intj meslek / “Mimar” kişiliği (INTJ) | 16Personalities

Intj Meslek

intj meslek









INTJ (İçedönük-Sezgisel-Düşünen-Yargılayan)

INTJ'ler her şeyin nasıl olması gerektiğini kafalarındaki bir modele göre karara bağlamışlardır, Durmadan kendilerini, başkalarını ve çevreyi iyileş­tirmeye çalışırlar. Düşünce alanında yenilikçidirler. Kendi vizyonlarına ve esintilerine güvenir, halkın inançlarını ve başka insanların kuşkuculuğunu umursamazlar. Özerk olmaya çok İhtiyaçları vardır. Çok da bağımsızdırlar; bildiklerini okurlar.

    



















      INTJ ve İş

 

• Düşünce kavrama yeteneği güçlüdür. Çok zeki, çok özgün ve vizyon sahibi olabilir.

•   Kendi sezgilerine güvenir; onları gerçeğe dönüştürme konusunda azimlidir.

•  Çoğu zaman vizyon gerçekleştirme fırsatı sağlayan bir kurumun başına ya da bir yöneticisi konumuna gelir.

•   Problemlere özgün çözüm sağlamak için mantıklı ve düzenli çalışır.

•  Gündemdeki duruma yararlı olacak sistemler kurar, stratejiler geliştirir, teori modelleri yaratıp uygular.

•   Kafasını bir hedefe takabilir, başkalarını da kendini zorladığı kadar zorlayarak çalıştırabilir.

•   Gerçekler kafasındaki kusursuz modelin gerisinde kalırsa kendisini suçlayıp sıkıntılara girebilir.

•   Ara vermeden yalnız başına çalışmaktan hoşlanır.

•   Düşüncelerinin uygulanmasını kendi yönetmek ister.

 



















   Tipik Uğraşlar

INTJ'lere uygun çok meslek vardır,

Yönetici  

Matematikçi

Fotoğrafçı

Hekim

Psikiyatr

Psikolog

Araştırmacı

Fen bilgini

Toplumbilimci

Borsacı

Yazar                                     

Arkeolog

Mimar

Astronom

Avukat

Bilgisayar programcısı, analizcisi

Danışman

Modacı

Ekonomist

Mühendis

Yatırım ya da iş analizcisi

Yönetim danışmanı

INTJ ve İnsan İlişkileri

  • İçine kapalı ve mesafelidir.

  • Çok vefalıdır; genellikle geleneksel ilişkilere girer.

  • Sevgisini ancak yakınlarına belli eder.

  • Abartısız, sıcak, teke tek görüşmelerden hoşlanır.

  • Yaşamına biraz hafiflik katacağını, kendisini aşırı ciddiyetten kurtaracağını umduğu sokulgan tipleri çekici bulur çoğu zaman.

  • Entelektüel bakımdan çekicidir; onunla fikir alışverişi keyifli olur.

  • Yabancılara her şeyden söz etmek hoşuna gitmez; arada bir şey öğreneceğini düşünmüyorsa, sosyal temaslardan kaçınır.

  • Önemsediği, değer verdiği bir şeye yaramayacaksa, vaktini ve olanaklarını cömertçe harcamaz.

  • Geri çevrilirse kolay kırılır ama belli etmez; zayıf taraflarını gizler.

     

Çalışma dışında

INTJ'ler hiç rahatsız edilmeyecekleri gürül­tüsüz bir yerde yalnız kalıp düşünce ve hayale dalmayı, okumayı, yeni yeni konuları incele­meyi severler, Birçoğu kafasının iyi çalışmasını sağlama bağlamak için bedeninin dinç kal­masına da özen gösterir. Koşu, yüzme, doğa yürüyüşü gibi tek başına yapılan sporları tercih ederler. Disiplinli davranır, boş zamanları İçin yap­tıkları programa azimle uyarlar. Çalışma dı­şında bir şey yaparken bilgilerini artırmak hoş­larına gider. Örneğin film seyreder, kültür olaylarına katılır, konferans dinler, müze ge­zerler. Girdikleri her alanda ustalaşmak önem­lidir onlar için.

 

 

      INTJ'lere Öneriler

·         Başkalarından görüş isteyin; kendi görüşlerinizin sorgulanmasına da açık olun,

·         Tepeden bakmayın, hemen savunmaya geçmeyin. Size ters geliyor diye başkalarının görüşlerini dinlemeden reddetmeyin.

·         Bedeninizin fiziksel uyarılarına dikkat edin, stres yüzünden kriz aşamasına geçmeyi beklemeyin. Sınırlarınızı bilin, yavaşlayın.

·         Başkalarını değerlendirirken sizin kusursuzluk ölçülerinize göre değil, onların kendi yeteneklerine göre not verin, Herkesin her şeyi sizin kadar önemsemesini beklemeyin.

·         İnsanlarla ilişkilerinizin daha iyiye gitmesini istiyorsanız, mağrur davran­maktan, fazla şey istemekten, duyarsızca eleştirmekten kaçının.

·         Olumsuz durumlarla karşılaşılınca, payınıza düşen sorumluluğu kabullenin.

·         Esnek olmayı öğrenin. Önemsiz noktalarda ve ayrıntılarda geri adım atmaya razı olun,

·         Kendi patronunuz ol­mayı düşünün. Birçok İNTJ başkasının hesa­bına ya da bir şirkette çalışamayacak kadar bağımsız ruhludur. Ken­dilerine yeni bir kapı açmada başarılı olurlar.

·         Hemen işe yaraması ya da uygulanması söz konusu olmayacak sanatsal uğraşlar ya da yaratıcı hobiler için zaman ayırın.

·         Yaşamdaki her şeyi yönetmek isteğinden vazgeçin.

·         Yenilikçi, düzenli, zeki, kararlı, özgüvenli, bağımsız, karmaşıklıkları kavrayabilir olmak gibi güçlü yanlarınızın değerini bilin.

 

































































































































 

 

 

 

 

 

 

 

 

MBTI Karakter Analizine Göre İdeal Kariyer Seçimi

Business Insider’a göre Fortune 500’ün %80’i ve Fortune 100 şirketlerinin %89’u çalışanlarını Myers-Briggs testine göre seçerek başarılı olacakları alana yönlendiriyor.

Testin uygulanma amacı çalışanları şirketteki görev zincirinde doğru yere yerleştirmek ve başarılı olmalarını sağlamak. MyersBriggs.org ve CareerAssessmentSite sitelerine göre 16 karakter tipinin sağlıklı özellikleri ve en uygun meslekleri:

ISTJ
Sessiz, ciddi, ayrıntılara dikkat eden, güvenilir, gerçeklere odaklı ve sorumluluk sahibi. Mantıkla karar verip amacına ulaşmak için çalışır.
İdeal meslek: Muhasebeci, Teknisyen, Mühendis, Çevre Bilimci, Güvenlik Görevlisi, Gözetmen, Vergi Müfettişi.

ISFJ
Sessiz, arkadaş canlısı, sorumluluk sahibi, vicdanlı. Kendini adayıp sorumluluklarını yerine getirir, doğru sonuçlara ulaşır. Ayrıntıları fark eder ve hatırlar.
İdeal meslek: Dişçi, Kütüphaneci, Mahkeme Katibi, Diyetisyen, Sigorta Görevlisi, Hemşire, Veteriner

INFJ
Duyarlı, yaratıcı, kavrayışı güçlü, değerlerine sadık. Dili ve sembolleri kullanmayı sever. Her şeyde anlam ve bağlantı arar. İnsanları anlamaya çalışır ve insanlığın iyiliği için çalışmayı hedefler.
İdeal meslek: Klinik psikolog, Yazar, Dişçi, Yayımcı, Editör, Danışman, Rehberlik Öğretmeni, Moda Tasarımı, Grafik Tasarımcı, Sosyal Hizmet Uzmanı, Çocuk Doktoru.

INTJ
Orijinal zihinleri vardır, fikirlerini uygulayıp amaçlarına ulaşır. Olaylar arasında bağlantı kurar, uzun vadede olacakları değerlendirir. İşleri düzenleyip sonuna kadar götürür. Bağımsız ve sorgulayıcıdır.
İdeal meslek:Anestezi uzmanı, Elektronik Mühendisi, Biyokimyager, Endüstri Mühendisi, Biyolog, Cerrah, Kimya Mühendisi, Avukat, Bilgisayar Programcısı, Yönetici

ISTP
Toleranslı ve esnek, sessizce gözlemler, sorunları çabuk çözmeye odaklı. Büyük miktarda veriyi analiz edebilir, her şeyin sebebini ve nasıl geliştiğini anlamak için çalışır.
İdeal meslek:Müfettiş, Mekanist, Korucu, Aviyonik Teknisyeni, İnşaat Teknisyeni, Polis, Ekonomist

ISFP
Sessiz, duyarlı, nazik. Şimdiki ana odaklanır. Kendi zamanında kendine ait bir alanda çalışmayı sever. Değerlerine ve sevdiği insanlara sadıktır. Tartışmayı sevmez.
İdeal meslek:Muhasebe, Tıbbi Asistan, Operatör, Eczaneci, Fizik tedavi Uzmanı.

INFP
İdealist, değerlerine ve sevdiği insanlara sadık. Meraklı, olasılıkları gören, fikir üreten biri. İnsanları anlayıp potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı. Değerlerine saldırılmadığı sürece esnek ve uyumlu.
İdeal meslek: İnsan Kaynakları Uzmanı, Terapist, Sanatçı, Film/Video Editörü, Şef, Öğretmen, Yazar.

INTP
Her şeye mantıklı çözümler arar. İletişimden çok soyut fikirlerle ilgilidir. Sessiz, analitik düşünen, uyum sağlayan biridir. Sorun çözmek için odaklanma yeteneği yüksektir.
İdeal meslek: Uzlaştırıcı, Sanat direktörü, Kütüphaneci, Bilişimci, Coğrafya uzmanı, Mikrobiyolog, Doktor, Avukat, Muhasebeci, Mühendis, Mimar

ESTP
Esnek anlayışlı, pragmatik, kolay sonuçlara odaklanır. Teorilerden sıkılırlar, sorunlara hızlı yaklaşırlar. Deneyimle öğrenirler.
İdeal meslek:Araba teknisyeni, İnşaat işçisi, Elektrikçi, Çiftçi, İtfaiyeci, Aşçı, Borsacı,  Mali Planlayıcı

ESFP
Dışadönük, arkadaş canlısı. Hayattan zevk alan, insanlarla çalışmayı ve aktif olmayı sever. Sağ duyulu, gerçekçi, işi eğlenceli yapar. Esnek ve spontane, yeni insanlara ve ortamlara uyum sağlar.
İdeal meslek:Barista, Sosyal Hizmet Görevlisi, Öğretmen, Bahçıvan, Çocuk doktoru, Masaj Terapisti

ENFP
Hayal gücü yüksek. Olasılıkları düşünür. Olaylar arasında hızlı bağlantı kurup gördüklerine göre ilerler. Onaylanmak ister ve başkalarını takdir eder.
İdeal meslek: Psikolog, Fitness Antrenörü, Kuaför, Psikiyatr, Halkla İlişkiler Uzmanı, Rehabilitasyon Uzmanı

ENTP
Hızlı, dikkatli, dürüst. Kaynak bulma ve sorun çözmede yetenekli. Stratejik, insanları anlamakta başarılı.
İdeal meslek: Reklamcılık, Ekonomist, Finans Analisti, Genel Müdür, Müfettiş, Sigorta Satış Görevlisi.

ESTJ
Pratik, gerçekçi, kararlı, karaları hızlı uygular. Proje ve insanları organize eder, en etkili şekilde sonuç  almaya odaklanır.
İdeal meslek: Denetmen, Pilot, Tamirci, İnşaat müdürü, Ceza işleri soruşturma memuru, Evde Sağlık Yardımcısı, Finansal Danışman, Doktor, Avukat, Satış Müdürü, Yargıç, Polis, İtfaiyeci, Ambulans Görevlisi.

ESFJ
Sıcak kanlı, işbirlikçi, vicdanlı. Uyum ister, kararlılıkla çalışır, diğerleriyle hızlı ve etkili şekilde çalışır. Sadık, işleri takip eder. İnsanların ihtiyaçlarını görüp yardımcı olur.
İdeal meslek: Yuva öğretmeni, Etkinlik Planlayıcısı, Kişisel Yardımcı, Evde Bakıcı, Radyoloji Teknisyeni, Resepsiyonist, Hemşire, Sekreter, Öğretmen Asistanı.

ENFJ
Sıcak, empatisi güçlü, duyarlı ve sorumluluk sahibi. İnsanların duygularını, ihtiyaçlarını ve düşüncelerini fark eder. Herkesin potansiyelini görür ve gerçekleştirmesine yardım etmek ister.
İdeal meslek:Halkla İlişkiler Uzmanı, İç Tasarımcı, Öğretmen, İnsan Kaynakları Uzmanı, Sanat Direktörü, Psikolog, Sosyal Hizmetler Görevlisi Çocuk Bakıcısı, Müşteri İlişkileri Sorumlusu, Editör, Sunucu, Çevirmen, Terapist

ENTJ
Dürüst, kararlı, liderliği güçlü. Hızlı şekilde mantıksız ve yetersiz süreçleri fark eder, sorunlar için geniş ve sistematik çözümler bulur.
İdeal meslek:Yönetici, Politikacı, Asker, Ajan, Strateji Uzmanı, Mühendis, Mimar, Şef, Bilgisayar ve IT uzmanı, Elektrik Mühendisi, Acil Durum Yönetimi Uzmanı, Epidemiyoloji Uzmanı, Araştırma Analisti.

Kaynak: myersbriggs.org & careerassessmentsite
Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası