dizel araç neden gaz yemez / Dizel Araç Gaz Yemiyor

Dizel Araç Neden Gaz Yemez

dizel araç neden gaz yemez

Araç İncele

Dizel araç neden gaz yemez:Dizel araçların gaz yememesi sorunu bazı kişilerin başına gelen problemlerin arasında yer almaktadır. Bu noktada farklı birçok nedenin bulunduğunu hemen ifade etmek gerekmekte. Özellikle otomatik ya da düz vites olup olmamasına bağlı olarak da sorunu netleştirmek önemlidir.

Otomatik Vitesli Dizel Araçlarda Gaz Yememe Sorunu

Dizel araç neden gaz yemez:Otomatik vitesli dizel araçlarda gaz yememe sorunu aslında çok sık karşımıza çıkıyor. Bunu bir problem olarak tanımlamak kesinlikle mantıklı değildir. Çünkü özellikle DGS olarak bilinen şanzımanda bunun normal olduğunu görmekteyiz. Bu tip taşıtlarda çok hızlı bir biçimde ve aynı zamanda aniden gaza yüklemek demek aracın gaz yememesi demektir. Yani taşıt hareket etme konusunda çok geç kalabilir. Sistemden kaynaklı bir durumdur ve problem değildir. O yüzden yapılması gereken şey çok açıktır. O da bir kerede gaz vermek yerine bunu yavaş yavaş tamamlamaktır. Bu sayede taşıtın hareket ettiğini görebilirsiniz.

Mazot Bir Neden mi?

Dizel araç neden gaz yemez: Düz vitesli dizel araçlarda gaz yememe sorunu daha farklı ve aynı zamanda problem olarak tanımlayabileceğimiz sorunlardan dolayı ortaya çıkabilmektedir. Bu noktada birçok kişinin aklına gelen şey yakıttır. Ancak mazot veya yakıt ile bunun bir alakasının olmadığını söylemek gerekmektedir. Çünkü temel gerekçe yakıt filtresinde olabilir. İşte bu yüzden hemen yapılacak olan işlem aracın ilgili kısmının temizlenmesidir. Bazı durumlarda bunun değiştirilmesi de söz konusu olabilmektedir. Duruma göre hareket etmekte fayda vardır.

EGRValfı Sorunu

Dizel araç neden gaz yemez:Dizel aracın gaz yememesi nedenleri arasında genellikle birçok kişinin aklına gelen en son yer EGRvalfı olarak tanımlanmış özel parçadır. Ancak çoğunlukla sorunun asıl kaynağının ilgili parça olduğunu ifade etmek lazım. EGRvalfı özel bir göreve sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Buna göre silindirlerin iç kısmından egzoz gazları atılır. Bunun daha sonra temiz olan havayla karışması gibi bir durum ortaya çıkar. Sistem bunu silindirlere başarılı bir biçimde geri döndürmektedir. Burada görülen bir arızadan dolayı aracın gaz yememesi oldukça normaldir. Genellikle parçanın değiştirilmesi sayesinde sorunun ortadan kalktığını görmekteyiz.

Yakıt Pompası Arızası

Dizel araç neden gaz yemez:Dizel araçlarda gaz yememesi olarak tanımlanmış olan sorunun daha farklı bir nedeni daha vardır. O da yakıt pompası üzerindeki arızadır. Bu parça dizellerin yanı sıra aynı zamanda benzinli olanlarda da yer almaktadır. Temel görevi ise mazotun hemen ve hızlı bir biçimde depo kısmından alınması, sonrasında motora doğru yollanmasıdır. Bu açıdan bakıldığı zaman çok hayati derecede bir öneme sahip olduğunu görmekteyiz. Buradaki en ufak bir sorunun sonrasında araç gaz yemez. Buna ek olarak taşıtın normalden çok daha geç bir biçimde çalışması gibi bir sonuç da vardır. Hatta zaman zaman problemin boyutuna göre aracın hiçbir şekilde çalışmaması, çekiş sırasında düşüklüğün yaşanması gibi şeylerin de ortaya çıkması söz konusu olabilmektedir. O halde yapılacak işlem çok net ve bellidir. Bu da yakıt pompasının değiştirilmesidir.

Enjektör Arızası

Dizel araçlarda gazın yememesi sorununun en son olarak enjektör kaynaklı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Dizel taşıtların tümünde ilgili sistem öne çıkar. Bunun farklı nedenlerden dolayı tıkanması halinde gaz yememe problemi kesinlikle kaçınılmaz bir hal almaktadır. İki değişik şekilde tamir edilmesi mümkündür. Bunlardan birisi temizleme iken diğer ise ilgili parçanın yenisi ile değiştirilmesidir.

Bir önceki yazımız olan Dizel Araç Neden Fazla Yakmaya Başlar başlıklı makalemizde araç incele, araç inceleme ve funduszeue.info hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yaz
Oca 28,

Araba gaz yemiyor stop ediyorsa sakın bunları yapmayın!

Araba gaz yemiyor stop ediyorsa nedenlerini ve çözümlerini detaylıca öğrenmek için doğru yerdesiniz. Araba Neden Gaz Yemez sorusu başta olmak üzere araba gazı ile alakalı akıllara gelebilecek tüm soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik. Ayrıca yazımızın sonunda gaz yememe sorunun çözümlerini izleyebileceğiniz bir de video paylaştık. Daha iyi anlayabilmek adına mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Araba Neden Gaz Yemez?

Arabaların gaz yememesi esas itibariyle ciddi bir sorun olmanın yanında oldukça farklı nedenden kaynaklanan bir sorun olduğunu göstermektedir. Bunların en başında ateşleme sistemindeki arızalar gelmektedir. Eğer ateşleme bobininde bir problem bulunuyorsa yakıt yanma odasında yanmadan dışarı atılmaktadır. Bu durum da araç gaz yemiyor anlamına gelmektedir.

Araba gaz yemiyor stop ediyorsa

Ateşleme bobinindeki arıza otomobilin servisteki rutin kontrolü esnasında bu parçanın da kontrol edilmesi ve ortalama her bin km de bir değiştirilmesi gerekmektedir.

Araçların bir diğer gaz yememe sorunu ise buji kablosu ve bujilerden kaynaklı olabilir. Eğer araba çalışıyor ama gaz yemiyor ise buna buji kablosu ve bujilerdeki arızlarda neden olmaktadır.

Arabanın gaz yememesinin önemli bir başka nedeni de Filtre Tıkanıklığıdır. Bu durumda yakıt ihtiyacı karşılanamamaktadır.

Araba gaz kesiyorsa pompa ve basınçta sorun yaşanıyor olabilir. Yakıt pompa bar değeri belli bir seviyenin altına düştüğüne bu sorun yaşanmaktadır.

Benzinli araba gaz yemiyor ise bunun nedenlerinden bir tanesi de Rölanti Valf’i ve Motorundaki arızalardır. Bu gibi durumlarda araçların teklemesi söz konusudur. Bu parçanın kontrol ettirilmesi şarttır. Aküde bulunan bir problem de araba neden gaz yemez sorusunun cevaplarından biridir.

Gaz Kelebek Adaptasyonu

Katalitik Konvektörün tıkanması ya da dağılmasıyla atık gaz dışarı atılamaz ve motorun çalışmasında engel oluşturur. Bu problem dizel araba gaz yemiyor devir yükselmiyor sonucunu doğurmaktadır.

Dizel araba giderken gaz kesiyorsa mazot enjektörlerinde tıkanmalar ve arızalara işaret ediyor olabilir. Yakıtın, yanma odalarına yeterince ulaşamaması sonucu araba boğulma ve gaz yememe sorunu meydana gelecektir.

Arabam Gaz Yemiyor Çözümü nedir?

Araba gaz yemiyor tekliyor ise yapılması gereken ilk şey tabi ki araçla alakalı her ciddi problemde olduğu gibi uzmanında yardım istemek olacaktır. Aracın beynindeki arıza kodları serviste okunarak araçtaki sorun net bir şekilde tespit edilecektir.

Araba Gaz Yemiyor İse Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Arabanız tekliyorsa gaz yemiyor anlamını çıkartmak mümkündür. Böyle durumlarda araba gaz yemiyor ise yapılması gerekenler devreye girmektedir. İster dizel olsun ister benzinli isterse LPG hemen her türlü araçta gaz yememe sorunu ortaya çıkabilmektedir. Sırf bu yüzden dahi araçlarını hemen satmak isteyenlerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazladır. İşte gaz yememe sorununun neden olduğu sorusuna ayrıntılı yanıtlar ve çözüm önerileri.

Araba Neden Gaz Yemez?

Şayet aracınızın gaz yememe sorunu mevcutsa bu durumun aracınızın bazı sistemlerinden kaynaklanıyor olabilir. Bundan dolayı gaz yememe sorunu söz konusu olduğunda karşımıza bu sorunun temel kaynağı olarak birkaç sistem arızaları çıkacaktır. Bu arızaları aşağıda sizler için sıralamaktayız;

Gaz yemiyor arızası nasıl anlaşılır?

araba gaz yemiyor arızası

Arabanın Gaz Yememesi Sorunun Ayrıntıları

Aracınızın gaz yememesi sorunu yaşıyorsanız ve bu durumun neden kaynaklandığına dair merak içindeyseniz işte size birkaç ipucu:

Arabam Gaz Yemiyor Ne Yapmalıyım?

Şayet araba gaz yemiyor ise yapılması gerekenler nelerdir sorusunun yanıtını merak ediyorsanız; mutlaka konuda ayrıntılı bilgi edinmeniz şarttır. Bu bağlamda aracın gaz yememesi sorunun çözümü için uzman bir ekipten destek almak gerekmektedir.

Aracın gaz yememe sorunu yaşaması sonrasında yapılacak olan ilk işlem; aracın beyninde yer alan arıza kodlarının bir bilgisayar yardımıyla okunmasıdır. Böylece araçtaki sorunun tam olarak ne olduğu konusunu doğru bir şekilde tespit etmek mümkün olmaktadır.

Şayet yapılan tespit sonrasında 2 numaralı silindirde bir yanma sorunu mevcutsa; öncelikli olarak işe enjektörler, bujiler ve bobinlerin kontrol edilmesiyle başlanır. Böylece sorunun neden kaynaklandığı soruna doğru bir yanıt vererek; anından sorunun çözüme kavuşması mümkün olacaktır.

Araba Gaz Yemiyor

Gaz yeme sorunları olan araçlar için bilgi içerikli makalemiz.

LPG’li Araçlarda Tekleme Sorununun Çözümü Nasıldır?

Şayet LPG ile çalışan bir araç sahibiyseniz ve araba gaz yemiyor ise yapılması gerekenler nedir diye soruyorsanız; aşağıda sıralanan bilgiler faydalı olabilir.

Arabanızda tekleme sorunları olan okuyucularımız için Araba Neden Tekler? makalemizi okumalarını önermekteyiz. Tüm sayfamızda yayınladığımız bilgiler araştırılarak sizlere doğru şekilde sunulduğunu asla unutmayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası