petrol fiyatları neden düşüyor / Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına düştü

Petrol Fiyatları Neden Düşüyor

petrol fiyatları neden düşüyor

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (20 Nisan petrol fiyatları)

Brent petrol kaç dolar? Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum.

Brent petrol kaç dolar? 

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 82,35 dolardan işlem görüyor.

Dün 84,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,12 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,92 azalışla 82,35 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,47 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, ABD dolarının faiz artırımı beklentileriyle güçlenmesi ile ABD ve Çin'den gelen son ekonomik verilerin talepteki toparlanma beklentilerini karşılamaması etkili oldu.

ABD Merkez Bankasının "Bej Kitap Raporu", son haftalarda ülkedeki genel ekonomik faaliyetin "çok az" değiştiğini, büyüme beklentilerinin ise büyük oranda aynı kaldığını ortaya koydu.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması da dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getirerek, alımların azalmasına ve fiyatların düşmesine neden oldu.

Çin'de gayrisafi yurt içi hasıla beklentilerin üzerinde olmasına rağmen sanayi üretimi ve sabit varlık yatırımlarının tahminlerin gerisinde kalması talep görünümüne yönelik endişeleri destekleyerek fiyatları baskıladı.

Öte yandan, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında yaşanan düşüş ülkede talebin yüksek seyrettiği algısı yaratarak fiyatlardaki aşağı yönlü hareketi kısıtlıyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 4 milyon bin varil azalarak milyon varile gerilediğini açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 2 milyon bin varil azalacağı yönündeydi.

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları da 1 milyon bin varil düşüşle milyon varil seviyesine düştü.

Brent petrolde teknik olarak 84,36 ile 85,94 dolar aralığının direnç, 81,67 ile 80,56 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

BRENT PETROL NEDİR?

Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

Ham petrolü işleyen rafineriler için düşük sülfürlü yani tatlı dediğimiz petrolden benzin veya dizel yakıtı üretmek daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan petrol tatlı ve hafiftir. Bu yüzden rafine edilmesi kolay dolayısıyla benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca denizden çıkarıldığı için nakliyesi doğrudan deniz üzerinden uzak bölgelere gönderimini kolaylaştırır.

Petrolün fiyatı için nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önem arz eder. Üretimi daha ucuz ve hızlı olan daha çok talep görür. Denizden çıkarılan petrol ile karadan çıkarılan petrol fiyatı arasında da fark vardır.

Brent petrol fiyat&#x; ne kadar oldu? (20 Nisan petrol fiyatlar&#x;) - 1K&#x;stas kabul edilen ham petrol türleri, WTI (Western Texas Intermediate), Brent ve Umman olup, WTI petrolü NYMEX, Brent petrolü ICE, Umman petrolü ise DME üzerinde işlem görmektedir. WTI Orta Amerika'dan, Brent petrolü Kuzey Denizi&#x;nden, Umman petrolü ise Orta Doğu&#x;dan ç&#x;kar&#x;lan petrollere verilen isimdir.

BİR VARİL BRENT PETROL KAÇ LİTREDİR?

SPK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerindedir ( litre).

Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebilmektedir.

Bütün ham petroller eş değerde değildir.

KÜRESEL PETROL KRİZİ TEKRARLANIR MI? / VİDEO HABER

EKONOM&#x; HABERLER&#x;

Petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

ABD’de rekor düzeyde enflasyon kaydedilmesinin ardından Fed’in sert bir faiz artışı yapacağı yönündeki beklentilerle birlikte petrol fiyatları düşüş eğilimini sürdürdü. Çin’deki yeni Covid önlemleri nedeniyle küresel ekonominin yavaşlayacağına yönelik sinyaller de düşüşte etkili oldu.

funduszeue.info

Yayınlanma: - 14 Temmuz Güncellenme:

Petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Yatırımcıların, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) petrol talebini vurabilecek düzeyde büyük bir faiz artırımına gideceği yönündeki beklentisi petrol fiyatlarının bugün de düşmesine neden oldu.

Eylül vadeli Brent tipi ham petrol varil başına bugün 3 doları aşan düşüşle 96,95 dolara geriledi. Brent tipi ham petrol çarşamba iki seans değer kaybederek varil başına doların altına yerleşmişti.

Ağustos vadeli Batı Teksas tipi ham petrolün fiyatı da gün içinde varil başına 2 doları aşan düşüşle 93,24 dolara geriledi.

DURGUNLUK ENDİŞESİ FİYATLARI AŞAĞI ÇEKTİ

Rusya'dan gelen ham ve rafine ürün ihracatındaki gerileme ve Libya'daki arz kesintisine rağmen ABD ekonomisine yönelik durgunluk endişeleri nedeniyle petrol fiyatları son iki haftadır düşüş eğiliminde.

İngiltere merkezli PVM Oil Associates şirketinde analist olan Tamas Varga, “Petrol denkleminde açık bir biçimde talep tarafına odaklanılmış durumda. ABD Enerji Bilgi Yönetim İdaresi'nin dün yayımladığı haftalık rapor ürün stoklarında büyük artışlar olduğunu gösterdi” dedi.

Varga artan enflasyon endişesiyle doların güçlendiğini bunun da petrol fiyatları açısından düşüş anlamına geldiğini ifade etti. Analist, “İlginç bir şekilde fiziki piyasalar hâlâ
güçlü ancak finansal yatırımcıların hissiyatındaki değişim şu anda baskın itici güç” dedi.

ABD Enerji Bilgi Yönetim İdaresi'nin verilerine göre tedarik edilen ürün miktarı Haziran 'den bu yana en düşük seviyesine gerileyerek günde 18,7 milyon varile düştü. Söz konusu veriler talebin yavaşladığına işaret ediyor.

DOLARIN GÜÇLENMESİ PETROLÜ PAHALI HALE GETİRDİ

Dün açıklanan verilere göre ABD'de enflasyon oranının beklentilerin üstüne çıkarak haziranda yüzde 9,1'e gelmesi Fed'in sert bir faiz artırımına gideceğine yönelik beklentiyi artırdı. Fed'in 40 yılın en yüksek enflasyon oranıyla baz puanlık bir artışla cevap vereceği düşünülüyor.

Yatırımcılar bu nedenle güvenli bir liman olarak gördükleri dolara akın ediyor. Dolar endeksi çarşamba, 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve ABD dışındaki aktörler açısından petrol alımlarını daha pahalı hale getirdi.

ÇİN'İN YAVAŞLAMASI DÜŞÜŞTE PAY SAHİBİ

Çin'in birçok şehrinde Covid pandemisinin yeni dalgasını sınırlandırmak için alınacak önlemlere dair endişeler de petrol fiyatlarını sınırladı.

The New York Times'ın haberine göre Çin'in ekonomik görünümü, ekonomide küresel olarak yavaşlama yaşanacağına yönelik işaretlerin artmasıyla birlikte düşüşün ana nedenleri arasında yer alıyor.

Çin dünyanın önde gelen petrol ithalatçılarından biri ve ABD'den sonraki en büyük ikinci petrol tüketicisi.

Araştırma şirketi Strategic Energy and Economic Research'ün başkanı Michael Lynch, “Pazarın en sıkı olduğu noktayı geçtik ve sanırım buradan petrol stoklarının yükseldiğini ve fiyatların makul bir noktaya geldiğini göreceğiz. Çin bunun büyük bir parçası. Petrol talebini 10 yıldır onlar taşıyor” dedi.

‘AKSAMA DURUMUNDA REKOR ARTIŞLAR GELEBİLİR'

ABD merkezli GasBuddy şirketinde petrol analizi departmanın şefi Patrick De Haan da düşüş eğiliminin devam edebileceğini belirtti.

Haan, “Herhangi bir aksama olması durumunda ağustosta bizi yeni rekor seviyelere çıkarabilecek, fiyatlarda ani bir yükselme riski devam ediyor” dedi.

AKARYAKITA İNDİRİM GELECEK Mİ?

Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle dün gece benzinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruşluk indirim gelmişti.

Bu gece yeni bir indirim beklenmiyor. Dolar kurundaki yükseliş, akaryakıttaki indirim rakamlarını düşürüyor.

Petrol fiyatları kritik eşikteİlginizi ÇekebilirPetrol fiyatları kritik eşiktePetrol fiyatlarında sert düşüşİlginizi ÇekebilirPetrol fiyatlarında sert düşüşPiyasaların gözü Fed tutanaklarında: Altın, petrol ve euroda düşüş sürecek mi?İlginizi ÇekebilirPiyasaların gözü Fed tutanaklarında: Altın, petrol ve euroda düşüş sürecek mi?

Petrol fiyatları neden d&#;ş&#;yor? Sebebi belli oldu!

Haberin Devamı

DÜŞÜŞÜN DEVAMINI BEKLİYOR MUSUNUZ?

Petrol tarafındaki fiyatlamaları tamamen ABD’nin nasıl adım atacağı ile ilgili doğru orantılı olduğunu düşünüyoruz. Geçtiğimiz ay riskli varlıklara yönelik iştah artmıştı. Çünkü Fed faiz artışı konusunda biraz çekilmişti. Ama hala enflasyon noktasında direnç oluşması ve gelen datalara yönelik Fed’in kararlı olduğuna dair açıklamalar bu noktada hala durgunluk endişesini görünürde tutuyor.

Bu da petrol fiyatlarını baskılamaya devam edecektir. Ama beklentimiz belli bir vadede yani bu yıl sonuna kadar da olabilir. ABD’nin yumuşak iniş dediğimiz konuyu öngörülür bir şekilde doğru yönetirse ekonomik daralmadan uzaklaşan bir ABD ekonomisi petrol fiyatlarına talep yaratacaktır.

‘DÜŞÜŞLER GEÇİCİ OLACAK’

Düşüşleri biraz geçici olarak görüyoruz. Rakam olarak konuşmak gerekirse 91 dolar brent petrolde önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor. dolar seviyelerinin üzerinde kalan petrol fiyatlaması tekrar haber akışlarının olumlu olması durumunda doların üstünü hedef edecektir.

90 DOLARIN ALTI GÖRÜLÜR MÜ?

90 doların altında kısa süreli inişler yatırımcılar için alım fırsatı olabilir. Bu durgunluk senaryosu ile karşılaşmayacağımız varsayımı ile gerçekleşir. Eğer işler ters giderse hem enflasyon hem de durgunluk tüm dünya piyasalarının üzerine çökerse bu durumda 90 doların daha da altı beklenebilir.”

Brent petrol neden düşüyor? Petrol fiyatları ne kadar oldu?

Brent petrol fiyatlar&#;nda a&#;a&#;&#; yönlü bask&#;lanma devam ediyor. Peki brent petrol neden dü&#;üyor? Brent petrol fiyatlar&#; ne kadar oldu? &#;&#;te detaylar

Saat itibariyle brent petrolün varil fiyat&#; uluslararas&#; piyasalarda dolar seviyesinde i&#;lem görüyor.

Petrol piyasas&#;, Suudi Arabistan'&#;n arz tehditlerine ra&#;men küresel talepteki toparlanmay&#; fiyatland&#;r&#;yor. Brent petrol bu hafta yüzde 10 dü&#;erek 71 dolara kadar geriledi. Brent petrol fiyat&#; dolar ile 7 Mart 'te son bir ay&#;n en yüksek seviyesine ula&#;m&#;&#;t&#;. 

BRENT PETROL NEDEN DÜ&#;ÜYOR?

Petrol fiyatlar&#;ndaki dalgalanmada, Credit Suisse'nin &#;sviçre Merkez Bankas&#;'ndan 50 milyar franga yak&#;n borçlanaca&#;&#;n&#; duyurmas&#; ve Çin'de talep toparlanmas&#;na ili&#;kin olumlu beklentiler etkili oldu. ABD'de ba&#;layan bankac&#;l&#;k krizi ve Avrupa'da Credit Suisse pani&#;i piyasalar&#; k&#;r&#;lgan hale getirirken, IEA ve OPEC küresel petrol talebindeki art&#;&#;a i&#;aret etti. Ancak ABD'nin ticari ham petrol stoklar&#;ndaki art&#;&#; talebin dü&#;ük oldu&#;u alg&#;s&#;n&#; güçlendirerek fiyatlar&#; bask&#;lad&#;.

Brent petrolün teknik olarak 74,66 ile 75,32 dolar aral&#;&#;&#;n&#;n direnç, 73,66 ile 73,32 dolar aral&#;&#;&#;n&#;n ise destek bölgesi olarak izlenebilece&#;i belirtiliyor.

BRENT PETROL NED&#;R?

Brent petrolü dünya petrol piyasas&#;nda önemli bir yere sahip bir petrol çe&#;ididir. &#;çeri&#;inde dü&#;ük oranda sülfür bulunmas&#; nedeniyle "tatl&#; petrol" s&#;n&#;f&#;nda yer al&#;r ve rafineriler için benzin ve dizel yak&#;t üretimi için daha uygun oldu&#;u dü&#;ük sülfürlü petrol ihtiyac&#;n&#; kar&#;&#;lar. Ayr&#;ca denizden ç&#;kar&#;lmas&#; nedeniyle nakliyesi kolayd&#;r. 

Petrolün fiyat&#; için nereden geldi&#;i ve hangi bölgeden ç&#;kar&#;ld&#;&#;&#; önem arz eder. Üretimi daha ucuz ve h&#;zl&#; olan daha çok talep görür. Denizden ç&#;kar&#;lan petrol ile karadan ç&#;kar&#;lan petrol fiyat&#; aras&#;nda da fark vard&#;r.

Google News

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de funduszeue.info'a destek olmak için Google News'te funduszeue.info'a abone olun.

Haber3'e Google News'te abone olun

Abone Ol

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası