açık öğretim sınavına girmezsem ne olur / Lise öğrencileri dikkat - Güncel - ODATV

Açık Öğretim Sınavına Girmezsem Ne Olur

açık öğretim sınavına girmezsem ne olur

A&#;F vize sınavına girmezsem ne olur? A&#;F vize sınavına girmedim finalde ka&#; almalıyım?

Güz dönemi AÖF sınavı ara sınavları Aralık tarihinde gerçekleşecek.  AÖF sınav giriş belgeleri "funduszeue.info" adresi üzerinden erişime açıldı. Adayların sınav giriş belgesi ve T.C. kimlikleriyle sınav alanında bulunmaları gerekir. Peki, AÖF vize sınavına girmezsem ne olur? AÖF vize sınavına girmedim finalde kaç almalıyım?

AÖF vize sınavına girmezsem ne olur?

Açıköğretim Fakültesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, vize sınavına katılım gösteremeyen adaylar, final sınavına dahil olabilecek.

Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız.

AÖF vize sınavına girmedim finalde kaç almalıyım?

Finalden tam not aldıklarında dersten geçmeleri yeterli oluyor. Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.

AÖF puanı nasıl hesaplanır?

Ara sınav notu: 60 (60x) = 18

Final Notu: 80 (80x) = 56

Toplam: 74'tür.

Çıkan bu not, öğrencinin dersten aldığı puandır.

  • Merhaba,
    işlerimin yoğunluğu sebebiyle kayıtlı olduğum AÖF sınavlarına girmek istemiyorum. Kaydımı bu yıl yaptırdım.
    1. Sınavlara girilmediği taktirde okuldan atılma ihtimali var mıdır?
    2. Ekstra olarak hiçbir sınava girmezsem ne olur?
  • Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
    Bir sorun olmaz harç parasını yatırdığın sürece
  • Bir sorun olmaz harç parasını yatırdığın sürece
    O konuda hiçbir sıkıntı yok. Bütün ücretler ödenmiş, belgeler dahil onaylanmıştır.
  • Ben de açık öğretim yazıldım daha hiç sınava girmedim harç ödeyip duruyorum &#;
  • Ben de açık öğretim yazıldım daha hiç sınava girmedim harç ödeyip duruyorum &#;
    Asıl amacım bu aslında Askere gitmek için hiç zamanım ve param olduğunu düşünmüyorum. Tek çarem okumak fakat sınavlara da girmeye vaktim yok. Sanırım hiç girmeden de yapılabiliyor.
  • Bende harcı yatırıyorum sınavlara girmiyorum. Askerlik için bir sorun yok
  • Asıl amacım bu aslında Askere gitmek için hiç zamanım ve param olduğunu düşünmüyorum. Tek çarem okumak fakat sınavlara da girmeye vaktim yok. Sanırım hiç girmeden de yapılabiliyor.
    diploma derdin yoksa böyle devam et harcı 4 dönem yatırmazsan kaydın silinir

Lise öğrencileri dikkat, ortak sınava girmezseniz ne olur

Lise öğrencileri başarısız oldukları dersler için artık ortak sınava girecek ve bu sınav desteğiyle derslerini kurtarmaya çalışacak.

Ancak zorunlu olan bu sınava girmemek ortalamayı daha da aşağı çekebilir.

funduszeue.info sitesinden Maksut Balmuk, öğrencilerin hesaplama sırasında dikkat etmesi gereken kısımları şöyle anlattı:

" tarihinde değişiklik yapılan Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin maddesine göre;

Öğrencilerin yazılı sınav puanları ile Performans puanları verildikten sonra başarısız oldukları derslerden ortak sınav yapılacaktır.

Bakanlık bu konuda bir de görüş yazısı yayımlamıştır. Yazıyı öğrencilerin de anlayabileceği şekilde açıklamaya çalışalım.

Ortak sınav yeni bir yazılı gibi değerlendirilecektir.

Öncelikle öğretmenlerimiz yazılı sınavları okuyup e-okula girecekler ve performans puanlarını verecekler. Bu durumda öğrenci o dersten başarılı mı başarısız mı tespit edilecek?

Hesaplama için;

Örneğin bir dersten 2 yazılı 2 performans puanı verilmişse ve öğrencinin puanları 30,40,50,50 olsun. Bu durumda bu puanların toplamı 30+40+50+50= tir. Bu sayıyı puan sayısı olan 4 e bölersek, öğrencinin dönem puanı 42,50 olur. Yani öğrenci bu dersten başarısızdır.

Bu durumdaki öğrencilere Ortak sınav düzenlenecektir. Öğrenci bu sınava girdiğinde 80 aldığını var sayalım.

Hesaplama: 30+40+50+50+80= olur 'yi 5 e bölersek 50 olur. Yani öğrencinin dönem puanı 50 olarak belirlenmiş olacak.

Öğrenci Ortak sınavdan örneğin 20 alırsa; 30+40+50+50+20= ve 'ı 5 e bölersek 38,00 olur.

Yani ortak sınavdan yüksek alırsa dönem (karne) puanı artar, düşük alırsa azalır.

Bu sınava dersten başarısız olan her öğrenci girmek zorunda.

Öğrenci 10 dersten başarısız ise her biri için sınava girmek zorunda. Öğrenci bu sınava girmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı =34'e düşecektir.

Öğrenci başarılı olduğu dersten de sınava girebilir.

Örneğin ortalaması 60 olan öğrenci başarısını arttırmak için bu dersten sınava girerse ve düşük puan (ortalamasının altında) alırsa yıl sonu puanı düşecektir. Yüksek alırsa artacaktır.

Bu nedenle öğretmenlerimizin planlı bir şekilde tüm sınavlarını tamamlamaları gerekmektedir. Aksi halde son zamanda sıkışıklık ve bazı öğrencileri bir günde 3 ten fazla sınav yapmakla karşı karşıya kalabilirler ki bu yönetmelik gereği mümkün değil.

Bu vesileyle tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimizin yeni yılını kutlarken yılında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim

NOT: Bakanlığın açıklaması ve mevzuat bu yönde olsa da;

Başarısız dersi bulunan öğrencilerin zorunlu olarak ortak sınava girmelerinin önüne geçilmesi gerekirdi. Öğrencinin istememesi ve velilerinin dilekçe vermesi halinde sınava girmeme hakları olması daha yerinde bir düzenleme ve uygulama olacaktır. Çünkü: öğrenci yıl içerisinde yakaladığı ortalamayı kaybetmek istemeyebilir. Bu da bizim naçizane tavsiyemiz olup mevcut durumda bu mümkün görülmemektedir. Çünkü 10 puan da başarısızdır, 49,95 puanda

funduszeue.info

 

AÖF sınavına girmezsem kaydım silinir mi? AÖF sınava girmezsem ne olur?

AÖF güz dönemi ara sınavları Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. AÖF güz dönemi ara sınav giriş yerleri için funduszeue.info üzerinden e-Devlet hesabı ile veya Anadolu Üniversitesi hesabı ile giriş yapılarak görüntülenebilir.

AÖF Sınava Girmezsem Ne Olur?

Finallere girilmediği takdirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır. Eğer son sınıf öğrencisi iseniz mezun olamaz okulu bir dönem uzatmış olursunuz.

AÖF Sınavına Girmezsem Kaydım Silinir Mi?

17 Nisan tarih ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir. Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans/lisans programlarında kayıtlı olup,  Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.

Bu durumda, Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları Öğretim Yılında silinecektir. Öğrenimlerine devam etmek ve kayıt haklarını kaybetmek istemeyen öğrencilerimizin bu süreçte kayıtlarını yeniletmeleri gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası