fiat linea baskı balata kaç km değişir / Linea'nın Debriyaj balatası?

Fiat Linea Baskı Balata Kaç Km Değişir

fiat linea baskı balata kaç km değişir

Debriyajın Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Debriyajın Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Debriyaj&#;n bitti&#;i nas&#;l anla&#;&#;l&#;r sorusunun yan&#;t&#;, araç sahiplerinin en çok merak ettikleri aras&#;nda. Debriyaj&#;n bitti&#;ini anlaman&#;n birden fazla yolu var. Debriyaj&#;n bitti&#;ini anlaman&#;n yollar&#; ve debriyaj sistemi hakk&#;nda bilgileri listeleyelim

Debriyaj&#;n Bitti&#;i Nas&#;l Anla&#;&#;l&#;r? Debriyaj Bitmesi Ne Demek?

Debriyaj&#;n bitmesi durumu asl&#;nda bask&#; balatan&#;n bitmesi anlam&#;na gelir. Bask&#; balata bitti&#;inde debriyaj sisteminde baz&#; sorunlar ya&#;an&#;r. Debriyaj sistemindeki sorunlar da sürü&#; güvenli&#;i ve konforunun azalmas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra motor aksam&#; için de ar&#;zalara neden olabilir.

Debriyaj&#;n Bitti&#;ini Anlamak &#;çin &#;puçlar&#;

Debriyaj bitti&#;inde arac&#;n&#;zdan performans alamazs&#;n&#;z. Di&#;er yandan sürü&#; güvenli&#;i de tehlikeye girer. Ayr&#;ca debriyaj ile ilgili küçük bir de&#;i&#;ikli&#;i erteleyerek çok daha büyük masraflara yol açabilirsiniz. Örne&#;in bitik debriyaj sorunu zamanla motor ve &#;anz&#;man ile ilgili büyük masraflarla da kar&#;&#;la&#;man&#;za neden olabilir. Peki, debriyaj&#;n bitti&#;ini önceden anlamak mümkün mü?

Debriyajın Bittiğini Anlamak İçin İpuçları

Periyodik bak&#;m önemli!

Otomobil periyodik bak&#;m&#; aksat&#;lmamal&#;d&#;r. Periyodik bak&#;m sayesinde debriyaj&#;n durumunu takip edebilirsiniz.

Oto check-up yapt&#;rmak gerek!

Belirli aral&#;klarla yap&#;lan Oto check-up ile debriyajdaki sorun erken tespit edilebilir.

Debriyaj ve arac&#;n mesaj&#;n&#; anlamak!

Arac&#;n&#;z çal&#;&#;ma &#;eklinde meydana gelen baz&#; de&#;i&#;ikliklerle size mesaj verir. Bunlar&#; listeleyelim:

  • Debriyaj bitikse araba, araç ilk kalk&#;&#;ta titreme yapar.
  • Rampalarda araba çok ba&#;&#;r&#;yorsa ve sonradan toparl&#;yorsa genellikle debriyajda bir sorun var demektir. Genellikle de debriyaj bitmi&#; olabilir.
  • Debriyaj&#;n Bitti&#;i Anlamak &#;çin &#;pucu!
    • El frenini çekin
    • Vitesi 1’e al&#;p arabay&#; kald&#;rmaya çal&#;&#;&#;n
    • Motorun devri bitiyor ama hala stop etmiyorsa büyük ihtimalle debriyaj bask&#; balatas&#; bitmi&#;tir.

Debriyaj&#;n Ömrü Neden K&#;sal&#;r? / Uzun Ömürlü Debriyaj &#;çin Ne Yapmal&#;?

Krank mili hareketinin volan vas&#;tas&#;yla &#;anz&#;mana iletilmesi ilerlemeyi sa&#;l&#;yor. Burada ileti&#;imi kesmek ya da ileti&#;imi tekrar ba&#;latmak için debriyaj sistemine ihtiyaç duyuyoruz. Ancak zamanla hem kullan&#;c&#; hatas&#; sonucunda hem de ya&#;lanm&#;&#;l&#;k etkisiyle debriyaj biter. Peki, debriyaj&#;n ömrünü uzatmak mümkün mü?

Baskı balata kontrolü yapın!

Bask&#; balata kontrolü yap&#;n!

Bitmi&#; bask&#; balata diski debriyaj&#;n ömrünü k&#;salt&#;r. Debriyaj sisteminin sa&#;l&#;kl&#; ve sorunsuz çal&#;&#;mas&#; için bask&#; balata yeni ve sa&#;lam olmal&#;.

Rampa yukar&#; araba kullanmaktan kaç&#;n&#;n!

Sürekli rampa yukar&#; sürü&#; yapmak ya da rampa yukar&#; araç park etmek, debriyaj&#;n çabuk bitmesine neden olabilir. Bu nedenle imkan varsa yoku&#; yukar&#; yollar&#; ve park alanlar&#;n&#; tercih etmeyin.

Debriyaj Bitikse Ne Olur?

  • Aya&#;&#;n&#;z&#; debriyajdan çekince sars&#;nt&#;l&#; ilerleme olur.
  • Yoku&#;larda zorlanma ve kaç&#;rma olur.
  • Sert ve zorlamal&#; vites geçi&#;leri olur.
  • Vites geçi&#;lerinde cartlama ve tak&#;lma olabilir.

 

Debriyaj bask&#; balata de&#;i&#;imi için otopratik’ten online oto bak&#;m randevu alabilir ya da WhatsApp hatt&#;ndan bilgi alabilirsiniz. funduszeue.info’de bask&#; balata de&#;i&#;imi fiyat&#; gibi konu ba&#;l&#;klar&#; için oto servis fiyat listesini inceleyebilirsiniz.

baskı balata debraj kaç km degişir. ne kadar gider?

  • Çavuş
    83 Mesaj
    Konu Sahibi
    arkadaşlar focusun baskı balata debraj ka&#; km degişir. ne kadar gider?



  • Çavuş
    77 Mesaj
    Arkadaşım baskı balata diyorlar ama ben 'de değiştirdim. Servis &#;ok pahalı. Bursa'daysan Yalova Yolundaki &#;&B otomotiv ile g&#;r&#;şmeni tavsiye ederim. Ben orada yaptırdım, memnunum, aynı zamanda triger değişti, genel bakım yapıldı. Fiyatlar Ford servise g&#;re uygun.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    valla baskı balatası i&#;in bir km vermek bana kalırsa &#;ok doğru değil &#;&#;nk&#; kullanım son derece &#;nemli bir fakt&#;r bu anlamdaaracınızı funduszeue.info alın devri e kadar getirin ve bu durumda kalkmayı deneyin eğer araba stop ediyorsa aracınızın baskı balatası iyidir yok bole bir durumda kalkıyorsa araba o zaman baskı balatasını değiştirmeniz gerekir!
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Vectra A'nın baskı balatasını binde değiştirmiştim. Şimdiki ara&#;larda asbestsiz balata kullanıldığından daha &#;abuk biter diyorlar.

    İster fren ister debriyaj olsun, hi&#;bir balatanın &#;mr&#; km ile &#;l&#;&#;lmez. Kullanım tarzına, kullanılan b&#;lgenin coğrafi &#;zelliklerine (dağ tepe rampa) ve kullanılan trafik ortamına g&#;re balataların &#;mr&#; değişir. S&#;rekli uzun yol yapan bir ara&#; baskı balatasını binde de değiştirebiir. S&#;rekli şehir i&#;i hele de İstanbul gibi bir yerde kullanılan ara&#; ise 40 binde değiştirebilir. O nedenle balatanın &#;mr&#; yaptığı km ile &#;l&#;&#;lmez.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozyurek

    Baskı ve balata, bitince değişir.. Benimki şu an binde.. Bana, hi&#; bitmeyecekmiş gibi geliyor..


    Abi ger&#;i sen daha &#;nce tecr&#;be etmişsindir de, balatayı değiştirdikten sonra debriyaj &#;yle bir yumuşuyor ki, meğer kamyona biniyormuşum da haberim yokmuş diyorsun.
  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: avdr
    Abi ger&#;i sen daha &#;nce tecr&#;be etmişsindir de, balatayı değiştirdikten sonra debriyaj &#;yle bir yumuşuyor ki, meğer kamyona biniyormuşum da haberim yokmuş diyorsun.

    Bende bir g&#;n değişirsem sırf bu sebeple değişeceğim zaten..
  • Onbaşı
    24 Mesaj
    Vw scirocco tsi funduszeue.info an bir sikinti funduszeue.infota zor anlasilacak sekilde titreme funduszeue.info balatadan mi acaba binde aldim arabayi hic baski balata funduszeue.info frenini crktim 1 viteste yurdum az gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak0forever -- 27 Ocak ; >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    8 Mesaj
    Debriyaj balatası ile ilgili her ara&#; sahibinin bilmesi gerekenler
    Debriyaj balatası nedir ve nerede bulunur?

    Debriyaj balatası kavrama elemanları ile birlikte aracın g&#;&#; aktarım sistemlerini motora bağlayan ve g&#;c&#;n kullanıcının isteğine g&#;re aktarım sistemine iletilmesini sağlayan motor ve şanzıman arasında bulunan aktarım sisteminin temel organıdır.

    Manuel (d&#;z) vitesli ara&#;larımızın, otomatikleştirilmiş şanzımanlı ara&#;larımızın ve yeni sistem &#;ift kavramalı şanzıman tiplerinin &#;zerinde bulunan debriyaj balatası zamanla hareket ettik&#;e ve kilometre arttık&#;a s&#;rt&#;nmenin ve ısınmanın etkisi ile incelerek bitecektir ve baskı sistemi ka&#;ırmaya başlayacaktır. Bu her ara&#;ta sarf bir malzeme olan balatanın ve baskı sisteminin değişmesi gerektiği anlamına gelir.

    Bir&#;ok s&#;r&#;c&#; arkadaşımız buna hi&#; dikkat etmezler, ara&#;larını bozulup yolda kalıncaya kadar kullanıfunduszeue.infoında bu sistem &#;ok &#;nemlidir ve belirli kilometre aralıklarında (ortalama 80 bin km de bir) tamamen bitmesini beklemeden değiştirilmesi gerekir. Bu kilometre aralığı kullanıcının tecr&#;be ve kullanım şekline g&#;re değişir. Kimi s&#;r&#;c&#; aynı aracın balatasını 30 bin km de t&#;ketir kimi s&#;r&#;c&#; aynı ara&#;la bin km yol yapabilir.

    Balatanın inceldiğini ve bitmek &#;zere olduğunu nasıl anlarız?

    Ara&#;ların verdiği tepkideki değişiklikler zayıflamanın ve ka&#;ırmanın en temel g&#;stergesidir. Peki nelerdir bu g&#;stergeler? Maddeler halinde sıralayalım.

    1-Ara&#; ilk kalkışlarda titreyerek kalkmaya başlar.

    2-Debriyaj git gide daha yukarıda kavramaya başlar.

    3-Kavrama noktası pedalın hareketinin &#;ok k&#;&#;&#;k bir b&#;l&#;mde oluşur ve &#;ok zayıftır.

    4-Debriyaj pedalı giderek sertleşmeye başlar.

    5-Aracın motoru bağırsa da ara&#; istenilen seriliğe ve hıza ulaşmakta g&#;&#;l&#;k &#;eker.

    6-Yoğun dur kalk sırasında ve yokuş yukarı kalkışlarda k&#;t&#; koku yapmaya başlar.

    7-Vitesler ge&#;mekte zorlanmaya başlar. Geri vitese ge&#;erken ve 1. Vitese ge&#;erken şanzıman dişlilerinde s&#;rt&#;nme sesi olmaya başlar.

    8-Aracın yakıt değerleri anlamsız bi&#;imde artış g&#;sterir.

    9-Motor g&#;c&#;nde b&#;y&#;k &#;l&#;&#;de zayıflama ve takat d&#;ş&#;kl&#;ğ&#; hissedilir.

    Ara&#; y&#;kl&#; iken zor hareket etmeye başlar.

    Bitik balatalı ara&#; ve 5 viteslerde bile stop etmeden kalkış yapabilir.

    Debriyaj testinde bitik olduğu ustalar tarafından size s&#;ylenebilir.

    Aracın dinamometre testinde beygir ve tork değerlerinde b&#;y&#;k zayıflama g&#;sterir.

    Debriyaj testini kendimiz nasıl yapabiliriz?

    1-Aracımızı &#;alışır ve durur vaziyette iken sol ayağımızı debriyaj pedalına sonuna kadar basarız.

    2-Aracı 1. vitese veya geri vitese takarız.

    3-Sağ ayağımızın topuğu ile frene tamamen, ucu ile de gaz pedalına bir miktar basılır.

    4-Motor devri devir civarına getirilir.

    5-Sonra yavaş yavaş debriyajdan ayak &#;ekilmeye başlar.

    6-Kavrama noktasından sonra aracın motor devri d&#;ş&#;yor ve ara&#; stop ediyorsa baskı ve balata sağlıklı olarak &#;alışıyor ve ka&#;ırma yok demektir.

    7-Eğer ara&#; kavrama noktasını ge&#;menize rağmen stop etmiyor ve devir &#;ok d&#;şm&#;yorsa balata bitmek &#;zeredir.

    8-Otomatikleştirilmiş şanzımanlı ara&#;larda bu testi yapmamayacağımız i&#;in standart olarak servis kitap&#;ığına uyarak d&#;zenli aralıklarla bakım sırasında balata değişimi yapılmalıdır. Eğer zamanından &#;nce kavrama sorunu yaşarsanız bunu aracın ilk kalkış sırasında titreyerek kalktığından, &#;ekiş zayıflamasından veya vites ge&#;iş sorunlarından anlayabiliriz.

    Balata tamamen bitince ne olur?

    Aracın balatası bitince sizi ansızın ve hi&#; ummadık bir yerde yolda bırakır. Ya da akşam aracı bırakırsınız sabah bulunduğu yerden hareket etmez. Aracı vitese taksanız bile debriyajı tamamen bıraktığınızda bile ara&#; olduğu yerden hareket edemez. &#;ekici yardımı ile servise gitmesi gerekecektir. Bu da ayrıca bir maddi k&#;lfet ve zaman kaybı yaratır. Sinirlerinizin yıpranması da cabası tabi ki.

    Baskı-balata değişimi yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

    Baskı-balata ve bilye yedek par&#;a kutusundan set olarak &#;ıkar. Bazı ara&#;larda debriyaj bilyesi setin i&#;inden &#;ıkmaz ayrıca satılabilir. Aracınızı servise bıraktığınızda;

    1-Değişim konusunda kesinlikle ucuz olması i&#;in sadece balatanın değişimini yaptırıp bırakmayınız.

    2-Kalitesiz yedek par&#;alardan ve malzemeden ka&#;ınınız.

    3-&#;akma balata diye tabir edilen tamir edilmiş balatayı kullanmamaya &#;zen g&#;steriniz.

    4-Baskı sisteminin değişmemesi de yeni balatanın &#;mr&#;n&#; kısaltır ve yeni olmasına rağmen ka&#;ırmasına ve yeni balatayı sıyırmasına neden olur.

    5-Bu saydığımız set i&#;indeki 3 par&#;a da (baskı-balata-bilye) aynı anda yenilenmelidir.

    6-Motor &#;zerinde bulunan, balataya motorun hareketini ileten volant dişlisi tornada p&#;r&#;zs&#;z olarak taşlanarak d&#;zeltilmelidir. Yoksa yine t&#;m set yeni bile olsa ka&#;ırma yaparak g&#;&#; kaybına ve yeni balatanın sıyırmasına neden olur.

    7-Bu işlemin ehil ustalarca yapılması &#;ok &#;nemlidir.

    8-Yarı otomatik sistemlerde vites değişimi yapan ve kavramayı sağlayan robot bir par&#;a vardır ve bu yenileme yapıldığında yeniden programlama yapılmalıdır. Aksi halde aracınız viteslere ge&#;meyecek ve kavrama yapamayacaktır.

    9-Genellikle bu programlama i&#;in gereken yazılımlar yetkili servislerin elinde bulunur ve &#;oğu serviste bu programlamayı yapacak bilgili usta, ekipman ve yazılım yoktur. Değişimi yapacak serviste bu ekipmanın olduğundan emin olunuz yoksa yazılım i&#;in ayrıca ek &#;cret &#;demek zorunda kalabilirsiniz.

    Baskı balata sisteminin yenilenmesinden sonra kullanımda nelere dikkat etmeliyiz?

    1-Aracınız hareket halinde iken ayağınızı debriyaj pedalının &#;zerinde tutmayınız. Ayağınızın kenardaki boşlukta ve pedalın tamamen serbest olmasına &#;zen g&#;steriniz.

    2-Ara&#; &#;alışır halde dururken debriyaj pedalına basılı tutmayınız.

    3-Kırmızı ışıkta beklerken veya başka bir şekilde bekleme yaparken aracınızı viteste ve ayağınızı debriyaja basılı halde tutmaktan ka&#;ınınız.(en b&#;y&#;k hatalardan birisidir)

    4-Her duraklamada aracınızı boş vitese alarak debriyaj pedalını tamamen serbest bırakınız.

    5-Yarı otomatik ara&#;larda 20 saniyeyi aşan duraklamalarda aracı N (N&#;TR) boş vitese almayı ihmal etmeyiniz.

    6-Yokuş yukarı bekleme esnasında yarım debriyaj yaparak aracı durdurmayınız ki bu baskı ve balatanın en b&#;y&#;k sıyırma sebebidir.

    7-Ani ve seri kalkışlardan ve patinajdan ka&#;ınınız.

    8-Debriyajı gereksiz olarak kullanmamaya &#;zen g&#;steriniz.

    Sevgili ara&#; sahipleri, unutmayınız ki debriyajıve freni en az kullanan (gereksiz kullanımdan ka&#;ınan) ş&#;f&#;rler en iyi kullanıcılardır. Bu saydığımız kurallara uyduğunuzda aracınızın sarf par&#;aları &#;ok daha uzun kilometreler sizlere sorunsuzca hizmet edecektir ve ayrıca yakıt ve tamirat k&#;lfetinden kurtaracaktır. Alacağanız par&#;alar i&#;in size &#;nerimfunduszeue.info sitesi ucuza aracınıza uygun ve orjinal par&#;aları bu siteden tedarik edebilirsiniz.

    Kazasız ve esenlik dolu g&#;nler dilerim




  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: topolojikemre

    valla baskı balatası i&#;in bir km vermek bana kalırsa &#;ok doğru değil &#;&#;nk&#; kullanım son derece &#;nemli bir fakt&#;r bu anlamdaaracınızı funduszeue.info alın devri e kadar getirin ve bu durumda kalkmayı deneyin eğer araba stop ediyorsa aracınızın baskı balatası iyidir yok bole bir durumda kalkıyorsa araba o zaman baskı balatasını değiştirmeniz gerekir!
    Cevabınız &#;zerinden 12 yıl ge&#;miş.
    Bug&#;n arabanın baskı balatanın durumunu kontrol etmek i&#;in denemiştim. devre kadar &#;ıkmadım ancak devir arasına kadar &#;ıkıp debriyajı yavaş&#;a bıraktım ara&#; stop etti.
    Ancak sanırım bu testten sonra baskı balata koku yaptı. Keşke denemeseydim dedim.




  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası