tekvando ve karate arasındaki fark / Karate vs taekwondo - fark ve karşılaştırma - Blog

Tekvando Ve Karate Arasındaki Fark

tekvando ve karate arasındaki fark

Dövüş Sanatları Stilleri: Taekwondo vs. Karate

Taekwondo vs Karate : Hangisi daha iyi? Stiller, birçok yönden benzerdir. yüzyılın ilk yarısında, Japon işgal etti Kore. Subak veya taekkyon olarak adlandırılan zamanın Kore dövüş sanatları, Japonlar tarafından yasaklandı. Ancak Kore stilleri sadece hayatta kalmayı başarmakla kalmayıp Japon stillerinden de etkilendi. Siyasi baskılar, Kore stillerinin çoğunun tek bir isim olan tekwondo olarak kategorize edilmesine neden oldu.

05/05

Taekwondo vs. Karate

İki adam dövüş sanatlarında yarışıyor

Taekwondo 11 Nisan 'te seçildi. Öncelikle dövüş sanatlarının çarpıcı bir tarzı. El ve bacak grevleri blokların yanı sıra öğretilir. Ancak tekvando, tekmeleme, özellikle atletik tekmeleme ( dönen vuruşlar , zıplama atışı, vb.) Ve spor olma konusundaki yoğun odaklarıyla bilinir. Taekwondo, 70 milyondan fazla uygulayıcı ile dünya çapında en popüler dövüş sanatları tarzı olduğu söyleniyor. Aynı zamanda bir olimpik spor.

Taekwondo uygulayıcıları, önceden belirlenmiş bir savaş senaryosunu taklit etmek için tasarlanmış formları veya hyunları uygulamaya eğilimlidirler. Formlar bazen meditasyon olarak kabul edilir.

Karate , esas olarak, Okinawa adasında yerli bir Okinawan dövüş stilleri ve Çin dövüşü tarzlarının bir karışımı olarak ortaya çıkan, dövüş sanatlarının ayakta ya da çarpıcı bir tarzıdır. Karate terimi, biri olarak kategorize edilmiş birden çok stile başvurur.

Karate uygulayıcıları el ve bacak grevlerinin yanı sıra blokları da öğrenirler. Karate'de öğretilen bazı eklemeler ve eklem kilitleri vardır, ancak bunlar tarzın odak noktası değildir. Tekvando uygulayıcılarının büyük çoğunluğu, tekvando dövüşçülerinden çok daha dengeli bir yaklaşım öğrenir, çünkü taekwondo vuruşlara daha fazla dayanır.

Karate uygulayıcıları formları ya da kata'yı uygulamaya eğilimlidirler. Bu anlamda, taekwondo'ya benzer.

Karate dövüşleri vs tanınmış taekwondo

İki dövüş sanatları stilinin gerçek bir mücadele senaryosunda birbirleriyle nasıl kıyaslandığını merak ediyor musunuz? Ardından, aşağıdaki maçları gözden geçirin.

Masaaki Satake ve Patrick Smith

Andy Hug vs. Patrick Smith

Masaaki Satake ve Kimo Leopoldo

Cung Le ve Arne Soldwedel

02/05

Masaaki Satake ve Patrick Smith

Masaaki Satake (Seido-Kaikan karate), K-1 Illusion Karate Dünya Kupası'nda Patrick Smith'i (tekvando) ele geçirdiğinde, seyirci, Japon tarzı bir savaşçıyı ele geçiren, öncelikli olarak Koreli bir grev temelli avcı uçağı görmekten heyecan duyuyordu. Maç çok çabuk başladı, Smith her türlü tekmeyi rakiplerine attı. Ama sonra Satake Smith'i zorladı. Smith ayrıca sağ elini yuvarlak birine de vurdu. Taekwondo tabanlı bir savaşçı için çok umut verici bir maç gibi görünen şey yoluna düşmedi. TKO tarafından birinci turda kaybetti.

03/05

Andy Hug vs. Patrick Smith

Andy Hug (karate), Smith'in 30 Nisan tarihinde K-1 Grand Prix Çeyrek Finalleri sırasında onu almasıyla kesin bir favoriydi. Ancak Smith, büyük bir sağ üst kısma indiğinde, 19 saniyede sadece 19 saniye geçtikten sonra Hug çalındı. bir.

Hug, 18 Eylül tarihinde Japonya'da K-1 REVENGE'de Smith ile savaşma şansı buldu. Orada, bir diziyle Smith'i düşürüp durdurdu.

Karar? Karate ve tekvando iki dövüşte bölünmüş, hem dövüş sanatlarının ne kadar etkili olabileceğini göstermişlerdir.

04/05

Masaaki Satake ve Kimo Leopoldo

Masaaki Satake ( karate ), Kazuyoshi Ishi'nin Seido-Kaikan örgütünün bir üyesi olarak öğrenilen süper ağır bir karateka ve trailblazing K-1 avcı uçağıydı. Kimo Leopoldo (taekwondo siyah kuşağı ), UFC 3'te yenilmez olan Royce Gracie'yi devirdi.

Leopoldo, K-1 Grand Prix 95 - Açılış Muharebesi'nde Satake ile mücadele ederken, güçlü bir başlangıç ​​yapmaya çalıştı. Sanattaki siyah kuşaklarına rağmen, Leopoldo taekwondo benzeyen tüm maç boyunca hiçbir hamle yapmadı.

Daha doğrusu, hulking figür, çengelden sonra, çoğu başarısız olan savaştan önce, kancadan attı. Sonunda, Leopoldo yorulmaya başladığı zaman, Satake onu vücuda bir tekme vuruşuyla incitti ve daha sonra onu biriyle kafasına düşürdü. İkinci turda, Leopoldo'yu bir telaşla bıraktıktan sonra Satake onu iki kez daha tuvaline gönderdi.

Karate bu maçı kazandı. Fakat Leopoldo'nun tanınabilir tekvando hareketlerinden yoksun olmasıyla, bu büyük bir yıldız ile not edilir.

05/05

Cung Le ve Arne Soldwedel

Cung Le ( taekwondo ) bir Sanshou Kickboks ve MMA şampiyonu olarak bilinir. Sanshou, genellikle kung fu'nun bir türevidir, bu yüzden birçoğu Le'nun özel bir kung fu geçmişine sahip olduğuna inanır. Aslında, Le'nin siyah kuşak taekwondoda, bu yüzden onun tekme ve geri dönen vuruşları çok yıkıcı oluyor.

Arne Soldwedel ( karate ), Andy Hug'un dövüş takımının kurucu üyesidir. Kyokushin'in bir dalı olan Seidokaikan karate avcı (tam temaslı karate).

'de Le, Chicago'daki Shidokan Kupasında Soldwedel'i ele geçirdi. İlk önce, Ben Harris'i KO (spinning hook kick) ile yendi. Sonra, Laimon M. Keita'yı ayak kilidi ile durdurdu (evet, Shidokan kuralları harika). Ve sonunda, Soldwedel ile altıdan fazla yorucu mermi yedikten sonra, yedinci turda onu doğru bir kanca ile yere serdi.

Le'nin hayatı boyunca uyguladığı binlerce vuruş ve grev işe yaramıştı. Bu taekwondoda kariyerinin başlangıcında karate ile başbaşa bir şampiyon olarak kendini göstermeyi başardı.

Muay Thai, Karate, Taekwondo ve Kung Fu'da farklı vuruş stilleri

Taekwondo (TKD), General Choi Hong Hi tarafından geliştirilen Kore dövüş sanatları tarzıdır. Güney Kore'nin kurtuluşundan kısa bir süre sonra General Choi Hong Hi, sporu silahlı kuvvetlere öğretme rolünü üstlendi. Taekwondo, 11 Nisan 'teki başlangıcından bu yana çok yol kat etti.

Şu anda Güney Kore'nin ulusal sporudur. Söz değil, Olimpiyatları'na dahil edildiği göz önüne alındığında artık küresel bir spordur.

Bu olağanüstü dövüş sanatlarında ustalaşmak, hızlı ayak hareketleri ve düşük dirençli hareketlerin bir kombinasyonunu gerektirir. Ek olarak, spor, kafa kafaya vuruşların yanı sıra zıplama ve dönmeye odaklanır. Tekvando, hızlı ve çevik vuruşlarıyla bilinir.

Müsabaka ve rekabet, rakibi geri püskürtmek için duruşları değiştirmeyi içerdiğinden, Taekwondo uygulayıcıları her iki bacağı da kullanmakta eşit derecede ustadır. Karate veya muay thai uygulayan insanlar, duruşlarında tekvando uygulayıcılarından çok daha köklüdür. Bu, TKD'ye çarpmanın çok daha hızlı ancak daha az etkili olduğu anlamına gelir. Bu bir uzlaşmadır.

Popüler tekvando vuruşları:

  • Tekvando balta darbesi - Bir balta darbesi, bir omzu kırabilir ve bir rakibi yere serebilir. Dövüşçü, baltayla vurulduğunda, darbenin yüksek kuvveti nedeniyle kolayca kırılabilen köprücük kemiğini hedef alır. Bu tekme genellikle, uygulayıcının hilal tekmesinde olduğu gibi bacakları vücudun dışından kaldırmasından ve ardından topuk aşağıdayken bacağını geri getirmesinden oluşur.
  • Önden çarpma “Temel düzeyde öğretilen basit bir tekme. Bu, dövüşçünün aynı anda dizlerini kaldırırken ve bacağını uzatırken vücudunu 90 derecelik bir açıyla döndürmesini içerir. Bu tekme, saldırganı uzaklaştırmak için kullanılır ve çok fazla güce sahiptir.
  • yan etki - Bir ortak, özellikle doğru yere nişan alınmışsa, güçlü bir kendini savunma taktiğidir. Bu vuruş, uygulayıcının bacağını uzatmasını, dizini kaldırmasını ve vücudu 90 derece döndürmesini gerektirir. Vurmak için topuğu kullanmak, gücün artmasına neden olabilir.
  • geri tepme – Geri tepme, rakip size saldırırken en uygun vuruştur. Bunun nedeni, uygulayıcının rakibinden uzaklaşması ve bacağını maksimum güçle hedefe doğru dışarı doğru uzatarak karşılık vermesidir.
  • yuvarlak vuruş– Bu grev tüm vücudun kullanımını içerir. Uygulayıcı kalçaları döndürmeli, dizini kaldırmalı, sabit ayağını döndürmeli ve saldırgana 80 ila 90 derecelik bir açıyla saldırmalıdır.
  • Kırbaç veya kanca darbe – Kanca vuruşu, doğru durumda güçlü bir savunma taktiğidir. Uygulayıcı bacağını dışa doğru uzatarak dizini kaldırdığında gerçekleştirilir. Daha sonra sırt kemerine darbe yapılır. 
  • Ters yan darbe – Bu vuruş, sadece hafif bir bükülme ile arkadan bıçaklamaya benzer. Uygulayıcı, hedefi topuklarıyla vurmak için vücudunu daha fazla döndürmelidir. İşin püf noktası, doğru miktarda kuvvet uygulamak için ayağın aşağı doğru değil, yan tarafı göstermesidir.

(Kuzey Shaolin) Kung Fu Tekme Stili

Muay Thai, Karate, Taekwondo ve Kung Fu'da farklı vuruş stilleri

Kung Fu, belirli bir UFC savaşçısı Zabit Magomedsharipov nedeniyle insanların ilgisini çekmeye başlıyor. Dağıstan'da bir kung fu yatılı okulunda okuyarak büyüdü ve alışılmışın dışında dövüş stili, karşılaştığı her rakibin kafasını karıştırmaya devam ediyor. 

Kung Fu, tüm Çin dövüş sanatlarını tanımlamak için kullanılan geniş bir terimdir. Ancak günümüzde uygulanan en popüler kung fu vuruş stilleri, kuzey shaolin'inkilerdir.

Northern Shaolin stilleri, derin ve geniş duruşları, hızlı ilerlemeyi, menzilli teknikleri, çevikliği, agresif saldırıları, atlama tekniklerini, tekmeleri ve dönen dairesel blokları vurgular. Bu teknikler, çeşitli bacak hareketleri, çeşitli tekme teknikleri, özellikle yüksek tekmeler ve akrobasi kullanımı ile elde edilir.

Belirtilen kuvveti herhangi bir pozisyonda uygulamak için tüm vuruşlar arka veya ön ayakla yapılabilir. Northern Shaolin Tekme Tekniği temel olarak 3 ana seviyeye ayrılmıştır:

  • Düşük vuruşlar – Kural olarak, kendini savunma için en pratik tekmeler, alçak tekmeler hücum oyuncusunun kemerin altına yöneliktir. Düşük vuruşlar, ayak yerleşimini ve dengeyi öğretmede etkilidir.
  • Yüksek vuruşlar “Söylemeye gerek yok, yüksek tekmeler, kemerin yukarısındaki atıcıya yöneliktir. Bu seviyede, bacağın nasıl uzatılacağı, kalçaların nasıl eğileceği ve hatta uygulayıcının saldırgana vurmak için kullandığı bacak kısmının nasıl uzatılacağı konusunda farklı tekme varyasyonlarına sahip birkaç tekme vardır. 
  • atlama atlama – Bu tekmelerde uygulayıcı havaya sıçrar ve aynı anda tekme atar. Kick jumps, Northern Shaolin Kung Fu'nun son ve ileri seviyesinde öğretilir. 

Bu sistemdeki grevler kesinlikle en akrobatik olanlardır, ancak aynı zamanda birçoğunu pratik değildir. Kung Le gibi eğitimli Wu Shu dövüşçüleri, atlama vuruşlarının çoğunu yarışmada kullanmazlar. Bazı yumruklardan bir örnek görmek isterseniz, aşağıdaki videoyu izleyin:

En akrobatik vuruşlar hangi dövüş sanatlarında görülür?

Diğer tüm dövüş sanatlarıyla karşılaştırıldığında, Shaolin Kung Fu akrobatik tekme açısından ilk sırada yer alıyor. Aslında, Shaolin Kung Fu, her vuruş tekniği için pozisyon değişikliği ile otuz altı tekme tekniğine sahiptir, bu da onu ilk sıraya koyar.

En aldatıcı vuruşlar hangi dövüş sanatlarında görülür?

Taekwondo, yumruk odaklı bir dövüş sanatıdır ve en aldatıcı vuruşları sunar. Özellikle, taekwondo'da kullanılan dönen kanca vuruşu, uygulandığında, birisi geri atlayıp topuğa tekme atıp rakibi şaşırtmadan önce hedefi ıskaladığı için aldatıcı olabilir.

Hangi dövüş sanatı tarzı en hızlı vuruşlara sahiptir?

Sıralama yönteminde kung fu dövüş sanatı en hızlı tekme dövüş sanatı olarak en üst seviyede yer alırken onu tekvando, ardından karate ve son olarak Muay Thai takip ediyor. Herhangi bir sporda olduğu gibi, hız, uygulayıcının fiziğine bağlıdır; ancak araştırmalar, kullanılan taktiklere bağlı olarak hızın geliştirilebileceğini göstermiştir. Kung Fu uygulayıcıları inanılmaz bir hızla eğitilirler.

En zor vuruş hangi dövüş sanatları stilidir?

Kanaatimizce Muay Thai'de daha önce de belirttiğimiz gibi Muay Thai'de kullanılan vücut geliştirme tekniğinin bir kaburgayı veya kemikleri kıracak kadar güçlü olduğunu söylemeliyiz. Kaval kemiği ön ayaktan çok daha büyük bir kemiktir ve muay thai adamları çoğunlukla kaval kemiğiyle vurur.

Son düşünceler

Söz konusu tekme olduğunda yukarıda bahsedilen dört dövüş sanatının kendi felsefesi vardır.

Muay Thai ve Karate'nin felsefesi, daha fazla güç ve hassasiyet sağlayan daha kökleşmiş bir vuruş yöntemine dayanmaktadır. 

Taekwondo ve Kung Fu'da vurgu, hızlı ve aldatıcı tekmelere izin veren hızlı hareket ve el becerisidir.

Her vuruş stilinin kendi güçlü ve zayıf yönleri vardır. Ancak hangi dövüş sanatını seçerseniz seçin, eğitmeninizin müfredata düzenli olarak fikir tartışmasını dahil ettiğinden emin olun.

Anahtar fark: Karate, ayrı ayrı bir Japon savaş sanatı biçimidir, oysa genel olarak Dövüş Sanatları, Çin, Japonya ve Kore'den gelen tüm dövüş sanatı ve dövüş sporlarından oluşur. Basit bir ifadeyle, Karate, Dövüş Sanatları biçimlerinden biridir.

Karate ve dövüş sanatlarının çoğu zaman aynı olduğu düşünülmektedir, ancak öyle değildir; Aşağıdaki makale, ikisi arasındaki farkları yönlendirecek ve yansıtacaktır.

Karate, kendini savunma egzersizlerinde oldukça etkili olan ve iyi bilinen bir Dövüş Sanatları biçimidir. Günümüz Karate, Japonya'daki bir yer olan Okinawa'da doğdu. Karate kelimesi iki Japon karakterinin bir birleşimidir: kara, boş ve te, el anlam; Böylece, karate "boş el" anlamına gelir. "-Do" (telaffuz edilen "doe") ekine, "yol", yani, karate-do ekinin eklenmesi, karate, toplam bir yaşam biçimi anlamına gelir.

Bu savaş sanatı, tamamen el hareketlerine dayanan keskin, kesin ve doğrusal eylem ve hareketlerden oluşur. Karate'de özellikle vücut ve eller, sert nesnelere dayanmak ve kırılmak için özellikle çok sert ve sert yapılır. Karate'nin temel prensipleri sağlık yararlarını arttırmaya ve vücudu demir gibi veya kaya gibi sert yapmaya dayanır. Geleneksel temaları özel eğitim, dövüş ve kendini savunma teknikleri disiplinleri üzerinde çalışır. Zımba, tekme, diz vuruşu, dirsek vuruşu ve açık el teknikleri kullanan çarpıcı bir sanattır. Dövüş sanatlarının en dinamik biçimlerinden biridir. Karate'de, uygulayıcılar saldırgan ve savunmacı olabilecek bir dizi 'kata' veya 'duruş' kullanırlar ve güçlerini çok etkili olacak şekilde tasarlanan yumruk ve vuruşlara odaklamayı öğrenirler. Diğer formlarda veya stillerde boğma, fırlatma, derz kilitleme, sınırlamalar ve hayati nokta grevleri de kullanılır ve uygulanır. Bugün, sanat formu tüm dünyada imtiyazlı ve uygulamalıdır.

Dövüş Sanatı, kökenleri Çin, Japon ve Korece'ye ait diğer sanat ülkeleri ile birlikte genel sanat biçimini sınıflandıran geniş bir terimdir. Savaş Sanatı veya Dövüş Sanatı anlamına gelen bir terimdir. Bunlar kendini savunma, rekabet, fiziksel sağlık ve zindelik amaçları için uygulandı. Savaş Sanatı terimi, genellikle 'lerde Avrupa spor perspektifini ifade etmek için kullanılmıştır. "Mars'ın Roma savaş tanrısı olduğu" Mars'ın sanatı anlamına gelen Latince kelimesinden türetilmiştir.

Dövüş sanatları geleneklerine ve kültürlerine göre farklı ülkelerde geliştirildi. Bugün, modernin yanı sıra geleneksel sanat ve dövüş sporlarını içeren geniş bir dalıdır. Kökenleri Japonya, Kore ve Çin'den gelen judo, karate, taekwondo ve kendo gibi spor formları bu şubenin bir parçası. Savaş sanatı biçimlerinden öğretilen ve kazanılan kendini savunma, rekabet, fiziksel sağlık ve zindelik, eğlence, zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişim gibi çeşitli öğretiler vardır. Eylem, el ve ayak hareketlerinden, tekmeler, bloklar ve zımbalardan oluşur. Dövüş sanatları öğrencileri fiziksel güçlerini ve zihinsel tokluklarını arttırır. Her savaş sanatı biçimi, farklı ve farklı bir eylem çalışmasıdır; her sanat formu, bir bireyin kendisini sürdürmesine ve dengelemesine yardımcı olur. Herhangi bir Dövüş Sanatının incelenmesi, tam bir özveri ve uygulamaya yönelik sıkı bir çalışma gerektirir. Düzenli olarak uygulanması vücudu sabit, zinde ve ince tutar. Şimdi, terimi daha belirgin bir şekilde sınıflandırmak ve kategorileri doğru bir şekilde tanımlamak için, dal altında yer alan Karışık Dövüş Sanatı (MMA) olarak da bilinen bir tür var.

Karate ve Dövüş Sanatları Arasındaki Karşılaştırma:

Karate

Dövüş sanatları

Kısa Açıklama

Karate, yaygın olarak bir spor olarak uygulanan, darbeleri iletmek ve engellemek için ellerini ve ayaklarını kullanan, silahsız bir dövüş sistemidir.

Dövüş sanatları, esas olarak judo, karate ve kendo gibi kendini savunma veya saldırı biçimleri olarak Japonya, Kore ve Çin'de ortaya çıkan çeşitli sporlardır.

Kökeni içeren sanat formları

Japonya

Çin, Japonya ve Kore.

Form

Karate, bir Dövüş Sanatları biçimidir.

Bir bütün olarak dövüş sanatları:

  • Karate
  • Judo
  • Tekvando
  • Kickboks
  • Hapkido

Vb.

amaç

Genellikle kendini savunma amaçlı bir uygulamadır.

Egzersiz, meditasyon ve tüm açılardan da kendini savunma, genel sağlık ve zindelik için uygulanmaktadırlar.

Onlar

Genel olarak savaş sanatıdır, ancak daha çok spor bakış açısıyla uygulanır.

Dövüş sanatlarının yanı sıra dövüş sporları formundan oluşurlar.

Doğa

Karate zorlu bir savaş sanatı türüdür.

Hem yumuşak (örneğin Aikido) hem de sert (örneğin Kickboks) dövüş sanatı formlarından oluşur.

Ana bileşenler

Karate uygulamaları ayrılmıştır:

  • Kihon (duruşların, blokların, yumrukların, vuruşların ve vuruşların sondajı)
  • Kata (savaş durumlarını simüle eden önceden düzenlenmiş formlar)
  • Kumite (fikir tartışması)

Dövüş sanatları beş farklı türde sınıflandırılabilir:

  • Stand-Up veya Çarpıcı Stiller
  • Grappling Stilleri
  • Düşük Etki Stilleri
  • Silah Tabanlı Stiller
  • Karışık Dövüş Sanatları (MMA, Hibrit Spor Stili)

Teknikler

  • Kol Teknikleri
  • Ayak Teknikleri
  • Ayak hareketleri
  • Pozisyonları
  • Engelleme Teknikleri

İlgili Savaş Sanatı formlarının tüm teknik formlarını ve dövüş sporlarını içerirler.

Olimpiyatların Katılımı

Olimpiyatlara dahil değiller

Bazıları, örneğin: Judo, Taekwondo, vb. Olimpiyatların bir parçasıdır, diğerleri ise Aikido, Hapkido, vb. Olimpiyatların bir parçası değildir.

Bazı Dernekler ve Federasyonlar

  • Karate Federasyonu
  • Uluslararası Karate Doç.
  • WKF Dünya Karate Federasyonu
  • Dünya Tekvando Federasyonu (WTF)
  • WKF Dünya Karate Federasyonu
  • uluslararası Kung Fu Federasyonu (IKF)

Karate ve Tekvando Arasındaki Farklar

4 dakika

Karate ve tekvando, birçok ortak yönü olan ama aslında oldukça farklı olan iki dövüş sanatıdır. Bu yazıda size onlar hakkında daha fazla bilgi vereceğiz.

Karate ve Tekvando Arasındaki Farklar

Son Güncelleme: 11 Haziran,

Karate ve tekvando, ilk bakışta ayırt edilmesi zor olabilen, yaygın olarak uygulanan iki dövüş sanatıdır. Kesinlikle benzerler ama aynı değillerdir.

Aslında, her iki disiplin de Japonya’da ortaya çıkmıştır ve öz disiplini ve yüksek kişisel davranış kurallarını vurgular. Ayrıca, rekabetçi tarafı da paylaşırlar. Ancak tekvando eski bir dövüş stili iken karate bir disiplin olarak sadece birkaç yüz yıl önce ortaya çıkmıştır. Çin kökenli Kung fu‘dan türetilmiştir.

Benzerliklere rağmen, belirli duruş ve hareketlerin tekvando ve karate arasında önemli ölçüde farklılık gösterdiğine dikkat edin.

Köken ve tarih

Tekvando, baş üstü vuruşlara, zıplama ve dönme vuruşlarına ve hızlı tekme tekniklerine yaptığı vurgu ile karakterize edilen bir Kore dövüş sanatıdır. yılı aşkın süredir uygulanmaktadır.

İlk günlerinde, bu teknik silahsız bir savunma dövüş sanatıydı ve insanlar bunu Subak olarak biliyorlardı. Bu tekniğin kökü, Taekkyeon adlı tarzdır. O zamanlar Kore’de adamlarını silahsız savaşta eğiten üç rakip krallık vardı.

Bununla birlikte, Japonlar yüzyılın başlarında Kore’yi işgal ettiklerinde Kore dövüş sanatlarını yasakladılar, ancak bazı gruplar bunları gizlice uygulamaya devam etti. Ayrıca, stiller çeşitli nedenlerle dallara ayrıldı. Daha sonra, ’te düzenlenen bir konferansta, tek tip bir öğretim biçiminde birleştiler.

İlginç bir bilgi olarak, Tae‘nin “ayaklarla yok etmek” anlamına geldiğini, Kwon‘un “elle vurmak ya da yok etmek” anlamına geldiğini ve Do‘nun ise “yol” anlamına geldiğini belirtelim. Böylece, orijinal adı Taekwondo olan Tekvando, “ayak ve yumruğun yolu” gibi bir anlam ifade eder.

Karşılaştırıldığında, karate, bugün Okinawa olarak bildiğimiz Japonya’daki Ryūkyū Adalarında yüzlerce yıl önce ortaya çıkmıştır. Çin kökenli Kung fu sanatından türetilmiştir.

Kökeni, Japonya’nın yılında Okinawa’yı zorla işgal ettiği ve tüm silahlarına el koyduğu yüzyıla kadar uzanıyor. Yerliler, başka hiçbir şeyleri olmadığı için çıplak el ve ayaklarıyla savaştı.

Anlamına gelince, karate “boş el” demektir. Terim muhtemelen silahsız bedenin etkin kullanımına dayanan bir kendini savunma sistemi olarak disiplinin kökeniyle ilgilidir.

karate hareketi yapan vücut

Dövüş stili ve teknikleri

Karate yumruk, tekme, diz veya dirsek vuruşları ve açık el tekniklerine dayalı bir dövüş sanatıdır. Bu disiplin aynı zamanda savuşturma ve bazı fırlatmalar gibi engelleme tekniklerini de içerir. Hareketlere gelince, bunlar keskin ve lineerdir.

Buna karşılık, tekvando tekme tekniklerini vurgular. Bununla birlikte, eğitim tüm vücudu içerir ve yumrukları, açık el vuruşlarını, düşürmeleri, fırlatmaları ve eklem kilitlerini öğrenmeyi içerir.

Tekvandoda geleneksel başlama stilinin kollar bir arada iken, karate’de gövdeye karşı düz, eller belin hemen altında ve bakış rakibe bakarken gövdeyi aşağı doğru bükerek yapılan yaydan oluştuğunu unutmayın.

Müsabakalarda karate ve tekvando arasındaki farklar

Karate ve tekvando arasındaki farklar, müsabakalarda çıplak gözle görülebilir. Tekvando, bir kask ve bir göğüs koruyucusu gerektirirken, karatede herhangi bir koruma yoktur.

Ayrıca, her iki dövüş sanatı da eskiden Olimpik sporlardı, ancak karate artık Paris Olimpiyat Oyunlarından itibaren Olimpiyatlara dahil olmayacak.

Geleneksel karate turnuvalarında yumruklar ve tekmeler aynı miktarda puan kazanır, böylece katılımcılar her iki hareketi de aynı miktarda yapacaktır. Ancak, Tekvando’da insanlar tekmeler için yumruklardan daha fazla puan kazanırlar.

Karate ve tekvandonun ortak özellikleri

Karate ve tekvando farklıdır ancak bazı benzerlikleri vardır. En belirgin olanları şunlardır:

  • Bir dojoda öğretilirler.
  • Her iki disiplin de hareketliliği ve esnekliği kolaylaştırmak için genellikle beyaz ve hafif pamuklu benzer üniformalarla uygulanır.
  • Her ikisinin de geleneksel kuralları vardır.
  • Ayrıca, her iki disiplin de öğretmenlere ve akranlara saygıyı vurgular.
  • Hem tekvandoda hem de karatede kullanılan teknikler, ikincisinde kata ve ilkinde Poomsae olarak bilinen bir dizi koreografili formun parçasıdır.
  • Her iki disiplin de sabır, öz disiplin ve özgüven gibi becerilerin ve niteliklerin gelişimini kolaylaştırır.
tekvando yapan çocuk

Bu dövüş sanatlarının kendine has özellikleri

Bu bilgileri analiz ettikten sonra, özellikle televizyonda karate ve tekvando arasındaki farkların oldukça belirgin olduğunu görebilirsiniz. Ancak, onları bir aksiyon filminde gördüğünüzde fark etmeniz muhtemelen o kadar kolay olmayacaktır.

Yine de, bu dövüş sanatlarının her birinin özelliklerini ve ortak noktalarını bilmek ilginçtir.

Son olarak, Bruce Lee’nin karate mi yoksa tekvando mu yaptığını merak ediyorsanız, doğru cevap şudur: Bruce Lee, Wing chun gung fu adlı sanatı uyguladı ve sonunda Jun fan gung fu adındaki kendi dövüş stilini yarattı!

İlginizi çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası