vizesiz tatil / vizesiz turlar - Tatil Bakalım Seyahat Acentası

Vizesiz Tatil

vizesiz tatil

Vizesiz Turlar

Vizesiz Özgürce Seyahat Edin

Dünyanın dört bir yanını gezebileceğiniz vizesiz tatil seçenekleri Gruppal tatil turları arasında sizleri bekliyor!

Kendinize ve sevdiklerinize en uygun vizesiz tatil seçenekleri arasından birini seçerek, hem ekonomik bir tatil yapma fırsatı yakalayabilir hem de tatildeki zamanınızı kendinize ve sevdiklerinize ayırabilirsiniz. Vizesiz tur fırsatlarıyla yepyeni yerler keşfedin.

Balkanlar turundan Maldivler turuna, Güney Amerika ülkelerinden Uzakdoğu ülkelerine kadar pek çok yurtdışı turunda vizesiz turları seçerek zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Düğün telaşı içerisindeyken bir de vize sorunlarının canınızı sıkmasına izin vermeyin, vizesiz balayı turları arasından istediğinizi seçerek Phuket’ten Belgrad’a Maldivler'den Tayland'a kadar pek çok şehir arasından seçiminizi hemen yapın!

Vizesiz turlar bu sezon sizi dünyayı keşfe çağırıyor!

Güney Amerika'dan Balkanlar'a

Güzel bir tatil ayarlamak için kısa zamanınız mı var? Vize ücretlerinden kaçınarak vizesiz ucuz tatil, uygun bir seyahat fırsatı ayarlamaya mı çalışıyorsunuz? Hem vize derdi olmadan özgürce gezmek hem de vizenin yarattığı zaman kaybından kurtulmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Erken rezervasyon fırsatlarıyla en uygun tatil seçenekleri sizleri bekliyor. Yurtdışı turları vizesiz tatil avantajıyla karşınızda!

Vizesiz Brezilya turlarıyla Rio da Janeiro’da samba yapabilir, Sao Paolo’da sokaktaki çocuklarla futbol oynayabilirsiniz.

Güney Amerika’da birbirinden güzel ülkeler ve şehirler vizesiz turlarla sizi bekliyor. Güney Amerika turları arasından seçiminizi yapıp bu dev coğrafyayı keşfetmeye hemen başlayın!

Vizesiz Balkan turlarıyla Saraybosna’da Mostar köprüsünde geçebilir, Budva ya da Kotor’da masmavi Adriyatik sularında yüzebilir, Ohrid gölünün kıyısında Makedonya’nın güzelliklerine dalabilirsiniz. Belgrad turlarında hem Belgrad’ın güzelliğini hem de Novi Sad’ın genç ruhunu keşfedebilirsiniz.

Vizesiz seyahat seçenekleriniz bunlarla sınırlı değil! Vizesiz Uzakdoğu turlarıyla Singapur, Tayland, Endonezya gibi ülkelerin tadını çıkarabilir; Phuket, Koh Samui, Bali gibi destinasyonlarda ruhunuzu dinlendirip yepyeni bir insan olarak evinize dönebilirsiniz.

Vizesiz Japonya turlarıyla Samurai’lerin gizemlerini keşfedebilir, geleneksel Japon evlerinin pencerelerinden sakuraları yani kiraz çiçeklerini inceleyebilirsiniz. Vizesiz yurtdışı turlar arasında en sevilen duraklardan olan Japonya'yı asla unutamayacaksınız.

Pasaportsuz Seyahat İmkanı

Vizesiz turların yanı sıra yalnızca kimliğinizle seyahat edebileceğiniz ülkeler de Vizesiz Turlar sayfamızda sizi bekliyor. 

Yalnızca kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkelerden olan Ukrayna'ya giriş için yeni ve hasarsız bir kimliğiniz olması yeterli. Birden fazla şehri kapsayan kimlikle Ukrayna turlarının yanı sıra Kiev turları, Lviv turları ve Odessa turları de Ukrayna'da en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor. 

Kimliğinizle girebileceğiniz bir diğer ülke ise komşumuz olan Gürcistan. Gürcistan'ı keşfetmek için yurtdışı turlarının yanı sıra Karadeniz Batum turlarını da kullanabilirsiniz. Anak Gürcistan'da uzun vakit geçirip bu güzel ülkenin derin tarihini keşfetmek isterseniz başkent Tiflis turları vizesiz ve pasaportsuz seyahat imkanı ile sizi bekliyor. Karadeniz kıyılarının incisi Batum ise tüm güzelliğiniz sizlerle paylaşmaya hazır!

Tüm Dünya Elinizin Altında

Daha yakın seçenekler arıyorsanız vizesiz Tunus turlarında çöl safarilerine katılabilir ve göçebe çadırlarına misafir olabilir, vizesiz Fas turlarında ise Marakeş ve Kazablanka’nın masalsı güzelliği içerisinde kaybolabilirsiniz.

Vizesiz Ukrayna turunda Kiev, Yalta, Odessa, Lviv gibi tarihi şehirleri gezebilir, Ukrayna gece hayatının eğlenceli ritmine kendinizi kaptırabilirsiniz.

Bunun dışında eğer yeşil pasaportunuz varsa yukarıdakilere ek olarak neredeyse bütün turlara vize gerekmeden gidebileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik vizesiz bayram turları Kurban ve Ramazan bayramı turlarınızı da renklendiriyor.

Tek yapmanız gereken canınızın nereye gitmek istediğini seçmek. Gerisini Gruppal’e bırakın ve mükemmel bir tatilin keyfini çıkarın! Ucuz vizesiz turlar ile ekonomik tatil fırsatlarını bu sezonda kaçırmayın!

VİZESİZ GİDİLEN EN GÜZEL ÜLKELER VE NEDENLERİ

Bordo pasaportluların, vize başvurusu ile uğraşmadan, kafasına estiği anda bavulunu toplayıp gidebileceği kolaylıkta, ülke var! Vizesizden kastımız bir başvuru ve değerlendirme sürecinin olmaması. Yoksa bazıları &#;vize&#; uyguluyor ama bu daha çok ülkeye girmek için form doldurmak ve harç ödemek gibi kolay bir işlem. Öyle Shengen ya da Amerika vizeleri gibi başvuru & kabul ya da red süreçleri yok. dakikada işlemler bitiyor ve işlemleri tamamlayan herkes ülkeye giriş yapabiliyor.

Bazıları bu işlemi online yapmanızı isteyebiliyor, bazılarında uçaktan inince vize gişesinde yapıyorsunuz, bazılarına da hiçbir şey yapmandan elinizi kolunuzu sallaya sallaya giriyorsunuz. Aşağıdaki &#;Vize İstemeyen Ülkeler&#; linkine tıklayarak mutlaka gitmeden kontrol edin.

Bu vizesiz girilen ülkelenin &#;si de tatil için ideal değil tabi. Sizden sıkça gelen nereye gitsek soruları üzerine, vizesiz gidilen ülkeler arasında en beğendiğimiz ve size de öncelikli olarak görmenizi tavsiye ettiğimiz yerleri yazık.

Avrupa&#;daki önerilerimiz Avrupa birliğine girerlerse Schengen vizesi istemeye başlayabileceklerinden elinizi çabuk tutun deriz. Zaten yakın olmaları sebebiyle gitmek de çok kolay.

Kapak fotoğrafındaki yer Karadağ&#;daki Sveti Stefan&#;dır.

VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER&#; Tüm ülkeyi görmek için tıklayın. Ayrıca, aşağıdaki ülkelerin sizden istediği bir şey var mı mutlaka bu listeden kontrol edebilirsiniz.
YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER &#; Yeşil pasaport sahiplerinin vizesiz gidebileceği ülke sayısı ise Görmek için tıklayın.
➤ SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU İŞLEMLERİ & SCHENGEN VİZESİ NASIL ALINIR Gideceğiniz ülke burada vizesiz ülkelerde listelenmemişse o zaman muhtemelen Schengen Vizesi&#;ne ihtiyacınız olacak.
➤ İlk defa yurt dışına gidecekseniz mutlaka okumanız gereken bir yazımız var: İLK DEFA YURT DIŞINA ÇIKACAKLARA TAVSİYELER
➤ EN İYİ BALAYI YERLERİ &#; Balayına çıkacağınız ay, bütçeniz ve vize durumunuz göz önünde bulundurak en doğru seçim hangisi öğrenmek için tıklayın.


 

AVRUPA&#;DAN VİZESİZ ÜLKE ÖNERİLERİMİZ

1. BOSNA HERSEK

bosna-mostar

Kardeş ülke Bosna. Bosna&#;da mimari ve doğanın müthiş harmonisi konuşuyor. Ortaçağ köyleri, içinden akan derleri, Türkiye&#;den geldiğimizi duyunca etrafınızı saran sıcak insanları ile insana kendini çok iyi hissettiren bir yer. &#;lardaki savaşın izlerini hala taşıdığı için derin bir duygusallık da var. Mostar ve Saraybosna&#;nın güzelliğini kendiniz görün deriz. &#;de yapılan karşılıklı anlaşma ile artık pasaportsuz çipli kimlik kartı ile girişler de başladı.

2. KARADAĞ (videoyu mutlaka izleyin)

Karadağ mı? Evet, Karadağ! Bosna&#;nın komşusu Karadağ Avrupa&#;da gidebileceğiniz en güzel vizesiz yerlerden. Şahane Adriyatik kıyıları, otel olarak işletilen ve şaşırtıcı uygunluktaki şatoları, denizden dimdik yükselen yemyeşil dağlar, Ortaçağdan kalma güzel kasabaları ile bir yaz gecesi rüyası. Özellikle Kotor&#;a bayılacaksınız. Uçuş 2 saat sürüyor ve fiyatlar ekonomik.

Karadağ&#;a gidecekler için bayılacakları önerilerimiz var:
&#; Öncelikle gezinizi planlamaya Kotor Körfeziyazımızdan başlayın. Nereye ne kadar  zaman ve bütçe ayırmalı gibi gezinizin temel hatlarını belirlemeye yardımcı olacaktır.
&#; Kotor ve Perast burada öncelikli görmeniz gereken yerler. Oralarda nerede kalınır, nerelere gidilir anlatan gezi rehberleri için tıklayın: Perastve Kotor Gezilecek Yerler

3. SIRBİSTAN

Belgrad

Sırbistan&#;da son yıllarda inanılmaz bir genç enerji var. Çünkü burası artık bir Berlin ya da Budapeşte gibi Avrupa&#;da gençliğin nabzının attığı yer oldu. Tüm Avrupa gençliği, günübirlik de olsa Belgrad&#;a gelip Sava ve Tuna nehirlerinin kıyılarındaki duba üstü gece klüplerinde sabaha kadar partiliyor. Bu genç trafikte her yaz Novi Sad&#;da düzenlenen dünyanın en prestijli müzik festivallerinden, ödüllü EXIT Festival&#;in de payı büyük. Hazır vize sorunu da yokken Türkiyeli festivalcilerin kesinlikle ne yapıp ne edip bu organizasyonu görmesini tavsiye ederiz. Sırbistan&#;a gelmişken Subotica, Niş, Yeni Pazar gibi sevimli ve tarihi şehirleri de es geçmeyin deriz. &#;de yapılan karşılıklı anlaşma ile artık pasaportsuz çipli kimlik kartı ile girişler de başladı diye haberler çıktı ancak henüz halen daha tamamlanmış ve karşılıklı imzalanmış bir protokol yok. ( Mart)

4. MAKEDONYA

Makedonya rotası, Balkanların ideal hafta sonu rotalarından biri. Biz de bu rotayı yaptık da oradan biliyoruz 🙂 3, bilemediniz 4 günde rahat rahat tüm ülkeyi boydan boya geçersiniz. Başkent Üsküp&#;ten başlayan, ülkenin en ünlü doğal güzelliği Matka Kanyonu&#;ndan, Tetovo&#;dan (Kalkandelen), Sturga&#;dan geçerek Ohri Gölü kıyısında, ülkenin en görülesi şehri Ohrid&#;e varan, Ohrid&#;den de günübirlik ülkenin en önemli tarihi yapılarından biri olan Sveti Naum&#;a ve Atatürk&#;ün askeri eğitimini aldığı okul olan Manastır Askeri İdadisi&#;ne uğrayan rotamızın tüm detayları için MAKEDONYA’DA GEZİLECEK YERLER – İDEAL ROTA & SÜRE yazımıza göz atabilirsiniz.

5. GÜRCİSTAN

gurcistan-kapak-foto

Öncelikle Gürcistan&#;nın doğası o kadar güzel, o kadar güzel ki, hala nasıl doğa turizminde bu kadar az biliniyor anlamış değiliz. Ama buraya kalp vermemizi sebebi, yurt içinde tatile gitmekle aynı kolaylıkta olup (çok yakın, nüfus kağıdı ile gidiliyor), bir yandan yurt içinden daha ekonomik, daha farklı bir deneyim olması. Daha önce Batum ile ilgili duyduklarınızı unutun, onlar Batum&#;u yaşamayı bilmiyorlar. Batum&#;da felekten unutulnaz bir hafta sonu çalabilirsiniz. Mutlaka Batum&#;da Hafta Sonu Programı&#;nı okuyun!


 

 ASYA&#;DAN VİZESİZ ÜLKE ÖNERİLERİMİZ

6. ENDONEZYA

17 bin tropik adadan ve sayısız volkandan oluşan Endonezya&#;nın görselliği hakkında pek fazla bir şey söylememize gerek yok herhalde. Ülke hem doğa, hem de kültürel açıdan çok zengin bir yer. farklı dil konuşuluyor. Müslümanı, Hristiyanı, Budisti, Hindusu, bir ülkeyi paylaşıyor. Bali buranın popüler turizm noktası. Balayına çıkacaklar, dalışa meraklılar, tropik yerleri sevenler için ekonomik maliyetleri ile Endonezya oldukça cazip bir yer. Güncel Not: Normalde tamamen vizesiz bir seçenekti ama pandemi ile birlikte kapıda vize uygulaması geldi.

7. FİLİPİNLER

filipinler-kapak

Bizce dünyada gidebileceğiniz en güzel yerlerden birisi Filipinler. Palawan&#;da kendinizi tropik bir cennette hissedeceksiniz. Asya&#;daki benzer tropik destinasyonlar bozuladursun, Filipinler hala naif, el değmemiş bir yer. Boracay gibi çok turist çeken, daha ticari yerleri bile hala güzel. Balayı ve kışın soğukları atlamak isteyenler için ideal yer. Çiftler için daha uygun olduğunu söylememiz lazım. Dalış meraklılarının aklını kaybedeceği bir deniz altı dünyası da var.

8. İRAN

iran-kapak-foto

İran&#;a dair koskoca bir rehber hazıladık ama her türlü anlatmakla bitmeyecek bir yer. Hakkında kulağınıza gelen olumsuz duyumlar bir yana, İran çok güzel. Güzel derken kelimenin tam anlamıyla güzel, yani müthiş estetik bir yer. Tarihi binaların güzelliği insanı kahreder seviyelerde. Her ne kadar yeni yapılar çirkin olsa da kesinlikle İran&#;nın eskiden kalan görkemini gölgeleyemez. Ayrıca, insanlarının misafirperverliği ve içtenliği de benzersiz. Kültürü ve tarihi, insanları, Yezd, Kashan gibi benzersiz şehirleri, bizce İran&#;ı ölmeden önce görmeniz gereken yerlerden biri yapıyor. Bizİran&#;da Gözaltına Alındık ve ona rağmen hala bu kadar beğendiysek bir sebebi var.

İran programı yapmadan önce mutlaka İran Gezi Rehberimize bir göz atın deriz.

9. KAMBOÇYA

kambocya-kapak

Dünyanın eski ve yeni 7 harikasını seçenler kör müydü, Kamboçya&#;ya mı gitmemişlerdi bilmiyoruz ama dünyada gördüğümüz en güzel 2 yapıdan biri olan Angkor Wat kesinlikle büyüleyici. Tropik ormanların yuttuğu, km2&#;lik bir alana yayılan ve dünyanın en büyük tapınağı olan Angkor Wat, insanlarının sempatikliği, hala turist istilasına uğramamış olması burayı keyifli bir destinasyon yapıyor. Ayrıca antik tarih, politik tarih meraklıları da buradan çok etkilenecek.

GÜNEY KORE

guney-kore-kapak-foto

Asya kıtasının en gelişmiş, en iddalı yerlerinden biri de bizce Güney Kore. Burası şehir kaçamaklarını sevenler için bolca gastronomi, kültür ve sanat cenneti vaad ederken, yıllık tarihiyle tarihi gezileri sevenleri, bir yandan da ulusal parklarındaki aktivitelerle aktif tatil sevenleri aynı anda mutlu edebilen bir yer. Dağlarında yazın hiking, kışın kayak yapmaca, balıkçı kasabalarının salaş mekanlarında deniz mahsülleri tatmaca, sessiz sakin gözlerden uzak adalarına yelken açmaca, çeltik tarlalarıyla çevrili köylerinde geleneksel ahşap evlerinde konaklamaca, Seul&#;un bol renkli bol görsel şölenli festivallerinde kalabalığa karışmaca, Gwangju Bienali&#;nde sanata doymaca gibi&#;

LÜBNAN

lubnan-kapak-foto

Lübnan oldukça yakın ve ufak olduğu için ideal bir haftasonu kaçamağı. Beyrut hem çok renkli, hem de farklı bir yer. Gece hayatı, tarihi, kültürü ile cazip bir kaçamak destinasyonu. Ayrıca %40&#;i Hristiyan,  %54&#;ü Müslüman ve % 6&#;dı da Dürzi olan Lübnan kültürel çeşitlik anlamında da zengin bir yer. İç savaş sıradında delik deşik olmuş binaların arasında şimdi gürül gürül bir hayat var. Lübnan Mutfağı da burayı cazip kılan ayrı bir konu. Onlarca meze çeşidi arasından seç seçebildiğini! Falafel, babaganuş, humus, tabule, fettuş&#; Yazarken bile ağzımızın suyu aktı doğrusu 🙂

MALDİVLER

maldivler-kapak-foto

Rüya gibi palmiyeli adaları, bembeyaz sahilleri ve mavinin her tonunu göreceğiniz atollerinin fotoğrafları illa hepimizin karşınına çıkmış ve acilen oraya ışınlanma isteği yaratmıştır. Evet, Maldivler insanı kahredecesiye güzel ama eğer şişkin bir cüzdanla gelmediyseniz biraz canınız sıkılabilir. Maldivler bir ada devlet ve kalacağınız otel muhtemelen etrafını 20 dakikada yürüyebileceğiniz minnacık bir adanın üzerinde kurulu olacak. Adalar arası ulaşım çok zor. Turistler tüm zamanlarını otellerin bünyesinde geçiriyor. Otellerde yapılacak harika şeyler olabiliyor ama çok pahalı. Örneğin, bir dalış Tayland gibi bir yerde dolarken burada dolar. Dolayısı ile bütçeniz müsaitse harika bir tatil geçirebilirsiniz ama değilse, ucuz bir tur bulup giderseniz 7 gün minnacık bir adada denize bakmak çok da eğlenceli olmayabilir. Ama 7 gün orda kitap okumak bile bana yeter diyorsanız, dükkan sizin. Maldivler&#;den daha fazlası için sizi Maldivler&#;i bir balayı destinasyonu olarak ele aldığımız BALAYI YERLERİ ÖNERİLERİ (HANGİ AYDA NEREYE GİDİLİR / GİDİLMEZ) yazımıza alalım.

MALEZYA

malezya-kapak-foto

Günaydoğu Asya gerçekten görülmesi gereken yerler açısından çok zengin bir coğrafya. Buradaki ülkeler bir yandan birbirlerine benzerken, bir yandan da hepsi birbirinden apayrı hissiyatlar yaşatıyorlar. Malezya deyince ilk alka gelen tropik adaları. Gerçekten de henüz Tayland adaları kadar turistik olmadıklarından bakir ve güzeller. Ama aslında bizim size buradan şiddetle tavsiye edeceğimiz bir şeyler varsa; Borneo&#;nun Malezya tarafı. Burada dünyanın en yaşlı yağmur ormanları içinde birkaç gün süren trekler yapıp, her gece köylülerin evinde kalarak ve orangutan rehabilitasyon merkezine giderek unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ayrıca yine Borneo&#;daki Sipadan Adası her sene dünyanın en iyi 10 dalış noktası arasında gösteriliyor.

Malay, Çin ve Hint mutfaklarının karışımından oluşan Malezya Mutfağı da başlı başına bir gastronomi macerası.

MOĞOLİSTAN


Kendinizi dünyada tek kalmış gibi hissetmenin nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız, sizi Moğolistan&#;a alalım. Uçsuz bucaksız düzlükleri, göz alabildiğince uzanan yemyeşil çayırları aslında fantastik filmlerde izlediğiniz sahnelerin çekildiği yerler. Buralarda doğa sporlarını sevenler için inanılmaz manzaralar eşliğinde hiking rotaları var. Göçebe kültürünü yerinde deneyimleme fırsatı da Moğolistan&#;ı çok özel kılıyor.  Gerçek yurtlarda konaklamak, ata binmek, koyunların kırpılmasına el atmak, kısacası doğaya ve&#;otağıya&#; dönmek&#;

SRİ LANKA

sri-lanka-kapak

Sri Lanka, tarihseverler için yılı aşkın tarihi ve Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi&#;ndeki tapınaklarıyla, doğaseverler için trekking yapabilecekleri yağmur ormanları ve çay plantasyonları, filler, leoparlar, bufalolar, maymunlarla burun buruna gelebilecekleri safari ve balina gözlem olanaklarıyla, sporseverler için sörf ve dalış yapabilecekleri sahilleriyle, yemekseverler için de köri bazlı aromatik mutfağıyla inanılmaz zengin bir destinasyon. Ayrıca hem fiyatlar ucuz hem de mesafeler kısa olunca tatilinize bunların hepsini sığdırmak bir o kadar da kolay. Bizce Anuradhapura şehrindeki Mahamewna Bahçesi&#;ndeki dünyanın yaşayan en yaşlı ağacını dünya gözüyle görmek için bile Sri Lanka&#;ya gelinir.

TAYLAND

taylandwp

Ucuz, dinamik, egzotik, genç, canlı&#;Burası bizce deniz tatili denince dünyadaki en doğru adreslerden biri. Belki de en güzel yanı hem deniz keyifcilerine hem de aktivite meraklılarına uygun adalarının ve plajlarının olması. Phi-Phi Adaları, Ko Pha-Ngan, Ko Samui, Ko Tao, Ko Lanta, Phuket&#;Bazıları dalış için, bazıları lüks tatil için, bazıları da partilemek için idealler. Rafting, treking, ulusal parklarda safari, kano, kayaking, ziplining, dalış, kaya tırmanışı, su sporları, macera parkları, Muay Thai&#; Yok yok. Kültür ve tarih desen UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sukhothai ve Ayuthana kalıntıları, Chiang Mai ‘de ve başkent Bangkok’ta budist mimarinin en güzel örnekleri var. Ayrıca bazı Türkler zorlanabiliyor biliyoruz ama bizce Thai mutfağı, Japon mutfağı ile birlikte dünyanın en iyi 5 mutfağı arasına girer. Bizi bıraksanız sabaha kadar anlatırız ama Tayland maceranız öncesi daha ayrıntılı bilgi için Tayland Gezi Rehberimize göz atmayı unutmayın. Bizi bilirsiniz, Biz Evde Yokuz usulü Tayland, diğerlerine benzemez. 😉

ÜRDÜN

Ehlen ve Sehlen! (Arapça merhaba demek ;)) Ürdün, Orta Doğu&#;nun malum keşmekeşinden tamamen izole, Romalılardan, Bizanlılara, Haçlılardan, Araplar ve Osmanlılara buradan gelip geçen halkların bıraktığı çok zengin bir tarihi mirasla harika çöl manzaraları vaad eden gerçekten özel bir destinasyon. Özellikle Indiana Jones&#;tan Mumya&#;ya birçok filme set olmuş, Enbad Krallığı&#;nın başkenti, UNESCO koruması altında Dünyanın 7 Harikası&#;ndan biri olan Petra Antik Kenti&#;nin gece mumlarla aydınlatılmış büyülü atmosferinin fotoğrafı eminiz bir yerlerde mutlaka karşınıza çıkmıştır. Dünyanın ender güzellikteki dalış alanlarından biri olan Kızıl Deniz&#;in iki önemli körfezinden biri olan Akabe Körfezi&#;nde dalış ise anlatılmaz yaşanır.
Ürdün&#;de güvenlik ve gitmeden önce bilinmesi gerekenler için: ÜRDÜN,
Nasıl bir rota çizilmeli & kaç gün ayırmalı gibi seyahat planı için ÜRDÜN’DE GEZİLECEK YERLERyazılarımız var.


AFRİKA&#;DAN VİZESİZ ÜLKE ÖNERİLERİMİZ

BOTSVANA

botswana-kapak-foto

Öncelikle bir vahşi doğa deneyimi yaşayacaksanız Botsvana&#;da yaşayın deriz. Çünkü burası tüm dünyanın en iyi safari destinasyonlarından. Kenya&#;dan bile iyi olduğu söyleniyor. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde buradaki kadar bereketli bir vahşi doğa ekosistemi yok. Kalahari Çölü&#;nde serbestce dolaşan filler, aslanlar, zürafalar, antiloplar, gergedanlar&#;İster turla gelin ister bireysel her türlü memnun kalırsınız.

FAS

fas-kapak

Fas, bir yanda Atlas Dağları, bir yanda Sahra, bir yanda da Cebelitarık Boğazı&#;na hakim Akdeniz ve okyanus kıyılarıyla çevrili coğrafyasıyla belki de tüm Afrika&#;nın en kontraslı yeri. Burası tüm Güney İspanya&#;yı etkisi altına alan Mağribi Mimarisi&#;nin kaynağı olan yer. Fas aynı zamanda eski bir Fransız sömürgesi. Ülkenin başkenti Rabat olsa da, Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman&#;nın oynadığı, zamanında dünyayı sallayan Casablanca filmini sayesinde en popüler durak yıllardır Kazablanka. Fakat bizce Fas Sultanlığı&#;nın eski başkenti, binbir daracık sokaklı Fes, kızıl şehir Marakeş, mavi şehir ChefchaouenMeknes, çölün başlangıcı Varzazat Kazablanka&#;dan çok daha güzel, görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca tatlı ve tuzlunun mükemmel uyumla kullanıldığı Fas Mutfağı da akıllara zarar.

KENYA

kenya-kapak-foto-2

Evet bildiniz! Burası o meşhur göz alabildiğince uzanan savanada tek başına günü batıran ağacın olduğu yer. 😛 Yani tam olarak kafanızda canlanan o Afrika fotoğrafı. Kenya&#;nın olmazsa olmazı tabii ki safari. Çünkü buradaki Masai Mara bölgesi büyük kedileri yakından görmek için dünyadaki en uygun yerlerden. Üstelik oldukça sıkı konservasyon ilkeleri benimseniyor. Ayrıca Kenya sadece çöllerden ve kızıl manzaralardan ibaret değil. Palmiyeli Hint Okyanusu sahilleri ve mercan kayalıkları, vadiler, karlı dağlar, yağmur ormanlarının bir arada olduğu aktivite açısından çok zengin bir ülke. Buranın yerel kabileleri (özellikle Masaileri duymuşsunuzdur?) ile bir araya gelerek ve onların halen sürdürdükleri geleneksel yaşam biçimlerine, kültürlerine ve var olma çabalarına tanık olmak paha biçilemez.

MAURİTİUS

mauritius-kapak

Ünlü yazar Mark Twain bir keresinde demiş ki &#;Önce Mauritius yaratıldı, sonra da cennet. Cennet Mauritius&#;tan kopyalandı&#;. Gerçekten de burası öyle bir yer ki bağımsız bir ada cumhuriyeti olana kadar Portekiz&#;den Hollanda&#;ya Fransa&#;dan Birleşik Krallık&#;a hatta korsanlara kadar zamanında herkes bu cennet köşesini kapmak için resmen sandalye kapmaca oynamış. Mauritius, dünyadaki en çok kuş türünün olduğu yer. Ama burayı asıl önemli yapan yunuslar ve balinalarla zengin denizaltı hayatı. Balayı için alternatif yerler arayanlar için bire bir. Çünkü lüks resort otelleri ile ünlü bir yer. Bizim gibi tüm günü plajda öldürmek istemeyenler için seçenekler de bol: Dalış, şnorkel, kitesurf, bot turları, paddling, hiking, golf, binicilik&#;Ayrıca deniz mahsülü sevenler Mauritius&#;ta kendilerini kaybedebilir.

SENEGAL

senegal-kapak

Paris&#;ten başlayan dünyaca ünlü Dakar Rallisi&#;nin son durağı olan başkent Dakar&#;da Afrika&#;nın en canlı metropol hayatına tanık olabilirsiniz. Burada tarihseverler için Afrika tarihi ve kültürü üzerine önemli müzeler var. Müzikseverler ve festivalciler içinse gerçekten şaşılacak derecede zengin, tüm yıla yayılan bir konser, dans, film festivali akışı var. Sokaklarında ve sahil kesiminde de gece hayatı oldukça canlı. Diğer aylarda çok sıcak olduğundan Senegal için en uygun zamanlar Kasım, Aralık, Ocak.

SEYŞELLER

seyseller-kapak-foto

O hayalinizdeki talk pudrası kumlu, hindistan cevizi dolu palmiyeli sahilleri arıyorsanız tam adresine geldiniz. Burası da balayı tatili için harıl harıl yer arayanlara can simidi niteliğinde bir yer. Her şey dahil ultra lüks resort otellerden daha bütçe dostu lokal misafirhaneler ve pansiyonlara geniş konaklama seçenekleri var. Turkuaz sularında dalış yapıp dev su kaplumbağlarıyla yüzme fırsatı hayatta bir kez ele geçen fırsatlardan. Seyşeller&#;den de anladığımız üzere bizce tanrı dünyayı yaratırken Hint Okyanus&#;u çevresine baya baya torpil geçmiş 🙂

TANZANYA

tanzanya-kapak-foto

Tanzanya&#;nın en meşhur 3 şeyini sayınca zaten biletinizi alacaksınız: 1) Serengeti&#;de safari,  2) Zanzibar&#;ın turkuaz plajları, 3) Dünyanın en yüksek dağları arasında yer alan Kilimanjaro. Afrika&#;nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro Dağı&#;na, buzul manzaraları eşliğinde, önce çamurlu yamaçlardan, sonra kayalık rotalardan en sonunda da sert yamaçlardan geçerek tırmanmak ve Afrika&#;nın zirvesinden gün doğumunu izlemek, bizce kendinize armağan edebileceğiniz en eşi benzeri bulunmaz deneyimlerden. Ama antrenmanlı olmak gerekiyor! Kilimanjaro size göre değilse, dünyanın en büyük vahşi yaşam alanı Serengeti&#;de sıcak hava balonu ile safari veya Zanzibar&#;da deniz tatili yapabilir, Darüsselam&#;da şehir hayatına karışabilirsiniz.

TUNUS

tunus-kapak-foto

Tunus&#;a bu kalbi vermemizin sebebi, hızlıca gezebilecek olmanız. Kafanızda bir haftasonu kaçamağı olarak konumlayabilirsiniz. Akdeniz&#;in keyfini farklı bir açıdan çıkarmanızı sağlayacak sahilleri de deniz tatilcileri için bire bir. Aynı zamanda deve ile ya da atv üzerinde gezebileceğiniz çölleri, kurumuş tuz gölü ve Bedevi kültürüne tanıklık edebileceğiniz ev ziyaretleri ile özel bir yer.

MADAGASKAR

madagaskar-kapak

Madagaskar, anakaradan izole bir şekilde evrimleştiğinden bioçeşitlilik açısından çok özel bir yer. Buradaki bitki örtüsü ve faunanın dünyanın hiçbir yerinde bir eşi yok. Denilene göre tüm dünyadaki hayvan ve bitki türlerinin %5&#;i sadece burada! Özellikle Lemurlar, Baobab Ağaçları, Ravinala Palmiyeleri buranın imza türleri. Sainte Marie&#;de batık korsan gemilerine dalış yapabilir, Masoala Ulusal Park&#;ında hayatınızda hiç görmediğiniz canlı türlerine tanık olabilir, Tsingy de Bemaraha Ulusal Parkı&#;nda kalker taşların yarattığı fantastik manzaraları fotoğraflayabilirsiniz.

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ

Sömürgecilik ve ayrımcılığın yaralarının ardından küllerinden doğan Güney Afrika etkileyici tarihi, manzaraları, kumsalları, denizlerinden bozkırlarına hayranlık uyandıran yabani hayatı ve şarapları ile tüm bordo pasaportlular için bir müjde. Güney Afrika’ya gitmek için en iyi zamanın ne olduğunun ise tek bir cevabı yok çünkü her mevsiminin sunduğu ayrı bir hediye var. Kışı ekip 25 derecelerde seyreden bir Afrika yazının sefasını nefis plajlarında sürmek için kasım &#; şubat arası dönem, balinaları izlemek için eylül ve ekim ayları, ülkenin asıl ziyaretçi mıknatısı olan safari içinse tam bu sıralar, mayıstan eylüle ideal dönem. Üstelik her pasaport türüne ilk 30 gün vizesiz.


GÜNEY AMERİKA&#;DAN VİZESİZ ÜLKE ÖNERİLERİMİZ

ARJANTİN

arjantin-kapak

Buenos Aires, Latin Amerika&#;da São Paulo&#;dan sonra en haraketli şehir hayatının olduğu yer. Buraya kadar gelmişken gece hayatını deneyimlemek olmazsa olmazlardan. Avrupai geniş caddelerinde çeşit çeşit cafeler, barlar, canlı müzik yapan yerler, sokak sanatçıları ve elbette tango klüpleri&#;Córdoba, Salta, Mendoza gibi diğer şehirlerinin de kendine has tatları var. Arjantin Mutfağı&#;nın neredeyse tamamen etoburlara hitap ettiğinin de altını çizmek gerek. Çünkü bu ülke dünyanın önde gelen et üreticilerinden. Arjantin şarabı da et yemeklerinin yanında iyi gider tabi!

BOLİVYA

bolivya-kapak

Bolivya&#;nın belki denize kıyısı yok ama bu onun görülmeye değer bir yer oluşundan hiçbir şey eksiltmiyor. And Dağları&#;nın, Amazon Yağmur Ormanları&#;nın, kristal göllerinin, karnaval ve festivallerinin, mutfağının, multietnik kültürünün, bioçeşitliliğinin yanında varsın denize kıyısı olmasın! Burası gerçek maceralar arayanlara da bire bir. &#;Gerçek&#; diyoruz çünkü dünyanın en tehlikeli yolu olarak kabul edilen, bir yanı uçurum diğer yanı sarp dağ &#;Ölüm Yolu&#; Yungas burada. Yol La Paz&#;dan Chulumani&#;ye 64 km sürüyor. Özellikle dağ bisikletçilerinin her yerde bulamayacakları bir atraksiyon. Tuichi Nehri&#;nde rafting ise Latin Amerika&#;nın en önemli rafting deneyimlerinden.

BREZİLYA

brezilya-kapak

Brezilya sadece Sambacı Rio&#;dan ve Güney Amerika&#;nın Chicagosu São Paulo&#;dan ibaret değil. Aslında Brezilyayı Brezilya yapan asıl unsurlar Amazon yağmurormanları, vahşi doğası, bioçeşitliliği, kırmızı kayalı kanyonları, gürleyen şelaleleri, mercan zengini tropik adaları&#;Tabi Brezilya denilince akla ilk Rio geliyor net! Şarkılara filmlere konu olmuş, Brezilya’nın en ünlü plajları Copacabana ve Ipanema, şehrin sembolü haline gelmiş devasa Kurtarıcı İsa Heykeli ve Tijuca Milli Parkı&#;Hepsi mutlaka görülmesi gereken yerlerden ama buraya kadar gelmişken Maracana Stadyumu’nda bir futbol maçı izlemek, Favela turu yapmak, Rio Karnavalı&#;na katılmak aslında Rio&#;nun hakkını verdirecek asıl deneyimler.

PERU

Machu-Picchu-da

Bizce Peru&#;yu hakkıyla gezmek için kesin 1 ay ayrılması gerekir. Bu bir aya, buzullar, göller, cloud forestlar ve tropik ormanlar geçe geçe İnka Uygarlığı&#;ndan tüm insanlığa en ikonik kültür mirası, dünyanın yeni 7 Harikası&#;ndan biri Machu Picchu&#;ya ulaşacağınız Salkantay Trek, Koloniyal İspanyol mimarisinin en güzel şehri Cusco, çölün ortasında devasa hayvan figürleri ve çizgilerden oluşan uzaylı! işi Nazca Çizgileri, çölde sandboard ve başkent Lima&#;da Amazon & And & İspanyol ve Çin mutfaklarının füzyonundan oluşan Peru Mutfağı deneyimlerinin sığdırabildiğiniz kadar sığdırın deriz. Nasıl sığdırabileceğiniz konusunda yardım isterseniz Peru Gezi Rehberimize göz atabilirsiniz.

ŞİLİ

sili-kapak-foto

Şili doğasever aktiviteciler için bulunmaz Hint kumaşı gibi bir yer. Çünkü Burada fantastik manzaralarıyla ünlü Patagonya bölgesinin en güzel kesimini kapsayan Torres del Paine Millî Parkı yer alıyor. Burası trekkingciler, dağcılar, botanik meraklıları için tam anlamıyla bir cennet. Bisikletli gezginlerdenseniz sizi Carretera Austral rotasına alalım. Burası tıpkı Romanya&#;da Çavuşesku emriyle yapılmış Transfagaraşan yolu gibi Şili&#;de de diktatör Pinochet emriyle yapılmış bir otoyol. Ama ne otoyol! Şili&#;yi boydan boya harika manzaralar eşliğinde geçiyorsunuz. Elbette Şili şarabından da bahsetmeden geçmek olmaz. Şili&#;de zengin fakir istisnasız her sofraya eşlik eden Şili şaraplarını yerinde tatmak olmazsa olmazlardan.


KUZEY AMERİKA&#;DAN VİZESİZ ÜLKE ÖNERİLERİMİZ

KOSTA RİKA

kosta-rika-kapak

Burada tüm yollar şelalelere, krater göllerine, tropik ormanlara ve ismi gibi &#;zengin sahillere&#; çıkıyor. Yağmur ormanlarında trek, volkanik dağlarında tırmanış, şelalelerinde rafting, sahillerinde surf, zip line&#;Burası outdoor sporların membası. Ülkenin yüzölçümü o kadar küçük ki burası resmen bir eğlence parkı gibi. Zaten o kadar huzurlu bir ülke ki &#;den beri düzenli ordusu bile yok! Sürdürülebilirlik konusunda dünyada bir numaralar ve ülkelerin içinde yaşayan vatandaşlarının mutluluğunu ölçen Happy Planet indeksinde ülke arasından 1. sıradalar! Daha ne diyelim 🙂 Burası huzurun baş ülkesi.

MEKSİKA

meksika-kapak-foto

Burası Aztekler, Mayalar gibi dünyanın en kadim medeniyetlerinin mirasçısı, kaktüslü çöllerin, acı soslu yemeklerin, tekilanın, kanı kaynayan insanların ve tabi ki Frida&#;nın ülkesi Meksika! Tekilanın etkisinden midir bilinmez, bu ülkenin gerçekten de baş döndürücü bir etkisi var. Burası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. O yüzden özellikle Teotihuacan Piramitleri en az Machu Picchu kadar değerli bir arkeolojik alan. Balta girmemiş ormanların bölgesi Yucatan&#;nın cennet plajlarıyla Cancun ve Tulum, şnorkellilere inanılmaz manzaralar sunan Karayip Denizi kıyıları, tarih ve sanatın kalbi başkent Mexico City, Frida&#;nın şehri Coyoacan, Pasifik kıyılarından Acapulco, Meksika&#;nın neden dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olduğunu kanıtlıyor.

JAMAİKA

jamaika-kapak

Burası dünyanın en hızlı atletlerinden efsanevi Usain Bolt&#;un, Reggae&#;yi tüm dünyaya mal etmiş Bob Marley&#;in ülkesi, Karayiplerin incisi Jamaika! Fakat burası sadece ünlü müzisyenlerden ve sporculardan ibaret değil. Jamaika adeta &#;keşfet beni!&#; diye bağıran bir yer. Özellikle yer altı mağaraları ve su altı resiflerinin güzellikleri kesinlikle atlanmamalı. Blue and John Crow Mountains National Park&#;ın UNESCO koruması altındaki endemik türlerle dolu doğası ve ünlü Jamaika kahvesinin yetiştiği Mavi Dağlar hikingcilere, Karayip Denizi kıyıları da deniz tatilcilerine Karayip Mutfağı da egzotik tatlar arayanlara klasik olmayan yeni deneyimler vaad ediyor.


BONUS: BHUTAN

bhutan-kapak

Bhutan&#;a aslında sınırda vize uygulaması var. Fakat gelmeden önce Bhutan Dışişleri Bakanlığı&#;nın onayını almak gerekiyor. Yani işlemler, internetten vize veya kapıda vize isteyen ülkeler için olduğu kadar kısa ve kolay tamamlanmıyor. Bhutan&#;a turizm amaçlı geleceklerin vize başvuruları mutlaka Bhutan ile anlaşmalı seyahat şirketleri tarafından yürütülüyor. Ülkemizde Bhutan konsolosluğu olmadığından tüm işlemler seyahat edilecek turizm acentası aracılığıyla yapılıyor. Önce ödeme yapılıp (Bhutan gezisi baya maliyetli çünkü ülkenin turizm konseyinin belirlediği günlük turistik harcama paketleri var. Ayrıca ülkeye sadece resmi havayolu şirketi olan Druk Air ile giriş yapabiliyorsunuz. Haliyle biletler sınırlı ve oldukça pahalı) ve sizin adınıza online vize başvuru formu dolduruluyor. Bhutan&#;dan onay geldiği zaman, Druk Air’e ve seyahat acentasına bir onay numarası gönderiliyor. İşte bu onay numarası ile uçak bileti alabiliyorsunuz. Druk Air&#;in Türkiye&#;ye seferi olmadığından Katmandu, Yeni Delhi, Bangkok veya Kalküta&#;ya geçmeniz gerekiyor.

Bhutan minicik bir krallık ve dünyadaki EN özel ülkelerden! Şuradan başlayalım Bhutan, Barışçıl Ejderhanın Ülkesi demek. Bu ülkede gayrisafi milli hasıla ölçülmüyor, yerine gayrisafi milli mutluluk ölçülüyor, çünkü kazancın hayat kalitesini yansıttığını düşünmüyorlar. Ayrıca en çevreci ülkelerden: yasa gereği ülkenin %60&#;ı her zaman orman kalmak zorunda (şu an %70&#;i orman). Ülkede monarşiye karşı derin bir sevgi var ve kralları da halkına aşık bir adam. Ayrıca ülke Himalayalar&#;da olduğu için müthiş manzaralar, dumanlı dağlara kurulmuş tapınaklar, unutulmaz trekler sizi bekliyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir