ziraat bankası kimlik ücreti yatırma atm / Kimlik – Ehliyet – Pasaport Ücreti İnternetten Ödenebilecek

Ziraat Bankası Kimlik Ücreti Yatırma Atm

ziraat bankası kimlik ücreti yatırma atm

Ziraat Bankası kimlik ücreti yatırma ve ödeme işlemi nasıl yapılır? ATM veya internet bankacılığı üzerinden yatırılır mı?

Ziraat Bankası üzerinden yeni kimlik ücretini yatırmak isteyen kişilerin makbuz temin edebilecekleri yolları tercih etmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğü tarafından alınan randevularda makbuzlar kontrol edilecektir. Bu sebeple makbuz alınamayan yöntemler, bu ödeme biçiminde geçersiz sayılmaktadır. E-Makbuz da yeni kimlik ücretinin yatırılmasında kabul edilmektedir. Bu sebeple işlemlerin web üzerinden yapılmasının da önü açılmıştır.

Ziraat Bankası ATM’lerini kullanarak Yeni kimlikler için harç yatırmak isteyen kişiler, para yatırma özelliği bulunan Ziraat Bankası ATM'lerini tercih etmelidir. Para yatırma işlemi için ATM'ye gittiğinizde size işleme başlamadan önce makbul isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Bu soruya kesinlikle evet yanıtını vermelisiniz. Aksi halde işlem yapılmamış sayılır. ATM’lere gittikten sonra yapmanız gerekli olan işlemler şu biçimde sıralanabilir:

Ziraat Bankası ATM’lerinden Kimlik Ücreti Yatırma

ATM monitörü üzerinden ‘kartsız işlem’ menüsünü seçmeniz gerekiyor.

Kartsız işlem alternatifleri içerisinden ödeme işlemleri bölümüne tıklayınız.

Bu menü içerisinde ‘vergi ödemeleri’ seçeneği bulunacaktır. Bu seçeneğe giriniz.

Vergi ödemeleri menüsünün altında yer alan sürücü belgesi ve kimlik yenileme seçeneğini seçin.

Burada verilen başlık ikiye ayrılacaktır. Sürücü belgesi veya kimlik yenileme alternatifleri arasından ‘Kimlik Yenileme’ bölümünü seçiniz.

Burada ekranda T.C. Kimlik numaranızı soran bir form göreceksiniz. T.C. Kimlik numaranızı yazmanız gerekecektir.

Ekranda kimlik yenileme sebebiniz sorulacaktır. Seçenekler, kimlik değiştirme, çipli kimlik, kimlik yenileme biçimindedir. Kimlik yenileme türüne göre vereceğiniz ücret değişmez. Kimlik yenileme işleminizin sebebini seçiniz.

Onayı seçeneğine basarak ATM'nin para yatırma kısmının açılmasını sağlayın.

Ardından paranızı yatırınız. ATM tarafından verilecek makbuzu alınız. İşleminiz tamamlanmıştır.

Ziraat Web Sitesinden Kimlik Harcı Yatırma

Ziraat internet sitesinden kimlik harcı yatırma işlemi yapılabilmektedir. Ancak işlem sonrasında e- makbuz almayı unutmamanız gerekiyor. Aksi halde işlemi tekrarlamanız, tekrar para yatırmanız istenecektir.

İnternetten kimlik ücreti yatırmak için yapmanız gerekli olan, Ziraat internet sitesine giriş yapmanız gerekecektir. Bunun için daha önce internet sitesinden işlem yapmış olmanız gerekir. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. Girişin ardından ATM’de yapılacak işlemler tekrar edilir. Ödeme işlemleri menüsüne tıkladıktan sonra Vergi ödemeleri menüsüne, Oradan da ehliyet ve kimlik yenileme menüsüne tıklayın. Tek fark, eğer Ziraat Bankası’nda birden çok hesabınız var ise, ödemenin alınacağı hesabı seçmeniz gerekecektir. Hesap seçiminin ardından kişilerin cep telefonlarına gelen kodu ekrana girerek işlemi tamamlaması gerekiyor.

Ziraat Müşteri Hizmetlerinden Kimlik Ücreti Yatırma

Müşteri hizmetlerini kullanarak kimlik ücreti yatırma işlemi bulunmamaktadır. Bu işlemi gerçekleştirmek için Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini ararsanız karşınıza çıkan müşteri temsilcisi sizi ATM ve şubelere yönlendirir. Dolayısıyla işlemi müşteri temsilcilerinden yapamazsınız.

Ziraat Mobil Uygulamasından Kimlik Ücreti Yatırma

Ziraat uygulamalarını kullanarak yeni kimlik ücreti yatırma işlemleri için mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra ödeme işlemlerine girilmelidir. Sonrasında ödeme işlemleri menüsünden vergi ödemelerine girilmelidir. Buradan kimlik ödemelerine tıklanmalıdır. Bu işlemde T.C. Kimlik numarası istenmektedir. İşlemin ardından cep telefonuna, yüklü bir uygulama olduğundan dolayı kod gönderilmez. Bu işleri tamamladıktan sonra işleminizi sonlandırmadan önce E-Makbuz almayı unutmayın.

Çipli Kimlik Fiyatı Ne Kadar?

Çipli kimlik alarak yeni kimlik sahibi olmak için ödenecek tutar 25 TL olarak belirlenmiştir. Eski kimliği çipli kimlik ile değiştirmek isteyenlerin ödemesi gerekli olan tutar bu şekildedir. Zaten kimliğin değiştirilme sebebi de sorulacaktır. Ancak kişinin çipli kimliği kaybetmesi durumunda yatırması gerekli olan kimlik ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücreti ödeyen kişilerin makbuzları ile birlikte  randevu aldıkları gün nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir. Eğer işlem sırasında makbuz alınmazsa, ödeme yapılmamış sayılır.

İlginizi Çekebilir

Kimlik yenileme ücreti anlaşmalı bankalar listesi: Yeni kimlik çıkarma işlemi ücreti hangi bankalara yatırılır?

Ülkemiz yeni çipli kimlik uygulamasına geçti. Yeni kimliklerini en önemli özelliği birçok işlemde hızlı bir şekilde kullanılıyor olması. Bu yeni çipli kimlik kartlarına geçmek isteyen vatandaşlar için, istenen evraklar ve ödenecek kimlik bedeli hakkındaki detaylar önem taşıyor. Kimlik yenileme ücreti anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılıyor.

Yeni kimlik çıkarma işlemi ücreti hangi bankalara yatırılır?

Çipli yeni kimliğine sahip olmak isteyen vatandaşların kimlik yenileme randevusu alması gerekir. Randevularına giderken yanlarında mutlaka olması gereken evraklardan biri de kimlik yenileme ücretinin ödendiğine dair makbuz ya da dekont belgeleridir.

Kimlik yenileme ücretlerinin nereye yatırılması gerektiği herkes tarafından merak edilen bir konudur. Kimlik yenileme ücretini ödemek için 2 seçenek bulunur. Bunlardan biri direkt anlaşmalı bankanın şubesine giderek yeni kimlik bedelini yatırmaktır. Diğeri ise yeni kimlik ücreti internetten yatırma seçeneğidir.

Kimlik yenileme ücretinin yatırılabileceği anlaşmalı bankaları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Ziraat Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası

Yeni kimlik ücreti ATM'den nasıl yatırılır?

Yeni kimlik ücreti ödeme yöntemleri hakkında araştırma yapan vatandaşların birçoğu ATM’den ödeme yapabilmenin avantajlarından yararlanır. Yeni kimliklerine sahip olmak isteyen vatandaşlar bu işlemi gerçekleştirebilmek için para yatırmak zorundadır. Bu paranın ATM aracılığı ile ödenebiliyor olması da büyük bir kolaylıktır. Kartsız olarak yapabileceğiniz bu işlem için izlemeniz gereken adımları inceleyelim:

  • Anlaşmalı bankanın ATM’sinden kartsız işlem seçeneği seçerek işleme başlamanız gerekir.
  • Karşınıza açılan ekranda "Ödemeler" yazan butona tıklamanız gerekir.
  • Ödemeler kısmını tıkladıktan sonra menü içinde yer alan "Vergi Ödemeleri" seçeneğine tıklanmanız gerekir.
  • Bu ekranda açılan menüde "Sürücü Belgesi ve Kimlik Yenileme" seçeneği karşınıza çıkacak.
  • Bu aşamada yapılacak işlem "Kimlik Yenileme Ücreti" kısmını seçmektir.
  • T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra ekranda karşınıza çıkan miktardaki ücreti ATM'ye yatırıp dekontunuzu alabilirsiniz.
    Nüfus cüzdanı yenileme ücreti ödendikten sonra alacağınız dekont ve diğer evraklarla, kimlik yenileme randevu saatinizde Nüfus Müdürlüğünde olmanız yeterlidir.

Kimlik yenileme ücreti internetten nasıl ödenir?

Kimlik yenilemek için yapılması gereken işlemlerden biri de kimlik yenileme ücretini ödemektir. Bu ücreti banka ATM’lerinden ya da şubelerinden yapabileceğiniz gibi internetten de ödeyebilirsiniz. Kimlik yenileme ücretini internetten yatırma işlemi hem zaman kaybı yaşamamanızı sağlayan hem de pratik bir işlemdir.

Yeni kimlik bedelini internet aracılığı ile ödemek için;

  • Gelir İdare Başkanlığının resmi web sitesine giriş yapmanız ve "Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme'" adımına tıklamanız gerekir.
  • Karşınıza çıkan sayfadan "T.C Kimlik Kartı Bedeli Ödeme" tuşuna tıklamanız ve bir sonraki adımda sizden istenilen bilgileri girmeniz gerekir.
  • En son adım olarak ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası