golden otur kalk eğitimi / Mükemmel Golden Retriever Eğitim Rehberi

Golden Otur Kalk Eğitimi

golden otur kalk eğitimi

Yavru köpek eğitimi hakkında bilinmesi gerekenler- 8 önemli konu

Yavru bir köpek sahibi olarak hayata adeta yeni bir başlangıç yapmaya karar vermiş oluruz. Diğer yandan büyük bir sorumluluk aldığımızın da farkındayızdır. Çünkü patili dost sahibi olmak evin huzur ve neşesini arttırırken aile hayatına yeni kurallar getirir. Her evin kuralları minik bir yavru köpek ile değişebilir ya da artabilir. Elbette patili dostumuz da bu kurallardan payını alacaktır. Ancak kuralları her iki tarafında hayatına eklemesi için yavru köpeğin eğitilmesi gerekir. Yavru köpek eğitimi hakkında bilinmesi gerekenler oldukça fazladır. Aralarından öncelikli olanlarını ele alarak 8 başlık hâlinde hazırladık. Zamanla her birine sahip olacak ve aranızdaki iletişim gücü sayesinde zor gelen kısımları tek tek eleyeceğinize eminiz.

İçindekiler

Isırmayı önleyin ve izin vermeyin

Köpekler familyası ile oyun oynarken ya da kendilerini ifade ederken birbirlerine şiddet içeren tavırlar sergilerler. Küçük ısırıklar onlar için uyarı ya da oyun anlamına gelir. Bu nedenle ısırma konusuna yönelmeli ve yavru köpek eğitimi için ilk adımı atmalısınız.  Patili dostunuz sizinle oyun oynarken sizi ısırırsa yapmanız gerekenler;

  • Oyunu bırakmak.
  • İlgiyi kesmek.
  • Çiğneme oyuncakları almak.
  • Asla ceza vermemek ya da bağırmamaktır.

Isırma konusunda tepki görmeyen köpek yavruları, yanlış yapmadıklarını anlamadıkları için bu tavırları devam ettirirler. Bu nedenle kendilerine tehdit olarak gördükleri herhangi bir olay karşısında aile üyelerinden birini ya da bir yabancıyı ısırabilirler. Sorunları erkenden önlemek ve başınızın belaya girmesini engellemek için ısırma konusunda taviz vermemelisiniz. Tepkiniz belirttiğimiz gibi patili dostunuza olan ilgiyi kesmek ve oyunu bırakmak olmalıdır. Bazı köpek sahipleri onları ısırma konusunda eğitirler. Ki bu eğitim tam ters yönde olarak ısırmaları içindir. Bunu asla tavsiye etmiyoruz. Onlar zeki canlılardır ve tehdit hissettiklerinde havlamaları gerektiğini bilirler. Ayrıca ısırmaları gerekmez.

Sosyalleşmesini sağlayın

yavru köpek eğitimi

Kedi sahipleri için çok fazla bahçe ya da park gezisi gerekmez. Çünkü birçok kedi türü sadece evde yaşayarak bile zaman geçirebilir. Kısa yürüyüşler onlar için kafidir. Bazıları bunu dahi istemez. Ancak köpekler farklıdır. Onların dışarı çıkması, etrafa kendi kokularını bırakması ve enerjilerini atması gerekir. Birçok köpek cinsi günlük yürüyüşünü yapmadığında sahiplerine sorunlar çıkartır. Ne yazık ki bu nedenle hayatını yoğun geçiren köpek severler, bir patili dost sahibi olamaz.

Yavru bir köpek sahibi olmak, birçok konuda öğretmen olmak, demektir. Yavru köpek eğitimi için ısırma ile birlikte sosyalleştirme konusuna değinmek gerekir. Çünkü asosyal olan köpekler, eve bir yabancı geldiğinde nasıl davranacağını bilemez. Park yürüyüşlerinde sahiplerini zorlar. Herhangi birini gördüklerinde çok fazla havlar ve bu davranışların hepsi belirttiğimiz gibi sadece sahipleri için değil yakınlarda oturan herkes için olumsuz olarak geri döner.

Köpekler farklı parklarda gezmeli, farklı insanları görmeli ve farklı köpeklerle tanışmalı. Veteriner kontrollerinde ya da bakım işlemlerinde asosyal olan köpekler büyük sorunlar çıkartır. Bunu önlemek için karma aşıları tamamlanan köpeklerin her farklılığı tatması gerekir. Köpeğinizin beyin gelişimi de sosyalleşmesi ile birlikte gelişecektir.

Sıçrama eğitimi verin

Yavru köpeklerin en sevimli yanlarından biri sıçramalarıdır. Minik patileri üzerinde durur ve bize doğru sıçrarlar. Ancak bu hareketleri zaman geçtikçe kötüye gidebilir. Bu nedenle henüz bir yavru iken sıçrama konusunda eğitim almaları gerekir. Heyecanlandıklarında, kızdıklarında ya da size bir şey anlatmak istedikleri her an sıçrayacak ya da bacaklarınıza tırmanacaklar. Yavru iken oldukça sevimli olan bu sıçramalar büyüyüp kilo aldıklarında size zarar verebilir ve canınızı yakabilir.

Sevilmeyi öğretin

Okurken biraz tuhaf gibi gelebilir. Çünkü yavru köpekler kimi görürse görsün sevgi seli ile yaklaşıp herkesin neşelenmesini sağlar. Bunun yanı sıra her aile üyesi, patili dostlarını bolca sever ve okşar. Ancak bazen bu yetmeyebilir. Özellikle dışarı çıktıklarında onları sadece görmeye dayanamayan birçok kişi yaklaşıp sevmek isteyecektir. Onlara hak veriyoruz, çünkü bunu biz de sıklıkla yapıyoruz. Her biri öyle tatlı ve öyle şirin ki keşke tüm köpeklere yakın olup hepsini sevebilsek. Ne yazık ki bu mümkün değil.

Park ve veteriner gibi sosyalleşmeleri ya da onlara dokunulması gerektiği anlarda, yabancılara karşı hırlama tarzı hareketler yapmamaları için parklarda yanınızda ödül maması bulundurmanızı tavsiye ederiz. Patili dostunuz, onu sevmelerine izin verdiği süre içerisinde onu bolca övmeli ve onu en iyi ödül maması ile tanıştırmalısınız. Henüz bir yavru iken agresif hareketler sergileyen köpekler yaşlandıkça daha sinirli olabilir. Bu ihtimal oldukça yüksektir.

Tuvalet eğitimi çok önemli!

Aşıları tamamlanana yani dışarı çıkmaya başlayana kadar köpeğinizin tuvalet eğitimini tamamlamasına destek olmalısınız. Bunun için köpek kum kabı ya da çiş pedleri ya da spreylerinden kullanarak eğitimi kolaylaştırabileceğinizi belirtmek isteriz. Erken dönemde yavru köpek tuvalet eğitimi oldukça önemlidir. Aşıları tamamlandıktan sonra dışarı çıkmaya başladıklarında zaten almış olduğu eğitim sayesinde yavru köpeğiniz tuvalet sorununu çok kolay atlatacaktır. Ancak kas gelişimleri tamamlanana dek olası tuvalet kazaları sizleri korkutmamalı. Daima pozitif yaklaşmalı ve ayrıca beslenme kapları ile tuvalet ihtiyaç malzemelerinin farklı yerlerde bulunması gerektiğini unutmamalısınız.

Yavru köpeklerde tuvalet eğitimi bazen zorlu geçebilir. Asla pes etmemeli ve zorlandığınızda eğitime kısa bir ara vermelisiniz. Tuvalet eğitimi konusunda bilgi sahibi olarak eğitimin daha çabuk tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca küçük sürprizleri kolay atlatmak için köpek idrarı nasıl temizlenir gibi önemli soruların yanıtını da erkenden öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Tasma ile gezmeye alıştırın

yavru köpek tasma eğitimi

Elbette köpekler tasmasız gezme hakkına sahiptir. Ancak bunun için parkın güvenli bir alanına gidilmeli ve ardından rahat olması sağlanmalıdır. Ki bunun için eğitimlerini tamamlamış olması gerekir. Rahat ve konforlu yürüyüşler ve geziler için tasma kullanımına alıştırmak gerekir. Çünkü köpekler küçük bir ses duyduklarında ya da bir şey gördüklerinde onu takip etmek için sizi tamamen bırakıp gider. Peşinden gitmek ya da onu yakalamak da hiç kolay değildir. Daima kararlı olduğunuzu bildirin ve geri adım atmayın. Ancak çok sıkıldığında tasmayı çıkartın ve eğitime daha sonra kaldığınız yerden devam edin.

Komutlar öğretin

Bekle, gel, otur ve kalk gibi temel komutları öğrenen yavru köpekler ile sosyalleşmek oldukça keyiflidir. Nereye giderseniz gidin zorluk yaşamazsınız. Bunun yanı sıra sosyalleştikçe sizden daha çok şey öğrenir ve daima kurallara uyarlar. Ancak komut eğitimini dikkatli bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekir. Köpeklerin ilgileri çok kolay dağılır. Hatta bu konu çizgi filmlerde daima yer alır. Bu nedenle eğitim sürelerini kısa tutmalı ve ödül mamalarını unutmamalısınız. Elbette bol bol övgü yapmalısınız.

Tasmaya alıştırmak için eğitim verirken zor zamanlar geçirebilirsiniz. Çünkü tasmadan kurtulmak için elinden geleni yapabilirler. Bu nedenle köpeğinizi dışarı çıkarmadan önce evde tasmaya alıştırmanızı tavsiye ederiz. Odaları gezdirirken tasmasını takın ve onu övün ardından küçük bir atıştırmalık da sunmayı unutmayın.

Mutluluğun eksik olmadığı günlere “Merhaba” dediğinizde omuzlarınıza yüklenmiş olan sorumlulukları da hissettiğiniz anlamına gelir. Yeni aile üyesine vermeniz gereken eğitime erkenden başlayarak ileride yaşanabilecek kaza ya da olumsuzlukları engelleyebilirsiniz. Daima sabırlı olmalı ve patili dostunuza ceza vermemelisiniz.  Yavru köpek eğitimi hakkında bilinmesi gerekenler arasında ceza vermemek en önemlisidir.

Emirleri siz verin

Köpeklerde liderlik önemli bir konudur. Bu nedenle lider kimse onu dinlerler. Köpeğinize sözünüz geçmezse, sizi dinlemez ve zorluk çektirir. Lider olduğunuzu patili dostunuza bildirmek yavru köpek eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır. Aslına bakarsanız, komutlar öğretmeye ya da diğer eğitimleri vermeye çalıştığınızda sizin lider olduğunuzu fark edecek ve eğitimleri daha kolay bir şekilde tamamlayacaktır. Elbette eğitim demek ceza anlamına gelmez. Eğitimleri daima sevgi ile ve onu fazla zorlamadan yapmalısınız.

Kararlılığınız her zaman istikrarlı bir şekilde devam etmeli. Bu yavru köpek eğitimi hakkında bilinmesi gerekenler içerisinde yer alan en önemli detaylardan biridir. Asla tehlikeli hareketler yapmamalı ve ani bir şekilde hareket etmemelisiniz. Patili dostunuz sizden korkmamalı ve sizi tehdit edecek şekilde davranamamalı.

Koşulsuz sevgi ile üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir konu olmadığını belirtmek isteriz. Bazı eğitimler sizi zorlayabilir. Her köpek farklı karaktere sahiptir ve aranızdaki iletişim güçlendikçe hem siz hem de yeni aile üyeniz yeni hayata alışacaksınız. Birbirinizin sevdikleri ve sevmediklerini daha iyi şekilde öğrendikçe hayat daha da kolaylaşacaktır. Bol neşeli ve patili günler dileriz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yavru köpek eğitimi 3. ay itibari ile başlanmalıdır. Ancak karma aşılar tamamlanmadan tuvalet eğitimi verilmelidir. Böylece profesyonel eğitimleri çok daha etkili olacaktır. Eğitimler konusunda aceleci olmamalı ve sabırlı davranmalısınız. Çünkü aceleci davranılan ve eğlenceden uzak olarak verilen eğitimler sonucunda köpek bakımı zor olarak düşünülüyor.

Yavru köpek temel itaat eğitimi, köpekler üç aylık olduklarında başlanmalıdır. Tuvalet eğitimi, komut alma eğitimi, tasma takma gibi pek çok öğretilecek konu var olduğu gibi her birinin üstesinden gelmek mümkün. Bazen zorlayıcı olsa da köpeklerin sevimlilikleri sayesinde eğitimler oldukça keyifli geçer.

Köpeğinizin eğitimlere ne kadar açık olduğunu anlamak için tuvalet eğitimi, ısırmayı önleme ve tasma kullanımı gibi eğitimlerin ilk adımları atılabilir. Uzmanlar köpeklerin eve gelmesi ile birlikte eğitim alabileceklerini belirtmektedir. Ortama alışamayanlar için kısa bir süre beklenebilir. Ancak geneli ilk üç gün itibari ile eğitim almaya hazır bir hâle gelir. Eğitimler ne kadar erken verilirse, hem köpek sahibi hem de yeni aile üyesi için yaşam çok daha huzurlu ve kaliteli olur.

Köpekler için eğitimde herhangi bir yaş yoktur. Köpeğinizin ortama alışması ve aranızdaki iletişimin güçlenmesi ile eğitimlere başlanmalıdır. Köpeğiniz kaç yaşında olursa olsun, ona eğitim verebilirsiniz. Bu konuda sabırlı olmalı ve her şeyi bir anda öğrenmelerini beklememelisiniz. Yavru köpek sahipleri eğitimlere başladığında çok çabuk sıkılıp köpeklerini ihmal etmeye başlayabiliyor. Bu oldukça üzücü bir sonuç.

Yavru köpekler için komut eğitimi ikinci adımdır. İlk olarak tuvalet eğitimi almalı ve ardından komut eğitimine geçilmelidir. Üç aylık yavru köpeklere komut eğitimi oldukça eğlenceli bir şekilde verilir. Otur, kalk ve gel gibi kısa kelimelerle başlamalısınız. Ödül atıştırmalıklarını unutmamanızı ve asla ceza vermemenizi tavsiye ederiz.

Yavru köpek için tuvalet eğitimine ikinci ayda başlayabilirsiniz. Böylece üçüncü ve dördüncü aylarında eğitim sizin için çok daha kolay olacaktır. Diğer köpek sahipleri eğitime yeni başlamışken siz tamamlamak üzere olacaksınız. Ayrıca köpekler küçükken verilen eğitimler daha kalıcı ve kolay oluyor.

Eğitim tasması on haftalık olan bir köpeğe takılabilir. Köpeğiniz henüz dışarı çıkmadan ev içerisinde günlük beş on dakikalık sürelerle tasma ile gezmesini deneyebilirsiniz. Böylece ilk park gezisi daha kolay geçer. İlk geziler genellikle zorlayıcı olabiliyor. Bunu önlemek için evde pratik yapılmalıdır.

Bu içerikler ilginizi çekebilir

Mükemmel Golden Retriever Eğitim Rehberi

Yavru Golden İçin İlk Eğitim Aşamaları;

Bir köpek edinmek ve iyi bir eğitim vermek istiyorsanız, kesinlikle yavru bir köpek almalısınız. Ergen olarak tabir edilen 4 ay 18 ay arası köpekler, daha asi ve öğrenmeye pek hevesli olmayabilir. Oysaki 6 haftalık bir Golden yavrusu bir şeyler öğrenmek ve sizi memnun etmek için can atacaktır. 

Yavru Golden Retriever ilk aşama elbette tuvalet eğitimi olacaktır. Aşağıda tuvalet eğitimi için yapmanız gerekenler verilmiştir.

Tuvalet Alanı Neresi Olmalı?

Öncelikle alan seçimi yapın. Bu alan gözden uzak, yavrunun dikkatini dağıtmayacak, yaklaşık metre kare civarında, hızlı erişim sağlayabileceğiniz bir yer olmalıdır.

Ne Sıklıkta Tuvalete Çıkarmalısınız?

•2 ay bitene kadar rutin her 2 saatte bir, 3 aylık olunca 3 saatte bir,

•Yemeklerden dakika sonra,

•Sabah uyandığında ve gün içinde şekerlemeleri her bittiğinde,

•Akşam uykusundan 20 dakika önce

•Yapmazsa ne yapalım?

Dışarı Çıkardığınızda Yapmazsa;

•En az 20 dakika dışarıda bekleyin,

•Eve girdiğinizde onu tasması ile göz önünde bir yere bağlayın ve tuvalet yapacak gibi dolaştığında hemen dışarı çıkarmak için harekete geçin,

•Kucağınızda oynatın ve yarım saat sonra yeniden dışarı çıkarın

Eve Tuvaletini Yapıyor!

•Evde ya da dışarda istenmeyen noktalara dışkı bırakırken gördüğünüzde hemen elinizi birbirine alkış yaparak vurun ve “ hayır” diye söylenin. 

•Alanı iyice temizleyin,

•Evcil hayvan temizlik malzemeleri ve kovucu ürünleri kullanın,

•Sürekli gözetimde tutun,

•Köpeğiniz düzen ve otorite aşığıdır. Onunla ne kadar düzenli ilgilenirseniz ve otoriter olursanız, tuvalet alışkanlığı elde edecektir. 

Sosyal Bir Golden Sahibi Olmanın Keyfini Sürün

Golden ırkı insanlara çok alışkındır. Buna karşın eğitimleri ciddi bir disiplin ister. Yoksa dışarıda onunla gezemez, sözünüzü geçiremezsiniz. Bunun için düzenli bir eğitim ve sosyalleşme gerekir.

 

Yavru köpekler küçükken ne kadar çok insan ve diğer canlılar ile tanışırsa, o derece olumlu olacaktır.

Sosyalleşme aslında itaat ve komut eğitimi ile birlikte gitmelidir.

 

Tasmanızı doğru tuttun ve atlamaya kalktığında ona “hayır” komutunu verin. 

Karnının tok olmasına, oyun oynamış olmasına ve yorgun olmasına dikkat ederek toplum içine alabilirsiniz. Bu şekilde sokağa ilk çıktığında ki heyecan ve enerjisi olmayacaktır. 

Temel Komutları Öğretmek Ve İtaat

Köpeğiniz ile eğitim aşamaları zevkli olduğu kadar zor da olabilir. Eğitimde en önemli aşama sabırlı olmanızdır. Özellikle Golden yavruları sevimlilikleri ile sizlere karşı çıkmak ve otoritenizi tıkmak için elinden geleni yaparlar. 

Eğitime başlarken,

 

•Tam aç ve tam tok olmadığına dikkat edin.

•Tüm dikkati sizdeyken eğitime başlayın

•Ödül bisküvilerini ya da mamasını yanınızdan ayırmayın

•Dikkatini dağıtacak farklı kişi ve canlıların ortamda olmamasına özen gösterin

•Otur, kalk, yat ve gel gibi komutları yaparken elinizi göreceği şekilde göz temasında tutun.

Kafes Ve Tasma Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dışarı çok çıkıyor ya da bol seyahat ediyorsanız, Golden köpeğiniz için de şartları en baştan hazırlamanızda fayda var. Onunla seyahat etmek ya da dışarda dolaşmak için tasma ya da kafes kullanmanız gerekecektir.

Tasma;

 

•Küçükken boyun olabilir ama büyüdüğünde göğüs tasması tercih edin. 

•Kendi kendine açılan tasmalar yerine, kalın el tasmaları kullanın

•Tasmayı aşağıda ki resimde olduğu gibi tutun

•Köpeğiniz sizi çektiğinde asla peşinden gitmeyin, bu şekilde sizi kontrol altına alacaktır.

•Durmadığı zaman ayağınızla tasmanın üzerine basarak sert baskı uygulayabilirsiniz.

•Sizi dinlememesine, sizi sürüklemesine asla izin vermeyin. Bu konuda kontrol sağlayamıyorsanız, uzman bir eğitmenden destek alabilirsiniz.

Kafes;

 

•Özellikle küçükken kafes işinize çok yarayacaktır.

•Kafes herkesin olduğu bir alanda, mama ve su kabına yakın olarak durmalıdır. 

•Zorla içine sokmak yerine, kafesi açık bırakın ve meraklı yavrunun kafesi kendi keşfetmesine izin verin.

•Tuvalet eğitiminde dışarıdan yapmadan geldiğinde kafes iyi bir seçenek olacaktır.

•Ufak seyahatlerde onu zapt etmeniz kafes sayesinde çok daha kolay olur.

•Yetişkin olmaya başladığında, temel komutları ve tasma kültürünü öğreneceğinden kafesi kullanmayı bırakabilirsiniz.

Davranış Bozukluklarının Giderilmesi

Golden Retriever cinsi köpeklerin en sevdikleri şeylerin başında ağızlarına bir şey almak gelir. Kendi oyuncakları bu işe güzel yarar ancak sizin eşyalarınızı çiğnemeye, ısırıp kaçırmaya başladıklarında sorun büyük olacaktır.

 

Köpeğinize ver ya da bırak komutlarını acil olarak öğretmeniz gerekir. Bunun için eğitim şeklinizi alın. Onun en sevdiği ve daha az sevdiği birkaç oyuncağı derecelendirin. En az sevdiğini atın ve getirip ağzından çıkarmasını sağlayın. Bunu yaptırmak için ona ödül maması ya da daha sevdiği bir şey verin. Bıraktığında iyi pekiştirme yaparak bu davranışı onaylayın ve komutu algılamasına izin verin.

 

Daha fazla sevdiği oyuncağa gelene dek bu egzersizi yapın. Onu da atıp, bırak ya da ver dediğinde itaat ederse eğitim başarılı olmuş demektir. 

 

Havlamak birçok Golden için harika bir eğlencedir. Kedilere, insanlara ya da bazen size havlarlar. Bunun için sus, hayır ya da yapma gibi komutları öğretmeniz uygun olacaktır.

 

Havladığı zaman; 

•İlgisini başka yöne çekin

•Ona asla ödül vermeyin

•Sevmeyin

•Havladığında, sus dediğinizde susmadığında onu yalnız bırakın, ilgilenmeyin

 

Köpeklerde Temel İtaat Eğitimi

KÖPEKLERDE TEMEL İTAAT EĞİTİMİ

İyi bir köpek sahibi olmak için köpek eğitimi çok önemlidir gerek köpeklerde tuvalet eğitimi gerekse köpeklerde itaat eğitimi minik dostunuzla sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Eğitim eksikliği; saldırganlık ve sürekli havlama dahil olmak üzere bir dizi davranış sorununa yol açabiliyor. Ayrıca eğitim eksikliği köpeğiniz için de tehlikeli olabilir;

Örneğin çağrıldığında gelmeyi öğrenmezse, kaybolabilir veya zarar görebilir. Büyüklüğü ne olursa olsun, iyi eğitimli bir köpek, kötü davranışa sahip olandan çok daha hoş bir arkadaştır.

Temel İtaat Eğitimi

Köpeklerde temel itaat komutlarına hakim olmak, sorumlu bir köpek sahibi olmanın hayati bir parçasıdır. Bu temel komutlar, hayvan ve hayvan sahibi arasındaki ilişkide gezinmeyi çok daha kolay hale getirir ve acil durumlarda hem sizi hem de evcil hayvanınızı güvende tutar.

Temel itaat eğitimi özellikle sizler için yararlıdır çünkü köpeğiniz ve sizin uyum içinde yaşamanızı sağlar.

Temel Köpek Eğitimine Ne Zaman Başlamalı?

Temel İtaat Eğitimi

Yavru köpek sahipleri ya da yeni köpek sahiplenmiş insanlar temel itaat eğitimine kaç aylıkken başlayabiliriz şeklinde sorular sormaktadır.

Köpeğinizin temel itaat eğitimine aylıkken başlayabilirsiniz. Özellikle Alabay , Kangal, Rottweiler, Cane Corso, Mastif, Chow Chow, Husky, Samoyed gibi inatçı ve güçlü köpek ırklarında 3 aylık olduğunda temel itaat eğitimi almasını öneriyoruz. Köpeklerin yaşı ilerledikçe itaatlere uymaları ve eğitim almaları zorlaşır çünkü köpeklerin karakterleri oturmaya ve kasları güçlenmeye başlar.

Yavru köpekler hızlı öğrenir ve çevrelerine hızlı bir şekilde adapte olurlar. Bu yaşta merak korkudan ağır basar. Bu kritik dönemde eğitilmezlerse köpek yavruları korkutucu ve agresif hale gelebilir. Ancak ileri yaş köpekler de daha zor olmakla birlikte elbet eğitilebilir.

Köpeğinizi eğitirken; yavruları mümkün olduğunca yeni insanlarla, yeni yerlerde ve hayvanlarla olmasını sağlayın. Evcil hayvanınızın temel komutlarını ve uygun davranışlarını öğretmeye başlayın, ancak hemen öğrenmelerini beklemeyin.

Ustalık aşamalı olarak gerçekleşir. Köpeklerde temel itaat eğitimi yaklaşık 4 hafta sürmektedir ve genel de eğitimlerin üç haftası köpek eğitmenleri ile son hafta ise hem eğitmenimiz hemde sahibi ile geçer.

Temel köpek itaat eğitimi otur, yat, otur bekle, yat bekle, takip ve hayır komutlarını içerir

Oturkomutu ile köpeğinizin gösterdiğiniz yere oturmasını sağlarsınız ve bu komut sayesinde istediğiniz anda köpeğinizi duraklatabilir siniz. Köpeğiniz fazla heyecanlandığında ya da şımardığından bu komut ile sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.

Otur komutu otur bekle komutunun temelini oluşturur. Yat komutunda köpeğiniz komutu aldığında sol tarafınıza ya da gösterdiğiniz yere yatar. Otur bekle  komutu köpek eğitiminde en kolay ve en önemlisidir.

Otur komutu ile köpeğiniz oturur ve bir sonraki komuta kadar sizi o şekilde bekler. Her hangi bir dış etken gözetmeksizin köpeğiniz sakin bir şeklide oturur. Köpeğiniz yanınızda iken kısa işlerinizi kolayca yapabilmeniz için önemli komutlardan biridir.

Yatbeklekomutu ile köpeğinizin sizin belirlediğiniz yere yatıp bir sonraki komuta kadar sakince beklemesini sağlayabilirsiniz.

Yatbeklekomutu da otur bekle komutu gibi kısa işlerinizi yaparken köpeğinizin size izin vermesini sağlamak için güzel bir komut. Bu komutu verdikten sonra siz ortamdan uzaklaşsanız bile köpeğiniz sizi uzaktan da olsa gördüğü sürece o şekilde kalır.

Hayır komutu ile ise sizin istemediğiniz davranışları köpeğiniz yapamaz. Hayır komutu köpeklere verilmesi gereken en önemli temel itaat kurallarından biridir.

Hayır komutunu köpeğiniz ile geçirdiğiniz her an kullanabilirsiniz. Hayır komutu sayesinde köpeğiniz sizin o davranışı istemediğinizi anlayacaktır ve bu davranışı yapmayacaktır. Ayrıca köpeğinizin istemediğiniz bir hareket yapacağını düşünüyorsanız öncesinde hayır komutunu vererek köpeğinizin o davranışı yapmasını engelleyebilirsiniz.

Temel itaat eğitimi komutlarının başlıcaları şunlardır ve köpek eğitiminin olmazsa olmazlarıdır. Köpeğinizle iyi anlaşmak istiyorsanız temel itaat komutlarını köpeğiniz öğrenmeli.

Temel İtaat Eğitimi Köpekler İçin Neden Önemlidir

Temel İtaat Eğitimi köpeğinizin profesyonel olarak aldığı ilk eğitimlerden biri olacaktır. İnsan içgüdüsünden çok farklı bir yapıya sahip olan köpek içgüdülerini değiştirmek biraz zor ve zahmetli bir süreç ama köpeğinizle uzun ve sağlıklı bir birliktelik geçirmek istiyorsanız eğer mutlaka köpek eğitimleri konusunda destek almanızı öneriyoruz.

Köpekler sahiplerini her zaman mutlu etmek isterler ama bunu nasıl yapacaklarını bilmezler temel itaat sayesinde köpeğinizle ortak bir dile sahip olabileceksiniz yani köpeğinizin sizin ondan beklentilerinizi net bir şekilde anlayabilecek.

Temel İtaat eğitiminden sonra köpeğinizle zaman içerisinde daha kuvvetli bir bağınız olacak sizi mutlu etmekten mutlu olan köpeğinizle sosyal ortamlarda, parklarda ve misafirlik olduğunu ortamlarda rahat olmanızı sağlayacak.

Temel itaat aslında bir çocuğun okula başlaması ve hayata hazırlanmasına benzerlik gösterir. Çocuklar ilk okulda arkadaşlık kurmayı, birlikte oyunlar oynamayı ve birlikte sorumlulukları yerine getirmeyi öğrenir temel itaat de aynı şekilde köpeğiniz için doğru olanı öğreneceği bir süreçtir.

Temel İtaat Eğitimi Köpekler İçin Neden Önemlidir

Köpek eğitimleri konusunda bizimle iletişime geçerek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Köpek sahipleri köpeklerinden en çok beklediği şey komutlarını anlamasıdır. Bu köpeklerde doğal olarak var olan bir özellik değildir ancak kolayca eğitim verilerek bu özelliği köpeklerimize ekleyebiliriz.

Köpekler zaten sahiplerini mutlu etmek isteyen canlılardır. Temel İtaat Eğitimi alarak komutlarımızı anlamaları sağlanacaktır.

Köpeklerin ırkına bağlı olarak temel eğitimi zor veya çok kolay olabilir bazı ırklar bu eğitimde çok başarılı olabiliyorlar. Mesela Border Collie ırkı temel eğitim ve ileri itaat eğitimi söz konusu olunca en başarılı köpeklerdendir.

Köpekler Ne Zaman Temel İtaat Eğitimi Alabilir?

Köpekler altı ve dokuz aylık süreçleri arasında genelde ergenlik dönemine girmiş olacaklardır yavaş yavaş büyüyen köpeğinize artık Temel İtaat Eğitimi verilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bazı ırklarda özellikle; Ancak Alabai, Kangal, Rottweiler, Cane Corsa, Mastif, Chow Chow, Husky, Samoyed gibi ırklarda temel itaat eğitimi 5 ile aylık iken verilebilir.

Temel İtaat Eğitimi Komutları; eğitimi otur, yat, otur bekle, yat bekle, takip ve hayır komutlarını içerir

Köpeklerin davranışlarını değiştirmek ve kontrol altına sağlamak amacıyla uygulanan bu eğitim ile birlikte köpekler otur, yat, otur bekle, yat bekle, takip ve hayır komutunu öğrenir. Köpeklere her bir komut için eğitmenlerin özel olarak geliştirdiği uygulamalar uygulanır.

Temel İtaat Eğitimi Fiyatları

Eğitim fiyatlarımız köpeğinizin cinsine , yaşına ve yaşadığınız soruna göre değişiklik gösterebilmektedir. Eğitim fiyatları sayfamıza bakabilirsiniz. Detaylı bilgi için aramanız yeterli olacaktır.

Temel İtaat Eğitimi Köpekler İçin Neden Önemlidir

Temel itaat eğitimi köpekler için çok önemlidir. İnsanların sosyal yaşamına adapte olamayan köpekler genelde orman yada barınaklara terk ediliyor bundan dolayı tüm köpek sahiplerine temel itaat eğitimi almaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Köpeklerin davranışları bizimkinden çok farklıdır. Ancak davranışlarını istediğimiz şekle sokabileceğimiz köpekler iyi eğitildiklerinde gerçekten insanlar için en iyi dost olabilecek potansiyele sahip bir hayvandır.

Köpek eğitimleri olan köpekler tuvalet eğitimi, temel itaat eğitimi , yavru köpek eğitimi ve ileri itaat eğitimi gibi eğitimler için profesyonel olarak destek almak için hemen iletişime geçebilirsiniz.

Temel İtaat Eğitimi Sık Sorulan Sorular

Temel İtaat Eğitimi Ne Zaman Başlar?

Köpeğinizin temel itaat eğitimine aylıkken başlayabilirsiniz. Özellikle Alabay , Kangal, Rottweiler, Cane Corso, Mastif, Chow Chow, Husky, Samoyed gibi inatçı ve güçlü köpek ırklarında 3 aylık olduğunda temel itaat eğitimi almasını öneriyoruz.

Temel İtaat Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Bu süre tamamen köpeğinizle yaşadığınız soruna bağlı olarak değişmektedir. Eğer köpeğinizin problemi (dengesizlik, agresiflik, korkaklık vb.) yoksa hafta sürer.

Temel İtaat Eğitimi Fiyatları

Köpeğin türüne , yaşına ve yaşadığınız sorunlara göre değişiklik göstermektedir. Ortalama TL ile TL arasında değişebilir. Tam bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

Yorum (13)
  1. 16 Mayıs

    Merhaba
    51 günlük American cocker spaniel yavrumuz var tuvalet eğitimini veriyoruz uzunca bir süre bizimle yaşayacağı için iyi eğitmek istiyoruz Eğitim süreçlerine geç kalınmaması ,süreleri ,hangi eğitimlerinizin olduğu fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorum

  2. 7 Temmuz

    sayenizde köpeğim temel itaat eğitimini tamamladı bayramda&#;da pet pansiyon olarak sizleri tercih ettik köpeğimiz size alıştı artık sık sık görüşeceğiz ilgi alaka için teşekkürler

    • 9 Nisan

      Merhaba,
      3 aylık bir safkan golden ım var. Asla yalnız kalamıyor. Kaldığı durumlarda da eşyalara zarar veriyor. Hayır komutunu henüz öğrenemedi. Herşeyi ısırıp kemiriyor. Kafesinin olduğu odadan çıktığı zaman evin heryerine tuvaletini yapıyor. Çok tatlı fakat bu sorunları aşabilmemiz gerekiyor. Detaylı da konuşmak isterim. Yardımcı olursanız sevinirim

      • 9 Nisan

        Merhabalar Meltem Hanım Detaylı Bilgi için 0 63 53 iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz numaranızı bırakın bizler sizlerle iletişime geçelim

  3. 10 Temmuz

    harika bilgiler teşekkürler

  4. 30 Eylül

    köpeğim Tekilayı temel itaat eğitimi aldırttım buradan çok memnun kaldım artık köpeğim sofraya atlamıyor. otur dediğimde oturuyor. yat dediğimde yatıyor. hayır dediğim zaman beni anlıyor gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz emeklerden dolayı

  5. 5 Ekim

    güzel eğitim bilgileri teşekkürler

  6. 30 Aralık

    Goldi&#;ye temel itaat eğitimi için tercih ettik gerçekten çseafoodplus.info artık sözümüzü dinliyor. Eğitimi tamamlandı. Artıkeğitimli bı seafoodplus.infoşekkür ediyorum.

    • 13 Şubat

      Cok guzel ve yararli bir bilgi teskkur ederiz eleinize emginize saglik bu gibi bilgilere ihtiyacimiz var

  7. 13 Şubat

    sayenizde köpeğim temel itaat eğitimini tamamladı bayramda’da pet pansiyon olarak sizleri tercih ettik köpeğimiz size alıştı artık sık sık görüşeceğiz ilgi alaka için teşekkürler

    • 12 Nisan

      7 aylık bir golden retriewer cinsi oğlum var ben otur kalk yat pati ver ve tuvalet eğitimi gibi eğitimleri kendim verdim ama sokakta yürürken her gördüğü insanla oynama isteği yerde bulduğu yiyecekleri yemesi özellikle tavuk kemiği bunları almaması gerektiği yada aldığını bırakması gibi eğitimleri veremedim bu konularda yardımınıza baş vurmayı düşünüyorum

  8. 13 Şubat

    Yavru köpek sahipleri ya da yeni köpek sahiplenmiş insanlar temel itaat eğitimi çok kaliteli biz çok memnun kaldık herkese de tavsiye ediyorum.

  9. 14 Şubat

    Harika bir yer çok beğendim çok Memnun kaldın ben köpeğimi hep buraya gönderiyorum eğitim amacıyla şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım Çok teşekkür ederim

Comments are closed.

Köpekler doğal olarak oturmaya meyilli olduklarından, köpeğinize &#; otur &#; komutunu öğretmek genellikle oldukça basittir. &#;Otur&#;, her köpeğin bilmesi gereken önemli bir temel köpek eğitim komutudur.

Köpeğinizin bir yere biraz yerleşmesine ve size odaklanmasına yardımcı olmanın bir yoludur. Eğitim aynı zamanda &#; bekle &#; ve diğer daha karmaşık komutlar için zemin hazırlamaya da yardımcı olabilir. Anahtar, köpeğinizin kelimeyi eylemle ilişkilendirmesidir.

oturan köpek

Başlamadan önce, köpeğinize sunacak eğitim ikramlarınız olduğundan emin olun. Bu ikramlar yumuşak, küçük ve köpeğiniz için oldukça çekici olmalıdır. Köpeğinizle tıklama eğitimi kullanıyorsanız, tıklayıcınızı elinizde bulundurun. Arka bahçeniz veya sessiz bir park gibi özel ve dikkat dağıtıcı olmayan bir eğitim yeri seçin.

Uygun Oturma Pozisyonunu Bilin

Köpeğiniz doğru oturma pozisyonundayken, dizleri ve alt kısmı sıkıca yere dikilir. Bazı köpekler hile yapacak ve yerden biraz &#;uçacak&#;, bu yüzden arka ucu yere gelene kadar ödüllendirmeyin. İdeal olarak, köpeğiniz siz onu bırakana kadar oturmaya devam edecektir (bazı eğitmenler bırakma işareti olarak &#;Tamam&#; kelimesini kullanırlar), ancak bazen bu davranış, köpek &#;kalmayı&#; öğrenene kadar gelmez.

Bu eğitim üzerinde çalışmak için haftada birkaç kez 5 ila 10 dakika ayırmayı planlayın.

Ödülü Gösterin

Köpeğinizin dikkatini çekin ve köpeğinize elinizde bir ödül maması olduğunu gösterin. İlacı köpeğinizin burnunun hemen üstünde tutun (çok yüksek olmasın yoksa köpeğiniz zıplayabilir). Ödülü, kafasına yakın tutarak köpeğinizin kulaklarına doğru geri hareket ettirin. Köpeğinizin burnu ilk başta ödülü takip etmek için yukarı dönebilir, ancak çoğu köpek ödül belirli bir noktaya geldiğinde oturacaktır.

Köpeğinizin arkası yere iner inmez &#;evet!&#; deyin. veya iyimser bir tonda &#;iyi köpek&#; (veya tıklayıcınızı tıklayın). Hemen köpeğinize, ardından sevişme ve övme ziyafeti verin.

Köpek oturma eğitimi

Komutu Tekrarlayın

Köpeğiniz, burnunun üstündeki ödülü görene kadar bu adımları tekrarlayın. Ardından, ipucu kelimesini ekleyin: Ödülü daha önce olduğu gibi tutarken köpeğinizin adını ve ardından net bir şekilde söylenen “otur” kelimesini söyleyin.

Her seferinde &#;otur&#; kelimesini kullanarak ve el hareketini kademeli olarak sonlandırarak birkaç kez tekrarlayın (ödül kullanmaya devam edin, sadece hareketi aşamalı olarak bırakın).

Uygulamaya Devam Edin

Gün boyunca hem iç hem de dış mekanlarda çeşitli yerlerde kısa antrenman seansları düzenleyin. Bu, doğal olarak dikkat dağıtıcı şeyleri artıracaktır, ancak köpeğinizin herhangi bir dikkat dağıtıcı şeyle birlikte oturmasını istiyorsunuz. Eğitim oturumunu olumlu bir notla (başarı ile) sonlandırın. Sabırlı ve tutarlı olun.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğiniz birkaç denemeden sonra kendi başına oturamıyorsa, onu oturma pozisyonuna itmekten kaçının. Köpekler bu şekilde iyi öğrenme eğiliminde değildir.

Ayrıca, bağırmaktan veya cezalandırmaktan kaçının. Köpekler, olumsuz pekiştirmeye nadiren kafa karışıklığından başka bir şeyle yanıt verirler. Bunun yerine, taze et, sosisli sandviç parçaları, sosis veya ciğer sosis gibi daha değerli ikramları denemeyi düşünün.

Köpeğinizi değerli ikramlarla oturtmakta hala sorun yaşıyorsanız, davranışı işaretlemeyi düşünün. Köpeğinizi izleyerek biraz zaman geçirin. Köpeğiniz doğal olarak her oturduğunda, &#;otur&#; kelimesini söyleyerek onu övün ve ödüllendirin. Köpeğinizin oturduğunu her gördüğünüzde bunu deneyin.

Bu işi iyi yapmak için her zaman yanınızda ikramlar taşımak isteyeceksiniz. Ayrıca, bir tıklama ile davranışları yakalamak oldukça kolaydır.

Köpeğiniz işarete nasıl oturacağını öğrendiğinde, farklı seviyelerde dikkat dağıtıcı olan çeşitli konumlarda otur komutunu eğitmeye çalışın. Buna davranışın kanıtlanması denir ve köpeğinizin bu komuta nerede ve ne zaman verilirse itaat etmesini sağlar.

İpuçları

Ön kapıyı ve yemek kasesini normal eğitim yerleri olarak dahil edin. Bu, köpeğinizin misafirleri selamlarken veya beslenmeden önce oturma olasılığını artıracaktır.
Köpeğiniz oturma konusunda uzmanlaştıktan sonra, her seferinde bir ödül vermek zorunda kalmayacaksınız. Davranışı pekiştirmek için ara sıra ödül vermek iyi bir fikirdir.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

Post Views:

Umut Boz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir