e bordro yayınlandı mı / Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti

E Bordro Yayınlandı Mı

e bordro yayınlandı mı

E-Bordro yayınlandı mı? Temmuz zammı memur bordroları sorgulama ekranı

Temmuz zammının belli olmasının ardından, memurlar zamlı maaşları beklemeye başladılar. Kurban Bayramı öncesi maaşların erken verileceğinin açıklanması ile birlikte de gözler e-Bordro'ya çevrildi. Peki, Temmuz ayı e-bordro yayınlandı mı? İşte yanıtı

E-BORDRO YAYINLANDI MI?

Memur maaşları her ay olduğu gibi Temmuz ayında da 15'inde yatırılacaktı ancak Kurban Bayramı vesilesiyle Temmuz zamlı maaşları 8 Temmuz'da verilecek. e-Devlet üzerinden erişime açılan memur maaşı bordroları ise maaş gününden bir gün önce yayınlanıyor. Dolayısıyla Temmuz maaşı e-Bordro'nun da gün içinde yayınlanması bekleniyor.

E-BORDRO SORGULAMA

E-Bordro nedir? E-Bordro yayınlandı mı? E-Bordro nasıl alınır?

Temmuz ayı memur maaşlarının 8 Temmuz'da hesaplara yatırılacağının açıklanmasının ardından memurlar E-bordronun ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. 

E-BORDRO NEDİR?

E-bordro, maaş dökümünü internet üzerinden gösteren elektronik ortam uygulamasıdır. E-bordro hizmetinden devlet memurları yararlanabilmektedir. E-bordro hizmeti ile maaşınızda meydana gelen tüm değişimleri görebilmek mümkündür. Bordro, devlet çalışanlarının yani memurların; maaş girdi ve çıktılarının, maaşı üzerinde herhangi bir kesintinin olup olmadığını görüp, maaş hareketlerini takip edebilmesi için oluşturulmuş olan bir belgedir. Daha önceki yıllarda bordro belgesini alabilmek için devlet dairesi kuruluşlarında uzun bir süre işlem sırası beklememiz gerekmekteydi. Yazımızın devamında bu işlemi internet üzerinden nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız. Bildiğiniz üzere internet üzerinden devlet dairesi işlemleri yapabiliyoruz. Bu işlemlere bordro alma işlemi yani e-Bordro işlemi de dahildir.

E-BORDO NASIL ÖĞRENİLİR?

Bilindiği üzere memurlar maaş günlerinde 1 gün önce yani her ayın 14'ünde memur maaşları bordroları yayınlanıyor. Böylece memurlar maaşlarındaki hareketleri görme fırsatı buluyor. Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan bordrolara artık internetten ulaşmak mümkün. Bir dönem Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden memurların sorgulamasına açılan bordrolar artık buradan değil, e-Devlet sisteminden görüntülenebiliyor. e-Devlet Kapısı'ndan e-Bordro sorgulama işlemini yapmak için sadece T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmek yeterli oluyor.


E-BORDRO NASIL ALINIR?

İlk olarak monash.pw adresine gidin. Ana sayfanın üst kısmında bulunan “Sisteme Giriş” butonuna tıklayın ve e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, kimlik kartı ya da internet bankancılığı seçeneklerinden biriyle girişinizi yapın.

Ardından e-hizmet ya da arama butonundan almak istediğiniz hizmeti yazın. Bu kısma e-bordro yazarsanız e-bordro ile ilgili bilgileriniz önünüze çıkacaktır. Açılan ekranda istediğiniz bordroyu seçebilirsiniz.

E-BORDRO HİZMETİNDEN KİMLER YARARLANIR?

Söz konusu hizmetten sadece sayılı kanuna tabi memurlar yararlanabilmektedir. 4B, 4C ya da sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden henüz yararlanamamakta.

Bu uygulama sayesinde kamu personelleri en güncel aya ait olan maaş bordrosunu görebildikleri gibi geçmiş dönemlere ait bordrolarını da görüntüleyebiliyor. Dolayısıyla e-bordro uygulamasında maaş bordrosu görüntüleyebilmek için istenen yıl ve ay seçiminin yapılması gerekiyor


e-BordroMemurmemur maaş

Maaş Bordro Sorgulama Ekranı - E-Devlet E Bordro Nasıl Alınır, Sorgulama Nasıl Yapılır?

1. monash.pw adresinden ana sayfanın üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın.

2. Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı seçeneklerinden herhangi birini kullanarak sisteme geçiş yapabilirsiniz.

3. Eğer e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz ise; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın. Ardından altı taraftakiler alan "Sisteme Giriş Yap" butonunu kullanın.

4. Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin.

5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

6. İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.