origamiden turna kuşu yapımı / Origamide Turna Kuşu Yapımı (Türkçe) - YouTube | Origami, Eğitimsel elişleri, Karneler

Origamiden Turna Kuşu Yapımı

origamiden turna kuşu yapımı

Çocukların dileklerini yazdığı origami turna kuşları, gökyüzüne salındı - ÇORUM

Çorum İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneğince (UCİM) kentteki okullarla iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında bin çocuğa Japon kağıt katlama sanatı origami yöntemiyle turna kuşu yapımı öğretildi.Dileklerini yazdıkları kağıtlara turna kuşu şeklini veren çocuklar, Kadeş Barış Meydanı'ndaki etkinlikte bir araya geldi.

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar, dileklerinin yazılı olduğu origami turna kuşlarını balonlara bağlayarak gökyüzüne bıraktı.Çorum İŞKAD Başkanı Semrin Kaleli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzak Doğu kültüründe kağıttan bin turna kuşu yapanların dileğinin kabul edildiğine inanıldığını söyledi.Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla çocukların dileklerine dikkati çekmek amacıyla harekete geçtiklerini belirten Kaleli, "UCİM ile bu yıl sevgi ve umut temasıyla yola çıktık. Medeniyetin başkenti Çorum'dan bir ateş yakmak istiyoruz." dedi

.Çocukların dileklerinin yazılı olduğu origami turna kuşlarını Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e ulaştırmayı arzu ettiklerini dile getiren Kaleli, "Çocuklarımızın dileklerini heybemize koyup Ankara'ya gitmek istiyoruz. Bugünden geleceğe bir mesajımız var. Çocuklara güvenilir bir dünya bırakmak yerine, kendini güvende hisseden çocuklar bırakırsak dünyaya, sorun çözülmüş olacak aslında." diye konuştu.

UCİM İl Koordinatörü Hande Güllü de 66 ilde organize olup mağdur çocuklara yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Çocuklara hukuki ve rehabilitasyon desteği sağladıklarına işaret eden Güllü, "Asıl amacımız eğitim desteği vermek. Biliyoruz ki çocuk istismarının önlenmesinde eğitim başlı başına bir çözüm. Çocuklarımız vatanımızdır, vatanımıza sahip çıkmalıyız." ifadesini kullandı.

Çorum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Gizem Bulkan ise 20 Kasım 1988'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin imzalandığını, Türkiye'nin de 1990 yılında sözleşmeye imza atarak taraf haline geldiğini aktardı.Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde çocuklarla ilgili yaşama, gelişme, korunma ve katılma hakkı olmak üzere 4 temel hak yer aldığını belirten Bulkan, "Çocuk hakları en temel insan hakkıdır. Çocuk Hakları Komisyonu olarak hem mağdur çocuklarımızın haklarını aramak hem de müşteki ailelerine hukuken destek olmak hususunda destek vermeye hazırız." diye konuştu.

Origami denildiğinde akla ilk gelen modellerden biri elbette turna. Ama geleneksel turna modeli biraz daha karmaşık olduğu için çocuklarla daha kolay yapabileceğiniz basit turna modeliyle başlayacağım. Diğerinin yapılışını eklediğimde ikisini de deneyebilirsiniz. Yapılışları bir yana, bence ikisi de dekoratif.

Her zaman olduğu gibi önce kağıdımızı hazırlıyoruz. Birçok modelde olduğu gibi bu modelde de kullanacağınız kağıt kare. Boyutları size kalmış. Başlangıçta daha büyük kağıtla deneyip sonrasında daha küçük kağıtlara geçebilirsiniz. Standart fotokopi kağıtları, fon kartonları, hatta fotoğraf kartonlarıyla bile bu turnayı yapabilirsiniz. Mesela ben adımların daha iyi görülmesi için iki tarafı renkli olan el işi kağıdı kullandım.

Hazırsanız sıra adımlarda:

1. Kağıdı karşılıklı iki köşesinden katlayın. (birinci köşegen).

2. Kağıdı karşılıklı diğer iki köşesinden katlayın (ikinci köşegen).

3. Kağıdınızı açın. Kat izleri böyle görünecek.

4. Kağıdı bir tarafından yarıya katlayıp açın.

5. Kağıdı diğer taraftan yarıya katlayıp açın.

6. Köşegenlerden birini katladıktan sonra ortadan ikiye katlayın. İki tane cepli kanat oluşacak.

7.  Bunlardan bir tanesini ucundan tutup geriye katlayın. Yarıya katladığınızda oluşan iz sizi zaten yönlendirecek.

8. Kağıdı ters çevirip sivri kalan diğer ucu da katlayın. Elinizde iki yanda ikişer kanadı olan bir kare şekli olacak.

9. Karenin açık uçları altta kalacak şekilde sağ tarafı orta çizgi hizasında katlayın.

10. Aynı hareketi karşı tarafı için de tekrarlayın.

11. Kağıdı ters çevirip bir tarafı demin yaptığınız gibi ortadaki çizgi hizasında katlayın.

12. Aynı hareketi karşı tarafı için de tekrarlayın.

13. Üst kısımda kalan üçgeni iki tarafa doğru da katlayarak kat izi çıkarın.

14. Alttaki uzun uçlardan birini kaldırın. Kaldırdığınızda altta çizgiyi göreceksiniz.

15. Kaldırırken yanlardan iterek iz çıkardığınız üçgene doğru bastırın. Kat izleri sizi yönlendirecek.

16. Kağıdı ters çevirip oradaki uzun ucu da kaldırın.

17. Onu da yanlardan iterek üçgene doğru bastırın.

18. Bu aşamada iki yanda iki ayrık bacak olan bir şekil tutuyor olmanız lazım.

19. İki taraftan önce birini ters katlamak gerekiyor. Ters katlama origamide sık rastlanan bir katlama türü. Bunun için bacağı açarak bulunduğu yönün tersine doğru itin.

20. Bastırdığınızda böyle görünecek.

21. Diğer tarafı da ters katlayın.

22. İstediğiniz bir tarafın ucunu bir daha ters katlayarak gaga yapın.

23. Kanatları katlamanız şart değil. Bu noktada kuşun kuyruğunu hafif hafif çekerseniz çocukların bayılacağı bir uçan kuş elde ettiniz bile.

24. Dekoratif bir nesne yapmak istiyorsanız tek kanadı bu şekilde katlayabilirsiniz. Arkasına gerekli parçaları taktığınızda buzdolabı magneti veya yaka iğnesi (broş) olarak kullanabilirsiniz.

25. Turnaları mekan süslemek için iple sarkıtacaksanız iki kanadını da katlayın. Böylece uçuyormuş gibi görünecekler.

İşte bu kadar!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası