üzgün sözlük anlamı / Üzgün kelimesinin anlamı nedir? Üzgün ne demektir?

Üzgün Sözlük Anlamı

üzgün sözlük anlamı

Üzgün ne demek? Üzgün kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Toplumlar aras&#;ndaki siyasi ve ticari ili&#;kiler, ikinci dil ö&#;renme iste&#;i ya da göç gibi olaylar diller aras&#; etkile&#;ime neden olur. Bu durum yabanc&#; kelimelerin günlük hayatta kullan&#;m&#;n&#; ortaya ç&#;kar&#;r. Ancak Türk Dil Kurumu, konu ile ilgili ara&#;t&#;rmalar yürüterek yabanc&#; kelimeleri Türkçeye uyarlar. Bu süreç sonras&#;nda dildeki kelime say&#;s&#;nda da art&#;&#; ya&#;an&#;r. Ya&#;anan art&#;&#;la da kelimelerin anlamlar&#; daha çok irdelenir hale gelir. Tan&#;m&#; ve kökeni incelenen kelimeler aras&#;nda üzgün kelimesi de yer al&#;r. üzgün kelimesi ne anlama gelir?

üzgün Ne Demek? üzgün TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • üzgün kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 1 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • üzgün kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.

üzgün TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. s&#;fat Üzülmü&#;, üzüntü duymu&#;, mahzun, melul, meyus, mükedder

    üzgün Kelimesinin Cümle &#;çerisinde Kullan&#;m&#;

    "O zamana kadar üzgündü, sesi k&#;s&#;lm&#;&#; gibiydi." - Tar&#;k Bu&#;ra

üzgün Kelimesinin Kullan&#;ld&#;&#;&#; Birle&#;ik Kelimeler

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Üzgün Nedir, Üzgün Ne Anlama Geliyor

İlk defa duyduğumuz Üzgün gibi kelimelerin anlamlarını öğrenme güdüsü sonucunda; o kelimenin ne anlama geldiği ister istemez merak ediliyor. Üzgün ne demek; Gündelik yaşamımızda çokça karşımıza çıkan Üzgün ne anlama gelir? Kökeni ilginç olan Üzgün kelimesini ilk defa işiten kişiler Google üzerinden TDK’ya göre Üzgün nedir ? sorusunun cevabını arıyor. Peki, Üzgün ne demek, Üzgün kelimesinin kökeni ne, Üzgün kelimesinin kaç farklı anlamı var, Üzgün sözcüğünün TDK’ye göre anlamı nedir?

uzgun-ne-demek, uzgun-nedir, uzgun-tdk

Üzgün Ne Demek? Üzgün TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Üzgün kelimesinin TDK sözlük anlamı; sıfat &#; Üzülmüş, üzüntü duymuş, mahzun, melul, mükedder

Üzgün kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Dilimizde yer alan Üzgün kelimesi, gerek günlük hayatta, gerekse sosyal medyada kullanılan sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. TDK&#;ya göre çeşitli anlamları olan Üzgün kelimesi, Türkçe’de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

Üzgün Zıt Anlamlısı Nedir? Üzgün Zıt Anlamlısı Olan Sözcük ve Örnek Cümleleri

Kelime türleri arasında sıfat görevi gören üzgün, dilimizde yer edinerek günlük hayatta önemli rol oynamaktadır. Sıfat olduğu kadar duygu halini anlatan bir görevi de vardır. Kişinin moralinin bozuk olması, ruh halinin iyi olmaması gibi durumlarda üzgün sıfatı kullanılabilir.

ÜZGÜN KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Üzgün kelimesinin ilk olarak çağrıştırdığı ifade mutsuzluktur. Kişinin mutsuzluğunu ifade eder. Üzülmüş, üzüntü duymuş, mahzun, melul, mükedder gibi anlamlara gelmektedir. Bir başka anlamı da eskimeye başlamış şeklindedir. Hasta anlamı da taşıdığını söyleyebiliriz.

ÜZGÜN KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI

Türk Dil Kurumuna göre üzgün kelimesinin anlamını inceledik. Bu anlamlara göre üzgün kelimesinin zıt anlamlısı "mutlu" kelimesidir. Bu kelimeler cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılamaz. Ancak cümle içerisinde karşıt anlam ifade etmektedirler. Bu zıt anlamlı kelimeleri daha iyi anlamak için şu cümle örneklerine bakabilirsiniz:

  • Üzgün olduğunu biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor.
  • Mutlu bir güne uyanmak gibisi yokmuş.

ÜZGÜN KELİMESİNE BENZER KELİMELER

Üzgün kelimesinin birçok benzer anlamı vardır. Üzgün daha çok sıfat olarak kullanıldığı için üzgün insan, üzgün adam, üzgün kadın, üzgün hayvan şeklinde tabir edilmektedir. Buna göre özgür kelimesine benzer ve eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir:

  • Sarsılmış
  • Dertli
  • Tutulmuş
  • Uğramış
  • İncinmiş
  • Haksızlığa uğramış
  • Mazlum
  • Mağdur
  • Endişeden bitkin düşmüş
  • Kırgın
  • Düş kırıklığına uğramış
  • Başı önüne eğilmiş
  • Kederli
  • Neşesiz

&#;zg&#;n Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? &#;zg&#;n&#;n Eş Anlamlısı Olan S&#;zc&#;kler

Haberin Devamı

 1- Neşeli 

 2- Mutlu 

 3- Sevinçli 

 4- Kıvançlı 

 5- Mesut 

Üzgün Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? 

 1- Mutsuz 

 2- Çilekeş 

 3- Efkarlı

 4- Rencide 

 5- Nadim 

Üzgünün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

1- Mutsuz 

''Seni mutsuz eden şeyleri benimle paylaşmalısın.'' 

2- Çilekeş 

Farsçada keş kelimesi çeken demektir. Çilekeş kelimesinin sözlük anlamı çile çekendir.

3- Efkarlı

Efkar kelimesi fikir sözcüğünden türetilmiştir. Hem düşünceli hem de üzgün olan kişilere efkarlı denir. ''Efkar dağıtmak'' deyimi, neşelenmek ve mutlu olmak manasına gelir. 

4- Rencide 

Rencide, kalbi kırılmış kişiler için kullanılır.

5- Nadim 

Nadim, söylediği bir sözden ya da yaptığı bir şeyden ötürü pişmanlık hisseden ve üzülen kişi anlamına gelir. Kelimenin kökü nedamettir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası