iç mimarlık bölümü iş imkanları / İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI Bölümünde İş Bulma Olanakları Nedir? | funduszeue.info

Iç Mimarlık Bölümü Iş Imkanları

iç mimarlık bölümü iş imkanları

İç Mimarlık Bölümü Nedir? İç Mimarlık İş Olanakları Nelerdir?

İç Mimarlık bölümü nedir?

İç Mimarlık, bir mekanın iç mekan tasarımının, dekorasyonunun ve mobilya düzeninin planlanması, tasarlanması ve uygulanması ile ilgili bir tasarım disiplinidir. İç Mimarlık, mekanların kullanımına uygun, estetik ve fonksiyonel bir şekilde tasarlanmasını sağlar. İç Mimarlık bölümü, öğrencilere tasarım, renk teorisi, malzeme bilgisi, aydınlatma, mobilya tasarımı, mimari çizim, bilgisayar destekli tasarım (CAD), proje yönetimi ve iletişim gibi konuları öğretir. Öğrenciler, bir mekanın içindeki malzemelerin, renklerin, ışığın ve mobilyaların nasıl bir araya getirileceği hakkında fikir sahibi olurlar. Ayrıca, öğrenciler, müşterilerle iletişim kurmayı ve tasarım projelerini yönetmeyi öğrenirler.

İç Mimarlık mezunu ne iş yapar?

İç Mimarlık bölümünden mezun olanlar, mimarlık firmaları, tasarım ofisleri, mobilya şirketleri, konut geliştiricileri, perakende mağazaları ve diğer pek çok sektörde çalışabilirler. İş imkanları arasında iç mekan tasarımı, proje yönetimi, görsel tasarım, dekorasyon, mobilya tasarımı, aydınlatma tasarımı, malzeme seçimi, malzeme satışı, sergi tasarımı, otel tasarımı ve restoran tasarımı yer alır. Ayrıca, iç mimarlık bölümü, öğrencilere kendi işlerini kurmaları için de bir fırsat sunar.

İç Mimarlık bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan yılı verilerine göre İç Mimarlık bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan İç Mimarlık taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İç Mimarlık taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

İç Mimarlık bölümü dersleri nelerdir?

İç Mimarlık bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane İç Mimarlık bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Tasarım Stüdyosu
  • İç Mekan Tasarımı ve Yapısal Detaylar
  • Tarihi Yapıların Restorasyonu
  • Renk, Işık ve Malzeme Seçimi
  • İç Mekanların Yapısal ve Yapısal Olmayan Sistemleri
  • Mimari Tasarım Dersi
  • 3 Boyutlu Modelleme
  • Çizim Teknikleri
  • Sanatsal ve Mimari Eğilimler
  • Çevre Dizaynı ve Peyzaj Planlama

İç Mimarlık bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

İç Mimarlık bölümü SAY ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi sayısal bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sayısal puanı ile alan bölümler

Sizler için SAY ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer sayısal mesleklerini veya sayısal bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


Toplam Yorum: 0

Yorum Bırak
*İçeriğe yorum yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir.

İç Mimarlık Bölümü

İç Mimarlık Bölümü Nedir?

İç mimarlık; bir binanın iç kısmında yapılan yapısal değişikliklere dayanan mimari dalıdır. İç mimarlar, belirli bir işlevin, pratik bir amacın veya estetik tercihin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarımlar oluşturur ve özelleştirir.

İç mimarlık ve mimarlık oldukça fazla karıştırılan meslek gruplarıdır. Elbette iç mimarlık, mimarlığın alt dalıdır fakat burada ortaya çıkan asıl sorun dış mimarlık adında bir başka alanın olmayışıdır. Kısaca özetlemek gerekirse, mimarlar binaların dış tasarımları ile ilgili çalışmalar gerçekleştirirken, iç mimarlar binaların iç tasarımları üzerine çalışır. Bireyleri yaşam, eğlence ve iş amaçlı yapısal iç mekan tasarımında mimari ilkeleri uygulamaya ve profesyonel iç mimar olarak işlev görmeye hazırlayan bir program. Mimarlık, yapısal sistem tasarımı, ısıtma ve soğutma sistemleri, iş ve güvenlik standartları, iç tasarım, özel son kullanım uygulamaları ve profesyonel sorumluluk ve standartları içerir.

İç Mimarlık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

İç mimar olabilmek için mühendislik ve mimarlık fakültelerinde yer alan Mimarlık, İç mimarlık ya da İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümlerinden bir tanesinden mezun olmanız gerekir. Bu lisans bölümünün eğitim süresi 4 yıldır. Bu dört yıllık eğitim süresinde uygulamaya yönelik, derslerin ağırlıklı olduğunu söylemek mümkün. Özellikle 3D (3 Boyutlu) tasarım konusunda ustalaşmanız söz konusu olacaktır.

İç Mimarlık Bölümü Dersleri Nelerdir?

4 yıllık eğitiminizi iç mimarlık bölümünde tamamlarsanız bu süre zarfında;

  • Temel Tasarım,
  • Tasarım Sunumu,
  • Tasarı Geometri,
  • Güzellik Perspektifinden Uygarlık Tarihi,
  • Tasarı Hesaplama,
  • Yapı ve Tasarım Teknolojileri Stajı,
  • İç Mimarlık Atölyesi,
  • Teknik Etütler I: Yapı ve Malzeme,
  • Tasarım Tarihi,
  • Strüktür,
  • Koruma ve Restorasyon İlkeleri

ve benzeri birçok dersten sorumlu olacaksınız demektir.

İç Mimarlık Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

İç mimarlar, her türlü konutun iç tasarımı konusunda çalışmalar gerçekleştirebilirler.

İç Mimarlık Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

İç mimar unvanına sahip olan yetkin bireyler iş alanı konusunda;

  • Mimarlık ofislerinde,
  • Yapı-dekorasyon firmalarında,
  • İnşaat firmalarında,
  • Beyaz eşya firmalarında,

kendilerine çalışma alanı bulabilirler. Tüm bunların dışında iç mimarlık mezunları kendi çalışma alanlarını yaratıp kendi işlerini de yapabilirler.

İç Mimarlık Bölümü Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

İç Mimarlık bölümü bir projenin çizim aşamasından itibaren mekanları daha kullanışlı, yaşanır hale getirmek ve müşteriyi memnun etmek üzerine eğitim verir. İç Mimarlık bölümünün geleceği, dersleri, yurt dışı imkanları, iş olanakları, maaş miktarları hakkında merak edilenleri sizin için derledim.

İç Mimarlık Bölümü Nedir?

iç mimarlık bölümü

İç Mimarlık bölümü, mekanın ihtiyaçlarının tespit edilmesi, estetik değerlere bağlı kalarak bu ihtiyaçların giderilmesi ve daha kullanışlı, yaşanılabilir bir hale getirilmesi üzerine eğitim verir. Bu bağlamda iç mekanın tasarımını yapan kişiye İç Mimar denir.

İç Mimarlık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bir lisans programı olan bu bölümün eğitim süresi 4 yıldır.

İç Mimarlık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Dersler tasarım ve yapı dersleri olarak ikiye ayrılabilir. Bölümün başlıca dersleri şunlardır:

● Temel Tasarım
● Perspektif
● Malzeme
● İç Mekan ve Mobilya Tarihi
● Genel Sanat Tarihi
● Güzellik Perspektifinden Uygarlık Tarihi
● Tasarı Hesaplama
● Yapı ve Tasarım Teknolojileri
● Tasarım Tarihi
● Strüktük
● Koruma ve Restorasyon İlkeleri
● İç Mimarlıkta Teknik Resim
● Estetik
● Fotoğrafçılık
● Aydınlatma
● Hizmet Pazarlaması

İç Mimarlık Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

İç Mimarlık bölümü mezunları mimarlık ofislerinde çalışabilecekleri gibi kendi ofislerini de açabilirler. Büyük ve ölçekli projelerde yer alabilirler. Bölüm mezunlarının görev ve sorumlulukları şu şekildedir:

● Mekanı nasıl kullanacağını tasarlamak
● Ön tasarım planı çizmek
● Mekanda kullanılacak malzemeleri belirlemek
● Proje için zaman çizelgesi oluşturmak
● Projede kullanılacak malzeme ve işçilik için bütçe belirlemek
● Müşterilerin isteklerini karşılayabilmek için sürekli müşterilerle temas halinde olmak

İç Mimarlık Bölümü Mezunları Ne Kadar Maaş Alır?

Bölüm mezunlarının alacakları maaş seçecekleri sektöre göre değişiklik göstermektedir. Devlet kurumunda çalışan bir İç Mimar ortalama lira maaş alır. Özel sektörde çalışmaya başlayan bir İç Mimarlık bölümü mezununun alacağı ilk maaş lira civarındadır. Deneyim kazandıktan sonra alacağı maaş işe ortalama liradır. Kendi ofisi olan bir İç Mimarın kazancını gelen projeler belirler. Bir proje lira ya da lira olabilir.

İç Mimarlık Bölümünün Zorlukları Nelerdir?

Bölümün zorlukları lisans sürecinde başlar. İlk çizimler elle yapılır. Ardından bilgisayar ortamında çizimlere geçiş yapılır. Projeleri yetiştirebilmek için çoğu gece uykusuz kalan İç Mimarlarının aday öğrencilere verdiği başlıca tavsiye şudur: Uyuduğunuz saatlerin kıymetini bilin.

Kimler İç Mimarlık Bölümünde Başarılı Olabilir?

Aşağıdaki özelliklere sahip olan kişiler bu bölümde başarılı olabilir:

● Çizim yeteneğine sahip (Bazı üniversitelerde adaylar yetenek sınavına tabii tutulurlar.)
● Zaman yönetimi yapabilen
● Çok boyutlu düşünebilen
● Yeniliklere açık

İç Mimarlık Bölümünün İş Olanakları Nelerdir?

Bölümün iş olanakları özellikle inşaat sektörüne bağlıdır. Ülkemizde inşaat sektöründe yaşanan durgunluk bu bölüm mezunlarını da etkiler bir haldedir. İç Mimarlık hizmeti pek çok kesim tarafından lüks bir hizmet olduğu için iş olanakları kısıtlıdır.

İç Mimarlık Bölümünün Yurt Dışı İmkanları Nasıldır?

Bölüm mezunlarının tecrübe ve iyi bir yabancı dil sahibi olmaları yurt dışı imkanlarını arttırır. Yurt dışındaki firmalar genel olarak işe alacakları kişide yeteneğe bakarlar. Bu bağlamda ne kadar tecrübe kazanıp kendinizi geliştirirseniz işe girme ihtimaliniz artacaktır. Bilgisayar çizim programlarına hakim olmanız beklenir. Çünkü bazı ülkelerin kriterleri arasında belli başlı çizim uygulamalarının kullanılması vardır.

İç Mimarlık Bölümünün Geleceği Nedir?

İç Mimarlık mesleği geçerliliğini yitirmeyecek meslekler arasındadır. Emlak ve inşaat sektörünün olduğu her yerde mutlaka bu mesleğe ihtiyaç duyulacaktır. Ancak ne olursa olsun bölümün geleceği inşaat sektörünün geleceğine bağlıdır.

Diğer tüm üniversite bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

This post is also available in: English

İç Mimarlık Nedir?

İç Mimarlık nedir sorusunun en basit cevabı adından da belli olduğu üzere iç mekan tasarlamaktır.

İç Mimarlık, belirlenen bir mekanı kullanım alanına uygun olacak şekilde tasarlayan ve düzenleyen mimarlık dalıdır.

İç Mimarlık bölümünün amacı ise estetik ve teknik ölçütlere uygun olarak müşterilerin isteklerini yerine getiren elemanlar yetiştirmektir.

İç mimar, mekan tasarlarken renk ve doku seçimi gibi ince detaylara kadar düşünmelidir.
Gelelim birçoğunuzun merak ettiği konuya.

‘’İç Mimarlık ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü arasında ne fark var?’’
İki bölümden de mezun olduğunuz zaman aldığınız unvan aynıdır.
İç Mimarlık bölümü sayısal puan ile öğrenci alır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü ise eşit ağırlık puanı ile öğrenci alır.

İç Mimarlık bölümünde sadece iç mekan eğitimi alırken İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde ek olarak peyzaj eğitimi alırsınız.

İç Mimarlık ve Mimarlık arasındaki farktan da bahsedelim.

2 aylık kursa giden bir mimarın imza yetkisi varken 4 yıl eğitim görmüş bir iç mimarın imza yetkisi yoktur.
İmza yetkisi iç mimarların en rahatsız oldukları konudur.

Tercih ettiğiniz üniversitenin çift ana dal programına katılarak mimarlık bölümünden mezun olabilirsiniz.

Bu sayede imza yetkiniz olur.
İç mimarlık bölümü enerji isteyen bir bölümdür.

Çoğu bölümün öğrencileri vize-final zamanında ders çalışırken iç mimarlık öğrencileri sürekli çalışır.
Bu bölümü tercih etmek istiyorsanız sabırlı ve iletişimi yüksek kişiler olmalısınız.

iç mimarlık ne yapar

İç Mimarlık Maaşları

iç mimarlık maaşları

İç mimarlık maaşları:

Devlet kurumlarında masa başı işi yapan bir iç mimar olarak çalışırsanız en fazla alacağınız maaş miktarı TL'dir.

İşe yeni başladıysanız TL civarında maaş alırsınız.

Özel sektörde ise girdiğiniz kuruma ve yaptığınız çalışmalara göre maaş miktarınız değişiklik göstermektedir.

Ortalama olarak özel sektörde bir iç mimarın aldığı maaş TL ile TL arasındadır.

İyi bir şirkette işe başlarsanız maaş miktarınız TL de olabilir.

Genellikle insanlar iç mimarların çok fazla para kazandığını düşünür.
Hem doğru hem de yanlış gelin sebepleriyle birlikte açıklayalım.

Bu meslekte size yüksek miktarlar kazandıran şey bireysel olarak aldığınız işler ya da katıldığınız büyük projelerdir.

Bir projeden bin TL kazanabilirsiniz ya da bir ayda gelen iki projeden 30 bin TL kazanabilirsiniz.

Kendi iş yerinizi açtığınız zaman ise gelen işlere göre para kazanırsınız.
Başarılı ve yaratıcı olmanız iyi miktarlar kazanmanız için yeterli değildir.

Sektörde tanıdığı olan insanlar temel iç mimarlık bilgileriyle sizden çok daha fazla miktarlar kazanabilir.

İç Mimarlık Ne Yapar?

iç mimar ne yapar

İç Mimarlık ne yapar ya da neler yapmalıdır diye konuşursak uzun bir liste yapabiliriz.
Uzun listeler yerine iç mimarların temel görevlerini yazalım.

İç mimar, gelen müşterinin isteklerine göre tasarım yaparak müşteriye sunar.

Tasarımını yaparken müşterinin bütçesini, isteklerini ve seçtiği mekanı dikkate almalıdır.

Bir mobilya tasarlayacaksa kumaşın dokusundan kullanacağı malzemeye kadar düşünmelidir.

Elektrik tesisatı dahil olmak üzere ön tasarım planını çizer.
İç mimar, bir mekanın tasarımını yaptıktan sonra köşesine çekilmez.
Çizim aşamasından teslim aşamasına kadar projesinin takibini yapar.

İç Mimarlık İş İmkanları

iç mimarlık iş imkanları

İç mimarlık iş imkanları ve çalışma alanları oldukça geniştir.

İç mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra:
- İç mekan tasarımları
- Ofisler
- Havaalanları
- Hastaneler
- Alıveriş merkezleri
- Kafe ve pastaneler
- Kütüphaneler
- Otel mekanları
- Bankalar
- Fuar alanları
- Özel yat ve uçak içi tasarımları

Gibi birçok mekanın tasarımını yapabilirsiniz.

İç mimarlar genellikle özel sektörde çalışmayı tercih eder.

Bunun sebebi hem dolgun maaş miktarları hem de iş fırsatının çok olmasıdır.

Devlet kurumlarında işe başlayabilirsiniz fakat yükselme fırsatınızın olmadığını belirtelim.
İç mimarlık mezunlarının bir diğer iş tercihi ise kendi bürolarını açmaktır.

İyi işler yapıp meslek alanınızda iyi bir tanınırlığınız varsa büro açmak kulağa hoş geliyor.

Sizi tanıyan ve yaptığınız çalışmaların kalitesini gören insanlar sizinle çalışmak isteyecektir.
Kendinizi geliştirip belirli bir çevre edinmek bu meslekte oldukça önemlidir.

İç Mimarlık Dersleri

iç mimarlık dersleri

İç Mimarlık dersleri üniversiteden üniversiteye ufak farklılıklar gösterir fakat temel olarak çoğu aynıdır.

İç Mimarlık dersleri:

funduszeue.infoL
• Tasarımda Eskiz
• İç Mimarlığa Giriş
• Temel Tasarım 1
• Temel Sanat Eğitimi 1
• Teknik Resim
• Türk Dili


II. YARIYIL
• Bilgisayarlı Sunum Tekniklerine Giriş
• Mekan Tasarımına Giriş
• Temel Tasarım 2
• İş ve İnsan Bilim
• Perspektif
• Temel Sanat Eğitimi 2
III. YARIYIL
• Görsel Anlatım Teknikleri
• İç Mimari Proje 1
• Malzeme
• Yapı 1
• İç Mekan ve Mobilya Tarihi 1
• Genel Sanat Tarihi
IV. YARIYIL
• İç Mimari Proje 2
• Mobilya Tasarımına Giriş
• Yapı 2
• İç Mekan ve Mobilya Tarihi 2
V. YARIYIL
• Bilgisayar Destekli Tasarım
• Mobilya
• İç Mimari Proje 3
• Mobilya 1
• Fiziksel Çevre Kontrolü 1
VI. YARIYIL
• Türk Sanat Tarihi
• İç Mimari Proje 4
• Mobilya 2
• Fiziksel Çevre Kontrolü 2
VII. YARIYIL
• İç Mimari Proje 5
• Meslek Bilgisi
• Koruma Kuramları
VIII. YARIYIL
• Tasarım Hukuku
• İç Mimari Proje 6 Eskişehir Üniversitesi İç Mimarlık Ders Programı

İç Mimarlık Puanları ve Sıralamaları

İç mimarlık sıralamaları genel olarak yüksektir.

Bunun temel nedeni tıp ve bazı mühendislik bölümlerinden sonra en çok tercih edilen bölümlerden biri olmasıdır.

YKS verilerine göre iç mimarlık bölümünün en yüksek sıralaması ile İstanbul Teknik Üniversitesine aittir.
En düşük sıralama ise ile Doğu Akdeniz Üniversitesine ait.

İç Mimarlık bölümü taban puanları ve başarı sıralamalarının tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İç Mimarlık Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası