beylikdüzü metro nereden geçecek / beylikdüzü metrosu nereden geçecek - 25/06/ - seafoodplus.info

Beylikdüzü Metro Nereden Geçecek

beylikdüzü metro nereden geçecek

Sefaköy Beylikdüzü-Tüyap metro hattına ÇED onayı verildi. Gerçekleşmesi önünde bir engel kalmayan proje &#;de tamamlanacak.

1,8 milyar liraya mal olacak

Sefaköy Beylikdüzü metro hattı 1 milyar milyon 80 bin TL&#;ye mal olacak.

Yaklaşık 4 yılda tamamlanacak  kilometre uzunluğundaki metro hattında Sefaköy dahil 11 durak olacak.

Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı güzergahı da netleşti

Metrobüs hattına ve Sefaköy Başakşehir Havaray Hattına entegre olacak şekilde planlanan proje Avrupa Yakası ulaşım ağının en önemli metrosu haline gelecek.

E-5 Karayoluna paralel çalışacak hat ile konutlaşmanın giderek arttığı Beylikdüzü ve çevresindeki trafiğin rahatlatılması planlanıyor.

Küçükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinden geçecek olan Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı projesinin ilk durağı Sefaköy istasyonunda yer alıyor.

Metro hattı, Cihangir, Ambarlı arasındaysa e5 güzergahından kopup Esenyurt&#;un içlerine doğru ilerliyor. Ambarlı&#;dan itibaren yeniden e5 güzergahına inen hat Tüyap&#;a kadar devam ediyor.

İşte yer alacak istasyonlar:

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı&#;nın 11 duraktan oluşan güzergahı şu şekilde;

  1. Sefaköy
  2. Cennet
  3. Reşitpaşa
  4. Avcılar Merkez
  5. Cihangir
  6. Mustafa Kemal
  7. Ambarlı
  8. Yakuplu
  9. Beylikdüzü
  10. Yıldırım Beyazıt
  11. TÜYAP

 

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

kaynağı değiştir]

İstasyon yapıları genellikle birbirleriyle aynıdır. Platfrom tünellerinin ortasında orta hol tüneli bulunmaktadır. Bu tünelde asansörler bulunmaktadır. Ayrıca tünelin uçlarında yürüyen bağlantı tünelleri de bulunmaktadır. Bu tünellerin tamamı aç-kapa yapıdaki konkors binasına bağlanmaktadır. Bu binada, bilet holü, teknik alanlar ve girişler bulunmaktadır. Birçok istasyonda ise konkorsa yaya altgeçitleri bağlanmaktadır.

Görseller[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir