ankara üniversitesi tıp fakültesi nerede / ANKARA ÜNİVERSİTESİ - Tıp () | YÖK Lisans Atlası

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nerede

ankara üniversitesi tıp fakültesi nerede

kaynağı değiştir]

'te Almanya'dan ülkemize gelen seçkin hocaların katkısı ile İstanbul Tıp Fakültesi yeniden yapılandırıldıktan sonra, yeni kurulan devletin ve vatandaşların artan ihtiyacını karşılayabilmek için, yeni bir tıp fakültesinin kurulması kaçınılmaz olmuştu. Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, yılında Ankara'da da bir tıp fakültesi kurulmasına karar verdi.

İkinci bir tıp fakültesinin açılmasını destekleyen ve bu görüşünü 'de gerçekleşen Türk Tıp Encümeni'nde de savunan dönemin başbakanı İsmet İnönü, sağlık bakanı Refik Saydam ile görüşerek söz konusu fakültenin kurulması için gerekli yasanın hazırlanmasını istedi. Böylece 9 Haziran 'de ilgili yasa çıkartılmasına rağmen, II. Dünya Savaşı nedeniyle tasarı yaşama geçirilemedi.

Dünya Savaşı sonlanınca, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 29 Aralık 'te Millî Savunma Sağlık Daire Başkanı Tümgeneral Abdülkadir Noyan'ı Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne davet ederek "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi"nin kurulması için hazırlıklara Millî Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ile birlikte refakat etmesini ve kendisine rapor sunulmasını istedi. On beş gün sonra yapılan ikinci bir görüşmede Abdülkadir Noyan'ın yeni kurulacak tıp fakültesinin dekanı olmasına karar verildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluş yasası, 20 Haziran tarihinde çıktı. 7 Temmuz 'te Abdülkadir Noyan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına atandı. Fakülte, 19 Ekim 'te Cebeci Hastanesi'nde eğitime başladı.[1]

Yerleşkeler[değiştir

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

Ankara

Üniversite statüsü nedir?

Devlet

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

Ankara, başkent olması nedeniyle sosyal ve kültürel anlamda ortalamanın üzerinde sayılabilecek bir şehirdir. Ankara Tıp’a yakın bulunan Hamamönü semti başta olmak üzere Ulus-Kale civarından Ankara tarihine bir göz gezdirmek mümkündür. Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Rahmi M. Koç Müzesi, Ulusanlar Cezaevi Müzesi Etnografya Müzesi, I. TBMM Binası(Kurtuluş Savaşı Müzesi), II. TBMM Binası(Cumhuriyet Müzesi) Ankara’nın turistik yerlerine örnek olarak verilebilir. Sosyal olanakları oldukça zengin olan Ankara’da; Kızılay, Tunalı Hilmi Caddesİ, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Gençlik Parkı, Ankapark (Wonderland Eurasia), Mogan Gölü ve Atakule Ankara’nın görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Şehrimizde ulaşım dolmuş, belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve metro hatları ile sağlanmaktadır. En geç saate kadar hizmet veren ulaşım aracı metro olup, metro ulaşımı saat ’de sona ermektedir.

Şehirlerarası ulaşım için ise şehrimizde Esenboğa Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren Garı ve AŞTİ(otobüs terminali) bulunmaktadır ve her ilden ulaşım kolaylıkla mümkündür.

Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?

Ankara sınırlarında 30’a yakın KYK Yurdu, 90’a yakın özel yurt bulunmaktadır. Bunun yarıdan fazlası Ankara merkez sınırlarındadır. Kız yurtlarının yaklaşık sayısı 80, erkek yurtlarının yaklaşık sayısı 40’tır.

Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?

Ankara’da ev fiyatları semtlere göre değişmektedir. Ankara Tıp için mesafe olarak uygun olan semtlerde kiralık ev fiyatları; 1+1 TL, 2+1 TL ve 3+1ler ise TL arasında değişiklik göstermektedir. Ankara Tıp için yürüme mesafesinde olabilecek ve her iki yerleşkeye de yakın olabilecek semtler; Kolej, Kurtuluş, Dikimevi, Cebeci şeklindedir.

Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet tarihini ve misyonunu milletiyle özdeşleştirmiş, bütünleştirmiş bir üniversitedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, salt bir yönetim biçimini değiştirmenin çok ötesinde, çağdaş bilime, çağdaş demokratik değerlere ve kurumlara dayalı büyük bir toplumsal dönüşüm sistemi olduğu gibi; Ankara Üniversitesinin açılışı da, bilinen üniversite amaçlarının yanında, özel bir misyonun somutlaşmasını ifade eder. Ankara Üniversitesi, Atatürk ilke ve inkılâplarının dayanaklarını oluşturmak, bu ilke ve inkılâpları yurt geneline yaymak, kökleştirmek ve çağdaşlığın, bilimin ve aydınlığın ifadesi olan bu değerlerin yılmaz savunuculuğunu yapmak üzere, temeli bizzat yüce Atatürk tarafından atılmış bir üniversitedir. Genç Cumhuriyetin yüksek öğretim alanındaki ilk ve çarpıcı icraatları; laik ve demokratik Cumhuriyetin yeni hukuk düzenini gerçekleştirecek hukukçuları yetiştirmek için ′te kurulan Hukuk Mektebini, Türk çiftçisine hizmet etmek üzere ′te öğretime başlayan Yüksek Ziraat Enstitüsünü, zengin Anadolu kültürünü araştırmak ve Türkiye’nin dünya ile dil ve kültür köprüsünü kurmak amacıyla ′te açılan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesini, ′dan beri Mektebi Mülkiye adıyla üst düzey kamu yöneticileri yetiştiren ve ′da Ankara’ya taşınan Atatürk’ün özel emir ve ilgileri ile kurulan Siyasal Bilgiler Okulunu açmak olmuştur. Bunlara, hazırlıkları Atatürk tarafından başlatılan ancak kuruluşu II. Dünya Savaşı nedeniyle ′ların başına kalan Tıp ve Fen Fakültelerini de eklemek gerekir. Her biri Türkiye Cumhuriyetinin imarında önemli görevler üstlenen Hukuk, Dil ve Tarih-Coğrafya, Fen ve Tıp Fakülteleriyle yılında resmen kurulan Üniversitemizin gelişme kronolojisi şöyledir:

′de Yüksek Ziraat Enstitüsünün Ziraat ve Veteriner Fakülteleri, Üniversitemiz bünyesine alındı.

′da İlahiyat Fakültesi kuruldu.

’da kurulan Siyasal Bilgiler Okulu ′de Fakülte adını aldı.

′ta Eczacılık Fakültesi kuruldu.

′te kurulan Diş Hekimliği Yüksek okulu, ′de Diş Hekimliği Fakültesi adını aldı.

′te Eğitim Bilimleri Fakültesi kuruldu.

’te şimdiki adıyla İletişim Fakültesi olan Basın Yayın Yüksekokulu kuruldu.

 yılında Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi bünyesinden ayrılarak kuruldu.

 yılında eğitim-öğretime başlayan Sağlık Eğitim Fakültesi yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi adını aldı.

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?

Üniversitenin başarı, ihtiyaç olarak sağladığı bursların yanı sıra dernek, vakıf vs. gibi birçok yerden burs alınabilmektedir. Ancak sıkı bir araştırma dönemi ve zorlu başvurular sizleri beklemektedir. Ayrıca ihtiyaç sahibi Ankara Tıp Öğrencileri, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Rehbelik Merkezi’ne (ÖGREM) başvurarak burs başvurularını gerçekleştirebilirler.

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sağlık Merkezi’nde, Poliklinik, Beslenme ve Diyet Danışmanlık Hizmeti ile Psikolojik Danışmanlık Hizmeti sunulmaktadır. Bu amaçla 1 uzman, 2 pratisyen doktor, 4 diyetisyen, 3 Gıda Mühendisi, 2 psikolog ve 2 hemşire görev yapmaktadır.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının her yıl açtığı kurslarda ve öğrenci topluluklarında kendilerini geliştiren öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar ve etkinlikler daha önce Nisan ayında düzenlenen “Geleneksel Kültür Haftası” kapsamında gerçekleştirilirken, öğretim yılından itibaren tüm ayı kapsayacak şekilde genişletilmiş ve etkinlikler “Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Günleri” olarak daha uzun süreli ve geniş katılımlı olarak düzenlenmeye başlamıştır.

15–21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Haftası” etkinliklerinde de, öğrencilerimiz aktif olarak yer almaktadırlar.

Öğrencilerimiz, üniversiteler arası, ulusal ya da uluslararası yarışma ve festivallerde de üniversitemizi temsil etmektedirler. Yarışma ve gösterilerde aktif olarak yer alan öğrencilerimizin, konaklama, yol, kostüm gibi gereksinimleri üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır.

Düzenlenen kurslara katılan öğrencilerimizin kullandıkları malzemelerin tamamına yakını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızca ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Öğrencilerimizden gelen kurs talepleri doğrultusunda kurs sayımız her geçen yıl artmaktadır. eğitim öğretim yılında ise 23 ayrı alanda kurs programı yürütülmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Korolarının, TRT Korolarının, farklı üniversitelerin koro ve orkestralarının üniversitemizde sıkça konserler vermesi sağlanmaktadır. Üniversitemizde gerçekleşen müzik, tiyatro gibi etkinliklerden öğrencilerimiz ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının programları takip edilerek, öğrencilerimize ücretsiz bilet sağlanmaktadır.

Üniversitemizde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, fakültelere ve yüksekokullara bağlı olarak faaliyet gösteren öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Topluluklara yaptıkları etkinlikler için gereksinim duyulan tüm katkılar sağlanmaktadır.

Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?

Ankara Üniversitesi bünyesinde 25 adet kütüphane bulunmaktadır. Ayrıca tıp fakültesi kampüsümüzde bir adet çalışma salonu (7/24 açık), bir adet kütüphane bulunmaktadır. Cebeci’deki kampüsümüzde de çalışma salonu vardır. Çalışma salonlarımızın girişindeki otomatlardan atıştırmalık, su/kahve/çay gibi şeyler alınabilmektedir. Dönemlere ayrılmış çalışma salonlarımız bulunmamaktadır.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?

Üniversitemizde pek çok öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Bu toplulukların listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. funduszeue.info Fakültemizdeki kulüpler ise aşağıdaki gibidir: AÜTF Resim Heykel ve Grafik Tasarım Topluluğu(ATREG), AÜTF Ankara Tıp Oyuncuları(ATO), AÜTF Halk Oyunları Öğrenci Topluluğu(HOT), AÜ Sinirbilim Öğrenci Topluluğu, Ankara Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği(TÖB), Ankara Tıp Bilimsel Araştırma Topluluğu(ANTBAT), AÜTF Müzik Öğrenci Topluluğu, AÜTF Erasmus Bilgi ve İletişim Öğrenci Topluluğu (ANTEBİT), AÜTF Eşli Danslar Öğrenci Topluluğu(ANTEDANS), AÜTF Halk Sağlığı Öğrenci Topluluğu, AÜTF Sağlık ve Spor Öğrenci Topluluğu, AÜTF Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu(ASAT), AÜTF Çocuk Destek Öğrenci Topluluğu, AÜTF Tarih Topluluğu, AÜTF Kök Hücre Topluluğu(ANTKÖK), AÜTF Terapi Edebiyat Öğrenci Topluluğu(AÜTFTEK), AÜTF Sinema Öğrenci Topluluğu, AÜTF Fotoğrafçılık Öğrenci Topluluğu, AÜTF Umut Çocukta Topluluğu, AÜTF Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği Topluluğu(EMSA), AÜTF Nadir Hastalıklar Öğrenci Topluluğu
Fakültemizde her yıl Ankara Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği (TÖB) aracılığıyla değişim sınavı yapılmakta ve değişim sınavı kayıtları için stant açılmaktadır.

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Okulumuzun yemekhanesinde öğle yemeği verilmektedir. Yemek fiyatı 4 TL’dir. Tıp Fakültesi binamız üniversitenin kalanından ayrı olduğundan yemekhanemiz de ayrıdır. Klinik öğrenciler hastanede yemek yiyebilmektedir. Ücretler aynıdır. Fakülte kampüsümüzün içinde yemek alternatifleri olan bir kantin (Morfo Mola) ve bina içerisinde çeşitli otomatlar bulunmaktadır.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

Üniversite, Ankara-Tandoğan olarak bilinen yerdedir ve üniversitenin rektörlüğünün de bulunduğu bu yerleşkenin ismi Tandoğan Yerleşkesi olarak bilinmektedir. Yüzme havuzu, spor salonu ve bir çok sportif faaliyet alanı burada bulunmaktadır. Buraya en kolay ulaşım, Ankaray hattı ile Anadolu durağına ulaşmak şeklinde sağlanabilir. Anadolu durağı, şehir merkezi sayılabilecek Kızılay durağına 3 durak mesafede olup metro ile ulaşım dakika arasında sürmektedir.

Tandoğan Yerleşkesinden ayrı olarak Gölbaşı, Beşevler, Sıhhiye ve Cebecide de üniversitenin yerleşkeleri bulunmaktadır.

Tıp Fakültesi üniversite ana kampüsünden ayrı bir yerde, iki ayrı yerleşke olarak bulunmaktadır.(Sıhhiye-Morfoloji ve Cebeci)

Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?

19 Ekim Cuma günü saat ’de Cebeci Hastanesi’nde Gülhane Büyük Dersanesi’nde törenle Ankara Tıp Fakülte’miz eğitimine başladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cumhuriyetin ilk tıp fakültesi ünvanına sahiptir.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?

Fakültemizin içerisinde voleybol/basketbol sahası ve tenis kortu bulunmaktadır. Ayrıca soyunma odası imkanı da vardır. Ankara Üniversite’sinin diğer kampüslerindeki olanaklardan (yüzme havuzu, spor salonu, sahalar) yararlanabilmekteyiz. Ayrıca diğer kampüslerde yapılan sosyal etkinliklere de katılabilmekteyiz.

Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?

Fakültemizde ERASMUS programıyla öğrenciler 6.sınıf (intörn iken) yurt dışı değişim programına katılabilmektedir.
Ayrıca TURKMSIC kapsamında her yıl düzenlenen değişim sınavı ile öğrenciler kendi tercihleri doğrultusunda yurt dışı staj ve araştırma değişimi programlarına katılabilmektedir. Ankara Tıp, TURKMSIC ile en fazla öğrenciyi yurt dışı değişim programına göndererek diğer fakülteler içerisinde birinci sırada yer almaktadır. Ayrıca yine TURKMSIC kapsamında yurt dışından öğrenciler her yıl fakültemize gelebilmektedir. Fakültemizde TURKMSIC kapsamında yurt içi değişim programı da uygulanmakta ve öğrenciler farklı üniversitelerde staj ve araştırma yapma imkânı bulabilmektedir.

Fakültenin eğitim dili nedir?

Türkçe Tıp programında seçmeli bazı derslerin İngilizce olması dışında eğitim tamamen Türkçe verilmektedir.

Fakültemizdeki İngilizce Tıp programında ise eğitim İngilizce verilmektedir.

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?

Türkçe Tıp programında Dönem 1’in başında yapılan İngilizce sınavı ile sonucuna göre barajın altında kalan öğrenciler haftada bir gün tıp dersinden sonra İngilizce dersine girmektedir, bunun dışında Türkçe Tıp programında ekstra bir hazırlık senesi bulunmamaktadır.

İngilizce Tıp programı için hazırlık bulunmaktadır. Hazırlık sınavının geçilmemesi durumunda üniversitemiz Gölbaşı kampüsünde hazırlık okunmaktadır.

Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?

Teorik dersler için %70, Laboratuvar dersleri için %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Devamsızlık sınırına yakın olan öğrenciler her dönemin sonunda açıklanmaktadır ve beraberinde bu öğrencilerden konu ile ilgili bildirim yapıldığına dair imza alınmaktadır.

Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?

Fakültemiz yılında Akreditasyon belgesini almıştır. yılında UTEAK tarafından gerçekleştirilen yeniden değerlendirme sonucu ile akredite bir fakülte olma özelliğini korumaktadır.
İngilizce program ise ilk mezunlarını verdiğinde () akredite olacaktır, bununla ilgili gerekli sözler alınmıştır.

Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?

Dekanlık öncülüğünde çeşitli kurullar oluşturuldu ve mevcutların korunması/iyileştirilmesi, farklılıkların/eksikliklerin düzenlenmesi/giderilmesi çalışmaları gerçekleştirildi. Bu süre içinde kurullarda görevli akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra öğrenci kulüpleri, gönüllüler yardımıyla bir çok çalışma gerçekleştirildi.

Şu an ise geri bildirimler ve tavsiyeler doğrultusunda çeşitli düzenlemeler yapılmakta ve bunlar hızla hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Yani akreditasyon döneminde uygulanmaya başlanan öğrenci dostu uygulamalar sürecin sonlanmasından sonra da fakültemizde uygulanmaya devam etmiştir ve etmektedir.

Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?

Fakültemizde tıp eğitimi ana bilim dalımız bulunmakta ve simüle hasta eğitimi, mesleksel uygulamaları, iletişim becerileri, akreditasyon, müfredat ve eğitim sistemi başta olmak üzere Tıp Eğitimini alakadar eden her şeyi ile ilgilenmektedir.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi iki ayrı yerleşke olarak düşünülebilir. Sıhhiye’de Morfoloji Yerleşkesi (Taş Bina) ve İbn-i Sina Hastanesi, Cebeci yerleşkesinde ise Tıp Eğitimi ve Bilişimi ABD Binası, Mesleksel Beceri Laboratuarları, İletişim Becerisi Laboratuarı, PDÖ sınıfları ve bir çok Anabilim ve Bilim Dalının klinikleri ve eğitim sınıfları bulunmaktadır. İki yerleşke arası uzak olmamakla birlikte gün içinde her saat ring yapan bir de servis bulunmaktadır. Ring ile ulaşım süresi olarak yaklaşık dk’dır.

Anabilim dallarının konumu nasıldır?

Sıhhiye yerleşkesinde bulunan anabilim ve bilim dallarının poliklinik ve servisleri İbn-i Sina hastanesinde, akademik bürolar ise İbn-i Sina hastanesine tünel ile bağlı bulunan Akademik Yerleşke Ek Bina’da bulunmaktadır. Cebeci yerleşkesinde bulunan anabilim ve bilim dallarının ise servis ve akademik büroları genellikle aynı bina içerisinde farklı katlarda bulunmaktadır.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?

ORTALAMA OLARAK:

Dönem 1: öğrenci

Dönem 2: öğrenci

Dönem 3: öğrenci

Dönem 4: öğrenci

Dönem 5: öğrenci

Dönem 6: öğrenci

Toplam: öğrenci

Dönem ’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?

Tüm öğrenciler stajlara A,B,C,D,E grupları olarak ayrılıyor. Bu büyük gruplarda 72 kişi bulunuyor. 4. sınıfta bu büyük gruplar 2 alt gruba ayrılıyor ve bu alt gruplar hasta başında 3 kişiyi geçmeyecek şekilde hasta takibi, ders içerisinde de 18 kişiyi geçmeyecek şekilde uygulamalı ders takibi yapıyor. Dahiliye ve Genel Cerrahi stajlarında teorik dersler 72 kişilik büyük gruplar halinde işleniyor. Teorik dersler dışında 36 kişilik gruplar oluyor. 5. sınıfta ise bu 72 kişilik gruplar 24 kişilik alt gruplara ayrılıyor. Pediatri ve Kadın Doğum stajlarında teorik desler 72 kişilik gruplar halinde işleniyor. 6. sınıfta yani internlük döneminde ise nöbetler genellikle 3 kişilik gruplar halinde tutuluyor.

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?

Fakültemizde toplam öğrenci ve tanesi profesör olmak üzere akademisyen bulunmakta yani Akademisyen başına 6 öğrenci düşmektedir.

Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC)?

Fakültemizde temelde entegre sistemin yer aldığı, içerisinde hem teorik hem pratik eğitimi ve öğretimi gözeten, farklı bir çok eğitim etkinliğini içerisinde barındıran bir eğitim sisteminden bahsetmek doğru olacaktır. İlk 3 sınıfta Modül sistemi içerisinde branşlar entegre olarak işlenmektedir. Beraberinde mesleksel beceri, iletişim becerisi eğitimleri de sürdürülmektedir. Ayrıca 2. sınıftan itibaren modül konuları ile entegre bir şekilde PDÖ oturumları gerçekleştirilmektedir.

Fakültemiz 3. sınıf eğitiminde alan çalışması etkinliği yer almaktadır. Bu etkinlik 3. sınıfta okuyan bir Ankara Tıp öğrencisi, bir sene boyunca seçtiği bir aileyi izleme ve takip etme fırsatı bulmaktadır.

Yine fakültemiz 3. sınıfının bir eğitim etkinliği olarak APY (Araştırma Planlama ve Yürütme) gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlik sayesine bir öğrenci, bilimsel bir çalışmanın her basamağını öğrenmekte, birebir uygulamakta ve sene sonunda bir poster/araştırma olarak çalışmalarını ortaya koymaktadır.

Fakültemizde her sene sonunda Gelişim Sınavı yapılmaktadır. Bu sınav ile bir öğrencinin seneler içindeki gelişimi gözlemlenebilmektedir ve ayrıca bu sınavdan alınan notun belli bir oranı da sene sonu geçme notuna veya öğrencinin dilediği staj notuna eklenmektedir.

Fakültemiz 4. ve 5. sınıfında ise öğrenciler artık stajyer doktor olarak eğitim görmektedirler. 4. sınıfta İç Hastalıklar1-İç Hastalıklar 2- Genel Cerrahi olmak üzere 3 büyük (36’şar iş günü) staj, Kardiyoloji-Göğüs Hastalıkları-Enfeksiyon Hastalıkları-Psikiyatri-Nöroloji stajları (12’şer iş günü) ve 4 ve 5er günlük İmmünoloji-Allerji, Akılcı İlaç Kullanımı ve Çocuk Psikiyatrisi stajlarından oluşmaktadır. 5. sınıfta ise Pediyatri (32 iş günü), Çocuk Cerrahisi (4 iş günü), Kadın-Doğum (24 iş günü), Radyoloji (6 iş günü), seçmeli staj (6 iş günü) ve 12’şer iş günü olan Ortopedi, Göz, KBB, FTR, Anestezi,Dermatoloji, Üroloji, Göğüs Cerrahisi+Acil, Halk Sağlığı stajları bulunmaktadır.

İntörnlük Eğitimi ise 1 yıl süresince 2 ay ve 1 aylık periyotlarla çeşitli bölümlerde gerçekleştirilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: funduszeue.info

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?

Dönem 1:

Histoloji ve Embriyoloji

Anatomi

Tıbbi Biyokimya

Tıbbi Biyoloji

Tıbbi Genetik

Biyofizik

Farmakoloji

Fizyoloji

Sosyal Tıp

Tıbba Merhaba



Dönem 2 :

Histoloji ve Embriyoloji

Anatomi

Tıbbi Biyokimya

Tıbbi Genetik

Tıbbi Mikrobiyoloji/Parazitoloji

Fizyoloji

Biyofizik



Dönem 3 :

Tıbbi Farmakoloji

Patoloji

Tıbbi Genetik

Biyofizik

Radyoloji

İç Hastalıkları

Fizyopatoloji

İmmunoloji

Romatoloji

Tıbbi Onkoloji

Enfeksiyon Hastalıkları

Genel Cerrahi

Göğüs Hastalıkları

Nefroloji

Kardiyoloji

Tıbbi Mikrobiyoloji

Gastroenteroloji

Hematoloji

Endokrin

Kadın Doğum

Nöroloji

Ortopedi

Psikiyatri

Biyokimya

Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?

Dönem 1 :

Kanatlıların Dünyası

Doğanın Tıp doktorları tarafından bir türlü anlaşılamayan gizemli tarafları

Yaratıcı Drama

Almanca

Tıp öğrencisi ve Yaşam Boyu Öğrenme

İleri İngilizce



Dönem 2 :

Tarihin süzgecinde türk mutfağı

İnsanda Elektrolitik Dengesi

Yeni Başlayanlar için Briç

Japonca

İleri İngilizce

Tıp Hukuku

Olumlu Düşünce Becerisi

Sanat Eğitimi



Dönem 3 :

İletişim Stratejileri

Klinik Cerrahi ve Nöroanatomi

Travma ve Önemi

Lider Hekim Olmak

Şiir ve İnsan

Hemostas-Tromboz

Tıpta Uygulama Hataları

Sanal Hasta ile Klinik Akıl Yürütme

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?

Fakültemizin akademik takvimine funduszeue.info buradan ulaşabilirsiniz.

Dönem 1 Türkçe
Uyum haftası: Eylül
Derslerin başlaması: 26 Eylül
Final sınavı: Haziran
Bütünleme sınavı: Temmuz

Dönem 2 Türkçe
Derslerin başlaması: 26 Eylül
Final sınavı: Haziran
Bütünleme sınavı: Temmuz

Dönem 3 Türkçe
Derslerin başlaması: 5 Eylül
Final sınavı: Haziran
Bütünleme sınavı: Temmuz

Dönem 1 İngilizce
Uyum haftası: Eylül
Derslerin başlaması: 26 Eylül
Final sınavı: Haziran
Bütünleme sınavı: Temmuz

Dönem 2 İngilizce
Derslerin başlaması: 26 Eylül
Final sınavları: Her modül sonu
Dönemlik tıp dersleri bütünleme sınavı: Ocak
Dönemlik ve yıllık tıp dersleri bütünleme sınavı: Haziran

Dönem 3 İngilizce
Derslerin başlaması: 12 Eylül
Final sınavları: Her modül sonu
Dönemlik tıp dersleri bütünleme sınavı: Ocak
Dönemlik ve yıllık tıp dersleri bütünleme sınavı: Haziran

Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem ) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?

Anatomi: Laboratuvar ve amfide, maket ve kadavralar ile eğitimin görsel kısmı desteklenerek dersler verilmektedir. Bir grup amfide görsel sunumlarla teorik eğitim alırken, diğer grup laboratuvarda maket ve kadavralarla pratik eğitim almaktadır. Sonrasında iki grup yer değiştirerek günlük eğitim tamamlanmaktadır.

Histoloji: Amfide gerçekleştirilen teorik sunum dersleri ile paralel olarak aynı hafta içerisinde, sıklıkla takip eden ders saati veya günde laboratuvar dersleri gerçekleştirilmektedir. Dersin ilk kısmında sorumlu hocanın mikroskobundan görüntüler kamera ile öğrencilere aktarılmaktadır. Ön bilginin ardından öğrenciler kendi mikroskoplarında inceleme yapmaktadırlar ve gerektiğinde hoca ve araştırma görevlilerine sorular sorabilmektedirler.

Fizyoloji: Amfilerde gerçekleştirilen teorik sunum derslerinin yanı sıra konu ile ilgili laboratuvar uygulama dersleri de hoca ve araştırma görevlilerinin gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler tüm uygulamaları bireysel olarak da yapma imkânı bulmaktadır.

Patoloji: Amfide gerçekleştirilen teorik sunum dersleri ile paralel olarak aynı hafta içerisinde, sıklıkla takip eden ders saati veya günde laboratuvar dersleri gerçekleştirilmektedir. Dersin ilk kısmında sorumlu hocanın mikroskobundan görüntüler kamera ile öğrencilere aktarılmaktadır. Ön bilginin ardından öğrenciler kendi mikroskoplarında inceleme yapmaktadırlar ve gerektiğinde hoca ve araştırma görevlilerine sorular sorabilmektedirler.

Mikrobiyoloji: Amfilerde gerçekleştirilen teorik sunum derslerinin yanı sıra konu ile ilgili laboratuvar uygulama dersleri de hoca ve araştırma görevlilerinin gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler tüm uygulamaları bireysel olarak da yapma imkânı bulmaktadır.

Biyokimya: Amfilerde gerçekleştirilen teorik sunum derslerinin yanı sıra konu ile ilgili laboratuvar uygulama dersleri de hoca ve araştırma görevlilerinin gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler tüm uygulamaları bireysel olarak da yapma imkânı bulmaktadır.

Biyoistatistik: 2. sınıfın sonunda ve ağırlıklı olarak 3. sınıf süresince bu branşın eğitimi sürdürülmektedir. Biyoistatistik APY (Araştırma Planlama ve Yürütme) ile birlikte sürdürülmektedir.

Biyofizik: Ağırlıklı olarak 1. sınıfta olmak üzere 2. sınıfta da az sayıda ilgili yerlerde bulunan amfi-sunum dersleri ile sürdürülmektedir. Derslerin içeriği belli bir çerçeveye sahip olmakla birlikte ilgili öğrenciler seçmeli dersler aracılığıyla daha ayrıntılı dersler alabilir, araştırmalarda yer alma imkânı bulabilirler.

Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?

Fakültemizin Anatomi Anabilim Dalı bünyesinde yeterli miktarda maket ve iskelet bulunmaktadır.

Fakültemizde kadavra da bulunmaktadır. Ancak bağış yetersizliği vs. gibi sebeplerle yeterli sayıda kadavra bulunmadığını belirtmek doğru olacaktır.

Anatomi Laboratuvarımızın büyüklüğü oldukça yeterlidir ve pratik sırasında her 15 öğrenciye 1 anatomi ana bilim dalı öğretim üyesi eşlik etmektedir.

Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?

Öğrenci başına 1 mikroskop düşmektedir. (Ort: )

Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?

İlk olarak gelişim sınavı uygulamasından bahsedilebilir. Sene sonuna ekstra katkısının bulunması ve kişinin sene sene gelişimini görebilmesi açısından önemlidir.

Her öğrencinin akademik bir danışman hocası bulunmaktadır. Bu danışmanlık, mesleki danışmanlıktan tutun da bir abi/abla-kardeş muhabbeti, maddi-manevi destek istemek gibi birçok durumu içermektedir.

Bilimsel farklılık olarak, İngilizcelerin Dönem 1’inde Türkçelerin Dönem 3’ünde öğrencilerin hazırlayıp sunması gereken bilimsel proje ödevleri bulunmakta.

ÖGREM olarak isimlendirilen Öğrenci Rehberlik Merkezi bünyesinde Kariyer Danışmanlık Merkezi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile Sosyal Danışmanlık Merkezini barındırmaktadır. Ayrıca Sosyal Danışmanlık Merkezi içerisinde bir Giysi ve bir de Eşya Bankası bulunmaktadır. ÖGREM aracılığı ile öğrencilerin akademik, sosyal ve psikolojik anlamda bir çok merakı/ihtiyacı karşılanabilmektedir.

Geçen sene aktif olarak uygulamasına başlanan bir başka proje ise 1. ve 3. sınıf eşleşmesi ile gelenek oluşturmaktır. Böylece okula yeni başlayan bir kişi, 3. sınıfta bulunan ve temel eğitimde epey bir yol almış olan ablası/abisiyle iletişim kurabilecek ve gerek dersleri noktasında gerekse de şehri tanımak noktasında yardım alabilecektir.

Mesleki Beceri Dersleri var mı?

Meslek beceri dersleri bulunmaktadır. Bu etkinlikler özel düzenlenmiş uygulama laboratuvarlarında gerçekleştirilmektedir. Simüle hastalar, maketler vs. ile eğitim gerçekleştirilmektedir. Dersler ilgili kliniklerden meslek beceri kurslarını tamamlamış hocalarla gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler için uygulama adımlarının bulunduğu föyler bulunmaktadır. Ayrıca internet desteği ile uygulamaların örnek video çekimleri öğrencilere sunulmaktadır.

Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?

Simüle hasta laboratuarı bulunmaktadır. Fakültemiz için bunu İletişim becerileri laboratuarı olarak ifade etmek daha doğru olacaktır. İletişim Beceriler 2. ve 3. sınıfta oturumda gerçekleştirilmektedir. İlk oturum hoca ve öğrenci grubunun ilk buluşması ve teorik ders ile gerçekleştirilmektedir. 2. ve 3. oturum simüle hasta ve öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları canlandırma ve geri bildirimlerle gerçekleştirilmektedir. Son oturum ise farklı bir senaryo ile simüle hasta eşliğinde bir sınav şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Dönem ve 3’te modüler sistemin bir gereği olarak Modül sonu sınavları gerçekleşmektedir.

Genellikle her modül çoktan seçmeli bir teorik ve bir pratik sınavdan oluşmakla birlikte, Dönem 1’in ilk modülü ile Dönem 3’ün üç modülü sadece teorik sınavdan oluşmaktadır. Modül sınavlarının yanı sıra mesleki beceriler, iletişim becerileri ve Kanıta Dayalı Tıp alanlarından gelen notlar ile bir sene içi puan belirlenmektedir. Sene sonunda gerçekleşen Final sınavının sonucu ile de bir sene sonu notu oluşmaktadır. Dönem içi ve dönem sonu notu sene sonu notuna %%80 etki etmektedir.

Yani üzerinden 60 ortalama elde ettiğiniz taktirde sınıfı geçmiş sayılırsınız.

Dönem 4 ve 5’te her staj bir ara sınav (%15), bir karne notu (%5), bir teorik sınav (%20) ve bir sözlü notundan(%60) oluşmaktadır. Bazı stajlarda torbadan soru çekme usulü ile sınav yapılırken, bazı stajlarda hazırlanan hasta üzerinden konuşularak sınav yapılmaktadır.

Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?

Fakültemizde geçme notu 60’tır. Finalsiz geçme notu gibi bir uygulama bulunmamaktadır.

Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?

1.sınıf Türkçede anatomi, histoloji, fizyoloji ve tıbbi biyolojinin pratik laboratuvar eğitimleri olur. Bunların her modül sonunda NYUS sınavları yapılır. Sene sonunda finalin yanında ek olarak mesleksel beceriler sınavı uygulanır. 2.sınıfta ise bu derslerin yanına mikrobiyoloji, 3.sınıfta ise patoloji eklenir. 1.sınıf İngilizcede histoloji, biyokimya, fizyoloji, anatomi, genetik laboratuvar dersleri yapılır. Ayrıca her hafta mesleksel beceri dersi yapılır. Her modül sonunda pratik laboratuvar sınavları ve mesleksel beceri sınavı yapılır.

Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?

Finalsiz geçme durumumuz yok. Finalde ise modül barajımız var.

Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?

Fakültemizde aldığımız eğitimi geliştirmek adına her modül sınavından sınav sonra o modülün hazırlanmasında görevli olan hocaların katılımıyla, ilgili dönemin tüm öğrencilerine açık geri bildirim toplantıları düzenlenmektedir. Bunun yanısıra dekanlık, başta dönem temsilcileri olmak üzere öğrenciler ile geliştirilebilirlik adına düzenli toplantılar yapmaktadır.

Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?

Okulumuzda fakülte temsilcilikleri, dönem temsilcilikleri, Öğrenci Eğitim Komisyonu, Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu, Geri Bildirim Toplantıları gibi oluşumlar aracılığıyla dekanlığa ulaşılabilmekte ve sorunlarımızı anlatabilmekteyiz.

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…

Hem eğitmen kalitesi hem de ortamı ile pek çok çeşitlilik sunan, içinde bir ruh barındıran bir yer. Eğitim açısından temel bilimler döneminde alınan mesleki dersler, Probleme Dayalı Öğretim metodları, laboratuvar olanakları oldukça iyi.

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?

Fakültemiz sınavları bir miktar zor olmakla beraber bu zorluk bilgi birikimi açısından fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda kampüsümüzün Sıhhıye’de olması ulaşım kolaylığı sağlasa da civarda yürüyerek gidilebilecek yer sayısı kısıtlıdır.

Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?

Evet mevcut. Üniversitemizin uzaktan eğitim merkezi internet sitesi üzerinden derslerimizle ilgili not, video vb. materyallere ve ders anlatım videolarına ulaşabiliyoruz. Bunun yanında canlı dersler aracılığı ile hocalarımızla birebir iletişim kurma, sorularımızı sorma , canlı konu anlatımı dinleme fırsatı bulabiliyoruz. Detaylı bilgileri Dekan Hocamız bizler için dekanlığımızın Youtube hesabında anlatmıştır. İlgili videolar; -funduszeue.info?v=ns6ZV8hxTRI -funduszeue.info?v=ErZxD1kWI4g

Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?

Evet gerçekleşti. Üniversitemizin uzaktan eğitim merkezi internet sitesi üzerinden, çoktan seçmeli sınavlar yapıldı. Sınava, sınav süresi aralığında bir kere girilebiliyordu. Sınav içerisinde cevapladığımız soruya geri dönme ve yanıtımızı değiştirme hakkımız mevcuttu. Kamera/mikrofon açık olması gerekliliği bulunmamaktaydı. Sınav süresi ise soru sayısına göre belirlenmekte olup genellikle soru sayısından dakika fazla süre verildi. (25 soru 30 dk gibi) Sınav esnasında internet bağlantısı ile ilgili sorun yaşayıp sınavını tamamlayamayan öğrenciler için aynı gün içerisinde telafi sınavı yapıldı. (Telafi sınavı, bütünleme sınavı değildir. Asıl sınav esnasında sorun yaşayan öğrencilerin girebileceği, asıl sınava denk bir sınavdır.) Klinik dönem öğrencilerine sözlü sınav yapılmadı. Bütünleme sınavları da aynı şekilde ve aynı sistemle gerçekleşti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası