izmir de gezilecek güzel yerler / İzmir’de Gezilecek Yerler: İzmir Mutlaka Görmeniz ve Gezmeniz Gereken Yerler Listesi

Izmir De Gezilecek Güzel Yerler

izmir de gezilecek güzel yerler

İzmir şehir merkezinde bulunan ve şehrin tarihi bölgelerinden biri olan Konak, bir dizi tarihi ve turistik cazibe merkezine ev sahipliği yapmaktadır.

Günün erken ve gecenin geç saatlerine kadar hareketli sokak ve caddeleri, Fransız ve İngiliz mimarisinin güzel örnekleri, alışveriş caddeleri, İzmir Körfezi manzaraları, sahil şeridi, kulesi, tarihi asansörü, çarşıları, dini yapıları, müzeleri ve çok daha fazlası ile gezilecek yerlerle doludur.

Konak seyahatinizde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Saat Kulesi ve Alsancak Terminali, Tarihi Asansör ve Dario Moreno Sokağı, Kemeraltı Çarşısı, Kordon Boyu, Aziz Polikarp Kilisesi, Kültür Mahallesi, Sevgi Yolu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Kızlarağası Hanı, Agora Örenyeri, Salepçioğlu Cami, Kahveciler Sokağı ve birbirinden güzel Konak müzeleri yer almaktadır.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Konak’ta tatilinizi planlamak için İzmir Konak Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

Saat Kulesi ve Alsancak Terminali

Konak Meydanı’nda Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Saat Kulesi, hem ilçenin hem de genel olarak İzmir’in tarihi ve turistik sembollerinden biridir.

Dört çeşmeli ve dört saatli bu saat kulesi, yüzyılın başında II. Abdülhamid’in tahta çıkışının yıl dönümü anısına Fransız mimar Raymond Pere tarafından inşa edildi. Tarih boyunca milyonlarca yolcunun hikayesine şahitlik etmiş olan bu tarihi yapı, Konak’a yapılacak bir seyahat planında mutlaka yer almalıdır.

’lü yıllarda şehrin gelişiminde önemli bir yeri olan Alsancak Terminali de bölgede görülmesi gereken en önemli yerlerden biridir. Türkiye’nin en eski tren istasyonlarından biri olmak için yılında açılan Alsancak Terminali, İngiliz mimarisi özellikleri ile de oldukça etkileyici bir görünüme sahiptir ve farklı mimarisine ek olarak yolcu salonu, vitray dekorasyonu, bileş gişesi ve platformları ile kesinlikle görülmeye değerdir. Bu istasyon, Aliağa ve Gaziemir’e giden İZBAN hattının da duraklarından biridir.

Tarihi Asansör ve Dario Moreno Sokağı

Uzun yıllar boyunca farklı kültürlere başarıyla ev sahipliği yapan güzel İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Tarihi Asansör, bu kültürel zenginliğin en tipik örneklerinden biridir.

İzmir’de Yahudi vatandaşların özel bir yeri vardır. Ekonomik ve ticari hayatta da önemli bir konumda olmuşlardır. Tarihi Asansör’ün hikayesi de böyle bir aileden başlamaktadır. Yükseklik farkı bulunan iki yolu birbirine bağlamak için yapılan bu asansör, yüzyılın başında inşa edilmiştir.

Konak’taki bu harika tarihi asansörü haftanın her günü, – saatleri arsında ziyarete açıktır. Eskiden ücretli olan bu tarihi asansör artık ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Mithatpaşa ve Şehit Nihat Bey Caddesi’ni birbirine bağlayan Tarihi Asansör, Dario Moreno Sokağı üzerinde yer almaktadır. Bu sokak da görülmeye değerdir.

Konak Meydanı’ndan Tarihi Asansör’e yürüyerek ulaşmak oldukça kolaydır.

Kemeraltı Çarşısı

Kordon’da Anafartalar Caddesi’nde bulunan Kemeraltı Çarşısı’nın tarihi yüzyıla kadar uzanmaktadır. Caddenin kıvrımı üzerinde yer alan bu tarihi çarşı; yalnızca Konak yerlileri için değil, aynı zamanda yerli ve yabancı turistler için de alışveriş yapmak için en popüler mekanlardan biridir.

Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan çok sayıda dükkanda; mücevherler, kıyafetler, yerel el sanatları, çömlekler ve diğer birçok değerli eşya satışa sunulmaktadır.

Geniş bir alanda bulunan Kemeraltı Çarşısı’nda kaybolmaya hazırlanın. Burada kaybolurken, yol boyunca karşınıza çıkacak bir dizi lezzetli ve harika ürünü de keşfedebilirsiniz.

Kordon Boyu

İzmir’in ve Konak’ın en ünlü yerlerinden biri olan Kordon Boyu, muhteşem İzmir Körfezi manzarasının tam karşısında keyifli vakit geçirmek için idealdir.

Konak İskelesi’nden başlayarak Alsancak Tren Garı’na kadar yaklaşık km’lik kordon benzeri bir sahil şeridi olan Kordon Boyu, günün her saatinde, zamanını huzur ve neşe ile geçirmek isteyen ziyaretçilerle doludur.

Nefes kesen manzaraları, esen deniz meltemi ile huzur arayanlar için muhteşem gün batımı manzaraları da sunmaktadır. El ele uzun bir sahil şeridi boyunca yürümek, gün batımından önce bir kahve dükkanında kahve ya da bir pub’da bira içmek, deniz kokusunu içinize çekerek bir bankta oturmak, geçen gemileri izlemek ve huzur içinde dinlenmek için tercih edilebilir. Burada, geceleri İzmir koylarına doğru romantik bir tekne turu da yapılabilir.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Konak’ta Alsancak mevkiinde bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir Körfezi’nin yanı başındaki konumu ile merkezi bir noktada yer almaktadır.

İlçe merkezine ortalama 5 km uzaklıkta bulunan caddeye, özel araba ile ortalama dakikada ulaşım sağlanabilmektedir. Toplu taşıma araçları ile gitmek için Alsancak Tren İstasyonu’nda inmeniz gerekmektedir. Otobüs ile gitmek için , , ve no’lu hatlar kullanılabilir.

Konak’ın en ünlü caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, genel olarak İzmir’in sembollerinden biridir. Rengarenk dükkanları, birbirinden şirin kafeleri ve kitapçıları ile Konak gezisinde mutlaka uğranması gereken bir caddedir.

Yoğun bir yaya trafiğinin yaşandığı cadde, günün her saatinde hareketlidir. Dünyaca ünlü markaların mağazalarının yanı sıra burada bohem tarzda el yapımı çantalar, deri ayakkabılar, tasarım şapkalar, hediyelik eşyalar, çeşitli kıyafetler ve aksesuarlar gibi pek çok ürün satılmaktadır.

Burada, pek çok kitapçıya ek olarak, özellikle gençlerden yoğun talep gören kafe ve barlar da bulunmaktadır. Kitabınızı satın aldıktan sonra, caddedeki kafelerden birine oturup kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

İzmir Kültürpark

Konak’ta Şair Eşref Bulvarı üzerinde bulunan İzmir Kültürpark, İzmir Körfezi ve Konak Meydanı’nın yanı başındaki konumu ile merkezi bir noktada yer almaktadır.

Merkezi konumu ile İzmir Kültürpark’a yürüyerek kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Toplu taşıma ile gitmek için , ve no’lu otobüs hatları ve İzmir Metrosu kullanılabilir. Metro ile gitmek için Basmane durağında inilmesi gerekmektedir.

Şehrin turistik cazibe merkezlerinden biri olan İzmir Kültürpark; yürüyüş ve koşu için popüler olmasının dışında, ev sahipliği yaptığı açık hava tiyatrosu, lunapark ve fuar alanı ile de oldukça popülerdir.

Alsancak Sevgi Yolu

Konak’ta Alsancak mevkiinde bulunan Alsancak Sevgi Yolu, Konak’ın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir.

İlçe merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan Sevgi Yolu’na araba ile ulaşım ortalama 10 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile gitmek için , , ve no’lu otobüs hatları, İzban hattı ve İzmir Metrosu kullanılabilir. İZBAN ve metro ile ulaşım için Alsancak durağında inilmesi gerekmektedir.

yılında açılan bu yol, hem şehrin yerlileri hem de yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen bölgelerden biridir. Kafeler, takı ve hediyelik eşya dükkanları, kitapçılar ve çok çeşitli standlara ev sahipliği yapan Sevgi Yolu sanat, tarih ve eğlencenin buluştuğu bir yerdir.

Kültür Mahallesi

İzmir Körfezi’nin yanı başında yer alan Kültür Mahallesi; butik dükkanları, yerel el işi mağazaları, hediyelik eşya dükkanları, kahve dükkanları, ilçenin en tarz mekanları ve şehrin en ünlü pizzacılarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

Muhteşem İzmir ve körfez manzarası eşliğinde keyifli vakit geçirmek, hareketli sokaklarda lezzetli yemekler yemek ve sakızlı Türk kahvesi gibi lezzetli kahvelerin tadını çıkarmak ve bir mola vermek için ziyaret edebileceğiniz Kültür Mahallesi’ne, ilçe merkezinden yürüyerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kültür Mahallesi’nin en ünlü mekanları arasında; Ristorante Pizzeria Venedik, Leone Patisserie & Boulangerie ve La Cigale yer almaktadır.

Kızlarağası Hanı

Konak’ın tarihi hanlarından biri olan Kızlarağası Hanı, tarihi yüzyıla uzanan, dönemin önemli bir ticaret merkezidir.

Günümüzde, canlı ve hareketli bir alışveriş durağı olan Kızlarağası Hanı, İstanbul’da bulunan Kapalıçarşı’yı anımsatmaktadır.

Küçük dükkanları ve tezgahlarında, her zevke hitap eden aksesuarları, gümüş takıları, el işi ürünleri, etrafını süsleyen sokaklarda bulunan kumpircileri, dönercileri, restoranları, kahve dükkanları, halıları, butikleri, şapkaları, şalları ve hediyelik eşyaları ile alışveriş ve eğlence için tercih edebileceğiniz bir yerdir.

Kahveciler Sokağı

Konak’ın turistik cazibe merkezlerinden biri olan Kızlarağası Hanı içerisinde yer alan Kahveciler Sokağı, İzmirliler için özellikle hafta sonlarında popüler bir merkezdir.

Kendine has otantik ve oldukça sevimli havası ile yerli ve yabancı turistler tarafından da sık sık ziyaret edilen Kahveciler Sokağı, adından da anlaşılabileceği gibi sokağın her iki yanında da çok çeşitli kahve dükkanlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Lezzetli bir Türk kahvesi deneyimi ve İzmir’in ünlü lezzetlerinden biri olan sakızlı Türk kahvesinin tadına bakmak için ziyaret edebileceğiniz bu ünlü sokak, Konak’ta yapılacak turistik ya da tarihi bir geziye ufak bir mola vermek için ideal bir destinasyondur.

Kahveci Ömer Usta, bu sokağın ünlü kahve dükkanlarından biridir.

Gazi Kadınlar Sokağı

Alsancak mevkiinde yer alan Gazi Kadınlar Sokağı’na, merkezi konumu ile yürüyerek kolayca ulaşım sağlanmaktadır. Toplu taşıma ile gitmek için; Konak- Karşıyaka vapur hattı ve İzmir metrosu kullanılabilir.

İzmir’in popüler eğlence noktalarından biri olan Gazi Kadınları Sokağı, Konak’ta hareketli gece hayatının kalbinin attığı yerdir. Farklı konseptlere sahip eğlence mekanlarına ev sahipliği yapan sokakta, akşam saatlerinde sokakta dans eden insanlar görmek de mümkündür.

Gazi Kadınlar Sokağı’nda, her damak zevkine hitap eden restoran ve lokantalar bulunmaktadır. Özellikle rakı balık ve kebapçılar büyük bir ilgi görmektedir.

Konak Günübirlik Gezilecek Yerler

Bornova

İzmir’de Konak ilçesi ile komşu olan ve şehrin merkezi destinasyonlarından biri olan Bornova, Konak seyahatinde günübirlik bir gezi rotası olarak tercih edilebilir. Bornova’ya gelindiğinde; Yamanlar Dağı, Homeros Vadisi, Belhomme Evi, Mary Magdalene Anglikan Kilisesi, Santa Maria Kilisesi ve Belkahve Ata Anı Evi mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Bornova konaklama seçeneklerini incelemek isterseniz Bornova Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyip, zevkinize ve bütçenize en ideal otelden yerinizi ayırtabilirsiniz.

Buca

Konak’a 20 km uzaklıkta bulunan Buca ilçesi, sahip olduğu tarihi, turistik ve doğal güzellikler ile İzmir’in turistik gezi rotalarından biridir. Konak seyahatinde günübirlik bir gezi olarak Buca’ya gidildiğinde; Kadifekale Dağı, Buca Gölet, Hasanağa Bahçesi, Kızılçullu Su Kemerleri, Protestan Baptist Kilisesi, Şirinyer Parkı mutlaka görülmelidir.

Giriş Ücreti

Agora AVM

izmirde gezilecek yerlerİzmir gezi rehberindeki adreslerimizden bir tanesi de İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Agora AVM’dir. Agora AVM, İzmir’deki AVM’ler içerisinde en eski ve köklü olanlardandır. AVM İzmir’in en işlek bölgelerinden olan Mithatpaşa-Üçkuyular-Balçova hattını içine alan Balçova Caddesi’ne ve İzmir-Çeşme Otoyolu ile İzmir Körfezi’ne bakmaktadır. tarihinde kurulmuş olan AVM ismini Antik Çağ’da çarşı, Pazar ve dinlenme yeri anlamındaki Agora’dan almıştır. SEGA marka Harley Davidson motor oyununu Türkiye’ye ilk defa getiren marka olan AVM eğlence sektöründe de ilkleri yaşatan bir mekân olarak kendisiyle övünmektedir. İçerisinde adet farklı mağaza bulunan AVM ziyaretçilerine açık ve kapalı alanda hareket etme imkânı sunmaktadır. 2 katlı olan AVM’nin araçlık bir de otopark alanı mevcuttur. Agora AVM’de Türk ve dünya mutlaklarından farklı lezzetler sunan 30 adet restoran bulunmaktadır. 9 salonluk sinema alanı ve m2 alanıyla hizmet vermekte olan Agora Eğlence Parkı sayesinde bu AVM’de hem ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayıp hem de eğlenme imkânı bulabileceksiniz.

Selway Outlet AVM

izmir avm listesi Selway Outlet yılında hizmete girmiş olan bir Outlet AVM’sidir. İzmir’de açılan ilk Outlet AVM Selway Outlet’dir. AVM’de ulusal ve uluslararası çapta hizmet veren ’ün üzerinde marka bulunmaktadır. araçlık otoparka sahip olan AVM, m2 alan üzerine kurulmuştur. İzmir gezi listesi içierisinde yerini almış olan Selway Outlet eşsiz bir doğanın içerisinde, muhteşem deniz manzarası ile ziyaretçilerine açık havada alışveriş keyfi sunmaktadır. Bulunduğu konum itibariyle de ulaşmak kolaydır. Uygun fiyatları ve kesişim noktasında olmasıyla İzmir halkına uzun süredir hizmet veren Selway Outlet giyimden ayakkabıya, ev dekorasyondan mobilyaya, kozmetikten süpermarkete kadar her türlü ihtiyacınıza cevap verebilecek bir AVM’dir. Ege denizinin manzarası eşliğinde keyifli bir vakit geçirmek istiyorsanız Selway Outlet’e uğrayabilirsiniz. Özel mimari tasarımla hazırlanmış olan iki ayrı köprülü üst geçite sahip olan AVM’de keyifle alışveriş yapabilirsiniz.

İstinyePark AVM

izmir avm listesi bin metrekare inşaat alanı ve 87 bin metrekare mağaza alanına sahip olan İstinyepark AVM, İzmir AVM’leri ve Türkiye’deki AVM’ler içerisinde en büyük AVM’lerden sayılmaktadır. İstinyepark içerisinde toplam adet mağaza hizmet vermektedir. Şık dizaynı ve kaliteli görünümü ile müşterilerine tatlı bir hava katan AVM, İzmir gezilecek yerler listesinde başı çekiyor denilebilir. Cam kubbesi ve açık yeşil alanları sayesinde AVM içerisine girdiğinizde hem açık alan hem de kapalı alan konforunu birlikte yaşıyabiliyorsunuz. AVM’nin araç kapasitesi bulunmaktadır. Lüks alışverişin adresi olan İstinyepark, ferah alanları ve müşteriye yaşattığı hoş deneyim ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin odak noktası olmaya devam etmektedir. İzmir AVM’leri içerisinde en güzellerinden olan İstinyepark AVM’yi mutlaka görmelisiniz!

İzmir Sasalı Gezilecek Yerler

İzmir gezi rehberi listemizde doğal güzellikleriyle sizden tam puan alacak bir ilçe daha. Olağanüstü manzarasını ve huzur dolu atmosferini deneyimleyince buranın tiryâkisi olabilirsiniz.

İzmir Doğal Yaşam Parkı

izmir gezilecek yerler

Şehrin altını üstüne getirdik. Sıradaki durağımız ise doğaya ve hayvan dostlarımıza. Ailecek keyifli saatler harcayabileceğiniz bir İzmir Doğal Yaşam Parkı gezisi eminiz ki size çok iyi gelecek. İzmir turistik yerler listelerinde de yer alan parkımız Avrupa’da da hatrı sayılır yaşam parklarıyla yarışır seviyede. Türkiye’de de ilk olma özelliğine sahip. Ayrıca İzmirin en güzel yerleri arasında da gösterilir. Hayvansever okurlarımız merak etmesin. İçerisinde bulunan ’dan fazla tür ve den fazla hayvanın hepsi doğal yaşam alanlarına birebir hazırlanan ortam ve koşullarda en iyi besin değerlerine göre yaşıyor. Sadece hayvanlardan ibaret değil bu sebeple de. Onlara uygun yaşam alanı oluşturmak için de den fazla ağaç ve ’den fazla türü yaşam parkına dikildi. İçerisindeki belli başlı bazı hayvanlara değinecek olursak; ayılar, aslanlar, yılanlar, kuşlar, su aygırları, timsahlar ve daha fazlası… İçerisinde iki adet kafeterya ve bir adet hediyelik eşya bölümü de var. Yılın tüm günlerinde ziyarete açık. Kapanışı mevsimine göre değişiyor. Otopark sorunu yok. Herşeyi bir kenara bırakın ve doğal yaşamın heyecanına eşlik edin. İzmir Kuş Cenneti buradan sadece 2 kilometre uzakta. Uğramadan dönmeyin.

Sasalı Kent Ormanı

izmir çiğli gezilecek yerler Doğal Yaşam Parkı’nın hemen yanıbaşında yer alan bu orman yüzbinlerce çam, okaliptüs, söğüt ağacı barındırıyor. Bisiklet ve yürüyüş yollarının, voleybol ve basketbol sahalarının da bulunduğu bölgede mis gibi hava, muhteşem manzara ve alabildiğine sessizlik üçlüsünün tadını çıkarabilirsiniz.

İzmir Selçuk Gezilecek Yerler

Tarih açısından çok zengin olan Selçuk&#;u incelemeden olmaz. Burada Selçuk ta gezilecek yerler nereler onları göreceğiz.

Efes Antik Kenti

izmir selçuk gezilecek yerler

Öyle tahmin ediyorum ki daha önceden İzmir tarihi yerler muhabbetlerinden duymaya aşina olduğunuz bir yerdeyiz. Evet, İzmir gezilecek yerler arasındaki Efes Antik Kenti sıradaki durağımız. Sizlere burayı en güzel şekilde tarif etmek için kısa bir bilgisel yapmakta fayda görüyorum. Efes’in tarihi M.Ö ’li yıllara dayansa da şu anki gezilen Efes Büyük İskender’in(Bu arada Kadifekale maddemizden hatırlarsanız Büyük İskender orada da vardı.) generallerinden Lysimakhos burayı M.Ö yıllarında inşa etmiş. Efes önemli bir liman kentiydi ve o tarihte civarı nüfusa sahipti. İçerisinde bulunan tapınaklarından Artemis Tapınağı bildiğiniz üzere Dünyanın Yedi Harikası arasında gösterilir. Efes’te göreceklerinizi burada anlatmaya kalkmak biraz zor. M.Ö ’lü yıllardan itibaren canlı yaşayan bir kentten bahsediyoruz. Kesinlikle gidilip görülmeli. Yıllık milyondan fazla ziyaret gerçekleşiyor bu kente dünyanın dört bir tarafından. Liman Caddesi, Meryem Kilisesi, Celsus Kütüphanesi, Büyük Tiyatro, Belediye Binası, Mermer Cadde, Aşk Evi, Skolastika Hamamı, Odeon, Hadrian Tapınağı ve daha sayamayacağım birçok ziyaret yeri mevcut. Bu Kent hakkında kitaplarlar yazılmış, paneller düzenlenmiş. Size edebileceğim tek tavsiye paraya kıyıp gitmeniz. Şu anki ziyaret fiyatı kişi başı 40TL. Fiyatı Selçuk Belediyesi belirlemiyor bu arada. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından böyle uygun görülmüş. Biz de ufak bir sitem edelim buradan.

Meryem Ana Evi (Meryem Kilisesi)

meryem ana evi, meryem ana kilisesi

Vatikan tarafından kutsal Hac yeri ilan edilen, Hz Meryem’in Havarilerden St. Jean(Yuhanna) ile Hz İsa’nın çarmıha gerildikten sonra burada yaşadığı İzmir’in meşhur yerleri arasında gösterilen kilise. Büyük olmaktan ziyade mütevazi bir tapınak. İçerisinde Hz Meryem’in orda kalırken uyuduğu oda mevcut. Her yıl 15 Ağustos’ta Hz Meryem’in cennete kabul edildiği gün farz edilerek ayinler düzenlenir. Hristiyanlar tarafından kutsal olduğu gibi Müslümanlar tarafından da kutsal kabul edilip ziyaretler edilir. Ziyaretiniz sırasında bolca dilek duvarına dilek asan insanlar, kutsal kabul edilen sudan içen Hristiyanlar ve Hz Meryem için ağıt yakan insanlar göreceksiniz. Dediğimiz gibi kutsal bir yer. Manevi havasının ziyaretiniz boyunca sizleri etkileyeceğine eminim.

Şirince

selçukta gezilecek yerler, şirinceEski adı “Kırkınca” olan sonraları “Çirkince” olarak anılan bu köy en sonunda layık olduğu isme yani “Şirince” ismine kavuşmuş. Şu meşhur maya takviminde kıyametten kurtulacak olan yer. Zaten popülaritesinin çoğunu ‘kıyamet koptuğunda kurtulacak yer burasıymış’ denilerek kazandı. Adı gibi şirin, zarif ve sakin bir köy iken şimdilerde keşfedilen güzelliği ile turistlerin gözdesi haline geldi. İzmir gezilecek köyler listelerinde de rastlayacağınız bu şirin köyümüzün sokaklarını turlayın. Köy merkezinde ev yapımı sabunlar, zeytinyağları, el işleri gibi şeylere de vakit ayırın. Kaldırımları arnavut kaldırımı cinsi olan Rum evlerinin yanından geçin. Köyün bir de HodriMeydan Kulesi var. Oraya çıkıp manzara keyfi yaşayın. Köydeki kiliseyi ziyaret edin. Kumda kahve içmediyseniz daha once mutlaka deneyimleyin. Ve tabi ki Şirince’ye geldiğinizde mutlaka Şirince Şarapları’nı tadın. Fotoğraf makinanızın ve telefonlarınızın şarjını doldurup da ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Çünkü köy çok doğal ve şirin olduğu için harika kareler yakalayabilmeniz için profesyonel bir fotoğrafçı olmaya gerek yok.

Aqua Fantasy Park

Ülkemizin en popüler su parkı olan Aqua Fantasy Park / yıllarında dünyanın en iyi aqua parklı hoteli seçilmişti. Pamukcak mevkiinde konumlanan Aqua Fantasy, adrenalin tutkunlarının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Yaz sıcaklarından bunaldığınızda buraya gelmek çok isabetli bir tercih. Kaydırakları, oyun parkurları ve sosyal aktiviteleriyle bir saniyenizi bile boş geçirmeyecek eğlence dolu bir yer. Dalga havuzu ve açık yüzme havuzu da son derece konforlu.

İzmir Foça Gezilecek Yerler

Eski Foça

izmir gezilecek yerler, izmir turistik yerlerSözün gümüş, sükûtun altın olduğu yer. Güneşin dalgalarla dans ederek yerini Ay’a bıraktığı topraklar. Belki taşı toprağı altın değil ama medeniyetler görmüş geçirmiş bir yer. Dile kolay yıldır denizci bir kasabadan bahsediyoruz. Kıyılarındaki kahvehanelerden kahkahası, insanların neşesi eksik olmaz burda. Hatta bir efsanesi de vardır. Kara taş dedikleri bir taş vardır. Hangi taş bilinmez ama o taşa basan buraya yerleşir dedikleri bir efsane. Kendine has mutfağı ve yaşam tarzıyla insanın normalde de buradan ayrılası gelmiyor zaten. Caddelerini gezin, Rum evlerini inceleyin, yerel halkın içine karışın. Balık ekmek yapan bir yer görürseniz hemen alın bir tane. Midye sevmeyen eşiniz, arkadaşınız varsa mutlaka burada bir midye ikram edin. Kısaca denizci kasabasında turist gibi değil de yerli halktan birisiymiş gibi vakit geçirin. Burası İzmir tatil yerleri listelerinde de olduğu için burada bir hafta bile size yetmeyebilir. Ancak kısıtlı vaktiniz varsa bu saydıklarımı bir güne sıkıştırmayı deneyebilirsiniz. Dediğim gibi burası yaşanacak bir kasaba. Bazı yerler vardır sadece görülür. Bazı yerlerde ise bir müddet orayı yaşaman, havasını teneffüs etmen gerekir. Oradaki hayata karışman gerekir. Gezgin okurlarımız bu dediklerimi anlayacaklardır ve izmir gezilecek yerler listemde buraya dikkat edecektir.

Yeni Foça ve Yeni Foça Halk Plajı

yeni foça plajı, yeni foça gezilecek yerlerİzmir’in en güzel plajları içerisinde bulunan Yeni Foça Plajı, metrelik pırıl pırıl kumsalıyla göz kamaştırıyor. Etrafında pek çok restoran ve kafe var, konaklama imkânları bakımından da avantajlı bir bölgede. Temiz ve berrak denizi mavi bayrak ödülü almış. Kısaca deniz-kum-güneş üçlüsünün dostluğuyla süper bir manzara, aradığınız konfor ve her şeyi unutturan doğal güzellikler sizi bekliyor. Yeni Foça genellikle 2 katlı butik yapılardan meydana geliyor. Merkezinde ve çevresinde başka plajlar da var. Huzurlu bir yaz tatilinin doğru adresi olan Yeni Foça, Ege’nin en güzel beldeleri arasında yer alıyor. Antik yapılı eski Rum evleri de bölgeye ayrı bir atmosfer katıyor. Yeni Foça’ya gelmişken Siren Kayalıkları’nı ve Foça Adaları’nı da görmeden dönmemek gerekiyor Ayrıca. Şeytan Hamamı, Athena Tapınağı, Herodot Duvarı, Kybele Açıkhava Tapınağı da buradaki diğer tarihi yapılardan. Eski Foça ile Yeni Foça arasında sadece 16 km’lik mesafe var. Yani ortalama 30 dk içinde birinden diğerine gidip gelebilirsiniz.

İzmir Çiğli Gezilecek Yerler

Sasalı Doğal Yaşam Parkı

sasalı hayvanat bahçesiİzmir&#;in dünyaca ünlü olan Sasalı hayvanat bahçesi ve Tabiat Parkı&#;ndan bahsetmemiz gerekiyor. Burası, İzmir&#;de yaşayan ve özellikle ilkbaharda şehre gelen çocuklu aileler için ilk tercihtir. Diğer hayvanat bahçelerinin soğuk görünümlerinden farklı olarak filler, zürafalar, kaplanlar, yılanlar veya suaygırları gibi aklınıza gelebilecek tüm hayvanlar bu parkta neredeyse doğal ortamlarındaymış gibi harika alanlarda görülebilir. İzmir&#;in Çiğli ilçesinde bulunan Sasalı Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı, yılından beri ziyaretçilerini ağırlamaktadır. bin metrekarelik bir arazide bulunan parkta türden hayvan bulunuyor. Hayvanların doğal ortamlarındaymış gibi yaşamaları için titizlikle yaratan alanlardaki bu parkı yılda 1 milyondan fazla kişi ziyaret ediyor. Parkta Afrika savana, Çocukler için hayvanat bahçesi, Kümes hayvanları barınağı, Yırtıcı kuşlar, Maymun adaları, Tropik Merkez, ördek ve kuğuları da içeren bir gölet vardır. Ayrıca, Asya fillerine ayrılan metrekarelik bir alan da ziyaretçilere açık alanlar arasında.

İzmir Kuş Cenneti

izmir kuş cenneti nerede

İzmir de gezilecek yerler listesi yaparken yer vermeyi düşündüğüm muazzam yerlerden biri de İzmir Kuş cenneti. İzmir Kuş Cenneti nerede? Kuş Cenneti İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan Çamaltı Tuzlası’ndadır. İzmirin doğal güzellikleri arasında yer alan bu yer, Orman Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştır. Bölgenin en büyük özelliği sulak bir alan olması. Bunun da etkisiyle birçok kuş türü burada yer almakta. Kuş Cenneti’ne gittiğinizde karşınıza gri leylekler, siyah leylekler, pembe kanatlı flamingolar, kum kuşları, tepeli pelikanlar ve kırlangıçlar çıkabilir. Verilere göre bu bölgede yaklaşık kuş türü hayatlarını devam ettirmekte. Bölgenin de hektarlık bir alan olduğunu da göz önüne alırsak, oldukça geniş bir bölge olduğunu ve hepsinin rahatça yaşamlarını sürdürebildiklerini söyleyebiliriz. Bölge ayrıca kuşların göç yolları üzerinde bulunur. Bunun da etkisiyle her yıl yaklaşık kuş bu bölgeyi ziyaret eder ve göçlerini sürdürür. Kuş Cenneti’ne gittiğinizde bölgeyi ziyaret ederken kuş seyir kulelerine ve gezi bisikletlerine rastlayacaksınız. Eğer siz de isterseniz burdaki imkanları kullanıp, güzel doğanın keyfini doruklanıza kadar yaşayabilirsiniz. İzmir Kuş Cenneti’ne nasıl gidilir? Buraya gidebilmek için ister özel aracınızı isterse toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Özel aracınızla gidiyorsanız; Karşıyaka sahil yolunu takip edip, Çiğli’ye yaklaşınca Çiğli Organize sanayi kavşağından Kipa istikametine doğru döneceksiniz. Ardından karşınıza tabelalar çıkacak ve onları takip ederek Kuş Cenneti’ne varacaksınız. Toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz; Konak – Mavişehir otobüslerini kullanabilir, ayrıca Koza Sitesinden ESHOT numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz.

Çiğli Leukai Antik Kenti

izmir çiğli gezilecek yerlerLeukai Çamaltı Tuzlas&#;ta Üçtepeler denilen bölgededir. Sasalı Köyü&#;ne, Üçtepeler&#;in kuzeydeki Hermos (Gediz) Nehri arasında bulunduğu İzmir&#;in Çiğli İlçesi&#;nden ulaşabilirsiniz. Leukai şehrinin yer aldığı Üçtepeler Mevkii 2. Derece Arkeolojik Alan, yılında Ramsar Sözleşmesi&#;ne uygun olarak 1. Gediz Deltası olarak Gediz Deltası olarak koruma altına alınmıştır. Leukai şehrinin MÖ &#;te Pers Kralı&#;na karşı bağımsızlık ilan eden Takhos adlı bir Farsça komutan tarafından kurulduğu söyleniyor. Takhos&#;un başı Leukai sikkelerinin ön yüzlerinde açıkça görülebilir. Takhos&#;un ölümünden sonraki kaynaklara göre Urla, Leağai şehrini ele geçirmek için Aliağa&#;daki Klazomenai şehrini ve Kyuka şehrini ele geçirmek istiyor. Bunu kabul etmeyen diğer taraflar Delphoi&#;deki Apollon merkezine hakem olarak atanırlar. Apollo rahipleri tanrının emrini onlara şöyle aktardılar, Leukai orada ilk kurbanı verecek olana ait. Her iki tarafta da sadece güneş doğarken önceden belirlenmiş tarihte kendi şehirlerinden yola çıkacaklar. Ancak kuş uçuşu körfezin karşı kıyısında bulunan Leukai, Klazomenai&#;ye daha yakın olmasına rağmen, karayolu ulaşımı daha uzundu. Klazomenai halkı yarışma gününde, bu zorluğun üstesinden gelmek için son tarihten önce Leukai yakınlarında yeni bir koloni kurarak yola çıktı. Klazomenai, Leukai&#;ye ilk ulaşan ve Tanrı&#;ya kurban veren ilk şehir oldu.

İzmir Urla Gezilecek Yerler

Tatil yerlerinden ve turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Urla, pek çok doğal güzelliğiyle herkese ev sahipliği yapıyor. Bu başlık altında Urlada gezilecek yerler nereler onları görebilirsiniz. İzmir gezilecek yerler içinde en sessiz-sakin beldelerden biri burası. Tarihi antik kenti, tertemiz plajları, el değmemiş doğasıyla büyüleyen ilçe, gezilip görülecek birçok destinasyona sahip.

Urla Karantina Adası

izmirde gezilecek yerlerİzmirde gezilecek yerler listesinde yer alan ilginç konumlardan biri de Karantina adası. Neden ilginç diyorum? Çünkü benzerine rastlamanın zor olduğu adalardan biri. Dünyada da tescilli olarak bu gibi 3 ada var. Onlardan biri de bizdeki Karantina adası. Peki buranın özelliği ne? Karantina adası, yılında ölümcül hastalıkların yayılmasını engellemek için yapıldı. İnşasını Fransızlar üstlendi. Bildiğiniz üzere o dönemlerde kolera, tifo, çiçek, veba gibi salgın hastalıklar yaygındı ve diğer ülkelere seyahat edenler bu hastalıkları Osmanlı’ya taşımamaları için burada karantina altına alınıyordu. Özellikle Anadolı, Rumeli, Bosna ve Rusya’ya gelip giden hacılar için düşünülüp, işleve getirilmiş olan adanın asıl adı Klazomen Tahaffuzhanesi’dir. Siz de eğer bu adayı gezmek istiyorsanız İzmir’in Urla ilçesine gelip, gezebilirsiniz. Urla da gezilecek yerler listemi daha sonra genişleteceğim.

Urla Çeşmealtı

izmir urla gezilecek yerler Buraya yaz aylarında gelirseniz, mükemmel denizde yüzmekten daha iyi bir şey olmadığına şüphe yoktur. Buranın en turistik yeri Çeşmealtı olup İçmeler&#;de bulunan kaplıcaları ile şifa merkezidir. Klizman Plajları, Urla&#;da mavi ve yeşil kucaklamanın görebileceği doğaüstü bir güzelliğe sahiptir. Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Urla, bir liman kenti ve görülmeye değer. Türkiye&#;de altı kazı yapabileceğiniz ilk araştırma ve Liman Tepe Höyüğü ve Klazomenai&#;yi antik kent listenize dahil etmelisiniz. Karantina Adası, Osmanlı Dönemi camileri, hamamları ve kervansaraylarıyla sizleri bekliyor. Ben asla dalga rastlamak bu adada plaj keyfini söylüyorlar. Ayrıca Anadolu&#;daki ilk zeytinyağı üretim tesisi, Klazomenai, Gazhane Binası, Necati Cumalı Anıt ve Kültür Evi ve Urla Sualtı Müzesi&#;nde görülmesi gereken diğer yerlerdir. Tarihi Arasta Çarşısı ve Malgaca Pazarı&#;na uğrayın ve dükkanları ziyaret edin ve bir şeyler yudumlarken hemen yanındaki Urla Sanat Caddesi&#;ndeki tatlı kafelerden birinin etrafında oturun.

Urla Yassıca Ada

İzmir ilinin Urla ilçesinde bulunan ve “Günlük Tatil Cenneti” olarak bilinen Yassıcaada, İzmirliler arasında metrelik güzel kumlu plajı ve parlak masmavi denizi ile ekonomik olmanın yanı sıra konforlu bir tatil yapmak isteyenlerin de favorisidir. Keyifli bir gün garantisi olan Yassıcaada&#;nın metrelik plaj ve mavi denizi, küçük bir tatil kaçamağı yapmak isteyen adanın konukları, kendi yemeklerini ve Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. Ayrıca işlettiği kafeteryadan sağlıklı ürünler de alabiliyorlar. Tüm tesislerini konuklar için keyifli bir gün geçirmeleri adına düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, tatilcilerin sağlığı ve güvenliği için hazır bir cankurtaranın yanı sıra doktor ve hemşire içeren bir sağlık ekibine de sahiptir.

Urla Uzunkuyu Mesire Yeri

Kızılçam ormanı içinde, İzmir &#; Çeşme karayolunun kilometresinde yer alıyor. 20 hektarlık alana kurulu Uzunkuyu Mesire Yeri doğal güzelliklerini cömertçe sunuyor. Size de bu manzaranın keyfini doyasıya çıkarmak kalıyor. Tabii ki bol bol fotoğraf çekmeyi unutmadan.

Urla Demircili Köyü

izmir urla gezilecek yerler Mavi ile yeşilin hayrete düşüren dostluğunu burada izleyebilirsiniz. Kendinizi masallar diyarında gibi hissedeceğiniz bu köy, doğa sporları için de gayet uygun. Organik yiyeceklerinin tadına zaten doyum olmaz. Kente yakın olmasına rağmen bâkir kalmayı başarmış bu köyde oksijen bayramı yaşayacaksınız. Buraya gelip doğanın misafiri olmalı, sıradışı manzarasıyla ve tertemiz havasıyla kendinizi ödüllendirmelisiniz.

İzmir Bergama Gezilecek Yerler

Allianoi Antik Kenti

bergama gezilecek yerler

İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan Antik kent, 30 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Bu bölge Helenistik, Prehistorik, Roma ve Bizans dönemlerinde hep yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Bundan dolayı o döneme ait önemli bilgiler vermektedir. Allianoi Antik Kenti, termal bir bölgede kurulmuş olduğu için çeşitli sıcak su kaynaklarının ve ılıcaların burada bulunduğunu görebiliyoruz. Burada Üç katlı Ilıca ve Ilıca’daki mozaikler dikkatinizi çekebilir.

Bergama Permagon Antik Kenti

bergama gezilecek yerlerBergama&#;daki antik kentler bazen karışabilir ve en önemlilerinden biri olan Asklepion Antik Kenti, şehir merkezinde yer almaktadır. Daha çok bilinen ve turist değeri yüksek olan Pergamon Antik Kenti, şehrin tepesinde yer almaktadır. Bu nedenle Akropolis, Akropolis, Bergama Akropolü olarak da adlandırılır. Kazılar burada ilk kez &#;de başladı. MÖ yılına kadar bilinmeyen Bergama, bu tarihten sonra bir medeniyet ve kültür / sanat merkezi olarak dikkat çekiyor. Lysimakhos, hazinesini Alexander&#;ın ölümünden sonra Bergama&#;ya bıraktı. Lysimakhos öldükten sonra, hazinenin bulunduğu kale komutanı Philateiros tarafından özel bir kültür kompleksi inşa ediliyor. Pergamon, oldukça ilginç mimar yapılara ve şehrin tepesinde oyuk üzerine yerleştirilmiş büyüleyici bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Seyahat ederken diğer antik şehirlerden farklı hissedeceksiniz. Kısaca Akropolis, Bergama şehir merkezinin en ucunda yer almaktadır. Böylece şehre girdikten hemen sonra, işaretler size yol gösterecektir. Bergama&#;ya girmeden Kınık &#; Manisa yolundan sola dönerek de daha hızlı ulaşabilirsiniz. Akropolis, şehir merkezine göre metre yükseklikte. Şehir merkezinden geldiğinizde, Kızıl Avlu&#;yu geçtikten sonra, hemen soldaki eski evler arasında Akropolis&#;e tırmanmaya başlıyorsunuz. Yaklaştıkça, aşağıdaki gibi bir ayrımla karşılaşacaksınız. Sağ taraf teleferiğe, sol taraf doğrudan akrobasiye gider.

İzmir Çeşme Gezilecek Yerler

İzmir denince akla gelen yerlerden biri de Çeşme. Özellikle yaz aylarında Çeşme’ye gidelim sözünü çok duyabilirsiniz. Bunun başlıca sebebi son yıllarda gelişmesi ve tatilcilere iyi hizmet vermesidir. Siz de eğer İzmir’e gelirseniz Çeşme’ye mutlaka gitmelisiniz. Çünkü Çeşme, güzel denizin yanında tarihi yerleri, termal kaynakları ve doğal güzellikleri içerisinde barındırır. Biz de yazımızın bu bölümünde size İzmir Çeşme Gezilecek Yerler listesi vererek işinizi kolaylaştırmayı amaçladık. İzmir’de gezilecek yerler denilince akla ilk gelen yerlerden olan bu tatil beldesi; doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajlarıyla turistlerin odak noktası. Sakız Adası da buraya yarım saatlik mesafede. İlçenin görülmeye değer yerlerinden bazıları:

Çeşme Kalesi

izmir çeşme gezilecek yerlerÇeşme’ye ayak bastığınızda ziyaret edebileceğiniz ilk yer Çeşme Kalesi. Çeşme Kalesi, yılında II. Bayezid’in tahta olduğu tarihte inşa edilmiştir. Bu kale Çeşme merkezde bulunan Cumhuriyet Meydanı’na yakın bir konumdadır. Kale Osmanlı mimarisine göre dizayn edilmiş ve Osmanlı’dan izler taşımaktadır. Kaleye geldiğinizde kapıda sizi Kaptan-ı Derya Hasan Paşa heykeli karşılayacak. Daha sonra içeri girdiğinizde çeşitli müzelerin olduğunu göreceksiniz. Bunların arasında yılında Topkapı Sarayı’ndan getirilen silahların serglendiği Çeşme Müzesi göze çarpıyor. Fakat artık günümüzde bu silahların yerine Erthrai Antik Kenti bölgesinden getirilen eserler burada sergileniyor. Çeşme kalesini ziyaret ettikten sonra Çeşme gezilecek yerler listesinin kalanına bakabilirsiniz.

Altınkum Plajı

çeşme plajları, izmir plajları Çeşme’ye geldiğinizde elbette denize girmek isteyeceksiniz. Biz de Çeşme’de denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan  Altınkum Plajı’nı size öneriyoruz. Bu plaj adını altın rengi kumsalından almış. Buraya geldiğinizde siz de kumun rengine bayılacaksınız. Ayrıca Altınkum Plajı’nda deniz dalgasız ve deniz suyu diğer Çeşme Plajlarına göre soğuk. Buraya gelirseniz temiz, sakin denizin tadını doyasıya çıkarabilir ve güneşlenebilirsiniz. Altınkum Plajı Çeşme merkeze 10 kilometre uzaklıkta. Ulaşım nasıl diye soracak olursanız, ulaşım için Çeşme’nin birçok yerinden kalkan toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Diğer Çeşme plajlarını görmek için Çeşme Plajları yazımıza göz atabilirsiniz.

Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti, çeşme gezilecek yerlerErythrai Antik Kenti, Çeşme merkeze yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta. Ildırı Köyü içerisinde yer alan antik kent, 12 Ion kentinden biri ve ismini Giritli Rhadamanthes’in oğlu Erythro’dan aldığı tahmin ediliyor. Ayrıca toprağı da kırmızı renkli. Bunun da ismine etki ettiği yönünde varsayımlar mevcut. Antik kent, yılları arasında yapılan çalışmalar sonucunda günyüzüne çıkartılmış. Bu çalışmalara Prof. Ekrem Akurgal ve Prof. Hakkı Gültekin öncülük etmiş. Kazıdan çıkarılan bazı eserler de hala Çeşme Kalesi müzesinde sergilenmekte.

Ilıca Plajı

çeşme ılıca plajı, izmir plajlarıİzmir plajları yazımızda da genişçe bahsettiğimiz Ilıca Plajı, Çeşme’de ençok tercih edilen plajlardan biri. Çeşme’de denize girilecek yer arıyorsanız burayı tercih edebileceksiniz. Ilıca plajı, adını plajda bulunan sıcak yeraltı sularından alıyor. Burada deniz gayet ılık. Hatta ilkbahar ve sonbaharda da deniz sıcak olduğu için yüzülebiliyor. Dolayısıyla çocuklu aileler için de ideal bir plaj. Plaj, 3 kilometre uzunluğunda ve deniz fazla derin değil. Fakat biraz dalgalı. Aslında bu sayede sörf yapmak da mümkün oluyor. Plaja geldiğinizde şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler ve günlük ihtiyacınızı giderebileceğiniz yerler bulunmakta. Çeşme’de gezilecek yerler yazımızdaki ençok dikkat çeken yer olan Ilıca Plajı’nı da anlattığımıza göre diğer yerlere göz atabiliriz.

Aya Yorgi Koyu

çeşme aya yorgi koyu Çeşme plajları içerisinde yer alan yerlerden biri de Aya Yorgi Koyu. Koy, Çeşme merkeze 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dolayısıyla ulaşım basit. Burada daha çok beach clublar bulunuyor. Bu clublar yaz sezonu boyunca konserler ve DJ performanslarıyla ziyaretçilere eğlenceli anlar sunuyorlar. Denizine bakacak olursak da denizin durgun ve berrak renkte olduğunu söyleyebiliriz. Yani denize girmemek için kendinizi zor tutacaksınız. Tabi buradaki clublar biraz pahalı olabiliyor. Bütçeniz uygun değilse, halk plajlarını tercih edebilirsiniz.

Dalyan

çeşmede gezilecek yerlerÇeşme gezilecek yerler listesine ekleyebileceğiniz yerlerden bir diğeri Dalyan. Şehir merkezinden biraz uzakta olsa da sakin bir yere gitmek isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden. Buraya geldiğinizde denize girmek için birkaç seçeneğiniz bulunmakta. İster beach clubları tercih edebilir, isterse halk plajlarını tercih edebilirsiniz. Dalyan’da Kocakarı Plajı yer alıyor. Burada hem denize girebilir hem de çevresinde bulunan mekanlarda uygun fiyata deniz ürünlerini tadabilir ve diğer ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Delikli Koy

izmirde fotoğraf çekilecek yerler, çeşme koylarıAlaçatı’ya yakın konumda yer alan Delikli Koy, özellikle yazın ziyaretçilerin ilgi gösterdiği yerlerden biri. Delikli Koy adını, burada bulunan iki plajı birbirinden ayıran bir delikten alıyor. Önceden burası pek bilinmese de bir fotoğrafçı tarafından fotoğraflarının çekilmesi ve internette yaygınlaşması sonucunda oldukça popüler hale gelmiştir. Siz de eğer giderseniz yazın sıcağında birçok çiftin evlilik fotoğrafı çekilmek için buraya geldiğini göreceksiniz. Delik Koy’da deniz turkuaz renginde ve deniz durgun. Bu sebeple birçok kişi tarafından tercih edilmekte ve kampçılar burada sakinliğin tadını çıkarmak ve güneşin batışını izlemek için kamp atmakta. Delikli Koy’a gitmek için toplu taşıma aracı bulunmuyor. Bu yüzden kendi imkanlarınızla gitmek zorundasınız. Eğer giderseniz, gittiğinize pişman olmayacağınızı söyleyebilirim.

Germiyan Köyü

çeşmede gezilecek yerlerÇeşme gezilecek yerler listesinde yer vermek istediğim yerlerden bir diğeri de Germiyan Köyü. Bu köy, Çeşme’de bulunan tek Türkmen yerleşiminin olduğu bir köy. Köy, Çeşme merkezine 23 kilometre uzaklıkta ve Çeşme’nin doğusunda yer alıyor. Buraya neden gitmelisiniz? Çünkü köy, ülkemizdeki Slow food hareketine katılan il köy ve doğal ürünlerin yaşatılmasında öncü olan köylerden. Germiyan Köyü’ne geldiğinizde, Hurma Zeytini, Şekeriçi Damat Lokumu, Bazina, Kopanisti Peyniri, Pirinçli Mantı gibi oraya özgü lezzetleri tadabilme imkanına sahip olacaksınız. Ayrıca köyde bulunan doğal ve yapay güzellikleri de görebileceksiniz.

Eşek Adası

çeşme eşek adası, çeşme gezilecek yerlerİzmir Çeşme gezilecek yerler listesinde yer alan ilginç bir yer Eşek Adası. Eşek Adası ismini zamanında buraya salınan ve zaman içerisinde çoğalan eşeklerden alıyor. Ada koruma altında ve dolayısıyla yerleşime izin verilmiyor. Adada yer alan eşeklerin dışında ilginizi çekebilecek şeyler de var. Burada temiz koylar ve sualtı sporlarına uygun yerler bulunuyor. Tatilciler arasında sualtı sporu yapmak isteyenler burayı tercih etmekte. Eşek Adası, Yunanistan ile yapılan anlaşma ile ziyarete açılmış fakat yukarıda da belirtildiği üzere insan yerleşimine izin verilmemiştir.

Kervansaray

çeşme kervansaray oteli Çeşme Kalesi’ne yakın bir konumda bulunan Kervansaray, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yılında yaptırılmış bir inşa. Kervansaray günümüzde otel olarak kullanılmakta. Geçen yıllar içerisinde hasar görse de yakın geçmişte, aslına uygun olarak restore edilmiş, süslenmiş ve günümüze getirilmiş. Kervansaray 2 katlı ve içerisinde hem alışveriş mağazaları hem de konaklamak için otel bulunuyor.

Ildırı Köyü

çeşme ıldırı köyüIldırı Köyü, Ege&#;nin incisi İzmir&#;in Çeşme ilçesindeki en popüler köylerinden biridir. Eski bir balıkçı köyü olan Ildırı, Alaçatı ve Çeşme ilçe merkezinin kalabalığına teğet bir noktadır. Çeşme, antik çağdan günümüze hayatın kesintisiz devam ettiği doğası ve dost canlısı insanlarıyla Ege&#;nin en keyifli yerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle yaz ve bahar aylarında çok daha güzel olan Ildırı&#;da sakin bir tatil geçirebilir, balık lokantalarında deniz ürünlerinin ve Ege mezelerinin tadına bakabilir, temiz suyla denize girebilirsiniz. Dahası, tüm bunları yaparken, tıpkı sizin gibi sakin ve huzur arayanlarla birlikte yapacaksınız. Çeşme&#;den Ildırı Köyü&#;ne gitmek biraz zor çünkü yollar çok virajlı. Ildırı, Çeşme ilçe merkezine 26 km, Ilıca&#;ya yaklaşık 15 km ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı&#;na 80 km uzaklıktadır. Bu mesafeyi kendi özel aracınızla ya da Ildırı&#;ndan Çeşme merkezine ve Ilıca plajlarına direkt minibüslerle ulaşabilirsiniz. Ya da hava yoluyla gidecekseniz havalimanından araba alabilir ya da yaz ve kış aylarında İzmir&#;in Üçkuyular garajına düzenli otobüs seferlerinden faydalanabilirsiniz.

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu

çeşme gezilecek yerler

İzmir’de gezilecek yerler: İzmir mutlaka görmeniz ve gezmeniz gereken yerler listesi

Ege’nin İncisi olarak bilinen İzmir, masmavi bir şehirdir. Antik kentleriyle, sembolü haline gelmiş olan saat kulesiyle ve birbirinden güzel plajlarıyla şehirde yerli ve yabancı turistler yaz aylarını geçirmekten keyif alıyor. Helenistik dönemden günümüze uzanan yapılarıyla şehirde arkeoloji turları yapabilir, isterseniz şehrin birçok ünlü caddesinde alışverişler yapabilir isterseniz de yeşil ve mavinin karıştığı tatil kasabalarında zaman geçirebilirsiniz. Şehrin her ilçesi ve kasabası birbiriyle bağlı ama farklı havasıyla ziyaretçilerini büyülerken aynı zamanda jeep safarileri, rüzgar sörfleri, yamaç paraşütü gibi ekstrem maceralara da imkan sağlıyor.

Bir günde gezmeye doyamayacağınız İzmir’de gezilecek yerler listeniz:

İzmir Saat Kulesi

İzmir Konak Meydanında yer alan İzmir Saat Kulesi neoklasik ve Osmanlı mimari yapısının izlerini taşımaktadır. yılında II. Abdülhamit’e ithafen yapılmış kule palmiyelerin arasında denize olan manzarasıyla hoş bir yapıya sahiptir. İzmirlilerin buluşma yerlerinden biri olarak bilinen saat kulesi aynı zamanda şehrin sembolüdür. Şehrin gece ve gündüz güzel manzarasına ortak olan saat kulesinin altında çeşme de bulunmaktadır. İzmir’de günübirlik gezeceğiniz yerlerden olan Konak Meydanı’ndaki saat kulesi ziyaretinizden sonra Kemeraltı Çarşısı’nı da gezebilirsiniz.

Efes Antik Kenti

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Klasik Yunan devrindeki İyonya’nın şehirlerinden biri Efes’ti. Efes Antik Kenti içinde yer alan ve dünyanın yedir harikasından biri olarak bilinen Artemis Tapınağı’dır. Günümüze ulaşan yapı bu özelliği sayesinde İzmir’in yerli ve yabancı turistlerinin odak noktası konumunda. Aynı zamanda antik kentte yer alan antik tiyatro, Celsus Kütüphanesi, Meryem Ana Evi’nin yanı sıra birçok kilise ve tapınağa da sahiptir. Efes’te yer alan Yuhanna Kalesi’de antik kentin ilk yerleşim bölgesi olarak bilinmektedir.

Şirince Köyü

Selçuk ilçesindeki küçük mahallelerinden biri olan Şirince Köyü eski bir Rum kasabasıdır. Nüfus mübadelesinin ardından köyde azalan Rum nüfusu etnik ev tarzlarını günümüzde de korumuştur. Hiçbiri birbirinin manzarasını engellemeyen evlerin bulunduğu bu yerde aynı zaman iki adet kilise bulunmaktadır. Yemyeşil doğasıyla da hoşunuza gidecek bu kasabayı İzmir’de ilkbaharda gezilecek yerlerden biri olarak görebilirsiniz. Adı gibi şirin olan bu köyde bahar gelmesiyle açan çiçekler ve bölgeye has üretilen şaraplar ünlüdür.

Agora Ören Yeri

Kent meydanı anlamına gelen Agora, Antik Yunan ve Romalıların Pazar yeri olarak biliniyor. Agora’da bulunan Herakles, Dionysos, Eros ve Hermes heykelleri de ilgi çekiyor. Bölgenin sosyokültürel olayları hakkında bilgi veren yazıtları, mermerleri ve kabartmaları da İzmir Arkeoloji Müzesinde sergilenmekte. Açık hava müzesi olarak görebileceğiniz Agora Ören yeri birçok kültürden eserler ve yapılar barındırdığı için tarih severlerin ilgisini ekmektedir.

Alaçatı

İzmir’in birbirinden güzel tatil kasabalarından biri olan Alaçatı, gerek Ege tarzı evleriyse gerekse Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla yaz aylarınızın vazgeçilmez rotalarından biri olmalı. Şehrin Çeşme ilçesinde yer alan kasaba aynı zamanda bölgenin simgesi olarak da görülüyor. Çeşme’nin beyaz ve mavi işlemeli yapıları, çiçekli cam kenarları, küçük ve renkli butikleri, özellikle de yel değirmenleri ziyaretçilerini büyülüyor. Ege’ye kıyısı olan bu kasabada isterseniz denize girebilir isterseniz de rüzgar sörfü yaparak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. İzmir’de yazın gezilecek yerlerden biri olan Alaçatı güzellikleriyle ve turistik mekanlarıyla tatilinize renk katacak.

Foça

Özellikle koylarıyla meşhur olan bölgede halk arasında Eski Foça ve Yeni Foça ayrımı yapılıyor. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada görebileceğiniz Foça İzmir’in bir ilçesidir. İçerisinde yer alan ve en çok ziyaretçi çeken Athena Tapınağı, kıyı şeridinde yer alan ve çeşitli sebeplerle tekrar inşa edilen Beş Kapılar Kalesi, Değirmenli Tepe ve küçük adacıklara benzeyen Siren Kayalıklar Foça gezinizin merkez noktaları olacaktır.

Kemeraltı Çarşısı

İzmir merkezde Konak Meydanından başlayarak gezebileceğiniz Kemeraltı Çarşısı’nın Yüzyıla kadar üstü kapalıydı. İzmir’de gelişen ve değişen kültürel yapıyla bölgedeki han ve bedestenlerin yerini her ihtiyacınıza uygun alışveriş yerleri ve kafeler aldı. Aynı zamanda bölgedeki kültürel el işçiliği ve zanaat eserlerinin de bulunduğu Kemeraltı Çarşısı İzmirliler için önemli bir yapıya sahip.

Çeşme

İzmir’in turistik ilçelerinden biri olan Çeşme tarihi kalıntılarıyla da ilgi çekmektedir. Bölgedeki tarihi güzelliklerden olan Çeşme Kalesi, çevresindeki arkeolojik kalıntılarında sergilendiği Çeşme’de gezilecek yerlerden biri. İzmir’de yazın gezilecek yerlerden olan Çeşme mavi bayraklı plajları, gece gündüz aktif yaşamı ve renkli çiçekli sokaklarıyla büyüleneceğiniz bir yer. Bölgenin yerli ve yabancı turistler tarafından en çok sevilen Ilıca Plajı da sakin ve orta sıcaklıktaki deniziyle ziyaretçilerinin memnun kaldığı yerlerden biri.

Kordon

İzmir’in Alsancak mahallesinde bulunan bir kıyı şerididir Kordon. İzmirlilerin buluşma noktalarından biri olan Kordon İzmir Cumhuriyet Meydanı ve bölgedeki limanın arasında yer almaktadır. Yürüme ve bisiklet yollarının yanı sıra çevresindeki restoran ve kafeleriyle de ünlü sahil boyu İzmirlilerin günbatımını izlemek için geldiği yerlerden biri. Aynı zamanda Kordon’un yakınlarında bulunan Tarihi Rum Evlerini ve Kıbrıs Şehitler Caddesini ziyaret ederek taçlandırabilirsiniz.

Bergama

İzmir’in antik kentliyle ünlü ilçelerinden biri de Bergama’dır. İzmir’de sevgiliyle gezilecek yerler arıyorsanız Bergama’da keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bergama’nın ünlü Kozak Yaylası’na çıkarak yemyeşil doğal arazisinden şehri kuş bakışı izleyebilir, isterseniz şifalı kaplıcalarına da uğrayabilirsiniz. Bergama’nın önemli yerlerinden biri olan Pergama Antik Kenti ilçenin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınmış olan antik kent Pergamon Krallığı’nın başkenti olarak da bilinmekte. Birçok antik tarihi yapıyı ve doğallığı bir arada görebileceğiniz Bergama’ya tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz.

Dario Mareno Sokağı

Şehrin sevilen sokaklarından biri olan bu yer adını İzmir’i çok sevdiği bilinen Dario Moreno‘dan almıştır. Sokakta sizi Dario Moreno ve Enrico Macias adındaki iki sanatseverin büstü karşılıyor. Rum evlerinin arasında kalan kafeleriyle şehrin bu güzel sokağını ziyaret ettikten sonra iki semti birbirine bağlamak amacıyla yapılmış İzmir Tarihi Asansörüne de uğrayabilirsiniz.

Homeros Vadisi

İzmir’de gezilecek yerler doğanın kalbinin attığı ve adını Antik Çağ edebiyatçılarından biri olan Homeros’tan almış yemyeşil bir vadi burası. Birçok kuş türünün ve canlının bir arada yer aldığı Homeros Vadisi hakkında halk arasında çeşitli rivayetlerde bulunmaktadır. Şehrin kalabalığından uzaklaşarak kafa dağıtmak isteyenlerin geldiği Homeros Vadisi İzmir’in Bornova ilçesinde bulunmaktadır.

Urla

İzmir’in sevilen tatil beldelerinden biri olan Urla özellikle yat limanıyla ünlü bir beldedir. Manzarasına doyamayacağınız bu yerde uzun yıllardır devam eden zeytinyağı geleneğinin simgesi olan Köstem Zeytinyağı Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda bölgede birçok mavi bayraklı plajlar ve üzüm bağları bulunmaktadır. Masmavi denizi ve yemyeşil üzüm bağlarıyla Urla, İzmir gezinizde unutamayacağınız yerlerden biri.

Bozdağ Kayak Merkezi

Özellikle yaz turizmiyle tanınan bu şehre kışın geldiyseniz ve yapılacak aktiviteler arıyorsanız Bozdağ Kayak Merkezi hoşunuza gidecek. Her seviyeye uygun parkurları ve kar görmek isteyen Egelilerin favori mekanı olan kayak merkezinde her yıl şubat ayında “Dağcılık Festivalleri” de düzenlenmekte. İzmir’de kışın gezilecek yerlerden biri olan Bozdağ’da bahar ve yaz aylarında dağcılık, kaya tırmanışı ve trekking gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası