mbsts kaç yıl geçerli / Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Mbsts Kaç Yıl Geçerli

mbsts kaç yıl geçerli

MBSTS Sonuçları Kaç Yıl Geçerli?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ÖSYM'ye yaptırılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) puanları kaç yıl geçerli olacak?. MBSTS sınav sonuçları kaç yıl geçerli?..

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yılından beri yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS), Diyanet uhdesinde görev yapan personel için çok önemli bir sınavdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sınavı ilk yıllarda Milli Eğitim Bakanlığına, daha sonra Anadolu Üniversitesine ve yılında ise ÖSYM'ye yaptırılmıştı.

Önceki yıllarda sınava giren personel iyi puanlar almış olsa da, yılında ÖSYM tarafından yapılan MBSTS'de alınan puanlar epeyce düşmüştür. Bu durumun sebebi bazılarına göre soruların zorluğu olsa da, aslında asıl neden soru tarzına din görevlilerinin aşina olmamasıdır.

Yurtdışına veya hacca görevli gitmek isteyenler, bulunduğu görevde yükselmek isteyenler ve görev yaptığı camiden başka bir camiye nakil sınavı ile gitmek isteyenler bu sınava muhakkak girmelidirler. Hal böyle olunca din görevlilerinin bu yıl ki MBSTS sınavına daha iyi hazırlanacaklarını tahmin ediyoruz. Geçen yıl puanlar düşük olunca bir çok din görevlisi yurtdışına ve hacca görevli olarak gitme hakkından mahrum olduğu gibi, bulunduğu camiden başka bir camiye görevli olarak atanmak için sadece 2 ay üst üste münhal olan camilere nakil sınavı müracaatında bulunabildiler.

MBSTS SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

MBSTS ile ilgili merak edilen konulardan biri de, sınav sonuçlarının kaç yıl geçerli olduğu. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği 5. maddesinin (d) bendinde şu hüküm yer almaktadır: “Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) sonuçları ile yeterlik sınav sonuçları üç yıl süre ile geçerlidir.” Buna göre 2 Nisan tarihinde MBSTS sınavına giren bir kişinin aldığı puan 2 Nisan tarihine kadar geçerlidir. Peki yılında MBSTS sınavı 2 Nisan'da değilde 2 Ekim'de yapılacak olursa durum ne olur? MBSTS sonuçları 3 yıl geçerli olmakla birlikte son yıl sınavın yapıldığı aya kadar geçerliğini korumaktadır.

  • Facebook
  • Google

monash.pw

  • Popüler
  • İçindekiler

    Mbsts sınavı nedir kimler girebilir?

    MBSTS, diyanet işleri başkanlığında çalışan kişilere yönelik olarak yapılmakta olan bir sınav olarak bilinmektedir. MBSTS; imam, müezzin ve Kur&#;an kursu öğretmenleri tarafından girilen bir sınav olduğu söylenebilir.

    Mbsts sınavı nedir ne işe yarar?

    Mbsts&#;ı Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan imam, Kur&#;an kursu öğretmeni ve müezzinlere yönelik bir sınav. Eğer görev yerinizi veya unvanınızı (imam iken uzman imam olmak gibi) değiştirmek, yurt dışı ve hac&#;da görevlendirilmek isterseniz bu sınava girmiş olmanız lazım.

    Dib Mbsts nedir?

    DİB-MBSTS: Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı

    Mbsts de hangi konular var?

    DİB-MBSTS Sınav konuları, soru dağılımı ve kaynak eserler

    SıraSınav KonularıSoruların Konulara Göre Yaklaşık Dağılımı
    1Kur&#;an Bilgisi (Kur&#;an tarihi, tecvid, Kur&#;an&#;ı anlama ve meal bilgisi)7
    2Tefsir7
    3Akaid ve Kelam7
    4Fıkıh ve İlmihal20

    Mbsts sınav puanı kaç yıl geçerli?

    Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin monash.pwinin (b) bendinde “Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) sonuçları, sonuçların ilân tarihinden itibaren üç yıl süre ile geçerlidir.” hükümleri, aynı maddenin (e) bendinde ise; Hakkında hüküm bulunmayan sınav sonuçları müteakip sınav ilan tarihine kadar &#;

    Mbsts bir soru kaç puan?

    MBSTS 1 Doğru Kaç Puan? MBSTS&#;de 1 doğru, puana tekabül ediyor.

    Mbsts sınavından kaç puan almak gerekir?

    Sınavda alınabilecek en düşük puan 20, en yüksek puan ise &#;dür.

    Diyanet işleri başkanliği mesleki bilgiler seviye tespit sinavi nedir?

    Mesleki açıdan kişilerin görevlerine hazır olup olmadıklarını ölçen MBSTS din görevlisi olarak çalışan kişilere uygulanan bir sınavdır.

    Mbsts sınavı ne zaman?

    Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) 12 Mart tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 25 Ocak – 02 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır.

    Mbsts kaç net kaç puan?

    Mbsts geçerlilik süresi uzatıldı mı?

    Peki yılında MBSTS sınavı 2 Nisan&#;da değilde 2 Ekim&#;de yapılacak olursa durum ne olur? MBSTS sonuçları 3 yıl geçerli olmakla birlikte son yıl sınavın yapıldığı aya kadar geçerliğini korumaktadır.

    Mbsts sınav ücreti ne kadar?

    DİB MBSTS başvuruları 25 Ocak ve 2 Şubat tarihleri aralığında yapılacak. Sınav ücreti TL olarak açıklandı. Sınava girecek adaylar, ,00 TL olan sınav ücretini, 25 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında kılavuzda yer alan bankalara ÖSYM adına yatıracaklar. Ödemeler online olarak da yapılabiliyor.

    Mbsts 30 net kaç puan?

    MBSTS 30 Doğru Kaç Puan? MBSTS&#;de 30 doğru, 60 puana tekabül ediyor.

    Mbsts den en az kaç puan almak gerekir?

    Mbsts de 40 net kaç puan?

    MBSTS 40 Doğru Kaç Puan? MBSTS&#;de 40 doğru, puana tekabül ediyor.

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır