samsung tam ekran yapma / Tam ekran modunda izleme - Android - YouTube Yardım

Samsung Tam Ekran Yapma

samsung tam ekran yapma

Yardım Kılavuzu

Yazdır

İlgili ayar ekranına atlamak için metin içindeki öğesini seçin.

[Ekran Kontrolü] sayfasına giderek görüntü boyutunu ayarlayabilirsiniz.
HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [Görüntü ve Ses] — [Ekran Kontrolü] öğesini seçin.

  • Kanal veya video girişini değiştirirken, [Ekran Kontrolü] içindeki [Otomatik Format] öğesi etkinleştirilirse, geçerli [Geniş Mod] ayarı giriş sinyaline göre otomatik değişir. [Geniş Mod] ayarını kilitlemek için, [Otomatik Format] öğesini devre dışı bırakın.
  • [Geniş Mod] sayfasına giderek görüntü boyutunu elle ayarlayabilirsiniz.

[Geniş Mod] ayarı örneği (orijinal görüntü en boy oranı iken)

  • [Normal]
    Orijinal görüntüyü olduğu gibi görüntüler. görüntüdeki farkı dolduran kenar çubukları ekranın sol ve sağ taraflarında görüntülenir.
    Example of setting
  • [Zoom]
    Doğru en boy oranında harf kutusu biçimine dönüştürülen görüntüyü görüntüler.
    Example of setting
  • [Geniş Zum]
    Orijinal görüntüyü mümkün olduğu kadar koruyarak görüntüyü büyütür.
    Example of setting

[Geniş Mod] (orijinal görüntü en boy oranı iken)

Görüntü, en boy oranına sahip olsa bile istendiği gibi görüntülenemeyebilir. İstenen görüntüye geçmek için ayarları değiştirin.

  • [Normal]
    Doğru en boy oranında yatay olarak boyutuna genişletilen bir görüntü görüntüler.
    Example of setting
  • [Zoom]
    Doğru en boy oranında harf kutusu biçimine dönüştürülen görüntüyü görüntüler.
    Example of setting
  • [Geniş Zum]
    Orijinal görüntüyü mümkün olduğu kadar koruyarak görüntüyü büyütür.
    Example of setting

Not

  • [Otomatik Format], [Ekran Kontrolü] ve [Geniş Zum] veya [Zoom], kanalı/girişi değiştirinceye veya [Geniş Mod] ayarını tekrar manuel olarak değiştirinceye kadar etkili olur.
  • [Ekran Kontrolü] içinde [Otomatik Format] içerik bilgileri kanal sinyali sağlayıcısı tarafından düzenlendiği için içerik değişirken resmi genişletmeyecektir. [Geniş Mod] ayarını isterseniz manuel olarak değiştirebilirsiniz. Bu, kanalı/girişi değiştirinceye veya [Geniş Mod] ayarını tekrar manuel olarak değiştirinceye kadar etkili olur.
  • Görüntü boyutu sinyal içeriğine bağlıdır.
    • Sağlayıcının içeriği yayınlamak için kullandığı yöntem sebebiyle, reklamlar sırasında resim küçülür. HD içerik kanalları SD içeriğe (reklamlar) geçtiğinde, resim küçülebilir ve siyah kenarlık görüntülenebilir.
    • Bazı geniş ekran programlar 'dan daha büyük en-boy oranında kaydedilmiştir (Bu özellikle sinema sürümlerinde sıkça görülür). Televizyonunuz bu programları ekranın üst ve altında siyah çubuklarla birlikte görüntüler. Daha fazla ayrıntı için BD/DVD'nizle verilen dokümantasyona başvurun (veya program sağlayıcınıza danışın).
    • HD formatlarında (p ve i) yayınlanan içerikli programlarda normalde ekranın solunda ve sağında yayıncı tarafından eklenmiş siyah çubuklar görüntülenir.

İpucu

Bazı kablolu veya uydu set üstü kutuları da resmin boyutunu kontrol edebilir. Bir set üstü kutu kullanıyorsanız, daha fazla bilgi için set üstü kutunun üreticisine başvurun.

Sayfa Başına Git

Başlangıç'ın tam ekran görünümünü ve her şeyi tek bir görünümde görebilirsiniz.

  1. Başlat ve ardından Kişiselleştirme'Ayarlar > seçin.

  2. Başlat öğesini seçin ve Başlangıç'ı tam ekran kullan'ı seçin.

Başlangıç’ı bir sonraki açışınızda Başlangıç ekranı tüm masaüstünü doldurur. Başlangıç ekranında tüm uygulama ve programlarınızı tam ekran görünümü için Tüm uygulamalar'ı seçin veya daha dinamik bir görünüm için Sabitlenmiş kutucuklar'ı kullanın.

Menü düğmelerinin açıklama balonunu içeren tam ekran Başlangıç görüntüsü

  1. Menü (tüm menü öğelerinin adlarını gösterecek şekilde genişler)

  2. Sabitlenmiş kutucuklar

  3. Tüm uygulamalar

Not: Yalnızca kenarlığı yeniden boyutlandırmak Başlat menüsü biraz daha uzun veya geniş yapmak için üst veya yan kenarlığı seçin ve sürükleyin.

Samsung Galaxy S9 tam ekran kamera görüntüsü - kullanım 9

Samsung Galaxy S9'da kamera uygulamasını açın, ardından canlı kamera görüntüsünün yanında sağda ve solda siyah çubuklar görürsünüz.

Bunun nedeni hızlı bir şekilde açıklanmaktadır. Fotoğraf makinesi fabrika ayarlarıyla 4: 3 formatında fotoğraf çeker. Bu fotoğraf formatı Samsung Galaxy S9 ekranıyla eşleşmediği için net. Ve böylece siyah alanlar sağda ve solda yaratılır.

Şimdi kendinize kamerayı tam ekran görünümünde ( 9 formatında) kullanıp kullanamayacağınızı sorabilirsiniz. Cevap: Evet, kamerayı tam ekran formatında kullanın 9:

Samsung Galaxy S9 Donanım

Öncelikle dikkatinizi çekmek istiyoruzdezavantaj. 9 modunda, Samsung Galaxy S9, 12 MP yerine yalnızca 9 megapiksel görüntüler yakalayabilir. Eğer sakıncası yoksa, tam ekran modunu etkinleştirmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin.

1. Kamera uygulamasını açın

2. Ayarları açmak için dişli çark simgesine dokunun

3. Şimdi "görüntü boyutu" na dokunun ve ardından ayarı " 9 (9,1 M)" olarak ayarlayın Fotoğraf çekerken Samsung Galaxy S9'un tüm ekranını dolduracaktır.

Daha sonra akıllı telefonun tam ekranında gösterilebilen tam bir ekranınız var. Artık kamerayı tam ekran moduna nasıl ayarlayacağınızı biliyorsunuz, 9.

Tam Ekran Ekran Yansıtma Nasıl Yapılır (Smart TV ve PC için)

Bölüm 3. Tam Ekranda Ekran Yansıtma Yapma hakkında SSS

1. iPad'imi bir TV/PC'ye tam ekran olarak yansıtabilir miyim?

Kesinlikle evet. iPad'inizi tam ekranlı bir TV'ye yansıtmanın birçok yolu vardır. Örneğin, iPad'i AirPlay aracılığıyla, Lightning Digital AV Adaptörü, Chromecast veya LonelyScreen gibi indirebileceğiniz üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla Apple TV'ye bağlayabilirsiniz.

2. Bir bilgisayarı TV'ye tam ekran yansıtmak mümkün mü?

Evet. Bunun gerçekleşmesi için TV uzaktan kumandasındaki Ana Sayfa düğmesine basın. Uygulamalar altında, Ekran Yansıtma'ya tıklayın ve ayarlamak için ekrandaki yönergeleri izleyin. Windows bilgisayarınızdaki Windows/Başlat düğmesine tıklayın, ardından Ayarlar seçeneğine gidin. Bluetooth ve diğer cihazları arayın ve Ses veya Diğer Cihazlar listesi altında TV'nin adını arayın.

3. Yansıtma, TV ekranımı otomatik olarak doldurur mu?

Hayır, ekran yansıtma TV'de tam ekran olmayacak. Bir akıllı telefon veya iPad söz konusu olduğunda, bu cihazların en boy oranları veya olarak ayarlanmıştır, bu nedenle ikisi de TV ekranı gibi daha büyük bir ekrana tam olarak sığmaz. Ancak, ekran aynasının en boy oranını Adjust for AirPlay Overscan aracılığıyla ayarlayabilirsiniz.

Sonuç

Için birçok yol vardır ekran yansıtmayı tam ekran yap cihazlarınızda. İster Android, iPhone, iPad ve diğer cihazlar kullanıyor olun, videoyu tüm TV ekranına sığdırma seçeneğiniz vardır. En kolay yol güvenmek Aiseesoft Telefon Aynası Film izlemenin keyfini tamamen çıkarmak için. Aşağıda yorumlarınızı bırakmak hoş geldiniz.

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mükemmel

Derecelendirme: / 5 ( oylarına dayanarak)Bizi takip edin

Disqus SimgesiYorumunuzu bırakın ve tartışmamıza katılın

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir