diyarbakır göletli park kiralık daire sahibinden / Diyarbakır Kiralık Daire Fiyatları ve İlanları

Diyarbakır Göletli Park Kiralık Daire Sahibinden

diyarbakır göletli park kiralık daire sahibinden

Diyarbakır Kiralık Daire

Diyarbakır Kiralık Daire Ararken Bilmeniz Gereken Detaylar

 

Yaşadığınız veya yaşamayı planladığınız il hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Aradığınız evin özellikleri kadar yaşayacağınız ilin veya o ile ait ilçelerin belli başlı özelliklerini de bilerek kendinize çok daha doğru bir yaşam alanı seçebilirsiniz.  Bu sebeple Diyarbakır kiralık daire ararken bilmeniz gereken detayları sizler için araştırdık. Diyarbakır’da ev ararken bilmeniz gereken detaylar nelerdir?

 

  1. İlin tarihçesi,
  2. Ulaşım imkanları,
  3. İklim özellikleri,
  4. İlçeleri

 

Diyarbakır’ın Tarihçesi: Diyarbakır ve çevresinde Hititler, Büyük İskender, Hurriler, Selçuklular, Asurlar, Mitanniler, Medler, Bizanslılar, Persler, Araplar, Romalılar ve Osmanlılar hüküm sürmüş. Bu bölge Diyarbakır merkezinden başka Ceylanpınar, Erzen, Erbil, Cizre, Habur, Harran, Hani, Silvan, Sincar, Urfa, Muş, İmadiye, Nusaybin, Siirt ve Mardin gibi çok sayıda yerleşim birimlerini de kapsıyor. Kentin bilinen ilk adı Amidi olarak Asur kaynaklarında geçiyorken sonraki yıllarda değişim göstermiş. Bizans ve Roma dönemlerinde Türklerin ve Arapların bölgeye gelmesinden sonra da Kara Amid olarak bilinen kent, Arap egemenliği dönemi ile birlikte “Diyar’ı Bekr” olarak adlandırılmış. senesinde yasa ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti bu adı Diyarbakır olarak değiştirmiş ve kesinleştirmiştir.

 

Diyarbakır’da Ulaşım İmkanları

 

İster emlakçıdan isterseniz de sahibinden Diyarbakır kiralık daire arayın hiç fark etmez, bir çoğumuzun ortak sorusu Diyarbakır’dan ve ilçelerinden ulaşım ne şekilde sağlanıyor oluyor.

 

Diyarbakır’da Demiryolu Ulaşımı: Şehir merkezinde yer alan Diyarbakır Demiryolundan ulaşım taksi, şehir içi otobüsleri ve şehir içi minibüsleri ile kolaylıkla sağlanabiliyor. İstanbul Haydarpaşa Garından da Diyarbakır tren garına düzenli olarak seferler düzenleniyor. GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ trenleri, haftada 6 gün boyunca Ankara- Diyarbakır/Kurtalan – Ankara arasında sefer yapmaktadır. Kurtalan’dan Pazar, Cumartesi, Cuma, Çarşamba ve Pazartesi Günleri Ankara’dan da Cumartesi, Cuma, Perşembe, Çarşamba ve Pazartesi günleri sefer yapılmakta.

 

Diyarbakır’da Havayolu Ulaşımı: Yeniköy Bağlar Merkez ilçesinde yer alan Diyarbakır Havalimanının şehir merkezine olan uzaklığı sadece 6 kilometredir. Diyarbakır’ın her bir yerinden havalimanına taksi, şehir otobüs ve minibüsleri ile rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Diyarbakır Havalimanından düzenlenen uçak seferleri; İzmir, Ankara, Antalya ve İstanbul illerini kapsıyor.

 

Diyarbakır’da Karayolu Ulaşımı: Diyarbakır merkezden Türkiye’nin her bir yerine otobüs ile ulaşım imkanı sunuluyor. İstanbul ile Diyarbakır’ın arası kilometre ve Ankara ile de kilometredir. Diyarbakır’dan ilçe merkezlere de otogardan karayolu ile ulaşım rahatlıkla sağlanabiliyor. Arabası olmayan ve toplu taşıma araçlarını sıkça kullanmak zorunda kalanlar otogara yakın olan ev seçeneklerine yöneliyor. Diyarbakır otogar civarı kiralık daireler için sitemizde bulunan ilanları inceleyebilir ve hayal ettiğiniz evi hemen bulabilirsiniz.

 

Diyarbakır’ın İklim Özellikleri

 

Diyarbakır kiralık daire arayanlar Diyarbakır’ın sert kara ikliminin olduğunu da çok iyi bilirler.  iklim olarak sert bir iklime sahip olan Diyarbakır’da yazları çok sıcak geçerken, kışları ise Güneydoğu Toroslarının kuzeyden gelen soğuk rüzgarları kesmesi sayesinde Doğu Anadolu kadar şiddetli değildir. En sıcak ortalama derece 31, en soğuk ortalama derecede 1,8’dir.

 

Diyarbakır’ın İlçeleri 

 

Diyarbakır’dan kiralık ev bakarken hangi ilçesinde yaşayacağınıza da önceden karar vermiş olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Diyarbakır’da Silvan, Ergani, Çermik, Hani, Çüngüş, Kulp, Eğil, Bismil, Çınar, Dicle, Hazro, Kocaköy ve Lice ilçesi olmak üzere toplam 13 ilçe yer alıyor. Diyarbakır kiralık daire fiyatları ve daha fazlası için sitemizde yer alan ilanlarımızı inceleyebilirsiniz. Emlakjet ile hayal ettiğiniz eve kavuşmanız çok kolay. Siz o evi hayal edin gerisi Emlakjet.

 

Bağcılar Mahallesi Kiralık Daire Arayanlara Bölge Hakkında Yol Gösterici Bilgiler

BağcılarMahallesikiralık daire ilanları arasında size en çok uyan evi ararken mahalle hakkında merak ettiklerinize bu yazıdan ulaşabilirsiniz. Bağcılar Mahallesi Diyarbakır ilinin Bağlar ilçesinde yer alan bir mahalledir. Bölgede karasal iklim görülür. Yazları çok sıcak yaşanırken kışlar Doğu Anadolu Bölgesi gibi soğuk olmaz. Sıcaklık ortalaması 40,2 derece, kış aylarında ise ,1 derecedir. Şimdiye dek ölçülen en yüksek sıcaklık 48,4 derece, en düşük sıcaklık ise ,7 derecedir. Bölgede yıllık yağış ortalaması milimetredir. Yağışın %2'lik kısmı yaz dönemi düşer. Bölgenin doğal bitki örtüsü olan bozkırdır. Bozkır bitki örtüsü içinde otsu bitkiler çoğunluktadır. Bu bitkiler baharda kısa bir süre içinde yeşerip çiçeklenir fakat yağışların azalmasıyla yaz başında kurur. Bölge dağlar ve meşe ormanlarıyla çevrilidir. Diyarbakır arazilerinin %33’ü orman ve fundalık, %40’ı ekili arazi ve %22’si çayır ve meralarla kaplıdır. Baharda her yer yemyeşil, yaz döneminde ise dere kenarları dışında birçok yer bozkırdır. Vadilerde söğüt, ceviz, çınar, kavak ağaçları, yükseklerde meşe, ardıç ve yabani meyve ağaçları bulunur.

Bağcılar Mahallesi Kiralık Daire Tercih Edeceklere Bölgenin Turizmi

Bölgedeki yer alan bazı camiler; Behram Paşa Camii, Safa Camii, Fatihpaşa Camii, Melek Ahmed Camii, Nebi Camii, Hüsrev Paşa Camii, İskender Paşa Camii (Merkez), Dört Ayaklı Minare, Zinciriye Medresesi, Kale Camii (Hz. Süleyman–Nazıriye Camii), Meryem Ana Kilisesi, Mesudiye Medresesi, Saint George Kilisesi, Surp Giragos Kilisesi, Mar Petyun Kilisesi, Hacı Büzürk Camii, Arap Şeyh Camii, Lala Kasım Camii, Ömer Şeddat Camii, Kadı Camii, Kurt İsmail Paşa Camii ve Hadım Ali Paşa Camii’dir. Bölgedeki müzeler; Diyarbakır Müzesi, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Ziya Gökalp Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Gazi Köşkü müze evi. Turistik önemli bölgeler; Diyarbakır Kalesi, Zerzevan Kalesi, Hanlar ve kervansaray, Diyarbakır Surları, Malabadi Köprüsü, Deliller Hanı (Hüsrev Paşa Hanı), Sülüklü Han, Dicle Köprüsü (On Gözlü Köprü), Hasan Paşa Hanı ve Haburman Köprüsü’dür. Siz de bu bölgede yaşamak istiyorsanız Bağcılar Mahallesi kiralık daire ilanlarına sitemizden istediğiniz zaman kolayca bakabilirsiniz.

Bağcılar Mahallesi Kiralık Daire Emlak Piyasası

yılı aralık ayı EmlakJet bölge raporuna göre bölgedeki kiralık dairelerin alanları ortalama metrekare olarak karşımız çıkar. Bağcılar Mahallesi kiralık daire fiyatları Türk Lirasıdır. Metrekare başına düşen birim kira fiyatı 10 Türk Lirasına denk gelir. Evlerin ortalama geri dönüş süresi 19 yıldır.

Siz de Bağcılar Mahallesi kiralık daire arayışınızda bu bilgilerden yararlanabilirsiniz. EmlakJet sayesinde ülkenin neresinden olursa olsun ev bakabilirsiniz. Kiralık daire arayışınızda bölgenin hangi mahallesini seçeceğinize karar verdiyseniz ilgili ilanlar funduszeue.info üzerinden sizleri bekliyor. İstediğiniz özelliklere sahip olan emlakçıdan ya da sahibinden kiralık ev Bağcılar Mahallesi ilanlarına ve daha fazlasına sitemizden dilediğiniz zaman bakabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası