tavada kadayıf nasıl yapılır / Tavada Kadayıf Böreği Tarifi | Bizim Tarifler

Tavada Kadayıf Nasıl Yapılır

tavada kadayıf nasıl yapılır

Seramik Tavada Tel Kadayıf Böreği Tarifi

Sevgili hanımlar, herkese Günaydın, güzel, neşeli bir hafta dilerim. Bugün ilk tarifimizi değişik bir pişirme yöntemi ve değişik bir malzeme ile hazırlayacağız. Pişirme yöntemimiz son günlerin gözde malzemesi seramik tavalar ve malzememiz ise kadayıf&#;. Kadayıfın neresi farklı demeyin, hepimiz biliyoruz ki kadayıf tatlı malzemesidir ama bugün kadayıftan börek yapacağız, kolay gelsin hanımlar&#;

Bu arada geçen hafta en son İğneli Yaş Kek Tarifini sizlerin damak tadına sunmuştum, gözden kaçıranlar için mutlaka sevdiklerinize ikram edin derim.

MALZEMELER

  • gr. Tel kadayıf
  • su bardağı süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytin yağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

tel kadayıf börek

İÇ MALZEMESİ

tel kadayıf böreği

Seramik Tavada Tel Kadayıf Böreği Tarifi

  1. Kadayıfı bir kabın içerisine alın ve üzerine zeytin yağını gezdirin.
  2. Kadayıfları eliniz ile küçük küçük parçalara ayırın.
  3. Kadayıfın yarısını tavaya alın ve kenarlarını biraz yükseltin.
  4. Üzerine dilimlediğiniz kaşar ve sucukları dizin.
  5. Ardından kalan kadayıfı da kaşar ve sucukların üzerine yerleştirin ve eliniz ile sıkıca bastırın üzerine.
  6. Küçük bir kavanozun içerisine yumurta, tuz ve sütü koyun ve kapağını kapattıktan sonra iyice çalkalayın.
  7. Bu karışımı tavadaki kadayıfın üzerine gezdirin.
  8. Ocağın büyük gözüne tavayı oturtun ve ocağın altını kısın.
  9. Alt tarafı kızardığında ters çevirerek diğer tarafını da kızartın.
  10. İki tarafı da kızaran böreği ocaktan indirin.
  11. Biraz dinlendirin ve tavadan çıkarın.
  12. Dilimleyerek servis yapın.

tel kadayıf böreği tarifi

tel kadayıf börek

Afiyet olsun&#;

Etiketler:kadayıf tarifleri

Tavada Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe severler bu tarifi kaçırmayın, orijinal künefe lezzetini aratmayan çok pratik ve lezzet garantili künefe tarifimizi denemenizi öneririz :)

Gelelim künefe nasıl yapılır?

tatlının şerbeti için 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şeker tencereye alınarak 15 dakika kaynatılır ve

soğumaya bırakılır.

x gr taze kadayıf küçük küçük kesilir.


Kadayıfların üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı dökülerek güzelce harmanlanır. Tüm kadayıflar

tereyağı ile yağlanana kadar bu işleme devam edilir.


x gr mozarella peyniri dilimlere ayrılır. Dilerseniz farklı tuzsuz peynir de tercih edebilirsiniz.


2 yemek kaşığı
oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına 1 yemek kaşığı pekmez eklenir ve karıştırılır.

Tavanın tabanına pekmezli tereyağı sürülür.

Kadayıfların yarısı tavaya alınarak her yeri kapatacak şekilde yerleştirilir ve el ile üzerlerine

bastırılır.

Kadayıfın üzerine mozeralla peyniri dilimleri yerleştirilir.

Kalan kadayıflar ile peynirlerin üzeri kapatılır.

Kadayıfların üzerine el ile bastırılarak sıkılaşması sağlanır çevirme kapağı ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Son olarak çevirme kapağının yüzeyi de yağlanarak pişirme aşamasına geçilir.

Ocağın küçük bölmesi kısık ayarda açılır, tava yerleştirilerek altı kızarana kadar pişirilir. Pişirme aşamasında zaman zaman tavayı sağa sola, ileri geri yerleştirerek ateşin farklı bölümleri de ısıtmasını sağlayabilirsiniz.

Alt kısmı kızaran kadayıflar çevirme kapağı yardımı ile tavadan alınır.

Tavanın tabanına pekmezli tereyağında sürülür ve kapaktaki tatlı tekrar tavaya alınır.

İkinci yüzeyi de kızaran tatlı ocaktan alınarak hemen şerbetle buluşturulur.

Hazırladığımız şerbetin yarısı tatlının üzerine gezdirilir ve sıcak sıcak bekletilmeden servis edilir.

Dondurma ve antep fıstığı künefeye çok yakışıyor, bu şekilde servis etmenizi tavsiye ederiz.

Kadayıfı en çok çıtır çıtır seviyorsanız evlerimizde yaptığımız klasik kadayıf yerine dışı çıtır çıtır, tatlıcılardaki yöntemi evde yaptığım bu kadayıf tarifimi deneyin. Arasına ceviz yerine dil peyniri veya künefelik eriyince uzayan taze tuzsuz peynir döşeyerek künefe de yapabilirsiniz.

Youtube Kanalımdan Beni Takip Edin: funduszeue.info?add_user=nuraltan
Malzemeler: (yaklaşık cm. lik bir tava için)

  • gr. taze tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (iyice oda ısısında yumuşamış)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 büyük kase ceviziçi
  • Şerbeti için
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • damla limon suyu

tavadacevizlikadayifw

Yapılışı:

  1. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Altını iyice kısıp 15 dakika daha kaynatın, limon sıkıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfı ince ince bıçakla kıyın veya iki üç seferde koyarak robottan geçiriin (robotu biraz zorlayabilir bilginiz olsun:)
  3. İyice yumuşamış tereyağını pekmezle karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya yarısını bolca sürerek yağlayın.
  4. Kadayıfı çok kalın olmayacak şekilde kadayıf ile kaplayıp iyice bastırın. (kadayıf biraz artabilir göz kararı ayarlama yapın)
  5. Cevizi her tarafına serip tekrar kalan kadayıfla bir kat daha oluşturun ve bir tas veya bardak tersiyle iyice bastırın (videomu izleyin)
  6. Tavayı büyük ocağa alıp kısığa yakın orta ateşte altı her tarafı iyice kızarana kadar pişirin. Arada üstten bastırarak iyice kızarmasına yardımcı olun.
  7. Bir kapak veya tepsinin tersi yardımıyla kadayıfı ters çevirin.
  8. Kalan yağı tavaya yayıp kadayıfı kaydırın ve ikinci tarafını pişirin.
  9. Pişen kadayıf tatlınızı servis tabağına alın 10 dakika dinlendirin.
  10. Oda ısısına gelmiş şerbeti döküp dilimleyin. Dış kısmı çok kıtır olduğundan şerbeti çekmesi için biraz bekletebilirsiniz. Hemen yiyecekseniz hem tatlı hem şerbet sıcağa yakında dökülebilir.

 

İlgili Tarifler

teflon tavada kadayıf


Teflon Tavada Kadayıf Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
gr. Çiğ Tel Kadayıf
80 funduszeue.info Tereyağı
50 gr. Ceviz İçi
Teflon Tava (24 cm.)
1 Su Bardağı Toz Şeker ( ml.)
1 Su Bardağı Su ( ml.)
1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Ön Söz:
Teflon tavada ceviz içli kadayıf tatlısı favori tatlılarımdan biridir. Sebebi ise, malzeme ölçülerinin tam olarak tutuyor olmasıdır. Bu yüzden; ocak üstü teflon tavada kadayıf tatlısı yaptığımda tek seferde biter gider, bereketsizdir. Bilirsiniz, 80 gram tereyağını ocak üstünde ılıtırsanız; erimiş tereyağını yemek kaşığı ile ölçtüğünüzde 8 yemek kaşığı dolusu tereyağı olduğunu görürsünüz. Bütün sıvı yağların bir kaşığı 10 gr. gelir. İşte erittiğiniz tereyağından iki kaşığını (yani, 20 gramını) teflon tava tabanının yağlanmasında kullanacaksınız, unutmayın. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Buruşmuş tel kadayıf açılacak ve cm. boyunda kesilecek. Ceviz içi iri kıyım doğranacak. Tereyağı bir kap içinde fazla ısıtılmadan eritilecek. Teflon tava tabanı eritilmiş tereyağından iki yemek kaşığı dolusu alınacak ve yağlanacak.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan şerbet içine 1 çay kaşığı dolusu limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından ocak ısısı düşük ısı konumuna ayarlanacak. Tencere 10 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

tavada cevizli kadayıf

Maharetini Göster:
Yağlanmış teflon tavaya kadayıfın yarısı ( gr.) el ile bastırılarak yayılacak. Üzerine ceviz içi serpiştirilecek. Kalan kadayıfın yarısı ceviz içi üzerine yayılacak ve avuç içiyle bastırılarak düzeltilecek. Üzerine eritilmiş ılık tereyağı gezdirilecek. Tava ocağın büyük gözü üzerine alınacak ve orta ateşte 8 dakika süre ile kızartılacak. Süre bitiminde kadayıf bir tabak ile ters çevrilecek, çevrilen yüzü 6 dakika kızartılacak ve ocaktan alınacak. Kadayıf bir kap içine alınacak ve üzerine sıcak şerbet gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
funduszeue.info


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası