bursluluk sınavını kazandım ne yapmam gerekiyor / Sıkça Sorulan Sorular

Bursluluk Sınavını Kazandım Ne Yapmam Gerekiyor

bursluluk sınavını kazandım ne yapmam gerekiyor

İOKBS Bursluluk sınavını kazananlar ne yapmalı? Bursluluk işlemleri nasıl, nereden yapılır?

Ortaokullarda 5,6,7,8. ve liselerde haz&#;rl&#;k s&#;n&#;f&#; ile 9,10, s&#;n&#;flar için yap&#;lan bursluluk s&#;nav&#; sonuçlar&#; bugün aç&#;kland&#;. S&#;nav&#;n ard&#;ndan birçok ki&#;i internette "&#;OKBS Bursluluk s&#;nav&#;n&#; kazananlar ne yapmal&#;?" ve "Bursluluk i&#;lemleri nas&#;l, nereden yap&#;l&#;r?" gibi soru ve konu ba&#;l&#;klar&#;n&#; ara&#;t&#;rmaya ba&#;lad&#;. Konuya ili&#;kin detaylar haberimizde

&#;OKBS BURSLULUK SINAVINI KAZANANLAR NE YAPMALI?

&#;OKBS Bursluluk s&#;nav sonucuna göre bursa hak kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokullar&#; ile ortaö&#;retim okulu/kurumu ö&#;rencilerinin konuya ili&#;kin kay&#;t i&#;lemleri, ö&#;rencilerin ö&#;renim gördükleri veya kay&#;t yapt&#;rd&#;klar&#; MEB'e ba&#;l&#; resmi okul müdürlükleri taraf&#;ndan yap&#;lacak, ö&#;renci kay&#;tlar&#;yla beraber ba&#;layacakt&#;r.

Paras&#;z Yat&#;l&#; Bursunu almaya hak kazananlar bunun için okul müdürlüklerine ba&#;vuruda bulunmal&#;d&#;r.

Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan yay&#;mlanan k&#;lavuzda &#;u ifadelere yer verilmi&#;tir:

"Burslulu&#;u hakk&#;n&#; kazanan ö&#;rencilerin bursluluk i&#;lemleri okul müdürlü&#;ü taraf&#;ndan ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekle&#;tirilecektir."

Öte yandan ö&#;renciler " &#;OKBS Ba&#;vuru ve Uygulama K&#;lavuzu"na ve ilgili mevzuata, funduszeue.info ve funduszeue.info web sitelerinden ula&#;abileceklerdir.

&#;OKBS &#;LE KAÇ Ö&#;RENC&#; BURS ALMAYA HAK KAZANDI?

Bursluluk s&#;nav&#;nda (&#;OKBS) ba&#;ar&#;l&#; olan 70 bin ö&#;renci burs almaya hak kazand&#;.

BURSLULUK SINAV SONUCU EKRANI

Y&#;l&#; &#;lkö&#;retim ve Ortaö&#;retim Kurumlar&#; Bursluluk S&#;nav (&#;OKBS) sonucu için a&#;a&#;&#;daki linke t&#;klay&#;n&#;z:

funduszeue.info

&#;OKBS BURSLULUK PARASI NE KADAR?

&#;OKBS'de en yüksek puan&#; alanlar &#;OKBS bursu kapsam&#;nda ayda 1 kez yat&#;r&#;lmak suretiyle her ay TL ücret al&#;r.

Burs ücretleri her sene memur maa&#;lar&#;na endeksli olarak artmaktad&#;r.

Enflasyon rakamlar&#;n&#;n ard&#;ndan bu miktar&#;n de&#;i&#;mesi söz konusudur.

Burs ücretlerinde senede 2 kez iyile&#;tirme yap&#;l&#;r.

Y&#;llara Göre Burs ücretleri:

y&#;l&#;nda ayl&#;k burs ücreti ,70 TL

y&#;l&#;nda ayl&#;k burs ücreti ,40 TL

y&#;l&#;nda ayl&#;k burs ücreti ,66 TL

y&#;l&#;nda ayl&#;k burs ücreti ,00 TL

y&#;l&#;nda (Ocak-Haziran aras&#;) ayl&#;k burs ücreti ,91 TL

y&#;l&#;nda (Temmuz-Aral&#;k) ayl&#;k burs ücreti ,10 TL

y&#;l&#;nda (Ocak-Haziran aras&#;) ayl&#;k burs ücreti ,54 TL

y&#;l&#;nda (Temmuz-Aral&#;k aras&#;) ayl&#;k burs ücreti ,87 TL

BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

Ö&#;renci burslar&#;, Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;na Ba&#;l&#; Resmi Okullarda Yat&#;l&#;l&#;k, Bursluluk, Sosyal Yard&#;mlar ve Okul Pansiyonlar&#; Yönetmeli&#;i hükümleri gere&#;i, bursluluk s&#;nav&#; kazan&#;larak okula kay&#;t yapt&#;r&#;lan tarihi izleyen Ekim ay&#; ba&#;&#;ndan itibaren ödenir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

İOKBS'yi kazananlar ne yapacak

Merakla bekledikleri PYBS burs sonucunu öğrenen öğrenci ve veliler gözlerini şimdi de burs başvurularına çevirdi. Peki, bursu almaya hak kazanan öğrenciler başvurularını nasıl yapacaklar? Başvuruda istenen belgeler neler? Sınav sonucundan memnun olmayan adaylar itirazlarını nasıl yapacaklar? Tüm bu soruların cevapları haberimizde görebilirsiniz.

Sınav sonuçlarının ilanının ardından bursluluğun başlangıcı

Parasız Yatılı Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler okul müdürlüklerine başvurularını yapacaklar. MEB’in yayınladığı kılavuza göre,

“Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.”

Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi

Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin Maddesine göre yapılacaktır.”

Bahsedilen Madde;

MADDE (1) Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulunu tamamlayan burslu öğrencilerin resmi ve örgün ortaöğretim kurumlarmda öğrenimlerine gündüzlü olarak devam etmeleri halinde burslulukları devam eder. Ortaöğretim kuramlarına parasız yatılı yerleştirilen öğrencilerin burslulukları okul müdürlüklerince e-Burs sistemi üzerinden iptal edilir.

(2) Ortaöğretim kuramlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen öğrencilerin bursları ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.

(3) Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu burslu olarak tamamlayan öğrencilerden, resmi ve örgün ortaöğretim kuramlarına gündüzlü olarak devam edenlerin bursluluk durumları, ilgili okul müdürlüklerince e-Burs sistemi üzerinden güncellenir. Bu öğrencilerin bursları, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kayıt yaptırdıkları ortaöğretim kurum müdürlüklerince ödenir.

(4) Bakanlığa bağlı resmi ve örgün eğitim kuramlarından ayrılanlar ile parasız yatılılığa geçen öğrencilerin bursları, ayrıldıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilir. Bursluluğu sona erenlerin durumları, ayrıldıkları okul müdürlüklerince öğrencinin ayrıldığı tarihi takip eden ayın ilk üç iş günü içerisinde e-Burs sistemi üzerinden iptal edilir.

(5) Burs kayıt kabulleriyle ilgili itirazlar, kayıt süresi içerisinde ilgili okul müdürlüğüne yapılır. Yapılan itirazlar beş iş günü içerisinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

Burslulukla ilgili açıklamalar

Bursluluk başlangıcı

Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlar

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlara ilişkin iş ve işlemler “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği”nin 18 inci Maddesine göre yapılacaktır.

Sınav İtirazları

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında (funduszeue.info) yer alan e-itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, Kurumsal Tahsilât Programı aracılığıyla 30 TL (KDV dâhil) sınav itiraz ücreti yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

c. sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının funduszeue.info veya funduszeue.info internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların funduszeue.info veya funduszeue.info internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

EK-1'de istenen belgeler;

1) Yetkili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan geçen yıla ait gelir durumunu gösteren belge.

2) Aile üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları beyanı.

3) Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği.

4) Velinin yararlanacağı kontenjanla ilgili belge.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası