kuşbaşı antrikot nasıl pişirilir / Teflon tavada antrikot nasıl yapılır?

Kuşbaşı Antrikot Nasıl Pişirilir

kuşbaşı antrikot nasıl pişirilir

Kuzu ve koyun kavurma nasıl yapılır? Koyun eti pişirmenin püf noktaları

Kuzu ve koyun kavurma nasıl yapılır? Koyun eti pişirmenin püf noktaları

Sevenlerinin çok olduğu ve lezzetiyle adından sıkça söz ettiren kuzu ve koyun eti; bol miktarda çinko, demir, bakır barındırır. Sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı herkesin tercih ettiği kuzu ve koyun kavurması uzmanlar tarafından bağışıklık sistemi ile sorun yaşayanlara sıklıkla önerilmektedir. Peki kuzu ve koyun kavurma nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Et sevenler için kuzu veya koyun hem lezzeti hem de kokusuyla adeta mideyi bayram ettiren bir yemektir. Genellikle dana etine göre daha az tercih edilse de düşkünleri ve hayranları da vardır. Kurban bayramında koyun ya da kuzu kesildikten sonra yapılan kavurma, doğru marinasyon ve pişirme tekniği kullanıldığında lokum gibi oluyor. Yanında pilav ve soğuk ayranla doyumsuz lezzeti mutlaka evinizde siz de denemelisiniz. Biraz ağır geldiği düşüncesiyle tercih edilen dana etine güçlü bir rakip olan koyun veya kuzu etini daha önce pişirmediyseniz, bu tarif ile iyi bir başlangıç yapmış olacaksınız. Gelin bu doyumsuz lezzeti birlikte hazırlayalım...

Kuzu sırtı nasıl pişirilir? Kuzu sırtı yemeği ve malzemeleriİLİŞKİLİ HABERKuzu sırtı nasıl pişirilir? Kuzu sırtı yemeği ve malzemeleri

kuzu kavurma nasıl yapılır

kuzu kavurma nasıl yapılır

KOYUN ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

  • Ağızda lokum gibi dağılan bir kuzu etini pişirmek için öncelikle genç hayvanların eti her zaman makbuldür.
  • Kuzu etinin kıymeti de buradan gelir. 
  • Orta yağlı olan kuzu eti her zaman istenen sonucun ortaya çıkmasını sağlar.  
  • Lokum gibi bir et pişirmenin en önemli noktası marine etmektir.
  • Kavurmanın lezzetli olması için etin dinlendirilmesi gerekir.
  • Ancak bayramda böyle bir imkanımız olmadığından dolayı soğanla lezzetlendirebilirsiniz. 
  • Baharat olarak sadece tuz, karabiber ve dağ kekiği kullanın.  

koyun eti nasıl pişirilir

koyun eti nasıl pişirilir

Yumuşacık kuzu kapama nasıl yapılır? Lokum gibi kuzu kapamanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERYumuşacık kuzu kapama nasıl yapılır? Lokum gibi kuzu kapamanın püf noktaları

KUZU KAVURMA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram kavurmalık kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik

YAPILIŞI

Tencereyi ocağa alıp iyice ısınmasını sağlayın. Daha sonra tereyağını alıp eritin.

Yağ eriyince etleri de tencereye ekleyerek kavurma işlemine başlayın.

Etler suyunu salıp çekince baharatları ekleyerek, kısık ateşte 10 dakika kadar kapağını kapatıp pişirin.

kuzu kavurma tarifi

kuzu kavurma tarifi

KOYUN KAVURMA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo orta yağlı koyun eti 
Yeteri kadar tuz 
250 gram yoğurt 
2 diş sarımsak 

Antrikot nasıl pişirilir ve püf noktaları nelerdir? Lokum gibi antrikot pişirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERAntrikot nasıl pişirilir ve püf noktaları nelerdir? Lokum gibi antrikot pişirme yöntemi

YAPILIŞI

Etleri kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Orta boy bir tencereye alıp, kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye başlayın.

Etler sularını salmaya başlayınca ateşin ısısını hafifletin.

Ara ara karıştırarak, suyunu çekmesini sağlayın.

Ardından tuzunu serperek 15-20 dakika daha kavurun.

Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları! Hangi et nasıl pişirilir?

Kırmızı et, zengin bir lipoik asit kaynağıdır ve güçlü bir antioksidandır. Kırmızı et, Türk ve dünya mutfağında birçok yemekte kullanılıyor. Hem kendi başına hem de katıldığı yemeklere lezzet veren kırmızı et doğru pişirilmediği takdirde sert ve lezzetsiz olabiliyor. Doğru pişirme teknikleri kullanıldığında lokum kıvamında bir et elde etmek mümkün.

Yumuşacık lokum gibi bir et pişirmenin en önemli unsuru uygun et seçimidir. Et pişirlirken türüne göre bir yöntemiseçilmelidir. 

İşte lokum gibi bir et için pişirme yöntemleri:

HANGİ ET NEREDE PİRİLMELİ?

Izgarada pişirmek için etin bonfile, kontrfile, T-bone, antrikot, pirzola, biftek; haşlama için gerdan, döş, pençeta, kol, incik; kıyma için döş ve pençeta; soslu yemekler ve kuşbaşı et için kontrnuar, nuar, tranç gibi bölümleri tercih edilebilir. 

ET NASIL PİŞİRİLMELİDİR?

Etin, istenilen yumuşaklıkta olması için doğru pişirme tekniği çok önemlidir. Aynı zamanda pişirme süresi de yapılacak yemeğe göre ayarlanmalıdır. Pişmiş etin içerisine çatal veya bıçak batırılması, etin içindeki suyun çıkmasına ve lezzetini kaybetmesine sebep olur. 

Et kesinlikle soğuk ızgaraya veya tavaya atılmamalı. Mümkün olduğunca sıcak tava ya da ızgaraya atılmalı. Çünkü o sıcaklıkla içindeki suyu bırakmayacaktır. Etin ızgarada pişirilirken mümkün mertebe ateşten 15 santimetre yüksekte olması gerekir. Kavurma yapılacaksa, tavanın kızdırılıp etin öyle atılması gerekir. Etin kendi yağında kavrulması da lezzetini artıran unsurlardandır.

ET NASIL YUMUŞACIK OLUR?

Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. 

Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir. Kas liflerine paralel olarak kesilen et, ne kadar pişerse pişsin yumuşak olmaz. Et, kas liflerine çapraz olarak kesilmelidir. 

ET NASIL MARİNE EDİLİR?

Eti pişirmeden önce marine etmek yumuşak olmasına yardımcı olur.

Peki et nasıl marine edilmelidir?

Eti marine etmek için süt, zeytinyağı ya da soğan suyu kullanabilirisiniz. Baharatları ekledikten sonra etlere masaj yaparak sosu iyice yedirmelisiniz. Etlerinizi streç film ile sarıp en az 2 saat dolapta bekletmelisiniz.


Kırmızı etPişirmepüf noktaları

Izgara Et Pişme
Dereceleri ve Süreleri

Kanlı ya da çok az pişmiş (

Çok az pişmiş

Eti ızgara veya tavaya koyduktan sonra her iki tarafını 1’er dk pişirin. Dışı mühürlenmiş, içi hiç pişmemiş ve kıpkırmızı olan etiniz çok az pişmiş derecesinde yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 2-2,5 dk)

Az pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 1,5’ar dk pişirin. Dışı hafif kahverengi, içi kıpkırmızı olan az pişmiş derecesinde etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 3-3,5 dk)

Az-orta pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 3’er dk pişirin. Dışı mühürlenmiş, kenarları kahverengileşmeye başlamış, içi kırmızıya yakın pembe olan az/orta derecesinde pişmiş etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 5-6 dk)

Orta pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 4’er dk pişirin. Dışı pişmiş, içi sıcak, orta kısmı pembe olan orta derecesinde pişmiş etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 7-8 dk)

Orta-iyi pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 5-5,5 dk pişirin. Orta kısmın etrafı biraz pembe ama canlılığını yitirmeye ve kahverengileşmeye başlamış olan orta/iyi derecesinde pişmiş etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 10-11 dk)

İyi pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 7’şer dakika pişirin. Dışı koyu kahverengi, ortası kahverengi ve hiç pembelik olmayan etiniz iyi derecesinde yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 13-14 dk)

Dana Antrikot Tarifi

Dana Antrikot Nasıl Yapılır?

1- Dana antrikotlarınızı ister dövdürün, ister dilimletin. Bir diş sarımsağı bıçağın tutma yeriyle sarımsağı bir darbeyle ezin. Ezdiğiniz sarımsağı etinizin iki tarafınada sürtün. Kekik serpin ve zeytinyağıyla elinizle yoğurur gibi ovarak sürün.
2- Ben döküm tava kullandım, siz istediğiniz tavada ama yapışmaz tava olursa iyi olur. İyice kızdırın. Etleri üstüne koyun. İki tarafını yazının başında anlattığım gibi mühürleyin, arzu ettiğiniz kadar pişirin. Eti indirirken tuz serpin.
3- Etleri aldıktan sonra aynı tavada etleri alır almaz iri doğradığınız soğanları zeytinyağıyla birlikte tavada çevire çevire kavurun. Şeker serpin. Karamelize olan soğanın üstüne soya sosunu döküp karıştırın. Ocaktan aldığınızda ince kıyılmış maydanozu üzerine serpin ve servis edin. Afiyet olsun.

Kategoriler:Kırmızı Et Yemekleri

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Yorumlar:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası