisi olacak.
  2. Şimdi, kesinlikle bükme çizgisi boyunca, sayfayı dikey olarak ikiye katlayın.
  3. Bir sonraki dikey ekseni belirtiyoruz, ancak bir kalemle işaretlememelisiniz, çünkü bu durumda çizgi gelecekteki gemide görünecek, bu onun görünümünü bozacaktır. Bunu önlemek için, kağıdı dikkatlice dörde katlayın, bir çizgi çizin ve geri düzeltin. Daha sonra iki üst köşeyi alın ve şekilde gösterildiği gibi dikey eksene katlayın. Ortaya çıkan bükülme çizgileri dikkatlice bükülmelidir, bunun için ortaya çıkan bükülme çizgileri dikkatlice bükülmelidir, bunun için kağıt bıçağı gibi bir tür sert nesne kullanmak daha iyidir.
  4. Bükülmüş köşelerin altında, ücretsiz bir çift kağıt şeridimiz kaldı. Önce üst şeridi büküyoruz, yine büküm çizgisini dikkatlice sabitliyoruz.
  5. Sonra aynısını alt şeritle yapacağız.
  6. Şimdi ortaya çıkan üçgeni aşağıdan açmaya başlıyoruz.
  7. Ardından, açık üçgeni bir kareye katlıyoruz, böylece yan köşeler ortasına yerleştiriliyor, bunu doğru yapmak için şekil tarafından yönlendiriliyoruz. Ardından bir şeridin köşelerini diğerinin köşelerinin altına sokun.
  8. Şimdi üst kısmı ortadan ikiye katlayıp figürün tabanının alt kısmına yerleştirelim ve üst ve alt köşelerini eşleştirelim.
  9. Aynı şekilde, ortaya çıkan kısmı bir ikizkenar üçgen oluşacak şekilde ters tarafa katlıyoruz.
  10. Şimdi üçgeni aşağıdan açacağız, yan kısımları yanlara yayacağız.
  11. Figürü açtıktan sonra alt köşeleri bir araya getiriyoruz, çift kare elde ediyoruz.
  12. Şimdi ortaya çıkan kareyi elimize alalım ve kağıdı yırtmamak için şeklin üst köşelerini yanlara doğru uzatarak aynı anda teknenin kenarını kaldıralım.
  13. Figürü açalım ve neredeyse bitmiş bir origami teknesi alalım, biraz bitirmek için kalır.
  14. Teknemizin daha stabil olması ve devrilmeden iyi yüzebilmesi için tabanına eşkenar dörtgen şeklini vereceğiz.

Sonunda kağıt tekne, hızla akan nehir boyunca heyecan verici bir yolculuğa çıkmaya hazır.

Çocuk çeşitli robotlardan ve oyuncak bebeklerden bıktıysa, onu kağıt oyuncaklarla tanıştırabilirsiniz. Bebeğe kağıttan bir tekneyi nasıl katlayacağını göstermen yeterli. Çocuklar, kağıttan oyuncak yapma sürecine kendilerini hevesle kaptırırlar: gemi ekipmanı geliştirirler, direkler ve yelkenler tasarlarlar, hamuru yolcuları kalıplarlar.

Ve bir fırkateyn fırlatmak, onu kendin yapmaktan bile daha eğlenceli. Yetişkinler bile bağımlı katlanır kağıt tekneler ve tekneler. Origami, ebeveynleri çocuklarına yaklaştırmaya yardımcı olacak ilginç bir aile hobisidir.

Dışarı çıktıktan sonra, kağıt filosu bir göl, gölet veya büyük bir su birikintisi boyunca bir yolculuğa gönderilebilir. En küçük çocuklar banyodayken su prosedürleri sırasında kağıt gemilerle oynayabilir. Sadece kendi ellerinizle nasıl bir kağıt tekne yapacağınızı bulmanız ve ardından becerileri çocuğa aktarmanız yeterlidir.

Kağıt gemi oluşturmak için malzemeler

Çeşitli kağıt figürleri katlama- kökleri eski Çin'e kadar uzanan eski bir meslek. Eski neslin hatıraları, sıkıcı dersler sırasında kağıt yelkenli tekneler ve motorlu gemiler topladıklarında hala taze.

Akıllı bir çocuk için, bir kağıt gemiyi elleriyle katlamak - bu yaratıcı bir süreç. Hızlı akarsularda koşan tekneleri kovalamanın ne kadar eğlenceli olduğunu unutmuş olanlar, bu duyguları hatırlamalı ve genç nesillere vermelidir.

Bunun için özel bir malzemeye gerek yoktur. Gerekli olan tek şey arzu ve doğruluktur. Kağıt almak zor değil ve bir tekne yapmak için bazı planlar için makas hiç gerekli olmayacak.

levha olmalıdır ortalama yoğunluk. Kağıt oldukça plastik bir malzemedir, ancak yoğunluğu 150 g / cm2'den fazla olan bir tabaka kullanırsanız, şekil zorlukla katlanır. 70 g/cm2'den daha hafif olan kağıtlar şeklini iyi tutmayacaktır. En iyi seçenek, 210 × 297 mm boyutunda ofis kağıdıdır. Hem beyaz hem de renkli çarşaflar için uygundur. Tek taraflı renkli kağıt kullanılıyorsa, boyalı yüzey içeride olacak şekilde katlanır - geminin renklendirilmesinin tek yolu budur.

İnce tabakalar anında ıslanır. Bu nedenle, planlar bir kağıt oyuncağın su yüzeyine inmesini içeriyorsa, folyo, aydınger kağıdı veya ambalaj kağıdı kullanmak daha iyidir. Bu tür malzemelerden yapılan ürünler batmaz, birden fazla suya indirilebilir.

Kağıttan bir tekne nasıl yapılır: ortak bir kalıp

Pek çok sanat ve zanaat sever bu tür talimatlara aşinadır. Her şey basit - bir A4 formatına veya başka bir formata (en önemlisi kare değil dikdörtgen), biraz dayanıklılık ve dikkat gerekir. Erkekler genellikle savaş gemisi yapmayı severler, bu yüzden yeşil ve kırmızı (yıldızlar için) renkli kağıtlar stoklayın. Daha önce de belirtildiği gibi, teknenin dış rengini elde etmek için, içi boya ile tek taraflı renkli bir levha katlanır.

Bir kağıt tekneyi katlamak için adım adım algoritma:

Bir kağıt teknenin nasıl monte edileceğine dair tüm adımlar yukarıda tartışıldı. Sadece kalır alınan oyuncağı süsle kendi takdirinize bağlı olarak: bir kargo gemisi veya bir askeri kruvazör altında - istediğiniz gibi.

Bu şemayı kullanarak, çıktı, uzun vadeli batmayan bir kağıt teknedir. Oyuncak hala bir akrilik boya tabakası ile kaplanmışsa, çok daha uzun süre dayanır.

İki borulu kağıt tekne nasıl yapılır: talimatlar

Kendi elinizle iki borulu bir tekne yapmak için ayrıca kalın bir kağıda ve keskin makaslara ihtiyacınız olacak.

Yani, kağıttan iki tüplü bir gemi yaratma süreci aşağıdaki adımları içerir:

  1. Sol taraftaki alt köşeyi, tamamen sağ üst tarafla aynı hizada olacak şekilde bükün.
  2. Ortaya çıkan fazla kısım makasla kesilmelidir. İş parçasını tamamen genişletirseniz, önünüzde kare bir sayfa bulabilirsiniz. Zaten bir katlama çizgisi olduğundan, ilkiyle kesişecek bir tane daha yapmalısınız. Bu amaçla, levha çapraz olarak bükülür.
  3. Kesinlikle tüm köşeler merkez noktaya doğru bükülmüştür. Sonuç daha küçük bir karedir.
  4. Ortaya çıkan şekil, bükülmüş köşeler aşağı bakacak şekilde ters çevrilir.
  5. Tüm köşeleri tekrar merkez noktaya bükün.
  6. Sonra gelecekteki tekne tekrar döndürülür ve köşeler merkeze doğru bükülür.
  7. Şimdi kare döndürülebilir ve dört köşeden herhangi birini düzeltebilir. Aynısını karşı köşe ile yapın. Her şey doğru yapılırsa, bir çift dikdörtgen oluşur.
  8. İş parçasının kalan köşelerini hafifçe kaldırın ve dikdörtgenleri birleştirin.
  9. Tekneyi düzgün ve eşit bir şekilde katlamanız gerekir. Geminin gövdesinin arkasına tıklayın. Aynısını ön tarafla da yapın.

Karmaşık olmayan el hareketlerinden sonra, çocuğun oyuncak cephaneliği bir ahır ile doldurulacaktır. ikiz tüp kağıt gemi.

Yelkenli kağıt tekne nasıl yapılır?

Böyle bir model diğer seçeneklerden biraz farklı olacaktır - yelkenliyi ıslatmak istenmez. Suya girdikten sonra hemen yanlara düşmeye başlayacak ve bu da bir çocuk oyuncağı gibi ona son verecek. Ancak öte yandan, kağıttan yapılmış bir yelkenli, bir çocuk odasını süsleyebilir veya bir kara oyuncağı olabilir.

Bir yelkenli gemi kağıttan nasıl katlanır? Detaylı talimatlar:

Kağıt el sanatları eğlencelidir. Basit bir beyaz veya renkli sayfadan ilginç bir yaratım ortaya çıkabilir.

Katlanır figürler, ilk bakışta bir çocuk oyunu gibidir. Ancak bu, kendi teknikleri ve çalışma yöntemleri ile gerçek bir sanattır, ancak yine de her insan tarafından ustalaşılabilir.

Çocukluktan kağıt tekne

Her çocuk en az bir kez kağıt figürleri katlamıştır. En tanıdık ve favori kağıt uçaklar ve teknelerdir.

Çocukken, kağıt tekneler yolculuğa çıkarıldı ve sadece oyunlarda kullanıldı. Bu iddiasız oyuncak, çocuğun hayal gücüne yer açar.

Bazıları, birçok küçük unsurla karmaşık ve büyük modeller yapmaktan hoşlanıyordu.

Herkes böyle bir kağıt heykelcik yaratabilir. Basit talimatları bilmek yeterlidir.

Dayanıklı bir tekneyi katlama talimatları

Tekneyi katlamak için bir kağıt sayfaya ihtiyacınız var. Daha fazla bir şey gerekli olmayacak. Ve devrenin kendisi oldukça basittir. Dikkatlice anlamak ve ürünü birkaç kez katlamak yeterlidir.

Gelecekte, bir ipucu olmadan yapabilirsiniz.

  1. Bir dikdörtgen kağıt yaprağı hazırlamak gerekir. Teknenin son boyutu, boyutuna bağlı olacaktır.

Çarşaf, isteğe bağlı olarak beyaz veya renkli olabilir. Rengi yalnızca bir tarafta olan kağıt kullanılıyorsa, içindeki rengi katlamanız önerilir. Bitmiş heykelcik daha güzel görünecek.

  1. Ortadan ikiye katlamanız gerekiyor.
  2. Önünüze katlayarak yerleştirin ve sayfanın ortasını bulun. Bunu yapmak için tekrar katlamanız gerekir, ancak tamamen değil. Orta belirtilir gösterilmez, hafif bir salon yapabilirsiniz.
  3. Bu aşamada, ortası işaretlenmiş olarak ikiye katlanmış bir sayfa vardır. Ardından, işarete odaklanarak her iki köşeyi de merkeze katlamanız gerekir.
  4. Köşeleri tutarak parmağınızı tüm katlama çizgileri boyunca gezdirmeniz gerekir. Sabit ve ince hale gelmelidirler.
  5. Ardından, oluşan üçgenin altında kalan sayfanın serbest kenarlarını sıkıştırmanız gerekir. Bir kenar bir tarafta, diğeri diğer tarafta.
  6. Şimdi katlanmış kenarların köşeleri bükülmeli, bir üçgen şeklini tekrar etmeli ve katlamayı parmağınızla tekrar sabitlemelisiniz. Bunu her iki tarafta da yapın.
  7. Şimdi üçgen şeklinde bir boşluğumuz var. Tabanının kenarlarını iterseniz, içinde bir cep oluşur.
  8. Ardından, üçgenin tabanının köşelerini küçültmeniz ve karşı taraflarını katlamanız gerekir. Şimdi iş parçası kare bir şekle dönüştü.
  9. Meydanın üst köşelerini tutup farklı yönlere germek gerekiyor.
  10. Ürün hazır.

Bir çocukla kağıt tekne nasıl yapılır

Katlama işleminin açıklaması uzun ve karmaşık görünebilir. Ancak pratikte her şey çok daha basit ve daha ilginç. Çocuğu böyle bir aktiviteye çekmek için sürece katılmak gerekir. En azından ilk aşamada.

Katlanan figürler sadece bebeği büyülemekle kalmayacak, aynı zamanda gelişiminde de fayda sağlayacaktır:

  • süreç, ince motor becerilerin geliştirilmesine yardımcı olur;
  • azim ve sabır oluşur;
  • hayal gücü gelişir.

Çok sayıda şema ve rakam var. Karmaşıklık bakımından farklılık gösterirler ve her yaştan bir çocuk için doğru seçeneği seçebilirsiniz.

Gemiyi çocuğunuzla bir araya getirmek için şunları yapmalısınız:

  1. Hangi modelin katlanmasının planlandığını önceden düşünün. Şemasını hazırlayın ve sürece başlamadan önce anlayın.
  2. Uygun bir çalışma yüzeyi ve birkaç yaprak kağıt hazırlayın (bir şeyin ilk seferde çalışmaması durumunda).
  3. Renkli kalemler, keçeli kalemler veya boyalar da hazırlayabilirsiniz. Gemi hazır olduğunda, onu dekore edebilirsiniz: bir isim bulun, ambarları çizin veya sadece boyayın.
  4. Her şey hazır olduğunda işe başlayabilirsiniz. Çocuğa eylem sırasını ve yürütme tekniğini gösteren kağıdı katlamak gerekir. Paralel olarak çocuk kendi el sanatlarını yapmalıdır.
  5. Bitmiş figür çocuğun zevkine göre dekore edilebilir. Sonra "gemiyi" suya koyun (evde bile).
  6. Sakince kendisi için yeni bir ders bulabilmesi için sabırlı olmak ve çocuğu acele etmemek gerekir.

Bir tekne şeklinde kağıttan Origami

Origami, çeşitli kağıt figürleri katlama sanatıdır. Klasik versiyon, makas kullanmadan yalnızca bir sayfa kağıt kullanımını içerir.

Origami, yelkenli bir tekne şeklinde aşağıdaki gibi monte edilebilir:

  1. Bir yaprak kağıdı dönüşümlü olarak her iki köşegen boyunca katlayın, açın ve ters çevirin.
  2. Şimdi tüm köşelerde kıvrımlar yapın ve tekrar çevirin. Ortaya çıkan kıvrımlar, figürün katlanmasını kolaylaştırır.
  3. Bir kağıt parçası ikiye katlanmalı ve ardından geri açılmalıdır.
  4. Şimdi sayfanın kenarlarını orta kata sarmanız ve bastırmanız gerekiyor.
  5. Dikdörtgen bir boşluk çıkıyor. Üst ve alt kenarların merkeze bükülmesi gerekir. Şimdi bir kare.
  6. Ardından, üst ve alt kısmın geriye doğru düzeltilmesi gerekir.
  7. Bir yamuk oluşturmak için alt köşelerin yukarı kaldırılması ve köşelerinin dışa doğru döndürülmesi gerekir.
  8. Aynı şeyi üst ile yapın.
  9. Ardından, üst yamuğu orta kısımdan tutmanız ve yukarı çekmeniz gerekir.
  10. İş parçasını ters çevirin. Merkezde bir meydan var. Tüm rakam bu karenin köşegeni boyunca ikiye katlanmalıdır.
  11. Alt köşeyi yükseltmek için kalır ve zanaat hazır.

Tekne şeklinde başka bir model:

  1. Levha yatay olarak ikiye katlanmalıdır.
  2. Ardından, sayfanın ortasında bir yatay kat yapın.
  3. Ardından, her iki taraftaki üst köşeleri merkez çizgisine doğru bükmeniz gerekir.
  4. Alt köşeleri de merkeze doğru bükün.
  5. Şimdi üst katmanı öne, alt kısmı arkaya bükmeniz gerekiyor.
  6. Ardından, iş parçasını içe doğru katlayın ve düzeltin.
  7. Köşeleri geriye doğru bükün ve tekneyi düzleştirin.

A4 sayfasından gönder

Çoğu zaman, figürlerin üretimi için bir A4 sayfası (veya yatay) kullanılır. Parametreleri, orta büyüklükte ve iyi durumda bir gemi oluşturmanıza izin verir.

Yoğunluğu 80 ila 160 gr olan A4 kullanılması tercih edilir.

Genellikle bir ürünün dikdörtgen bir levhaya ihtiyacı vardır (klasik bir teknede olduğu gibi). Bu durumda, makas bile gerekli değildir.

Kare bir levhaya ihtiyacınız varsa, bunu makasla A4'ten yapmak kolaydır (örneğin, iki borulu bir teknede olduğu gibi).

Büyük bir karton tekne yapmak

Büyük bir geminin üretimi için sıradan el sanatları ile aynı şemaları kullanabilirsiniz.

Ancak sıradan kağıt artık burada uygun değil, çünkü böyle bir boşluk iyi durmayacak.

  1. Bazen büyük figürinler gazete sayfalarından iki veya üç kat halinde yapılır. Ancak bu tür hileler bile pek yardımcı olmuyor. Sonuç olarak, zanaat şeklini korumuyor ve öyle görünmüyor.
  2. Böyle bir ürün için çok kalın kağıt veya karton uygundur. Bu malzeme sertlik verecek ve şeklini koruyacaktır.
  3. Kartonla çalışmanın kağıttan daha zor olduğuna dikkat edilmelidir.
  4. İlk önce ölçüm yapmanız ve ardından doğru yerlerde kıvrımlar yapmanız gerekir.
  5. Kıvrımları düzeltmek için belirli bir fiziksel güç gereklidir. Bu nedenle, çocuğun yetişkinlerin yardımına ihtiyacı olacaktır.
  6. Bazen daha ince kağıttan büyük bir gemi modeli yaparlar ve ardından istenen şekle sahip karton figürlerle güçlendirirler. Gemiye yapıştırılırlar ve gemi stabil hale gelir. Ancak, kıvrımlar hızla suya doyacağından, böyle bir ürünü suya koymanız önerilmez.
  7. Büyük gemiler genellikle dekoratif bir işlev görür ve iç mekana bir süs veya ektir.

Bir kağıt tekne için güzel yelken

Bir yelken, bir kağıt zanaatı süslemenin bir yoludur. Bu detay ile ürün bitmiş bir görünüme kavuşur.

Bu durumda, yelken işlevsel olarak daha hızlı yelken açmanıza yardımcı olmaz. Bu nedenle, yalnızca güzelliğine ve özgünlüğüne dikkat etmeniz gerekir. Geminin hangi kısmına takılacağı önemli değil.

  1. İlk önce yelken için temel hazırlamanız gerekir. Heykelcik küçükse, bir kürdan yapacaktır. Büyük bir model için herhangi bir tahta çubuk kullanabilirsiniz. Veya başka bir malzeme ürün için çok ağır değil.
  2. Taban tutkalla veya mekanik olarak (örneğin dişlerle) tutturulur.
  3. Yelkenin kendisi tabanın üstüne takılır. Herhangi bir malzemeden herhangi bir şekil ve renkte olabilir: renkli kağıt, malzeme, parlak folyo.
  4. Kolaylık sağlamak için, başlangıçta yelkeni tabana ve ardından bu tasarımı tekneye takmak daha iyidir.
  5. Yelkenin ağır gelmemesine ve teknenin yana doğru düşmemesine dikkat edilmelidir.

İç dekorasyon için iki borulu tekne

İki borulu bir teknenin (veya vapurun) üretimi de klasik versiyon kadar kolaydır. Sadece bir oyuncak değil, aynı zamanda iç mekanda da değerli bir ek ve dekorasyon olabilir.

Teknenin şık görünmesi için güzel, sıradışı kağıttan yapabilirsiniz. Veya önceden hazırlanmış figürü, iç mekana uyumlu bir şekilde oturacak şekilde dekore edin.

İki borulu bir tekne yapma süreci:

  1. Bu model için bir kare kağıda ihtiyacınız olacak. Şekil dikdörtgen ise, makas da gereklidir.
  2. Dikdörtgen bir levha, bir köşeyi çapraz olarak karşı kenara bükerek katlanmalıdır. Böylece, ikiye katlanmış bir kare ve kesilmesi gereken kalan kağıt şeridi elde edilir.
  3. Ortaya çıkan kare önce bir köşegen boyunca, sonra da ikincisi boyunca bükülmelidir. Bu, sayfanın ortasını vurgulayacaktır.
  4. Ardından, dört köşeyi de merkeze bükmeniz gerekir. Ayrıca kare bir figür ortaya çıkıyor, ancak boyutu daha küçük.
  5. İş parçası, masanın üzerinde bükülmüş köşelerle döndürülmelidir. Ve ortaya çıkan yüzeyde işlemi tekrarlayın - köşeleri merkeze doğru bükün.
  6. İş parçasını tekrar çevirin ve köşeleri üçüncü kez merkeze doğru bükün.
  7. Şimdi rakamı tekrar çevirmeniz gerekiyor. Üst ve alt köşeler düzleştirilmelidir. Tekne için boru görevi görecekler.
  8. Diğer iki köşenin (sol ve sağ) yanlara çekilmesi gerekiyor ve zanaat hazır.

Başka bir basit talimat ve sonuç, ortasında iki boru bulunan yeni bir tekne modelidir.

Suda sıradan tekneler nasıl düzgün bir şekilde başlatılır

Suda bitmiş bir kağıt tekne başlatmak için önce hazırlanmanız gerekir.

Tabii ki, bunu hazırlık yapmadan yapabilirsiniz. Ancak böyle bir figür hızla suya doyacak, şeklini kaybedecek ve batacaktır.

Ürünün tek kullanımlık hale gelmemesini sağlamak için şu önerilere uymalısınız:

  • yapmak için suyu iyi emmeyen kalın kağıt kullanın;
  • parafini veya mumu eritebilir ve heykelciği onlara batırabilirsiniz. Her şey kuruduğunda, kağıt üzerinde suya karşı koruma görevi görecek bir katman oluşur;
  • gemiyi ek kargo ile aşırı yüklemeyin. Bazen teknede oyun sırasında taşınması gereken bir figür (kaptan) veya kargo yerleştirebilirsiniz. Bütün bu eşyalar çok ağırsa, bazılarının yolculuk süresince bir kenara bırakılması gerekir.

Bir tekne yaratma planlarından herhangi biri hem bir yetişkin hem de bir çocuk için uygundur. Bu herkes için hoş ve ilginç bir aktivitedir.

Her koşulda böyle bir zanaat yapabilirsiniz. Bu, herhangi bir özel beceri veya özel malzeme gerektirmez.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Origami Kağıttan Tekne Nasıl Yapılır

Kağıt katlama sanatı 1700'lerden beri var, bir parça kağıt ve sabır içeren basit bir işlemdir (pil gerektirmez!) ve teknolojiden bir süreliğine uzaklaşmanız gerektiğinde zaman geçirmenin eğlenceli bir yoludur. . Bu süreci öğrenmek size Boatbuilder unvanını kazandırmayacak olsa da, özellikle havuz partilerinde arka cebinizde olması harika bir parti numarasıdır!

Talimatlar

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin)



1. Düz bir yüzeye yatay olarak 8 1/2 x 11 yaprak kağıt koyarak başlayın.



Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

2. Kağıdın sol kenarını sağ kenarla buluşacak şekilde getirerek kağıdı ikiye katlayın.



Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

12 12 12 12 12 12

3. Kağıdın alt kenarını üst kenarla buluşacak şekilde yukarı getirerek kağıdı dörde katlayın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )



4. Kağıdı ikiye katlanmış halde kalacak şekilde bir kez açın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

5. Katlama sol kenarda uzunlamasına uzanırken, sol üst köşeyi ortadaki kıvrım boyunca aşağıya getirin.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

6. Yukarıdaki adımı sol alt köşeyle tekrarlayın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin)

7. Üst şeridi, Adım 5 ve 6'da oluşturduğunuz son iki üçgen katlamanın üzerine kağıdın sağ tarafı (açık kenar) boyunca katlayın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

8. Kağıdı ters çevirin.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

9. Sayfayı ters çevirmek, arkadan bakan iki üçgeni ortaya çıkaracaktır. Her üçgeni kendinize doğru katlayın, böylece düz dururlar.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

10. Sol alt ve sağ alt köşeleri 9. Adımda oluşturulan üçgenlere doğru getirerek kağıdın alt kısmı boyunca aynı üçgen katlamayı oluşturun.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin)

11 11 11 11 11

11. Kağıdın alt kenarını kağıdın ortasına doğru getirin, böylece katlanmış kenarlar üçgeninizin sol ve sağ kenarlarıyla hizalanır.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

12. Üçgeninizin sol ve sağ noktalarını birbirine bastırarak kıvrımınızı büzün.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

13. Üçgeni, şimdi kare olacak şekilde yan yatırın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

14. Kağıdı, katlanmış kenarı yukarıya ve açık kenarı alta bakacak şekilde önünüze yerleştirin.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

15. Karenin alt kısmının üst katmanını yukarı çevirin (açık kenar boyunca) ve bir zamanlar karenin alt noktası olan şimdi karenin üst noktasında olacak şekilde katlayın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin)

1122 melek sayısı anlamı

16. Kareyi ters çevirin ve arka taraf için 15. adımı tekrarlayın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

16. Şimdi açık uçta 3 üçgen bölüm olmalıdır.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin)

17. Üçgeni çalışma yüzeyinize doğrultun ve başparmağınızı alt açıklığa kaydırarak ve sol ve sağ taraflarını parmaklarınızla birbirine doğru iterek açın. Kağıt bir kare haline gelene kadar yanları birbirine bastırın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

18. Karenizin sağ üst köşesi yukarıdaki fotoğraftaki gibi görünmelidir.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

19. Kağıdın iki tarafını da fıstık kabuğu gibi dikkatlice açarak teknenizi ortaya çıkarın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

20. Başparmaklarınızı karenin altına yerleştirin ve noktaları iki işaret parmağınızla açın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

numerolojide 11 11 ne anlama geliyor

21. Tamamen uzatıldığında, teknenin altını belirlemek için kıvrımlar boyunca sıkıca bastırın.

Resim GönderKaydetmekİğneleDaha Fazla Görsel Gör

(İmaj kredisi: Ashley Poskin )

İşte aldın! Yüzen güzel bir kağıt tekne!

Başkalarıyla paylaşmak istediğiniz gerçekten harika bir Kendin Yap projeniz veya eğitiminiz mi var? Bilmemize izin ver! Bu günlerde ne yaptığınızı kontrol etmeyi ve okuyucularımızdan öğrenmeyi seviyoruz. Hazır olduğunuzda, projenizi ve fotoğraflarınızı göndermek için burayı tıklayın.

Ashley Poskin

Katkıda Bulunan

Ashley, büyük bir evde küçük bir kasabanın sessiz yaşamını Windy City'nin koşuşturmacasına takas etti. Herhangi bir günde onu serbest çalışan bir fotoğraf üzerinde çalışırken ya da bir iş günlüğü yazarken, küçük sevgilisiyle boğuşurken ya da boksör Chuck'ı gezdirirken bulabilirsiniz.

Ashley'i takip et

How To Make A Paper Boat

Bu uygulama hakkında

Havalar ısındığında ve açık havanın tadını çıkarmanın zamanı geldiğinde, bunu yapmanın kağıttan bir tekne yapmaktan daha iyi bir yolu yoktur. Bu, elde edilmesi yıllarca pratik gerektiren bir beceri gibi gelebilir ama öyle olması gerekmiyor. Kağıttan tekne nasıl yapılır, kağıttan tekne nasıl yapılır konusunda adım adım talimatlar sağlar.

Kağıttan bir tekne yapmak için bir yaprak kağıda, kurşun kaleme, makasa ve banta ihtiyacınız olacak. Kağıdı uzunlamasına ikiye katlayın ve iyice kırın. Kat boyunca kesin. Kağıdı açın ve her iki tarafı ortadaki kıvrıma kadar katlayın. İyi kırıştırın. Her bir ucu merkeze katlayın ve tekrar iyice kırın. Kağıdı ters çevirin ve her iki tarafı ortaya doğru katlayın. İyi kırıştırın. Kağıdı uzunlamasına ikiye katlayın ve iyice kırın.

Kağıttan tekne yapmak her yaştan insanın yapabileceği eğlenceli bir aktivitedir.

Kağıttan bir tekne yapmak için biraz kağıda ve bir çift makasa ihtiyacınız olacak.

Aşağıdaki adımlar size basit bir kağıt teknenin nasıl yapıldığını gösterecektir.

1. Bir kağıdı uzunlamasına ikiye katlayın.
2. Alt köşeyi üst kenara kadar katlayın.
3. Üst köşeyi alt kenara doğru katlayın.
4. Kağıdı ters çevirin ve iki alt köşeyi üst kenara kadar katlayın.
5. Fazla kağıdı vb. kesin.

https://oriondev.page.link/paperboat adresinden bu uygulamayı ücretsiz indirin

Güncellenme tarihi

2 Tem 2022

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası