bıçak ucu nasıl açılır / Bıçak Nasıl Bilenir? Evde 6 Kolay Yöntemle Daha Sivri Bıçaklar! - Nefis Yemek Tarifleri

Bıçak Ucu Nasıl Açılır

bıçak ucu nasıl açılır

Daha Keskin, Daha Etkili: Bıçak Nasıl Bilenir?

Daha Keskin, Daha Etkili: Bıçak Nasıl Bilenir?

TADINI ÇIKAR

14 Şubat
Körelen bıçaklarını etkili bir şekilde evinde bilemek ve mutfakta geçirdiğin vakti daha keyifli hale getirmek istiyorsan, bıçak bileme tekniklerini listelediğimiz bu yazı tam sana göre!

Lezzetli bir akşam yemeği hazırlığına kolları sıvamışken kullanmayı planladığın bıçağın keskinlik bakımından tabiri caizse bıçak harici her şeye benzediğini fark etmek kadar sinir bozucu az şey vardır, katılır mısın? Eğer bıçak nasıl bilenir bilmiyorsan, bu tarz durumlarda hayal kırıklığına yenik düşüp bıçağı çöpe atma eğiliminde bulunman oldukça olası. Bununla birlikte bıçak bileme yöntemlerine hakim olduğun ve en körelmişinden bile bıçaklar nasıl bilenir keşfettiğin zaman kimsenin seni mutfaktan çıkaramayacağı kesin! Haydi şimdi hep birlikte mutfakta geçirdiğin vakti daha keyifli ve daha efektif hale getirecek bıçak bileme tekniklerine bakalım.



Bıçağımın Bilenmesi Gerektiğini Nasıl Anlarım?


Bir domatesi havaya fırlatıp tek bir bıçak hamlesiyle onu mükemmel 5 dilime ayırmak ancak hayallerimizde - ve belki de çizgi filmlerde - olur. Bununla birlikte "iyi" ve "keskin" olarak nitelendirebileceğimiz bir bıçağın bu üst düzey performansa erişemese de her türlü yiyeceği çabasız ve zahmetsiz bir biçimde dilimleyebiliyor olması lazım. Peki, bıçağının bileme zamanının geldiğini nasıl anlarsın? Eline bir adet meyve alıp kendine şu soruları sorarak:




  • Meyveyi keserken gereğinden fazla güç uygulamak zorunda kalıyor muyum?

  • Bıçak meyveden tek seferde geçiyor mu yoksa onu ileri geri ittirmem mi gerekiyor?

  • Meyveye aşırı derecede baskı uyguladığım için meyve şeklini kaybediyor mu?

  • Ortaya çıkan dilimler birbiri ile farklı büyüklükte ve yamuk yumuk mu?



Bu sorulardan ne kadar fazlasına "evet" cevabını verdiysen, bıçak bileme vaktin o kadar yaklaşmıştır demektir. Bıçağının körelme seviyesine hakim olmak, bıçak bilerken uygulaman gereken tekniği ve harcaman gereken eforu da belirleyen bir faktör olacaktır. Şimdi bu tekniklere yakından bakalım.



Bileme Taşı ile Bıçak Nasıl Bilenir?


Evde bıçak nasıl bilenir sorusuna verilen en popüler cevaplardan bir tanesi, bileme taşı kullanmaktır. Bileme taşı ile bıçak bilemek, oldukça kolay bir yöntem olmasının yanı sıra her yerde kolaylıkla bulabileceğin bileme taşı ile yapılabilecek basit bir işlemdir. Bileme taşı, aslında çoğunlukla zımpara kağıdından oluşan bir dikdörtgen bloktan ibarettir ve bıçak sırtının etkili bir biçimde düzeltilmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Çoğu bileme bıçağı kullanım öncesi suya batırılma tekniği ile ufak bir ön hazırlık gerektirir, bu yüzden de bileme taşı ile bıçak bilemeden önce ürünün kullanım talimatlarını güzelce okumak gerekir. Bu işlemi dakika kadar süreyle gerçekleştirdikten sonra yapman gereken tek şey, bıçağı bileme taşına 20 derecelik açı ile tutarak her iki tarafını da nazikçe taş üzerinde sürüklemektir. Eğer bileme taşının kurumaya başladığını fark edersen, işlem sırasında üzerine bir miktar daha su ekleyebilirsin.



Masatla Bıçak Nasıl Bilenir?


Masatla bıçak bileme tekniği de oldukça popüler olan yöntemlerden bir diğeridir. Bileme taşı ile bıçak nasıl keskinleştirilir, öğrendikten sonra, sıra asıl işlem olan bilemeye, yani bıçağını kusursuz hale getirmeye gelir. Bileme için özel olarak tasarlanan masat, bıçağın ucunu mükemmel biçimde düzleştirerek dilimlemek istediğin ürüne en etkili ilk darbeyi yapmana olanak sunar. Masatla bıçak bilerken uygulaman gereken adımlar ise şu şekilde: Masatı dik bir şekilde sert bir zemine yerleştir ve tutacağından sıkıca tut. Bıçağın en kalın kısmını derecelik açı ile masata yaslayarak aşağı ve yukarı hareketlerle bileme işlemine başla. Bu işlemi, bıçağın en kalın olan kısmından en sivri ve ince olan kısmına kadar gelecek şekilde bıçak sırtının tamamına uygula. Aynı ellerini kullanarak bıçağın diğer tarafına da benzer işlemleri uyguladığın takdirde işlem tamamdır!



Bileme Aparatı ile Bıçak Nasıl Bilenir?


Masat ya da bileme taşı gibi nispeten daha profesyonel aletlerle uğraşmak istemeyenler, çözümü sadece bu iş için özel olarak tasarlanmış bileme aparatı kullanmakta buluyor. Yemeklerin evde yapıldığı çoğu hanede başvurulan bir bıçak bileme tekniği olan bu yöntem, oldukça pratik olması ve hızlı bir şekilde tamamlanmasından dolayı beğenilerek uygulanıyor. Bileme aparatı ile bıçak bilemeye başlamadan önce satın almış olduğun aparatın kullanım talimatlarını okuyarak mekanizmasını iyice tanıman gerekiyor. Çoğu bileme aparatı, bıçağı içerisine yerleştirebileceğin bir hazneye sahip olduğu için aslında tek yapman gereken, bıçağın keskin tarafını bu hazneye yerleştirmek ve kere bıçağı ileri geri itmek oluyor. Bileme aparatlarının özellikle uzun vadede bıçaklar için çok da sağlıklı bileme teknikleri olmadığını belirtmekte fayda var; bu nedenle de şef bıçağı gibi profesyonel ve pahalı bıçaklarını bileme aparatı yerine yine de masat ya da bileme taşı kullanarak keskinleştirmeni tavsiye ederiz.



Bıçak Bilerken En Sık Düşülen Hatalar


Tüm bileme taşlarının aynı olduğunu varsaymak: Bileme taşları, bıçak tipine, keskinliğine ve amacına göre değişebilen ürünlerdir. Bu yüzden de bıçağını bir bileme taşı ile bilemeye başlamadan önce onun kullandığın bıçak tipine uygun olup olmadığını teyit etmen gerekiyor.




  • Yanlış bileme taşı ebatı seçmek: Eğer büyük bir bileme taşın varsa ve küçük bir bıçak bilemeye niyetlendiysen sorun yok; ancak küçük bir bileme taşında şef bıçağı, ekmek bıçağı ya da bu tarz büyük bıçaklar bilemek uygun değildir. Küçük bileme taşları daha çok meyve bıçağı ya da soyma bıçağı gibi küçük bıçaklar için tasarlanır.

  • Bileme taşında su yerine yağ kullanmak: Bileme taşlarını su ile ıslattığında bıçağın derinlemesine taşın içerisine girmesini sağlayabilirsin. Ancak sırf daha parlak bir bıçak yüzeyi elde edebilmek için su yerine yağ tercih ettiğinde bıçaktan bileme işlemi sonrası elde etmeyi amaçladığın keskinliği alamayabilirsin. 

  • Bıçağı yanlış açıda bilemek: İster bileme taşı ister masat kullanıyor ol, bileme işlemi esnasında en kritik nokta başvurduğun açıdır. Her iki ürün için de genel olarak tavsiye edilen bileme açısı 20 derecedir. Bununla birlikte aşırı derecede körelmiş bir bıçak için bu açıyı 10 dereceye kadar düşürmen de gerekebilir.

  • Bileme işleminize favori bıçağınla başlamak: Eğer bıçak nasıl bilenir konusunda pek bir tecrüben yoksa, ilk bileme deneyiminde bir heves en sevdiğin bıçağı test etmen oldukça riskli olabilir. Bileme tekniklerini oturtana ve senin için en doğru kullanım yöntemini keşfedene kadar pratiğini nispeten daha düşük maliyetli ve harcanabilir bıçaklarda yapmanda fayda var.



Bıçaklarımı Ne Sıklıkla Bilemeliyim?


İşin aslına bakarsan bıçak bileme, bir gereklilikten ziyade amatör şefler ve evde yemek yapmayı sevenler için bir hobiye dönüşebiliyor. Bir bıçağı bileme taşı üzerinde biliçsizce gezdirmek kimisi için terapi niteliği bile taşıyabiliyor. Bununla birlikte elbette bıçaklarını her gün bilemeni gerektiren bir durum söz konusu değil. Bıçaklarının yukarıda bahsettiğimiz soruları sorduktan sonra köreldiğini anladığın anda onları bilemen yeterli olacaktır. Bir bıçağı gereksiz yere ve körelmemişken bilemek, keskinliğine faydadan çok zarar sağlayacağı gibi kullanım ömrünü de bir hayli kısaltabilir. Bıçak bileme sıklığında şeflerin uyguladığı genel kural, paslanmaz çelik şef bıçaklarının 2 ila 4 kullanım arasında bileniyor olmasıdır. Karbon temelli çelikten elde edilen bıçakların - yani aslında çoğumuzun evinde kullandığı bıçak türlerinin - senede bir kez bilenmesi yeterlidir.

Birbirinden kaliteli, şık ve kullanışlı bıçak türlerini N11'de bulabilir ve sana özel Hopi kampanyalarından yararlanarak Paracık kazanabilirsin!

Bıçak Bileme Makinesi

Bıçak Bileme Makinesi Özellikleri ve Çeşitleri

Taş veya benzeri sert partiküllere sahip kaba bir yüzeyi bulunan ve zımpara görevi gören bir aparat ile yapılan bıçak bileme işlemi için birtakım mekanizmalar kullanılır. Bıçağı daha sivri ve keskin hale getiren çalışma mekanizmasına sahip bıçak bileme makinesi bıçak kenarlarını düzeltmek ve cilalamak amacıyla bıçak şeridine sahiptir. Bıçak ve taş arasındaki açı ne kadar küçükse işlem sonrası bıçağın keskinliğini artırmak o derece mümkündür. Ayrıca zımparalı bıçak bileme makinesi üzerinde işlenen bıçağın açısı küçüldükçe yontmak ve şekil vermek kolaylaşır. Bıçak ve makine üzerindeki taşın oluşturduğu kenar açısı bıçağın tutulduğu açıya eşittir. Kama şeklindeki çift kenarlar 20 derecelik bir açı ile simetrik görünüme sahiptir. Bıçak keskinliği artırılmak istendiğinde açının 10 derece azaltılması yeterlidir. Sert kenara sahip bıçaklarda ise yeterli keskinlik için 25 derece veya daha fazlası gerekebilir. Enine kesit yapılarak öğütülmek istenen bıçaklar farklı şekillerde uygulanır. Tıraş bıçağı gibi minimum basınç gerektiren bıçaklarda küçük açılar uygulanırken mutfak bıçaklarında bileme işlemi sonrası daha düşük keskinlik oluşur. Odun kesmek amacıyla kullanılan ve parçalama prensibine göre çalışan bıçaklara sahip aletlerde ise yeterli keskinlik işlenecek malzemeyi dilimlemeye yetecek kadardır. Genellikle kesilecek malzeme ne kadar sertse kenar açısı o kadar yüksek olur.Bıçak bileme makinesi taş bileşenine, bıçak tipine ve keskinliğine, makine türüne göre değişen sonuçlar verir. Bazı metaller diğerlerinden daha keskin sonuçlara sahip olurken farklı makine tipleri bıçakları farklı açı ve işlemler sonucu yeterli keskinliğe ulaştırır. Batı mutfaklarında kullanılan bıçaklar genellikle daha yumuşak çelikten yapıldığından derecelik bir kenar açısı ile keskinleşir. Asya mutfaklarında kullanılan bıçaklarda ise daha sert çelik kullanılır. Bu nedenle derecelik kenar açısı ideal keskinliğe ulaşmaları için yeterlidir. Otomatik bıçak bileme makinesi bıçakları keskinlik seviyelerine göre işleme tabi tutar. Bu noktada bıçakların kullanıldığı ortam özellikleri de öne çıkar. Islak, buzlu, yumuşak ve benzeri yüzey tipleri farklı bileme etkilerini de beraberinde getirir. Bıçağı kullandığınız alanı belirledikten sonra amacınıza yönelik endüstriyel bıçak bileme makinası tiplerinden birini seçerek yemeklerinizi kısa sürede hazırlamaya başlayabilirsiniz.Bıçaklarınızda keskin bir kenar oluşturmak ve mevcut keskinliği korumak için çeşitli araçlar mevcuttur. Elektrikli, el tipi, mini, lazer, tarak, bantlı, manuel, otomatik bıçak bileme makinesi olarak bilinen türleri olduğu gibi bileme taşları ve çelikleri yardımıyla da ideal keskinliği elde etmek mümkündür. Farklı bıçak bileme yöntemleri arasından amacınıza ve deneyim seviyenize uygun doğru aleti seçmek kullanım kolaylığı sunarken işlemlerinizin daha seri şekilde tamamlanmasını sağlar. Profesyonel elektrikli bıçak bileme makinesi keskin bıçaklarla verimli bir mutfak deneyimi yaşamanıza imkân tanırken farklı çeşitler hakkında bilgi sahibi olmak doğru kararı vermenize yardımcı olur. Bıçakları bilerken birtakım terimler uygulama sırasında kolaylık sağlayabilir. Taşlama olarak da bilinen eğim bıçak kenarının sahip olduğu şekildir. Kenar bölgesi bıçağın keskinleştirilen alt kısmını ifade eder. Bileme taşı üzerindeki aşındırıcı malzemenin ne kadar küçük veya büyük olduğunu kum belirler. Kum sayısı düştükçe makine taşı o denli büyük olur. Honlama mevcut keskinliği koruma işlemidir. Yeni bir kenar oluşturmak için yapılan bileme işlemi metalin bıçaktan fiziksel olarak çıkarılmasını ifade eder. Talaş ise bileme işleminden sonra dökülen metal parçacıklarıdır. Tüm bu özellikler bileme makinesinin türüne göre değişseafoodplus.infou bıçak bileme makinesi bıçak üzerinde kenar oluşturmak, keskinleştirmek ve honlamak için iki veya üç aşamalı işlem uygular. İlk adımda kör bıçakları keskinleştirmek için kaba kum kullanır. Sonraki adımda keskin bıçakları honlamak için ince kum tercih edilir. Bileyici makine bileme motoru sayesinde bileme taşlarını döndürür, bıçak dönen taşların arasındaki boşluktan geçtikçe keskinleşir. Bıçak bileme makinesi elektrikli modellerin çoğunda kullanıcıların ideal açıyı yakalamasına yardımcı olan kılavuzlara sahiptir. Elektrikli bileyicilere benzer şekilde el tipi bileme makineleri keskinleştirme işlemini basitleştirse de daha az yuvaya sahip olduklarından fonksiyonları sınırlıdır. Taşınabilir özellikleri sayesinde küçük boyutlara sahiptir. İşlem sırasında bıçak yüzeye sabitlenir, bileme makinesi sabitlenen bıçağın üzerine oturtularak bıçak uzunluğu boyunca hareket ettirilir. Taşınabilir özelliğe sahip bir diğer bileme yöntemi matkap bıçak bileme aparatı ile gerçekleştirilir. Böylelikle elektrikli matkaplarınızı portatif bir aparat ile keskinleştirebilir, vakit kaybetmeden işleminize devam edebilirsiniz. Ev tipi bıçak bileme makinesi bileme taşları ve honlama çeliklerinden oluşur. Alüminyum oksit, silikon karbür veya farklı doğal taşların birleşiminden meydana gelen bileme taşları optimum kesme kenarını elde etmek için karıştırılmış elmas aşındırıcılara sahiptir. Honlama çelikleri ise keskinliği arttırmaktan çok, bıçağın farklı kesim türlerinde de işlev görmesini ve farklı bir stile sahip olmasını sağlar. Yaygın olarak kullanılan dört honlama tipi bulunur. Normal veya düzenli kesilmiş modeller yüksek oranda çelik içerdiğinden sık kullanılır. Elmas çelikler elmas aşındırıcı içeren kaplamaya sahiptir. Kombine kesim çelikler honlama için pürüzlü ve pürüzsüz yüzeyi bir araya getirir. Seramik kesim çelikler ise yapısı sayesinde bıçağın bileme sırasında doğru şekilde hizalanmasına yardımcı olur.

Bıçak Bileme Makinesi Nasıl Kullanılır?

Bıçaklar, sürekli kullanıma sahip herhangi bir alette olduğu gibi körelmeye müsaittir. Keskinleştirmenin ideal yollarından birisi ise elektrikli veya manuel bileme aletlerini kullanmaktır. Söz konusu keskin ve sivri uçlu bir alet olduğundan nasıl bileneceğini ve hangi işlemler ile performansının yükseltilebileceğini bilmek bıçağı güvenli şekilde keskinleştirmenizi sağlar. Özellikle et gibi bazı lifli ve yumuşak ögeleri kesmek için daha fazla baskı uygulanması gerekebilir. Bu uygulama sırasında bıçağın kayma ihtimali vardır. Birtakım kolay ve pratik girişimler mekanik cihaz farklılıklarından bağımsız olarak elektrikli bıçak bileyici kullanımına izin verecektir. Elektrikli veya pilli bıçak bileme makinesi içerisinde bulunan diyagram listesini içeren sayfa makineye ait parçaların ve düğmelerin gösterildiği kılavuzdur. Bileme bıçakları soldan sağa doğru çalışır. Bu nedenle açma ve kapama düğmesi kullanıcıya bakan tarafa dönük olmalıdır. Makinenin ön yüzünde açma-kapama düğmesi bulunur. Makine talimatlarına uygun olarak cihaz prize yerleştirildikten sonra makine seviyesi belirlenir. Bileme çarkında 1, 2, 3 olarak belirlenen bileme dereceleri bulunur. Çarklar farklı kalınlıklarda olabilse de her seviyede iki bileme yuvası vardır. Bunun nedeni bileyicinin tek seferde bıçağın yalnızca bir tarafını keskinleştirmesidir. Bıçak bileme makinesi profesyonel veya manuel olabilir. Yine de 3. aşama ve ekstra ince kademe her iki tarafı aynı anda keskinleştiren çaprak tekerlekleri çalıştırıseafoodplus.info seviye olarak bilinen 1. aşama oldukça kör olan veya biraz daha keskin olması gereken bıçakları keskinleştirir. Yavaş hareketlerle işlenen bu seviyede bıçağın kenarı çabuk inceleceğinden dikkatli bilemek önemlidir. 1. aşamada bileme 1 ila 2 haftadan daha uzun süre kullanılmış ve körleşmiş kenarlar için uygundur. 2. aşama bıçağı hafifçe keskinleştirmek ve düzeltmek amacıyla uygulanır. Bıçak daha keskin bir kenara sahip olurken aynı zamanda tonlanır. Keskinleştirme işlemi olmadan bir hafta kullanılan bıçaklar için uygulanan seviyedir. 3.aşama bileme bıçağını neredeyse jilet keskinliğine getirmek üzere uygulanır. Bıçak üzerindeki mikro çapakların temizlenebilmesi için bıçak parlatılmış olur. Özellikle sık kullanılan bıçakların kenar hassaslıklarını korumak için 3. aşamanın 3 ila 4 günde bir tekrarlanması gerekir.

Yaygın Eğim Türleri ve Bıçak Açıları

Eğim ve taşlama bıçak kenarını belirleyen işlemlerdir. Kenar özellikleri bıçağı ne için kullanmayı düşündüğünüze veya bıçağın ne kadar keskin ve güçlü olmasını istediğinize bağlı olarak değişir. Eğim türleri kapsamlı bir etki yapabileceği gibi diğer eğimlerle birleştirilerek uygulandığında da kenar özelliklerini belirlemenize yardımcı olabilir. Dışbükey eğim orta derecede keskinlik verir. Bıçağı daha güçlü hale getirmek için kenarın arkasından daha fazla metal yüzeye sahiptir ve kıvrımlı bir konik şeklindedir. Bu tür eğimi bileme taşı üzerinde oluşturmak için profesyonel bir kullanım gerektirir. Keski eğimi bıçağın yalnızca bir tarafını taşlarken diğer tarafının düz kalmasını sağlar. Keski eğimler özellikle sert çeliğe sahip bıçaklara keskin bir kenar verir. Ayrıca eğimin hangi tarafta olduğuna bağlı olarak sol ve sağ el çeşitleri bulunur. Bileşik veya çift eğim bıçağı daha ince tutmak ve kesme kabiliyetini iyileştirmek için kullanılır. Diğer eğimler kadar keskinlik sunmasa da bıçağa güç ve esneklik verir. Düz eğim bıçağın omurgasından başlayan konik şekli ifade eden eğim tipidir. İşlem sırasında çıkarılan metal miktarı nedeniyle oluşturulması zordur. İçi boş eğim son derece keskin ve ince bıçak kenarı oluşturmak için içbükey şekli verir. V eğim olarak bilinen tür ise konik şekli bıçak omurgası yerine ortasından başlatır. Çeşitli mutfak bıçaklarının üzerinde bulunan bu tür eğim kesme yeteneğini arttırmaktan çok, bıçağa kalıcı bir kenar sağlar.Bıçak açısı ölçüleri bıçağın her iki tarafının keskinleştirildiği açıyı temsil eder. Açı büyüdükçe bıçak daha güçlü ve dayanıklı olur. derecelik açılar dilimleme için kullanılan bıçaklarda bulunur. Doğrama fazla güç gerektirdiğinden derece açılar bıçağa bu görevi gerçekleştirmek için gereken gücü ve dayanıklılığı sunar. derecelik açılar avcılıkta, cepte ve diğer dış mekânlarda kullanılan bıçak türlerinde bulunur. Bu tür bıçaklar mutfak bıçaklarının kullanımının zor olduğu koşullarda, geniş bıçak açısında kesme ve dilimleme yeteneği verir. derecelik açılar mutfak bıçaklarının çoğunda sık kullanılan araçlardır. Sebze, meyve, et, peynir kesme işlemi sırasında keskinlik ve dayanıklılık arasında hassas bir denge kurar. Aşçı, kemik çıkarma ve oyma bıçaklarının tümü bu aralıktaki açıları yaygın olarak kullanır. derecelik açılar fileto ve soyma gibi son derece keskin olması gereken bıçaklar için ayrılır. Bu aralıktan daha düşük bıçak açıları jiletlerde mevcuttur.

Elektrikli Mini Bıçak Bileme Makinesi Avantajları

Bıçakları nasıl ve ne tür aletlerle keskinleştirebileceğinizi öğrenmek temel bir pişirme becerisidir. Keskin bir bıçak yiyecekleri kesmek veya dilimlemek için daha başarılı sonuçlar verir. Aynı zamanda daha hızlı ve güvenli çalışmanıza olanak tanır. Alanında profesyonel aletlerle çalışmak mutfakta daha keyifli vakit geçirmenizi sağlarken yemek hazırlığınızı kolay ve pratik hale getirir. Daha birçok avantajı farklı bıçak bileme makineleri ile mümkündür. Keskin bıçaklar kör olanlara göre kesmek için daha az kaba kuvvete ihtiyaç duyar. Daha az kuvvet yiyeceğe daha az zarar verilmesi anlamına gelir. Özellikle sebzelerde taze görünümü korumak ve renk değişikliğini önlemek için keskin bir bıçak kullanılması önemlidir. Bileme sonrası yeterli keskinliğe ulaşan bir bıçakla hangi tür gıda olursa olsun kaymadan işlem yapabilirsiniz. Keskinliğin derecesi bıçağın yiyecek içinde nasıl hareket ettiğini kontrol etmeyi, dilimlemeyi ve doğramayı kolaylaştırıseafoodplus.info bıçak bileme makinesi bıçakları keskinleştirmek için kullanılan cihaz türlerinden biridir. Diğer bileme makinelerinden daha yüksek maliyetleri bulunsa da su taşına sahip bileyiciler bıçaklarınıza uzun kullanım ömrü sunar. Bıçaklarınızı kendiniz bilediğinizde kullanma şeklinize uyacak kenar eğilimini kontrol edebilirsiniz. Kendi bileme işleminizi yaparak kesme kenarının inceliğini ayarlayabilir, ihtiyacınıza uygun keskinlik seviyesini elde edebilirsiniz. Bıçak bilemek oldukça kolay ve kısa sürede biten bir işlemdir. Kör bir bıçağı elektrikli veya manuel bileme cihazları ile dakikalar içinde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Bıçak Bileme Makinesi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeterli keskinliğe sahip bıçaklar işlem sırasında daha az çaba, el, bilek ve kol yorgunluğu sağlarken aynı zamanda daha akıcı hareket etmenizi sağlar. Ezmek yerine hassas kesim gerektiren dilimleme işlemlerinin zahmetsizce yapılmasına imkân tanır. Aralarından seçim yapacağınız birkaç temel makine stili vardır. Sizin için doğru, bütçenize uygun cihaz türü ve bunları hangi sıklıkta kullandığınız bakımı, kullanım alanı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Seçimlerinizi yapmadan önce bu faktörleri ve bıçak özelliklerini bilmek önemlidir. Manuel bileyiciler oldukça hafiftir ve bıçağı bir veya daha fazla aşındırıcı yuvadan çekerken tezgahın üzerinde sabitlemeye yarayan bir tutamağa sahiptir. Bu tutamak bıçağın her iki tarafını aynı anda keskinleştirmenize yardımcı olur. Elektrikli bileyiciler bıçağı makinede nazikçe hareket ettirirken keskinleştirmek için motorlu aşındırıcı diskler veya tekerlekler kullanır. Çoğu modelde iki veya üç aşınma seviyesi vardır. Yüksek seviyeler yeni bir kenar yaratırken birinci veya üçüncü seviye kenarın iyileştirilmesini ve hizalanmasını sağlar. Bileme taşları geleneksel keskinleştirme yönteminde bıçağı yüzey boyunca ileri geri kaydırırken kenarı hafif bir açıyla yatay olarak tutabilirsiniz. Bu yöntem genellikle daha çok zaman ve kuvvet ister. Bileme ve honlama çubukları aynı görünse de farklı çelikleri içerir. Honlama çubukları çelikten veya ince seramikten yapılır. Bileme çubukları ise bıçağınızdan bir miktar metal çıkaran ve hafifçe keskinleştiren daha pürüzlü bir yüzeye sahiptir.Bıçaklarınızı ne sıklıkla keskinleştirmeniz gerektiği onları nasıl kullandığınıza bağlı olarak değişir. Evde kullanılan çoğu bıçak için yılda iki veya üç kez bileme yapmak yeterliyken restoranlarda kullanılan bıçaklar daha sık aralıklarla bileme işlemine tabi tutulabilir. Batıda kullanılan bıçak türlerinin çoğu 20 derecelik bir açıya ihtiyaç duyarken Japon tarzı bıçaklar 15 derecelik açı ile keskinleştirilir. Bu noktada bıçak bileme makinesi tavsiye eden kullanıcılara ait değerlendirmelere göz atarak doğru makineye ulaşabilirsiniz.

Hesaplı Bıçak Bileme Makine Fiyatları Trendyol’da

Farklı çalışma şekline sahip birçok bileme makinesi bulunur. Makineler uyguladıkları işlem, motor özellikleri ve markaya göre değişen fiyatlara sahiptir. Elektrikli bileyiciler bıçağı doğru açıda yönlendirir ve farklı bıçak türleri için değiştirilebilir özelliğe sahiptir. Özellikle yeni başlayanlar için başarılı sonuçlar veren elektrikli bıçak bileme makinası yorum ve fiyatları Trendyol üzerinden incelenebilir. Elektrikli bıçak bileme makinası fiyatları manuel bileme aletlerine göre yüksek aralıklara sahiptir. Uzun ömürlü ve pratik bileme işlemleri için tercih edilen motorlu bileyiciler ile mutfaklarınızda yapacağınız hazırlıkların süresini yarıya indirebilirsiniz. Bileyicilerin sahip olduğu taş özellikleri ve aşama seviyeleri de fiyat değişikliğine neden olan faktörler arasındadır. Aşama seviyesi bulunmayan bazı bileme makineleri daha düşük fiyat aralıklarına sahip olabilir. Bu noktada kullanım amacınızı belirlemek önemlidir. Sık kullanılmayan bıçaklar için standart bileme makineleri yeterli olabilir. Trendyol, tüm bıçak bileme makineleri ile ilgili farklı seçenekler sunar. En iyi markalara ait kaliteli bileme makineleri için ürün seçeneklerini inceleyebilir, kampanyalı modellerle hesaplı alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir