kara lahana / Kara Lahananın Faydaları Nelerdir? Tüketmeniz için 10 Geçerli Sebep - CENTRAL HOSPITAL

Kara Lahana

kara lahana

Ürün Hakkında

Karalahana,A, C ve B grubu vitaminleri,kalsiyum,magnezyum,potasyum ve lif açısından zengin bir besindir. Kara lahana en çok dolma şeklinde tercih edilir.

Besin Değerleri Gramında
Yağ (gr) 0,61
Karbonhidrat (gr) 5,42
Protein (gr) 3,02
Enerji (kcal) 32,00

Karalahana Yemekleri: Denenmiş 14 Tarif

Karalahana Yemekleri: Denenmiş 14 Tarif Tarifi

Sımsıcak bir kase çorbasının şifa dağıttığı, sarmalarının çok leziz olduğu bir sebze denince, Karadeniz&#;in meşhur karalahanası gelir akıllara! Tam bir kış sebzesi olduğu için resmen soğuk algınlığıyla savaşan faydalara sahiptir, zengin vitamin kaynağıdır. En meşhur lezzeti ise karalahana sarması veya yöresinde daha sık kullanılan adıyla karalahana dolması olarak bilinir. Etli veya etsiz iki haliyle de enfes olur.

Karalahana çorbası ise çok doyurucu, çok şifalı bir tarifidir. Genellikle içine barbunya veya mısır konularak ve ek olarak mısır unu ilavesiyle yapılır.

Mutfaklarda Karadeniz rüzgarı estirecek, karalahana ile hazırlanan tariflerdesiniz. Yöresine özgü meşhur karalahana çorbası, yiyen herkesin damağında iz bırakan karalahana sarması, kavurması ve karalahana yemeğinin yer aldığı çok doyurucu ve sağlıklı bir listeye hazır olun.

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Lahana Sarması Tarifi

Sevim Atalar
Karalahana Sarması Tarifi Videosu

İç harcına küp küp doğranan patateslerin eklendiği farklı bir sarma tarifi Bulgur ve pirincin karıştırılarak iç harca dahil olduğu bir tarifi var. Özellikle de Trabzon'un Tonya bölgesinde çok pişirilir. Denemek isterseniz yapımını videolu tarifinden izleyebilirsiniz.

Tarif için: Lahana Sarması Tarifi

#2 Kara Lahana Yemeği Tarifi Videosu

NYT Mutfak
Kara Lahana Yemeği Tarifi Videosu

Karadeniz'de karalahanın çok çeşitli yemekleri yapılır. Barbunyalı karalahana yemeği de o tariflerden biri! Dileyenlerin barbunya yerine konserve mısır ile de pişirmeyi deneyebileceği leziz yemeğinin yapılışını görmek için videosuna bakabilirsiniz.

Tarif için: Kara Lahana Yemeği Tarifi Videosu

#3 Karalahana Çorbası Tarifi

Sevim Atalar
Karalahana Çorbası Tarifi

Tam bir kış sebzesi olan karalahana ile kışa çok yakışan karalahana çorbası tarifi! Havuç ve barbunya ile yapılan tarifine mısır unu da ilave edilince tam olarak kendine has tadı tamamlanıyor. Bir bağ lahananın enfes çorbasını yapabileceğiniz tarifine buyurun hem de videosunu izleyebilme imkanıyla!

Tarif için: Karalahana Çorbası Tarifi

#4 Kara Lahana Sarması Yapılışı

Zeynep Yıldırım Şen
Kara Lahana Sarması Yapılışı Tarifi

Karalahana sarması sevenler ikiye ayrılır; etli karalahana sarması sevenler, etsiz sevenler! Bu tarifinde etsiz yapımına yer verilen karalahana sarmasının lezzeti tam yerinde oluyor. Karalahanadan ilk kez sarma yapacakların bile şüpheye düşmeden deneyebileceği tarifi için tıklayınız.

Tarif için: Kara Lahana Sarması Yapılışı

#5 Kara Lahana Böreği

HALİME TARHAN
Kara Lahana Böreği Tarifi

Karalahananın taze soğan saplarıyla kavrulduğu harcın börek tarifine dahil olduğu leziz bir tarifi! Patatesli, peynirli harçlar dışında hazır yufka böreğini farklı bir iç harçla denemek isteyenlere çok leziz bir tarif veriyoruz, üstelik çok da sağlıklı oluyor. Denemek için sizi mutfaklara davet edelim.

Tarif için: Kara Lahana Böreği

#6 Etli Karışık Lahana Sarması Yapılışı

♨❤lezzet-i şahane❤♨
Etli Karışık Lahana Sarması Yapılışı Tarifi

Karalahana ve beyaz lahana sarmasının enfes uyumla sofraya konmuş hali! Tabakta duruşu ile herkesin canını sarma çektirecek çok leziz ve şık tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Etli Karışık Lahana Sarması Yapılışı

#7 Bulgurlu Karalahana Diblesi

♨❤lezzet-i şahane❤♨
Bulgurlu Karalahana Diblesi Tarifi

Dible, Karadeniz Mutfağında farklı sebzelerden yapılan bir yemek kategorisidir. Bulgur, pirinç gibi bakliyatlarla ve birçok sebzeyle hazırlanabilir. Bu seferki tarifi ise bulgurlu karalahana diblesi! Yarım kilo karalahanadan sağlıklı ve leziz bir yemek hazırlamak isterseniz bu yemeği deneyebilirsiniz.

Tarif için: Bulgurlu Karalahana Diblesi

#8 Kara Lahana Sarması

Tabbahin19
Kara Lahana Sarması Tarifi

Karalahana sarmasına yeni bir şekil yeni bir stil! Uzunlamasına kesilen haşlanmış karalahananın muska böreği gibi sarılmasıyla hazırlanıyor. Kıymalı sarma harcıyla lezzetle yenecek sarmaların yapımı için resimli anlatımından yardım alabilirsiniz. Üstelik bir de sizlerde bir sonraki sefere sarmanızı bu yöntemle sarabilirsiniz.

Tarif için: Kara Lahana Sarması

#9 Yöresel Kara Lahana Çorbası

Şerife Tuna Çakır
Yöresel Kara Lahana Çorbası Tarifi

Karalahana çorbası bol mısır unuyla hazırlanır diyenlere sapsarı görünümlü yöresel bir lezzet! Fırınlanmış mısır yarması ve mısır unuyla hazırlanan tarifini denedikten sonra karalahana çorbasına sofranızda sık sık yer açacaksınız.

Tarif için: Yöresel Kara Lahana Çorbası

#10 Kara Lahana Sarması

Keriman Diril
Kara Lahana Sarması Tarifi

Karalahana ile yapılan yemeklerden en sevileni sarma tarifi! Pirinçli, bulgurlu, kıymalı çok leziz bir tarifle hazırlanıyor. Karalahanaları haşladıktan sonra damarlarının narince kesildiği tarifinde hem lezzet hem görünüm garanti

Tarif için: Kara Lahana Sarması

#11 Kara Lahana Kavurması (Ordu )

Nefis Yemek Tarifleri
Kara Lahana Kavurması (Ordu ) Tarifi

Karalahananın havuçla kavrulduğu leziz bir tarifi de listedeki yerini mutlaka almalı! Sarımsaklı, bulgurlu, şifa dolusu bu yemeği siz de sofralarınıza taşımak isterseniz buraya davetlisiniz.

Tarif için: Kara Lahana Kavurması (Ordu )

#12 Karışık Kuru Börülce (Acebek) Çorbası

Arzu Ayla
Karışık Kuru Börülce (Acebek) Çorbası Tarifi

Karalahana tariflerini genelde barbunya ile deneyenlere farklı bir öneri olarak kuru börülceli bir çorba tarifi! Bu çorbanın zengin lezzetinde ise şehriyeden, mantara, karalahanadan börülceye her şey var. Kuru börülce çorbasının karalahanalı tarifine tıklayınız.

Tarif için: Karışık Kuru Börülce (Acebek) Çorbası

#13 Kara Lahana Sarması

Şerife Tuna Çakır
Kara Lahana Sarması Tarifi

Karalahana ile ne yapılır? Sorusunun çoğu zaman garanti yanıtı olan sarmanın farklı bir tarifi daha! İncecik sarılan karalahana sarmasının sıra sıra tencereye dizildiği bu tarifi harika oluyor. Aynı lezzeti siz de kendi sofranızda görmek isterseniz bu tarifine bakmanızı tavsiye ederiz.

Tarif için: Kara Lahana Sarması

#14 Gürcü Lahanası Yemeği

Şerife Tuna Çakır
Gürcü Lahanası Yemeği Tarifi

Karalahanadan yapılan yemekler listesi sona ererken yöresel bir tarif daha paylaşıyoruz. Gürcü lahanası yemeği tarifi domatesli, kavrulmuş mısır unlu güzel bir yemek oluyor. Karalahananın tüm şifalarından faydalanacağınız tarifine buradan bakabilirsiniz.

Tarif için: Gürcü Lahanası YemeğiKaradeniz'den çıkıp tüm mutfaklarda sevilerek denenen karalahana yemekleri adeta sağlık, şifa deposu gibidir. Soğuk kış akşamlarında yemeğe doyurucu bir başlangıç yapmak isteyenlere bir kase dumanı üstünde karalahana çorbası önerilebilir. Onun dışında karalahana yemeği de yanına yardımcı başka bir yemek pişirmeseniz bile hem besleyici yanıyla hem lezzetiyle bir tabak yiyen birini bile çok güzel doyurmayı başarır.

Karalahana tarifleri listesi sizi yöresel lezzetlerle tanıştıracak. Özellikle içlerinden birkaç farklı tarifin yapılış şeklini ilk kez görmüş bile olabilirsiniz. İç harcında patates olan videolu karalahana sarması yapımı da tam olarak o tariflerden biri! Sarma tarifine patates katılması sizin için oldukça şaşırtıcı ise bir kere denedikten sonra favori damak zevklerinizden biri olacak diyebiliriz.

Yapımında haşlanmış barbunya bulunan karalahana yemeği de yine hem doyurucu hem değişik karalahana tariflerindendir. Buğday unu ve yoğurtla yapılan terbiyeler dışında, Karadeniz mutfağının karalahana yemeklerinde terbiye genelde mısır unu ile yapılır.

Karalahana yapı olarak sert yapraklı bir sebze olduğu için genelde yemek yapımında haşlama işleminden geçirilerek kullanılır. Yaprakları iyice temizlendikten sonra haşlanan karalahananın suyu ise ziyan edilmeyecek kadar değerlidir. Karalahana suyu vücuttan toksin atılması konusunda oldukça iş görür. Vücuttan idrar atılmasına etki ettiği için böbrek taşı ve böbrek kumu gibi şikayetleri olanların içmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Karalahana yemek çeşitlerini bol bol tüketmenin yiyenlere çok yarar sağladığı kesin! Başta koyu yeşil yapraklı her sebze ve meyvede olduğu gibi yüksek oranda C vitamini içerir. Bu yanıyla özellikle kış aylarında düşen bağışıklığı dengede tutmaya ve yükseltmeye çalışır. Potasyumdan zengin olduğu için dolaşım sistemine, demir içerdiği için kansızlığa iyi gelir.

Karalahananın faydalarından bahsetmişken fazla tüketilmesinden kaynaklı yaşanabilecek sorunlara da değinmek gerekir. Karalahana, troit bezlerinin çalışması için gerekli mineral olan iyodun emilimine ket vurduğundan özellikle troit hastalarının bu sebzeyi fazla tüketmesi önerilmez. Karalahananın çok tüketildiği Karadeniz Bölgesi'nde bu zararını minimuma indirmek için iyotlu tuz kullanımı mutlaka gereklidir.

Son olarak yazımızda belirtilen sağlık ve lezzet önerilerinin kişiden kişiye göre değişebildiğini hatırlatmamız gerekir. Karalahananın faydaları ve en leziz tariflerinin derlendiği bu listeden seçip deneyeceğiniz tarifler hakkındaki yorumlarınızı Nefis Yemek Tarifleri uygulaması üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Böylelikle yorumlarınız sayesinde tarifleri denemek isteyen herkesi net bir şekilde aydınlatmış olacaksınız.

Bu konular da ilginizi çekebilir: 

Lahananın Faydaları Nelerdir?

Dereotlu Çok Beğenilen 30 Tarif

Pırasa Yemekleri - Pırasalı Tarifler

Beyaz Lahana Tarifleri 33 Farklı Lezzet

Pazı Yemekleri: Resimli 30 Değişik Tarif

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası