ipsala sınır kapısı bekleme süresi / Türkiye Sınır Kapıları - Zamanında Doğru Yerde!

Ipsala Sınır Kapısı Bekleme Süresi

ipsala sınır kapısı bekleme süresi

Sınırda gurbetçi yoğunluğu: Yunan tarafı Türklerin araçlarını özellikle didik didik ediyor

En çok tercih edilen Kapıkule Sınır Kapısında park alanının bulunmasıyla yoğunluk göze çarpmasa da özellikle İpsala Sınır Kapısındaki araç trafiği dikkati çfunduszeue.info'dan Yunanistan Kipi Sınır Kapısına çıkış yapmak isteyen araçlar çift sıra iki buçuk kilometre kuyruk oluşturdu.

İzinlerini tamamlayan Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının dönüşe geçmesi sınır kapılarında yoğun araç trafiği oluşturdu. Bazı vatandaşlar altı saattir kuyrukta beklediğini ve Türklerin araçlarının özellikle uzun süre arandığını söyledi.

En çok tercih edilen Kapıkule Sınır Kapısında park alanının bulunmasıyla yoğunluk göze çarpmasa da özellikle İpsala Sınır Kapısındaki araç trafiği dikkati çekiyor.

İpsala'dan Yunanistan Kipi Sınır Kapısına çıkış yapmak isteyen araçlar çift sıra iki buçuk kilometre kuyruk oluşturdu.

Almanya'ya dönen Faruk Yılmaz, AA muhabirine, 6 saattir kuyrukta beklediğini söyledi.

Türkiye'den ayrılmanın hüznünü ve uzun süre kuyrukta beklemenin sıkıntısı yaşadıklarını belirten Yılmaz, "Yunan tarafından kaynaklanıyor. Türklerin araçlarını uzun süreli arıyorlar. Yetkililerden ricam Yunan tarafında gişelerin daha çok açılması ve bagajlarımızın didik aranmaması. En ince ayrıntıya kadar arıyorlar." dedi.

Fransa'ya dönen Ahmet Yıldırım ise sırada beklemenin yorucu olduğunu ifade etti.

Yunanistan'ın uygulamalarına tepki gösteren Yıldırım, "Karşı tarafa geçen arkadaşlarımız araçların uzun süre arandığını söyledi. Yunanistan tarafından bekletildiğimizi söyledi arkadaşlarımız. Uzun süre sırada beklemek zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

Hüseyin Ersan da Yunan gümrüğünde yoğun kontroller nedeniyle sıranın Türk tarafında uzadığını kaydetti.

Türkiye Sınır Kapıları

Türkiye Sınır Kapıları

Kapıkule Sınır Kapısı

Kapıkule Sınır Kapısı, Edirne’de yılında sınır karakolu olarak kurulmuştur. Günlük trafik bazında Türkiye’nin en hareketli ve yoğun sınır kapılarının başında gelmektedir. Kapıkule sınır kapısı, yılında Bakanlar Kurulu olarak sınır kapısına dönüştürülmüştür. Dünyanın ikinci en yoğun sınır kapısı olan Kapıkule, Türkiye Bulgaristan sınır kapısı özelliği ile birlikte aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa’ya giriş ve çıkış kapısı olarak dikkat çekmektedir.

Geçişlerde bekleme süresinin azaltılması ve kaçakçılığın önüne geçilmesi için yılında modern teknolojiler ile donatılan Kapıkule, özellikle yaz dönemlerinde Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının özel araçları ile giriş çıkış yapmaları dolayısıyla yoğun bir trafik yaşamaktadır.

Hamzabeyli Sınır Kapısı

Hamzabeyli Sınır Kapısı, Bulgaristan’ın Lesova Gümrük Kapısı ile karşı karşıyadır. yılından bu yana hizmet vermektedir. Edirne’nin Lalapaşa ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Hamzabeyli Sınır Kapısı, yılında yenilenerek Avrupa standartlarında bir gümrük kapısı haline gelmiştir.

Kapıkule’de yoğunluk olduğu zaman giriş çıkış yapmak isteyenler tarafından uygun bir alternatiftir. Hamzabeyli Sınır Kapısı, 64 bin metrekare açık alan, 2 bin metrekare ticari bina ve metre kare idari binalık bir alan üzerine kurulmuştur.

Dereköy Sınır Kapısı

Bulgaristan’ın Malko Tırnova Gümrük Kapısı ile karşılıklı konumda yer alan Dereköy Sınır Kapısı, Kırklareli merkezde bulunmaktadır. 17 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulmuştur. Bulgaristan’ın doğu sahillerine giden ana yol güzergahında yer almaktadır.

yılında yenilenen ve teknolojik gelişmeleri takip eden sınır kapısı, özellikle yaz aylarında Burgas sahillerine giden tatilcilerin uğrak noktası olmaktadır.

Pazarkule Gümrük Kapısı

Yunanistan’ın Kestanelik Gümrük kapısı ile karşılıklı konumda bulunan Pazarkule Gümrük Kapısı, Edirne şehir merkezine 5 kilometrelik bir uzaklıktadır. Yunanistan’ın Orestiada kentine bağlantı sağlamakla görevli olan bu sınır kapısı daha çok günübirlik ziyaretçilerin uğrak noktasıdır.

’te geçişlerde araçtan inmeden işlem yapabilmesi için peron sistemine geçilmiştir. 3 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Edirne şehir merkezinden ulaşımı oldukça kolay olması sebebiyle, turistik geçişlerde sıklıkla tercih edilmektedir.

Uzunköprü Sınır Kapısı

Uzunköprü Sınır Kapısı, Türkiye ile Yunanistan arasında demiryolu bağlantısı olan tek gümrük kapısı olarak bilinmektedir. Uzunköprü, Yunanistan&#;ın Python Gümrük kapısı ile karşı karşıyadır.

Edirne&#;nin Uzunköprü ilçesinde, toplam büyüklüğü metrekare olan bu gümrük kapısında, trenle gelen ve giden yolcuların ve yüklerin işlemleri yapılmaktadır. Sınır kapısının gümrük idaresi sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Uzunköprü Tren İstasyonu&#;nda bulunmaktadır.

İpsala Sınır Kapısı

Türkiye ile Yunanistan arasında en hareketli sınır kapısı olan İpsala Sınır Kapısıdır. Adından da anlaşıldığı üzere bu sınır kapısı Edirne&#;nin İpsala ilçesinde yer almaktadır. İki ülkeyi birbirinden ayıran İpsala Köprüsü&#;nün bitiğinde bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulmuştur. Yolcu ve tır işlemlerinin 5&#;er adet peronda yürütüldüğü İpsala Sınır Kapısı, Yunanistan&#;ın Kipi Gümrük Kapısı&#;na açılmaktadır.

senesinde yenilenerek modernize bir hal almıştır. metrekare alanda 20 odası bulunan İpsala Gümrük Müdürlüğü ile metrekare alanda 8 odası bulunan İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Mülki İdare Amirliği, İpsala Kara Hudut Emniyet Şube Müdürlüğü Saymanlık Müdürlüğü, PTT, freeshop, banka ve akaryakıt istasyonu bulunmaktadır.

Sarp Sınır Kapısı

Artvin&#;in Hopa ilçesinde, Gürcistan Batum&#;a açılan sınır kapımız Sarp Sınır Kapısıdır. Kapıkule Sınır Kapısı&#;ndan sonra en işlek sınır kapısı özelliğini taşıyan Sarp Sınır Kapısı, Gürcistan&#;ın Sarpi Sınır Kapısı ile karşı karşıyadır.

Türkiye ile Gürcistan arasında anlaşma üzerine kimlik ile seyahat etme özgürlüğünden sonra, özel araçla Batum&#;a geçiş yapmak isteyenlerin daha çok tercih ettiği sınır kapısı haline gelmiştir. Aynı zamanda, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan gibi ülkelere gidiş ve gelişlerde de kullanılmaktadır.

Türkgözü Sınır Kapısı

Türkgözü Sınır Kapısı, Ardahan&#;ın Posof ilçesinde bulunan ve Gürcistan&#;a geçiş için kullanılan Türkiye Sınır Kapıları arasındadır.  &#;te hizmete giren Türkgözü sınır kapısı, 24 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur.

Sarp Sınır Kapısı&#;nın alternatifi olan Türkgözü, Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan gibi ülkelere gidiş geliş için kullanılmaktadır.

Aktaş Sınır Kapısı

Aktaş Sınır Kapısı Türkiye ile Gürcistan&#;ı birbirine bağlayan bir başka sınır kapımızdır. Ardahan&#;ın Çıldır ilçesinde yer almaktadır. yılından bu yana yolcu ve araç trafiğine açık olan bu sınır kapısı, bölgede Sarp ve Türkgözü sınır kapılarının alternatifi konumundadır. Aktaş Sınır Kapısı, sarp bir bölgede olması ve ana geçiş güzergahına uzak olması sebebiyle çok tercih edilen bir sınır kapısı değildir.

Dilucu Sınır Kapısı

Iğdır&#;da bulunan Dilucu Sınır Kapısı, Aralık ilçesi sınırları içerisindedir. Aralık ilçe merkezine 40, Iğdır&#;a ise 90 kilometre uzaklıktadır. Azerbaycan&#;a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile Türkiye&#;yi Aras Nehri üzerine kurulu olan Umut Köprüsü ile birbirine bağlamaktadır. Her iki ülke arasındaki ticari ve siyasi ilişkiler açısından da büyük önem taşımaktadır.

yılında modernize edilen sınır kapısı ticari yük taşıyan tır ve kamyonların yanı sıra Nahçıvan ile Türkiye arasında seyahat eden yolcular tarafından da kullanılmaktadır.

Gürbulak Sınır Kapısı

Ağrı&#;nın Doğubeyazıt ilçesinde yer alan Gürbulak Sınır Kapısı, Türkiye ile İran arasındaki ulaşımı sağlamaktadır. Türkiye Sınır Kapıları arasında yerini yılında alan sınır kapısı, yolcu giriş ve çıkışlarının yanı sıra ticari taşımacılık yapan araçlar içinde transit geçiş imkanı vermektedir.

İran Tebriz&#;e geçiş için kullanılan bu sınır kapısı yılın her döneminde yoğunluğunu korumaktadır.

Kapıköy Sınır Kapısı

Van&#;ın Saray ilçesinde bulunmaktadır. Kapıköy, İran Razi sınır kapısına karşılıklı olarak konumlanmıştır. İran&#;ın Hoy kenti ve merkezi İran&#;a en önemli geçiş güzergahlarından biri olan yol üstüne kurulmuştur. Karayolunun yanı sıra demiryolu geçişine de sahiptir.

yılında modernizasyonu tamamlanan sınır kapısı ticari taşıma yapan araçlarla, turistik amaçlı seyahat eden vatandaşları ağırlamaktadır.

Esendere Sınır Kapısı

Hakkari&#;nin Yüksekova ilçesinde bulunmaktadır. Esendere, İran&#;ın Urmiye, Tebriz ve Tahran kentlerine geçmek isteyenler için en yakın güzergahtır. &#;da yenileme çalışmaları tamamlanmıştır. Bölge ticari için büyük önem taşımaktadır. Yüksekova&#;ya 40 kilometre uzaklıkta yer alan Esendere Sınır Kapısı, 50 bin metrekare alana kurulmuştur. Sınır kapısında her yıl ortalama 14 bin TIR, 39 bin araç ve bin yolcuya hizmet verilmektedir.

Yayladağı Sınır Kapısı

Hatay&#;ın en güneyindeki Yayladağı ilçesinde yer almaktadır. Yayladağı Sınır Kapısı Türkiye ile Suriye arasındaki en önemli geçiş noktasıdır. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki bu sınır kapısı yılından bu yana hizmet vermektedir. Suriye&#;nin Kesep Gümrük Kapısı ile karşı karşıyadır. Suriye&#;nin liman kenti Lazkiye ve Lübnan&#;a en yakın sınır kapısı özelliği taşımaktadır. Gümrük sahasının toplam alanı 11 bin metrekaredir. yılında modernize edilerek teknolojik altyapısı yenilenmiştir.

Cilvegözü Sınır Kapısı

Hatay&#;ın Reyhanlı ilçesinde bulunmaktadır. Cilvegözü, Suriye&#;nin Halep şehri ile doğrudan karayolu bağlantısına sahiptir. 85 bin metrekarelik bir alanda kurulu olan bu sınır kapısı, 3 bin metrekare ticari hizmet binası, 4 bin metrekare de idari bina alanına sahiptir.

&#;ten bu yana aktif hizmet veren Cilvegözü, Suriye&#;de yaşanan iç savaş nedeniyle ticari geçişleri sınırlandırmıştır. Bu sebeple eski yoğunluğu bulunmamaktadır. Sınır kapısında ticari gümrük hizmetleri ve yolcu çıkış hizmeti yapılmamaktadır.

Habur Sınır Kapısı

Şırnak Silopi&#;de bulunmaktadır. Habur Sınır Kapısı, Türkiye ile Irak arasında tek geçiş noktasıdır. Kuzey Irak özerk yönetimine bağlı Zaho şehrine geçiş imkanı sunan karayolunun başlangıç noktasında İbrahim Halil Sınır Kapısı yer almaktadır.

Türkiye ile Orta Doğu ülkeleri arasında ve Orta Doğu ülkeleri ile Avrupa ülkeleri arasında gerçekleşen ticari faaliyetler için oldukça önemli bir noktadır. Sınır kapısı bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. 3 bin metrekare ticari bina, 6 bin metrekare idari bina, 12 giriş ve 12 çıkış peronuna sahiptir.

İpsala Sınır Kapısı'nda gurbetçilere konforlu alan sağlayacak "gurbetçi otoparkı" tamamlandı

Reklam

- Edirne Valisi Ekrem Canalp:
- "İpsala Sınır Kapısı'nda dönümlük araziye planlanan gurbetçi otoparkı, donanımlı, fonksiyonel, özel bir tesis olarak tamamlandı"

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Avrupa Otomobilciler Derneği Başkanı Sezai Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bitti, Vali Canalp'i ziyaret etti.

Sosyal medyadaki "Sıla Yolu" platformu üzerinden sınır kapıları ve otoyollardaki durumu gurbetçilerle paylaşarak onlara yardımcı olan dernek başkanı Koç, sınır kapılarında son çalışmalar hakkında Canalp'ten bilgi aldı.

Canalp, 3 yıl önce Kapıkule Sınır Kapısı'nda bekleme sürelerinin azaltılması ve otoyol kenarları yerine nitelikli ve donanımlı bekleme parkları yapılması çalışmasının kentteki diğer sınır kapılarına da yapıldığını dile getirdi.

Türkiye'ye geliş ve dönüşlerde gurbetçilere gerekli tüm imkanları sağlamak için çalıştıklarını aktaran Canalp, "İpsala Sınır Kapısı'nda dönümlük araziye planlanan gurbetçi otoparkı donanımlı, fonksiyonel, özel bir tesis olarak tamamlandı. Benzer bir çalışma Hamzabeyli Sınır Kapısı için de devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Canalp, Valilik tarafından geliştirilen "Gel Konuşalım" adlı Türkçe dil öğrenme uygulamasının çocuklar ve yetişkinler için yayında olduğunu anımsatarak, "Ana vatanda ilk karşılayan olmanın heyecanı içindeyiz." ifadelerini kullandı.


AA
Reklam

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası