özel eğitim okulları ne zaman açılacak / Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği

Özel Eğitim Okulları Ne Zaman Açılacak

özel eğitim okulları ne zaman açılacak

Özel okulların açılış tarihi belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni çalışma takvimine göre 28 Eylül’de başlayacak eğitim-öğretim yılının 17 Haziran’da sona ereceğini duyurdu.

Çalışma takvimi onaylanmamış olan özel öğretim kurumları ise, devlet okullarıyla birlikte 28 Eylül’de açılacak.

MEB'in yeni takvimini açıklamasıyla gözler özel okulların açılış tarihlerine çevrildi.

Özel okullar ne zaman açılacak? 28 Eylül'de mi yoksa kendi belirledikleri tarihte mi. MEB'den konuyla ilgili beklenen açıklama geldi.

Resmi okullar takvimini uygulayan özel okullar 28 Eylül’de, daha önce valilikten farklı takvim onaylatanlar ise onaylanan tarihlerde açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla gönderilen yazıya göre, 21 Ağustos’tan önce çalışma takvimlerini valiliklere onaylatan özel okullar kendi belirledikleri tarihte eğitim-öğretime başlayabilecek.

Son Dakika Haberleri

&#;zel eğitim okulları ne zaman a&#;ılacak? &#;zel eğitim merkezleri ve &#;zel eğitim sınıfları a&#;ılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Selçuk, tüm anaokulları ve ilkokulların yüz yüze eğitime başlayacağını anaokullarının 15 Şubat'ta, İlkokulların tüm sınıfları ve 8 ila 12'nci sınıfların 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlayacağını belirtirken, özel gereksinimli öğrenciler hakkında da açıklamalar da bulundu.

Özel eğitim okulları açılacak mı?

Bakan Ziya Selçuk, "15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik." açıklamasında bulundu. "1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamasının satır başlıkları:

Sınavların kapsamı 1 Kasım ’ye kadar

*15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlıyoruz. Ders saatlerinde öğrencilerimiz özel izinli sayılacaktır.

*1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler.

*1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak.

*Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, Mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Bu sınavların kapsamı 1 Kasım ’ye kadar geldikleri ders konularını içermektedir.

*Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz.

*Farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecektir.

Öğretmenler Şubay ayı içinde aşılanacak!

*Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır.

*Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak.

Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilerin belirtmesi gerekiyor!

*Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilerimizin durumlarını beyan etmeleri gerekiyor. Bu durumda çocuklarımız uzaktan eğitime devam edecek.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir