diyarbakır uçak bileti / Ucuz Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları - Pegasus

Diyarbakır Uçak Bileti

diyarbakır uçak bileti

Diyarbakır - Diyarbakır Uçak Bileti Ara

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri olan Diyarbakır, hızla artan nüfusuyla dikkat çeken bir şehirdir. Şehir içi ulaşım otobüs ya da minibüsler tarafından yapılır. Kent merkezi yani eski kalenin olduğu taraflar şehrin kalabalık yerlerindendir.

Şehrin eğlence hayatının kalbi ise Atatürk Evi ve etrafındaki parkta atar. Buraya ulaşımın en kolay yolu da taksi kullanmaktır.

Otobüs

Diyarbakır şehir merkezinden havaalanına doğru düzenli otobüs seferleri yapılIıyor. Otobüs kent merkezinden havaalanına doğru ilerler ve yol üstü bazı duraklarda yolcu alıyor.

Taksi

Diyarbakır Havalimanı şehir merkezine yakın olduğu için taksi kullanmak en pratik yöntemdir. Taksiyle gideceğiniz yerden havaalanına kolayca ulaşabilirsiniz. Eğer uzak ilçelerden gelecekseniz otobüs ya da minibüsle otogara gidip oradan da taksiye binebilirsiniz.

Araç Kiralama

Diyarbakır’da kiraladığınız aracınızı havaalanındaki büroya teslim edebilirsiniz. Havaalanında Avis, Hertz, Kançul ve Emir Oto şirketlerinin ofisleri bulunur. Aracı teslim edip uçak yolculuğu hazırlıklarına başlayın.

Havalimanı Bilgileri

Diyarbakır Havalimanı 1952 yılında ilk olarak askeri amaçlı açılmış bir havalimanıdır, daha sonra sivil havaalanına dönüştürülmüştür. İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden düzenli uçak seferleri yapılır.

Havaalanına ulaşım taksi, otobüs ya da servislerle sağlanır. 24 saat boyunca iç ve dış hat seferleri yapılır. Yaklaşık 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip terminal binasında kafeler, bazı alışveriş dükkanları ve Rent a Car hizmetleri bulunur.

03 Oca 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.

Diyarbakır Uçak Bileti Ara

Diyarbakır Havalimanı

Güneydoğu Anadolu’nun en kalabalık şehirlerinden biri olan kentte 1952 yılından beri hizmet veren Diyarbakır Havalimanı Bağlar ilçesi sınırları içerisinde kurulu. İç ve dış hatlar terminalleri olan bu uluslararası havalimanı yılda 2 milyondan fazla yolcuyu ağırlıyor. Şehir merkezine 11 kilometre mesafedeki havalimanı aynı zamanda havalimanı olmayan çevre illere gelmek için de kullanılıyor.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Ülkemizin başta Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir gibi şehirleri olmak üzere birçok noktasından Diyarbakır’a uçak seferleri bulunuyor. Diyarbakır uçak bileti alarak ineceğiniz Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için tercih edebileceğiniz birkaç yöntem var:

  • Belediye otobüsleri: Havalimanından Diyarbakır şehir merkezine farklı güzergahlardan ulaşım sağlayan belediye otobüsleri bulunuyor. Bu belediye otobüsleri 24 saat çalışıyor, yani Diyarbakır bileti alarak havalimanına ineceğiniz her saatte belediye otobüsleri ile şehir merkezine ucuz ve kolay şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Taksi: Havalimanı içinde taksi durağı hizmet veriyor. Diyarbakır uçak bileti alıp alana indiğinizde bu duraktan taksiye binerek hızlı şekilde merkeze ulaşabilirsiniz.
  • Havaalanı transfer: Uçak bileti Diyarbakır alternatiflerini inceleyip satın aldıktan sonra online olarak havaalanı transfer hizmeti alabileceğiniz gibi varınca havalimanı içerisinde yer alan araç kiralama acentelerinden de transfer hizmeti alarak bu araçlarla merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Araç kiralama: Diyarbakır Havalimanından şehir merkezine ulaşım için son alternatif ise araç kiralama. Yine ister yola çıkmadan önce ister alandaki acentalardan araç kiralayarak bu araçlarla merkeze ulaşım sağlayabilmeniz mümkün.

Diyarbakır’da Nerede Kalınır?

Binlerce yıllık tarihi boyunca sayısız medeniyetin hakimiyetini görmüş bir kent olan Diyarbakır, bu sebeple turistik açıdan gerçek bir cazibe merkezi. Diyarbakır uçak bileti uçuş alternatifleri ile yıl boyunca kente giderek bu güzel şehri keşfedebilirsiniz. Turistik açıdan çekici olan bir kentten beklenebileceği gibi Diyarbakır konaklama seçenekleri açısından bölgenin en zengin destinasyonlarından biri. Şehirde konaklama mekanları şehrin merkezinde ve Urfa yolu üzerinde yoğunlaşıyor. Özellikle merkezde mütevazı konaklama mekanlarının yanı sıra dünyaca ünlü lüks otel zincirlerinin otelleri de bulunuyor. Merkezdeki otellerin büyük bir kısmı Suriçi ve Yenişehir bölgelerinde. Buradaki otellerde bütçenize uygun bir alternatif bularak konaklayabilirsiniz.

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler

Diyarbakır uçak bileti alıp varacağınız kentin tarihi 9000 bin yıl geriye dek uzanıyor. Bu uzun tarihi süresince birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kentin dört bir yanı tarihi eserlerle dolu. Bu sebeple uçak bileti Diyarbakır kültür gezileri için de satın alınıyor. Diyarbakır bileti alarak kentte gezip görebileceğiniz başlıca yerler arasında şuralar sayılabilir:

  • Hevsel Bahçeleri: 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri’nin kıyısında bulunan yedi yüz hektarlık bir arazi. 8000 yıldır var olan Hevsel Bahçeleri bugün dünyanın dört bir yanından on binlerce insanı kendine çekiyor. İnsanlığın ilk tarım yaptığı alanlar arasında da yer alan Hevsel Bahçeleri, ev sahipliği yaptığı kuşlar, balıklar ve birçok da memeli türünün yaşam alanı olmasıyla Diyarbakır uçuşları ile kente gidince gezilecek yerler listelerinin ilk sırasında yer almayı fazlasıyla hak ediyor.
  • Diyarbakır Ulu Cami: Diyarbakır Kalesi’nin surlarının üstüne 639 yılında kente egemen olan Araplar tarafından inşa edilen Diyarbakır Ulu Cami’nin Anadolu’da inşa edilmiş en eski cami olduğu düşünülüyor. Bu sebeple cami başta Müslümanlar olmak üzere her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.
  • Meryem Ana Kilisesi: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi, 3. yüzyılda inşa edilmiş ve halen kilise olarak kullanılıyor. Mor Yakup Kilisesi ismi ile de anılan bu Süryani Ortodoks kilisesi Diyarbakır uçak bileti alarak şehre gittiğinizde görebileceğiniz etkileyici tarihi mimari yapılardan biri.
  • Malabadi Köprüsü: İlin Silvan ilçesi sınırlarında bulunan Malabadi Köprüsü, Batman Çayı üzerine 1147’de Artuklu Timurtaş Bin İlgazi Bin Artuk tarafından inşa ettirilmiş.150 metre uzunluğa ve 7 metre ene sahip olan köprünün sudan yüksekliği ise 19 metredir. Tüm dünyada tanınan bu tarihi köprü, Diyarbakır gezilerinin vazgeçilmez durakları arasında yer alıyor.
  • Diyarbakır Kalesi: Sur ilçesindeki Diyarbakır Kalesi’nin kesin yapım tarihi bilinmemekle beraber 4. yüzyıl ortalarında inşa edildiği düşünülüyor. İç kale ve dış kale olarak iki kısımdan oluşan kale ve surlar günümüzde halen ihtişamlı bir görünüme sahip.

Bahsi geçen yerleri ve çok daha fazlasını gezip görmek için Diyarbakır uçak bileti Pegasus ve diğer alternatifleri inceleyip bir bilet satın alarak yola çıkmanız yeterli.

Diyarbakır’da Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Tarihi ve doğası ile ilgiyi fazlasıyla hak eden Diyarbakır’da gezilecek, görülecek yerler ve yapılacak şeyler son derece fazla. Diyarbakır uçak bileti alıp bu kadim şehre geldiğinizde yapabileceğiniz keyifli aktivitelerden bazıları arasında şunlar sayılabilir:

  • Göletli Parkta piknik yapmak
  • Malabadi Köprüsü’nde fotoğraf çekmek
  • Dicle Nehri’nde balık tutmak
  • Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’ni gezmek
  • Diyarbakır mutfağından yerel lezzetler denemek
  • Diyarbakır Kalesi’ni gezmek
  • Hilar Mağarası’na gitmek
  • Tarihi Diyarbakır evlerini görmek

Diyarbakır’ın Yerel Lezzetleri

Binlerce yıldır yerleşim olan kentte birçok farklı medeniyet hüküm sürmüş, dolayısıyla kentin mutfağı da farklı kültürlerden izler taşıyor. Özellikle et seviyorsanız Diyarbakır uçuşları ile şehre gittiğinizde tadacağınız yerel lezzetleri çok sevebilirsiniz, zira şehrin mutfağında enfes et yemekleri bulunuyor. Diyarbakır’ın yerel lezzetleri denilince ilk akla gelenler şunlar:

  • Ciğer kebabı: Şehri ziyaret eden turistlerin gözdesi ciğer kebabı, yanında patates, domates ve lavaş ile servis edilir.
  • Diyarbakır usulü babagannuş: Közlenmiş patlıcan ile biberin üzerine yumurta kırılarak yapılan bu yemek kahvaltının yanı sıra günün her saatinde yenilebilir.
  • Meftune: Patlıcan ile kuzu etinin muhteşem buluşması olan meftune şehrin en ünlü lezzetlerinden biri.
  • Duvaklı pilav: Kıyma ile hazırlanan bu pilav da Diyarbakır mutfağının sevilen tatlarından biri.

Diyarbakır’da Nerede Ne Yenir Ne İçilir?

Turistik olması sayesinde Diyarbakır yeme-içme mekanları yönünden de sanılandan daha zengin bir destinasyon. Özellikle şehrin merkezinde yerel lezzetleri tadabileceğiniz çok sayıda mekan yer alıyor. Ayrıca yine turistik bir ilçe olan Sur’da da Diyarbakır’ın yöresel lezzetlerini deneyebileceğiniz çok sayıda mekan mevcut.

Diyarbakır Hava Durumu

Diyarbakır hava durumu mevsimlere göre farklılık gösterir. Eğer Diyarbakır uçak bileti alıp şehre yazın gidecekseniz oldukça sıcak bir hava ile karşılaşırsınız. Kışın ise bölgenin diğer illeri ile kıyaslandığında daha ılık bir havası vardır.

Diyarbakır Yüzölçümü

Diyarbakır’ın yüzölçümü 15.272 kilometrekaredir.

Diyarbakır İklimi ve Bitki Örtüsü

İlde kara iklimi hakimdir. İl yazları çok sıcak, kışları ise soğuk ve az yağışlıdır.

Diyarbakır’ın bitki örtüsü ise otsu bitkilerden oluşur. Kentte meşe ormanları varsa da bunlar oldukça az yer kaplar.

Diyarbakır Nüfusu

Lezzetleri ve turistik yerleri ile öne çıkan Diyarbakır’ın nüfusu 2021 verilerine göre 1 milyon 791 bin 373 kişiden oluşmaktadır.

Diyarbakır Uçak Bileti Ara

Diyarbakır Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 1 milyon 500 bin nüfusuyla en büyük şehridir. Sürekli göç alan kent, hızlı bir büyüme göstermiştir. Şehrin içinden geçen Dicle Nehri ve dünyanın en büyük surlarından birisi olan Diyarbakır Kalesi, kentin en önemli simgelerindendir. Şehirde ayrıca Ulu Cami, Behram Paşa Camii, Hz. Ömer Cami, Mesudiye Medresesi. Meryem Ana Kilisesi, Atatürk Evi gibi yerler gezilebilir. Ayrıca Çin Seddi'nden sonra dünyada sağlam kalmış en büyük kalelerden biri olan Diyarbakır Kalesi'ne de çıkabilirsiniz. Yaş 35 yolun yarısı eder şiiriyle ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın evi de bugün müze olarak ziyarete açıktır.

Diyarbakır kara iklimi etkisi altındadır. Yazları çok sıcak ve kurak geçer ancak kışları Doğu Anadolu Bölgesi kadar soğuk geçmez. Havalimanı şehir merkezine yakındır. 6 km. mesafedeki havaalanından kent merkezine otobüs ve taksiyle ulaşım sağlanabilir. Yemek kültürü yönünden zengin bir mutfağa sahip Diyarbakır'da kaburga dolması, içli köfte, saç tava, ciğer kebabı ve kadayıf dolması yiyebilirsiniz. Kentte Dicle ve Selahattin Eyyubi Üniversiteleri eğitim vermektedir. 21 plakalı şehre bağlı ilçeler ise şunlardır: Bismil, Dicle, Ergani, Eğil, Hazro, Hani, Kayapınar, Lice, Kocaköy, Kulp, Silven, Sur, Çermiş, Çınar, Güngüş.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası