poşetle kolay yaprak sarma tarifi / Poşet ile Pratik Yaprak Sarma - Dailymotion Video

Poşetle Kolay Yaprak Sarma Tarifi

poşetle kolay yaprak sarma tarifi

Bir tencere zeytinyağlı yaprak sarmasını bir oturuşta bitirebilirim ama yeter ki bana sardırtmasınlar diyenlerden misiniz? O zaman bu yazımız tam size göre&#;

Çoğumuz için zeytinyağlı yaprak sarması denilince akan sular durur. Türk yeme-içme kültüründe efsanevi lezzetlerden sayılabilecek yaprak sarmanın yemesi kolay ama yapması da zordur. Hele kilo yaprağı bir oturuşta sarabilecek cengaver zor bulunur. Çünkü bir süre sonra yaprak sararken bel ve sırt ağrıları baş gösterir ve yaprak sarma motivasyonumuz bir çin işkencesine dönüşebilir.

Bizim zeki halkımız da bakmış bu böyle olmuyor, ağrılar baş göstermeden bu sarmaları sarmanın bir hal çaresini bulalım demiş. Sonunda hem keseye hem de duruma uygun bir çözüm bulmuşlar. Nasıl mı?

Bir poşet kullanarak. Evet yanlış duymadınız. Makine almaya falan gerek yok, bir naylon poşetinizin olması yeterli. Hani şu makarna paketleri var ya onları bile kullanabilirsiniz. Temiz poşet israf etmeye de gerek yok. :)

Önce poşetin ortasına yaprağı koyuyorsunuz. Sonra iç harcınızı yaprağa koyduktan sonra sağ ve sol kanadı içeriye doğru kapatıyorsunuz. Sonra poşeti yaprağın üzerine kapatıp iç harcın tam önünde elinizle poşeti kıstırıyorsunuz ve poşeti çekiyorsunuz. İşte yaprak sarmanız hazır.

Bilirsiniz yaprak sarmanın kalem gibi sarılanı makbuldür. Hatta bazı hanımlar bunu aralarında kıyasıya rekabete bile dönüştürmüşlerdir. İşte size Harbiyiyorum&#;dan dev hizmet: Poşetle kalem gibi yaprak sar, milletin ağzını kapat.:)

Bu yöntemle ister zeytinyağlı, ister etli olsun artık herkes kalem gibi yaprak sarabilecek.

Daha net anlaşılması için bu videoyu da izleyebilirsiniz. Sonra herkes mutfağa&#; :) Sarmalarınızın resmini Instagram&#;da paylaşırken bizi de etiketlemeyi unutmayın :)

Buzdolabı Poşetiyle Yaprak Sarma Tarifi

Buzdolabı Poşetiyle Yaprak Sarma

19 beğeni paylaşım

Sarma yemek mutlululuk verse de sarması bir o kadar zahmetlidir. İşte size saatlerce sarmaktan kurtaran ipucu bir tarif veriyoruz: Buzdolabı poşetiyle yaprak sarma


HAZIRLANMA SÜRESİ

40 Dakika

Tarife Başlamadan Önce

Yaprak sarmanın tarihi Orta Asya Türklerine kadar uzanıyor. Türk mutfağının gözde yemeklerinden biri olan yaprak sarmasını birçok sebzeden yapmakta mümkün üstelik; gürgen yaprağı, domates, soğan, asma yaprağı, lahana, patlıcan, kabak, biber gibi. Dünyaya bizden yayılmış olması da cabası… Yaprak sarmasına Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde de sıklıkla rastlanıyor. Yunancada “dolmadaki” / “sarmadaki”, Gürcücede “t’olma”, Ermenicede “tolma”, Farsça ve Arapçada “dolme” olarak isimlendirilen yaprak sarması, Bulgarcada “sarmi”, Makedoncada “sarma”, Macarcada “sârma”, Karadağ’da “yapraci” ve Romence’de “sarma” olarak adlandırılmaktadır.

Bugün sizler için çok pratik Tarifi Kolay bir lezzet hazırladık :) Buzdolabı Poşetiyle Yaprak Sarma tarifimize bayılacaksınız. Artık saatlerinizi yaprak sarmaya değil, sevdiklerinize ayırabileceksiniz. Bir ara mutlaka Vişneli Yaprak Sarma tarifimizi de denemelisiniz. Bildiğiniz üzere kendisi bu yıl Oscar mutfağındaydı. Şimdiden ellerinize sağlık


Buzdolabı Poşetiyle Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • gram taze asma yaprağı
  • 4 tane soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket kuş üzümü
  • 1 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tuz

Buzdolabı Poşetiyle Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencerede 4 tane yemeklik doğranmış soğanı ve 1 paket dolmalık fıstığı yarım su bardağı sıvı yağ ilave ederek kavuruyoruz. su bardağı pirinci üzerine ekliyoruz ve tekrar kavuruyoruz. 2 yemek kaşığı toz şeker ilave ediyoruz. Yıkadığımız ve suda beklettiğimiz yarım paket kuş üzümü ve 1 su bardağı su ekliyoruz. Altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerine yarım demet maydanoz doğruyoruz. 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 dolu tatlı kaşığı tuz ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Tezgahın üzerine kestiğimiz kilitli poşeti yerleştiriyoruz. Üzerine haşladığımız gram taze asma yapraklarından 1 tane koyuyoruz. Hazırladığımız iç harçtan da 1 yemek kaşığı yaprağın içine yerleştiriyoruz. Yaprakların yan kenarlarını içe doğru kapatıp poşeti yaprağın üzerine örttükten sonra sert ve düz bir tarak (hamur için tarak setler oluyor, hamur şekillendirici olarak da geçiyor) yardımıyla aşağı doğru çekerek yuvarlıyoruz ve kalem gibi yaprak sarmamız oluyor. Tüm yaprakları bu şekilde sarıyoruz ve sardığımız sarmaları tencereye diziyoruz. Üzerine çıkana kadar su ilave ediyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz. Suyuna 1 çay kaşığı tuz atıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Dilerseniz suyuna yarım limon sıkabilir ya da sıkmadan limon dilimiyle servis yapabilirsiniz afiyet olsun

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Kaç kişilik: Hazırlık:30 dak. Pişirme:45 dak.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Malzemeleri

  • yarım kg. asma yaprağı
  • bir kase pirinç
  • 2 adet soğan
  • dal taze nane
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkıyoruz. İçine ince kıyılmış taze otları ekliyoruz, Baharatları, rendelenmiş soğanı, zeytinyağını ilave ediyoruz. Kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz. İyice harmanlayın.
  • Yaprağınız salamuraysa tuzu gitsin diye suda bekletin. Eğer taze yaprak kullanıyorsanız kaynar suya daldırıp çıkarın. Rengi değiştiğinde doldurmaya hazırdır.
  • Yaprakların damarlı kısımları üste gelecek şekilde açın ve uç kısmına tatlı kaşığıyla iç harç koyup yanları ortaya getiriyoruz ve uç kısımdan başlayarak sıkıca sarıyoruz.
  • Tencerenin altına adet yaprak koyup üstüne sarmaları yerleştiriyoruz. Üstüne gelecek kadar yavaşça su ilave ediyoruz ve sarmaların üzerine porselen tabak kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yavaş yavaş pişirin. Lezzeti şahane olacaktır. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetle..

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Püf Noktaları

- Mutlaka damarı az, incecik, körpe yapraklar kullanın
- Salamura yaprak kullanacaksanız dakika kaynar suda bekletip tuzunu attırmalısınız
- Sarmaları sararken içini çok doldurmayın. İçini çok koyup sıkıca sararsanız pirinçler şiştiğinde dolmalarınız patlayacaktır.
- Pişerken tencerenin üstüne mutlaka ters vaziyette porselen tabakla kapatmalısınız. Aksi takdirde kaynamaya başlayan sarmalar yaprakları açılacak şekilleri bozulacaktır.
- Tencerenin altına birkaç yaprak koyup sarmaları üzerine öyle dizin.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçin Pişirme Önerisi

Tencereyi orta ocakta kısık ateşte pişirin. Altını çok açmayın. Yavaş yavaş pişsin.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçin Servis Önerisi

Üzerini limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Klasik zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?

Yazımızda da söz ettiğimiz gibi iki şekilde yapılır. Çiğden klasik malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Kavurarak kuş üzümlü, fıstıklı hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı yaprak sarma malzemeleri doldururken artarsa ne yapmalıyım?

İki seçeneğiniz var eğer yemek kaşığı artmışsa evde bulunan biber, domates gibi malzemeleri doldurup tencereye koyabilirsiniz. Ya da buzdolabı poşetine koyun buzluğa kaldırın, sonraki sarmayı yaparken çıkarıp diğer harca dahil edebilirsiniz.

Kolay yaprak sarması tarifi arıyorum, ne tavsiye edersiniz?

Aslında bizim tarifimiz yapabileceğiniz en kolay sarma tarifi. Kavurma işlemi yok. Çiğden harcı hazırlayıp hemen sarma işine geçiyorsunuz.

Zeytinyağlı yaprak sarması salçalı yapmasak ne olur?

Salçasız yapacaksanız İstanbul usulü yaprak sarması yapmalısınız. Ama eğer bizim usulümüzde hazırlayacaksanız salça yerine domates rendesi koyabilirsiniz.

Yaprak sarması içi hazırlarken hazır dolmalık baharat konulabilir mi?

Elbette, hazır dolmalık baharatları kullanabilirsiniz. İçinde bizim kullandığımız baharatların yanısıra yeni bahar kırmızı biber var.

Yaprak sarması nasıl pişirilir?

Yaprak sarması yaptığınız tencerenin tabanının kalın olmasına özen gösterin. Tencerenin zeminine yapraklardan mutlaka altlık oluşturun. Orta göze koyun ve kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağı kapalı olsun. Yavaş yavaş pişen dolmanın lezzeti başkadır.

Yaprak sarması pişririken ne kadar su konulur?

Biz yaprak sarmalarının üstünü kapatacak kadar koyuyoruz. Kısık ateşte buharıyla güzelce pişiyor. Pişip pişmediğini anlamak için sarmayı test ediyoruz. Bu sırada pişmediyse tencerede suyuna bakıyoruz. Çok azalmışsa sıcak su ilavesi edip bir süre daha pişiriyoruz.

Yaprak sarması yanına ne gider?

Zeytinyağlı yaprak sarmasını ana yemek olarak konumlandırmışsanız yanına sadece yoğurt ikram edebilirsiniz. Başka birşeye gerek yok. Ama yancı olarak servis edecekseniz, öncesinde mercimek çorbası ve bir ana yemekle servis edebilirsiniz.

Yaprak sarması sosu yapmak istesek nasıl hazırlayabiliriz?

Biz bir sos tavasında zeytinyağında salçayı eritip, kuru nane ve karabiberle tatlandırıp tencerenin içindeki yaprak sarmalarının üzerine gezdiriyoruz.

Yaprak sarması nasıl sarılır?

Etli yaprak sarmalarının nasıl daha tombul ve küçük sarılanı makbulse zeytinyağlı yaprak sarmasının ise uzun ince olanı makbuldür. Çok fazla iç koymadan sıkıca sarılmasını tavsiye ederiz. Videomuzda mevcut.

2 adet zeytinyağlı yaprak sarması kaç kalori?

2 adet yaprak sarması kcal. dir.

Adım Adım Fotoğraflar:

Yaprak sarması içi hazırlarken malzemeleri derin kaseye koyuyoruz

Malzemeleri güzelce karıştırıyoruz

Zeytinyağlı yaprak sarması içi hazır

Yaprağımızı düz bir zemine koyup iç harcı yerleştiriyoruz

Tencereye sarmaları diziyoruz

Tencereye su koyup üstüne tabak kapatıyoruz

Kategoriler:Çay Saati Tarifleri , Dolma Sarma Tarifleri , Zeytinyağlılar

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Yaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri

Yaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri

Sofralarınızın baş tacı lezzeti olup herkesin bayıla bayıla yediği yaprak sarması, en az lezzeti kadar uğraş verici olsa da yemekten vazgeçemeyeceğimiz en güzel atıştırmalık yiyeceklerden biridir. Sarması saatleri alıp 5 dakikada biten yaprak sarmalarını daha sık yapmanız için artık bir sebebimiz var! Hem hızlı hem de kalem gibi incecik sarabilmek için poşetle yaprak sarma yöntemini sizler için derledik.

Mutfak işlerini seviyor, ama gününüzün neredeyse tamamını yemek yaparak geçiriyorsanız işinizi kolaylaştıracak yöntemlerden birini sizler için müjdeledik. Parmak yedirten lezzette olup herkesin yemekten kendini alıkoyamadığı yaprak sarmaları, özel bir misafiriniz geldiğinde ya da altın günlerinde sofranızı sarma lezzetiyle donatmak için harika bir alternatif olabilir! Muhteşem tadının güzelliği bir yana sarması oldukça meşakkatli olan yaprak sarması çoğu zaman en pratik kadınların bile saatlerini alabilir. Bizde kadınların elini kolaylaştıracak en pratik ve kolay poşetle yaprak sarması yöntemini sizler için aktardık. Peki, saatlerimizi alan bu yaprak sarması en hızlı kalem gibi nasıl sarılır? Yaprak sarmasının püf noktaları neler? İşte yanıtı…

POŞETLE YAPRAK SARMASI YÖNTEMİ

yaprak sarmanın püf noktaları

yaprak sarmanın püf noktaları

Eni geniş olmayan bir kilit poşeti zemin üzerine serin. Ardından asma yaprağı güzelce poşetin üzerine yayın. Yaprağın içini doldurduktan sonra kenarlarından katlayarak bir ya da iki adım kadar döndürün.

YAPRAK SARMANIN YANINDA EN İYİ NE GİDER? öğrenmek için tıklayın

poşetle yaprak sarma yöntemi

poşetle yaprak sarma yöntemi

Daha sonra poşedi kaldırıp, elinizden destek alarak sarmanın bittiği yerden bastırın. Sıkıca tutarak diğer elinizle poşedi kaydırın. İşte bu kadar basit!

YAPRAK SARMANIN PÜF NOKTALARI

İster zeytinyağlı ister eti yaprak sarması yapın bu esnada dikakt edeceğiniz en temek nokta yaprağınızın salamura halidir. Yaprak taze ise aşırı olmayacak şekilde bir miktar tuzlama işlemi yapmanız gerekecektir. Eğer çok fazla tuzladığınızı düşünüyorsanız dikkatlice ılık suyun içine koyup suyun tuzu almasını sağlayın.

İç malzemeleri olarak ise çoğunlukla bulgur değil kırık pirinç tercih edilir. Bu pirinçleri yaprağa eklemeden önce suyunun muhakkak süzülmesi ve pirinçlerin yıkanması gerekir. Soğan kullanacaksanız çok ince ince doğramaya dikkat etmelisiniz.

yaprak sarması nasıl sarılır

yaprak sarması nasıl sarılır

Kullanacağınız pirinç ya da bulgur pişme sırasında şişeceğinden yaprak arasına fazla koymayınız. Sararken sert hareketlerle yırtılmamasına gayret gösterip ne sımsıkı ne de gevşek bırakın.

Etli yaprak sarması düşünüyorsanız muhakkak kıyma kullanın ve ortasının yağlı olması gerektiğini unutmayın. Zeytinyağlı yaprak sarmasında ise sızma zeytinyağını ihmal etmeyin. Pişince kapağını kaldırıp sıcaklığı gidince bir miktar zeytinyağı gezdirin ve dinlendirin.

İstanbul&#;da en iyi baklava nereden alınır? İstanbul&#;un en iyi tatlıcıları

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da en iyi baklava nereden alınır? İstanbul'un en iyi tatlıcıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası