süper bono faiz oranları / N Kolay Bono Hesabı ve Faiz Oranları Hesaplama

Süper Bono Faiz Oranları

süper bono faiz oranları

N Kolay Bono Hesabı ve Faiz Oranları Hesaplama

Tutar Aralığı

Gün

- TL

%36

*25 Haziran tarihinde yaptığımız son değerlendirmeye göre N Kolay mevduat hesapları içinde en avantajlı hesap, %36 faiz oranı teklifi ile - TL ana para için Gün vadeli N Kolay Bono oldu.

*Tabloda N Kolay için Bono Mevduat ürünleri farklı tutar ve vade seçenekleri için gösterilmektedir.

TL - 32 Gün Vadeli Diğer Ürünler

Finansal Rapor

Finansal Rapor

HangiKredi Finansal Raporuyla, alabileceğiniz kredi tutarını ve banka bazlı onay ihtimallerini görebilir, size özel önerilere ulaşabilirsiniz.

Hesapla

HangiKredi sizi istediğiniz bankada hesap açabilmeniz için güvenle banka sayfasına yönlendirir. Formu doldurarak mevduat hesabınızı açabilirsiniz.

N Kolay Bono Sıkça Sorulan Sorular

  • Aktifbank ve N Kolay Bono’nun Avantajı Ne?

    N Kolay Bono’da düşük stopaj oranı uygulandığından kazancınız vadeli mevduat hesabına göre daha fazla olur. Vadenin dolmasını beklemeden dilediğiniz zaman bononuzu bankaya satarak hem ana paranızı hem de birikmiş faizinizi alabilirsiniz.

  • Bir Aktif Bank ürünü olan N Kolay Bono, paranızı bono vadesi boyunca yüksek faizle değerlendirebileceğiniz bir yatırım ürünüdür.

    N Kolay Bono’da faiz kazanmak için vadenin dolmasını beklemeniz gerekmez. Aldığınız N Kolay Bono’yu itfa tarihini beklemeden ve faiz kaybı yaşamadan N Kolay’a satabilirsiniz. Bu satış işlemi ile anaparanız ile birlikte satışı yaptığınız güne kadar işleyen faizi de alabilirsiniz. Ayrıca N Kolay Bono’da stopaj oranı, vadeli mevduat hesaplarına göre daha düşüktür.

  • N Kolay Bono Faiz Oranları

    N Kolay Bono’da tüm tutarlar için aynı faiz oranı sunulmaktır. İstediğiniz tutarda bono satın alarak aynı tutarda faiz getirisi elde edebilirsiniz. N Kolay Bono güncel faiz oranlarına her zaman bu sayfa üzerinden ulaşabilir, kolayca hesaplama yapabilirsiniz.

  • N Kolay Bono Faiz Hesaplama

    N Kolay Bono’da stopaj oranı tüm vadelerde %5 olarak uygulanır. Güncel faiz oranı ile elde ettiğiniz kazanç üzerinden stopaj kesintisi yapıldıktan sonra tüm tutar size ait olur. Bononuz için uygulanacak faiz sizin isteğiniz doğrultusunda günlük faiz ya da aylık faiz olabilir. N Kolay Bono hesaplama işlemini funduszeue.info bono hesaplama aracını kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bankalara ait banka faiz oranları için mevduat sayfamızda yer alan hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz.

  • N Kolay Bono Güvenilir mi?

    N Kolay Bono, tıpkı vadeli mevduat hesabı gibi güvenilir bir yatırım aracıdır. N Kolay Bono alırken hiçbir işlem ücreti ödemeyeceğiniz gibi, bononuz olduğu sürece Aktif Bank’tan EFT ve havale gibi bankacılık işlemlerinizi ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Süper bono nedir?

Süper bono kavramı ilk kez yılın Tansu Çiller döneminde kullanıldı.

SÜPER BONO NEDİR? 

Bono; devlet ve kurumsal firmalardan yatırımcıların sabit ya da değişken faiz oranları ile belirlenen süre içerisinde kredi almış olduğunu belirten bir belgedir. Bonoların bilinen ilk özelliği vadeleridir. Bononun vadesi 2 aydan az ya da 12 aydan fazla olamaz. Bonolar şirket ya da devlet tarafından çıkarılırlar. 

Şirket ya da devletlerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesini sağlama hedefiyle çıkarılan bonolar, belirli bir vadenin sonunda anaparaya eklenen faizle geri ödemesinin yapılması bakımından, bankadan kredi kullanılması ile ciddi benzerlik göstermektedir. Çok daha yüksek faiz oranı uygulanan bonoya süper bono adı verilmektedir.

Süper bono, Özgür Demirtaş'ın açıklaması ile yeniden gündem gelmişti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş  “Sonunda ne olacağını yazayım: Ya faiz artıracaklar ya Süper Bono çıkaracaklar” demişti.

Dolar/TL kuru bugün (24 Mayıs ) 16,15'in üzerini gördü. Euro/TL'de ise 17,35 sınırı aşıldı. Piyasalardaki son duruma ilişkin konuşan Ekonomist Evren Devrim Zelyut, "Kuru tutmak için geçtiğimiz günlerde konuştuğumuz 'süper bono' da artık bir çözüm olmayacaktır" dedi.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut "Kurun yükselmesi sadece kendi içimizde kaynaklanan nedenlerden değil. Amerikan Merkez Bankası'nın yanına Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz arttırımı döngüsüne girmeye başlaması bugün hem Euro da hem dolarda yukarı çıkışı doğurmuştur. Bunu tutmak için geçtiğimiz günlerde konuştuğumuz süper bono da artık bir çözüm olmayacaktır."


Süper BonoBonoTansu Çiller

Siyasetçi Tansu Çiller’in tekrar sahneye çıkması ile de akıllara tekrar gelen “süper bonolar” son günlerde ekonomistler tarafından da sıklıkla dile getirilmeye başlanmış durumda. Daha önce Kur Korumalı Mevduat sistemini uygulamaya alan hükümetin bir sonraki hamlesinin süper bono olacağı ifade ediliyor.

SÜPER BONO ÇIKIŞI

Son zamanlarda tüm gözlerin üzerine olduğu Prof. Dr. Demirtaş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı sözler şöyle oldu;

“Hükümetin Faiz inadı Enflasyonu çıldırttı. Ben dahil YÜZLERCE uzman uyardı. Sonunda ne olacağını yazayım:

1) Ya Faiz arttıracaklar

2) Ya Süper Bono çıkartacaklar,

Bu geri vitesten sonra olan onca ay ve yıl enflasyon ile ezilen bize olacak. Hani Ne Oldu Çin modeli diyeceğiz”

Çiller bonosu olarak da bilinen Süper Bono ise merak konusu oldu. Peki, süper bono nedir? işte ayrıntılar

özgür demitaş

SÜPER BONO NEDİR?

Bono; devlet ve kurumsal firmalardan yatırımcıların sabit ya da değişken faiz oranları ile belirlenen süre içerisinde kredi almış olduğunu belirten bir belgedir. Bonoların bilinen ilk özelliği vadeleridir. Bononun vadesi 2 aydan az ya da 12 aydan fazla olamaz.

Bonolar şirket ya da devlet tarafından çıkarılırlar. Bonolar bu özellikleri nedeniyle hisse senetlerine benzemektedirler. Sözleşmede belirtilen vadenin sonunda bonolar, paranın şirkette veya devlette bulunduğu süre için belirlenen faiz oranından elde edilen faiz kazancı eklenerek, yatırımcıya geri ödenirler.

Şirket ya da devletlerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesini sağlama hedefiyle çıkarılan bonolar, belirli bir vadenin sonunda anaparaya eklenen faizle geri ödemesinin yapılması bakımından, bankadan kredi kullanılması ile ciddi benzerlik göstermektedir.

Çok daha yüksek faiz oranı uygulanan bonoya süper bono adı verilmektedir.

TANSU ÇİLLER DÖNEMİNDE NE OLMUŞTU?

senesinde Tansu Çiller başkanlığındaki DYP-SHP hükümeti, faiz oranlarını düşürme hedefiyle piyasaya yüksek miktarda para sürdü fakat yüksek likidite, faizi düşürmek yerine, dövize hücuma neden oldu.

Hükümet, döviz satarak talebi düşüreceğini, paranın borsaya yönleneceğini ifade ediyordu fakat 52 milyon dolarlık hacmi olan borsa para çekmekte yetersiz kaldı. Bankalar yüksek devalüasyon olacağı beklentisiyle hareket edince piyasaya sürülen döviz, fiyatı düşürmedi tam tersine arttırdı. Dolar, birkaç ay içinde 8 bin liradan 42 bin liraya fırladı, 38 bin lira seviyelerinde de tutundu. Döviz rezervleri 7 milyar dolar iken Nisan tarihine gelindiğinde 3 milyar dolara düştü.

tansu çiller süper bono

Yüzde faizli bono çıktı

5 Nisan tarihinde hükümet, “enflasyonu hızla düşürmek, TL’de istikrar sağlamak” hedefiyle 5 Nisan Kararları’nı açıkladı.

Dengeleri düzeltmeden faiz oranlarını düşürme çabası, faizde çok daha yüksek bir artış ile netice kazandı. Dövize olan talebi kesmek ve kısa dönemli kamu borçlarını ödeyebilmek için hükümet mayıs ayında yüzde faizli borçlanma kâğıtlarını piyasaya sürdü.

Süper bono nedir?Tansu çiller bonosuTansu ÇillerMerkez BankasıfaizdolarkurÖzgür Demirtaş

Süper bono nedir? Süper bono çıkacak mı? Faiz kararında geri sayım başladı!

yılında Tansu Çiller başkanlığındaki DYP-SHP hükümeti süper bono kullanmıştı. yılında yaşanan ekonomik krizin süper bono ve faizin düşürülmesinden kaynaklandığını iddia edenlere Çiller, bunun sığ bir düşünce olduğunu belirterek cevap verdi. Süper bono geleceğini söyleyen ekonomist Özgür Demirtaş'ın açıklamalarının ardından en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Peki, Süper bono ne demek, faiz yükseltilmesi süper bonoya neden olur mu?

SÜPER BONO ÇIKARSA NE OLUR?

Daha önce Kur Korumalı Mevduat sistemini uygulamaya alan hükümetin bir sonraki hamlesinin süper bono olacağı ifade ediliyor.

Bölgesel riskler, artan enerji maliyetleri ve yüzde ’e tırmanan enflasyona rağmen Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutması beklenirken ekonomistler piyasaya dışarıdan müdahalenin büyük bir hata olacağını ve krize neden olacağını söylüyor.

Faizde sürpriz beklenmediğini belirten Ekonomist Evren Devrim Zelyut, “Dolar 15 lira olursa kur korumalı mevduatların yükü 43 milyar lira olur, bunu ödemeyi göze almışlar. Ancak lirayı güçsüzleştirirken üzerimize gelecek kur krizinden ekonomiyi koruyacak kısa vadeli tek çare ’lardaki gibi, çok yüksek faiz içeren (süper bono gibi) enstrümanlar olur” dedi.

Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, dövizdeki hareketin cari açıktan kaynaklandığını belirterek “Kurda önlenemez bir yükseliş olursa Merkez Bankası mecburen faiz artırır ve o da yetmezse süper bono gibi enstrümanlar devreye girer” diye konuştu.

Sosyal medya hesabında hükümetin faiz inadının enflasyonu çıldırttığını söyleyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise “Sonunda ne olacağını yazayım: Ya faiz artıracaklar ya Süper Bono çıkaracaklar” dedi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’IN SÜPER BONO AÇIKLAMASI

Son zamanlarda tüm gözlerin üzerine olduğu Prof. Dr. Demirtaş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı sözler şöyle oldu;

“Hükümetin Faiz inadı Enflasyonu çıldırttı. Ben dahil YÜZLERCE uzman uyardı. Sonunda ne olacağını yazayım:

1- Ya Faiz arttıracaklar

2- Ya Süper Bono çıkartacaklar,

Bu geri vitesten sonra olan onca ay ve yıl enflasyon ile ezilen bize olacak. Hani Ne Oldu Çin modeli diyeceğiz”

SÜPER BONO NEDİR?

Bono; devlet ve kurumsal firmalardan yatırımcıların sabit ya da değişken faiz oranları ile belirlenen süre içerisinde kredi almış olduğunu belirten bir belgedir. Bonoların bilinen ilk özelliği vadeleridir. Bononun vadesi 2 aydan az ya da 12 aydan fazla olamaz.

Bonolar şirket ya da devlet tarafından çıkarılırlar. Bonolar bu özellikleri nedeniyle hisse senetlerine benzemektedirler. Sözleşmede belirtilen vadenin sonunda bonolar, paranın şirkette veya devlette bulunduğu süre için belirlenen faiz oranından elde edilen faiz kazancı eklenerek, yatırımcıya geri ödenirler.

Şirket ya da devletlerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesini sağlama hedefiyle çıkarılan bonolar, belirli bir vadenin sonunda anaparaya eklenen faizle geri ödemesinin yapılması bakımından, bankadan kredi kullanılması ile ciddi benzerlik göstermektedir.

Çok daha yüksek faiz oranı uygulanan bonoya süper bono adı verilmektedir.

KRİZİ-TANSU ÇİLLER DÖNEMİNDE NE OLMUŞTU?

senesinde Tansu Çiller başkanlığındaki DYP-SHP hükümeti, faiz oranlarını düşürme hedefiyle piyasaya yüksek miktarda para sürdü. Piyasaya sürülen  para sonrasında beklenenin aksine yüksek likidite, faizi düşürmek yerine, dövize hücuma neden oldu.

Hükümet, döviz satarak talebi düşüreceğini, paranın borsaya yönleneceğini ifade ediyordu fakat 52 milyon dolarlık hacmi olan borsa para çekmekte yetersiz kaldı. Bankalar yüksek devalüasyon olacağı beklentisiyle hareket edince piyasaya sürülen döviz, fiyatı düşürmedi tam tersine arttırdı. Dolar, birkaç ay içinde 8 bin liradan 42 bin liraya fırladı, 38 bin lira seviyelerinde de tutundu. Döviz rezervleri 7 milyar dolar iken Nisan tarihine gelindiğinde 3 milyar dolara düştü.

Yüzde faizli bono çıktı

5 Nisan tarihinde hükümet, “enflasyonu hızla düşürmek, TL’de istikrar sağlamak” hedefiyle 5 Nisan Kararları’nı açıkladı.

Dengeleri düzeltmeden faiz oranlarını düşürme çabası, faizde çok daha yüksek bir artış ile netice kazandı. Dövize olan talebi kesmek ve kısa dönemli kamu borçlarını ödeyebilmek için hükümet mayıs ayında yüzde faizli borçlanma kâğıtlarını piyasaya sürdü.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası