toy poodle cinsi köpek fiyatları / Satılık Poodle (Minyatür Kaniş) İlanları ve Fiyatları | Evcil İlanlar

Toy Poodle Cinsi Köpek Fiyatları

toy poodle cinsi köpek fiyatları

Toy Poodle Resimleri

Sizde bu değerli bilgileri önerin.

Toy Poodle zarif bedeniyle, zeki ve aktif bir ırkı temsil eder. Kaniş, Barbone, Caniche adlarıyla da bilinir. Poodle ırkı standart, oyuncak ve minyatür köpekler olarak üç kategoriye ayrılır. Bu yazıda detaylı olarak özelliklerine yer vereceğimiz Toy Poodle (kaniş) ırkıdır. Toy Poodle ırkı asil ve zarif görünümlü, kare orantılara sahip bir köpektir. Genellikle hafif yaylanarak, kısa adımlarla hareket ederler. Irkın geçmişinin çalışan av köpeğine dayandığı söylenir ve atletik beden özellikleri atalarından gelir. Suya dayanıklı, kıvırcık ve yoğun tüylere sahiptir. Kanişlere farklı bir hava katan, kendilerine özgü gururlu ve zarif bir duruşları vardır.

Diğer Evcil Hayvanlarla Dostluk

Aile

Su Köpeği. Av Köpeği, Arkadaş

Menşei

Almanya, Orta Avrupa

Kişilik & Karakter Özellikleri

Küçük ırk köpekleri arasında yer alan Toy Poodle “Oyuncak Kaniş” olarak adlandırılır. Cana yakın, sevimli ve oyuncu olan bu ırk oldukça akıllıdır. Sahibini memnun etmek isteyen davranışları, duyarlı halleri ve itaatkâr yapısıyla bulunduğu ortama kolayca uyum sağlarlar. Kıvrak bir zekâya sahip olmaları ve sahiplerini memnun etmeye hevesli yaklaşımları eğitimlerini kolaylaştırır ve öğrenme sürelerini hızlandırır.

Sevimli halleriyle gittiği her ortamda kısa sürede ilgiyi üzerine çeker ve içine girdiği ailenin en sevilen üyelerinden birisi olur. Sahiplerine bağlı ve sadık bir ırktır. Hassas yapıları vardır, yüksek içgüdüye ve kuvvetli hislere sahiptirler. Aile bireyleriyle birlikte olmak, onlar tarafından ilgi görmek onları mutlu eder. Yalnız kalmayı hiç sevmezler. Yalnız kaldıkları zaman terk edilme endişesine kapılabilir ve olumsuz davranışlar sergileyip, havlama ataklarına girebilirler. İlişkilerinde sevdiklerine bağlılığı yüksektir ve hatta yabancılara karşı aile bireylerini yer yer kıskanabilir. Yabancılar karşı başta çekingen yaklaşırlar. Eve sık sık yabancıların gelmesi Toy Poodle ırkını rahatsız edebilir. Ailesiyle yalnız başına vakit geçirmek onlar için daha önemlidir.

Erken aşamada daha yavru iken vereceğiniz eğitimler oldukça önemlidir. Çok zeki oldukları için iyi ya da kötü her şeyi oldukça hızlı öğrenirler. Toy Poodle ırkını şımartır ve eğitimine gerekli önemi vermezseniz kendini alfa köpek olarak görür. Dominant bir karaktere bürünerek evde alt üst dengelerini değiştirecek baskın karakterli davranışlar sergiler. Şımarık olmaması, kötü huylar edinmemesi için eğitim veriniz. İyi bir köpeğin davranışlarının neler olması gerektiğini öğretin. Baskın karakterli, alfa köpek olmaması için hâkimiyetin kimde olduğunu, liderin siz olduğunu ve sürüyü onun yönetmediğini gösterin. Tüm bu eğitim sürecinde hassas bir ırk olduğunu unutmayın ve ceza yöntemlerinden kesinlikle kaçının. En küçük cezalardan etkilenir ve alıştıkları düzeni bozulabilir.

İyi eğitildiklerinde bulundukları ortama sorunsuz bir şekilde uyum sağladıkları görülür. Apartmanda yaşayabilirler, havlama eğilimini belli durumlar dışında göstermezler ve çevreye fazla rahatsızlık vermezler. Havlama eğitimi alan Toy Poodle’nin tehlike sezdikleri ve evde uzun süre yalnız kaldıkları zaman haricinde havlama ataklarına girmediği görülür. Bu bir genellemedir çünkü bazı The Poodle ırkının da oldukça çok havladıkları bilinir. Bu yüzden karakter özelliklerinin havlamaya eğilimi olduğunu ancak erken aşamada verilen eğitimle bunun aşıldığını söylememiz mümkündür.

Hareketli ve aktif bir ırktır. Enerjilerini dışarıya atmak için egzersize ihtiyaç duyarlar. Düzenli egzersiz yapmayan Toy Poodle’nin gergin, düzenli egzersiz yapanların ise daha sakin bir mizaca sahip olduğu gözlemlenir. Yabancı insanlara karşı çekingen olsalar dahi sosyal etkinliklerini, sosyalleşmelerini bu çekingenlik etkilemez. Toy Poodle kendi istediği zaman girdiği farklı ortamlarda, farklı insanlar ve hayvanlarla tanışmaktan ve onlarla zaman geçirmekten çok mutlu olur. Çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar ve onlara sevecen bir yaklaşım gösterir.

Tarih

Poodle ırkı Fransa ile bağlantılı sanılsa da, atalarının Orta Asya&#;dan geldiği ve Avrupa&#;nın çeşitli bölgelerine dağılan kıvırcık tüylü köpekler olduğu düşünülüyor. Modern Kaniş ırkı için Almanya’da doğdukları ancak Fransa’da kendilerine özgü özellikler kazandığı belirtilir. Bunun yanında Poodle ırkının İspanyol, Portekiz, Fransız, Alman, Macar ve Rus su köpeklerinin melezlenmesi sayesinde oluştuğu ve ortaya çıktığını ifade edenlerde vardır. Kaniş olarak da adlandırılan Poodle, su kuşlarını avlamak için geliştirilmiş bir ırktır. Kökeni ile ilgili tüm rivayetlerin sonrasında ırkın ilk yetiştirildiği yer olarak Almanya kabul edilmiştir. Köpeğin adı Almanca pudelin kelimesinden gelir. Bu kelime köpeklerin su yeteneklerini yansıtan su birikintisi veya suya “sıçramak” anlamı taşır. Irkın ilk ve en belirgin özelliği ördek avcısı olarak ortaya çıkmasıdır.

Poodle, çok eski bir ırktır. İlk yüzyıllardan kalma Antik Mısır ve Roma sanat eserleri ve mezarları üzerinde Poodle benzeri görseller görülmektedir. Antik Mısır ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen çizimler ve heykeller üzerine Poodle&#;a benzeyen köpeklerin avlarını getirirken ki görünümleri bulunur.

Standart Kaniş, gelişimi yıldan önce bir su köpeği olarak başladı. Hava koşullarına karşı koruma sağlayabilen kıvırcık tüyü, yüzme yeteneği ve üstün zekasıyla Standart Poodle, muhteşem bir av köpeği olarak ortaya çıktı. Sonradan geliştirilen Oyuncak ve Minyatür Poodle çeşitleri sportif olmayan köpek türü olarak sınıflandırılırdı. Standart Kanişler ile bu özellikler açısından ayrıldı.

Minyatür ve Toy Poodle (oyuncak) ırkının Standart Poodle&#;dan kısa bir süre sonra ortaya çıktığı belirtilse de, yetiştiriciler tarafından yılından sonra Paris burjuvazisini memnun etmek için yetiştirmeye başlandığı söylenir. Minyatür ve Toy Poodle; küçük Poodle ırkı köpeklerin birbirleriyle melezlenmesi sonucu oluşmuştur. Bu ırk ile daha küçük ırkları melezleyerek değil. Fransızlar Standart Poodle ırkını büyük boyları sebebiyle, ördek avlamak için Minyatür Poodle ırkı köpekleri orta boyutları sebebiyle trüf mantarı aramak için kullanmıştır. En küçük boya sahip olan Toy Poodle&#;ın görevi de üst tabakaya, soylulara ve tüccarlara arkadaşlık etmekti. Rönesans döneminde soylu sınıftan birçok kişi, Toy Poodle ırkı köpeklerini yanlarında, kol altında taşıyordu.

Poodle ırkı zeki olmaları ve kolay eğitilmeleri sebebiyle askeri köpek veya rehber köpek olarak görevlerde bulundu. Sirk köpeği olarak da çalıştı. Poodle sirkte çalışırken, oyuncu yanı çok işe yaradı ve çeşitli numaraları kısa sürede öğrendi, uyguladı. Kostüm giydirildi ve tüyleri farklı şekillerde kesildi. Bir nevi bu köpekler sirke gelen kişilere sergilendi. Gösterileri izlemeye gelen zengin kişiler de görsel duruşlarını, tüy kesimlerini beğendikleri için bunu kendi köpeklerine de uyguladılar. Poodle ırkı bu şekilde tüylerinin kesilmesi, süslenmesi ve boyanması gibi görsel değişimlere adım attı. &#;lerin sonlarına doğru Poodle ulusal kulüpler tarafından resmi bir ırk olarak tanınmaya başlandı ve popülerlik kazandı. Günümüzde de bu popülerliğini sürdürmektedir. Dünyanın her yerinde ilgi gören bu ırk Fransa’da çok sevilir ve Fransa&#;nın ulusal, milli köpeği olarak kabul edilmiştir.

Vücut

Toy Poodle kare orantılı, kaslı, çevik ve atletik bir vücuda sahiptir. Yuvarlak suratlı, düğme burunlu ve badem gözlü sevimlilik abidesidir. Sırt düzeyi, omuzların hemen gerisinin alçak olması dışında düz ve aynı hizada orantılı bir beden şekli vardır. Kalça bölgesi yuvarlak, ayakları kompakt, küçük ve oval yapıdadır. Poodle kıvırcık ve yoğun tüyleri ile birbirinden farklı birçok renkte, eşsiz tatlılığı ile karşınıza çıkabilir. Toy Poodle ideal boy 25 - 38 cm ve ideal ağırlığı 2- 6 kg arasındadır.

Kafa

Baş bölgesi üçken görünümündedir. Uzun bir çenesi vardır. Geniş, düşük ve sarkık büyük kulaklara sahiptir. Oyuncak Kaniş isimlendirilmesi görünüşündeki sevimliliği ile tam onlara göre bir adlandırma olmuştur. Toy Poodle ırkının diğer ırklara göre daha uzun ve düğme şeklinde bir burnu vardır. Keskin koku alma yeteneğine sahiptirler. Sahiplerinin uzun burun görüntüsünü gizlemek için burun çevresini tıraş etmedikleri de görülmektedir. Kafa bölgesinde yoğun tüyleri olan Toy Poodle cinsinin, yüz hatlarını belirginleştirmek için farklı farklı tıraş modelleri uygulanmaktadır. Yaz mevsiminde de rahatlamaları için kafa bölgesinin ekstra kırpıldığı ve tıraşlandığı görülür.

Kulaklar

Toy Poodle köpeğinin geniş yapıda, sarkık şekilde duran büyük kulakları vardır. Bedenindeki yoğun tüyler ile birleşen düşük kulakları ile oldukça sevimli bir hali vardır. Kulakların başın iki yanında orantılı bir şekilde burun bölgesine hizalı bir konumda oldukları görülür. Tüy kesimine göre kulakları oldukça belirgin olabileceği gibi boyun tüyleri çok kesilmediği zaman kulaklarının belirginliğini kaybettiği de görülebilir.

Gözler

Kıvırcık tüylerinin arasında badem gözleri ile tatlı bir görüntüye sahiptir. Oval yapıdaki gözleri kahverengi ve kehribar renk tonundadır. Kahverengi kürke sahip Poodle'larda koyu amber, kürkü kayısı renkli olanlarda ise amber renkli gözler görülebilir. Ancak bu ırk için koyu renk göz karakteristik bir özellik taşırmaktadır.

Bacaklar ve Ayaklar

Toy Poodle ırkı küçük bedenine rağmen uzun bacaklara sahiptir. Bu bacak yapısı yürürken yaylanarak yürüyor görüntüsü verir. Uzun bacakları, atletik ve çevik bir yapıdadır. Orantılı vücuduyla, her bakımdan zarif görünüşüyle dikkat çekici bir cinstir.

Kuyruk

Kıvırcık tüyleri, pelüş görüntüsüyle çoğu zaman dik duran kısa bir kuyruğa sahiptir. Vücudu gibi kuyruğu da tüylü yapıdadır.

Tüy

Toy Poodle kürkü tek katmanlı, kalın yapılı, uzun ve yoğundur. Kıvırcık yapıdaki tüyleriyle, Poodle farklı kürk stillerine sahip olabilir ve şekillendirilebilir. Tüylerinin çok hızlı uzadığı gözlemlenir. Sık ve yoğun tüyleri sebebiyle profesyonel bakıma ihtiyaç duyarlar. Toy Poodle büyüdükçe yumuşak ve dalgalı kürkü, kıvrılır ve kalın bir görünüme ulaşır. Yavru kürkünden, yetişkin kürk yapısına geçmesi 18 ay sürer. yaşına geldiğinde yetişkin kürküne kavuşur. Köpeklerin baş ve boyun kısmını günlük olarak fırçaladığınız sürece tüy dökülmesi en az seviyede kalır.

Renk

Poodle ırkının kıvırcık tüylerini birçok renkte görebilirsiniz. Kayısı rengi, siyah, kahverengi, krem, gri, gümüş, beyaz, gümüş bej, mavi ve kırmızı gibi birçok renkte olabilir. Birbirinden güzel renkte olan Toy Poodle’nin tüylerine farklı kesimler uygulanarak şekiller verilir ve güzel renkleri tonları daha da belirginleşir.

Bakım

Toy Poodle gösterişli ve göz alıcı bir kürke sahiptir. İnsanların ilgisini çeken ve sevgisi kazanan bu ırk oldukça az tüy döker. Tüyü döküldüğü zamanda etrafa değil, kendi bedenindeki tüylere takılır ve yere fazla düşmez. Bu sebepten gevşek ve ölü tüyler keçeleşmeye sebep olabilir. Yoğun tüylü kısımları gün aşırı yani haftada 3 defa fırçalama ve tarama işlemi yapmanızı öreniriz. Az tüylerin bulunduğu kısımları haftada kez fırçalamak yeterlidir. Bu işlem sırasında vücutlarına uygun olan fırçaları tercih etmelisiniz. Eldiven ile de günlük küçük taramalar yapabilirsiniz. Köpeğinizin tüylerinin keçeleşmesini renginin matlaşmasıyla da anlayabilirsiniz. Çünkü tüyleri dökülüp, köklerine yakın yerde toplanmaya başlarsa renklerinde matlaşma görülür ve bu renk tonu keçeleşmenin başladığını gösterir. Bu durumun sonucu olarak tıraş ettirmeniz gerekebilir.

Gösterişli ve yoğun tüylü bir Kaniş köpeği arzuluyorsanız bakım konusunda çok fazla emek ve para harcamanız gerekebilir. Az tüy dökmesiyle bir nebze tüy bakımı az olsa da havalı bir kürke sahip olması için profesyonel bakım gerekir. Kürkünün kesim tarzı ekstra çaba ister. Eğer bunu siz yapamazsanız haftada bir profesyonel bakım için Petibom köpek kuaförüne gitmelisiniz. Kendiniz tıraş yapmayı öğrenirseniz de bu sizin hayatınızı maddi olarak kolaylaştırır. Ancak uzun zaman ve çaba gerekecektir. Tıraş işlemini kendiniz yapmaya karar verdiğiniz zaman alabileceğiniz çeşitli araç gereçler mevcuttur. Köpeğiniz için bunları alarak aynı bakımı evde sizde sağlayabilirsiniz. Zaman zaman köpeğinizin tüylerini kırpabilirsiniz. Bu şekilde bakımı daha kolay hale gelebilir. Sahibinin tercihine bağlı uzun ve kısa tüylü Toy Poodle köpekleri görülür.

Tüylerinin koku yapmaması ve anti alerjik yapıda olması bu ırkın en güzel özelliklerinden birisidir. Koku yapmayan tüyleri banyo ihtiyacını da minimum seviyeye getirir ve banyo konusunda bakımı kolaylaştırır. Ancak önerilen ayda kez banyo yapmasıdır.

Diş bakımı ve ağız sağlığı için dişlerini haftada iki kez uygun diş fırçası ile fırçalamalısınız. Aksi halde kötü nefes kokusu ve diş eti hastalığı ile karşılaşabilirsiniz. Tırnak bakımını uzamasına bağlı olarak ayda 1 – 2 kez yapabilirsiniz. Haftalık bakım düzeninizde tırnak, burun, göz, kulak ve pati kontrolü bulunmalıdır. Düzenli olarak bedenlerinde bir yara ya da farklılık olup olmadığını takip etmeli gerektiğinde veterinere götürmelisiniz.

Toy Poodle, yüksek kaliteli en iyi toy poodle köpek maması ile beslenmelidir. Köpeğinizin yaşı, boyu ve aktivite seviyesi günlük yemesi gereken mama miktarını ortaya çıkarır. Poodle ırkı kendi arasında farklı beden ve kilo aralığındadır bu yüzden genel olarak vereceğimiz mama tablosu 3 ırkında farklı olacaktır. Ancak her ırk köpeğin sağlıklı yaşaması için fazla yemek vermekten kaçınmanız gerekir. Ödül maması, kıyamadığınız için verdiğiniz ev yemekleri sağlıklarını ilerleyen zamanlarda olumsuz etkileyebilir. Yüksek kaliteli, vitaminli ve proteinli mamalarda tercih edebileceğiniz veterinerlerin de önerdiği belli markalar vardır:

Köpeğiniz için önerebileceğimiz belli markalar vardır. Kuru köpek maması, köpek yaş maması, köpek ödül maması ve daha faklı yiyecekler için; Royal Canin, Pro plan, Hills , ND, Gimdog, Brit Care, Purina, Acana, Orijen,  markalarından köpeğiniz için uygun olanı veya en iyi köpek mamaları listemizden mama markalarına bakarak tercih edebilirsiniz.

Poodle Irkının Beslenme İhtiyacı 3 farklı kategoriye ayrılır. Hepsi günde 2 öğün tüketmelilerdir ancak ölçekleri faklılık gösterir. Standart Poodle günde &#; 3 ölçek, Minyatür Poodle 3/4 &#; 1 ölçek, Toy Poodle 1/4 &#; 1/2 ölçek arasında yüksek kaliteli kuru mama tüketebilir. Bu oranların farklılık göstermesinin en büyük sebebi aralarındaki boy farklılığıdır.

 

The Poodle ırkı aşırı beslenir ve kilo alırsa bu durum eklem sorunlarına neden olabilir. O yüzden sizden sevimli bakışlar, yalvaran gözlerle fazladan yemek istediklerinde sağlıkları için vermeyin. Mama kaplarında yemek bırakmayın, öğün saati geldiğinde taze koyun ve unutmayın ki yemek kadar su içmeleri de beslenmeleri için önemlidir.

Poodle köpekleri aktif ve hareketli olmaları sebebiyle düzenli egzersize ihtiyaç duyan bir ırktır. Genel olarak apartman ve site yaşamına rahatlıkla uyum sağlarlar. Ancak gün içerisinde gezintiye çıkmalı ve yürüyüş yapmalıdır. Aksi halde enerjilerini atamadıkları için ev ortamında huzursuz davranışlar sergileyebilirler. Dışarı çıkamadığınız günlerde ev ortamında oyun oynayacağı bir alan yaratabilir, oyuncaklar alabilir ve onunla evde 30 veya 45 dakikalık etkinlik yaparak aktif olmasını sağlayabilirsiniz. Toy Poodle oyuncu bir ırktır ve her türlü oyuna, aktiviteye hevesle katılırlar.

The Poodle ırkı için yüzmek, suya girmek ve suda oynamakta harika bir egzersizdir. Av köpeği olarak eğitilmeleri onların bedenini ve zihnini etkin şekilde kullanmasını sağlamıştır. Bu sebeple oyuncakları yakalamak ve geri getirmek gibi etkinliklere heyecanla yaklaşırlar. The Poodle köpeğine ilgisini çekecek oyuncaklar alarak hem eğlenmeleri hem de egzersiz yapmalarını sağlayabilirsiniz.

İnsanlarla etkileşime oldukça fazla ihtiyaç duyan bu ırk, aile bireyleriyle birlikte olmaktan çok mutlu olur. Birlikte yapacağınız yürüyüş ve koşu etkinleri onlara büyük keyif verir. Günlük km’lik yürüyüşler onun egzersiz ihtiyacını karşılamaktadır.

Poodle ırkı köpekler oldukça akıllı olmaları ile ün salmıştır. Bu durum eğitimlerini kolay hale getirmiştir. İtaatkâr davranışlar sergilerler ve söz dinlerler. Ancak bu köpeklerin en belirgin özelliği iyi şeyleri hızlıca öğrendikleri gibi kötü şeyleri de aynı hızda öğrenebiliyor oluşlarıdır. Bu yüzden eğitim sürecinde atılacak adımlar önem taşır. Eğitim iyi verilmez ve şımarık yetiştirilirse bu köpekler evde lider konumuna geçmeye çalışır. Alfa rolü üstlenmelerine izin vermeden ipleri kendi elinize almanız gerekir.

Köpeğinize öncelikli olarak temel itaat, tuvalet ve alan koruma eğitimi vermelisiniz. Bu ilk eğitimler erken aşamada verildiği sürece daha iyi huylu bir köpeğe sahip olursunuz. İnsan odaklı ve sahibini memnun etmeye meraklı bir ırk olan Toy Poodle; eğitimlerine heyecanla yaklaşır ve ilgilenir. Eğer eğitmeni sert ve ceza odaklı bir eğitim uygulamazsa birlikte oldukça verimli, eğlenceli ve hızlı zaman geçirirsiniz. Eğitim süreci boyunca sabırlı ve tutarlı bir yol izlemeniz büyük önem taşır.

Kaniş ırkı iyi beslenme, düzenli bakım ve rutin olarak yapılan sağlık kontrolleriyle uzun ve mutlu bir hayat sürebilir. Ancak zaman zaman tüm köpek ırklarında görülen sağlık sorunları baş gösterir. Bu sorunların neler olabileceğini bilmek erken teşhis açısından önemlidir. Poodle ırkı olası rahatsızlıkları: kalça displazisi, göz bozuklukları, epilepsi, idiyopatik, sebase adenit, von Willebrand hastalığı ve bağışıklık sistemi gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Rutin olarak yapılacak kontroller ile bu hastalıkları önlemek ya da erkenden tedavi etmek mümkündür.

Toy(oyuncak) ve Minyatür Poodle de görülmesi Standartlara göre daha olası olan iki ortopedik problem Legg-Calve-Perthes ve lüks patella rahatsızlığı vardır. Standart Kanişlerde de, volvulus (şişkinlik), sebase adenit ve gastrik dilatasyon hastalıklarında daha fazla risk altında olur.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  •  Kalça Değerlendirmesi (Minyatür ve Standart)
  •  Göz Doktoru Değerlendirmesi (Minyatür, Standart ve Oyuncak)
  • PRA Optigen DNA Testi (Minyatür ve Oyuncak)
  • Patella Değerlendirmesi (Minyatür ve Oyuncak)

Sıkça sorulan sorular

Toy Poodle köpekler ortalama yıl yaşayabilir. Bu süreyi sağlıklı bir yaşam sürmeleri gibi birden çok faktör etkiler.

Toy Poodle köpeklerin fiziksel gelişimi 8. ya da funduszeue.info itibaren yavaşlamaya başlar. Yetişkin Toy Poodle’nin boyu cm, ağırlığı ise  kg aralığında değişkenlik göstermelidir.

Toy Poodle, uzun ve kıvırcık tüylerine rağmen çok fazla tüy dökmezler. Tüy dökmeyen köpekler listesinde ilk sırada önerilecek isimlerden birisidir.

Toy Poodle beslenme konusunda özel ilginizi bekler. Küçük bedeniyle küçük ırklara özel yüksek kaliteli mama tüketmelidir. Bu konuda önerebileceğimiz belli markalar var. Bu köpek mamaları; Royal Canin, Proplan,Hills ,N&D, Gimcat, Brit, Purina, Acana, Felix, Brit Care.
Köpeğinize konserve ve ödül maması da verebilirsiniz. Ancak bunları verirken de kalori hesaplaması yapmalısınız. Köpeğinizin yeme düzeni ve ölçüsü yaşına ve boyuna, cinsiyetine, hareketli yapısına göre belirlenir. Yukarıda saydığımız bu markalardan köpeğiniz için uygun olanını güvenle tercih edebilirsiniz.

Ev yemeği tüketebilirler ancak sindirim sorunu ve alerjen durumlarına karşı her yiyeceği vermemeniz gereklidir. Köpeklere hangi yiyeceklerin yan etki yaptığı ve verilmemesi gerektiğini öğreniniz. Örneğin pişmiş kemik ve yağlı yiyecekler yemeleri sağlıklarını olumsuz etkileyebilir.

Toy Poodle ırkı için yetişkinliğe adım attıktan sonra çiftleşmeleri uygundur. Dişiler için ideal olan ve aylar, erkek köpekler için ise ay normal süredir. Köpeğinizin sağlığı için yaşından önce çiftleştirme önerilmez.

Toy Poodle köpekler ev ortamına kolaylıkla uyum sağlar. Toy Poodle kolay eğitim süreci, az tüy dökme özelliği ve günlük egzersiz ihtiyacının orta olması sebebiyle sahibini çok fazla zorlamayan bir bakıma sahiptir. Ancak kürkü yoğun ve tüylü olduğu için zaman zaman profesyonel bakıma ihtiyaç duyacaktır. Bunu için ekstra zaman ayırmanız gerekecektir.

Köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız önceliğiniz barınaklar olmalıdır. Ancak cins köpekleri buralarda bulmanız zor olacaktır. Bu yüzden satın alabilmeniz için Toy Poodle ırkının fiyat aralığını paylaşacağız.

Toy Poodle yavru köpeğin piyasadaki satış fiyatı: Tl ile Tl arasında değişiklik gösterir. Bu ırkın safkan olması önemli olduğu için satın alırken sertifika bilgilerini sormalısınız.

Not: Petibom olarak bizler; bir köpek satın almaktansa sahiplenmenin daha değerli olduğu düşüncesindeyiz. Okurlarımızın barınaklardan ya da gönüllü sahiplendirme sitelerinden köpek almalarını ve sıcak yuvalarını onlara açmalarını diliyoruz. Özellikle de barınaklarda yardıma ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan birçok köpek bulunuyor. Satın almak yerine sahiplenerek sizler de onları mutlu edebilirsiniz.

Küçük bir bedeni olduğu için fazla yavru doğuracağı zaman sezeryan yöntemi gerekebilir. Tek seferde ortalama 2 ile 4 arasında yavrulayabilirler. Gebelik süreçlerinin dikkatli şekilde takip edilmelidir.

Kayısı rengi, siyah, kahverengi, krem, gri, gümüş, beyaz, gümüş bej, mavi ve kırmızı gibi birçok renkte olabilir.

Genetik etkenlere bağlı olarak yetişkin bir Toy Poodle köpeğin maksimum 28 cm. boyunda ve 6 kg. ağrılığında olabileceğini söylemek mümkündür. 9 – 9 aylık dönemden sonra fiziksel gelişimleri büyük ölçüde yavaşlar

Kg ile kg olan yetişkin bir Toy cinsi, günlük 1 su bardağı kaliteli en iyi kuru mama yemesi yeterli olacaktır. Ancak aktif bir yapısı varsa bunu ¼ oranında arttırabilir, daha pasif ise 1/3 oranına çekebilirsiniz.

Üç boyutta Poodle vardır: Oyuncak (toy), minyatür (miniature) ve standart. Bunlar farklı ırklar değil, aynı köpeğin farklı boyutlarıdır. Oyuncak Poodle 25cm yüksekliğinde ve yaklaşık Kg ila Kg ağırlığındadır. Minyatür Poodle 28cm ila 38cm yüksekliğinde ve Kg ila Kg ağırlığındadır.

Tüm köpekler gibi Toy Poodle cinsi köpekler de, evde uzun süre yalnız kalmayı sevmezler , Zorunda kalındığı halde (maması ve suyu hazır olmak şartı ile), Toy Poodle cinsi köpekler de 8 ile 10 saat arasında yalnız kalabiliyorlar.

Ortalama dört yavru doğuran Toy Poodle gebelik süresi 62 ile 64 gün arasında sürer

Poodle  Günden sonra tıraş edilebilir ve bakımı yapılabilir. pet kuaförlük hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

9 aylıktan  aylık olana kadar düz veya dalgalı bir kürkten kıvırcık bir tüye geçiş yaparlar Standart poodle köpekler de bunu yaklaşık 9 aylıkken yaşarlar, ancak genellikle 12 aylıkken yetişkin tüylerinin tamamına sahip olurlar.

Toy Poodle

Poodle Sahiplenme Poodle, kaniş olarak da tanımlanan küçük ırk grubunda yer alıyor, sevecen ve sempatik bir yapıya sahip olan satılık Poodle oldukça zeki olmaları sayesinde kolayca yön bulabilirler. Poodle, her ne kadar kolay eğitilebilir olsa da sıkı eğitime gelemezler. Poodle Fiyatları Apartman ortamına uyum sağlayan satılık poodle ilanları özellikle henüz yavru döneminde iken eğitildiğinde insanlar ile diğer köpekler ile kusursuz bir uyum içerisinde olabiliyor. Poodlelar, yabancı bireyin ortama giriş sağlamasını anında algılayabilir ve yeni insanlara karşı da sevecendir. Poodlelar oldukça şık bir görünüme sahiptir ve iyi bir bekçi köpeğidir. Poodle İlanları Eğitilebilir köpek ırklarından olan poodle fiyatları özellikle standart poodle oldukça zeki olması sayesinde kolayca eğitilebilir. Birçok numara, oyun türleri ve karşı tarafın kendisinden neler beklediğini kolayca algılayabilir. Poodlelar ayrıca eğitim çalışmalarından keyif alırlar ve en küçük bir gayreti dahi neticesiz bırakmazlar. Poodle gerekli eğitimi aldıktan sonra aile fertleri ile kusursuz arkadaşlıklar kurar, gururlu, sadık, oyun severler bir yapıya sahiptir. Poodle köpek ırkı ayrıca ekonomik fiyat tarifesinden satışa sunuluyor. Poodle köpek ırkının bakımı ise son derece kolaydır.

Toy Poodle Tarihçesi

Toy Poodle cinsindeki köpeklerin kökeni Fransa’ya dayanır. Ortalama olarak yıldır yetiştirilen bu köpekler Fransa’nın milli köpek ırkı olarak kabul edilir ve popüler şekilde köpek severler tarafından sahiplenilir. Bu köpekler oyuncak kaniş ismiyle de anılırlar.

Toy Poodle Özellikleri

Toy Poodle köpeklerini sahiplenmeden önce özelliklerini bilmeniz sizin için yararlı olacaktır. Özellikleri dikkate alarak köpeğe bakıp bakamayacağınız ve köpeğin yaşam şartlarınıza uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Toy Poodle köpeklerinin en belirgin özellikleri şunlardır;

  • Kıvırcık tüy yapıları vardır ve bu sayede pelüş görünüm sergilerler.
  • Zeka seviyesi yüksek köpeklerdir.
  • Eğitilmesi kolay olan köpek ırkıdırlar.
  • Köpeklerin ortalama boyları cm aralığındadır.
  • Evde beslemeye uygundurlar.
  • İnsanlar ve çocuklarla iletişimi yüksektir.
  • İnatçı yapıya sahiptirler.

Bu özellikler sizlere uyuyorsa sayfada yer alan ilanları inceleyerek köpekleri sahiplenme imkanı bulabilirsiniz. İlan sahibi ile iletişime geçerek satılık köpeği görme imkanı elde edebilirsiniz.

Toy Poodle ırkı Fransa’ya dayanmaktadır. Ataları babet su köpeği ve Belçika su tazısıdır. Atalarından kalma özelliklerin çoğunu barındıran ve geçmişte av köpeği olarak kullanılan türdür. Av köpeği olarak işlevselliğini sürdürme döneminde kendine has tüy kesimi vardır. Suyun hakim olduğu bölgelerde daha hızlı yüzebilmeleri için bu kesim türü uygulanmaktadır. Fransa’nın resmi köpeği olmasından ötürü yaygın olarak karşılaşacak ırklardandır. Diğer isimlerinden birisi ise Fransa Poodle olarak geçmektedir. Küçük ve korumacı içgüdülerine sahip ırkın farklı renkler ile görülmesi mümkündür.

 

Toy poodle özellikleri

Sevimli görüntüsü ve tüy yapısı ile sevilen köpek ırkları arasında yer almaktadır. Oldukça zeki ve yetiştirilme özelliği kolay cinslerdir. Atalarından gelen özelliklerini barındırması ise eğitim ve itaat yapılarının güçlü olduğunu göstermektedir. Evcil büyüme durumu söz konusu olduğunda uygulanacak eğitim süreci ise başarı oranını arttırır. Dünya üzerinde en zeki köpek ırkları arasında bulunan poodle, sevimliliğini de ortaya koyunca ev ortamında beslenmeye uygun hale geliyor.

Yapı olarak küçük boyutlarda ve ortalama ağırlıklara sahiptir. Eğitimine göre her göreve hazırlanabilir yapısı ise sıklıkla bekçi, av ve şov köpeği olmasını sağlar. Yetiştirilmesine göre hırçın, agresif, itaat eden ve hız endeksli cinstir. Doğa ortamlarına hızla ayak uydurabilir. Ancak genel beslenme ve büyüme alanı ev veya kucak olması gerekir. Bu yaşam tarzına alışkın ve istekli türdür.

 

Toy Poodle cinsinin en çok bilinen renkleri

Poodle ırkı atalarından gelen renkleri sürdürmeye devam eder. Ancak farklı renkler ve alışık olunan renk türleri mevcuttur. Sıklıkla karşılaştığımız renkleri ise;

  • Kahverengi
  • Siyah
  • Mavi
  • Gümüş
  • Gri
  • Bej
  • Koyu turuncu
  • Siyah – Beyaz
  • Beyaz

Bu renkler sıklıkla pet satışı yapan yerlerde ve yakınlarınızda karşılaşabileceğiniz türlerdir. Ancak standartların dışında birçok renk özelliğini barındırabilirler. Özellikle birden fazla rengi taşıyabilir ve sürekliliğini koruyabilir.

 

Toy poodle bakımı

Toy poodle bakımı önemli ve ciddi emek isteyen ırk özelliğine sahiptir. Haftalık banyo yaptırılması ve en az 6 hafta aralıklar ile tüy kesim işlemi uygulanmalıdır. Tüyleri kesilmeden önce ise aralıklı olarak bakımı sürdürülmelidir. Hassas ve çabuk gelişen yapılara sahiptir. Kulakları keskin ve algı yönü kuvvetlidir. Ancak en zayıf vücut bölgelerinden birisi olarak görülür. Parazitlenme durumu mümkündür, bu durumu yaşamamak adına sürekli muayene edilmesi gerekir.

Ağız ve diş bakımını ihmal etmemeniz gerekir. Dişlerinde tartar oluşumu diğer türlere nazaran daha sık görülür. Sürekli bakım yapılmaması halinde sağlık sorunları yaşamanız muhtemeldir. Bunlar dışında tüy dökmemesi ile evlerde tercih edilir. Bu durum ise takıntısı olan sahiplerin hoşuna gitmektedir. Ancak bahsedildiği üzere sürekli tüy bakımı bekler.

 

Toy poodle beslenmesi

Poodle türü beslenmesi ve egzersizleri dikkat gerektiren noktalardan birisidir. Çabuk kilo almaya uygun yapıları vardır. Hayvan kemiği veya kılçık türü besinlerden ötürü iç organlarında yırtılma sorunları yaşatabilir. Bu sorunlara dikkat edilmemesi durumunda enfeksiyon ve kusma problemleri yaşayabilir.

Balık ve kafeinli ürünlerini çok sevmektedirler. Fakat metabolizma özellikleri bu ürünleri sindirme konusunda sıkıntılar yaşatabilir. Kuru ve yaş mama ile günlük besin ihtiyaçları karşılanabilir. Ekstra günlük bazı takviyeler yapabilirsiniz. Takviyeleri kullanmadan önce veteriner hekiminize danışmanızda fayda olacaktır.

Yavru poodle beslenmesi ise doğum sürecinin ardından 4 ila 6 hafta arası anne sütünden ayırılmamalıdır. 6 hafta sonrasında ek gıda takviyeleri yapılabilir. Mamaları ezip süt ekleyerek verebilirsiniz veya bebek maması kullanabilirsiniz. Anne tarafından süt ile beslenemiyor veya ememiyorsa bu süreçte şırınga yardımı ile mama verebilirsiniz. Mama takviyesini günde 6 öğün uygulamanız gerekir.

 

Toy Poodle Yaşam Süresi

Fransa’nın milli ırkı olan Toy Poodle köpeklerinin ortalama yaşam süreleri yıldır. Yaşam süresinin en yüksek seviyeye ulaşması bakımının ve sağlık kontrollerinin zamanında yapılması ile alakalıdır.

Toy Poodle Fiyat

Satılık Toy Poodle ilanlarını inceleyerek aradığınız özelliklere sahip köpeği sahiplenebilirsiniz. Sayfada ilanı yayınlanan köpeklerin satış fiyatları farklılık gösterir. Burada köpeğin soyu, özellikleri, yaşı ve sağlık durumu etkilidir. Sayfayı kullanarak Toy Poodle satın almak isterseniz ortalama olarak TL ödeme yapmanız gerekir.

Toy Poodle

Toy Poodle Sahiplenme İlanları ve Toy Poodle Fiyat

Son derecede sempatik, kıvır kıvır tüyleri, boncuk gözleri ve altın kahverengi cüssesi ile adeta oyuncak bir köpek gibi olan toy poddle sahiplenme ilanları ve toy poddle fiyat bilgisi alabileceğiniz bir platform arıyorsanız funduszeue.info platformunu ziyaret edebilirsiniz. Her gün güncellenen ve yenileri eklenen birbirinden farklı bu köpek ırkı ilanları arasından görünüm ve aradığınız diğer özelliklere göre en doğru seçimi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Toy Poodle Sahiplenme İlanları

Çok akıllı, uysal ve sevgi dolu olan bu köpek ırkı özellikle evde köpek bakmanın çok zor olduğunu düşünenler ve köpeğin enerjisini evde atamayarak kötü etkileneceği için köpek bakmaktan çekinenler için ideal bir köpek seçimidir. Tam bir ev köpeği olan bu köpek ırkı diğer büyük boy köpekler gibi evde kendisini sıkışmış hissetmez ve büyük boy köpekler kadar egzersiz yapmaya ihtiyaç duymaz. Evde rahatlıkla besleyebileceğiniz çok tatlı ve sempatik toy poodle sahiplenme ilanları ve bilgilerinin yer aldığı platform ile hayalinizdeki köpeğe kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlanları yaş, cinsiyet, konum ve tarih gibi faktörlere göre filtreleyebilir ve sıralayabilir; böylelikle aradığınız özellikteki köpeği kriterler uygun olmayan ilanları aradan çıkararak hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.

Toy Poodle Fiyat

Genellikle ücretli olarak sahiplendirilen bu köpek ırkının fiyatları köpeğin yaşına, cinsiyetine, safkan olup olmadığına ve diğer özelliklerine göre değişim gösteren toy poddle fiyat ve ilanlardan oluşmaktadır. Yayınlanan ilanlar aracılığıyla ilan sahiplerine ulaşarak fiyatlar hakkında detaylı bilgi alabilir ve bütçenize uygun fiyatlarla ilan yayınlayan ya da ücretsiz sahiplendirme ilanı paylaşan kişilerle iletişime geçebilirsiniz. İlan sahibi ile iletişiminiz iyi olursa köpeği sahiplenmek için en kısa sürede ilan sahibi ile görüşme şansını elde edebilir; başkası yavruyu sahiplenmeden siz sahiplenebilirsiniz.

Toy Poodle Köpek

Yayınlanan ilanlarda yer alan açıklamalarda ilanda yer alan köpeğin aşısı, karnesi, pasaportu olup olmadığı; sağlık kontrolünün yapılıp yapılmadığı gibi konularda detaylı bilgi alabilir ve bu bilgiler ışığında aradığınız özelliklere sahip olan toy poodle köpek ilanını seçerek ilan sahibine ulaşabilirsiniz. İlan sahibiyle hem platformdan hem de telefon numaraları aracılığıyla iletişime geçebilir ve sahiplendirme şartları, fiyat gibi konularda anlaşırsanız seçtiğiniz yavruyu görmek için bir gün ve saat kararlaştırabilirsiniz.

Satılık Toy Poodle

Güvenilir ve kaliteli bir evcil hayvan sahiplenme ve eş bulma platformu olarak size hizmet veren funduszeue.info aradığınız ırkta kedi ve köpeklere kolaylıkla ulaşmanızı sağlayan bir aracı platformdur. Aradığınız özellikte birbirinden farklı satılık toy poodle ilanının paylaşıldığı platformdan sahiplenmek istediğiniz köpeğin özelliklerine, görünümüne göre kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Hayalinizdeki, evinizde rahat bir şekilde bakabileceğiniz akıllı ve uslu bu köpek ırklarına hızlı, güncel ve güvenilir bir platform aracılığı ile ulaşmak istiyorsanız funduszeue.info platformunu tercih edebilirsiniz.

Toy Poodle Sahiplendir

Buradan toy poodle ilanları açabilir ve funduszeue.infoz adı poodle, suya sıçramak anlamına gelmektedir. Bu köpeklerin ,uzun ve dar bir ağız yapısına sahiptirler. Ayrıca sırt bölgesi düz biçimde ve uzun bir kuyruk yapısına da sahip olan Toodle Pood köpekleri bu sayede havalı görünüm elde eder.Gözleri oval ve genellikle çok koyu renklidir. Neşeli, çok zeki, sahibine çok düşkün ve korumacı yapıya sahip bir ırktır. Bu köpek cinslerinin yaşam süresi yıl arası değişfunduszeue.info köpeklerin ırk boyutu oyuncak olarak geçmektedir. petyasam&#;da bütün ilanlar ücretsiz olarak listelenmektedir, herhangi bir ilan ücreti ödemezsiniz.

Poodle Toy Sahiplendirme İlanları

Bu köpek ırkının anavatanı Fransa&#;dır. Fransanın ulusal köpeğidir ve Fransızlar poodle toyları çok severler. Fransada bu köpek ırkı Caniche türkçe adı ile ördek köpeği olarak bilinmektedir. Bu köpek ırkı Almanya&#;da ördek avcısı olarak yeniden ortaya çıkmıştır. Pudelin kelimesine atıfta bulunarak su köpeği olarak geliştirilmeye başlandı. Bu köpek ırkının üstün yüzme yeteneği bulunmaktadır. Kıvırcık tüyleri sahip olan bu ırk aynı zamanda müthiş bir yüzme yeteneğine sahiptir. Bu köpek ırkı ilk etapta avcılık için kullanıldığı için, su içinde rahat hareket edebilmesi için tüylerini kısaltmışlardır. Zarif ve güzel görüntüleri nedeni ile önce Fransa daha sonra bütün Avrupa ülkelerinde yüksek beslenme sayısına çıkmışlardır. Bu köpek ırkı rahat eğitilebilmesi ve küçük olduğu için bakımının kolay olması nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir.

Toy Poodle Yavru Sahiplenme İlanları ve Toy Poodle Yavru Fiyat

Uysal, akıllı, sempatik ve oyuncak köpeği andıran tüyleri ve boncuk gözleri ile sizi kendisine hayran bırakacak bu köpek ırkı evde kolaylıkla bakabileceğiniz zahmetsiz bir köpek ırkıdır. Kaliteli ve güvenilir bir platformda yayınlanan toy poddle yavru sahiplenme ilanları ve toy poddle yavru fiyat bilgilerine ulaşmak istiyorsanız funduszeue.info platformunu tercih edebilirsiniz.

Toy Poodle Yavru Sahiplenme İlanları

Yavru köpekler yetişkinlere göre çok daha sevimli, daha kolay eğitilebilir ve daha kolay sahibi ile bağ kurabilen köpekler oldukları için yetişkin köpeklere nazaran çok daha fazla sahiplenilmektedir. Eğer tony poodle tavru sahiplenme ilanları ile küçük, tatlı ve kolay eğitebileceğiniz köpeklere ulaşmak istiyorsanız funduszeue.info ile 2 aylık, 3 aylık, 6 aylık gibi pek çok farklı yaş seçeneği ile hayalinizdeki yavrulara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hem yetişkinken hem de yavruyken son derecede tatlı ve asil görünümlü bu köpek ırkını sahiplenerek aranızda kısa bir sürede bağ kurabilir ve yavrunuzla doya doya zaman geçirerek onun büyümesine şahit olabilirsiniz.

Toy Poodle Yavru Fiyat

Genel olarak ücretli ilanlar ile sahiplendirilen bu köpek ırkının fiyatları sahiplendirilecek yavrunun safkan olup olmamasına, köpeğin kaç aylık olduğuna, cinsiyetine ve özelliklerine göre değişim gösterebilmektedir. Net tony poodle tavru fiyat bilgisi için ilan sahiplerine ulaşabilir ve hem yavruyla ilgili hem de sahiplendirmeyle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. İlanları yaş, cinsiyet, safkanlık durumu, ilanın yayınlandığı tarih gibi faktörlere göre sıralayabilir ve çıkan ilanlar arasından hem görünüm hem de özellik bakımından aradığınız kriterlere uygun olan yavru köpeklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Satılık Yavru Toy Poodle

Platformdan bur ırk yavru köpekleri sahiplenmek için yayınlanan ilanları inceleyebileceğiniz gibi eğer bu ırk köpeğinizi sahiplendirmek istiyorsanız siz de satılık ilanı oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz ilana köpeğin fotoğrafı, yaşı, cinsiyeti, bulunduğunuz konum, köpeğin karnesi, pasaportu ve sağlık durumu gibi bilgilere detaylı bir şekilde yer vererek pek çok kişinin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Yayınladığınız satılık yavru toy poddle ilanında aynı zamanda sahiplendirme şartlarınızı belirtebilir; dilerseniz ücretli dilerseniz ücretsiz bir şekilde köpeğinizi sizde güven duygusu uyandıran ve köpeğin sorumluluğunu alabileceğine inandığınız kişilere sahiplendirebilirsiniz.

Yavru Toy Poodle

Bu ırk yavru köpek sahiplenmek ya da kendi sahiplendirme ilanınızı oluşturmak istiyorsanız funduszeue.info platformunu tercih edebilirsiniz. Eş bulma, sahiplendirme, evcil hayvanlar hakkında bilgi ve bakım konusunda püf noktalar gibi sizlere pek çok konuda yardımcı olan, bilgi veren ve kullanıcılar arasında aracı bir platform olarak görev alan platform ile yavru toy poddle ilanlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlan sahipleri ile dilerseniz telefon ile dilerseniz platformdan mesaj atma yoluyla iletişime geçebilir ve eğer sahiplendirme koşulları ve fiyat konusunda anlaşırsanız köpeği görmek ve sahiplenmek için bir gün ve saat belirleyebilirsiniz. Size koşulsuz sevgi ve sadakatle bağlı olacak, bakımı kolay ve her gördüğünüzde kendisine hayran bırakacak minik dostunuzla sevgi dolu zaman geçirebilirsiniz.

Poodle Kategorisi Açıklama

Kısaca kökenine bakacak olursa Poodle veya kökeni olarak kabul edilen Fransa’daki  diğer adıyla “Canishe” Kaniş, kökeninin Fransaya ait olduğu düşünülen bir köpek ırkıdır. Elimizdeki bilgilere göre Poodle cinsi köpeklerin geçmişine baktığımızda bu köpeklerin ilk defa Batı Avrupa’da bundan yıl kadar önce var olmaya başladıklarını görüyoruz. Barbet ve Belçika Su Tazısı ırklarının çiftleşmesi sonucunda üremiş bir ırk olduğu düşünülen Poodle’lar o zamanlar yetenekleri de göz önüne alınarak av köpeği, bekçi ve çoban köpeği olarak kullanılmıştır.

Üç farklı boyutuna göre ayırdığımız Poodle ırkını minyatür, standart ve dev türleri bulunmakta ancak bu türlerin arasında fiziksel farklılıklar dışında hiçbir fark yoktur. Fransızlar bir süre sonra Poddle’ları av köpeği olmaktan kurtarmış ve yine karakteristik özelliklerini de göz önünde tutarak bu köpekleri birer gösteri köpeği ve evcil pet haline getirmiştir. Bugün de Poddle cinsi köpekler Fransızlarda olduğu gibi şov ve gösteri köpeği olarak kullanılan köpeklerdir.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası