bavul kilidi nasıl açılır / Blog - Bavul Kilit Tamiri Nasıl Yapılır?

Bavul Kilidi Nasıl Açılır

bavul kilidi nasıl açılır

Valiz kilidini kırma bedelini kim &#;deyecek?

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

HAVA yolu şirketleri ile yolcular arasında yaşanan sorunların başında kaybolan ya da hasar gören bagajlar geliyor.

Haberin Devamı

Uluslararası Havayolları Birliği’nin yaptığı araştırmalara göre, bir yılda kaybolan ya da hasar gören valiz sayısı, 30 milyon adedin altına düşmüyor. Sadece bu tip valizler yüzünden havayolu şirketlerinin uğradığı zarar, 2 milyar doları buluyor. Bu 2 milyar doları da, yolculara ödenen tazminatlar, valizlerin bulunması için oluşturulan takip sistemleri ve bulunan valizlerin yeniden sahiplerine ulaştırması için yapılan harcamalar oluşturuyor. Şimdi bu sorunlara bir yenisi daha eklendi. Bu da, geçtiğimiz haziran ayında Milli Sivil Havacılık Güvenlik Toplantısı’nda kilitli valizlerle ilgili alınan karardan kaynaklanıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz kasım ayından itibaren uygulamaya konulduğunu açıkladığı bu karar uyarınca, güvenlik birimleri bundan böyle gerek duyduğu taktirde uçak altı bagaja verilen yolcu valizlerinin kilitlerini kırıp, açacak ve içinde yer alan eşyaları yolcu gözetiminde olmadan inceleyebilecek.  

Haberin Devamı


AMERİKA’DA KIRMADAN YAPILIYOR


Oysa, daha önce valiz uçağa yüklenmeden önce yolcu anons edilerek, valizinin başına getiriliyor, kilidi açtırılıp, yolcunun gözü önünde gerekli kontroller yapılarak, işlem gerçekleştiriliyordu. Şimdi bu işlemden zaman kaybına yol açtığı gerekçesiyle vaz geçiliyor ve şüpheli bagajlar yetkililer tarafından sadece kameraların önünde zorlanarak kilidi kırılıp, açılabiliyor. Hasarlı valizi teslim alan yolcu, bu işlemden ancak kontrolü yapan yetkilinin valizin içine koyduğu notu okuyunca haberdar olabiliyor. Bu işlem, Amerika’da TSA diye adlandırılan Transpotation Security Administration yani Ulaştırma Güvenlik İdaresi tarafından yapılıyor. Ancak, bu da Amerika’da bagajlarda tek bir kilit sisteminin uygulanması ve şifre çözücü kilit anahtarının sadece TSA’da bulunması sayesinde oluyor. TSA kilitleri denilen bu sistemde yolcu valizini istediği şifreyi koyarak kilitleyip, bagaja veriyor. Şayet bagaja verilen bu valizden şüphelenilmişse yetkililerin elinde bulunan şifre çözücü anahtarla valiz açılıp, hiç bir zarar vermeden inceleme yapılabiliyor. Türkiye’de ise böyle bir şifre çözen anahtar uygulaması yok. Şüphelenilen çantaların kilitleri zorla kırılıp, açılıyor. 

Haberin Devamı


YASAYA GÖRE SORUMLU BELLİ


Peki, Türkiye’de uygulanacak bu işlem sırasında valizlerde oluşacak hasar ve bu hasar yüzünden oluşacak zararların sorumluluğunu kim üstlenecek?  İşte o zaman havayolu şirketleri ile düzenlemeler devreye girecek. Bu da, Türkiye’de Türk Sivil Havacılık Kanunu’yla belirleniyor. Yasanın ’nci maddesine göre, tescil ettirilmiş bagaj ve ya yükün kaybı ya da zarara uğraması halinde, zarara sebebiyet veren olay, havayolu ile taşıma sırasında meydana gelmiş ise zarardan taşıyıcı sorumlu tutuluyor. Varşova Anlaşması’na göre de, hasarlı valiz ve kayıp eşya için kilo başına 20 dolar ödeme yapan havayolu şirketlerinin valiz başına üstlendiği tazminat bedeli en fazla dolar oluyor. Ancak, bu bedel, dava açıldığı taktirde, mahkemeler tarafından maddi zararın yanı sıra manevi zararlar da göz önüne alındığı için 6 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.   

Haberin Devamı


ŞAHSİ MALA ZARAR VERME


Kendinden kaynaklanan hasar ve zararları bile tazmin etmemek için her türlü yola başvurmaktan çekinmeyen havayolu şirketleri, kendilerinden kaynaklanmayan bu zararları üstlenmeye yanaşacak mı? Kilidi kırılmış, hasarlı valizi teslim edilen yabancı yolculara bu durum, nasıl açıklanacak? Uygulamadan nasibini alacak yabancı hava yolu şirketlerinin tutumu ne olacak? Yolcuların şahsi mallarına zarar verme sorumluluğundan sadece “Şüpelendik” diyerek, sıyrılmak mümkün olacak mı?Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, “Valizinizi kilitlemeyin, kırarım” demek yerine, Amerika’da ki gibi uygulamaları inceleyip, benzer çözümler geliştirmesi ya da tercihi yolculara bırakması gerekmez mi? Tüm bu yanıt arayan sorular, mağduriyetlerin başlamasıyla birlikte sadece hava yolu şirketlerinin değil, aynı zamanda kararı alan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ve yetkili emniyet birimlerinin de başını ağrıtacağa benziyor. 

#Uluslararası Havayolları Birliği#Kayıp#Valiz

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

seafoodplus.info

TSA kilit nasıl açılır?

Valizlerin pek çoğunda dahili tsa kilit yer alıyor&#;.

  1. Öncelikle tsa kilitte uygulanan ilk kombinasyon yani üç adet sıfırdır.
  2. Sıfırlama düğmesi olarak da bilinen (a) bölmesine iğne, kalem, kürdan gibi ince ve sivri uçlu bir nesneyle bastırarak &#;tık&#; sesi gelinceye dek basılı beklemelisin.

Şifreli valiz kilidi nasıl açılır?

Mandallı kilitli modeller kullanıyorsanız, mandalı kaydırarak şifre sıfırlama konumuna getirmelisiniz. Şifreyi değiştirmek için mandalın ayar konumunda olmasına özen göstermelisiniz. Bunun için genel olarak mandalı ikinci konuma getirmeniz gerekir. Yeni şifreyi kilide girdikten sonra kilidi kapatabilirsiniz.

Valiz şifresi nasıl sıfırlanır?

Genelde kilidin yan ya da alt kısmında küçük bir sıfırlama düğmesi olur. Sıfırlama işlemine başlamak için bir ataşı, kurşun kalem ya da tükenmez kalem ucunu düğmeye bastırman gerekebilir. Yeni kombinasyonu ayarla. Sıfırlama düğmesine basarken kilidin yeni şifresini belirle.

Samsonite valiz nasıl açılır?

Düğme var ise, öncelikle kalem yada sivri uçlu bir cisim yardımıyla düğmeye basın ve 3haneli yeni şifrenizi seçtikten sonra , kilit açma tuşunu ileriye doğru hareket ettirerek, düğmenin tekrar eski haline gelmesini sağlayınız.

Valiz kemeri nasıl takılır?

Bavul kemerini takma M Bavul kemerini ortalayarak tartı lacak olan bagaja takın. Kemer gergin durumda olmalı ve kilit klipsi bavul tarafında ortada olmalıdır. Aksi halde bagaj kaldırılırken kon trolsüz bir şekilde devrilebilir veya zemine düşerek yaralanmanıza neden olabilir.

Bavul kemeri ne işe yarar?

Uzunluğu ayarlanabilen bavul kemeri, çevresi cm&#;ye kadar olan bavullar için ek koruma sunar. İstenilen şekilde ayarlanabilen, üç haneli kod ile güvence altına alınan sayılı bir kilidi bulunur. Böylece bavul, taşıma sırasında biraz kabaca davranılsa bile sıkı şekilde kapalı durur.

Valiz Nasıl Kullanılır?

Pratik Valiz Hazırlama Listesi

  1. Kıyafetlerinizi rulo yapın.
  2. Önce ayakkabılarınızı yerleştirin.
  3. Ayakkabılarınızın içinde küçük eşyalarınızı yerleştirin.
  4. Ağır ve kalın olan eşyalarınızı en alta hatta tekerleğe yakın yere koyun.
  5. En üstte daha sık kullanacağınız eşyalarınız olmalı.

Valiz içi nasıl hazırlanır?

Valiz kılıfı ne işe yarar?

Akıllı valiz kılıfları temel olarak valiz güvenliğini sağlar. Ayrıca valizin tüm dış yüzeyini kapladığı için olası ıslanma, düşme, çarpma, kirlenme, tozlanma gibi problemleri de minimuma indirger.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir