avusturya schengen vizesi / Avusturya Vizesi

Avusturya Schengen Vizesi

avusturya schengen vizesi

Avusturya Vize Bilgi


Avusturya Vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu bölümde aradığınız tüm sorulara cevap bulabilirsiniz. Avusturya vize başvurusu için mutlaka randevu alınması gerekmektedir. Randevuz işlem yapılamamaktadır. Randevunuzu hemen oluşturmak için 11 12 / telefon numaralarımızdan randevunuzu en erken tarihe oluşturabilirsiniz.

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya’ya seyahat edebilmek için Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi olmanız gerekmektedir. Öncesine ait geçerli ve çok girişli (multi) bir schengen vizesi ne sahipseniz, Avusturya’ya seyahatiniz için zorunlu olan Avusturya schengen vizesi için başvuruda bulunmanıza gerek yoktur. Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaport, Diplomat (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan TC vatandaşları 90 günü aşmamak şartı ile Avusturya vizesi başvurusundan muaf tutulurlar. Avusturya vize başvurusu seyahat amacı ve şartlara göre değişkenlık gösterebilmektedir. Avusturya vize başvurusu için gerekli evraklar, Avusturya Konsolosluğu yetkili kurumun belirlediği sıralama ve şekillere göre olması gerekmektedir. 90 gün (3 AY) süreli vize başvurularınızı Avusturya Konsolosluğu tarafından yetkili acentemiz ile gerçekleştirebilirsiniz.

Avusturya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Avusturya vize başvuru şartları kişinin sosyal ve özel durumlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Avusturya vize başvurusu yaparken şehir/bölge farkı uygulaması olduğu için ikamet ettiğiniz bölgeye ait başvuru şeklini oluşturmalısınız. Avusturya vize başvurusu için gereken şartlar aşağıdaki gibidir;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için oturum iznine sahip olmak,
Sosyo – Ekonomik durumuzunu gösteren evraklar,
Türkiye Cumhuriyeti’ne geri döneceğinize karşı delil nitelikli evraklar ( Kaçak – göçmenlik risklerine karşı )

Bu şartlar her kişi için farklılık gösterebilmektedir. Olumlu ve stressiz bir başvuru için, uzmanlarımız ile iletişime geçerek Avusturya vize başvurusu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Avusturya Vize Başvuru Ücreti

Avusturya vize başvuru ücreti seyahat amacı ve şartlarına göre değişkenlik göstermektedir. Konaklama süresi , seyahat sağlık sigortası , talep edilen vize gün sayısı , koordinasyon bedeli gibi unsurlar vize ücreti fiyatında her kişi için değişkenlik gösterebilir.

Avusturya Vize Başvurusu İçin Gerekli EvraklarAvusturya vize başvurusu için gerekli evrak listesi, vize türüne göre farklılık göstermektedir. Genel olarak hazır bulunması gereken evraklar;

Pasaport
Biyometrik Fotoğraf (3,5 x 4,5) ebatlarında olmalı
Seyahati kanıtlayıcı belgeler
Varlık Dökümü
Varsa Davetiye


Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avusturya vizesi kaç günde çıkar, başvuru yapılan merkezin yoğunluğu ve konsolosluk şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru belgelerle ibraz edilmiş bir vize başvusu ortalama gün içinde sonuçlanmaktadır.

Avusturya Vizesi Red Sebepleri Nelerdir?

Doğru hazırlanmamış ve eksik bilgiler ile sunulmuş vize başvuruları red ile sonuçlanabilmektedir. Avusturya vize başvurusu yaparken uzman yardımı almak vize reddi alınmasının önüne geçecektir. Avusturya vizesi red sebepleri şunlardır;

Pasaport geçerlilik süresi bitmesi ya da pasaport boş sayfasının olmaması,
Doğruluğu ispatlanamayan sahte ya da eksik belge ibraz edilmesi,
Yeterli ekonomik durumunun bulunmaması,
Yasaklı giriş listesinde yer almak,
Üye devletin topraklarından vize tarihinden evvel ayrılacağınıza inanılmaması,


Vize Başvurularınız İçin Bizlere Ulaşın

Tüm detayları sizin yerinize düşünen ve destekleyici evraklar ile tüm riskleri minimuma indiren uzman kadromuz ile vize başvurularınız kabusa dönüşmesin. Hemen 11 12 / numaraları telefonlarımızı arayarak ücretsiz ön danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.


Avusturya Schengen Vizesi

Avrupa Birliğinde yılında imzalanan Schengen Sözleşmesi kapsamında bu Sözleşmeye taraf olan ülkeler arasındaki sınır kontrolleri kaldırılarak, sözleşmeye taraf olan ülke vatandaşlarına Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı tanımıştır. Schengen bölgesi kapsamında sözleşmeye taraf olan ülkelerin dış sınırlarında yapılan kontrolerde ortak kurallar ve uygulamalar çerçevesinde vize kontrolleri yapılıp, Schengen sözleşmesi tarafları arasında emniyet güçleri ve yargı alanlarında işbirliği yapılmaktadır. Schengen bölgesinin dışında kalan üçüncü ülkelerin vatandaşları bu ülkelere girebilmek için Schengen vizesi almalıdırlar.

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan Schengen Sözleşmesini imzalayan Avrupa Birliği üyesi ülkelerdir. Avrupa Birliği üyesi olmayan Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre de Schengen bölgesine dahil olup Schengen Sözleşmesinin tarafı konumundadırlar.

Schengen vizesine tabi olan ülkelerin vatandaşları gün içinde 90'ü aşmayacak şekilde Schengen ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkına sahip olmakla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliğine göre, Schengen vizesinin ilk kullanımında vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu vardır. Örneğin Fransa Konsolosluğundan alınan bir Schengen vizesi ile ilk olarak Fransa'ya giriş yapılması gerekmektedir. Vizenin süresine göre bu ülkeden sonra diğer bir Schengen üye ülkesine seyahat edilebilmektedir.

Schengen ülkeleri ortaklaşa Schengen Bilgi Sistemi (Schengen Information System SIS) adı verilen bir veri tabanını kullanmaktadırlar. Bu veritabanında Schengen vizesi ile Schengen ülkelerine seyahat eden kişilerin bilgileri kaydedilmekte olup üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.

Schengen vizesinin almanın prosedürleri ülkeden ülkeye, Schengen vizesinin genel kurallarını etkilemeyecek şekilde farklılıklar gösterebilir. Herhangi bir Schengen ülkesinin büyükelçiliği veya konsolosluğu tarafından verilen vize türüne göre seyahatin ve diğer koşulların mahiyetine göre belirli bir vize türünün içerdiği farklı kısıtlamalar olabilir. Bununla birlikte en genel tipteki Schengen vizesi, vize sahiplerine gün (6 ay) içinde vizenin başlangıç tarihinden itibaren en fazla 90 günlük seyahat etme hakkı tanıyan kısa süreli bir vize türüdür.

Schengen vizesi için gereken evrakları tamamlayanlar ve Schengen ülkesindeki veya bölgesindeki seyahatleri boyunca seyahat masraflarının kendisini karşılayacağına dair finansal taahhütleri verenler Schengen vizesi başvurusunda bulunabilirler.

Seyahatin amacına ve niteliğine bağlı olarak Schengen ülkelerinin Türkiye'deki Konsolosluk ve Büyükelçiliklerine 3 genel başlık altında toplanan vize türlerinde başvuru yapılabilmektedir.

Tek Tip Schengen Vizesi:Turistik gezi, ticari görüşme/toplantı, aile, arkadaş, akraba ziyareti gibi altbaşlıklarda toplanan Tek Tip Schengen vizesi, aldındığı ülkede belirli bir zaman aralığında giriş tarihinden itibaren gün içinde 90 güne kadar konaklamaya izin verir. Vizeyi alan kişi 90 gün içinde belirli bir zaman aralığında Schengen ülkelerine seyahat edebilir ancak bu noktada belirtilmesi önem arz eden husus vize sahibi kişinin 90 gün boyunca vizesini aldığı ülkede kesintisiz kalacağı ya da diğer ülkelere bu süre boyunca seyahat edeceği anlamı çıkarılmamalıdır.

Sınırlı bölgesel geçerliliği olan vize;Sadece vizeyi veren Schengen ülkesine seyahat edilmesine izin vermektedir veya bazı durumlarda vize başvurusunda bulunurken seyahat edilecek olan Schengen ülkeleri özellikle belirtilmelidir.

Ulusal vize;Schengen ülkelerine çalışma, eğitim ve öğrenim veya sürekli oturum izni almak amacıyla gidenlere verelen Schengen vize türü olup D tipi vize olarak da bilinir.

Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir.Tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Shengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Çok girişli vize Schengen bölgesine istenildiği zaman giriş ve çıkış yapmaya imkan sağlar. Belirli bir zamanda, belirli bir amaçla Schengen ülkesinde daha uzun süre bulunmak zorunda olanlara (öğrenimi, çalışma vb.) oturma izni başlığı altında uzun süreli vize verilebilmektedir. Diğer taraftan çok girişli ulusal Schengen vizesi ile diğer ek vize koşullarının gerektirdiği kurallara bağlı olunmaksızın Schengen bölgesinde seyahat edilebilir.

Schengen Vize Başvurusu

Bir veya birden fazla Schengen ülkesine seyahat edecek olan kişiler vatandaşı oldukları ülkedeki Schengen ülkesinin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine başvuruda bulunmalıdırlar. Eğer birden fazla Schengen ülkesine seyahat edilecekse, ilk giriş yapılacak olan ülkenin konsolosluğuna Schengen vize başvurusunda bulunmak doğru olacaktır. Şayet ilk giriş yapılacak ülke yerine seyahate başka bir Schengen ülkesinden giriş yaparak başlamak bir sonraki başvurularınızda Schengen vizesi almanızın önünde bir teşkil edebilir. Bazız ülke başvurularında eski pasaportların fotokopileri de talep edilebilmekte ve daha önceden yapılan giriş çıkışlar görülebilmektedir.

Schengen ülkesini ziyaret etmek amacıyla vize başvurusunda bulunanlar şahs, başvurularını ekredite seyahat acentelerı veya vize başvuru merkezleri aracılığıyla (dış yüklenici kurum) şahsi olarak, vize için gerekli ve hazırlanması zorunlu olan evrakları toplayarak ve en önemlisi Schengen vize kurallarına riayet ederek gerçekleştirirler. Parmak izi verme işleminde ve vize randevusunda şahsen bulunulması gerekmektedir. Schengen vize başvurusunda bulunulan pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması gerekmektedir. Ayrıca pasaportların sağlam durumda, içindeki bilgilerin okunaklı, yırtık sayfasının olmaması ve yeni vize etiketlerinin yapıştırılabilmesi için en az 2 adet boş sayfası da olmalıdır. Pasaportun süresinin, Scgengen vizesi için verilen sürenin bitiminden itibaren 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Schengen vize başvurularının genellikle seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılması tavsiye edilir. Bu süre ilgili kurumlarda ve kurumlarla yürütülen bürokratik işlemler, randevu ve biyometri işlemi gibi başvuru sürecinini önemli unsurları olan başvuru prosedürünün uygulamansaı için yeterli bir süredir.

Schengen vize başvurularında ortak nitelikte olan evraklar aşağıda sunulmuştur. Seyahat amacına (turistik, ticari, aile ziyareti, eğitim) uygun diğer evraklar da aşağıda bilginize sunulmuştur.

  1. Vize Başvuru Formunun tamemen doldurulmuş ve ilgili bölümlerinin imzalanmış olması gerekmektedir.
  2. 2 adet güncel (son 6 ay içinde çektirilmiş)biyometrik fotoğrafın pasaport formatında olması, yüzün görünmesini engelleyecek unsurların olmaması ve beyaz fon üstünde çektirilmiş olması gerekir.
  3. Pasaportve önceki vizelerinizi içeren pasaportların fotokopileri. Seyahatinizden önce en az 3 ay geçerli, seyahat sonrası en az 6 ay geçerli pasaport. Pasaportun en az 2 sayfasının boş olması şarttır.
  4. Schengen bölgesine giriş çıkış tarihlerini gösterenuçak rezervasyonuvekonaklama rezervasyonu
  5. Acil tıbbi durumlar içinseyahat sağlık sigortası30, Euro teminatlı olmalıdır. Bu toplam, Schengen ülkesinde bulunduğunuz süreye bağlı olarak belirlenen bir miktardır. Bu seyahat sağlık sigortası bütün Schengen ülkelerinde geçerlidir. Seyahat sağlık sigortası vize onayı alınmadan önce yaptırılmış olmalıdır. Eğer konsolosluk Schengen vizesine ret verirse bu sigortayı iptal etme hakkınız vardır.
  6. Schengen bölgesinde planlanan kalışın tüm süresince nerede konaklanacağına dair bilgilerin başvuru sırasında paylaşılması zorunludur.
  7. Schengen bölgesinde planlanan seyahat süresince masrafları karşılamaya yetecek kadar finansal gücünüzün olması ve finansal varlığınızıbanka hesap dökümleri, maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü, mal varlığınız gibi unsurlarla ispat etmeniz ve desteklemeniz beklenmektedir ve bu evrakların sunulması zorunludur. Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir. Buna ek olarak eğer yanınızda seyahat masraflarını üstleneceğiniz kişiler varsa yani onların seyahat sponsorluğunu üstleniyorsanız banka hesap hareketlerinde istenen para miktarı sponsorluğunu üstlendiğiniz her kişi ile birlikte artar. Örneğin aile bireylerinizden çalışmayan kişilerle birlikte seyahate çıkıyorsanız onların da seyahat masraflarını üstlenebildiğiniz ispat eden finansal dökümanları sunmanız ve bankada sponsorluğu da üstlenecek kadar paranız olması istenir.

18 yaşından küçük çocuklar için aşağıdaki ek belgelerin sunulması gerekmektedir.

  • Çocuğun doğum belgesi
  • Her iki ebeveyn tarafından imzalanan Schengen vize başvuru formu
  • Çocuğun bakımı tek bir ebeveyn tarafından üstleniliyorsa, aile mahkemesi kararı başvuru evraklarına eklenmelidir.
  • Ebeveynelerin kimlik ve pasaportlarının onaylı fotokopileri
  • Çocuk eğer yalnız seyahat edecekse her iki ebeveyn tarafından veya yasal vasi tarafından noter tastikli muvafakaname.

Yukarıda bahsi geçen standart evrakların yanında Schengen vizenizin türüne bağlı olarak çeşitli ek evrakların başvuru sırasında sunulması zorunludur. Aşağıda seyahat amacı ve vize türüne uygun ek evrak listesini görebilirsiniz:

Havaalanı transit vizesi

  • Son giriş yapılacak ülke için geçerli vize
  • En son giriş yapılacak Schengen ülkesi için uçak bileti

Schengen Transit vize

  • Son giriş yapılacak ülke için geçerli vize
  • En son giriş yapılacak Schengen ülkesi için uçak bileti

SchengenTuristik Vize

  • Son 6 aya ait banka hesap dökümü
  • Schengen vize başvurusunda buluna kişi seyahat masraflarını kendisi karşılayacak kadar finanasal yeterliliğe sahip değilse sponsorun bilgileri ve sponsorluk yazısı
  • Schengen vize başvurusunda buluna kişinin seyahatin amacını, Schengen ülkesinde kalış ve ayrılış sürelerini, seyahat masraflarını kimin üstlendiğini (kendisi veya sponsoru) belirten vize başvuru dilekçesi.

Schengen vizesine ilk kez başvuranlar ayrıca aşağıdaki evrakları sunmalıdır.

  1. Son 3 yıla ait vergi beyannameleri
  2. Schengen vize başvuru dilekçesi
  3. Çalıştığı veya sahibi olduğu şirketin veya kurumun yasal varlığını gösteren belgeler
  4. İşverenden şirketin antetli kağıdına imzalı mühürlü onay yazısı
  5. Çalıştığı veya sahibi olduğu şirketin ticari sicil belgesi, vergi levhası, son 3 aya ait banka hesap dökümleri
  6. Uçak rezervasyonu
  7. Kalınacak yere dair bilgiler
  8. Vize türüne göre değişen diğer belgeler

Schengen Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

  • Başvuru sahibi tüm seyahat masraflarını karşılayabileceğini bildirirse, bunu finansal belgelerle desteklemesi talep edilir, aksi takdirde seyahat masrafların üstlenecek sponsorun evraklarının da mesleki statüsü ve finansal durumuna göre Schengen vize başvurusu esnasında sunulması gerekmektedir. Sponsorun kendi kimlik bilgileri, adres bilgisi, pasaportu ve ziyaret edilen kişi Schengen ülkesi vatandaşı değilse oturum izni belgesi başvuru sırasında kullanılması zorunludur.
  • Schengen ülkesinde ikamet eden akraba veya arkadaş tarafından gönderilen davet yazısı (istek yazısı).

İş Seyahati Amaçlı Schengen Ticari vizesi

  • Schengen ülkesine ziyaretin nedenini açıklayan dilekçe
  • Schengen vize başvuru sahibinin çalıştığı kuruma ait bilgileri ve belgeleri
  • Orijinal şirket sözleşmesi, Ticari lisans, Ortaklık belgeleri, mal varlığı bildirimi
  • Güncel banka hesap dökümleri
  • Şirket sahibinin seyahatin amacını açıklayan, Schengen bölgesinde kalış süresini belirten izin yazısı
  • Schengen ülkesindeki şirketten davetiye mektubu. Bu davetiye mektunu ilgili konsolosluğa faks yoluyla gönderilebilmekle birlikte bazı ülkelerin konsoloslukları orijinal davetiyeyi talep edebilmektedirler. Bu dilekçe davet edilen toplantının, fuarın, konferansın süresini belirtmekle birlikte, ilgili ticari sektöre dair de bilgileri içerir.
  • Başvuru sahibinin Schengen bölgesindeki seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı işverenin dilekçesinde ve davet eden şirketin davet yazısında belirtilir.
  • Uçak bileti rezervasyonları
  • Eğer davet eden şirket ve davet edilen şirket arasında önceden bir ticari ilişki varsa buna dair belgelerin sunulması gerekmektedir.
  • Schengen bölgesindeki konaklama bilgileri

Schengen Öğrenci vizesi evrakları

  • Eğitim öğrenim amacıyla ilgili Schengen vize evrakları ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir ve bu evrakların ve başvurunu niteliği oldukça kapsamlı olmakla birklikte öğrenim için gidilecek olan Schengen ülkesindeki eğitim kurumuna kayıt serifikası alınması, davet mektubu alınması büyük önem arzeder. Öğrenci vizleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.
  • Schengen ülkesindeki okula kabul mektubu
  • Başlangıç düzeyindekiler için 2 adet Schengen vize başvuru formu.
  • Öğrenim süresince seyahat ve konaklama masraflarını üstlene sposora ait evraklar

Schengen Vize Randevusu

Schengen vize randevusunda konsolosluk gerekli görüğü taktirde sizi görüşmeye çağırabilir. Bununla birlikte konsolosluktaki işlem biyometri işlemi-parmak izinin alınması ve fotoğraf çekimini içerir. Başvurular genellikle mülakat içermez, mülakatın olup olmadığı ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Şayet konsolosluk tarafından mülkata çağrılırsanız, size kişisel bilgileriniz yanı sıra seyahatinizi amacı ve ayrıntıları hakkında sorular sorulur. Bu sorulara verdiğiniz cevapların başvuru formu ve diğer başvuru evraklarında verdiğiniz bilgilerle tutarlı olması önemlidir.

Schengen Vize Süresi

Schengen vizesi genel itibariyle, başvuru doğru şekilde gerçekleştiği, ek evrak talebi gibi zama kaybettiren prosedürler ve konsolosluğun yoğunluğu gibi faktörler söz konusu olmadığında, başvuru tarihinden itibaren 15 ila 20 gün içinde sonuçlanmaktadır. Ancak söz konusu geciktirici durumlardan dolayı Schengen vizesinin çıkış süresi 21 ila 30 günü de bulabilmektedir.

Schengen Vize Reddi

Schengen vize başvurusu, vize için gereken evraklardaki bilgilerin yanlış, eksik, hatalı, tutarsız olması durumunda ret ile sonuçlanabilir. Ancak bu yeni bir başvuru yapmanız için bir engel değildi. Belli bir zaman sonra yeniden başvuruda bulunabilirsiniz. Schengen vizesi reddildiği durumda vize için ödediğiniz ücreti geri almanız mümkün değildir. Schengen vize ücreti ilgili konsolosluğa veya konsolosluğun akredite ettiği vize merkezine nakit veya kredi kartıyla yapılabilmektedir. 6 ile 12 yaş arası çocukların vize ücretinde indirim yapılırken, 6 yaş altı çocuklardan vize ücreti talep edilmemektedir.

Schengen vizesi ile ilgili yasal dökümanlar

  1. Schengen Sınırlar Tüzüğü (Yönetmelik EC- No /)

Schengen ülkeleri vatandaşlarının Schengen bölgesi içindeki serbest seyahat hakkı, iç sınır kontrollerinin kaldırılması, Schengen bölgesi dışında kalan üçüncü ülkelerden gelenlerin kısa süreli ziyaretleriyle ilgili kriterleri belirler

  1. Vize Tüzüğü( Yönetmelik (EC) No /)

Üçüncü ülkelerin vatandaşları için oluşturulan vize prosedürlerini ve kriterleri belirler.

  1. Yerel Sınır Trafik Rejimi(Yönetmelik (EC) /)

Birbiriyle sınır komşusu olan Schengen ülkeleri arasındaki ikili anlaşmaları düzenler. Ticari engellerin kaldırılması, sosyal, kültürel ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik koşulları ortaya koyar.

Schengen Vizesi Parmak İzi Uygulaması

Vize Bilgi Sistemi (VIS - Visa Information System) (Yönetmelik (EC) /)

Vize bilgi sistemi parmak izi alma işlemiyle yakında ilgilidir. Parmak izi alma veya biyometrik veri toplama işlemi Schengen vizesi almada en önemli kurallardan birini teşkil eder. Kısa süreli Schengen vize başvurularında alınan parmak izi verisi Schengen ülkeleri arasında veri alışverişini kolaylaştıran bir unsurdur. Biyometri işlemi aynı zamanda güvenlik açısından da büyük önem taşımaktadır. Schengen vize başvurularında biyometri ve parmak izi alma işlemi ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Bazı Schengen ülkeleri her Schengen vize başvurusunda VIS (parmak izi-biyometri işlemi) bilgisini isterken bazı ülkeler için 5 yıllık geçerlilik arz eder. Ancak teknik aksaklık olduğu durumlarda konsolosluk daha önceden 5 yıl süreyle geçerli olan parmak izi verisiyle ilgili bir sorun yaşadığından yeniden parmak izi vermek gerekebilmektedir. VIS'in ana rolü Schengen ülkeleri arasında vize bilgisini paylaşmak olmakla birlikte toplanan bu veriyi üçüncü ülkelerin büyükelçilik ve konsoloslukjlarından gelen bilgilerle karşılatırarak Schengen vize başvuru sahibi hakkında doğru bilgilere ulaşmaktır. VizeBilgi Sistemi, özellikle kimlik ve seyahat amacı gibi bilgileri biyometrik eşleştirme tabi tutarak analiz eder ve işlenmiş veriyi kullanır. Bu veri genellikle parmak izi alımı yoluyla kimlik bilgilerinin doğrulanmasını veya tespitini içerir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası