saksıda zeytin fidanı bakımı / Zeytin Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Saksıda Zeytin Fidanı Bakımı

saksıda zeytin fidanı bakımı

Fidan Sahası 10 Yaş Saksıda Gemlik Zeytin Ağacı fidansahasi

Fidan Sahası 10 Yaş Saksıda Gemlik Zeytin Ağacı

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Hamza Sağ

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Hamza Sağ tarafından gönderilecektir.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Fidan Sahası 10 Yaş Saksıda Gemlik Zeytin Ağacı

  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Zeytin Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Zeytin Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları

Bitki Bakımı

Zeytin Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Zeytin Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları

"Zeytin ağacı, Akdeniz iklimine hakim olan bölgelerde yetiştirilir. Ülkemizde başta Ege Bölgesi olmak üzere Akdeniz, Marmara, Güneydoğu ve az miktarda da Karadeniz Bölgesinde yetiştirilir. Zeytin fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? İşte, merak edilen tüm detaylar."

Fakir toprakların zengin ağacı olarak da bilinen zeytin ağacının yetişmesi için uygun ortam ve şartlar sağlandığı zaman daha çok verim alınabiliyor.

Zeytin Ağacı Fidanı Nedir?

Zeytin ağacı fidanı çelik ve aşı ile yapılır. Özellikle de Akdeniz iklimine hakim olan bölgelerde yetiştirilir.

Zeytin Ağacı Fidanı Nasıl Dikilir?

Zeytin ağacı fidanı dikilmeden önce toprak önceki sonbahar mevsiminde derin bir şekilde işleniyor. Toprağın drenaj ve tesviye işlemleri yapılması gerekir. Meyilli alanlarda yer alacak zeytinliklerde teraslama işlemi yapılması gereklidir. Çukur açılırken üstten 30 cm'ye kadar olan toprak çukurun bir tarafına, alttaki toprak da diğer tarafa doğru açılarak yığılır. Bu işlemin fidan dikiminden bir ay öncesinde yapılması gerekir. Açılan çukurdan çıkan üst toprak yanmış çiftlik gübresi ile 1/3 oranında (yani 1 kürek gübre + 3 kürek toprak) olacak şekilde karıştırılıp çukurun dibine doğru atılır. Elde edilen bu karışıma yarım çay bardağı kompoze gübre eklenir. Üzerine biraz daha toprak ilave edilerek köklerin gübreyle temas etmesi önlenir.

Zeytin Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir?

Zeytin fidanları Ekim ve Mart ayları arasında dikilebilir. Zeytin fidanı dikileceği zaman toprağın donuk olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Zeytinlik alanı oluştururken dikim aralıkları zeytin fidesinin çeşide, ağacın alacağı taç büyüklüğüne, bölgenin iklim ve toprak koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Zeytin Fidanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Zeytin fidanı dikildikten sonra ilk yıllarda düzenli bir şekilde ve bol bir şekilde sulanır. Fidanın etrafındaki yabancı otlar temizlenmelidir. Çanaklarda kaymak tabakası olduğu zaman çapa ile kırılması gerekir. Hastalık ve zararlılarla müca­dele düzgün ve etkili bir şekilde yapılmalı ve yapılacak top­rak tahliline göre azot miktarındaki güb­relerle gübreleme işlemi yapılması gerekir. Kullanılacak gübrenin toprakla karıştırılarak bekletilmeden sulama yapıl­ması gerekir.

Zeytin Ağacı Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir?

Zeytin ağaçları bir yıl az bir yıl çok meyve verir. Zeytin ağaçları, 7–8 yaşında meyvesini vermeye başlar. 35’inci yaşına kadar bu ağaçların verimi artar, daha sonra meyve veriminde giderek azalma görülür. yaşındaki zeytin ağaçlarının meyve verebilmesi için yenilenmesi gerekir.

Zeytin Fidanı Yetiştirme Püf Noktaları

Toprak dağılmadan naylonu yırtmadan tüplü fidan çukurun ortasına gövdesi düzgün olacak bir şekilde yerleştirilir ve kalan toprak ile etrafı güzelce doldurulur ve sıkıştırılır. Dikim derinliği, fidan toprağından parmak daha derinde olabilir. Eğer fidan aşılı ise, aşı yerinin kapanmama­sına özen gösterilmelidir. Etrafına cm yalak yapıldıktan fidana can suyu verilir. Yağmurlu havada bile can suyu verilmek çok önemlidir.

Zeytin Fidanı Ortalama Fiyatları Ne Kadar?

Zeytin fidanı, fidanın çeşidine göre farklı fiyatlarla satılır. Ortalama fiyatları ise, 45 TL'den başlıyor.

Zeytin Ağacı Fidanı Çeşitleri Var mıdır?

Ülkemizde 28 adet tescilli çeşit olsa da genel olarak yetiştirilen zeytin çeşitleri, Domat, Ayvalık, Manzanilla, Gemlik'dir. Gemlik, Ayvalık ve Manzanilla çeşitleri çelikle, Domat çeşidi ise aşı ile üretiliyor.

Zeytin Ağacı Fidanı Nasıl Çoğaltılır?

Zeytin fidanı çoğaltımında yeşil çelikler, çekirdek, yumrular, yumrulu kökler, kalın dal çelikleri, ağaçların dibinden çıkan piç ismi verilen verilen dip sürgünleri kullanılır.

Zeytin Ağacı Fidanı Ne Zaman Budanır?

Topraktan itibaren cm yükseklikteki sürgünlerde uç alma işlemi yapılır. Fidanlara iki yıl sonra şekil budaması yapılır.

Zeytin Ağacı Fidanı Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalıdır?

Küçük taç yapan fidan çeşitlerinde (Gemlik) 4×6 m – 5×5 m
Orta büyüklükte taç yapan fidan çeşitlerinde (Kilis Yağlık) 5×7 m – 6×6 m.
Büyük taç yapan fidan çeşitlerinde (Ayvalık) 6×8 m – 7×7 m olması önerilir.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası