kpss öabt açılımı / ÖABT ne demek, ne anlama geliyor?

Kpss Öabt Açılımı

kpss öabt açılımı

ÖABT ne demek, ne anlama geliyor?

ÖABT açılımıyla "Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi", öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur. yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.
ÖABT SINAV ALANI ADI VE KODU

ÖABT'ye katılacak adaylar, bu alanda sınava katılacakları alanı ve kodunu yazacaklardır. ÖABT alanını değiştirmek isteyen adaylar, bu değişikliği başvuru süresi içinde ÖSYM'nin funduszeue.info adresinden yapabileceklerdir. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamaz. 1) Türkçe 2) İlköğretim Matematik 3) Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji 4) Sosyal Bilgiler 5) Türk Dili ve Edebiyatı 6) Tarih 7) Coğrafya 8) Matematik (Lise) 9) Fizik 10) Kimya 11) Biyoloji 12) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 13) Yabancı Dil (İngilizce) 14) Rehber Öğretmen 15) Sınıf Öğretmenliği 16) Okul Öncesi Öğretmenliği (Hürriyet)

KPSS SINAVI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KPSS sınavlarına girmek isteyen adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Aday İşlemleri sisteminde kayıtlı, güncel fotoğraf ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını internet üzerinden tamamlayabilirler. ÖSYM sisteminde fotoğrafın süresi dolmuştur uyarısı alan adaylar Sınav Koordinatörlüklerinden fotoğraflarını güncelleyebilirler.

KPSS NE ZAMAN?

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) Sınavı tarihi: 6 Eylül

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün: 12 Eylül

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün: 13 Eylül


KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 20 Eylül

EKPSS: 11 Ekim

KPSS Ön Lisans: 25 Ekim

KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık

KPSS Ön Lisans 25 Ekim tarihinde,  KPSS Ortaöğretim 22 Kasım tarihinde,  KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık tarihinde  KPSS Ön Lisans'ta Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60) bilgilerinden sorular sorulacak.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

&#;SYM ais giriş nasıl yapılır? KPSS &#;abt nedir, KPSS A grubu meslekleri hangileri!

KPSS A grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavı başvuruları başladı. Pek çok aday KPSS sınavlarındaki ifadeleri araştırıyor. KPSS A grubu meslekleri ve ÖABT sınavı hakkında bilgiler sorgulanıyor. Sınava girecek adaylar KPSS ÖABT nedir sorusunu sorguluyor. İşte KPSS ÖABT nedir, KPSS A grubu meslekleri hangileri ve ÖSYM giriş işlemleri nasıl yapılır? sorularının yanıtları

KPSS A Grubu meslekleri hangileri?

A Grubu kadrolar genellikle kariyer odaklıdır.  A grubu kadrolarda müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, kaymakam adaylığı vb. gibi meslekler yer almaktadır.

KPSS-A Grubu sınavına girecek olan tüm adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavına girmeleri gerekir. Çünkü Kamu Personeli Seçme Sınavı, A Grubu kadrolara atanacaklar için, kurumların kendi mevzuatına göre düzenleyecekleri giriş sınavına kabul edilecek kişileri belirlemek amacıyla kullanılacak puanları sağlar.

A Grubu meslekleri arasında şunlar yer almaktadır: 

BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü Denetmen Yardımcısı
Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı
TBMM Uzman Yardımcılığı
Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı
Vergi Müfettiş Yardımcılığı
Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı
PTT Müfettiş Yardımcılığı
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müfettiş Yardımcılığı
Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
Belediyelerin Müfettiş Yardımcılığı kadrosu
Stajyer Hazine Kontrolörü
Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Maliye Müfettiş Yardımcılığı
Gelir Uzman Yardımcısı
Vergi Denetmen Yardımcısı
Devlet Gelir Uzman Yardımcısı
Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı
Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü

ÖABT ne demek?

ÖABT nedir sorusu araştırılıyor. ÖABT'nin açılımı;  'Öğretmenlik Alan Bilgisi testi şeklinde ifade edilmektedir. Her öğretmenin kamu bünyesinde mesleğini icra edebilmesi için, KPSS sınavından sonra girmesi gereken bir sınav olarak öne çıkıyor.

ÖSYM ais giriş işlemi nasıl yapılır?

Adaylar KPSS sınavlarına başvuru yapmak için öncelikle; funduszeue.info adresine tıklamalıdırlar. Sisteme giriş yap üzerinden ya da E-Devlet üzerinden bilgilerinizle ÖSYM Aday İşlemleri Sayfasına ulaşabilirsiniz. 

ÖABT ve DHBT nedir

KPSS Lisans başvurusu yapan adayların karşılaştığı terimlerden olan ÖABT ve DHBT kelimeleri birçok adayın merak ettiği konu olmuştur. Peki bu kelimeler ne anlama gelmektedir? 

ÖABT: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi anlamına gelen sınav bölümü, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. 

KPSS B bölümünden sınava girecek adayların sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorundadır. yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

DHBT: Din hizmetleri Alan Bilgisi Testi anlamına gelen sınav bölümü, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri bölümünde görev almak isteyen adayların girmek zorunda olduğu alan bilgisi sınavını nitelemektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 6 Kasım  tarihinde yapılacaktır.

ÖABT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 24 Temmuz , , 55,00 TL
(ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına
da katılmaları zorunlu olduğundan, en az ,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)

DHBT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 6 Kasım , , 55,00 TL
(DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu
olduğundan, en az ,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT
oturumuna ait olan 55,00 TL’si, 21 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında
ödenecektir.)

DHBT BAŞVURU SÜRESİ: DHBT başvuru süresi 21 Eylül-3 Ekim tarihlerindedir. Adaylar, KPSS’ye
katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların
KPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna
katılmaları zorunludur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası