kaktüs türleri / Kaktüs Çeşitleri ve Kaktüs Bakımı Hakkında Her Şey!

Kaktüs Türleri

kaktüs türleri

Kaktüs Çeşitleri ve Kaktüs Bakımı

Genellikle her yeri dikenle kapl&#; olan bir bitkinin bu kadar göz al&#;c&#; görünebilece&#;i kimin akl&#;na gelir ki! Evet, tüm zamanlar&#;n vazgeçilmez ev bitkisi kaktüsten bahsediyoruz. Kaktüsgiller familyas&#;na ait kaktüs hem ilgi çekici görüntüsü hem de kolay bak&#;m&#; nedeniyle tercih ediliyor. Üstelik yakla&#;&#;k tür ve cinse sahip oldu&#;u için her zevke göre bir kaktüs bulmak da mümkün. 

Tabii kaktüs türleri bu kadar çokken bir seçim yapmak zorla&#;&#;yor. Ama merak etmeyin, kaktüs çe&#;itleri ve isimleri rehberimizi okuyarak evinizi güzelle&#;tirecek en do&#;ru seçimi yapabileceksiniz. ¨Kaktüs nas&#;l bak&#;l&#;r?¨ sorusuna verdi&#;imiz cevaplar sayesinde de bitkiniz uzun y&#;llar sa&#;l&#;kla büyüyecek. 

Ancak önce kafa kar&#;&#;t&#;r&#;c&#; bir noktay&#; hat&#;rlatal&#;m. Sukulent ve kaktüs kimi zaman birbirine kar&#;&#;t&#;r&#;l&#;yor. Kaktüs bir sukulent yani yapraklar&#; su dolu bitki. Ancak her sukulent kaktüs de&#;il. Son zamanlar&#;n gözde bitkilerinden olan sukulentle ilgili detayl&#; bilgi ¨Küçük Bitkilere Yer Aç&#;n: Sukulent Çe&#;itleri ve Sukulent Bak&#;m&#;¨ yaz&#;m&#;zda sizi bekliyor. Gelin, biz kaktüs çe&#;itleri ve kaktüs yeti&#;tirme ipuçlar&#;na bakal&#;m.

sukulent

Dikensiz Kaktüs Çe&#;itleri

Kaktüs denildi&#;inde önce dikenleri akla gelse de asl&#;nda dikensiz birçok çe&#;idi de bulunuyor. Evinizde evcil hayvan&#;n&#;z ya da çocu&#;unuz varsa dikensiz kaktüs türleri tam size göre. &#;&#;te, dikensiz kaktüs çe&#;itleri ve isimleri: 

Peyote Kaktüsü (Lophophora williamsii)

Peyote Kaktüsü

Küçük kaktüs çe&#;itleri aras&#;nda yer alan peyote, yuvarlak ve yumrulu bir yap&#;ya sahip. Ortas&#;ndan da küçük pembe bir çiçek büyüyor. Hem bak&#;m&#; çok kolay hem de küçük boyutlu oldu&#;u için ofis gibi s&#;n&#;rl&#; alanlara uygun bir bitki. Ancak dikensiz oldu&#;u için evcil hayvan&#;n&#;z varsa kaktüsü &#;s&#;rma ihtimaline kar&#;&#; ba&#;ka bir tür seçmenizi öneriyoruz. Çünkü bu kaktüs yenildi&#;i zaman halüsinatif etkiye neden olabiliyor. 

Ökseotu Kaktüsü (Mistletoe)

Ökseotu Kaktüsü

&#;nce dallar&#; nedeniyle spagetti kaktüsü olarak da bilinen bu tür kolay yeti&#;tirilir. Tropikal bir kaktüs türü oldu&#;u için nemli ve yar&#; &#;&#;&#;kl&#; ortamlar&#; sever. Ask&#;l&#; saks&#; içerisine yerle&#;tirerek uzun dallar&#;n&#;n a&#;a&#;&#; do&#;ru ho&#; bir &#;ekilde uzamas&#;n&#; sa&#;layabilirsiniz. Tüm saks&#; modelleri için de Koçta&#; saks&#; ve aksesuarlar&#; sayfas&#;n&#; ziyaret edebilirsiniz.

&#;ükran Kaktüsü (Schlumbergera Truncata)

&#;ükran Kaktüsü

Dar uzun yapraklar&#;n&#;n uçlar&#;nda k&#;rm&#;z&#; veya koyu pembe çiçekler oldu&#;u için y&#;lba&#;&#; kaktüsü olarak da bilinir. Di&#;er kaktüs türlerinin aksine &#;ükran kaktüsü nemli bir ortama ihtiyaç duyar ve a&#;&#;r&#; su istemese de uzun süreli susuzlu&#;a dayanamaz. 

Yaz&#;n da uzun süre güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;na maruz kalmamal&#;d&#;r. Bu yüzden banyoda yeti&#;tirilebilecek bitki türlerinden biridir. Banyo gibi gölge ve nemli ortamlarda yeti&#;tirebilece&#;iniz di&#;er bitki türlerini ke&#;fetmek için ¨Hangi Odaya Hangi Bitki: Alana Uygun Bitki Seçme ve Bak&#;m Rehberi¨ yaz&#;m&#;z&#; okuyabilirsiniz.

Atlas Kaktüs (Epiphyllum)

Atlas Kaktüs

Yaprakl&#; kaktüs çe&#;itleri seviyorsan&#;z t&#;rt&#;kl&#; kenarlara sahip epiphyllum sizin için uygun bir seçim olabilir. Çok gösteri&#;li bir kaktüs olmasa da aylarca çiçek açt&#;&#;&#; için evine renk katmak isteyenlerin de tercih etti&#;i bir tür. Yapraklar&#;n&#;n ucunda büyüyen çiçekler turuncu, mor, sar&#;, pembe renklerde olabiliyor.

Dikensiz Y&#;ld&#;z Kaktüs (Bishop’s Cap)

Dikensiz Y&#;ld&#;z Kaktüs

Be&#; bölümlü olu&#;u ve büyüdükçe etraf&#;n&#; kaplayan beyaz pullar&#; nedeniyle adeta bir y&#;ld&#;za benziyor. Salonunuza ho&#; bir hava katmak için çiçek açan kaktüs çe&#;itleri aras&#;nda yer alan bu türe yer verebilirsiniz. 

Dikenli Kaktüs Çe&#;itleri

En güzel kaktüsler genelde çevresi en çok dikenle kapl&#; türler aras&#;ndan ç&#;k&#;yor. Dikenli kaktüs bak&#;m&#; biraz dikkat gerektirse de gösterdi&#;iniz çaban&#;n &#;&#;k görünümlerine de&#;ece&#;ini göreceksiniz. 

Dikenli kaktüs çe&#;itleri ve isimleri nelerdir bakmadan önce önemli bir püf noktay&#; payla&#;al&#;m: Dikenli kaktüsün bak&#;m&#;n&#; yapaca&#;&#;n&#;z zaman mutlaka nitril kapl&#; eldiven kullan&#;n. Bu eldiven türü delinmeye kar&#;&#; daha dayan&#;kl&#;d&#;r. Yani ellerinizin kanama ya da küçük dikenler nedeniyle ka&#;&#;nma ihtimali böylece azal&#;r. Nitril ve di&#;er eldiven türlerini de Koçta&#; i&#; güvenlik malzemeleri kategorisinde bulabilece&#;inizi hat&#;rlatal&#;m. Hadi gelin, hem çok hem az dikenli kaktüs çe&#;itleri neler ö&#;renelim:

Tav&#;an Kula&#;&#; Kaktüs (Opuntia microdasys)

Tav&#;an Kula&#;&#; Kaktüs

Ad&#; kadar sevimli bu kaktüs gerçekten de bir çift tav&#;an kula&#;&#;n&#; and&#;r&#;yor. Düz, yass&#; ve oval görünümlü bu kaktüsün üstü aç&#;k renk tüy &#;eklinde dikenlerle kapl&#;. Bu tüyler ele kolayl&#;kla yap&#;&#;&#;yor ve cildi tahri&#; edebiliyor. Nadiren çiçek açan tav&#;an kula&#;&#; hem iç hem de d&#;&#; mekana uygun. 

Beyaz Tüylü Kaktüs (Mammillaria plumosa)

Beyaz Tüylü Kaktüs

Ad&#;n&#;n beyaz tüylü oldu&#;una bakmay&#;n, bu &#;&#;k beyaz tüy halindeki dikenlerin alt&#;nda daha da sivrileri var. Beyaz, aç&#;k pembe ve aç&#;k sar&#; renkli küçük çiçeklere sahip bu kaktüs uzun y&#;llar evinizi süsleyecek dayan&#;kl&#; türlerden biri. 

Dikenli Tel Kaktüsü (Acanthocereus Tetragonus)

Dikenli Tel Kaktüs

Dekoratif kaktüs çe&#;itleri ile salonunuzu süslemek istiyorsan&#;z bu tür size göre. Dallar&#; uzad&#;kça birbirinin üzerine ç&#;karak da&#;&#;n&#;k ve yüksek bir görüntü olu&#;turdu&#;u için peri kalesi kaktüs veya perili kö&#;k kaktüs olarak da bilinir. Dallar&#;n&#;n be&#; kö&#;esi bulunur ve bu kö&#;elerin hepsi dikenlidir. 

Mavi Sütun Kaktüs (Pilosocereus pachycladus)

Mavi Sütun Kaktüs

Görkemli görünü&#;üyle büyük salonlar için uygun bir tür olan mavi sütun kaktüs, bir ila on metreye kadar uzunlu&#;a ula&#;abilir. Uzun kaktüs çe&#;itleri içerisinde aç&#;k ye&#;il mavi aras&#; rengiyle özel bir yere sahiptir. Taban&#;ndan dallar sürgün vererek yan yana birkaç sütun olu&#;turur. Mavi sütun kaktüsün yan&#; s&#;ra salonunuza uygun en güzel büyük bitki çe&#;itlerini ö&#;renmek için ¨Do&#;ay&#; Evinize Ta&#;&#;y&#;n: Salonlar &#;çin Büyük Bitki Önerileri¨ yaz&#;m&#;z&#; okuyabilirsiniz. 

Ay Kaktüsü (Moon Cactus – Gymnocalycium Mihanovichii)

Ay Kaktüsü

Renkli kaktüs çe&#;itleri genellikle boyal&#; olur. Ancak ay kaktüsü gibi türler birer istisna. Sar&#;, pembe ve hatta mor renge sahip olabilen ay kaktüsü, klorofil üretmedi&#;i için gerçekten de bu renklere sahip. Evinizi renklendirecek ay kaktüsünü iki haftada bir sularsan&#;z dahi ona yeterli bak&#;m&#; yapm&#;&#; olursunuz. Tek eksi yönü ise di&#;er kaktüs türleri kadar kolay ço&#;alt&#;lamamas&#;.

Alt&#;n Dantel Kaktüs (Ladyfinger – Mammillaria Elongata)

Alt&#;n Dantel Kaktüsü

Banyo ya da çal&#;&#;ma masas&#; gibi s&#;n&#;rl&#; alanlar için küçük kaktüs çe&#;itleri imdada yeti&#;iyor. cm uzunlu&#;undaki alt&#;n dantel kaktüsü de bunlardan birisi. Ayr&#;ca küçük kaktüs türleri aras&#;nda h&#;zl&#; büyümesi ve zahmetsiz bak&#;m&#;yla da öne ç&#;k&#;yor. Sar&#; renkli ve çiçek formundaki dikenleri tüm kaktüsü çevreler. Yani alt&#;n bir dantel örülmü&#; gibidir. Parmak gibi uzun dallar&#; s&#;kça yavrulayarak küme halini al&#;r. 

En Güzel Çiçek Açan Kaktüsler

Çiçek açmayan kaktüs çe&#;itleri, etli ve dikenli gövdeleriyle ilgi çekici olsa da daha ola&#;and&#;&#;&#; bir güzellik için çiçekli türleri yeti&#;tirmenizi öneriyoruz. Üzerindeki dikenlerin aksine kaktüs çiçekleri ço&#;u türde olmad&#;&#;&#; kadar ipeksi bir dokuya sahip oluyor. Baz&#;lar&#;n&#;n ömrü yaln&#;zca bir gece olsa da bu nadir güzellikleri görmek için çiçek veren kaktüs çe&#;itleri de salonunuzda yer bulmal&#;. Peki, çiçek açan kaktüs çe&#;itleri ve isimleri neler? Gelin, birlikte bakal&#;m:

Y&#;lan Kaktüs (Chamaecereus Silvestrii)

Y&#;lan Kaktüs

Y&#;lan kaktüs, f&#;st&#;k kaktüs ve parmak kaktüs olarak da bilinen bu tür en kolay yeti&#;en kaktüs çe&#;itleri s&#;ralamas&#;nda önlerde. Çünkü hem s&#;ca&#;a hem de so&#;u&#;a kar&#;&#; oldukça dirençli. Hatta di&#;er bitkilerin aksine hava ak&#;m&#; olan yerleri de seviyor. S&#;k s&#;k yavru verdi&#;i için de h&#;zla büyüyor. Elbette kimi zaman tüm gövdesini saran cm büyüklü&#;ündeki k&#;rm&#;z&#; çiçeklerden bahsetmeden de olmaz. &#;lkbahar sonu ve yaz aylar&#;nda açan y&#;lan kaktüs çiçe&#;i ya&#;am alanlar&#;n&#;n en renkli üyelerinden.

Örümcek Kaktüsü (Gymnocalycium Oehnanthemum)

Örümcek Kaktüsü

Yana do&#;ru sarkan ve kümeler olu&#;turan dikenleri örümcek ayaklar&#;na benzeyen bu kaktüs yuvarlak bir &#;ekle sahip. Koyu k&#;rm&#;z&#;, turuncu ya da pembe renkteki çiçekleri ilkbahardan sonbahara kadar s&#;k s&#;k açar. Ancak örümcek kaktüsünün sürekli çiçekli olmas&#;n&#; istiyorsan&#;z onu balkonunuzda yeti&#;tirmenizde fayda var.

Kaynana Topuzu Kaktüsü (Echinopsis Tubiflora)

Kaynana Topuzu Kaktüsü

Peyzaj düzenlemelerinde tercih edilen kaynana topuzu kaktüsü yuvarlak bir formda. Yuvarlak ve etli gövdesi bir topuza benzeyen bitkinin çiçekleri oldukça zarif bir görünüme sahip. Kaynana topuzu çiçe&#;i açt&#;&#;&#; zaman yaln&#;zca bir gün ya&#;ar. Bir gün de ya&#;asa bu güzelli&#;i beklemeye de&#;di&#;ini söylemeden geçmeyelim.

Taç Kaktüs (Mammillaria Spinosissima)

Taç Kaktüs

Yuvarlak uzun gövdesinin tepesini çevreleyen pembe küçük çiçekler, taç kaktüsüne tatl&#; bir görünüm verir. Gövdesi sar&#;-kahverengi dikenlerle çevrili kaktüs, 30 cm’ye kadar uzayabilir. Bitki zararl&#;lar&#;na ve susuzlu&#;a kar&#;&#; dayan&#;kl&#; oldu&#;u için bak&#;m&#; kolayd&#;r.

Kaktüs Nas&#;l Bak&#;l&#;r?

Kaktüsler; ye&#;il etli gövdeleri, dikenli yap&#;lar&#; ve e&#;siz çiçekleriyle en s&#;rad&#;&#;&#; bitkilerden. Bu görüntüleri sayesinde minimalistten boheme kadar birçok ev dekorasyonunu da mükemmel &#;ekilde tamamlar. Dekoratif olmas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra kaktüs faydalar&#; nelerdir ö&#;rendikten sonra bu bitkiyi beslemeyi dü&#;ünenler de artar. 

Kaktüsün yararlar&#; aras&#;nda say&#;lan radyasyonu önleme, stresi azaltma gibi konular hakk&#;nda yeterli ara&#;t&#;rma bulunmuyor. Ancak ya&#;am alan&#;n&#;za katt&#;&#;&#; güzellikle sizi mutlu edece&#;ini söyleyebiliriz. Peki, uygun ya&#;am &#;artlar&#; sa&#;land&#;&#;&#; zaman uzun y&#;llar ya&#;ayan kaktüsler nas&#;l bak&#;l&#;r? &#;&#;te, evde kaktüs bak&#;m&#; ile ilgili tüm merak edilenler:

  • Kaktüsün Topra&#;&#; Nas&#;l Olmal&#;: Fazla su kaktüse zarar verece&#;i için drenajl&#; toprak kullanman&#;zda fayda var. Yani ev bitkilerine özel, yo&#;un ve suyu emen topraklar kaktüsünüz için uygun de&#;il. 

Kaktüs topra&#;&#; kar&#;&#;&#;m&#;nda çak&#;l ta&#;lar&#;, kal&#;n kum, ponza gibi suyun a&#;a&#;&#; akmas&#;n&#; sa&#;layan maddeler bulunmal&#;. Toprak özellikleriyle ilgili bilgi alarak do&#;ru seçimi yapmak için Hangi Bitki &#;çin Hangisi Uygun?: Toprak Çe&#;itleri ve Özellikleri yaz&#;m&#;z&#; okuyabilir, haz&#;r kaktüs topra&#;&#; alarak bitkinize uygun bir ortam yaratmak için de Koçta&#; torf ve topraklar kategorisine göz atabilirsiniz.

  • Kaktüs Saks&#;s&#; Nas&#;l Olmal&#;: Suyun birikerek kökleri çürütmemesi için alt&#;nda delik olan bir saks&#; kullanmal&#;s&#;n&#;z. Saks&#; de&#;i&#;imi yapaca&#;&#;n&#;z zaman da sadece biraz daha büyük bir saks&#;y&#; tercih etmeniz yeterli. Kil, seramik veya plastik gibi herhangi bir malzemeye sahip saks&#; kullanabilirsiniz.

¨Kaktüs saks&#;s&#; nas&#;l de&#;i&#;tirilir?¨ sorusunun cevab&#;na ula&#;mak için de ¨Saks&#; De&#;i&#;imi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Saks&#; De&#;i&#;tirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?¨ yaz&#;m&#;z&#; okuyabilir ve bunu bir zevke dönü&#;türmek için de ¨Bahar Geldi: 5 Kendin Yap Saks&#; Fikri¨ yaz&#;m&#;zda yer verdi&#;imiz evde saks&#; yap&#;m&#; önerilerimizden birini hemen hayata geçirebilirsiniz.

  • Kaktüs Güne&#; Sever mi: Kaktüsler sukulentlerden de çok güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;na ihtiyaç duyar. Kaktüsünüzün günde yakla&#;&#;k alt&#; saat güne&#; almas&#;n&#; sa&#;layabilirsiniz. Ayda birkaç kez saks&#;y&#; döndürerek de her taraf&#;n&#;n güne&#; almas&#;na dikkat edebilirsiniz. E&#;er tropikal kaktüs türlerinden birine sahipseniz do&#;rudan güne&#; alan yere koymamaya ve nemli bir ortamda bulundurmaya özen gösterebilirsiniz.  
  • Kaktüs Kaç Günde Bir Sulan&#;r: Kaktüsler az suya ihtiyaç duysa da tamamen susuz kalmamalar&#; gerekir. Mevsime ve evinizin s&#;cakl&#;&#;&#;na göre kaktüs sulama s&#;kl&#;&#;&#;n&#; ayarlayabilirsiniz. K&#;&#; mevsiminde 4 ila 6 haftada bir su verebilirsiniz. Güne&#;li havalarda da haftada bir su vermeniz yeterli. Tropikal kaktüslerin sulama i&#;lemini ise püskürtmeyle yapabilirsiniz. 
  • Kaktüs Nas&#;l Ço&#;alt&#;l&#;r: Kaktüsü tohumdan yeti&#;tirmek oldukça uzun ve zahmetli bir yöntem. Bunun yerine çok dall&#; kaktüslerin dal&#;ndan kopararak bir peçetenin üzerine b&#;rak&#;n. Spreyle sulad&#;&#;&#;n&#;z dallar zamanla kök verecektir. Köklenen dallar&#; topra&#;a ekebilirsiniz. Tek gövdeli kaktüslerin baz&#;lar&#; ise üzerlerinde yumru &#;eklinde yavru verir. Bu yavrular&#; kopararak do&#;rudan topra&#;a ekip kaktüsünüzü ço&#;altabilirsiniz. 

Bonus: Kaktüs Bak&#;m&#; Püf Noktalar&#;: Kaktüs çiçek açma mevsimi genellikle ilkbahar ve yaz aylar&#;d&#;r. Kaktüsünüzün çiçek açmas&#; için ona ihtiyaç duydu&#;u &#;&#;&#;&#;&#; sa&#;lamaya dikkat edebilirsiniz. Ancak kaktüsün ye&#;il gövdesinde sararma görürseniz bitkinizi bir süreli&#;ine yar&#; gölgeli bir alana almay&#; ihmal etmeyin.

Kaktüs bak&#;m&#;nda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da zararl&#;lar. En yayg&#;n kaktüs zararl&#;lar&#;n&#;n aras&#;nda da unlu bit gelir. Zaman zaman kaktüsünüzün gövdesini ve özellikle yaprak altlar&#;n&#; kontrol edin. Beyaz yap&#;&#;kan bir görünüm varsa bu unlu bit olabilir. Kaktüse özel ilaçlar kullanarak bitkinizi zarar görmekten koruyun. 

“Kaktüs bak&#;m&#; nas&#;l olmal&#;?” sorusunun üç temel cevab&#;n&#; yeniden verelim: Geçirgen bir toprak, az sulama ve bol güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;. Kaktüs bak&#;m&#;n&#; en do&#;ru &#;ekilde gerçekle&#;tirmenizi sa&#;layacak ürünler ise Koçta&#; bitki yeti&#;tirme ürünleri sayfas&#;nda sizi bekliyor.

Kaktüs çe&#;itleri ve kaktüs bak&#;m&#; hakk&#;nda bilgi edindiniz, ama hangi bitkiyi besleyece&#;inize hala tam karar veremediyseniz de Testi Çözün: Evinize Uygun Süs Bitkilerini Bulun testimizi çözün ve arad&#;&#;&#;n&#;z cevaba hemen ula&#;&#;n!

sonuçtan arası gösteriliyor

  • İndirim!

    Dantel kaktüs beyaz nadir

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!Zebra sukulent Haworthia Fasciata Alba beyaz benekli özel tür sukulent

    Zebra sukulent Haworthia Fasciata

    Bu ürünü değerlendirinDevamını oku
  • İndirim!

    Süt ağacı kaktüsü Euphorbia

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Spiral Kaktüs Euphorbia Tortilis

    Bu ürünü değerlendirinDevamını oku
  • İndirim!

    Ferocactus Latispinus Pembe Çiçek

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Ejder Meyvesi Ağacı Fidanı

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Euphorbia Lactea Cristata, aşılı

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Euphorbia Lactea Cristata, aşılı

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Süt kaktüsü Euphorbia Trigona

    Bu ürünü değerlendirinDevamını oku
  • İndirim!

    Mavi Kaktüs Myrtillocactus Geometrizans

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Euphorbia Lactea Cristata, aşılı

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Euphorbia Lactea Cristata, aşılı

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!Meksika Petunyası Çiçeği Ruelya (Ruellia) cm kırmızı saksıda

    Meksika Petunyası Çiçeği Ruelya

    Bu ürünü değerlendirinDevamını oku
  • İndirim!Cennet Çiçeği Kufeya beyaz Cuphea

    Cennet Çiçeği Kufeya beyaz

    puan (1) Devamını oku
  • İndirim!Cennet Çiçeği Kufeya mor çiçekli Cuphea büyük boy

    Cennet Çiçeği Kufeya mor

    Bu ürünü değerlendirinDevamını oku
  • İndirim!Aşı altı kaktüs

    Pereskiopsis Spathulata aşı kök

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Echinopsis Anastasia kaktüs muhteşem

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Natocactus Ubelmanianus kaktüs pembe

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Gymnocalycium Mihanovichii beyaz çiçek

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Mammillaria Prolifera Teksas Meme

    Bu ürünü değerlendirinDevamını oku
  • İndirim!

    Astrophytum Capricorne beyaz benekli

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Echinopsis Aurea Özel Tür

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Melokaktus Matanzanus Fes Kaktüsü

    Bu ürünü değerlendirinSepete Ekle
  • İndirim!

    Gymnocalycium Marquezii Kaktüs Büyük

    puan (2) Sepete Ekle

Kaktüs Yeti&#;tirmenin &#;puçlar&#;

Evinizde, ofiste, mutfakta ve akl&#;n&#;za gelecek her yerde büyümeye uygun olan kaktüs bitkisi, dikenli yap&#;s&#;yla dikkat çekmektedir. Genellikle bir elin büyüklü&#;ünde yer kaplayan kaktüsler, bak&#;m&#; kolay ve zahmetsiz olmas&#; yönüyle pek çok iç ve d&#;&#; mekanda süsleme amac&#;yla tercih edilir. Çöllerden evinize gelip sizinle ya&#;amaya devam eden kaktüsler, bak&#;m&#; yap&#;ld&#;&#;&#;nda uzun bir süre canl&#;l&#;&#;&#;n&#; korumaktad&#;r.

Çiçekli ve çiçeksiz kaktüs olarak iki grupta incelenen bu dikenli bitkiler, ço&#;unlukla koyu ye&#;il rengiyle ilgi görmektedir. Yuvarlak &#;ekli ile hem sempatik hem de estetik bir süs bitkisidir. Dikensiz büyüyen kaktüs çe&#;itleri de son y&#;llarda “sukulent” ad&#;yla popüler olmu&#;tur. Bir çiçek dükkan&#;na girdi&#;inizde tüm bo&#;luklar&#;n kaktüs ile dolduruldu&#;unu fark edebilirsiniz. E&#;er siz de evinizdeki bo&#;luklar&#; ufak ve sevimli kaktüslerle doldurmak isterseniz, size kaktüs nas&#;l bak&#;l&#;r sorusunun cevab&#;n&#; vermek için buraday&#;z. &#;&#;te merak edilen kaktüs yeti&#;tirme bilgileri!

kaktüs bak&#;m&#;

Kaktüs Bak&#;m&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

1. Ad&#;m: Kaktüs Saks&#;s&#;

  • Kaktüsü çiçekçiden ald&#;n&#;z ve eve geldiniz. Yeni bir saks&#;ya aktar&#;rken öncelikle saks&#;n&#;n taban&#;n&#;n delikli olmas&#; gerekecektir. Çöl bitkisi olan kaktüs, suyu çok sevmez. E&#;er fazla su verirseniz, saks&#;daki deliklerden fazla olan suyu atacakt&#;r.
  • Saks&#;n&#;n çok çok büyük olmas&#;na gerek yoktur. Köklerin rahat &#;ekilde yerle&#;ece&#;i boyutlarda kaktüs saks&#;s&#; tercihi yapabilirsiniz.
  • Eski saks&#;dan bir nebze daha büyük bir saks&#;da rahat &#;ekilde canl&#;l&#;&#;&#;n&#; koruyabilir.
  • Saks&#;da yeti&#;meye adapte olan kaktüsler en çok 45 derece s&#;cakl&#;kta canl&#; kalabilir. K&#;&#; so&#;uklar&#;nda ise dereceye kadar kendini koruyabilir.
  • Saks&#;y&#; konumland&#;r&#;rken rüzgardan uzak tutman&#;zda fayda olacak. Çok rüzgarda kalan bitkinin yapraklar&#; sars&#;l&#;p zarar görebilir. Ayn&#; &#;ekilde yak&#;c&#; s&#;caklarda da canl&#;l&#;&#;&#;n&#; kaybedebilir. Do&#;al ortam&#;ndan saks&#; ortam&#;na geçti&#;i için s&#;cakl&#;k ve konum dengelenmelidir.
  • Ald&#;&#;&#;n&#;z kaktüs ebat olarak çok küçükse, evde kullanmad&#;&#;&#;n&#;z kupa ve fincanlar&#; saks&#; olarak de&#;erlendirebilirsiniz.
  • Özellikle de geri dönü&#;üme katk&#; olmas&#; amac&#;yla, s&#;f&#;r at&#;k anlay&#;&#;&#;na uygun olarak k&#;r&#;lm&#;&#; kupalar&#;n&#;z&#; kullanabilirsiniz.
  • Kaktüsleri fincanlara ekerek yeni yerlerinde büyümesine &#;ahit olabilirsiniz.

Y&#;lba&#;&#; Kaktüsü: Evde Bak&#;m&#; ve Ço&#;alt&#;lmas&#;

kaktüs saks&#;s&#;

2. Ad&#;m: Kaktüs Topra&#;&#;

  • Kaktüsün dönem dönem toprak de&#;i&#;imi istedi&#;ini bilmenizde fayda olacakt&#;r.
  • &#;lk toprak de&#;i&#;imini ald&#;&#;&#;n&#;z gün yapmal&#;s&#;n&#;z. Topra&#;&#; yenilemeden önce saks&#;n&#;n taban&#;nda irili ufakl&#; çak&#;l ta&#;lar&#; yerle&#;tirebilirsiniz.
  • E&#;er çak&#;l ta&#;lar&#;n&#;n üzerine toprak eklerseniz, kökleri fazla sudan korumu&#; olursunuz. Bu durum da kaktüsün yarar&#;na olacakt&#;r.
  • Kaktüs topra&#;&#; de&#;i&#;imi yapmak istedi&#;inizde ise çok uzun zaman dilimlerinde yapabilirsiniz.
  • Kaktüs birkaç y&#;lda bir yap&#;lan toprak de&#;i&#;imlerine uygun bir bitkidir. &#;sterseniz her y&#;l Nisan ay&#;nda, isterseniz 2 y&#;lda bir Nisan ay&#;nda topra&#;&#;n&#; de&#;i&#;tirebilirsiniz.
  • Toprak seçiminizi kal&#;n kum kar&#;&#;&#;ml&#; olan topraklardan yapabilirsiniz.
  • Torf ve pomzadan bir kar&#;&#;&#;m elde edip bu topra&#;&#; da kullanabilirsiniz. E&#;er torf ve pomza kulland&#;ysan&#;z dönem dönem suni gübre vermeyi unutmay&#;n&#;z.
  • Kaktüs topra&#;&#;n&#;n s&#;k&#;&#;t&#;r&#;lmamas&#; gerekir. Gev&#;ek yap&#;l&#; bitki topra&#;&#; kullan&#;l&#;rsa kaktüs kökleri daha rahat yay&#;l&#;r ve büyür. Ayr&#;ca düzenli olarak eklenen suyun daha iyi emilmesi sa&#;lan&#;r.

Kaktüs Topra&#;&#; Nas&#;l Olmal&#;? 5 &#;pucu

kaktüs topra&#;&#;

3. Ad&#;m: Kaktüs Nas&#;l Dikilir?

  • Kaktüsü dikmek istedi&#;iniz saks&#;n&#;n taban&#;na çak&#;llar&#; yerle&#;tirin.
  • Çak&#;llar&#;n üzerine tercih etti&#;iniz topra&#;&#; ekleyin. Saks&#;n&#;n yar&#;s&#;na kadar gelseniz yeterli olacakt&#;r.
  • &#;imdi kaktüsü topra&#;&#;n üzerine yerle&#;tirin. Kalan topraklar&#; da çiçe&#;in etraf&#;na doldurun.
  • Her çiçekte oldu&#;u gibi kaktüse de can suyunu vermeniz gereklidir. Topra&#;&#;n nemini kontrol edip yeteri kadar can suyu vermelisiniz. &#;çme suyu ile can suyunu verebilirsiniz.
  • Dikilen kaktüse gübre verirseniz, canl&#;l&#;&#;&#;n&#; daha uzun süre koruyacakt&#;r.
  • E&#;er tohum al&#;p yeti&#;tirmek istiyorsan&#;z kaktüs tohumu sat&#;n alarak dikim i&#;lemini yapabilirsiniz.
kaktüs nas&#;l dikilir

4. Ad&#;m: Kaktüs Sulama

  • Kaktüsleri sularken öncelikle topra&#;&#;n nemini analiz etmeniz gerekecek. Sadece görünen yerlerin de&#;il iç k&#;s&#;mlar&#;n da kuru olmas&#; önemli olacakt&#;r.
  • Sulamak istedi&#;inizde topra&#;&#;n yüzeyinin kuru olmas&#;na dikkat edin. Daha sonra uzun bir kürdanla topra&#;&#; test edin. E&#;er kurudu&#;unu hissediyorsan&#;z, sulayabilirsiniz.
  • Kökleri sudan uzak tutman&#;zda fayda var. Topraklar&#;n sulanmas&#; bu noktada önemli olacakt&#;r.
  • Sulama periyoduna dikkat ederek, bitkinin ömrünü koruyabilirsiniz. Yaz s&#;caklar&#;nda haftada 2 defa su isteyen kaktüs, k&#;&#; so&#;uklar&#;nda haftada 1 defa sulama ile ya&#;ayabilir.
  • Sulamadan önce saks&#; taba&#;&#;nda kalan su varsa, suyun dökülmesi gereklidir.
  • Aksi halde çürümeye neden olabilir. Can suyunu verdi&#;iniz bitkilerin taba&#;&#;nda eski suyun kalmamas&#;na dikkat etmelisiniz.
  • Bakteri olu&#;mas&#;n&#; önlemek için bu ad&#;ma dikkat edilmelidir.
  • Ufak saks&#;lardaki kaktüsleri sulamak için suyu spreyle verebilirsiniz. Böylece ufak köklerin çok su almas&#;na engel olup çürümenin önüne geçmi&#; olursunuz.
  • Kaktüslerin düzenli sulanmas&#; sonucunda daha verimli &#;ekilde büyüdü&#;ünü görebilirsiniz.
kaktüs bak&#;m&#;

5. Ad&#;m: Kaktüs Ço&#;altma

  • Kaktüsün ço&#;altma döneminde kök k&#;sm&#;nda yeni ve ufak bir bitki olu&#;ur. &#;&#;te bu bitkiyi özenli bir &#;ekilde kökten ay&#;rabilirseniz, kaktüsü farkl&#; bir saks&#;da ço&#;altm&#;&#; olursunuz.
  • Kaktüs ço&#;altma için yeni bitkiyi dikkatlice kökten ay&#;r&#;n ve zaman geçmeden yeni saks&#;ya yerle&#;tirin. Topra&#;&#; ekledikten sonra çok az miktarda can suyunu verin.
  • Birkaç gün geçti&#;inde yeni bitkiniz kendi yuvas&#;na al&#;&#;m&#;&#; ve büyümü&#; olacakt&#;r.
  • Bu i&#;lem için Haziran ve Eylül aylar&#; ideal olacakt&#;r. Yeterli vitamini ald&#;&#;&#;nda bazen ilkbahar döneminde de yavrulamaya &#;ahit olabilirsiniz.

6. Ad&#;m: Kaktüs Çiçe&#;i: Ne Zaman, Nas&#;l Açar?

  • Kaktüslerin çiçekli ve çiçeksiz olduklar&#;n&#; yaz&#;m&#;za giri&#; yaparken belirtmi&#;tik. E&#;er kaktüsünüz çiçekli türden ise, vakti geldi&#;inde renkli çiçeklere &#;ahit olabilirsiniz.
  • Dikenlerin aras&#;ndan yükselen bir renk cümbü&#;ü için, bitkinizin yeti&#;kin olmas&#; önemli olacakt&#;r. Yeni ve yavru bitkilerin çiçek açmas&#; oldukça zordur.
  • Bir sene içinde 1 defa çiçek açan kaktüsler, bu çiçe&#;i en çok 50 gün ta&#;&#;yabilir. Bitki yap&#;s&#;ndan dolay&#; görülen bu durum, pek çok çiçek yeti&#;tireni üzmektedir.
  • Belirtmek gerekir ki, kaktüslerin do&#;as&#; böyledir. En iyisi bu 50 günlük süreci doya doya ya&#;amak.
  • Kaktüsün çiçeklenmesi için bol &#;&#;&#;kl&#; ortamda kalmas&#; gerekecektir. Geçirgen yap&#;l&#; topraklarda ve güne&#;i gördü&#;ü dönemlerde çiçeklenmesi söz konusudur.
  • Bir sabah uyand&#;&#;&#;n&#;zda dikenlerin üzerinde pembe veya k&#;rm&#;z&#;, hatta sar&#; renklerde çiçeklere &#;ahit olabilirsiniz.
  • Bu güzel ana &#;ahit olmak için kaktüs bak&#;m&#; ihmal edilmemelidir.

Evde 9 Do&#;al Çiçek Co&#;turan Yap&#;m&#;

kaktüs çiçe&#;i

Bonus: Kaktüs Faydalar&#; Nelerdir?

Dikenli yap&#;s&#; sizi korkutmas&#;n! Kaktüsün yenilebilen bir bitki oldu&#;unu daha önce duymad&#;ysan&#;z, &#;imdi listede yer alan faydalar&#; ile bir kere daha &#;a&#;&#;rabilirsiniz. Fransa ve Viyana’da yap&#;lan üniversite ara&#;t&#;rmalar&#;na göre kaktüsün yapraklar&#; dikkatli &#;ekilde tüketildi&#;inde pek çok probleme çare oluyor. &#;&#;te kaktüs faydalar&#;:

  • Kaktüs yapraklar&#;, mide ve ba&#;&#;rsakta olu&#;an iltihaplar&#; giderici özelli&#;e sahiptir.
  • Kaktüs köklerinde beyin hücrelerini onaran ve yenileyen maddeler bulunmaktad&#;r.
  • Kaktüs metabolizmay&#; h&#;zland&#;ran bir bitkidir.
  • Kanser dü&#;man&#; olan kaktüs, kanserin vücuda yay&#;lmas&#;n&#; önleyecek kadar etkilidir. Serbest radikallerle mücadele eder ve bedeninizi korur.
  • Diyabet ile sava&#;&#;r. Kan &#;ekerini dengeler.
  • Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar&#;n sonucuna göre, kaktüsün kolesterol seviyesini dengeledi&#;i ve kalp hastal&#;klar&#; riskini en aza indirdi&#;i belirtilmi&#;tir.
kaktüs faydalar&#;

Peki, kaktüs radyasyonu emer mi?

  • Kaktüs bitkisinin radyasyon emdi&#;i ve bu nedenle ofis ortamlar&#;nda s&#;kça bulunmas&#; gerekti&#;i söylenmektedir. Bu bilginin bilimsel bir kan&#;t&#; bulunmamaktad&#;r.
  • Radyasyonu su emer, kaktüs de suyu bar&#;nd&#;ran bir bitkidir.
  • Bu durumdan dolay&#; böyle bir ili&#;ki kurulmu&#;tur. E&#;er konuya su oran&#; yüksek bitkilerden bakacak olursan&#;z, daha farkl&#; sebze veya meyveyi ofiste bulundurabilirsiniz.
  • Herhangi bir bilimsel do&#;rulu&#;u olmasa da kaktüsün ofis masan&#;zda veya televizyon ünitesinde durmas&#; estetik aç&#;dan &#;&#;kl&#;k kazand&#;rabilir. Yani kaktüsü evinizde bulundurman&#;z için bir sak&#;nca görülmemektedir.
  • Dikenli yap&#;s&#; olan kaktüsleri küçük çocuklardan uzak tutman&#;z&#; vurgulamak isteriz. Çocuklar&#;n dikkatini çeken çiçekli ya da çiçeksiz kaktüsler, yapraklar&#;ndaki dikenlerle tehlikeli hale gelebilir.
  • Bu nedenle çocuklar&#;n bulundu&#;u ortamlarda kaktüsleri onlar&#;n eri&#;emeyece&#;i konumlara koyabilirsiniz.
  • Evin çe&#;itli kö&#;elerinde kaktüs bulundurdu&#;unuzda, ortamdaki nemi dengelemi&#; olursunuz.
  • Henüz bir bilimsel kan&#;t&#; olmasa da radyasyonun yay&#;lmas&#;na da engel olabilirsiniz.
  • Zira radyasyondan endi&#;eniz varsa, hamilelerin ve kanser hastalar&#;n&#;n bulundu&#;u evlerde hem tedbir amaçl&#; hem de moral olmas&#; ad&#;na renk renk kaktüs yeti&#;tirebilirsiniz.
kaktüs çiçe&#;i

Orkide Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Budama, Sulama ve Saks&#; De&#;i&#;imi

Sardunya Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Budama, Sulama Püf Noktalar&#;

Evde Teraryum Yap&#;m&#; ve Bak&#;m&#;, &#;puçlar&#;yla A&#;amal&#; Anlat&#;m

Bar&#;&#; Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Sulama, Saks&#; De&#;i&#;tirme, Sulama Teknikleri

Menek&#;e Bak&#;m&#;: Evde Nas&#;l Dikilir, Ço&#;alt&#;l&#;r, Sulan&#;r? Püf Noktalar&#;

Kaktüsler; yassı görünümlü, suyu tutan ve dikenlerden oluşan bir bitkidir. Çöl iklimine uyum sağladığı için, zorlu hava şartlarına karşı dayanıklı bitkilerdendir. Bakımı da oldukça kolay olan bu bitki, yetiştirirken sizleri üzmezler. Bu nedenle sadece bakımındaki püf noktalara dikkat edildiği takdirde, kaktüslerin güzelliğinin sizleri etkileyebileceğinden emin olabilirsiniz.

Kaktüs türlerinin, ’in üzerinde olduğu söylenmektedir. Kaktüs bitkisinin yabani türleri de bulunduğundan, bazı kaktüslerin dikeni baş dönmesi, uyuşukluk gibi etkilere sebep olabilir. Bu nedenle kaktüs yetiştirirken oldukça dikkat etmelisiniz. Dayanıklı bitki olduğu için, bitki yetiştirmeyi isteyen ancak cesaret edemeyenler için oldukça güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

Wish Flower & Design olarak, evlerinizi bitkilerle süslerken kaktüslerden de faydalanmaktayız. Sitemizde bulabileceğiniz gösterişli ve dekoratif kaktüslerimizle, yakınlarınızı ve kendinizi şımartabilirsiniz. Kolay bakımı sayesinde sizlere zahmet vermeden, güzelliğiyle evinizi süslerler.

Kaktüsler de her bitki gibi evdeki havayı ve zararlı ışınları temizlerler. Bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi atarlar. Mekanda bulunan insanların aurasını değiştirir ve pozitif bir hava verir. Sitemizdeki kaktüs türlerini incelediğinizde bile içinize doğan pozitifliği düşünürseniz, kaktüslerimizi tercih etmemeniz için hiçbir sebebin olmadığını görebilirsiniz.

Kaktüs Bakımı

Kaktüsler her ne kadar dayanıklı bitkiler grubuna girseler de, elbette ki bakıma ihtiyaç duyarlar. Bitkiler onlara gösterdiğiniz ilgi ve sevgiyi hissederler. Siz ne kadar üstüne düşerseniz o kadar serilip serpilirler. Bu nedenle kaktüslerde de bakımına dikkat ettiğiniz takdirde, onlardan güzeli olmayacaktır.

Fazla suya ihtiyaç duymazlar, ancak tabii ki belirli aralıklarda su eklemesi yapmanız gerekir. Yeterli ışık ve serinlik ortamını sağladığı anda gelişimini hızlı bir şekilde sürdürebilirler. Doğru toprak seçimini de yaptığınızda kaktüsünüzün ölmesi neredeyse imkansızdır.

Wish Flower & Design’da bulabileceğiniz etkileyici kaktüs türleri ve bakım önerilerimizle, siz de kaktüs yetiştirirken asla zorlanmayacaksınız. Sitemizden temin ettiğiniz kaktüslerimiz, sizlerin bitki bakımıyla daha da güzelleşecektir. Dekoratif amaçla da kullanılan kaktüslerinizi nereden aldığınız ve nasıl güzelleştirdiğiniz gibi sorulara hazır olun.

Kaktüs Bakımı Püf Noktaları

Kaktüs bakımını yaparken, bu önerilerden daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır. Pek çok önemli ve püf noktaları dikkate alırsanız, kaktüsünüz uzun yıllar sizlerle beraber olabilir. Kaktüs bakımında dikkat edeceğiniz birkaç öneriyle kaktüsünüzün ömrünü uzatabilirsiniz.

Kaktüs Bakımında Toprak ve Saksı Seçimi Nasıl Olmalı?

Kaktüsler suyu seveler, ancak bu onları suya boğacağımız anlamına gelmez. Bu nedenle suyu tutmayan, büyük taneli kum ve normal çiçek toprağı karışımıyla, bitkiniz için ideal kaktüs toprağı oluşturabilirsiniz. Suyu sever ancak gövdesine gelen sudan hoşlanmazlar. Kaktüsünüze su verirken toprağından sulamanız çok önemlidir, çünkü kaktüsler ihtiyacı olan her şeyi kökleriyle topraktan alır.

Ayrıca saksıların altındaki bölümün delikli olması da, kaktüsünüzü sudan korumak için ideal bir fikirdir. Böylece fazla su saksılardan kolayca akar ve kaktüsünüz ihtiyacı olduğu kadar suyla beslenir.

Kaktüs Bakımında Kullanılan Su

Çoğumuz kullanılan suyun bitki bakımında önemli olmadığını düşünürüz. Ancak her suyun mineral içeriğini ve oranından bihaberiz. Sulardaki mineraller bitkilerin zamanla kurumasına, çürümesine ve ölmesine yol açabilir.

Bu nedenle sulama işlemini yaparken kaktüslerinizde asla musluk suyu kullanmamalısınız. Şebeke suları sert olduğundan kaktüsünüze vereceği zarar oldukça fazla olabilir. Damacana ve arıtılmış sular nispeten daha yumuşak olduğundan, kaktüsleriniz için idealdir. Böylelikle Wish Flower & Design’la kavuştuğunuzun kaktüsünüzün ömrünü uzatır ve sağlıklı görüntüsünü kaybetmezsiniz.

Kaktüs Bakımında Bulunduğu Ortam

Her bitki aydınlık ve ışık alan yerlerde olmayı sever. Bu ortamlar bitkilerin kendilerini en güzel şekilde göstereceği yerlerdir. Kaktüsler de çoğu bitki gibi aydınlık ve güneş alan yere konulduğunda büyümeye devam eder. Çoğunlukla dış mekanlarda daha iyi yetiştirildiği bilinmektedir. Bu nedenle kaktüsünüzü iç mekan objesi olarak kullanacaksanız, mekanınızı sürekli havalandırmanız ve güneş ışığı alan pencere önlerine koymanız gerekir.

İç mekanınızı renklendirecek, evinizin havasını temizleyecek en güzel kaktüsleri, Wish Flower & Design’da bulabilirsiniz.

Kaktüs Çiçek Açar Mı?

Kaktüsler kendi başlarına oldukça sade ve temiz bir görüntü sunar. Hangi bitki ruhumuzu temizlemez ki? İşte kaktüsler, bakımına dikkat edildiği ve bulunduğu ortamı sevdiği takdirde, çiçek açmaya başlayabilirler. Yemyeşil renkleri ve farklı boyutlarıyla dekorasyon için oldukça önemli olan kaktüsler, bir de çiçek açtıkları zaman tüm gözler kaktüslerdedir.

Kaktüsler doğal ortamlarında, senede bir kez çiçek açarlar. Ancak evde yetiştirilecekse, bakımının mükemmel olduğu ve ortamını sevdiği takdirde sürpriz yapıp çiçek açabilirler. Kaktüsler, eşsiz çiçeklerini açmak için genelde ilkbahar aylarını beklerler.

Muazzam güzellikteki kaktüs çiçeklerine siz de tanık olmak istiyorsanız, sitemize göz atabilirsiniz. Dekoratif saksı ve birçok farklı süsle dekore ettiğimiz kaktüslerimiz, sizin ilgili bakımınızla harika çiçekler açmaya müsaittir.

Kaktüs Ne Zaman Çiçek Açar?

Özenle baktığınız kaktüsünüzün çiçek açacağını bilmek, sizlere mutluluk verir. Kaktüsler, güzelliğine güzellik katacak çiçeklerini genelde bahar zamanına saklar. Bu faydalı ve dekoratif bitkinin çiçekler açması bile pozitif enerji vermektedir.

Kaktüsler çiçekleneceğini tomurcukla belli ederler. Ancak çiçek tomurcuğuna asla dokunmamalısınız. Yoksa kaktüs tomurcuğunuz küser ve kuruyarak dökülür. Her biri birbirinden güzel kaktüs çiçeklerini görmek istiyorsanız, onlara dokunmamaya özen göstermelisiniz.

Çiçek açtığında kaktüsünüzün ortam ihtiyaçları değişecek olursa, gövdesinden ve toprağın su ihtiyacından anlayabilirsiniz. Her çiçek gibi zarif olan kaktüs çiçeklerinin ortaya çıkması için, bitkinin ihtiyacı olan tüm değerleri korumalısınız.

Çiçekler haftalık bir ömre sahiptirler. Wish Flower & Design’dan temin edebileceğiniz kaktüslerin çiçeklerle bezenmesini bekleyebilir, sevdiklerinize değerli bir armağan olarak verebilirsiniz.

Kaktüs Hediye Etmek

Her bitki gibi kaktüsler de hediye verilmeye değer bitkilerdendir. Açacağı nazik çiçeklerle hediyenizi daha göz alıcı hale getirmek sizin elinizde. Çiçekleri ve kolay bakımıyla, zahmet vermeden yetiştirebilirsiniz. İster kendiniz, ister sevdikleriniz için firmamızdan kaktüs siparişi verebilirsiniz. Wish Flower & Design ile hem kendinizi hem de yakınlarınızı kaktüs hediyelerle şımartın.

Kaktüs Modelleri

İnternet sitemizdeki kaktüs çeşitlerinden dilediğinizi beğenip, siparişinizi kolayca oluşturabilirsiniz. El yapımı motifleriyle işlenmiş seramik saksı ve dekoratif bitkilerle, kaktüsünüzün güzelliğini ön plana çıkarmaktayız.

Uzun ve kısa kaktüs seçeneklerimizle, kendinizin ve sevdiklerinizin zevkine en yakın olan kaktüsü seçebilirsiniz. Boylu kaktüslerimiz iç ve dış mekanlarda kendilerini tüm muhteşemliğiyle gösterirler. Minik kaktüslerle hazırladığımız kaktüs bahçesi ise, kaktüs severlerin beğenisine göre hazırlanmaktadır.

Kaktüs Siparişi

Bitkiler narin varlıklardır. Duygusal ve fiziksel tüm durumlara karşı tepki verirler. Bu nedenle internetten bitki siparişi verirken, bazılarımızın aklında soru işaretleri olabilir. Wish Flower & Design ile, aklınızda hiç kuşku kalmadan kaktüslerinizin gönderimini sağlamaktayız.

Zevkinize en uygun kaktüslerinizi İstanbul içine hızlıca ulaştırmaktayız. Teslimat bölgenize göre değişen uygun fiyatlı teslimat ücretlerimizle, bulunduğunuz bölgeye hesaplı şekilde kaktüslerinizi göndeririz.

Kaktüsleriniz geldiğinde evde olmak ya da özel bir günde yakınlarınıza gönderim sağlamak isterseniz, teslimat tarihi ve saatini dilediğinizce seçebilirsiniz. Böylelikle kargonuz geri dönmez, doğum günleri gibi özel günlerde kaktüs hediyeniz yakınlarınızın elinde olur.

Kolayca oluşturduğunuz siparişin adres bilgilerini de bize ilettikten sonra, siparişiniz tamamlanır. Hızlı teslimat ve güvenli kargomuzla, kaktüsleriniz anında size ulaşır. Ayrıca özenle paketlediğimiz bitkilerimiz kargoda hasara uğramadan sizlerle olur. Geriye de sadece kaktüsünüzü beklemek kalır.

Diğer bitki ve çiçek türleri için de sayfamıza göz atabilirsiniz. Özel günler için aşkla hazırlanan güllerimiz, tebrik çiçeklerimiz ve kendinizi şımartmak için alacağınız çiçek aranjmanlarımızla sizlere hizmet vermeye devam etmekteyiz. Evinizi, ofisinizi ve bulunduğunuz her yeri güzelleştirmek için, Wish Flower & Design olarak yenilenen yüzümüzle karşınızdayız. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir