lavanta cicegi sac bakimi / Lavanta nedir, lavanta çiçeğinin faydaları nelerdir? - Uplifers

Lavanta Cicegi Sac Bakimi

lavanta cicegi sac bakimi

Mis kokulu bir hayat kaynağı "Lavanta"


Avrupa, Afrika, Akdeniz ve Asya’nın bazı bölgelerinde bulunan ve yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Lavantanın yaygın olarak kullanılmasının nedeni, gıda ve kokulardan kozmetik ve bitkisel ilaçlara kadar geniş bir uygulama alanına sahip olmasıdır.

Lavantanın faydaları nelerdir?

Sadece kokusu ve lezzetiyle bilinen lavantanın sağlığa da oldukça faydası vardır. İşte lavantanın öne çıkan faydaları…

  • Kaygı ve stresi azaltır: Lavanta, anksiyete ve stresi yatıştırmada yardımcıdır. Lavantanın bu faydasını görmek için birçok farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Lavanta yapraklarını  ve çiçeklerini ellerinizle öğüterek, yüzünüze tonik yapabilirsiniz. Bu uygulama, düşüncelerinizi hafifletip, ruh halinizi dengeleyerek beden ve zihninizi rahatmaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra lavanta çayı demleyerek de aynı etkiye sahip olabilirsiniz. İçerisindeki antioksidan bileşenler, vücuttaki stres hormonlarının seviyelerini düşürmek için endokrin sistemi destekler.
  • Lavanta uyku problemlerini çözer: Uykusuzluk ya da huzursuz uyku ile düzenli olarak mücadele ediyorsanız, hayatınız olumsuz seyrediyor demektir. Bunun için sıcak suda birkaç lavanta çiçeği hazırlayarak içmeniz rahat ve huzurlu bir uykuyu size getirecektir.
  • İltihap gidericidir: Lavanta çiçeklerini banyo suyunuza eklerseniz ve uzun bir süre bekletirseniz, iltihap önleyici bileşenler iltihapların azalmasına yardımcı olabilir. Lavantanın antioksidan özellikleri de oldukça güçlüdür.
  • Lavanta cilt bakımında yardımcıdır: Cildinize her zaman dikkat etmek istiyorsanız lavanta suyu dolu bir sprey şişesini yanınızdan ayırmayın. Cildiniz tahriş olmuşsa ya da kuruysa sadece o bölgeye lavanta suyunu püskürtün ve rahatlamanın tadını çıkartın. Bu aynı zamanda sedef hastalığı, egzama ve akne gibi kronik durumlarda da işe yarayabilir.
  • Lavantanın antiseptik özelliği vardır: Yaralarınızın hızlı bir şekilde iyileşmesi için yaralarınızın üzerine ezilmiş lavanta yapraklarını örtün. Bu enfeksiyonların gelişmesini önlemeye yardımcı olacaktır. 
  • Lavanta saç bakımı için oldukça faydalıdır: Saç dökülmesinden veya saçınızın kalitesini etkileyen herhangi bir durumdan rahatsızsanız, lavanta bazlı şampuan kullanabilirsiniz. Bazı organik kozmetik ürünler pahalı olabilir ya da içerisinde sert kimyasallar barındırabilir. Eğer böyle bir durumdan şikayetçiyseniz lavantayı demleyip, karışımı saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu etkili bir şampuan işlevi görecektir.

Lavanta yağı nedir ve faydaları nelerdir?

Lavanta yağı , lavantadan buhar damıtma yoluyla çıkarılır. Yağ aromaterapide ve birçok aromatik preparat ve kombinasyonda çok fazla kullanılır ve faydalıdır. Lavanta yağı, sedir ağacı, çam, adaçayı, sardunya ve Hindistan cevizi gibi birçok diğer esansiyel yağ ile iyi bir uyum sağlar. Lavanta yağı da özü gibi çok fazla fayda sağlar. Lavanta yağının faydalarına gelin birlikte bakalım. 

  • Böcek savardır: Lavanta yağının kokusu, sivrisinekler, tatarcıklar ve güve gibi birçok türde böcek için güçlüdür. Yapmanız gereken tek şey açıkta kalan cildinize biraz lavanta yağı sürmek. Eğer böcekler tarafından ısırılmışsanız, yine lavanta yağını tahriş olan bölgenize sürdüğünüzde acınızı ve kaşıntınızı azaltmış olursunuz.
  • İdrar akışını düzenler: Lavanta yağı idrar üretimindeki uyarıcı etkisi nedeniyle üriner rahatsızlıklar için iyidir. Dahası, hormonal dengeyi geri kazanmaya, sistit veya idrar torbasının iltihaplanmasını azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda krampları azaltır.
  • Solunum ile ilgili problemlere iyi gelir: Lavanta yağı, boğaz enfeksiyonu, grip, öksürük, soğuk algınlığı, astım, sinüs tıkanıklığı, bronşit, boğmaca, larenjit ve bademcik iltihabı gibi çeşitli solunum problemleri için yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağı boyun, göğüs ve sırt derisine uygulayabilirsiniz. Ayrıca, soğuk algınlığı ve öksürük için yaygın olarak kullanılan birçok vaporizatör ve inhalasyon cihazına eklenir. Lavanta yağının uyarıcı özelliği aynı zamanda balgamı gevşetebilir ve solunum yollarıyla ilişkili tıkanıklığı giderebilir. Böylece iyileşme sürecini hızlandırabilir ve vücudun balgamı ve diğer istenmeyen maddeleri doğal olarak ortadan kaldırmasına yardımcı olabilir. Lavanta yağı ayrıca solunum yolu enfeksiyonlarına karşı savaşabilecek antibakteriyel özelliklere sahiptir.
  • Lavanta sindirime yardımcıdır: Lavanta yağı, sindirim için yararlıdır. Çünkü bağırsak içindeki gıdaların hareketliliğini arttırır. Yağ ayrıca mide suları ve safra üretimini uyarır. Böylece hazımsızlık, mide ağrısı,  şişkinlik, kusma ve ishalin tedavisine yardımcı olur.
  • Stres ve anksiyeteyi hafifletir: Lavanta yağını tonik olarak kullanmak; migren, baş ağrısı, depresyon, sinir gerginliği ve duygusal stres tedavisinde yardımcı olabilir. Canlandırıcı aroma, zihinsel aktiviteyi arttırırken, sinirsel yorgunluğu ve huzursuzluğu ortadan kaldırır. Bir çalışma, test yapılan kişilerin, test yapılmadan önce lavanta yağı ve biberiye yağı soluduklarında, zihinsel stres ve anksiyetede önemli bir azalmanın yanı sıra bilişsel işlevlerin artmış olduğunu göstermiştir.

Lavanta kürü tarifi

Saç sağlığı için lavanta kürü: Sağlıklı saçlara kavuşmak için, lavantayı sıcak suda demleyin. Bir saat beklettikten sonra saçınıza dökün. Düzenli kullanımda faydalarını görebilirsiniz.

Cilt sağlığı için lavanta kürü: Cildinizde kuruluk, yara yada iltihap varsa bir şişeye lavanta suyu koyun ve sorun olan bölgeye sıkın.

design & coded byWitty

Top

Lavanta Kürü Faydalar&#; & Kullan&#;m&#;

Lavanta kireçli topraklar&#; seven, Türkiye’nin pek çok yerinde yeti&#;me imkan&#; bulan bir bitkidir. Çiçeklenme döneminde ho&#; kokulu mor çiçekler verir. Temmuz ay&#; geldi&#;inde Isparta’n&#;n birçok lavanta köyünde mor bir görünüm olu&#;ur. Bu renk lavanta çiçeklerinin rengidir. Köye do&#;ru yakla&#;&#;rken lavantan&#;n vermi&#; oldu&#;u ferahlat&#;c&#; kokuyu, çok iyi &#;ekilde alabilirsiniz.

Lavanta as&#;rlard&#;r pek çok &#;ekilde kullan&#;lmaktad&#;r. Ya&#;&#;, kurutulmu&#; hali, parfümü ve lavanta kürü insan hayat&#;nda epey alanda i&#; görmektedir. &#;imdi lavantadan haz&#;rlanan lavanta kürünün faydalar&#;na ve özelliklerine göz atal&#;m. Mis kokusunun ard&#;nda neler gizli ö&#;renme vakti!

Lavanta Kürü Faydalar&#;

  • Saçlar&#; besler
  • Karaci&#;er enzimlerini düzenler
  • Stresi yok eder
  • Enfeksiyon olu&#;umunu engeller
  • Metabolizma çal&#;&#;t&#;r&#;r
  • Cildi gençle&#;tirir
  • Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k güçlendirir
  • Alerjik rinitle sava&#;&#;r

Lavanta Çay&#; Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Demlenir?

lavanta kürü nas&#;l yap&#;l&#;r

Lavanta Kürü Faydalar&#;: Neye &#;yi Gelir?

Avrupa ve Akdeniz topraklar&#;nda bolca yeti&#;en lavanta, özel bir kar&#;&#;&#;m ile kür &#;eklinde kullan&#;lmaktad&#;r. Antioksidan ve antibakteriyel maddeleri bar&#;nd&#;ran lavanta ile kür uygulad&#;&#;&#;n&#;zda sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z için mucize etkilere &#;ahit olabilirsiniz.

&#;&#;te lavanta kürünün faydal&#; oldu&#;u noktalar!

1) Saçlar&#; Besler

  • Lavanta kürü saç bak&#;m&#;nda ra&#;bet gören bir kürdür. Saçlar&#;n ihtiyac&#; olan nemi ve vitamini kazand&#;rmas&#; yönüyle saç problemi ya&#;ayanlar taraf&#;ndan s&#;kça uygulan&#;r.
  • Lavanta kürünün saçlara olan etkisi nedir diyecek olursan&#;z saç dökülmesini önledi&#;ini ö&#;renebilirsiniz.
  • Saç diplerinde olu&#;an ka&#;&#;nt&#; ve kepeklenmeyi de yine bu kür sayesinde ortadan kald&#;rm&#;&#; olursunuz.
  • Lavanta kürü saç dökülmesi ve y&#;pranmas&#; gibi tüm saç problemlerini iyile&#;tirecek sihirli bir formül olarak akl&#;n&#;zda yer edinebilir.
  • Ayr&#;ca lavanta kürü saç uzatma s&#;rr&#;n&#;z olacakt&#;r.

2) Karaci&#;er Enzimlerini Düzenler

  • Lavanta kürü karaci&#;er ya&#;lanmas&#; gibi ciddi problemlerde ilaçlardan sonra etkili olan bitkisel bir yöntemdir.
  • Karaci&#;er ya&#;lanmas&#; ya&#;ayan ki&#;iler, doktor kontrolünden sonra dilerse bitkisel tedavi olarak ba&#;layabilir.
  • Karaci&#;erde meydana gelen Hepatit B lavanta kürü ile k&#;sa sürede temizlenebilir. Karaci&#;erin daha iyi ve sa&#;l&#;kl&#; i&#;lemesi için lavantadan gelen mucizeye kulak verebilirsiniz.
  • Tabii öncesinde doktorunuzun önerdi&#;i tedavi yöntemlerini uygulamal&#;s&#;n&#;z.
  • Lavanta kürü yapanlar Hepatit B ive Hepatit C olanlarda olu&#;an enzim dengesizliklerinin düzeldi&#;ini görebilirler.

Karaci&#;ere &#;yi Gelen Besinler – Tüketmeniz Gereken 12 Mucizevi Yiyecek

lavanta kürü faydalar&#;

3) Stresi Yok Eder

  • Antioksidan maddelere sahip olan lavanta kürü, ho&#; ve ar&#;nd&#;r&#;c&#; kokusu ile beyin hücrelerini uyar&#;r ve stresi k&#;sa süre içinde yok eder.
  • Ki&#;inin daha huzurlu ve sakin kalmas&#; için lavanta kürü önerilmektedir.
  • Özellikle de okul ça&#;&#;ndaki çocuklar&#;n odalar&#;nda bulunan lavanta dikkat da&#;&#;n&#;kl&#;&#;&#;n&#; ortadan kald&#;rmaktad&#;r.
  • Mutlu ve stressiz bir gün için lavanta kürünü deneyebilirsiniz.
  • Lavanta kuru buket &#;eklinde bir kesede yast&#;&#;&#;n alt&#;na koyuldu&#;unda daha kolay ve konforlu &#;ekilde uykuya dalmay&#; kolayla&#;t&#;r&#;r.
lavanta kürü faydalar&#;

4) Enfeksiyon Olu&#;umunu Önler

  • Antiseptik ve antibakteriyel olan lavanta kürü, idrar yolu enfeksiyonu gibi rahats&#;zl&#;klarda enfeksiyon yok edici özelli&#;ini konu&#;turacakt&#;r.
  • Lavanta kürü enfeksiyonu vücuttan atan özelli&#;e sahiptir.
lavanta kürü faydas&#;

5) Metabolizma Çal&#;&#;t&#;r&#;r

  • Kan bas&#;nc&#;n&#; dengeleme etkisine sahip olan lavanta kürü ayn&#; zamanda tansiyonu da dengede tutar.
  • Kan &#;ekerini de kontrol ederek ki&#;inin metabolizmas&#;n&#; aktif hale getirir.
  • Böylece ba&#;&#;rsak problemlerini ve metabolizma sorunlar&#;n&#; önler.
lavanta kürü zay&#;flat&#;r m&#;

6) Cildi Gençle&#;tirir

  • Birçok kozmetik ürününde lavantan&#;n kullan&#;ld&#;&#;&#;n&#; bilirsiniz. Lavantan&#;n cildi besleyen bir yönü vard&#;r bu nedenle lavanta kürü sivilce ve cilt lekesi gibi durumlarda en do&#;al kreminiz olacakt&#;r.
  • Lavantan&#;n içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cildinizi ar&#;nm&#;&#; bir görünüme kavu&#;turabilirsiniz.
  • Lavanta kürü cilde nas&#;l uygulan&#;r sorusunun cevab&#; oldukça basittir.
  • Bitki çay&#; gibi demlenen lavanta çay&#;n&#;n buhar&#;n&#; yüzünüze tutabilirsiniz. Çay &#;l&#;d&#;ktan sonra pamukla losyon gibi cildinize lavanta çay&#; da sürebilirsiniz.

Yüz Yogas&#;: 6 Hareketle Daha Genç ve Canl&#; Bir Cilde Ne Dersiniz?

lavanta kürü sivilce

7) Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k Güçlendirir

  • Lavanta kürünün bir faydas&#; da ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k güçlendirmesidir.
  • Enfeksiyon ve hastal&#;klara kar&#;&#; vücudunuzu korumak için lavanta kürünü uygulaman&#;z önerilmektedir.
  • Lavanta kürünü karaci&#;er ve ba&#;&#;rsak hastal&#;klar&#; durumunda de&#;erlendirebilirsiniz.
  • Lavanta kürü &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan karaci&#;er hastal&#;klar&#;na kar&#; tavsiye edilmektedir.

Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k Sistemini Güçlendiren Yiyecekler Listesi

lavanta kürü ibrahim saraço&#;lu

8) Alerjik Rinitle Sava&#;&#;r

  • Lavanta kürü alerjik rinit için uygulanabilir. Lavantay&#; çay olarak demleyerek içebilirsiniz.
  • Alerjik rinit için kürün 15 gün boyunca uygulanmas&#; önerilir, sonras&#;nda miktar haftada ’e dü&#;ürülebilir.
  • Lavanta çay&#;n&#;z&#; ak&#;am yemeklerinden sonra yudumlayabilirsiniz.

Lavanta Kürü

Lavanta Kürü Nas&#;l Haz&#;rlan&#;r?

Tepeden t&#;rna&#;a iyile&#;tiren mucize lavanta kürü tarifi, merak edenler ve denemek isteyenler için bu ba&#;l&#;k alt&#;nda ad&#;m ad&#;m aç&#;kland&#;. Lavanta kürü nas&#;l yap&#;l&#;r sorusunun cevab&#; kullan&#;m amac&#;na ba&#;l&#; olarak de&#;i&#;ir. Hangi kür neye iyi gelir ve nas&#;l haz&#;rlan&#;r ö&#;renmek ve denemek için okumaya devam edebilirsiniz!

1) Saçlar&#; Uzatan Lavanta Kürü

Malzemeler:

  • 2 bardak içme suyu
  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; lavanta

Uygulama:

  • Lavanta kürü saç için yap&#;ld&#;&#;&#;nda hem saç dökülmesi sorunuyla sava&#;&#;r hem de saç tellerinin güçlenmesine katk&#; sa&#;lar.
  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; lavantay&#;, 2 bardak s&#;cak suyun içinde 5 dakika demleyin ve sonras&#;nda bu suyu süzün.
  • Süzülen suyu banyo öncesinde saçlar&#;n&#;za sürün ve 30 dakika kadar bekleyin.
  • Bekleme süresi geçti&#;inde saçlar&#;n&#;z&#; &#;ampuan ile beraber y&#;kayabilirsiniz.
  • Haftada 1 defa uygulamak saçlar&#;n&#;z için etkili sonuçlar verecektir.
  • Lavanta kürü Saraço&#;lu taraf&#;ndan özellikle saç dökülmesine iyi geldi&#;i için önerilmektedir.
lavanta kürü saç

2) Sivilce – Cilt Lekeleri &#;çin Lavanta Kürü

Malzemeler:

  • 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; kuru lavanta
  • bardak su

Uygulama:

  • Bir cezve içinde malzemeleri 7 dakika kadar kaynat&#;n.
  • Kaynad&#;ktan sonra &#;l&#;maya b&#;rak&#;n.
  • Haz&#;rlanan kar&#;&#;&#;m&#; süzgeçten geçirin ve içme s&#;cakl&#;&#;&#;na ula&#;&#;nca lavanta suyunu tüketin.
  • Lavanta kürünü içerek, ciltte ya&#;lanmaya neden olan zararl&#; maddeleri vücudunuzdan atabilirsiniz.
  • Ayr&#;ca haz&#;rlad&#;&#;&#;n&#;z kar&#;&#;&#;m ile yüzünüzü temizlerseniz siyah nokta ve sivilce gibi sorunlar&#; da ortadan kald&#;rm&#;&#; olursunuz.
lavanta kürü sivilce

3) Karaci&#;er Sa&#;l&#;&#;&#; &#;çin Lavanta Kürü

Malzemeler:

  • 2 bardak su
  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; lavanta

Uygulama:

  • &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan karaci&#;er ya&#;lanmas&#;na kar&#;&#; önerilen lavanta kürünü haz&#;rlamak için 2 bardak s&#;cak suyun içinde 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; lavantay&#; demleyin.
  • &#;çmek için ise süzün ve barda&#;a aktar&#;n.
  • Bu kürü uygularken dikkat etmeniz gereken bir nokta olacak: Öncelikle her defas&#;nda taze olmas&#;na özen göstermelisiniz.
  • &#;lk 3 gün 1 çay barda&#;&#; içerek küre ba&#;lay&#;n. Sonras&#;nda 10 gün mola verin.
  • Moladan sonra 4 gün 1 çay barda&#;&#; &#;eklinde tüketin ve yine 10 gün ara verin.
  • Son a&#;amada ise 5 gün boyunca günde 1 bardak ölçüde tüketin ve ard&#;ndan 10 günlük mola verin.
lavanta kürü

Lavantan&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

Lavanta ya&#;&#; ve çay&#; ile sa&#;l&#;k için ön planda olan do&#;al bitkilerden biridir. Görünümü ile ki&#;iye enerji verdi&#;i gibi içerisindeki maddelerle de sa&#;l&#;k konusunda etkilidir. Lavantan&#;n faydalar&#;n&#; hat&#;rlatmak gerekirse; &#;u maddeler aç&#;klay&#;c&#; olabilir:

  • Lavanta, kan ak&#;&#;&#;n&#; h&#;zland&#;rarak kas ve kemik a&#;r&#;lar&#;n&#; dindirecek özelli&#;e sahiptir. En do&#;al a&#;r&#; kesiciniz olarak yan&#; ba&#;&#;n&#;zda olabilir.
  • Mide problemleri ya&#;ayanlar için de faydalar&#;n&#; gösteren lavanta, &#;i&#;lik ve haz&#;ms&#;zl&#;k gibi durumlarda kurtar&#;c&#; olarak dikkat çekiyor.
  • Lavanta bitkisi, saç problemlerini iyile&#;tirdi&#;i gibi ciltteki sorunlarla da mücadele edecektir. Vitaminli yap&#;s&#; saç ve cildi güzelle&#;tirmektedir.
  • Kas gev&#;etici etkisinden dolay&#; lavanta, gebelik döneminde tavsiye edilmemektedir. Lavanta çay&#;nda ve lavanta ya&#;&#;nda tüm faydalar&#; görebilirsiniz. Sinir ve stresten uzak bir gün için lavantadan faydalanmay&#; unutmay&#;n!
  • Lavantada kan suland&#;rma özelli&#;i vard&#;r. Bu durum kalp hastalar&#;n&#; yak&#;ndan ilgilendirmektedir. E&#;er doktor taraf&#;ndan önerilen kan suland&#;r&#;c&#; ilaç kullan&#;yorsan&#;z, lavanta çay&#; ya da ya&#;&#;n&#; kullanman&#;z önerilmez.
  • Son zamanlarda uyku problemi ya&#;amaktaysan&#;z, lavantay&#; de&#;erlendirerek daha rahat uyuyabilirsiniz.
  • Lavanta çay&#;n&#; uykudan önce içerek kendinizi kesintisiz uykuya haz&#;rlayabilirsiniz. Lavanta ya&#;&#;n&#; odan&#;z&#;n kö&#;elerine damlatarak da uyku için gereken ruh halini olu&#;turabilirsiniz.
  • Lavanta yapraklar&#;n&#;n yara iyile&#;tirme etkisi de bilinmektedir. Alternatif t&#;p alan&#;nda kesik ve yaralar için kullan&#;lan lavanta yapraklar&#;, hücre yenilenmesini sa&#;lar. Bu yönü ile ufak yaralar&#; çabuk iyile&#;tirecektir.
  • Lavantan&#;n yapra&#;&#;ndan çiçe&#;ine kadar faydalanarak daha sa&#;l&#;kl&#; bir bedene kavu&#;abilirsiniz.
  • Lavanta faydalar&#; nelerdir sorusunun bir cevab&#; da sinekleri ve böcekleri kovmas&#;d&#;r. Lavanta kokusu evinizin havas&#;n&#; temizleyerek daha ferah bir atmosfer olu&#;mas&#;na da destek olur.
lavanta kürü faydalar&#;

Sirkeyle Saç Uzatman&#;n En Kolay Yolu

Saç Uzatan Ya&#;lar ile H&#;zla Uzayan Saçlar

Lavanta Sabununun Saça ve Yüze 10 Faydas&#;

Tüm A&#;amalar&#;yla Evde Lavanta Nas&#;l Yeti&#;tirilir?

Lavanta Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar? Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Lavanta Suyu Saç ve Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Lavanta suyu saç ve cilt için oldukça faydalıdır. Lavanta suyunu kozmetikçilerden, aktardan yahut internet üzerinden satın alabileceğiniz gibi aşağıda bildirdiğimiz tarife uyarak evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Lavanta Suyu Nasıl Yapılır?

Aktardan kurutulmuş lavanta bitkisini satın alın. Bir bardak suyu cezvede koyup kaynatın ve ocaktan alın. İçine 1 2 yemek kaşığı lavanta bitkisi atıp 5 dk demlemeye bırakın. Süzgeçle süzün. Bunu sprey şişesine koyup cildinize yahut saçlarınıza günde kez sıkabilirsiz. Sprey şişesini kozmetikçilerden satın alabilirsiniz.

Lavanta Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Sıcak suya biraz lavanta atıp karıştıralım ve kaynatalım. Daha sonra demlenmesi için biraz bekletelim. Lavanta suyu ılıdığında süzelim ve bu suyu da beklemeye bırakalım. Saçlarımızı şampuanlayıp yıkayalım ve bir de elde ettiğimiz lavanta suyuyla tekrar yıkayalım. 30 dakika bekleyelim ve ardından saçlarımızı soğuk su ile durulayalım. Lavanta suyunu evde yapmamız şart değildir, hazır alsak da olur.

Lavanta Suyunun Cilde ve Saça Faydaları Nelerdir

  1. Saç dökülmesine doğal çözüm olan lavanta suyu, yalnızca dökülmeyi engellemekle kalmaz; saçların daha gür çıkmasına yardım eder.
  2. Daha pürüzsüz ve sıkı bir cilde kavuşturur.
  3. Saçları canlandırır, saç kaybını azaltır.
  4. Lavanta suyunu düzenli olarak uygularsanız saçlarınızdaki etkilerine kısa zamanda tanık olursunuz. Lavanta suyu saçlara çok hoş bir koku ve ipeksi bir yumuşaklık verir.
  5. Saçların sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını destekler.
  6. Saçları parlatır, yıpranmasının önüne geçer.
  7. Saç derisinde meydana gelen pul pul dökülmelere engel olur, kepeğin düşmanıdır.
  8. Saçlı deride kaşıntı için birebirdir.
  9. Cildiniz için tonik olarak lavanta suyu kullanabilirsiniz. Çünkü lavanta suyu cildi derinlemesine temizler. Özellikle yağlı cilt tipine sahip olanlara mutlaka tavsiye edilir.
  10. Cilt kuruluğuna da iyi gelir. Cildi etkili bir biçimde nemlendirir.
  11. Traş olduktan sonra cilde lavanta suyu sürmek tahrişi önler, cildi yatıştırır.
  12. Lavanta suyunun antiseptik özelliği vardır. Bundan dolayı pişik ve yaraların iyileştirilmesinde, kaşıntının giderilmesinde, böcek sokmalarında kullanılmaktadır.
  13. Cildi siyah nokta, leke ve sivilcelerden arındırır. Cilde aydınlık verir, ışıltılı görünmesini sağlar.
  14. Saç bakımında ve cilt problemlerinde pek çok faydası görülen lavanta suyu saç derisinde oluşan kaşıntıyı da kepeği de yok eder.
  15. Lavanta suyunun güneş sonrası losyon olarak kullanılması da mümkündür.
  16. Saçkıran rahatsızlığının tıbbi tedavisine ek olarak destekleyici tedavi amacıyla lavanta suyundan yararlanılır. Yeni saçların çıkmasında rol oynayan lavanta suyu, saçkıran ile mücadeleyi kolaylaştırır. Bu hastalıkta saçlar parça parça dökülür. Tabii ki yapılması gereken ilk şey tedavi için bir uzmandan destek almaktır. Saçkıran hastalığının farklı türleri vardır. Lavanta suyu medikal tedaviye ek olarak uygulanırsa dökülen saçların yerine gelmesine yardımcı olur. Bu rahatsızlığı yaşıyorsanız banyo yaparken lavanta suyu kullanmanızı ve bunu her banyo yaptığınızda aksatmadan tekrarlamanızı öneririz.

Görüldüğü gibi lavanta suyunun saça faydaları çoktur. Hatta lavanta suyu saçların kahramanıdır desek yeridir. Onu saçlarınıza uygulamaya devam ederseniz alacağınız sonuçlar sizi fazlasıyla sevindirecektir. Duş aldığınızda çıkmadan önce saçlarınızı lavanta suyuyla durulayabilirsiniz. Saçlarınızı yeniden yapılandırır, dökülmeye mâni olur. Saç köklerinin besin ihtiyacını karşılayarak uzamalarına katkıda bulunur. Saçkıran ve benzeri durumlarda yeni saç oluşumunu teşvik eder.

Lavanta Suyu İle Doğal Tonik Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı kuru lavanta atın. 5 dakika demleyip soğumaya bırakın. Hazırladığınız karışım soğuyunca 5 damla limon yağı ve damla lavanta yağı ilâve edin. İşte bu kadar kolay!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası