gothika sinemalar / Gothika - Fragman - Dailymotion Video

Gothika Sinemalar

gothika sinemalar

Halle Berry * Gothika DVD

Konu

Diğer

Durum

İkinci El

Yapım

Yabancı

Yaş Sınırı

Genel İzleyici

2. El DVD CD: Çok Temiz Region: 2 Dil: İngilizce Altyazı: Türkçe, İngilizce

Türkçe dilindedir.

Halle Berry * Gothika DVD, bir yıl önce satışa sunulmuştur.

Halle Berry * Gothika DVD başlıklı ürün, Efemera, Müzik, Sinema > Sinema, Film, Dizi > DVD kategorisi altında İkinci El olarak satılmaktadır.

Kondisyon: İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali funduszeue.info güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün Disqo tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

Disqo - Mağaza Hakkında

Film ve Müzik Koleksiyonları Sunar

Gothika
Üyeler
3,7 Puanlama ve Eleştiri
Puanım :

İzlemek İstiyorum

Eleştiri yaz!

Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaş

Özet

Miranda Grey, bir piskolog olarak ruhsal durumlarını incelediği bir klinikte, akli dengesi yerinde olmayan suçlular üzerinde çalışmaktadır. Kocası da kliniğin yöneticisi konumundadır. İçlerinden Chloe adlı bir suçlu, öldürdüğü insanlara satanist ayinlerde acı çektiren birisidir. Bir gün Miranda, bir kazanın ardından cinayete teşebbüsten yargılanmak sureti ile o klinikte hasta pozisyonuna düşer. Hafızasında kayıplar vardır ve kocasının öldüğünü ve bu ölümde kendisinin şüpheli görüldüğünü öğrenir. Hafızasını şiddetle geri kazanmaya çalışan kadın, kinci bir ruh tarafından manipule edilmektedir.

Beyazperde Eleştirisi

Yapım şirketi Dark Castle, gişede hayal kırıklığı yaratan üç filmden sonra, yeni filmlerine yüksek bütçe ayırmış, başına Avrupa'dan bir yönetmen getirmiş ve hatta Oscar ödüllü bir başrol oyuncusu bulmuş. En büyük amacı Amerika'da film çekmek olan Mathieu Kassovitz, sonunda dileğini gerçekleştirdi. Ama bütün bunlar filmi izlerken hissettiğiniz o deja-vu duygusunu geçirmiyor; Gothika, konu orijinal olmasa bile insanı eğlendiren filmlerden maalesef değfunduszeue.info Halle Berry'nin canlandırdığı, bir akıl hastanesinde doktorluk yapan Miranda Grey'in etrafında dönüyor. Hatta bununla yetinmiyor, sadece onunla "ilerliyor". Yan karakterlerin hiçbir işi yok. Bütün korku filmleri gibi, ortam her zaman karanlık ve yağmurlu, hatta neredeyse binanın içinde bile. Mesela Doktor Grey karanlık odasında çalışırken lamba açmaya üşeniyor olmalı. Bir gece, işten çıkıp eve giderken yolda yaralı genç bir kızla karşı

Eleştirinin tamamı

Öneriler

Son Haberler

Kolunu Kırdığım İçin Üzgünüm
Gothik Afiş

Oyuncular

Tüm oyuncular ve teknik ekip

İzleyici eleştirisi: sevdiler

En iyi ve en faydalı yorumlar

LimP Bizkit grubunun filmin soundtrack albümünde yer alan "Behind Blue Eyes" isimli şarkıları, filmden daha çok sevilmişti

son derece klise ve basit bir filmbana da what lies beneath i hatirlatti ama o bundan kat kat ustun tabii belli bir atmosfer yakalanmis fakat yeterli degil

Ben sevdim filmi bir gerilim filminden bekleneni fazlasıyla funduszeue.info berry bu film için adeta biçilmiş kaftan penelope cruzda iyiydi müziklerse zaten ayrı bir şfunduszeue.info bir gerilim izlemek isteyenler buyursunlar.

Halka,What Lies Beneath,Garez ve bu örnekler çoğaltılabilir tek fark araya Halle Barry ve birazda Penelope serpiştirilmiş,sonuç olarak bir kaç efektli böö sahnesi haricinde pek birşey vaad etmiyor/7

İzleyici eleştirisi

Fotoğraflar

Teknik bilgiler

Ülke ABD

Dağıtımcı-

Yapım yılı

Metrajuzun metrajlı film

İlginç Detaylar-

Bütçe40 $

Dil İngilizce

Görüntü formatı -

RenkRenkli

Ses formatı-

Yapım formatı-

Viza numarası-

Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri , En iyi film: Fantastik, {Genre} türündeki en iyi filmler :

Yorumlar

Tüm Sinema Haberleri

Michael Keaton Başrollü "Batman Beyond" Filmi Mümkün mü?
Karakterlerin Saçma Kararlar Verdiği 10 Klasik Bilim Kurgu Filmi
James Cameron Kaybolan Denizaltı Hakkında Konuştu: Titanic&#;le Benzerliği Gerçeküstü!
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" Gişede Önemli Bir Eşiği Geçti
Dwayne Johnson&#;lı Yeni "Hızlı ve Öfkeli" Filminin Adı Belli Oldu
Vizyondaki Filmler: "Büyü de Gel", "Haile: Bir Aile Kabusu", "Tebessüm"
Tüm sinema haberleri

En Popüler Fragmanlar

Büyük Kaçış Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser
 Gün Fragman

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman
Yeni çıkan tüm fragmanlar

Vizyondaki En İyi Filmler

Flash
Transformers: Canavarların Yükselişi
Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş
Hızlı ve Öfkeli 10
Elemental: Doğanın Güçleri
Haile: Bir Aile Kâbusu
Vizyondaki En İyi Filmler

Psikolog delirirse: " Gothika "

Kriminal Psikolog Miranda Grey uzmanlık alanıyla ilgili bir çalışma yapmaktadır. Bir anda üzerinde çalıştığı ruhsal sorunla baş başa kalır. Dr. Miranda Grey, öldürmekle suçlandığı kocasına dair hiçbirşey hatırlamamaktadır.

Hafızasını yeniden kazanmaya ve masumiyetini ispatlamaya çalıştıkça kinci bir ruh onu kıskacına alır. Tüm çabalarına rağmen, kendi suçluluğunu ve giderek artan deliliğini kabul etmek zorunda kalır.

Gothika yalnızca fragmanlarına bakıp, artık fazlasıyla bildik korkutma öğeleriyle dolu olduğunu düşüneceğiniz standart bir Hollywood korku filmi değil. Korkutmaya çalışmaktan çok, gerilim bilim-kurgu karışımı bir film.

Joel Silver, Robert Zemeckis ve Susan Levin'in yapımcılığını üstlendiği film, Mathiue Kassovitz gibi genç bir yönetmeni ve Halle Berry, Robert Downey Jr. ve Penélope Cruz gibi yıldız isimleri, fantastik bir korku-gerilim filminde bir araya getirmiş.

"Gothika", sözcük olarak "gothik"ten geliyor. Kısaca, Ortaçağ'da Fransa'da ortaya çıkan ve yüzyılın ortalarından itibaren Batı Avrupayı'da etkisi altına alan bir mimari tarz.

Dramatik ortaçağ sanatını yansıtarak ve bu tarzın birleşimi olan uçan ayaklar, sivri oklar, dikey kemerler, kemerli tavanlar kullanılmasına dayalı bu tarz o kadar yaygınlaşır ve mimarinin akışını öylesine değiştirir ki, kısa sürede, mimari alanının dışına taşan bir işlev yüklenir.

Hatata günümüzde heavy metalin türleri arasına bile girer!

"Resim ve edebiyatta da giderek yaygınlaşan bir tarz olmaya başlayan gotik, 'lü yıllara gelindiğinde, İngiltere'nin sosyal ortamını yansıtan edebiyat yapıtlarının adı olacak bir anlam genişlemesine uğradı. Ülkede kaotik bir dönemin hakim olduğu, sanayi devriminin getirdiği dönüşümle birlikte ilk sınıfsal devinimlerin yaşandığı, halkın bir bölümünün de bu karman çorman ortamda git gide doğaüstü olaylara ve dinsel inanışlara başvurmakta çare bulduğu bu dönemde; ürpertici, gizemli ve vahşi olayların oluşturduğu bir kurguya dayalı İngiliz edebiyatı en önemli eserlerini verdi. Hemen herkesin çok iyi bildiği, defalarca filme çekilmiş, Mary Shelley'nin 'Frankenstein' isimli romanı, bu dönemin en akılda kalıcı yapıtlarından biri oldu." [*]

"Gothika" filminin adı da bu tarz edebiyatta hakim olan gizemli ve puslu atmosferi kendi anlatısına taşımasından geliyor.

Filmin henüz başında, işinde uzman bir psikolog olan Miranda Grey, geçirdiği korkunç bir olaydan sonra kendine geldiğinde bir cinayet işlemekle suçlanıyor ve neler olduğunu hatırlayamıyor. Sevdiği ve taptığı kocasını anlayamadığı bir biçimde kaybeden Grey, bu cinayetin sorumlusu olarak kedini daha önce tedavi ettiği ruhsal bozuklukları olan hastaların arasında Woodward'da buluyor. Ancak olayların ilginçliği bununla sınırlı kalmıyor. Kendini birdenbire camın diğer tarafında daha önce tedavi etmekle uğraştığı hastaların içinde bulan Miranda'nın zamanla, gördüğü tedaviler nedeniyle zihni uyuşmaya başlıyor ve artık, kendisine çok yakın olan eski iş arkadaşları da ona olan güvenlerini yitirmeye başlıyorlar. Miranda, bu noktada, suçsuzluğunu kanıtlamak ya da açıklanamayan davranışlarını çözmeye çalışmak yerine kocasının cinayetinin altında yatan nedenleri araştırmaya koyuluyor.

Yönetmen iyi bir atmosfer yaratmaya çalışmış: "Benim için önemli olan, filmdeki her şeyin gerçeğe uygun olmasıydı. Her şeyin bir anlamı olmalıydı. Bunun anlamı ışık ve çekim yapılan yerler sadece ürkütücü sahnelerde korkutucu olmamalı, filmin tamamında aynı ruhu taşımalıydı. İzleyicinin karanlık duygusundan kaçmasını istemiyorum, bu duyguyu kesinlikle kaybetmemeli." Kassovitz kameraman olarak Libatique'i seçmesiyle ilgili olarak şu küçük notu düşüyor: "Kameranın bir hayalet gibi fiziksel olarak kimsenin giremeyeceği yerlere girmesini istedim, Libatique bunu başarmak için en uygun kişilerden biriydi."

"Hayalet Gemi" ("Ghost Ship"), "Lanetliler Kraliçesi" ("Queen of the Damned") ve "Dr. Moreau'nun Adası" ("The Island of Dr. Moreau") gibi filmlerin tasarımını yapan Walker, yönetmenin isteğini yerine getirmek için farklı renkler kullanmış: "Kötü bir şeyin olacağını izleyiciye önceden hissettirmek için gri ve kahve gibi tonlar kullandım ya da renksizliği tercih ettim. Daha önce hiç bu tekniği kullanmamıştım." Renk kullanımının yanı sıra Walker ve ekibi, filmdeki Woodward Hapishanesi'ni canlandırmak için, Quebec'teki şu an boş olan St. Vincent-de-Paul Hapishanesi'nin bulunduğu alanı kullanmışlar. SVP'de birçok set kuran ekip koridorlar ve merdivenler, paslı ve boyası dökülmüş duvarlar, kullanılan odalar ve Chloe'un Miranda'yı tehlikeye karşı uyardığı egzersiz bahçesini filme uyacak şekilde düzenlemek için epey tasarım değişikliği yapmak zorunda kalmış. Walker'ın ekibi, Woodward'daki yönetim ofislerini, duş odalarını ve çelikten yapılan camlı hücreler için de Montreal'daki Cite du Cinema'yı kullanmışlar. Bunca hummalı çalışmadan sonra filme dönüp bakan Walker, "Bu filmdeki en büyük başarı değişik yerlerde çekilen sahnelerin birbirleriyle tutarlı olması. Bunun sebebi ise Montreal'deki fantastik ekibim. Çok yetenekli ustalardı ve filme uygun olacak çevreyi çok iyi planladılar," diyerek ekibinin hakkını teslim ediyor."

Ancak filmi izlerken sürekli olarak kafamızda "Yönetmenin amacı ne?" sorusu var. İlk filmi "Protesto" ile hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin beğenisi kazanan yönetmen, bir yandan hikayeyi bilimsel kılmaya çalışıyor, diğer yandan olabildiğince klişelerle doldurup, hayalet ya da yaşayan ruha yaslanıyor.

Bir nevi "funduszeue.info" vakasıyla, "Ölümsüz"ü birleştiriyor Bunu da bir psikologun deliler arasına düşmesiyle gerçekleştirmeye çalışıyor. İyi başlayan film, ne yazık ki sonlara doğru o denli vasatlaşıyor ki, Robert Downey Jr (Dr. Pete) bile filmi kurtamıyor.

Miranda ile Dr. Pete arasında, daha önce aralarında bir şey yaşanıp yaşanmadığına dair sahne ya da Miranda'nın daha önce inanamadığı hastası (Penelope Cruz) arasındaki diyologların hiçbirinin devamı gelmiyor.

Üstelik filmde Penelope Cruz da çok sırıtıyor ve resmen dökülüyor Hatta bir yerde resmen şöyle diyor: "Bedenimi ele geçirebilirler ama ruhumu asla!" Bu kadarına da "pes" doğrusu

Tüm bunlar, baştaki sıkı gerilim atmosferini bozarak, sapık koca, yardım isteyen ruh vb klişelerle dolu bir filme döndürüyor Gothika'yı.

Son dönemde "Gothika" çizgisindeki filmler, kullandıkları klişelerin farkında olduklarını hissettirmeleri, kendi kendiyle dalga geçebilmeleri, belirli bir noktaya kadar ironi yapabilmeleri gibi özellikleriyle öne çıkıyor ve ilgi görüyordu. Oysa "Gothika" kendini sonuna kadar ciddiye alan, sanki bu türde çekilen ilk filmmiş gibi yapmayı tercih eden bir film.

Bu yüzden de mecburan bizi "güldürüyor"

Halle Berry elinden geleni yaparak filmi kurtarmaya çalışmış. Havuzda kaç tur attığını sayan bir Miranda'dan uyanan bir kadına dönüşünü vermeye çalışıyor. Ama olmuyor. Senaryonun neresinden tutsak elimizde kalıyor.

Hepsi bu mu? Filmin başarılı başlangıcını saymazsak, ne yazık ki bu

[*] funduszeue.info?job=showkameraarkasi&film_id=65

 

Yapım şirketi Dark Castle, gişede hayal kırıklığı yaratan üç filmden sonra, yeni filmlerine yüksek bütçe ayırmış, başına Avrupa'dan bir yönetmen getirmiş ve hatta Oscar ödüllü bir başrol oyuncusu bulmuş. En büyük amacı Amerika'da film çekmek olan Mathieu Kassovitz, sonunda dileğini gerçekleştirdi. Ama bütün bunlar filmi izlerken hissettiğiniz o deja-vu duygusunu geçirmiyor; Gothika, konu orijinal olmasa bile insanı eğlendiren filmlerden maalesef değil.

Film Halle Berry'nin canlandırdığı, bir akıl hastanesinde doktorluk yapan Miranda Grey'in etrafında dönüyor. Hatta bununla yetinmiyor, sadece onunla "ilerliyor". Yan karakterlerin hiçbir işi yok. Bütün korku filmleri gibi, ortam her zaman karanlık ve yağmurlu, hatta neredeyse binanın içinde bile. Mesela Doktor Grey karanlık odasında çalışırken lamba açmaya üşeniyor olmalı.

Bir gece, işten çıkıp eve giderken yolda yaralı genç bir kızla karşılaşan Miranda, ona yardım etmeye çalışırken bir anda kendisini akıl hastanesinde bulur, aradan üç gün geçmiştir ve o kocasını öldürmekle suçlanmaktadır. Oldukça ilginç değil mi? Evet, en fazla bir 10 dakika kadar. Doktorun bir anda hasta olması, gerçekten çok "ironik" görünüyor, ama maalesef değil. Kendini bir anda yanlış tarafta bulan Miranda, herkesi deli olmadığına inandırmaya çalışır, ama sürekli gördüğü hayalet bunun gerçekleşmesini güçleştirir. Miranda, yalnız başına gerçekle hayal, delilikle akıllılık arasındaki ince çizgi üstünde yürürken, sadece doğruya ulaşmaya çalışır.

Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki, Gothika kesinlikle "gotik" değil, en azından karanlıkla gotikliği aynı kalıba koymazsak. Senaryoya gelince, aslında gerçekten bir senaryo olduğundan söz edemeyiz sanırım. İlk sahneden son sahneye kadar o kadar çok klişe var ki, ilk yarım saatten sonra hiçbir olay sizi şaşırtmıyor. Her şey sakin sakin giderken birden arka planda "korku filmlerinin klasik müziği" çalmaya başlıyor, biz de anlıyoruz ki hayalet çıkacak. İşte korku filmi! Aslında Halle Berry'nin oynamak için bu filmi neden seçtiği de bir muamma. Oscar kazandıktan sonra artık seçeceği rollere daha çok dikkat edeceğini düşünmüştüm, ama sanırım o sadece kazanacağı parayı düşünüyor.

Filmde Berry'nin kocasını Charles Dutton canlandırıyor. Evet Dutton! Bu kadar mı uyumsuz bir çift olur? Başlarda "çiftimizin" öpüştüğü sahnede genel bir rahatsızlık yaşanacağını söylemeliyim, aralarında hiçbir çekim yok, sağ olsunlar biz de bunu oldukça iyi fark ediyoruz. O kadar yakışmıyorlar ki, belki de insanlar cinayeti Miranda'nın işlediğini boşu boşuna düşünmemişlerdir. Ya Robert Downey Jr.'un karakteri ne yapıyor? Bir kere eskiden çok iyi arkadaşın olan birisinin psikiyatristi olmak etik midir? Zaten mantık olmayan bir filmde etiği aramak çok yersiz sanırım. Filmden kendisini tamamen çıkarırsak pek bir şey değişmez. Tek yaptığı, Miranda'ya inanmakla inanmamak arasında debelenmek, belki sonunda karar veriyor ama zaten o sırada her şey çözüme kavuşmuş durumda.

Onu daha farklı yerlerde görmek istiyorum artık, belki özel hayatında yaşadığı sorunlar iyi rolleri kapmasını engelliyordur ama eminim ki, ona başrolü vermek isteyecek binlerce bağımsız film yönetmeni vardır.

Ya Penelope Cruz? Chloe'yi belki kimse ondan iyi canlandıramazdı, aksanı karakterine o kadar yakışmış ki; konuşması, o yavaş telaffuzu ona gerçekten "deli" havası vermiş. Filmde birkaç önemli sahnede karşımıza çıkıyor, diyalogları ise berbat: "Bedenime sahip olabilir, ama ruhuma asla!" Evet, gerçekten bu cümleyi sarf ediyor. Hele son sahnenin anlamsızlığı yok mu. Chloe sokakta! Belki kendisine tecavüz eden şeytan konusu açıklığa kavuşmuş olabilir, ama ilk başta o hastaneye girmesi için başka sebepler vardı, mesela üvey babasının boğazını kesmesi bir neden olabilir mi acaba? O zaman sokakta ne işi var?

Hayaletimize gelince, o gencecik bir kız. Saçları; nadir gördüğümüz kanlı, kesiklerle dolu yüzünü kapatıyor. Yok canım, Halka'dan bahsetmiyorum, Gothika'da çok önemli bir farkımız var, bizim kızımız sarışın. Hayalet önce Miranda'yı fena benzetiyor, kollarını yarıyor, oradan oraya uçuruyor, sıkı bir dayak atıyor. Neden? Kendisine yardım etsin diye! İşte etkili yol diye ben buna derim. Bir de hayaletin oraya buraya yazdığı, "yalnız değil" mesajı var. Madem bir şeyler yazabiliyor, neden ne istediğini yada kötü adamın kim olduğunu yazmıyor? Ah, doğru, Miranda'nın her şeyi tek tek bulup çıkarması gerekiyor. Peki, ya havuzda saklanma sahnesi? Havuzda NASIL saklanılabilir? Belki saklandığı bölge karanlıktı ama en ufak bir ışıkta görünmez mi? Yapmayın lütfen, çocuklar bile buna inanmaz.

Filmin bütün sahneleri kötü demek imkansız, ama onların da tek sebebi var, Mathieu Kassovitz. Gerek karanlığı, gerek çekim alanlarını öyle iyi kullanmış ki. Hayaletin yürüdüğü sahne korkunçtan çok rahatsız edici, ama gerçekten filme yakışmış. Berry oyunculuğuyla, Kassovitz de yönetmenliğiyle filmi berbat statüsünden çıkarıp orta karar hale getiriyorlar. Ama maalesef bu filmden beklentimiz bunlar değildi. İyi bir korku filmi izlemek istiyorsanız, Halka'nın ya da Altıncı His'in DVD'sini kiralayabilirsiniz; ama öylesine geçirilecek iki saatiniz ve bol çığlığı kaldırabilecek kadar sağlam kulaklarınız varsa, bir deneyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası