göz altı sarkmaları için maske / Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Kesin Çözüm 8 - Nefis Yemek Tarifleri

Göz Altı Sarkmaları Için Maske

göz altı sarkmaları için maske

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Haberin Devamı

1-HAVUÇLU GÖZ MASKESİ

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Havuç içerisinde bulunan A vitamini sayesinde ciltte yeni hücrelerin üretilmesini sağlarken cildi onararak kırışıklıkların oluşmasını engellemektedir. Her yaşta tüketilmesi gerektiği sıklıkla söylenen havuç ayrıca antioksidan etkisi sayesinde cildin erken yaşlanmasına sebep olan “oksidatif stres” adı verilen stres biçiminden de uzak durmamızı sağlamaktadır.

HAVUÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Havuç maskesi yapmak için 2 adet orta boy havuç dış kısımları soyulduktan sonra, katı meyve sıkacağında suyu sıkılarak havuç suyu elde edilir. Hazırladığımız bu karışıma bir çay kaşığı kadar badem yağı eklenir. Bu karışım dinlenmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletilir ve artık kullanıma hazırdır. Buzdolabından çıkardıktan sonra temiz olan göz çevresine eller yardımı ile hafiften bastırılarak 30 dakika kadar bekletilir. Göz altına göz çevresine sürmelisiniz daha sonra ise soğuk su ile yıkamanız yeterlidir. Kalan malzemeyi buzdolabına koyup saklayabilirsiniz. Bu havuç maskesini iki günde bir uygulamanız yeterlidir.


2-GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN LAHANA MASKESİ

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Lahana içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde erken yaşlanmaya sebep olan kırışıklıkları durdurur ve oluşumunu engeller. Ayrıca kullanıldığı göz çevresinde kan dolaşımını hızlandırarak bu alana daha fazla oksijen gitmesini sağlar, bu sayede bu bölgelerdeki hücreler daha hızlı şekilde kendini yenileyerek kırışıklıkları durdurur.

LAHANA MASKESİ NASIL YAPILIR?

Etkili bir kırışıklık önleyici olan lahana maskesi yapmak için orta büyüklükteki 3 adet lahana yaprağını iyice yıkadıktan sonra meyve sıkacağında suyunu çıkarıyoruz. Hazırladığımız lahana suyunun içerisine bir yemek kaşığı kadar bal ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz maskesi Göz çevresine ve yüzünüze uygulayabilirsiniz, ortalama 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk su ile durulamanız yeterlidir. Haftada 3 defa uygulamanız tavsiye edilir.


3-MUZLU GÖZ MASKESİ

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

İçerisinde bulunan A ve C vitaminleri sayesinde yaşlanmayı durduran etki gösteren, cildi yenilen muz maskesi yapmak için bir adet büyük boy muzu iyice ezerek püre haline getiriyoruz, daha sonra hazırladığımız pürenin üzerine 2-3 çay kaşığı gül suyu döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız karışımı ellerimiz yardımı ile göz çevresine uyguluyoruz ve ortalama yarım saat bekledikten sonra ıslak mendil ile temizleyip işlemi sonlandırmak için soğuk su ile yıkıyoruz.


4-ÇİKOLATALI GÖZ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Mutluluk veren çikolata ile kırışıklarını yok edebilirsiniz. Bir çay kaşığı kadar şeftali yağın ile bir çay kaşığı kakao tozu ve 2 damla kadar E vitaminini bir kabın içerisinde iyice karıştırıyoruz. Karışıma başlamadan önce makyaj pamuğunu ıslatıp göz altında bir süre bekletiyoruz, nemli makyaj pamuğunu göz altından alıp hep hazırladığımız karışımı fırça yardımı ile göz altı ve göz çevresine yayıyoruz ortalama 30 dakika bekledikten sonra soğuk su ile yıkamanız yeterlidir.


5-GÖZ ÇEVRESİ İÇİN YUMURTA AKI MASKESİ

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Protein bakımından zengin olan yumurta akı ayrıca cilde de iyi gelmektedir. Yumurta akı cildi besler ve cildi gerer bu sayede kırışıklıkları yok edebilirsiniz. Yukarı anlaştığımız havuç maskesine alternatif kırışık önleyici maskedir. Bu maskeyi yapmak için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş havuç (Kabukları soyulmalı)
  • 1 çay kaşığı badem yağı ya da aloe vera

Yukarıda saydığımız malzemelerin hepsi bir kabın içerisinde karıştırıyoruz. Temiz olan yüzümüze ve göz çevresine bu maskeyi uygulayıp yarım saat kadar bekliyoruz. İşlemi bitirmek için yüzünüzü bol soğuk su ile yıkamanız yeterlidir. Daha ilk kullanımda etkisini göreceğiniz etkili bir kırışık önleyici maskedir. Haftada 2 defa yapmanız yeterli. 


KIRIŞIKLIK ÖNLEMEK VE GECİKTİRMEK İÇİN ÖNERİLER

Göz çevresi kırışıklıkları için 5 maske tarifi

Göz çevresindeki cilt daha ince olduğundan daha kolay tahriş olabilir bu sebepten dolayı herhangi bir cilt maskesini göz çevresine uygulamamalısınız örneğin limonla yapılan maskeler göz çevresinde direk tahrişe sebep olur. Yukarıda verdiğim maskeleri göz çevresi ve göz altı kırışıklıkları için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca kırışıklıkları önlemek ve durdurmak için yapılması gereken diğer öneriler ise;

  • Yüksek faktörlü güneş kremi kullanmak.
  • Uykusuz kalmamak uyku düzeninize dikkat edin.
  • Kısık gözlerle televizyon ya da bilgisayar başında fazla durmayın.
  • Sebze ve meyve tüketimini arttırmalısınız.
  • Bol bol su için.
  • Cildinizi tanıyın cildi tahriş eden ürünlerden uzak durun.
  • Kuru cilt demek kırışıklık demektir cildinizi düzenli şekilde nemlendirin.

Bu maddeleri uygularsanız kırışıklığın önüne geçebilirsiniz unutmayın kırışıklığın en büyük sebeplerinden biride cilt bakımı yapmamak ve cilde gereken özeni vermemekten dolayı olur. Cildinizle dost olun ve ona özen gösterin herkese sağlıklı kırışıksız günler…

[fotogaleri=3216,2843,1106]

#Maske#Tarifi#Maske Tarifi

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

SADECE 2 AY İÇİNDE GÖZ ÇEVRESİNDEKİ DERİN KIRIŞIKLIKLARA ELVEDA!

Biliyorsunuz göz çevresi yüzümüzün diğer bölgelerinden farklıdır; çok daha ince ve hassas yapıdadır. Bu da zaman içinde kolaylıkla yıpranmasına neden olur. Yaş aldıkça en önce göz çevresi yaşlanma belirtilerinden nasibini alır. Ayrıca göz çevresinde yüze göre daha az yağ ve ter bezi vardır, bu yüzden kurumaya elverişlidir. İşte tüm bu sebepler göz çevresinin daha fazla kırışmasına neden olur.




Göz çevresindeki en rahatsız edici problemlerin başında sarkma ve belirgin kırışıklıklar gelir. Bu sorunlar kişinin cilt yapısına, genetik faktörlere, çevresel koşullara ve yaşam tarzına göre bazen 30’lu yaşlarda bazen çok daha genç yaşlarda başlar. Genç yaşlarda yani 25-30 yaş aralığında önlem almaya başlayanlar yani uygun ürün kullanmaya başlayanlar bunun faydasını uzun vadede mutlaka görürler.


Peki, 40’lı yaşlarda olanlar ne yapsın? Göz çevresinin sıkılaşmaya, toparlanmaya ihtiyacı varsa? ‘40’lı yaşlardayım, artık bana bir şey etki etmez’ demeyin çünkü çok şaşıracaksınız! Size bir göz çevresi maskesi ile göz çevresi kremi anlatacağız ki, bu süper ikiliyi bir an önce kullanmak için sabırsızlanacaksınız.

 

1. Saf retinol + normal retinol içeren göz çevresi maskesi

Retinole her zaman özellikle vurgu yapıyoruz çünkü retinol, yaşlanma ve yorgunluk belirtilerine karşı daha fazla direnç için cildin doğal hyalüronik asit üretimini destekler, cildin yenilenmesini teşvik eder. Bu ekspres göz maskesinde ise çok daha güçlü etki için hem saf retinol hem de normal retinol var. Saf retinol hem hyalüronik asit üretim miktarını artırır, hem de kolajen üretimini artırır ve 2 ay içinde derin kırışıkların görünümünü iyileştirir. Evet, 2 ay içinde!

1 haftada farkı farketmeye başlarsınız

Shiseido Vital Perfection Uplifting &Firming Express Eye Mask, yalnızca 1 uygulamadan sonra daha sıkı, gergin ve aydınlık bir göz çevresi ortaya çıkarır. Sadece 1 hafta içinde ise yaşlanmaya bağlı yorgunluk görünümünü azaltır. 4 haftada çok daha net sonuçlar el edersiniz.

İşte, 104 kişi üzerinde yapılan test:

1 hafta sonra*

%81’i göz torbalarında gözle görülür azalma gördü.
%79'u koyu halkalarda gözle görülür bir azalma gördü.

4 hafta sonra *
%99’u maskenin göz çevresini gözle görülür şekilde yukarı kaldırdığını söyledi.
%100’ü göz bölgesinin daha parlak göründüğünü söyledi.

Nasıl kullanmalısınız?
Bu maskeyi haftada 1-2 defa sadece 10 dakika yapmanız yeterli. Maskeyi çıkardıktan sonra kalan ürünü de cildinize dağıtarak yedirin.

Hatta maskeyi dudak çevresindeki mimik çizgilerinde de kullanabilirsiniz.

2. Retinol içeren göz çevresi kremi 

Maskeyi bu göz çevresi kremi ile birlikte kullanırsanız çok daha etkili sonuç alırsınız. Maskeyi haftada 1-2 defa kullanmak yeterliyken, bu kremi sabah ve/veya akşam düzenli kullanırsanız sonuç muhteşem olacaktır!

Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Eye Cream, sıkı ve gergin bir göz çevresi yaratır. Göz çevresindeki sarkmaları toparlar. İçeriğinde retinol vardır. Retinolün faydalarını artık biliyorsunuz. Fakat retinollü bir krem olduğu için eğer gündüzleri göz çevrenize bu kremi uygularsanız üzerine mutlaka SPF’li bir koruyucu sürmeyi unutmayın.


Ne kadar sürede etki ediyor?

Evet, bu göz kremini düzenli kullandığınızda yalnızca 1 haftada sarkmalar, kırışıklıklar ve koyu halkaların görünümü azalır. 2 hafta içerisinde daha aydınlık bir göz çevresi sağlar. 4 hafta sonra ise yaşlanmanın neden olduğu yorgun görünümü gözle görülür bir şekilde azaltır.

Eğer göz çevresi maskesi ve bu göz kremini birlikte kullanırsanız 2 ay içinde derin kırışıklarınız bile açılacaktır. Daha genç görünmeniz artık mucize değil!
 

DİĞER YAZILAR

Göz Çevresi

DİJİTAL EKRANIN ZARARLARIYLA SAVAŞAN GÖZ KREMİ

Günlük hayatınızı şöyle birkaç dakika düşünün; kaç saatinizi bilgisayar başında geçiriyorsunuz? Ve telefonunuzdan kaç dakika ayrı kalabiliyorsunuz?

Temmuz 16, 2020
Göz Çevresi

HANGİ PROBLEME HANGİ GÖZ KREMİ?

Göz çevresi bakımı cilt bakımında en önemli adımlardan biridir. İlk yaşlılık belirtileri ve yorgunluğumuz bizi göz çevremiz ile ele verir.

Ekim 18, 2021
Göz Çevresi

GÖZALTI TORBASI NEDEN OLUR?

Göz çevresi denilince birden fazla göz çevresi endişesi geliyor akıllara kırışıklıklar, sarkmalar, morluk, şişlik derken gelelim torbalanmalara…

Mayıs 23, 2022
Göz Çevresi

YAŞA BAĞLI GÖZALTI TORBALARI

Göz çevremizde yaşadığımız endişelerimiz olabilir ve bu endişelerimiz erken yaşlarda birçok sebebe bağlı olarak görülebilir fakat gözaltı torbaları denilince bu endişemiz aslında genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkmaktadır.

Mayıs 24, 2022
Göz Çevresi

GÖZ ALTI TORBALARI NASIL YOK EDİLİR?

Göz altı torbalanmalarının nedeni genellikle uykusuzluk ve yorgunluk olarak belirtiliyor olsa da torbalanmaların en masumu bu sebeplerdir.

Temmuz 19, 2022
Göz Çevresi

GÖZ ÇEVRESİ KURULUĞUNA HANGİ KREM İYİ GELİR?

Bu konu başlığı dikkatinizi çektiyse siz de göz çevrenizde ki kuruluktan ve kuruluğun beraberinde getirdiği endişelerden muzdaripsiniz demektir. Hiç endişelenmeyin bu yazımızda size göz çevrenizde ki kuruluktan kurtulmanız, pürüzsüz bir göz çevresine sahip olmanız için tüm bildiklerimizi aktaracağız fakat öncesinde Göz çevresi ile ilgili merak edilen tüm sorulara da kısaca yanıt vermek isteriz.

Temmuz 19, 2022

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır