ıhlamurun faydası / Ihlamurun Faydaları - Rafinera

Ihlamurun Faydası

ıhlamurun faydası

Ihlamurun Saymakla Bitmeyen Faydaları Nelerdir?

Ihlamurun Saymakla Bitmeyen Faydaları Nelerdir?

Sevilen bitki çayı çeşitlerinden biri olan ıhlamur, doğru miktarda tüketildiğinde vücuda pek çok fayda sağlar. Ihlamurun faydaları ve zararları ise pek çok kişi tarafından merak edilir. Ihlamur, yatıştırıcı etkisi sayesinde panik, stres ve endişe gibi ruhsal bozukluklarda etkilidir. Doğru miktarda ıhlamur tüketen kişiler hem bedensel hem de zihinsel bir rahatlama yaşar. Ihlamur içmenin faydalarından bir tanesi de sindirime iyi gelmesidir. Bitki, içindeki güçlü bileşenler sayesinde mide bulantısı, şişkinlik ve kabızlık gibi şikâyetleri azaltır.

Vücudun toksinlerden arınması da ıhlamur çayının faydaları arasındadır. Antioksidan özelliğe sahip olan ıhlamur, vücuttaki serbest radikallerle savaşır. Terlemeyi teşvik ederek vücudu zararlı maddelerden arındırır. Ihlamurun cilde faydaları da mevcuttur. Ihlamur, cilt yüzeyindeki kaşıntılara ve deri soyulmalarına iyi gelir. Soğuyan çayı yüzünüze sürebilir, eşsiz bir ferahlık elde edebilirsiniz. İdrar söktürücü özelliğe sahip olan ıhlamur, sindirim sistemini de düzene sokması ile bilinir.

Ihlamur Nasıl Tüketilir? Kimler Ihlamur Tüketebilir?

Ihlamur Nasıl Tüketilir? Kimler Ihlamur Tüketebilir?

Ihlamur çayını sıcak ya da soğuk şekilde tüketmek mümkündür. Öncelikle çayın demleme süresine dikkat etmeniz önerilir. Uzun süre kaynatılan çayın renginde ve kokusunda değişiklik olmasa bile bitkinin içeriğindeki yararlı bileşenler azalabilir. Bir tutam ıhlamur çayını kaynayan suya attıktan sonra 7 &#; 8 dakika bekleyebilirsiniz. Ardından sevdiğiniz bir kupaya ıhlamur çayını ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. Soğuk içeceklerden hoşlananlar, çayı kaynattıktan sonra bir süre daha beklemelidir. Dilerseniz bardağın içine buz atabilir, soğuk ıhlamur çayının tadını çıkarabilirsiniz.

Ihlamur çayını herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler rahatlıkla tüketebilir. Ancak önerilen tüketim miktarına uyarak vücudunuza fayda sağlayabilirsiniz. Aksi hâlde ıhlamurun zararları ile karşılaşmanız olasıdır. Limon ile karıştırılan ıhlamur, soğuk algınlığına yakalanan kişiler tarafından sıkça tercih edilir. Limonlu ıhlamurun faydalarından biri de vücut direncini artırmasıdır. Bu karışım, grip ve nezlenin olumsuz etkilerini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Şiddetli öksürüğü azaltan ıhlamur, solunum yollarını da rahatlatır.

Ihlamur Tüketmenin Yan Etkileri Var mıdır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ihlamur Tüketmenin Yan Etkileri Var mıdır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ihlamurun faydası olduğu kadar zararı da bulunur. Aşırıtüketimebağlıolarak ortaya çıkan durumlar, vücutta olumsuz etkiler yaratabilir. Fazla miktarda tüketilen ıhlamur, uykusuzluğa neden olur. Kişilerin geç saatlerde ıhlamur tüketmesi önerilmez. Bu bitki, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara da yol açabilir. Hassas yapılı kişilerin, ıhlamur tüketmeden önce uzman bir hekimin tavsiyesini alması önerilir.

Yapılan araştırmalara göre ıhlamur çayını günde 3 fincandan fazla içmemek gerekir. Kan basıncını yükselten çay, çeşitli kalp hastalıklarına yol açabilir. Bazı ilaçlarla etkileşime girebilen bitki çayı, kronik rahatsızlığı bulunan kişiler için de sakıncalı olabilir. Hamile ya da emziren kadınlar, uzman hekim kontrolünde ıhlamur tüketebilir. Sağlık sorunlarının önüne geçmek amacıyla belirli miktarda ıhlamur tüketimine izin verilebilir. Dikkatli kullanıldığında herhangi bir yan etkiye neden olmayan ıhlamuru, Trendyol üzerinden kolayca satın alabilirsiniz.

Ihlamur Deyince Akan Sular Duracak:

Ihlamurun Faydalar&#;

Hava de&#;i&#;imlerinde veya kendinizi yorgun hissetti&#;iniz anda, mutfaktaki kurtar&#;c&#;n&#;z s&#;cak su, an&#;nda bir bitki çay&#; ile bulu&#;uyor öyle de&#;il mi? Bazen anne eli de&#;en bitki çaylar&#; bazen bir dost eli taraf&#;ndan ba&#;ucunuza b&#;rak&#;l&#;yor. Her &#;ey sizin bir an önce iyile&#;ip enerji dolu günlerinize dönmeniz için. Bu bitki çaylar&#;ndan en çok tercih edileni genellikle &#;hlamur olmakta. Ihlamur, her evde adeta kurtar&#;c&#; bir çay olarak tüketilmektedir.

Sar&#; ve beyaz çiçekleri ile bahar aylar&#;nda sokaklar&#;; yo&#;un olarak sahil kenarlar&#;n&#; süsleyen &#;hlamur a&#;açlar&#;, haziran ve temmuz aylar&#;nda toplanmak için haz&#;r hale geliyor. Il&#;man iklimlerde do&#;al eczane olarak kendine yer bulan &#;hlamur a&#;açlar&#;, ülkemizde de hastal&#;kl&#; geçen günlerin en yak&#;n arkada&#;&#; olmaktad&#;r.

Ihlamurdan gelen &#;ifa hakk&#;nda haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z bu yaz&#;da, her mevsim sizlerin sa&#;l&#;&#;&#; dü&#;ünüldü. Herkes için &#;hlamurun faydalar&#; ve di&#;er içecekler yerine tercih edebilece&#;iniz &#;hlamur çay&#;n&#;n faydalar&#; bu yaz&#; ile sizlerle olacak. Kendinizi yorgun ve bitkin hissetti&#;inizde &#;ifan&#;z bir &#;hlamur çay&#;nda gizli olabilir.

&#;hlamur çay&#;

Ihlamur Çay&#;n&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

  • Ihlamur çay&#;n&#;n faydalar&#; y&#;llard&#;r grip konusunda etkilerini göstermi&#;tir. Ihlamur içeri&#;indeki bile&#;enler ve besin de&#;eri sayesinde vücuttan mikroplar&#; atma konusunda çok güçlüdür. Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemi zay&#;f olan ki&#;ileri gribe ve so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;na kar&#;&#; korurken, grip olan ki&#;ileri de bir an önce iyile&#;tirmektedir.
  • Solunum yolu enfeksiyonlar&#;nda, kuru öksürüklerde bo&#;az&#; yumu&#;atan en etkili bitki çay&#;d&#;r. Ihlamur çay&#;n&#;, çay firmalar&#; çe&#;itli aromalarla piyasaya sunmaktad&#;r. Özellikle ball&#; &#;hlamurun faydalar&#; sade &#;hlamurlu çaya göre daha etkili olmaktad&#;r. Bal sayesinde vücut daha dinç olacakt&#;r.
  • &#;&#; tela&#;lar&#;nda enerjisi tükenen ki&#;ilerde &#;hlamur çay&#;, enerji veren bir s&#;cak içecek olarak tercih edilmektedir. Vücudun ihtiyaç duydu&#;u enerjiyi ve vitamini &#;hlamur çay&#;ndan alabilirsiniz.
  • Ihlamur çay&#;, damarlar&#;n t&#;kanmas&#;n&#; ve sertle&#;mesini önler. Böylece düzenli olarak &#;hlamur çay&#; içenlerde kalp ve damar hastal&#;klar&#;n&#;n görülme ihtimali oldukça dü&#;üktür.
  • Ba&#;&#;rsak rahats&#;zl&#;klar&#;nda da &#;hlamur çay&#; etkili olacakt&#;r. Kab&#;zl&#;k gibi ba&#;&#;rsak sorunu ya&#;ayanlar, &#;hlamur çay&#; tüketirse bu sorun ortadan kalkacakt&#;r. Rahatlayan ba&#;&#;rsaklar sayesinde metabolizma h&#;z&#; da artacakt&#;r.
  • Terlemeye katk&#;s&#; olan &#;hlamur çay&#; sizi hasta günlerinizde terleterek vücudunuzdan mikroplar&#;n at&#;lmas&#;na destek olur.
  • Stresli günlerinizde sizi rahatlatarak kendinizi her aç&#;dan iyi hissetmenizi sa&#;lar.
  • Bal ile tüketti&#;iniz &#;hlamur çay&#;, mide ülserinin etkilerini azaltacakt&#;r.
  • Ihlamur çay&#;n&#; sade içebilece&#;iniz gibi ayva aromal&#; &#;ekilde de içebilirsiniz. Bu &#;ekilde tüketti&#;inizde ayval&#; &#;hlamurun faydalar&#; ile sindirim sisteminiz daha aktif hale gelecektir ve ba&#;&#;rsak problemleriniz bir an önce düzelecektir.
  • Öksürüklü geçen k&#;&#; günlerinizde, elmal&#; &#;hlamurun faydalar&#; ile eski sa&#;l&#;&#;&#;n&#;za kavu&#;abilirsiniz. Elma ve &#;hlamur ayn&#; bardakta s&#;cak su ile bulu&#;tu&#;unda, bo&#;az&#;n&#;z&#; yumu&#;atmak ve öksürüklerinizi gidermek için harekete geçecektir.

&#;hlamurun faydalar&#;

Ihlamurun Cilde Faydalar&#; Nelerdir?

Do&#;an&#;n size sundu&#;u &#;hlamur çiçe&#;inin faydalar&#; sadece so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; günlerinde de&#;il; ayn&#; zamanda cilt bak&#;m&#;nda da sizlere etkili olacakt&#;r. Cildinizin nemlenmesinde ve yenilenmesine &#;hlamuru kullanabilirsiniz. Çiçe&#;i ve yapraklar&#;n&#; bir suda kaynat&#;p cildinize masaj yoluyla uygulad&#;&#;&#;n&#;zda, hücrelerinizin yenilendi&#;ini k&#;sa zamanda fark edebilirsiniz.

Cilt lekelerinden rahats&#;zl&#;k duyuyorsan&#;z, ya&#;lanmaya henüz haz&#;r de&#;ilseniz &#;hlamur yapraklar&#;n&#; kaynatmak iyi bir fikir olacak. Çünkü &#;hlamur sizin ya&#;lanman&#;z&#; geciktirdi&#;i gibi k&#;r&#;&#;&#;kl&#;k etkisini de kamufle edecektir. Ihlamur ile daha genç ve enerji dolu görünebilirsiniz.

&#;hlamur

Ihlamurun Saça Faydalar&#; Nelerdir?

Saçlar&#;n&#;z eski gücünü kaybetti ise, çabuk k&#;r&#;l&#;yor ve dökülüyor ise &#;hlamur ile saçlar&#;n&#;z&#; bulu&#;turman&#;n vakti gelmi&#;tir. Çünkü &#;hlamur suyu ile y&#;kanan saçlar, beslenerek daha sa&#;l&#;kl&#; bir hal alacakt&#;r. Saçlar&#;n&#;z&#;n dökülmesini ve k&#;r&#;lmas&#;n&#; &#;hlamur ile giderebilirsiniz.

Ihlamurun Göze Faydalar&#; Nelerdir?

Tüm gün bilgisayar ba&#;&#;nda olanlar ve çal&#;&#;anlar&#;n s&#;kça &#;ikayet etti&#;i bir durum göz a&#;r&#;s&#;d&#;r. Göz a&#;r&#;s&#; bir zaman sonra ba&#; a&#;r&#;s&#;na dönü&#;mektedir. Bu durum da stresli ve yorgun bir günü haz&#;rlar. Ihlamur bu konuda da sizlere faydal&#; olmak için varl&#;&#;&#;n&#; hat&#;rlat&#;yor. Gözlerinizde yorgunluk hissetti&#;iniz durumlarda, kaynam&#;&#; ve sonras&#;nda s&#;cakl&#;&#;&#;n&#; iyice b&#;rakan &#;hlamur suyu ile gözlerinizi y&#;kayabilirsiniz. Bir pamuk yard&#;m&#; ile de göz makyaj&#;n&#; temizler gibi gözlerinize uygulayabilirsiniz. Ihlamur içeri&#;indeki bile&#;enler sayesinde gözlerinizi rahatlatacak ve a&#;r&#;y&#; alacakt&#;r.

&#;hlamur a&#;ac&#;

Ihlamur Bal&#; Faydalar&#; Nelerdir?

Ihlamur a&#;ac&#;n&#;n faydalar&#; &#;hlamurun bal&#; ile devam ediyor. Her bir yönü ile sa&#;l&#;k için do&#;al ilaç olan &#;hlamur bu defa bal&#; ile sizlere sa&#;l&#;k katacak. Artvin, Rize, Yalova ve Bursa’da üretilen &#;hlamur bal&#;n&#;n bilinmeyen faydalar&#; ise &#;u &#;ekilde:

  • Kansere yol açan hücrelerle sava&#;arak kanseri önlemektedir.
  • Sinir sistemini güçlendirerek sizi her türlü hastal&#;ktan korur.
  • &#;shal durumlar&#;nda kurtar&#;c&#;n&#;z olacakt&#;r.
  • Migren sebebiyle olu&#;an ba&#; a&#;r&#;lar&#;ndan &#;ikayetçi olanlara, &#;hlamur bal&#; önerece&#;iz. Çünkü migren a&#;r&#;lar&#;n&#; k&#;sa bir zaman içinde dindirici özelli&#;e sahiptir.
  • T&#;pk&#; &#;hlamurun çay&#; gibi bal&#; da sizi gergin günlerinizde rahatlatacak ve kendinizi iyi hissettirecektir.
  • So&#;uk k&#;&#; günlerinde yakaland&#;&#;&#;n&#;z grip, nezle ve so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; hastal&#;klar&#;nda &#;hlamur bal&#; sizi iyile&#;tirecektir.
  • Kuru öksürüklerde ve balgaml&#; öksürüklerde tercih edece&#;iniz &#;hlamur bal&#; öksürüklerinizi kesecek ve bo&#;az&#;n&#;z&#; yumu&#;atacakt&#;r.
  • Korku ve stresi yok etti&#;i gibi vücut direncinizi de güçlendirecektir.

&#;hlamur faydalar&#;

Vitamini Bol Ihlamur Çay&#; Tarifleri

K&#;&#; so&#;uklar&#;nda, yorgun günlerinizde ve enerjiniz tükendi&#;i anda sizlere enerji veren &#;hlamur çay&#; tarifleri listemiz akl&#;n&#;zda olsun. Sa&#;l&#;kl&#; ve dinç günler için; do&#;al yöntemlerle &#;ifa arad&#;&#;&#;n&#;zda Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak buraday&#;z. &#;&#;te sizler için haz&#;rlanan bol vitaminli &#;hlamur çay&#; tarifleri…

1) Haftada 3 Kilo Yakan Mucize Ihlamur Kürü

Ihlamurun faydalar&#; sizlere kilo verme sürecinde de yard&#;mc&#; olacak. Fazla kilolar&#;n&#;zdan k&#;sa bir süre içinde kurtulmak istiyorsan&#;z, bu tarifimiz tam size göre. Üstelik oldukça do&#;al ve ekonomik. Denemek ve sa&#;l&#;kla kilo vermek için i&#;te tarifimiz: Ihlamur Kürü

2) K&#;&#; So&#;uklar&#;na Kesin Koruma: Ball&#; Tarç&#;nl&#; Ihlamur

Sadece 3 malzeme ile kendinizi k&#;&#; so&#;uklar&#;ndan koruyabilirsiniz. Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminiz zay&#;fsa ve so&#;uklardan an&#;nda etkilenen bir yap&#;n&#;z varsa bu tarifimiz arad&#;&#;&#;n&#;z tarif olacak. &#;&#;te bol &#;ifal&#; ball&#; tarç&#;nl&#; &#;hlamur çay&#;: Ball&#; Tarç&#;nl&#; Ihlamur

3) Öksürü&#;e Kesin Çözüm: Ayva Yaprakl&#; Ball&#; Ihlamur

Ayva yapraklar&#; ile demledi&#;iniz &#;hlamur çay&#;, size enerji verirken öksürük gibi problemlerinizi de ortadan kald&#;r&#;r. Bu k&#;&#; daha sa&#;l&#;kl&#; ve dinç geçsin istiyorsan&#;z, ayva yaprakl&#; ball&#; &#;hlamur çay&#; tarifini bir kö&#;eye not etmelisiniz. Ayva Yaprakl&#; Ball&#; Ihlamur

4) Metabolizma Dostu: Zencefilli Ball&#; Ihlamur Çay&#;

Zencefille yap&#;lan bitki çaylar&#; her zaman metabolizma dostunuz olmaktad&#;r. Zencefilin ba&#;&#;rsaklar&#; çal&#;&#;t&#;rma özelli&#;i ile &#;hlamurun a&#;r&#; kesici özelli&#;i birle&#;ti&#;inde mide problemlerinize son verebilirsiniz. Zencefilli Ball&#; Ihlamur Çay&#;

5) Her Mevsime &#;ifa: Elma ve Ayval&#; Ihlamur Çay&#;

Mevsim fark etmeden vücudunuza &#;ifa almak istedi&#;inizde bol vitaminli &#;hlamur çay&#; tarifimiz sizler için burada yer alacak. Kendinizi yorgun hissetti&#;inizde bir s&#;cak su ve tarifimiz imdad&#;n&#;za ko&#;abilir. Elma ve Ayval&#; Ihlamur Çay&#;

6) Ba&#;&#;rsak Dostu &#;ifal&#; Ihlamur Çay&#;

Günde en çok 4 defa içebilece&#;iniz bol &#;ifal&#; &#;hlamur çay&#;, s&#;cak içecekler listenizde bir numara olabilir. Tad&#; ve aromas&#; sizler için adeta &#;ifa kokacak. Fincanlar&#;n&#;z&#; &#;hlamur çay&#; ile süslerken, damaklar&#;n&#;zda &#;hlamur kokusu b&#;rakabilirsiniz. Ihlamur Çay&#;

7) Güne Dinç Ba&#;laman&#;z &#;çin &#;ifal&#; Elmal&#; Ihlamur Çay&#;

Her sabah uyand&#;&#;&#;n&#;zda güne s&#;cak bir &#;eyler içerek ba&#;lamak isterseniz, elmal&#; &#;hlamur çay&#; bir tercih olabilir. Zinde bir gün için elmal&#; &#;hlamur çay&#; için. Ihlamur Çay&#;

8) Mutfa&#;&#;n&#;zda Aromal&#; Ihlamura Yer Aç&#;n: Zencefilli Fesle&#;enli Ihlamur

Ihlamurun sade tad&#;ndan s&#;k&#;lanlar ve biraz aroma katmak isteyenler için önerece&#;imiz bu tarif çok sevilecek. Bolca &#;ifa ve vitamin içeren zencefilli fesle&#;enli &#;hlamur çay&#; size her zaman &#;ifa olsun. Zencefilli Fesle&#;enli Ihlamur Çay&#;

9) Bahar Esintili Ihlamur Çay&#;

Ihlamur çay&#;n&#;za bir tutam papatya eklemeyi hiç dü&#;ündünüz mü? Bu tarifimiz ile &#;hlamur çay&#;n&#;za bahar gelecek. Denemek isteyenler için i&#;te tarif: Papatyal&#; Ihlamur Çay&#;

10) En Ekonomik ve Etkili &#;laç: Ball&#; Portakall&#; Ihlamur

Bu tarifimizi denedi&#;inizde evinizde mutlaka &#;hlamur bulunmal&#; diye dü&#;üneceksiniz. Çünkü &#;hlamur çay&#; sizin için her derde deva, her zaman &#;ifa olmakta. Biraz bal ile lezzetini tatland&#;rabilirsiniz. Ball&#; Portakall&#; Ihlamur

Ihlamur ile haz&#;rlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ihlamur Nas&#;l Demlenir?

Ihlamur A&#;ac&#; Nerede Yeti&#;ir? Ne Zaman Toplan&#;r?

Ihlamur Çayının 8 Şaşırtıcı Faydası

Vücudumuzda çok sayıda olumlu etkiye sebep olan ıhlamur çayı, fermente edilmemiş ıhlamur ağacının çiçekli yapraklarından oluşur. Ihlamur ağacının sarı ve beyaz renklerde açan çiçekleri ve yapraklarının kurutulması ile elde edilir. Bu nedenle oldukça doğaldır ve yüksek düzeyde antioksidan içeren bir bitkidir. Ihlamur, kaynatarak çayı yapılabilen popüler bitkilerden biridir. Yaz aylarında toplanarak kurumaya bırakılan ve soğuk kış aylarında pek çok faydası sebebiyle sıkça tüketilen ıhlamur, demlenerek ıhlamur çayı haline gelir. Her geçen gün daha fazla kişi tarafından benimsenen ıhlamur çayı; saçtan cilde, ödem atmaktan zinde olmaya kadar farklı açılardan insan sağlığı üzerinde etkilidir.

Soğuk algınlığı, grip gibi problemlerde ıhlamurun faydası saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Soğuk kış aylarında hastalıklara karşı koruma sağlama gibi özelliklerinin yanı sıra bilinen pek çok faydası vardır. Ihlamur, öksürüğe neden olan bakterileri vücuttan atmaya yardımcı olurken hastalığın sebep olduğu solunum yollarında meydana gelen tahrişleri de iyileştirmeye yardımcı olur. Balgam söktürücü özelliği ile bilinen ıhlamur bitkisi, viral ya da bakteriyel boğaz enfeksiyonlarından yüksek ateş şikayetlerine, kronik hastalıklardan cilt ve saç hastalıklarına kadar pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olur. Ancak diğer tüm doğal ve bitkisel şifa kaynakları gibi ıhlamur çayının da tam olarak fayda sağlayabilmesi için, faydalarının bilinmesi ve en doğru şekilde tüketilmesi gerekir. Bu sebeple ıhlamur çayının 8 şaşırtıcı faydasını sizler için derledik; gelin hep beraber bu faydaların ne olduğunu inceleyelim.

1. Hastalıklara Karşı Koruma Sağlar

Ihlamur çayının en çok bilinen faydası, hastalıklara karşı savaşmada etkili olmasıdır. Sadece ülkemizde değil, farklı kültürlerde de; soğuk algınlığı, grip ve yüksek ateş şikayetlerinde, ateşi düşürmek için ıhlamur çayı tüketilir. Ihlamur çayının buharı solunarak burun tıkanıklığının açılması sağlanabilir. Aynı zamanda ıhlamur çayı boğaz ağrısını ve öksürüğü azaltan etkiler gösterir.  Ihlamur, birçok faydasının yanında soğuk algınlığı şikayetlerini en aza indirmek için sıklıkla tüketilir. Adeta bir şifa kaynağı olan ıhlamur; nezle ve grip gibi dış etkenlere bağlı hastalıklar için iyi bir çözümdür. Ihlamur üzerine yapılan bilimsel çalışmalar, soğuk algınlığa ve öksürüğe iyi geldiğini kanıtlar. Ihlamur çayının içinde bulunan faydalı mineraller, terletici özellikleri ile solunum yolu problemlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Ihlamurun, tahriş olan solunum yollarını yumuşatan ve yatıştıran etkileri olduğu görülür. Bu etkileri sayesinde ıhlamur çayı hastalıklara karşı koruma sağlar.

2. Göz Yorgunluğunu ve Göz Altı Morluklarını Giderir

Ihlamur çayına bir pamuk batırarak ve gözlerinize tampon hareketlerle kompres uygulayarak gözlerinizin dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Ihlamur çayı ile gözlerinizin yorgunluğunu azaltabilir ve göz çevrenizde oluşan bakterilerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ıhlamur çayının göz altı morluklarını da azaltıcı faydaları bulunur. Ihlamurun çayının, vücudunuza pek çok faydası bulunduğu gibi gözleri de yatıştırıcı etkileri vardır. Gözlerin doğal olarak rahatlamasına yardımcı olur. Gözlerin ve göz altlarının sağlığı için ıhlamur bitkisinin kuru yaprakları ve çiçekleri kaynatılır ve soğuması beklenir. Bir parça pamuk ılık ıhlamur çayı içine batırılır ve göz kapaklarının üzerine konularak yaklaşık 15 dakika bekletilir; Bu sayede gözlerin rahatlaması sağlanır. Göz altları yatışır ve göz çevresinde oluşan çapaklar ve bakterilerin giderilmesi sağlanır.

3. Saç Bakımı İçin Kullanılabilir

Ihlamur çayı ile saçlarınızı yıkayarak kafa derisinde oluşan zararlı bakterilerin dışarı atılması ve kafa derisinin rahatlatılması sağlanır. Belirli aralıklarla ıhlamur çayı ile saçların yıkanması halinde saçların daha parlak ve daha sağlıklı olması sağlanır. Ihlamur çayı, içilerek veya saçlara doğrudan uygulanarak, saç bakımı için iyileştirici bir rol oynar. Kafa derisinde oluşan kaşıntı ve kuruluğun giderilmesine yardımcı olur. Zarar görmüş kafa derisini iyileştirir. Ihlamur çayı saçların güçlenmesine ve saç dökülmesi gibi problemlerin giderilmesine katkı sağlar.

4. Cilt Bakımı İçin Kullanılabilir

Ihlamur çayı cilt için önemli bir doğal bakım ürünüdür. Cilt lekelerinin giderilmesinde ıhlamur çayının oldukça etkili olduğu bilinir. Ihlamur çayını tonik gibi kullanarak cildinizdeki lekelerin zamanla azaldığını gözlemleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, anti aging etkilere sahip olan ıhlamur çayı cilt yaşlanmasını geciktirmeye ve kırışıklıklara karşı cildinizi korumaya yardımcı olur. Kuru ciltler için nemlendirme etkisine sahip olan ıhlamur, kozmetik sektöründe pek çok alanda kullanılan bir bitkidir. Ihlamur çiçeği ile hazırlanan cilt bakım kremleri, deri hastalıklarının azaltılmasına yardımcı olmak için kullanılır. Çeşitli kozmetik markaları çoğunlukla selülit kremlerini üretirken ıhlamur bitkisinin faydalarından yararlanır. Ihlamur antioksidan içeriği açısından zengin bitkilerden biri olduğu için vücudun zamanla kendiliğinden oluşturduğu serbest radikallere karşı savaşır. Hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu bakımdan ıhlamur çayı, cilt yaşlanmasını ve yaşlanma sürecini yavaşlatan etkilere sahiptir. Düzenli olarak ıhlamur çayı tüketerek, daha genç, güzel ve sağlıklı bir cilde kavuşmanız mümkün.

İlgili İçerik: Kekik Çayının Faydaları Nelerdir? Birbirinden Lezzetli Kekik Çayı Tarifleri

5. Sinir Sistemine İyi Gelir

Ihlamur çayı hakkında yapılan araştırmalar; düzenli olarak tüketilen ıhlamur çayının; stresi ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olduğunu kanıtlar niteliktedir. Özellikle akşamları tüketilen bir fincan ıhlamur çayı, sakinleştirici etkisi rahatlamaya yardımcı olur. Günümüzün en büyük psikolojik problemlerinden biri olan strese bağlı anksiyete etkilerine karşı rahatlatıcı etkilere sahiptir. Sakinleşmeyi sağlayan ıhlamur çayı, geceleri daha rahat bir uykuya zemin hazırlar.

6. Vücuttaki Fazla Ödem ve Şişkinlikleri Azaltır

Ihlamur çayı vücudun sıvı alımını destekler. Limon suyu ile birlikte tüketildiğinde, vücutta oluşan fazla ödem ve şişkinliklerin giderilmesine yardımcı olarak vücudu rahatlatır. Ihlamurun içerisinde bulunan yararlı asitler, vücudun terlemesini sağlayarak vücutta oluşan toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca ıhlamur çayı doğal bir detoks olarak da kullanılır. Vücut sağlığını korumaya yardımcı olan ıhlamur çayı kilo verme sürecini hızlandıran etkilere de sahiptir.

7. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Yüksek tansiyon ve kalp çarpıntısı gibi problemlere karşı doğal şifa kaynaklarından biri olan ıhlamur çayı, vücudun bağışıklığını güçlendirici etkileri ile bilinir. C vitamini kaynağı olan limon takviyesi ile bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Yüksek miktarda antioksidan kaynağı olan ıhlamur çayı, vücutta bulunan ve tüm hücrelere zarar veren bakteriler ile mücadele eder. Ihlamur çayı, serbest radikallerin vücudun bağışıklık sistemini koruyan hücrelerde meydana getirdiği deformasyonu önlemeye yardımcı olur. Bu sebeple, kanser hücreleri oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Düzenli olarak tüketilen ıhlamur çayı, hücreleri korur ve var olan hastalıklı hücrelerin büyümesini ve çoğalmasını engeller.

İlgili İçerik: Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Birbirinden Lezzetli Papatya Çayı Tarifleri

8. Sindirim Sistemi Sorunlarına İyi Gelir

Ihlamur çayı, sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenler. Sindirim sistemi problemlerine iyi gelir ve bağırsakların çalışma sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Yemeklerden sonra tüketeceğiniz bir bardak ıhlamur çayı, yediklerinizin hazmını kolaylaştırır. Aynı zamanda mide ve bağırsak rahatsızlıklarının giderilmesinde de önemli katkılar sağlar. Var olan sindirim sistemi rahatsızlıkların giderilmesinde etkili pek çok faydası bulunur. Ihlamur çayının zengin içeriği, mide krampları, kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. Uzmanlara göre ıhlamur çayı, sindirim sisteminin ve boşaltım sisteminin düzgün çalışması için uyarıcı etkilere sahiptir.

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası