pamukkale eğitim vakfı burs başvurusu / DENİZLİ Burs Veren Vakıflar

Pamukkale Eğitim Vakfı Burs Başvurusu

pamukkale eğitim vakfı burs başvurusu

İNCİ VAKFI , başarılı ve başarısı sürekli, ancak maddi olanaktan yoksun öğrencilere öğrenim hayatlarındaki başarılarının sürekliliği sağlamak; böylece ülkemize yetenekli, çağdaş, ülke sever ve toplumuzun değerlerine saygılı bireyler kazandırmak amacıyla, burs imkanı sağlamaktadır.  Cevdet İnci Eğitim Vakfı bursları, Ege Bölgesi'nde yer alan yükseköğrenim kurumları başta olmak üzere devlet okullarındaörgün okuyan ve üstün başarı gösteren öğrencilere eğitim-öğretim dönemi süresince verilir.  Bölgenin geçim şartları  ve öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak 9 ay süreyle (Ekim-Haziran)  burs ödemesi yapılmaktadır. Vakıf yönetim kararına göre burs miktarları değişiklik gösterebilir.

Öğrenciler, aşağıda belirtilen koşulları taşımaları durumunda başvurularını web sayfamızdaki duyurumuzla birlikte “Microfon Burs Başvuru Platformu” üzerinden online olarak yapabilirler. 

*Bu platform dışında elden, e-mail veya telefon yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir.

Genç Gelişim Eğitim ve Burs Programı Kriterleri 

Başarı Bursu:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • T.C. Anayasası değerlerine bağlı olmak,
  • Ege Bölgesi’nde yer alan devlet üniversitelerinde örgün eğitim programlarında okuyan aşağıdaki ilgili bölümlerin lisans öğrencileri:
    • Üniversiteler: Ege Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi.
    • Bölümler: Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Matematik, Mekatronik, Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Elektronik, İstatistik, Veri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği.
  • Açık Öğretim Fakülteleri burs programı kapsamı dışındadır.
  • Her sınıfta tüm derslerden başarılı olmak ve başarı ortalaması olarak; (yüz) üzerinden değerlendirme yapılması durumunda 65’den (altmış beş), 4 (dört) üzerinden değerlendirme yapılması durumunda 2,50'den (iki buçuk) aşağı olmamak. 
  • Herhangi başka bir kurumdan burs almamak (KYK kredisi hariç).
  • Seçim sürecinde kadın öğrencilerin başvuruları toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana akımlaştırılması adına kurumumuzda önceliklendirilmektedir.

Burs Almaya Hak Kazanan Öğrencilerimizden Beklentimiz:

  • Her sınıfta tüm derslerden başarılı olmak ve başarı ortalaması olarak; (yüz) üzerinden değerlendirme yapılması durumunda 65’den (altmış beş), 4 (dört) üzerinden değerlendirme yapılması durumunda 2,50'den (iki buçuk) aşağı olmamak. 
  • Sosyal Sorumluluk Projesi gerçekleştirmek,
  • Genç Gelişim Eğitim ve Burs Programı online oturumlarına %60 devam sağlamak,
  • Her eğitim yılı sonunda transkript ve öğrenci belgesi ile öğrencinin başarı durumu değerlendirilir. Ayrıca yukarıda belirtilen burs devam koşullarını yerine getirip getirmediği İnci Vakfı tarafından incelenir. Burs devam koşullarını sağlamayan öğrencinin bursu sonlandırılır.

Mevzuat

MÜFTÜ ARİF AKŞİT EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI BURS VE EĞİTİM DESTEK YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Amaç

MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, başta Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olmak üzere diğer Üniversitelerin İlahiyat ve İslamî İlimler Fakülteleri öğrencilerine; Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü ve İlahiyat alanında öğrenim gören diğer lisansüstü öğrencilerine;  ayrıca doktora sonrası temel ilahiyat alanında araştırma yapanlara ve Serinhisar ilçesi Yatağan mahallesinde faaliyet gösteren İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilere sağlayacağı burs ve eğitim desteği ile ilgili uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2- Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı’nın sağlayacağı burs ve eğitim desteği,  başta Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olmak üzere diğer Üniversitesilerin İlahiyat ve İslamî İlimler Fakülteleri öğrencilerini; Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü ve İlahiyat alanında öğrenim gören diğer lisansüstü öğrencileri;  ayrıca doktora sonrası temel ilahiyat alanında araştırma yapanları ve Serinhisar ilçesi Yatağan mahallesinde faaliyet gösteren İmam Hatip okullarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır. Bu Kapsam’ın dışında kalan başvuruları Mütevelli Heyeti karara bağlar.

Dayanak

MADDE 3- Bu Yönetmelik, Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı Senedinin 3 üncü maddesinin (f) ve (g) bentlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- Bu Yönetmelikte geçen;

Vakıf: Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı’nı,

Öğrenci: Başta Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Diğer İlahiyat ve İslamî İlimler Fakülteleriyle Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü ve İlahiyat alanında öğrenim gören diğer lisansüstü öğrencileri ile Serinhisar ilçesi Yatağan mahallesinde faaliyet gösteren İmam Hatip okullarında okuyan öğrencileri,

Araştırmacı: Doktora sonrası temel ilahiyat alanlarında araştırma yapan kişileri,

Burs: Bu yönetmelik hükümlerine göre öğrencilere verilen ayni ve nakdi yardımı,

Eğitim Yardımı: Bu yönetmelik hükümlerine göre doktora sonrası temel ilahiyat alanında araştırmalar yapan kimseleri,

Bursiyer: Vakıftan burs ve eğitim desteği alan öğrenci ve araştırmacıları,

Burs ve Eğitime Destek Komisyonu: Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı’na yapılan burs başvurularını ve ilahiyat temel alanında araştırma yapan araştırmacıları değerlendirecek ve sonuçlandıracak komisyonu,

YASAM: Yatağan İslami İlimler İhtisas ve Araştırma Merkezi’ni,

Danışman: YASAM yönetim kurulunun belirlediği akademisyen veya alanında uzman olan kişi/kişileri,

Mütevelli Heyeti: Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyetini,

Yürütme Kurulu: Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı Yürütme Kurulunu,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM
Burs ve Eğitime Desteğin Organizasyonu

Burs ve Eğitime Destek Komisyonu

MADDE 5- Burs ve Eğitime Destek Komisyonu, Mütevelli Heyeti tarafından seçilen ve vakfın organlarında görevli en az üç kişiden oluşur. Mütevelli Heyeti, Burs ve Eğitime Destek Komisyonuna dışarıdan üye de atayabilir. Komisyon, burs başvurularının ve İlahiyat alanında araştırma yapacakların kabulünü ve ön değerlendirmesinin yapılmasını üstlenir, bunun için kendi bünyesinde gerekli sistemi oluşturur.

MADDE 6- a) Burs ve Eğitime Destek Komisyonu, her yıl Ekim ayı başında toplanır. Komisyon başvuruları inceler ve Mütevelli Heyeti tarafından öğretim yılı için tespit edilmiş bütçe doğrultusunda, uygun adaylar arasından burs verilecek öğrencileri ve destek sağlanacak araştırmacıları belirler. Öğrencilere burs, araştırmacılara eğitim desteği verilirken başarı durumu göz önüne alınır ve başarı derecesi yüksek adaylara öncelik tanınır. Burs ve Eğitime Destek Komisyonu bu toplantıda bursları devam etmekte olan öğrencilerin durumunu da gözden geçirir.

b) Burs ve Eğitime Destek Komisyonu, burs verilen öğrencilerin ve destek sağlanan araştırmacıların akademik performanslarını gözden geçirmek ve gereken tedbirleri almak amacıyla lüzum gördüğü tüm durumlarda toplanıp gereken kararları alabilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Burs ve Eğitim Desteğinin Uygulanmasına İlişkin Hükümler

Burs ve Eğitime Destek Şartları

MADDE 7- Burs ve Eğitim Desteğinin sağlanması için şu şartlar aranır:

  1. Burs başvurusu için öncelikle funduszeue.info sitesinde yer alan başvuru formunun doldurulması gereklidir. Geçerli adaylık şartlarını taşımayan öğrencinin başvurusu komisyon tarafından işleme konulmaz.
  2. Öğrencinin, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, diğer İslâmî İlimler ve İlahiyat Fakültelerinde, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsünde ve temel ilahiyat alanında eğitim veren diğer lisansüstü birimlerde ya da Serinhisar ilçesi Yatağan mahallesinde faaliyet gösteren İmam Hatip okullarında okuyor olması veya eğitim desteğinden yararlanmak isteyen araştırmacının temel ilahiyat alanında araştırma yapıyor olması gereklidir.
  3. Denizli dışında veya yurt içi/yurt dışında yürütülecek bir eğitim ve araştırma bursu ile eğitim desteği için YASAM’ın belirlediği danışman/danışmanların tavsiyesi ve Burs ve Eğitime Destek Komisyonunun kararı aranır.
  4. Vakıf kaynaklarında olağandışı bir daralma olmadığı; öğrencinin kayıtlı olduğu öğretim programına ve araştırmacının yaptığı araştırmaya devam ettiği ve Madde’de belirtilen sona erme şartları oluşmadığı sürece burs ve eğitim desteği, öğrencinin mezuniyetine, araştırmacının araştırmasını tamamlayana kadar, her yıl başvuru şartı aranmaksızın, devam eder. Öğrenci bu süre boyunca, her öğretim dönemi sonunda, dönem not çizelgesini elden vakıf yönetimine sunmak zorundadır. Temel ilahiyat alanında araştırmalarda bulunan araştırmacının çalışma aşamalarını rapor etmesi ve çalışmasını tamamladığında bir nüshasını vakfa teslim etmesi istenir.
  5. Burs ve destekten faydalanan kişinin herhangi bir suç nedeniyle adli makamlarca soruşturma veya kovuşturmaya tabi tutulmaması ve Adli sicil kaydının bulunmaması gereklidir.

MADDE8- Burs başvurusunda istenen belgeler

  1. Kimlik fotokopisi (Yabancı uyruklular için pasaport ön ve arka sayfa fotokopisi ayrıca varsa geçici kimlik belgesi istenir)
  2. Güncel öğrenci belgesi
  3. Sabıka kaydı
  4. Transkript (Ara dönemler için)
  5. İki adet fotoğraf
  6. Yayını olanlar için yayının pdf formatı.
  7. İkamet tezkeresi (yabancı uyruklular için)
  8. Banka hesap numarası ve IBAN

Bursiyerlerin Sorumlulukları

MADDE 9- Burs ve Eğitim Desteği Alanların sorumlulukları şu şekildedir:

  1. Lisans öğrencilerinin Ağırlıklı Not Ortalaması ’ün, Yüksek Lisans ve doktora öğrencilerinin Ağırlıklı Not Ortalaması ’in altına düşmez. Söz konusu puanların altına düşenler danışman raporu ve burs komisyonunca ayrıca değerlendirilir.
  2. YASAM’ın düzenleyeceği seminer, kurs, konferans, panel ve atölye programlarına riayet Etmek
  3. YASAM’ın belirleyeceği danışman hocayla koordineli bir şekilde hareket etmek, onların istek, öneri ve tavsiyelerini dikkate almak (Bü hüküm, Lisansüstü öğrencileri ve Doktora sonrası araştırmacılar içindir).
  4. Akademik çalışmalarını sürdürmek; her dönem sonunda tez dönemindeyse tez, ders dönemindeyse ders/ödev/kitap vs. raporu sunmak
  5. Yüksek lisans/doktora programına başarılı bir şekilde devam etmek ve İslami İlimler Enstitüsü’nün öngördüğü süre içinde eğitimini tamamlamak
  6. Yüksek lisansta kitap tanıtımı ve 1 makale yayımlamak
  7. Doktora tez döneminde en az iki makale yayımlamak
  8. Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki ilmi toplantı ve organizasyonlara katkı sunmak
  9. YASAM’da, farklı seviyelerdeki öğrencilerin birbirlerine ilmi destek vermeleri beklenir.
  10. Orta öğretim öğrencileri vakıf yönetimince belirlenecek esaslara tabidir.

Burs ve Eğitime Destek Miktarları

MADDE  Yüksek lisans ve doktora öğrencileri 12 ay boyunca burs alırlar. Burs ve Eğitime Destek Komisyonunun tavsiyesi ile mütevelli Heyeti, verilecek burs sayısını, miktarını ve gerekirse burs süresini ve yardım tutarını bütçe durumuna ve günün koşullarına göre her yıl yeniden belirler.

MADDE Vakıf, seçilen öğrencilerin burslarını ve uygun görülen araştırmacıların eğitim desteklerini kendi adlarına açılmış banka hesabına havale eder veya elden verir.

Burs ve Eğitim Desteğinin Kesilmesi

MADDE: Aşağıdaki durumlarda öğrencinin bursu ve araştırmacının eğitim desteği kesilir:

  1. Lisansöğrencileri için kayıt tarihinden itibaren 4 yıl (8 yarıyıl), hazırlık okumayıtercih eden lisans öğrencileri için 5 yıl (10 yarıyıl), yüksek lisans ve doktoraöğrencileri için Burs ve Eğitime Destek Komisyonunun belirlediği sürede eğitiminitamamlayamayan öğrencilerin ve ortaöğretimi yasal süresi içerisindetamamlayamayan öğrencinin bursluluğu sona erer.
  2. Zamanındatez alamayan yüksek lisans ve doktora öğrencisinin de bursluluk durumu sonaerer.
  3. ÖğrencininPamukkale Üniversitesinden ayrılması veya kayıt sildirmesi durumunda bursukesilir.
  4. Öğrencilerinkayıt dondurmaları (geçici ayrılma, ara verme) halinde, Burs ve Eğitime DestekKomisyonu tarafından durum değerlendirmesi yapılır. Kayıt dondurma hali, mücbirsebepler ve/veya Vakıf yönetiminin haklı bulduğu bir nedenle gerçekleşmiş ise,öğrenci kaydını yenilediğinde önceki bursu tekrar başlatılır ve arada geçenzaman için geriye dönük ödeme yapılmaz.
  5. Lisansöğrencilerinin Ağırlıklı Not Ortalaması ’ün altına düşerse burs ödemesindekesinti yapılır; ’nin altına düşen öğrencinin bursu kesilir. Yüksek Lisansve Doktora öğrencilerinin Ağırlıklı Not Ortalaması’nın ’in altına düşmesi halindeise, durumları Burs Komisyonu ve danışman/ları tarafından değerlendirilir. Not ortalamalarıtakibi eğitim yarıyılı esas alınarak yapılır.
  6. Öğrenci,eğitime devam etmediği takdirde ya da Pamukkale Üniversitesince belirlenendevamsızlık sınırını aştığı takdirde bursu kesilir.
  7. Öğrencininbir yarıyıl uzaklaştırma veya daha ağır bir disiplin cezası alması durumundabursu kesilir.
  8. Bursiyerinyasadışı faaliyetlerde bulunduğu veya terör örgütleri ile irtibatlı veyailtisaklı olduğunun tespit edilmesi ve yüz kızartıcı bir suç işlediği yönündehakkında dava açılmış olması durumunda bursu kesilir.
  9. Öğrencinin başvurusırasında gerçek dışı beyanda bulunduğunun tespiti veya burs süresi içinde vakıfyönetimine yanlış bilgi verdiğinin anlaşılması durumunda bursu kesilir.
  10. Temel ilahiyat alanında araştırmalarda bulunan araştırmacınınçalışmasını tamamlaması durumunda eğitim desteği kesilir.
  11. Ortaöğretimdeki öğrencinin okulundan mezun olması durumundabursu kesilir.

Diğer Hükümler

MADDE Burs ve eğitim desteğine ilişkin diğer hükümler aşağıdaki gibidir,

  1. Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı, işbu yönetmeliğin tamamını veya herhangi bir maddesini önceden bildirmeksizin değiştirmek; burs ve destek tipini, süresini ve tutarını, bursiyer adaylarında aranacak şartları yeniden belirlemek; burs ve destekleri durdurmak veya iptal etmek hususlarında serbesttir.
  2. Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı, burs verdiği öğrencilere ve desteklediği araştırmacılara karşı hiç bir borç ve yükümlülük altında değildir ve hiç bir taahhütte bulunmamıştır.
  3. Bursiyerler ve araştırmacılar Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı’na burs için müracaat ettiklerinde, işbu yönetmelikte belirtilen bütün şartları benimsediklerini kabul ve beyan etmiş olurlar.
  4. Burs ve diğer eğitim destekleri, geri ödemesiz ve karşılıksızdır.
  5. Vakıf; yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası düzeyinde olan ve ülkemizin milli manevi değerlerini araştırma konusu olarak belirleyen çalışmaları desteklemek üzere özel konulu burslar da verebilir.

Burs ve Eğitime Desteğin Uygulanması

MADDE İşbu yönetmeliği Mütevelli Heyeti uygular. Mütevelli Heyeti, yönetmelikte belirtilmeyen hususlar hakkında karar vermeye yetkilidir.

Yürürlük

MADDE Bu yönetmelik Mütevelli Heyeti tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE Bu yönetmelik hükümlerini Mütevelli Heyeti yürütür. Mütevelli Heyetinin yetki vermesi durumunda Yürütme Kurulu ve YASAM Yönetim Kurulu tarafından da yürütme işlemleri yapılabilir.

Yatağan İslami İlimler İhtisas Ve Araştırma Merkezi

More+

Akşitler Kütüphanesi

More+

Duyurular 

  • Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü Açıldı Pamukkale Üniversitesine bağlı olarak faaliyetini yürütecek olan Türkiye'nin İslami İlimler alanında lisansüstü eğitim verecek ilk enstitüsünün açılışı,  Serinhisar ilçesi Yatağan mahallesinde gerçekleştirildi.
    PAU İslami İlimler Enstitüsü Yatağan'da Açıldı
  • Sahasında uzman akademisyenlerden İslami ilimler alanında takviye seminerlere katılma, onlarla birlikte çalışmalar planlama ve yürütme Yurt içi ve Yurt dışında eğitim ve araştırma imkânları Tek kişilik odalarda barınma
    İslami İlimler Lisansüstü Akademik Destek Programı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası