çamaşır makinesi neden sulu bırakır / Çamaşır Makinesi Çamaşırları Islak Çıkarıyor - GPindeks

Çamaşır Makinesi Neden Sulu Bırakır

çamaşır makinesi neden sulu bırakır

Çamaşır Makinesi çamaşırları ıslak bırakıyor

Çamaşır Makinesi çamaşırları ıslak bırakıyor,

Çamaşır Makineniz çamaşırları ıslak bırakıyor ise Kazan dönmüyor olabilir. Veya sıkma yapmıyor olabilir. Eğer kazan dönmüyorsa kömür bitmiş olabilir. Eğer sıkma yapmıyorsa sıkma pompası bozulmuş olabilir.

Bu gibi durumlar için aşağıda ki talimatları inceleyebilirsiniz.

Çamaşır makinesi çamaşırları ıslak bırakıyor sorununda sizin yapabileceklerinizi sıraladık.

Çamaşır makinesi kullanma alışkanlığı olarak, diğer ev aletlerine göre çok fazladır. Evdeki kişi sayısına göre, çocuk sayısına göre, kişilerin çalıştığı işlere göre veya elbise değiştirme alışkanlıklarına göre çamaşır makineleri fazlaca çalıştıra bilirsiniz. Bu nedenle haliyle de çamaşır makineleri arıza vermeye meyillidirler.

Çamaşır makinesi sıkıyor ama çamaşırları ıslak bırakıyor
Çamaşır makineniz sıkma yapıyor ancak çamaşırlarınızı sulu bırakıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Çamaşır Makinenizin sıkma devri ve durulama işleminden sonra suda bekletme özelliğinin seçili olup olmadığını kontrol ederek. Mevcut yıkama programını iptal edin ve yeni bir program seçerek makinenizi yeniden çalıştırın. Çamaşır Makinenizin ön alt kısmında yer alan filtreyi ve kirli su tahliye hortumunu temizleyin. Eğer çamaşırlarınız makine içerisinde dengesiz şekilde dağılmışsa düzelterek, Çamaşır Makinesinde kullanıma uygun (matik) olmayan deterjanlar ve aşırı miktarda deterjan kullanımı köpürmeye neden olur ve sıkma işlemini engellemektedir.

Çamaşır Makinesi Suda bekletme özelliği
Çamaşır Makinenizin tuşlarının olduğu bölümde yer alan ve salyangoz şekline benzeyen tuşa her bastığınızda sıkma devirleri değişmektedir. Örneğin ( devir gibi). Sıkma devri rakamları ekranda görünmüyorsa “Suda bekletme (suda bırakma)” özelliği seçilmiş olduğundaudur. Bu tuşa bir kez daha bastığınızda makine “Pompa” programına geçerek fazla suyunu boşaltır. Daha sonra son olarak yıkama seçenekleri arasından “Sıkma-Pompa” programını seçip Başlat/Beklet tuşuna bir kez basın. Makinenizde yıkama işlemi tamamen sonlandığında çamaşırlarınızı çıkarabilirsiniz.

Çamaşır Makinenizin tuşlarının olduğu bölümde yer alan ve “kap içerisinde aşağı ok” sembolüyle ifade edilen tuşa bastıysanız suda bekleme özelliği seçilmiş demektir. Bu tuşa tekrar bastığınızda suda bekleme işlemi iptal olur. Böyle bir durumda program düğmesinden ”Pompa“ programını seçip suyu boşaltabilir ya da “Sıkma” programına alarak yıkamayı sonlandırıp çamaşırları çıkarabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Yıkama programı iptali
Makinenizin ön tarafta tuşların bulunduğu yerdeki Açma/Kapatma düğmesinden çamaşır makinesini açınız. Çamaşır Makinesinin ekranında ışıklar yandıysa Başla/Bekle tuşuna parmağınızı 3 saniye kadar basılı tutarak programı iptal edin. Yaklaşık 2 dakika bekledikten sonra yeni bir yıkama programı seçerek makineyi çalıştırın.

Dengesiz yükleme
Çamaşır Makinesi içerisine tek parça gibi az ya da kapasitesini aşacak şekilde fazla miktarda yüklediğiniz çamaşırlar dengesiz yük oluşmasına neden olmaktadır. Böyle bir durumu önlemek için seçtiğiniz yıkama programlarına uygun ağırlıkta çamaşır yükleyerek makinenin içinde eşit şekilde dağıtmaya dikkat ediniz.

Yükleme kontrolü (hatalı / doğru)
Uyarı: Çamaşır Makinesinin içi boşken sıkma programını çalıştırın. Makineniz eğer çamaşırsız sıkma yapıyorsa otomatik sıkma düzeltme sistemi devreye girmiş olabilir.

Çamaşır Makinesi Filtre temizliği
İlk önce güvenlik sebebiyle çamaşır makinesinin fişini çekin ve elektrik bağlantısını kapatın. Temizleme aşamasında makinenin filtresinden bir miktar su geleceği için yere bir bez serin. Ön alt tarafta yer alan ve bidon kapağına benzeyen filtre kapağını sola doğru çevirip açarak içini temizleyin. Makinenizde filtre temizliğinin ardından kapağını sıkıca kapayıp makineyi yeniden çalıştırın.

Su giriş hortumu kontrolü
Makinenin arka kısmında yer alan su giriş hortumlarının kıvrılmış olup olmadığını kontrol ediniz. Düğümlenme veya Kıvrılma varsa düzeltiniz.

Tahliye hortumu kontrolü
Çamaşır Makinenizdeki kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar (yaklaşık 40 cm), en çok cm yukarıda olması gerekir. Eğer yükseklik bu oranların altında veya üstündeyse makine sıkma işlemi yapmayacaktır. veya tahliye hortumu gidere bağlı ise tıkanmış olabilir. Böyle bir durumda makinenizin arka kısmında yer alan ve kirli suyu dışarı atan tırtıklı gri hortumu kendinize doğru çekip çıkarın. Eğer gider kısmında kir birikintisi varsa temizleyin ve tahliye hortumunu yerine taktıktan sonra makinenizi yeniden çalıştırın.

Matik olmayan veya aşırı deterjan konulması
Çamaşır Makinenizde kullanıma uygun deterjan (matik) dışında herhangi bir deterjan kullandıysanız ya da kapasitesinden fazla deterjan koyduysanız aşırı köpük oluşacağından sıkma işlemi yapmayabilir. Böyle bir durumda makineyi durulama programında çalıştırarak köpüğün giderilmesini sağlayın. Sonraki yıkamalarda ise programın gerektirdiği çamaşır miktarına ve kir durumuna uygun oranda deterjan kullanmaya dikkat ediniz.

Çamaşır makinenizin diğer arızaları için Kahramanmaraş çamaşır makinesi servisi sayfamıza gidebilirsiniz. Çamaşır Makinesi Servisi çağıra bilir veya arızanız hakkında bilgi ve fiyat alabilirsiniz.

Çamaşır yıkama işleminin sonunda giysilerimizin nemli olmasını beklersiniz ama program sonunda çamaşır makinesi çamaşırları ıslak çıkarıyor olması bir sorunun habercisi olabilir. Peki, çamaşır makineniz çamaşırları ıslak bıraktığında sorun gidermeye nereden başlamalı? Bu yazımızdan çamaşır makinesi çamaşırları ıslak çıkarıyor sorunun sebeplerini gözden geçireceğiz.

Çamaşır makinesinin çamaşırları ıslak çıkardığında, yalnızca çamaşırlarınız sorun yaşamaz, aynı zamanda çamaşır makinenizin daha fazla çalışması da cihazınızın ömrünü kısaltabilecek arızalara neden olur.

Çamaşır Makinesi Çamaşırları Islak Çıkarıyor

Aşağıda sıralamış olduğumuz maddeler çamaşır makinesi çamaşırları ıslark çıkarıyor sorunun yaygın sebepleridir.

  1. Çamaşırların yükü dengesiz olabilir
  2. Tahliye hortumu tıkalı ya da kıvrılmış olabilir
  3. Pompa filtresi tıkalı olabilir
  4. Düşük sıkma devri
  5. Uzatma kablosu kaynaklı düşük güç sorunu
  6. Kapasite fazlası çamaşır yüklemek
  7. Sıkma programıyla ilgili sorunlar.

bosch caasir makinesi denge kontrol sistemi

Çamaşırların yükü dengesiz olabilir. 

Denge kontrol sistemi, çamaşırlar eşit dağılmadığı için sıkma işlemini durdurmuş olabilir. Bu durum çamaşır makinesi çamaşırları ıslak çıkarıyor sorununa sebep olabilir. Bu sorunun giderilmesi için tamburun içindeki çamaşırların topaç şeklinde değil de dağınık şekilde olup olmadığını kontrol ediniz. Not: Mümkün olduğunca büyük ve küçük çamaşırları birlikte tambura yerleştiriniz. Farklı büyüklükteki çamaşırlar sıkma işlemi esnasında daha iyi dağılır.

bosch camasir makinsi su tahliye hortumu tikanikligi

Tahliye hortumu tıkalı ya da kıvrılmış olabilir.

Çamaşır makinesi çamaşırları ıslak çıkarıyor sorunun bir diğer sebebi de tahliye hortumunun tıkalı ya da kıvrılmış olması. Böyle bir durumda cihazın içinde bulunan su tahliye edilemediği için çamaşırlarınız ıslak çıkıyor olabilir. Cihazınızın arka bölümünde bulunan su tahliye borusunu temizleyiniz ya da bir kıvrılma fark ettiyseniz düzeltiniz ayrıca su giderinin de tıkalı olup olmadığını kontrol eidniz.

bosch camasir makinesi pompa tikanikliginin giderilmesi

Pompa filtresi tıkalı olabilir.

Bazen çamaşırların cebinde unutulmuş yabancı maddeler ya da çamaşırlarınızdaki aksesuarların kopması pompa bölümüne yabancı madde kaçmasına sebep olabilir. Çamaşır makinenizin alt bölümünde yer alan pompa kapağını açarak olası bir tıkanıklığın olup olmadığını kontrol ediniz. Pompa bölümünde birikmiş kirlilik ya da bozuk para gibi tıkanıklığa sebep verecek yabancı madde varsa çıkarınız. Cihazınızı tekrar sıkmaya alıp çamaşırların ıslak olup olmadığını kontrol ediniz.


bosch camasir makinesi dusuk sikma devri

Düşük sıkma devri

Bazen yoğunluktan, bazen de dalgınlıktan dolayı ayarladığınız program çamaşırlarınıza uygun olmayabilir. Eğer çamaşırlarınıza uygun sıkma devrinde değilse program çamaşırlarınızın ıslak çıkmasına sebep olabilir. Sıkma devrini çamaşırlarınıza uygun hale getirip tekrar deneyiniz.

Çamaşır makinesinin uzatma kablosuna takılı olması

Çamaşırlarım çok ıslaksa ne yapmalıyım? diye merak ediyorsanız. çamaşır makinenizin standart bir güç kablosu kullandığından emin olun. Çamaşır makinenize güç sağlamak için asla uzatma kablosu kullanmayın. Çoğu uzatma kablosu, çamaşır makinesinin düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu elektrik seviyesini sağlayamaz.

Sonuç olarak, güç eksikliği, çamaşır makinesinin sıkma hızını düşürerek çamaşırların ıslak kalmasına neden olabilir. Uzatma kablosu kullanmak, çamaşır makinenizin aşırı ısınmasına ve programın ortasında kapanmasına da neden olabilir. Bu olduğunda, sıkma işlemi gerçekleşemez ve giysiler sırılsıklam kalır.

camasir makinesi camasirlari islak cikariyor

Aşırı çamaşır yükleme

Çamaşır makinenizin kapasitesi dışında çamaşır yükleme yaptığınızda, çamaşır makinesinin sıkma hızını azaltan ve sıkma işlemi tamamlandıktan sonra çamaşırların çok ıslak kalmasına neden olan bir dengesizliğe yol açabilir. Çamaşır makinesine kapasitesinin üzerinde yüklenmiş çamaşırları cihazdan çıkarın, tamburda kalan çamaşırları iyice dağıtın ve sıkma programını çalıştırın. Bu, daha dengeli bir yük oluşturacak ve uygun sıkma devri hızını sağlayacaktır.

Her yıkamada cihazınızın ¾&#;ü kadar doldurarak aşırı yüklemeden kaçının. Çamaşır makinenizin yıkama kapasitesini öğrenmek için kullanma kılavuzunu kullanabilirsiniz.

Çamaşır makinesi sıkma yapmıyor

Giysileri çok ıslak bırakan bir çamaşır makinesi, sıkma yapmasını sağlayan parçanın arızalanmasından da kaynaklı olabilir. Çamaşır makinenizin tamburunun düzgün dönmediğinde bazı parçalarında sorun oluşmuş olabilir:

  • Kapı Mandalı: Çamaşır makinesi program sırasında sinyal gönderir ve bu sinyalle birlikte çalışmaya başlar. Kapak mandalı arızalandığında, çamaşır makinesine sinyal göndermez ve dönmeye başlamaz. Mandal hasar görürse değiştirilmesi gerekir.
  • Kayışı: Kayış aşınır veya koparsa, çamaşır makinesi tamburu dönemez. Hasarlı bir kayışın değiştirilmesi gerekir.

Çamaşır makinesi çamaşırları ıslak çıkarıyor sorunu devam ediyorsa kullanım kılavuzunu inceleyebilir ya da markanızın yetkili çamaşır makinesi servisiyle iletişime geçebilirsiniz.

Çamaşır makinesiyle ilgili daha farklı sorunlar yaşıyorsanız Çamaşır makinesi arızaları ve çözümleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıca ev aletleriyle ilgili yaşadığınız problemleri Soru Cevap sayfamızda paylaşabilirsiniz.

Yazılarımız hakkında haberdar olmak için facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yaşadığınız problem kurutma makinesiyle ilgili bir problemse Kurutma Makinemden Çamaşırlar Neden Nemli Çıkıyor? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası