dilek sabancı kimdir / İlhan Sabancı Kimdir, Kaç Yaşında? İlhan Sabancı Hayatı ve Biyografisi - Çıkmış Sorular

Dilek Sabancı Kimdir

dilek sabancı kimdir

Dilek Sabancı: Babam gidince evdeki hayat söndü

İngiltere'den amcam kuvöz getirmiş.. O zamanın koşullarında altı ay kuvözde yaşamışım. O yüzden kendimi şanslı hissediyorum.
* Yedi yaşıma kadar hiç yürüyemedim. İlk ameliyatımı yedi yaşında geçirdim.
* Benden sonra Metin, akraba evliliğinden dolayı böyle doğdu. Havale geçirmiş..
* Kendimi annemin yerine koyuyorum. Çok zor bir anne için. Herkes sağlıklı çocukları olsun ister.
* Top oynayamadığıma ben de üzüldüm ama benim için dünyanın sonu değildi. Problemlerimden dolayı büyüklerle aram hep daha iyi oldu. Yaşıtım çocuklarla çok fazla olamadım.
* Annem de babam da geniş insanlardı. Hiçbir zaman böyle çocukları olduğu için üzülmediler, saklamadılar.
* Babamı kaybettiğimden beri antidepresan kullanıyorum. İtalyan erkek arkadaşım, annem ve kardeşlerim var. Onlarla avunuyorum.

Metin Sabancı (Ablası Dilek Sabancı'nın ağzından)
* Metin'in fiziksel yaşı 37, algılama yaşı iki. Konuşamıyor, kendini anlatamıyor, kendi kendine yemek yiyemiyor, yürüyemiyor.
* Metin'in terapi alması, insan içine çıkması açısından önemliydi.
* Protein yönünden güçlü beslenmesi gerekiyor. Yemek düzenlemesini annem yapar. Mesela bugün sebze, balık ve kepekli makarna yedirdik.
* Metin'e her gün gerdirmeler, karın hareketleri yapılıyor.
* Genelde mutlu bir çocuk. En sevdioyun saklambaç. Elini yüzüne kapatıyor, biz saklanıyoruz.
* Metin'in hayatını annemle el ele güzel ve kaliteli yapmaya çalışıyoruz.

Beylerbeyi'ndeki evlerine, yeni taşındıkları zaman gitmiştim. Sakıp Bey "Her şeyimi köşkte bıraktım. Bir tek ceketimi aldım, çıktım," diye mutlulukla Türkan Hanım'a takılırken, müze gezmeyi sevenler için, bana Atlı Köşk'ü anlatıyordu. Türkan Hanım ise hafif buruktu. Orman havasından İstanbul Boğazı'nın nemli havasına alışmanın biraz zaman alacağını söylerken belki de "Anılarımdan öyle çarçabuk kopmamı bekleme," demek istiyordu. Sakıp Bey ona takıldıkça şen kahkahalar atan bir Türkan Hanım yer etmiş hafızamda Bu kez gördüğüm ev, eşyaları, duvarlardaki muhteşem tablolarıyla hiç değişmemiş olsa da aynı ışık yoktu. "Babamla birlikte evin ışığı da söndü," dedi Dilek Sabancı. Babasını kaybedeli dört yıl olmasına rağmen hâlâ antidepresan aldığını itiraf etti. Bu kez evlerine, Metin Sabancı'yı konuşmaya gelmiştim. Kardeşinin hayatını iyileştirmek için İngiltere'den doktorlar getiren, oturabilmesi için özel sandalyeler yaptıran Dilek Sabancı sadece kardeşini değil, geçen yıllarla birlikte 'geçmeyen' engelli olma halini de paylaştı "Hiçbir zaman başkaldırmadım. Allah'tan kompleksli bir insan değildim Kendimi babama benzetiyorum. Onun kadar güçlüyüm," diyordu. Konuştukça iri gözlerindeki ışık eve yayılıyordu. Her defasında küçük kardeşinden şevkatle bahsediyor, "Metin sevildiğini anlıyor," diyordu. Onların bu özel fotoğraflarını çeken Uğur Can da çok etkilendi Abla-kardeşin fotoğraflarına bakarken sizin ne düşündüğünüzü merak ediyorum: Acaba insanın ruhuna sevgiyle dokunanlar, bedeninde de değişikliğe yol açabilirler mi?

- 44 yaşınıza geldiniz. Her defasında size 'engelli olmakla' ilgili sorulan sorulardan bıkmış olmalısınız
- Engelli olmam beni rahatsız etmiyor. Ancak engellilerin toplumsal hayatını iyileştirmeyle ilgili yapılanların, kaplumbağa hızıyla gitmesi beni sinirlendiriyor. Türkiye'de 'Sekiz buçuk milyon insan engelli' diyorlar. Niye sokakta görmüyoruz? Demek ki herkes çıkarmıyor çocuğunu. Oysa onların da dışarı çıkmaya, hava almaya ihtiyaçları var. Çocuklarınızdan utanmayın, onlara ilgi gösterin, onlar engelli olmak istemediler ki.

- Altı buçuk aylık doğmuşsunuz
- 24 Ekim 'te doğdum. Doğumdan sonra bir süre oksijensiz kalmışım. İngiltere'den amcam kuvöz getirmiş, o kuvözün içinde, o günkü koşullarda altı ay yaşamışım. O yüzden kendimi şanslı hissediyorum. El kadarmışım. 'Mümkün değil yaşamaz,' demişler. Koca koca gözlerim varmış. Anneannem gözlerime bakmış, "Bu kız kesinlikle yaşar" demiş.

- Tam olarak size konulan teşhis neydi?
- Erken doğumumdan kaynaklanan, beynin motor fonksiyonlarındaki gücün az olması. Bu nedenle hareket kabiliyetim kısıtlıydı. Yedi yaşıma kadar hiç yürüyemedim. Yedi yaşımda ilk ameliyatımı oldum. Toplamda beş ameliyat geçirdim.

- Ne tür ameliyatlardı?
- Zor ameliyatlar. Kas ve kemik ameliyatları.

- Bu ameliyatlarla yüzde iyileşmek mümkün mü?
- Hayır. Sıfıra inmiyor ama daha iyi hale getiriyor. Riskli ve pahalı ameliyatlar. Ben şanslı azınlıktanım. Bir erkek arkadaşım vardı, o da bana çok destek oldu. Dayısı ortopedistti.

- Metin Sabancı sizden kaç yıl sonra doğdu?
- Yedi yıl sonra Kız kardeşim Sevil de Metin'den iki yıl sonra doğdu

- O günlere dair küçük bir kız çocuğu olarak ne hatırlıyorsunuz?
- Metin havale geçirdi, akraba evliliğinden dolayı. Ondan böyle oldu diye biliyorum. Zaten benim de altı buçuk aylık doğmam akraba evliliğinden kaynaklanıyor. Bu çağda akraba evliliği yapıldığı zaman durum ortada işte. İnsanların artık ultrason kontrolü yaptırdığını düşünüyorum.

- Neler var anılarınızda?
- Çok şekerdi, çok güzel bir suratı vardı. Hâlâ çok şeker, görüyorsunuz işte. İlk zamanlar fark edilemiyordu yürüyemediği. Biraz daha büyüdüğümde, onun hiç konuşamadığını, ayaklarını oynatamadığını gördüğümde çok üzüldüm. Bu üzüntü tarif edilemez

haber

Dilek Sabancı kimdir, kaç yaşında? Dilek Sabancı evli mi?

yılında yaşamını yitiren iş insanı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı'nın yaşamı merak ediliyor.

DİLEK SABANCI KİMDİR?

Dilek Sabancı 24 Ekim tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Sakıp Sabancı ve Türkan Sabancı'nın ilk çocuğudur. Metin Sabancı ve Sevil Sabancı'nın ablasıdır. Altı buçuk aylık doğan Dilek Sabancı 6 ay kuvözde yaşadı. Erken doğumumdan kaynaklanan, beynin motor fonksiyonlarındaki gücün az olması nedeniyle 7 yaşına kadar yürüyemedi. Hastalığı sebebiyle 5 ameliyat geçirdi. İstanbul Şişli'de başladığı ortaokul eğitimine İngiltere'de devam etti. Liseyi Cenevre'de okuyan Sabancı lisans eğitimini ABD'deki Reinhardt University'de aldı. Dilek Sabancı yılında kurmuş olduğu Vista Turizm ve Seyahat A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır.  Hacı Ömer Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Başkanıdır. Dilek Sabancı’ya Mardin’e sağladığı katkılardan dolayı 28 Ocak tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından ilk defa verilen “Fahri Doktora” unvanı verilmiştir.

DİLEK SABANCI EVLİ Mİ?

Dilek Sabancı evli değildir.


Dilek Sabancısabancı holdingSakıp Sabancı

Dilek Sabancı

Dilek Sabancı, yılında kurduğu bir firma olan Vista Tourism and Travel'ın Türkiye başkanı ve CEO'sudur.

Dilek Sabancı, 24 Ekim tarihinde Adana’da doğmuştur. Babası Sakıp Sabancı, annesi Türkan Sabancı’dır. Sevil Sabancı ve Metin Sabancı adlarında kardeşleri vardır. yılında İstanbul Tevfik Fikret ilkokulundan mezun oldu. Ortaokula yılında Şişli Terakki Ortaokulunda başladı sonra gönderildiği yılları arasında İngiltere'nin Berkshire kentindeki Ascot'ta kızların bağımsız yatılı okudukları Heathfield School’da ortaokulunda okudu. yılları arasında İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan özel bir uluslararası okul olan International School of Geneva’da liseyi bitirdi. yılları arasında okuduğu Amerika Birleşik Devletleri Atlanta’da kurulu olan Reinhardt Üniversitesinde Sanat Tarihi ile Psikoloji eğitimi ve Massachusetts, Boston’da bir üniversite olan Fisher College'da Turizm ve Pazarlama üzerine olmak üzere iki lisans derecesine sahiptir.

Türkiye'de profesyonel olarak çalışmaya başlamadan önce Fransa'da inşaat, petrol ve elektronik ve savunma alanında çalışan şirketlerde staj yaptı.

Dilek Sabancı, aynı zamanda yakın ilgi duyduğu sosyal sorumluluk projelerinin yönetimi konusunda çeşitli programlara katılmış ve bu konuda eğitimler almıştır.

Dilek Sabancı, yılında kurduğu bir firma olan VİSTA Turizm ve Seyahat A.Ş’nin Türkiye başkanı ve CEO'sudur. VİSTA; aynı zamanda, ülkede dünya çapında yaygın ofisi bulunan Carlson Wagonlit (CWT) zincirin Türkiye temsilcisidir. Ayrıca ailenin eğitim ve sağlıkla ilgili hayırsever kuruluşu olan Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütmektedir.

yılında Dilek Gayrimenkul Yatırımları ve Turzim A.Ş.'yi kurmuştur ve halen bu kurumun Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Dilek Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Türkiye Özel Sporcular Derneği'nin (TÖSSED) Onursal Başkanı’dır.

Dilek Sabancı, zamanının çoğunu zihinsel ve fiziksel engelli insanlara yardım etmeye ayırıyor. Sabancı ayrıca Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu başkan yardımcısı, Türk Özel Olimpiyatları yönetim kurulu başkanı ve Lösemili ve Kanlıca Aslanları ve Rotary Kulüpleri Çocuklar Vakfı'nda aktif üye olarak birçok hayır kurumu grubunda da aktiftir.

Dilek Sabancı, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca’yı akıcı şekilde konuşup yazmaktadır. Dilek Sabancı Sakıp Sabancı'nın üç çocuğundan en büyüğüdür. Akraba evliliği, anne karnında oksijensiz kalmak ve erken doğum, hepsi bir araya geldi ve onun spastik doğmasına neden oldu. Tıpkı kardeşi Metin Sabancı gibi. Hayatı, özel bakıcılar elinde iyi bakım, özel okullarda iyi eğitimin yanı sıra, ameliyatlar, zorluklar ve mücadelelerle geçti. , ve 'de bir dizi ameliyat oldu.

Her yıl çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere destek veren Dilek Sabancı, “Dilek Sabancı Anadolu Meslek Ticaret Okulu”, “Beşiktaş Belediyesi Dilek Sabancı Parkı”, “Dilek Sabancı Antalya Spor Salonu”, “Dilek Sabancı Gülen Yüzler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Merkezi ”,“ Konya Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı ”ve Mardin'de“ Dilek Sabancı Sanat Galerisi gibi sosyal yerleri açmıştır.

Kaynak:funduszeue.info

Sabancı ailesi

Hacı Ömer Sabancı
Hacı Ömer Sabancı funduszeue.info
()

&#;

Sadıka Sabancı
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

İhsan Sabancı
İhsan Sabancı.gif
()

&#;

Yüksel Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

Nevin Tenik

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Güler Sabancı
funduszeue.info
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Sevgi Sabancı Mashari
Sevgi funduszeue.info
()

&#;

Mashari

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

İhsan Mashari
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Serra Mashari
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Ahmet Yakup Sabancı

&#;

?

&#;

&#;

&#;

Murat Sabancı
()

&#;

?

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

İhsan Erol Sabancı
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Eren Sabancı
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Nur Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Sevilay Sabancı Çınar
()

&#;

Çınar

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Melisa Çınar
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Sıla Çınar
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Sakıp Sabancı
Sakıp Sabancı.jpg
()

&#;

Türkan Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Dilek Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Metin Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Sevil Sabancı
()

&#;

Eran Tapan

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Melisa Tapan
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Hacı Sabancı
()

&#;

Özcan Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Ömer Sabancı
()

&#;

Arzu Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Hacı Sabancı
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Hakan Sabancı
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Kerim Sabancı
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Mehmet Sabancı
()

&#;

Zeynep Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Faruk Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Burak Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Demet Sabancı Çetindoğan
()

&#;

Cengiz Çetindoğan

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Pırıl Çetindoğan
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Merve Çetindoğan
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Cevdet Çetindoğan
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Şevket Sabancı
()

&#;

Hayırlı Zerrin Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Ali Sabancı
()

&#;

Vuslat Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Şevket Emrecan Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Kaan Ali Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Emine Sabancı Kamışlı
()

&#;

Erhan Kamışlı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Fethi Kamışlı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Kerem Kamışlı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Sadıka Sabancı

&#;

Aziz Köseoğlu

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Erol Sabancı
()

&#;

Belkıs Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Suzan Sabancı Dinçer
()

&#;

Haluk Dinçer
Haluk funduszeue.info
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Haluk Akay Dinçer
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Ceyda Dinçer
()

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Çiğdem Sabancı Bilen

&#;

Faruk Bilen

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

Özdemir Sabancı
Özdemir Sabancı.gif
()

&#;

Sevda Sabancı

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

&#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası