emre zokoraya ne dedi / Emre: Zokora'ya 'negro' demedim

Emre Zokoraya Ne Dedi

emre zokoraya ne dedi

Gerekçeli karar çıktı! Emre'den Zokora'ya küfür

Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan 7 sayfalık gerekçeli kararda bilirkişi raporlarına, iddianameye, sanık Emre Belözoğlu ve müşteki Didier Zokora'nın ifadelerine yer verildi.

Zokora'nın her aşamada Belözoğlu tarafından kendisine "no" denildiğini ifade ettiği gerekçeli kararda, "Bilirkişi raporlarının birinde sanığın "funduszeue.info" dediği belirtilmiş, 2. raporda ise 'N' ile başlayıp 'O' ile biten söyleniş süresi dikkate alındığında iki heceli ve maç sırasında sanık ile müşteki arasında gelişen olayın boyutu da dikkate alındığında söylenebilecek başka hakaret içeren İngilizce bir sözcük sözlüklerde bulunmamaktadır" denildi.

 "MÜŞTEKİYE 'FG. NO.' DEDİĞİ KABUL OLUNMUŞTUR"

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun olaydan sonra bir televizyon programına telefonla katılıp, "O da bana kötü sözler söyledi. Benim de ağzımdan çok kötü sözler çıkmış olabilir. Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim. Bunu da kabul ediyorum. Aptalca bir kelimeydi" şeklinde konuştuğu ifade edilen kararda, "Sanığın maçın hemen bitiminde olayın sıcağı sıcağına televizyondaki yayına katılarak söylediği sözler kaçamaklı ikrar mahiyetindedir. İddia ettiği gibi söylememiş olsa maç akabinde canlı yayında 'Ben no demedim' diyerek açıkça belirtmesi gerekirdi. İddia, müştekinin istikrarlı beyanları bilirkişi rapor içerikleri ve sanığın kaçamaklı ikrarı ile sanığın müştekiye 'fg. no.' dediği kabul olunmuştur" cümlelerine yer verildi.

 HAKİM, DÜNYADAKİ 'IRKÇILIK' CEZALARINI ÖRNEK GÖSTERDİ

UEFA ve dünyadaki diğer futbol federasyonlarının 'ırkçılık' ile ilgili uygulamalarından da örnekler veren mahkeme hakimi gerekçeli kararında, "Zenci bir oyuncunun taç atışı sırasında saha kenarına geldiğinde oyuncuya muz atılması, maymun taklidi yapılması ırkçılık olarak kabul edilerek ağır cezalar verilmiştir. Örneğin UEFA Tahkim Kurulu yılında Lazio-Partizan maçında Lazio taraftarının Partizan'ın siyahi oyuncusu Boya aleyhine top bu oyuncuya geldiğinde sürekli olarak 'Hu Hu Hu Hu' şeklinde tezahurat yapmalarını ırkçılık olarak kabul etmiş ve Lazio takımına bir maç seyircisiz oynama cezası vermiştir. yılında da Belçika'nın Anderlecht takımı oyuncusu Jelle Van Damme'nin Standard Liege'nin zenci oyuncusu Oguchi Onyewu'ya 'pis maymun' demesi ırkçılık kabul edilip bir sezon ihraç kararı verilmiştir" sözlerine yer verdi.

 "NO. LAFININ AŞAĞILAYICI ANLAMDA ZENCİ ANLAMINDA KULLANILDIĞI ANLAŞILMAKTADIR"

İngilizce konuşulan ülkelerde günlük dilde "no." kelimesinin aşağılama anlamında 'zenci' kelimesi karşılığında kullanıldığı ifade edilen gerekçeli kararda, "İngiliz takımı Liverpool'un oyuncusu Luis Suarez'e yine İngiliz takımı funduszeue.info oyuncusu Patrice Evra'ya zenci anlamına gelen 'negrito' kelimesini söylediği ve bu şekilde ırkçılık yaptığı için İngiliz Futbol Federasyonunca ceza verilmiştir. Bu uygulamadan da 'no.' lafının aşağılayıcı anlamda zenci anlamında kullanıldığı anlaşılmaktadır" denildi.

 "TENİNİN RENGİNDEN DOLAYI AŞAĞILAMAK VE RENCİDE ETMEK AMACIYLA SÖYLEDİ"

"Belözoğlu'nun Zokora'ya teninin rengini hedef alarak teninin renginden dolayı aşağılamak ve rencide etmek amacı ile bu lafı söylediği kabul olunmuştur" ifadelerinin yer aldığı gerekçeli kararda Emre Belözoğlu'nun, "Spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözetilerek hakaret suçunu"  işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Belözoğlu'nun 2 ay 15 günlük hapis cezası daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı ve yeniden suç işlemeyeceğine mahkemece kanaat getirildiği gerekçesiyle ertelenmişti.

 2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

15 Nisan 'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçı oynandığı esnada Belözoğlu ile Zokora arasında sözlü tartışma yaşandı. Maç bitiminde Zokora, tartışma sırasında Emre'nin kendisine "ırkçı" söylem anlamına gelen sözler sarf ettiğini iddia etti. İddianamede Emre Belözoğlu'nun 'ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle' Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunu" nun 14/2. maddesi kapsamında 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenildi. Söz konusu kanun maddesi, "Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi,  6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü düzenliyor.

BİLGİ NOTU:

-no: Negro

funduszeue.info.o: Fucking negro (DHA)



Zokora: Emre bana 'pis zenci' dedi

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

funduszeue.info

Oluşturulma Tarihi: Nisan 16,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki zorlu maç sonrasında Trabzonsporlu Zokora, Fenerbahçeli Emre hakkında suçlamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısında Didier Zokora ve Emre Belözoğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Trabzonsporlu oyuncu karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamalarda Emre Belözoğlu'nun maç sırasında kendisine 'Pis zenci' dediğini iddia etti.

Trabzonsporlu oyuncu, maç sonrasında şunları söyledi: “Emre ile aramızda bir diyalog geçti. Burada özrünüze sığınarak söylüyorum. Kendisi bana 'pis zenci' diyerek hakaret etti. Bu kesinlikle kabul edebileceğim bir durum değil. Benim için daha üzücü olan şu; Sow ve Yobo ile aynı takımın formasını giyen, onlarla kader birliği yapan bir oyuncunun, bir Afrikalı oyuncuya bu şekilde hakaret etmesi çok büyük bir utanç. Kendisine herhangi bir cevap vermedim. Ama şunu çok merak ediyorum, eğer kavga çıksaydı, olay tatsız bir yere gitseydi kim bilir ne cezalar olacaktı. Kamera görüntülerinde bunlar vardır. Sanırım onlar da tespit ettiler.

Haberin Devamı

FIFA ırkçılığa karşı çok ciddi kampanyalar yürütüyor. Uluslararası spor kamuoyu ırkçılığa karşı bir takım pozisyonlar geliştirmeye çalışıyor. Neresinden bakarsanız bakın insanı üzen bir durum. Kendi imajımı şimdiye kadar daima olumluluk üzerine kurdum.

Hiçbir şekilde kabul edebileceğim, sineye çekebileceğim bir davranış değildi. Kendisi adına, bu sporu tutkuyla izleyen insanlar adına utanç verici.”

Zokora, bir soru üzerine, Emre'nin kendisine bu sözleri İngilizce olarak söylediğini vurgulayarak, “Bunu bir bahane, mağlubiyetin üstünü kapatmak için söylemedim. Biz bir maç kaybettik, rakibimizin bizi yenmeyi sonuna kadar hak ettiğini söyledim. Emre, Newcastle United'da oynadı, İngilizce biliyor. Söylediği birçok kişi tarafından bilinen bir hakaret. Olay kesinlikle tasvip edilecek bir olay değil. Futboldan hepimiz ekmek yiyoruz ve insanlara bir gösteri yaratmaya çalışıyoruz. Rakibinize, onun ten rengi üzerinden hakaret etmeniz ayıp ve gerçekten utanç verici” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, Emre'nin İngiltere'de böyle bir suçlamayla karşılaştığını hatırlatması üzerine Zokora, “Ben size başka bir şey söyleyeyim; Emre'yi karalamak için veya saygısızlık yapmak için söylemiyorum. Gelişen diyalogdan sonra Emre'ye 'Müslüman değil misin niye böyle yapıyorsun?' dedim. Bu sorumdan sonra kendisi hiç cevap vermedi. Bu bile benim için yeterli bir göstergedir. Emre'yi buraya çağırıp, bana ne söylediğini sorabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

EMRE: APTALCA BİR SÖZDÜ

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu oyuncu Didier Zokora'nın kendisine ırkçı sözler sarf ettiğini iddia etmesiyle ilgili olarak, “Maçın içinde tansiyon yükseldiğinde, birbirimize ağır sözler söyledik. O da bana çok kötü sözler söyledi, benim de ağzımdan bazı kötü sözler çıkmış olabilir. Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim” dedi.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor'u yendikleri karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa telefonla bağlanan Emre Belözoğlu, maçın yüksek tansiyonu nedeniyle Zokora ile birbirlerine ağır sözler sarf ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti: “Maçın içinde tansiyon yükseldiğinde, birbirimize ağır sözler söyledik. O da bana çok kötü sözler söyledi, benim de ağzımdan bazı kötü sözler çıkmış olabilir. Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim. Bunu da kabul ediyorum. Aptalca bir kelimeydi. Onun da bana ettiği ana avrat küfür de çok aptalcaydı. Bir kaç dakika sonra biz onunla buluşuyoruz, o benden, ben de ondan özür diliyorum. Maç bittikten sonra birbirimize sarıldık. Ancak daha sonra çıkıp bunu söylüyorsa, ben bunda art niyet ararım. Hata varsa, yanlış varsa Zokora'da da olabilir, ben de vardır. Bunu kabul ediyorum. Maç bitmiş birbirimize sarılmışız, bunu maçtan sonraya taşımanın ne anlamı var. O da özür dileyecekse, benden dilesin, benim tarafımdan özür dilenmesi gerekiyorsa, herkesten özür diliyorum. Aptalca bir cümleydi kabul ediyorum.”

Haberin Devamı

Emre, İngilizce “Negro” (Zenci) kelimesini kullanıp, kullanmadığına ilişkin soruya, “Tam hatırlamıyorum, bilmiyorum, ağzımdan çıkmış olabilir. O bana küfür edince, bir cevap verdim ona. Ama ağzımdan tam olarak çıkıp çıkmadığını hatırlamıyorum. Ben yaptığım hatayı kabul ederim” şeklinde yanıtladı. Kazandıkları maçın ardından isminin anlamsız bir şekilde gündeme geldiğini savunan Emre, vicdanen rahat olduğunu ifade etti.

Yayıncı kuruluş, Emre ile Zokora'nın ikinci yarıdaki sarılma görüntülerini de yayınladı.

TALİMAT NE DİYOR?

Yaşanan bu tarz olaylarla ilgili olarak Futbol Disiplin Talimatı'nın maddesi şu hüküm yer alıyor: "Irk, din, dil, etnik köken ayrımcılığı yapan, insanlık onurunu zedeleyen futbolcuya arası maç men cezası verilir."

Haberin Devamı

YOBO İLE DE GERGİNLİK YAŞAMIŞTI

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, İngiltere'nin Newcastle United ekibinin formasını giyerken de "ırkçılık" suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Hem de şimdiki takım arkadaşı Yobo ile. Emre, o dönem Everton forması giyen Yobo'ya "ırkçı" söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle sorgulanmış fakat suçsuz bulunmuştu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası