bir güvercin cinsi / Güvercin Türleri, Cinsleri ve Özellikleri: Güvercin Türleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Bir Güvercin Cinsi

bir güvercin cinsi

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir kaynağı değiştir]

Erkek-dişi güvercin buluşması

Trakya ırkında başlıca 5 çeşit renk görülmektedir. Bunlar beyaz, siyah, kırmızı, sarı ve mavidir. Yaygın olarak rastlanan renkleri beyaz ve kırmızıdır. Bu renklerin tümünün tepelisi ve tepesizleri de bulunmaktadır. Bu renklerin bölgedeki adlandırılışları şu şekildedir.

Beyaz: Bu güvercinlerin tüm vücutları beyazdır. İşaret taşımazlar. Beyazlarda güvercinin herhangi bir yerinde farklı renkte tüy bulunmamasına dikkat edilir. Gözleri siyah olur. Gaga beyazdır.

Kanarya (sarı): Bu güvercinler sarı renklidirler. Tüm vücutları sarıdır. İşaret taşımazlar. Vücutlarının herhangi bir yerinde beyaz tüy bulunmamasına dikkat edilir. Gözler açık renklidir. Gaga beyazdır.

Pal (Kırmızı): Bütün vücutları kırmızı (koyu kızıl) bir tondadır. İşaret taşımazlar. Vücutlarının herhangi bir yerinde beyaz tüy bulunmamasına dikkat edilir. Gözler açık renklidir. Gaga beyazdır.

Murakat (Siyah): Bütün vücutları siyahtır. İşaret taşımazlar. Vücutlarının herhangi bir yerinde beyaz tüy bulunmamasına dikkat edilir. Gözler açık renklidir. Gaga beyazdır.

Zavrak (Mavi): Bu güvercinler dumanlı mavi olarak adlandırabileceğimiz şekilde mavi-gri renkte olurlar. Bu kuşlarda işaret olarak adlandırdığımız kanat üzerinde iki sıra şerit bulunur. Bu renk çeşidinde mor renk gagaya da rastlanmaktadır. Daha az bulunan bir renk çeşididir. “Küllü” olarak da adlandırılmaktadır. Zavrakların bir de işaret olarak çakmaklıları vardır. Çakmaklı olanlarına “Tekir” adı verilir. Tekirler de kanatlar üzerinde iki sıra şerit yerine küçük siyah noktacıklardan oluşan pullu bir yapı vardır.

Trakya güvercinlerinde renkler kendi içinde eşleştirilmelidir. Yani kırmızı kırmızı ile, sarı sarı ile vb. Farklı renklerin birbiri ile eşleştirilmeleri sonucu çıkan yavrular yine ana ya da babanın renginde olmakla birlikte iyi yetiştiriciler tarafından tercih edilmezler. Ancak farklı renkler arasında yapılan eşleştirmelerde renklerden biri beyazsa, yavrular alacalı olmaktadır. Bu bakımdan özellikle beyazın beyaz ile eşleştirilmesine özen gösterilmeli, beyaz başka renklerle eşe atılmamalıdır.

Uçuş şekilleri[değiştir

Dünyanın ya da Türkiye’nin en pahalı güvercinleri arasında yer alan güvercinlerin fiyatı; kalitesine, yeteneklerine, saf kan oluşuna göre değişkenlik gösterir. Bu sebeple dünyanın ya da Türkiye’nin en pahalı güvercini kategorisinde yer alan bir güvercin, kaliteli değil ise “en pahalı güvercin” özelliğine sahip olmayabilir.

Bir güvercinin, dünyanın ya da Türkiye’nin en pahalı güvercini unvanına sahip olabilmesi için özel niteliklere, kaliteye, yeteneklere sahip olması ya da saf kan ırka tabi olması gerekir.

Dünyanın En Pahalı Güvercin Cinsi Hangisidir?

Dünyanın en pahalı güvercini, Belçika Armando güvercinidir. Bu güvercinin, uzun mesafe yarışlarında şampiyonluğunun olduğu bilinmektedir.

Dünyanın & Türkiye’nin En Pahalı Güvercini ve Cinsleri Hangileridir?

Türkiye’deki En Pahalı Güvercin Cinsi Hangisidir?

Türkiye’de en pahalı güvercin cinsi, dünyanın en pahalı güvercini olan Armando’nun yavrularıdır. Güvercinlerin sahibi, güvercinlere; Golden, King, Armanda, Armonika, Armona ve Speder isimlerini vermiştir.

Öte yandan Bahçelievler’de bulunan İstanbul Şebap Güvercin Derneği’nde yapılmış olan açık artırmada “Şebap” cinsi güvercinin 90 bin liraya satıldığı bilinmektedir.

Dünyanın & Türkiye’nin En Pahalı Güvercini ve Cinsleri Hangileridir?

Dünyanın En Pahalı Güvercin Cinsleri (Çeşitleri) Hangileridir?

Dünyanın en pahalı güvercin türleri listesi şu şekildedir:

  • Taklacı Güvercin: En ayırt edici ve kendine özgü özelliği olan takla atma yeteneğine sahip olan bu güvercinler, saf kan ırk olması halinde oldukça yüksek meblağlara satılır. Çünkü saf kan taklacı güvercinin bulunması oldukça zordur.
  • Bolt: İsmini dünyaca ünlü kısa mesafe koşucusu Usain St. Leo Bolt’tan alan bu güvercin, aynı zamanda dünyanın en pahalı kuşu özelliğine sahiptir. Belçika’da düzenlenen bir güvercin yarışmasında bir iş insanı tarafından satın alınan bu güvercin, yarış amaçlı kullanılan özel bir güvercindir.

Türkiye’deki En Pahalı Güvercin Cinsleri (Çeşitleri) Hangileridir?

Türkiye’deki en pahalı güvercin çeşitleri arasında da yine taklacı güvercinler yer alır. Taklacı güvercin türlerinden biri olan Şebap güvercini, Türkiye’de en pahalı güvercin cinslerinden biridir.

Dünyanın En Pahalı Güvercini Ne Kadara Satılmıştır?

Dünyanın en pahalı güvercini Belçikalı güvercin New Kim, milyon Euro’ya satılarak dünyada en yüksek fiyata satılan güvercin olmuştur. New Kim’in “dünyanın en pahalı güvercini” unvanına sahip olmasının sebebi; yön duygusunun oldukça fazla gelişmiş olmasıdır. Bunun yanı sıra New Kim, oldukça iyi bir damızlık olma özelliğine de sahiptir.

Türkiye’de En Pahalı Güvercini Ne Kadara Satılmıştır?

Türkiye’de en pahalı güvercin özelliğine sahip olan ve 1 milyon liraya satılan güvercin, Sakarya 3. Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’nde sergilenmiştir.

Güvercin

Bu maddenin veya maddenin bir bölümünün gelişebilmesi için alakalı konuda uzman kişilere gereksinim duyulmaktadır.
Ayrıntılar için lütfen tartışma sayfasını inceleyin veya yeni bir tartışma başlatın.
Konu hakkında uzman birini bulmaya yardımcı olarak ya da maddeye gerekli bilgileri ekleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.
(Aralık )

Başlığın diğer anlamları için Güvercin (anlam ayrımı) sayfasına bakınız.

Güvercin (Columba livia), Güvercingiller (Columbidae) familyasına ait bir kuş türü.[2]

Sinir Sistemi[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.