sporsuz bacak inceltme / A'dan Z'ye Bacak İnceltme Rehberi | Pervin Dinçer

Sporsuz Bacak Inceltme

sporsuz bacak inceltme

Workout

Dert etmeyin!.. Basen de erir bacak da

Kilo verseniz dahi bacak veya basen bölgelerinizde istediğiniz inceliğe ulaşamıyor musunuz? Üzülmeyin, basen bölgesindeki yağları yakmak imkansız değil. Gelin hem bu bölgelerde yağ dokuları nasıl oluşuyor ona bakalım hem de bir haftada 3 kilo verdiren diyeti inceleyelim

"Zayıflıyorum ama ilk önce yüzümden gidiyor" diyen binlerce zayıflama hikayesi duymuşsunuzdur. "Ne yaparsan yap basenlerini eritemezsin" iddiasının da neredeyse herkesin aklına kazınmış hatalı bir bilgi olduğunu söyleyebilirim. Bu hafta basen sorunu olanlara, kalın ama yağlı bacaklardan mustarip herkese müjdeyi veriyorum: Basen ve bacaklardaki yağlar beslenme ile eriyebilir. Yeter ki doğru diyeti uygulayın! Basen eriten diyetime geçmeden önce yağ dokusu nasıl oluşuyor ve bedenin neresinde depolanacağına nasıl karar veriyor bu önemli konuları açıklamak istiyorum. Merak etmeyin bu yazıda yedi günde 3 kilograma kadar basen bölgesinden zayıflatan muhteşem bir beslenme programımı da bulacaksınız



YAĞ DOKUSU NASIL OLUŞUYOR?: İnsan metabolizmasında vücut yağ deposu yiyeceklerle alınan aşırı enerjiyi bir yağ molekülü olan trigliserit formunda deri altında vücudun belirli bölgelerinde depolamaya çalışan bir sistem ile çalışmaktadır. Yağ dokusu hormonlar, inflamatuvar peptid yani sitokinler ve yeni minik yağ hücreleri üreten yüksek oranda damarlanmış yapıda dinamik bir dokudur. Yiyecek bol olduğunda kan dolaşımından diyet ile aldığımız yağları çekerek saklama özelliğine sahip bir metabolizmamız var.

BU YAĞLARI ERİTMEK ZOR MU?: Yemeklere eklediğimiz yağ ve besinlerin içinde bulunan gizli yağlar sindirildikten sonra serbest yağ asitlerine parçalanırlar. Bu serbest yağ asitleri yağ dokusu hücrelerine taşınır, trgiliseritlerle esterleşir ve kolayca depolanır. Böylece yağ dokusu oldukça yavaş hareket eder bir pozisyon alır. Bazı kişilerde diyet yağını vücut yağına çevirmeye eğilimli bazı reseptörler bulunmaktadır. Özellikle basen bölgesinde biriken yağlar kilo verme sırasında yavaş hareket eden yağ dokusu hücreleri sebebiyle zor erimektedir. Bu nedenle basen sorunu olan her bireyin düzenli ağır egzersiz ve uzun süren tempolu yürüyüş ile beslenmede toplam yağ miktarını kısıtlaması gerekir.

İLK OLUŞUMU NE ZAMANDIR?: Yağın depolanmasındaki cinsiyet farklılığı 4 yaşından itibaren görülür. Olgun yağ hücreleri ilk olarak kadınlarda ergenlik sürecinde yaş arasında yağ hücresinin sayısının artması ile gelişir. Bazı erkeklerde de aşırı enerji alımı sonrası vücut bel ve göğüs bölgesinde potansiyel yağ birikme kapasitesini aştıktan sonra yetişkinlik döneminde basende yağlanma oluşabilir. Yağ hücreleri büyüklüğü kendi hacimlerinin yüzde kadar yağ depolayabildikleri için basende biriken yağlar hem sayıca hem hacimce oldukça iri yapıya sahiptir. Kadınlarda basen bölgesindeki yağın birikmesindeki temel neden çocuk doğurma ve emzirme döneminde enerji deposu olarak faaliyet göstermesidir.

YAĞIN DEPOLANMASINI SAĞLAYAN OLAY NEDİR?: Öncelikle vücut yağ deposunun besinler, yiyecekler ve içeceklerle alınan yağlardan kaynaklandığını çok iyi bilmemiz gerekiyor. Ayrıca diyetteki yağ miktarına göre üç kat daha fazla karbonhidratlı bir yiyecek yemek de genel vücutta yağ depolarının artmasına neden olur. Bu nedenle biraz önce söylediğim yağı azaltan bir beslenme modeli basen yağlarının erimesinde etkinken buna ek olarak besinlerle alınan karbonhidratların da azaltılması gerekmektedir. Ve yağ içermeyen proteinden zengin hayvansal kaynaklı yiyeceklerden daha zengin bir zayıflama diyeti uygulamak gerekmektedir. Basende yağın birikmesini sağlayan ana etmen östrojen varlığıdır. Bu nedenle kadınlarda basen yağlanması sorunu primerdir.

BASENDE BİRİKEN YAĞLARIN SAĞLIK AÇISINDAN RİSKİ NEDİR?: Burada iyi haber vermekte fayda var basen bölgesindeki yağların miktarı çok büyük kütlesel bir boyuta ulaşmadığı sürece sağlık riski yaratmaz. Ancak bel çevresi ve karın içi organ çevresi yağlanma insülin yüksekliği, kardiyometabolik bozukluklar, hipertansiyon gibi birçok hastalıkla ilişkilendirilmektedir.

Basen eriten beslenmenin 5 temel ilkesi


1- TOPLAM YAĞ MİKTARINI VE DOYMUŞ YAĞ İÇEREN BESİNLERİ AZALTIN:
Besinlerden alınan görünür ve gizli yağlar erirken vücudun daha az kalori harcamasına neden olduğu için yağın depolanması da çok kolay olmaktadır. Karbonhidrat ve proteinlerin enerji olarak kullanılması için yağlara göre 2 kat daha fazla vücut enerji sarfiyatına ihtiyaç duyduğundan basen bölgesi yağları eritmek için ilk yapılması gereken beslenme ile alınan yağ miktarını azalmak olmalıdır. Bunun için; süt ve süt ürünleri olan peynir ve yoğurdu yağsız ya da az yağlı tercih etmek gerekiyor. Kırmızı eti kesinlikle görünür yağlarından arındırarak yemek önceliğiniz olmalıdır. Ayrıca tavuğun derisiz ve göğüs kısmı, hindinin derisiz ve en yağsız bölgesi tercih edilmelidir. Yumurta haşlama olarak yenmeli, herhangi bir yağ eklenmiş omlet vs. olarak yenilmemelidir. Balıkları derisiz yemeli, ton ve somon hariç diğer tüm balık çeşitleri fırında ya da buğulama olarak tüketilmelidir. Böylece genel olarak görünmeyen gizli yağları azaltmada basen eritmek için başarı sağlamış olursunuz. Yağ olarak erken hasat soğuk sıkım zeytinyağından tüm yemek ve salatalara günde 3 yemek kaşığından fazla eklememeye özen göstermelisiniz.

2- HEM KARBONHİDRATI HEM YAĞI YÜKSEK OLAN BESİNLERİ YEMEYİN: Basen yağlarını eritmek için toplam yağı azaltmanın yanı sıra çok sağlıklı olarak düşündüğümüz bazı tariflerin de bu süreçte tercih edilmemesi önemli. Örneğin çikolata, hemen hemen tüm hamur işleri, Hindistan cevizi yağı ve yulaf ile hazırlanmış fit tarifler, hazır yulaf barlar, tereyağı kızdırılarak dökülmüş pide üzerine servis edilen kızartılmış etler ve patates kızartması dahil tüm nişastalı sebzelerin kızartmaları basen erimesini maalesef engeller.

3- GÜNDE GRAM KADAR KARBONHİDRAT SAĞLAYAN BESİNLERİ SEÇİN: Basenlerin erimesi ve bacakların incelmesi için karbonhidrat içeriği düşük olan mantar, semizotu, yeşilbiber, salatalık, maydanoz, kuru soğan, taze nane, kırmızı lahana, kabak, pazı, ıspanak, kereviz, bamya ve domatesten oluşan salata veya sebze yemeklerini tercih edin. Her 1 dilim tam tahıllı ekmek, 2 yemek kaşığı bulgur veya karabuğday, 1 kase kuru baklagil çorbası, 1 orta boy taze meyve ve 15 adet kuruyemişin 15 gram karbonhidrat içerdiğini aklınıza kazıyın ve günlük karbonhidrat miktarını bu karbonhidrat değeri üzerinden hesaplayarak öğünlerinizde tüketin.

4- BOL SU İÇİN: Öğünlerle beraber olmak şartıyla mutlaka her öğünde 2 büyük bardak su için. Su zor eriyen yağ dokusunun kolayca metabolize olmasına destek olur. Suyu oda ısısında içmekte fayda var.

5- HER GÜN 75 DAKİKA ORTA TEMPO YÜRÜYÜN: Basen ve bacakların ideal forma kavuşması için yürüyüş süresini uzatın. Yürüyüş yüksek tempoda değil orta tempoda olduğunda yağ yakımı maksimuma çıkmakta, düzenli ve sürekli yapılan sadece yürüyüş ile basenlerin erimesi kaçınılmaz olmaktadır. Ayrıca yürüyüş ile bacak kaslarından bir hormon salgılanır ve bacak yağları erir.

Basen yağlarınıeriten beslenmeprogramı



KAHVALTI

Kurutulmuş domatesli yulaflı omlet, yanına domates salatalık biber
Yapılışı: 1 kasede 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış yarı kurutulmuş domates, 1 yemek kaşığı yulaf ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını çırpın ve az zeytinyağı eklenmiş tavada pişirin.

ARA

15 adet badem veya 15 adet fındık

ÖĞLE

2 adet ev yapımı yağsız kıyma veya tavuk veya hindi etinden köfte
2 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday

TOK TUTAN SALATA

Yapılışı: Derin bir kaseye bolca ince kıyılmış domates, ince kıyılmış maydanoz, 1 kase ince kıyılmış kırmızılahana, yarım ince kıyılmış kuru soğan, az hardal, az nar ekşisi ve az kimyon ile karıştırarak salatanızı hazırlayın.

ARA

1 orta boy şeftali veya 1 ince dilim (2 parmak kalınlığında hilal şeklinde kesilmiş) karpuz

AKŞAM

4 yemek kaşığı zeytinyağlı/etli/ kıymalı bamya veya kabak/semizotu/ lahana yemeği
4 yemek kaşığı yağsız veya az yağlı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağlı nar ekşili çoban salatası

Bacak İnceltme Diyeti Nasıl Yapılır?

Yağlanmalar özellikle bacak ve basen bölgesinde birikmesi sonucu oluşan görüntüden rahatsızlık duyuyorsanız, bu diyet tam size göre. Özellikle uzun süre oturmak, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmeden kaynaklı biriken bu yağları bazı besinlerle yakmak mümkün!

Bacak inceltme diyetinde yağ yakmaya ve kasları korumaya yönelik bir yol izlenir. Özellikle orantısız kilo almış kişilerde basen ve bacakta toplanan bu yağlar bölgesel şekilde yakılır. Vücutta ödem tutan ve yağ yakmayı engelleyen bazı toksik maddelerden arınmak, metabolizmayı hızlandırmak anahtar ögelerimizdir.

Bacak İnceltme Detoksu Nasıl Yapılır?

SABAH:

  1. 1 haşlama yumurta
  2. 1 yemek kaşığı lor peyniri
  3. 1 demet maydanoz
  4. Yarım avuç kuru üzüm
  5. 1 dilim tam tahıllı ekmek

ÖĞLEN:

  1. Zeytinyağlı kereviz yemeği veya pırasa yemeği veya ıspanak/semizotu seçeneklerinden birisi.
  2. 3 yemek kaşığı kadar yoğurt içine karabiber ve pul biber
  3. 1 dilim tam tahıllı ekmek

ARA ÖĞÜN:

  1. 1 porsiyon meyve, yanına 1 kutu (1 su bardağı kadar) light süt

AKŞAM YEMEĞİ:

  1. 6 yemek kaşığı kadar zeytinyağlı sebze yemeği yanına 1 tam tahıllı kızarmış ekmek
  2. 1 su bardağı ayran

GECE ARA ÖĞÜNÜ:

  1. Kiraz sapı çayı yanına 2 adet ceviz

Yazar:

Detoks ve Yaşam Danışmanı Meltem Şarkışlalı

seafoodplus.info

Şunlara da göz atın;

  1. Göbek eriten yeşil detoks nasıl yapılır?
  2. Kilo verdiren detoks tarifleri
  3. Yağ yakıcı detoks suyu tarifleri
  4. Karaciğer ve böbrek detoksu
  5. Akciğer detoksu nedir?

Kısa s&#;rede bacak yağlarınızdan kurtulun!

Haberin Devamı

BACAK YAĞLARINDAN KURTULMANIN YÖNTEMLERİ

Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.

Lunge ve squat gibi büyük kas gruplarını çalıştıran egzersizler hem bacaklarınızdaki yağları yakar hem de vücudunuzu formda tutmanızı sağlar. Hafif ağırlıklarla yapacağınız bu hareketlerle bacak kaslarınızın yoğun şekilde çalıştığını hissedebilirsiniz.

Kısa sürede bacak yağlarınızdan kurtulun

Beslenmenize dikkat etmeniz bacak yağlarınızdan kurtulmanız için son derece önemli. Yağsız, şekersiz ve kaliteli karbonhidrat ve proteinden zengin bir beslenme düzeni oluşturmak ve programınıza sadık kalmak hedefinize ulaşmanızın en büyük etkenlerinden biri.

Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay ve beyaz çay gibi içecekleri gün içerisinde tüketmek yağlarınızı yakmanızda etkili olur.

Haberin Devamı

Gazlı içecekler ve kahve selülite neden olduğu için bunlar yerine her gün en az bardak su içmek vücudumuzdaki toksin maddelerin dışarı atılmasını sağlar ve yakılan yağların dışarı atılmasını kolaylaştırır.

Kısa sürede bacak yağlarınızdan kurtulun

İç bacak yağlarından kurtulmak için merdiven çıkma, ip atlama ve eliptik bisiklet gibi egzersizlerden yararlanabilirsiniz.

Duvar squatı yapmak bacaklarınızı şekillendirmenin en etkili yollarından. Düz bir duvara sırtınızı dayayarak dizlerinizle 45 derecelik bir açı oluşturun. Yaklaşık 30 saniye bu pozisyonda bekleyin ve sonrasında dinlenin. 3 set ve 10 tekrar halinde bu egzersizi uygulamak arka bacak kaslarınızı çalıştırır ve basen bölgenizi sıkılaştırır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir