aşırı aktif mesane ibrahim saraçoğlu / AŞIRI AKTİF MESANE ( AAM ) - Acil Servis

Aşırı Aktif Mesane Ibrahim Saraçoğlu

aşırı aktif mesane ibrahim saraçoğlu

Sharon Liao tarafından

Aşırı aktif mesane i&#;in bitkisel ila&#;lar hakkında merak ediyorsanız, pek yalnız değilsiniz. CDC, durumu olan kişilerin yaklaşık% 75'inin bir noktada tamamlayıcı bir tedaviye d&#;n&#;şt&#;ğ&#;n&#; s&#;yl&#;yor.

İnsanlar neden doğallaşıyor? Weill Cornell Tıp Fak&#;ltesi’nde &#;roloji profes&#;r&#; MD Bilal Bilal Chughtai’nin tıbbi tedavileri işe yaramadığından ya da rahatsız edici yan etkilere neden olabileceğini s&#;yl&#;yor.

Ama bitkisel tedaviler buna değer mi? Kesin olarak bilmek zor. Loyola &#;niversitesi Şikago Stritch Tıp Okulu'nda profes&#;r olan Linda Brubaker, “Konuyla ilgili &#;ok az bilimsel araştırma var” diyor. "Kalite &#;alışmaları olmadan, doktorlar bu ila&#;ların işe yarayıp yaramadığını ya da tek başlarına mı yoksa başka ila&#;larla birlikte kullanmanın g&#;venli olup olmadığını s&#;yleyemezler."

Bitkilerin idrar yolunu nasıl etkilediğini inceleyen Chughtai de aynı fikirde. “Hala otların aşırı aktif mesaneye nasıl davrandığını ortaya &#;ıkarmanın hen&#;z erken aşamalarındayız” diyor.

Ancak &#;alıştıklarına dair sağlam kanıtlar olmasa da, bu &#;arelerin bir kısmı piyasada. Bazıları OAB'yi y&#;zyıllardır tedavi etmek i&#;in kullanılmıştır.

İşte 10 yaygın bitkisel tedavi hakkında bildiklerimiz.

Gosha-jinki-gan: 10 bitkinin bu karışımı en &#;ok incelenen &#;r&#;nlerden biridir. Japon araştırmacılar, 8 hafta boyunca g&#;nl&#;k alan insanların daha az tuvalete gittiğini buldu. Diğer &#;alışmalar d&#;rt&#;s&#;n&#; azalttığını ve idrar ka&#;ırma konusunda yardımcı olduğunu doğrulamaktadır. Chughtai, mesaneye sinir sinyallerini durdurarak &#;alışabileceğini s&#;yl&#;yor.

Hachi-mi-jio-gan: Bu &#;in ilacı, sekiz doğal maddenin bir karışımıdır. Hayvan dokusu &#;zerinde yapılan bir Japon &#;alışması, mesane kası kasılmalarını kolaylaştırdığını g&#;sterdi.

Buchu (Barosma betulina): G&#;ney Afrika dağlarında bulunan bu &#;i&#;ekli bitki, 'lerden bu yana ila&#; olarak kullanılmaktadır. &#;ks&#;r&#;k ve b&#;brek enfeksiyonlarından karın ağrıları ve OAB'ye kadar her şeyi tedavi etti.

Cleavers: Yapraklardaki k&#;&#;&#;k, yapışkan kancalardan dolayı, bu bitki genellikle idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek i&#;in bir &#;ay haline getirilir. OAB hakkında bir araştırma yok, ancak Chughtai, bir&#;ok insanın mesaneyi yatıştırabileceğine inandığını s&#;yl&#;yor.

Devam etti

At kuyruğu: Uzun, kuyruk benzeri g&#;r&#;n&#;m&#;yle adlandırılan bu eğreltiotu ailesinin bu &#;yesi bataklıklarda, bataklıklarda ve nehirlerde yetişir. Yaşlanma ile birlikte gelen doğal strese karşı koruma sağladığı d&#;ş&#;n&#;len antioksidanların oranı y&#;ksektir. Chughtai, “Zaman i&#;inde mesane dokusu sağlıksız ve lifli olabilir” diyor. At kuyruğu bu s&#;reci yavaşlatabilir veya tersine &#;evirebilir, ancak bu fikri destekleyecek veya OAB'ye yardımcı olduğunu g&#;steren &#;ok az araştırma vardır.

Mısır p&#;sk&#;l&#;: Bu ince iplikler mısırı sıkarken ağrıtır, ama vitamin ve antioksidanlarla doludur. Y&#;zyıllar boyunca idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek i&#;in kullanılıyorlar. Daha yakın bir zamanda, OAB i&#;in bir tedavi haline geldiler. Fakat ne kadar iyi &#;alıştıklarını g&#;steren bir araştırma yok.

Ganoderma lucidum: yıl boyunca bu mantar &#;in tıbbının temelini oluşturur. Bir Japon &#;alışması, 8 hafta sonra gitme d&#;rt&#;s&#;n&#; azalttığını g&#;sterdi. Doktorlar, erkeklerde OAB'nin bir nedeni olan prostat b&#;y&#;mesini artıran hormon seviyelerinin d&#;ş&#;k olduğunu d&#;ş&#;n&#;yor.

Resiniferatoksin: Faslı bir kakt&#;s benzeri bitkiden yapılan bu ila&#;, kavurucu biber benzeri yanıklarıyla bilinir. Uzmanlar, beyninize gitmeniz gerektiğini s&#;yleyen mesanedeki sinirleri tıkayarak &#;alıştığına inanıyor. Ayrıca mesanenizin daha fazla tutmasına yardımcı olabilir, bu da banyoya daha az seyahat anlamına gelir.

kapsaisin: Biber biberleri bu baharatlı bileşikten ısınır. Chughtai, muhtemelen resiniferatoksinle aynı şekilde davrandığını s&#;yl&#;yor. Tayland'daki k&#;&#;&#;k bir deneme, daha az gitmenize ve sızıntıları kontrol etmenize yardımcı olduğunu buldu. Bir dezavantajı: Ağrı ve tahriş gibi yan etkilere neden olabilir.

Palmetto g&#;rd&#;m: Avrupa'daki insanlar c&#;ce palmiye ağacının meyvelerinden yapılan bu ekstraktı, genişlemiş bir prostatın neden olduğu sorunları tedavi etmek i&#;in kullanırlar. Araştırma, testere palmetindeki bileşiklerin, OAB'yi kolaylaştırmak i&#;in idrar yolunuzdaki sinirlerle birlikte &#;alışabileceğini g&#;stermektedir.

Bitkiye Gitmeden &#;nce

Chughtai, bitki bazlı tedavilerin doğal malzemelerden yapıldığı i&#;in kulağa g&#;venli geldiğini s&#;yl&#;yor, ancak bu doğru olmayabilir.

FDA, bu &#;r&#;nleri re&#;eteli veya re&#;etesiz satılan ila&#;lar gibi kontrol etmemektedir. Bazıları etikette listelenen otları i&#;ermeyebilir. En iyisi, naturopath, b&#;t&#;nc&#;l doktor veya tamamlayıcı tıp alanında uzmanlaşmış bir doktora g&#;r&#;nmektir. Akıllıca se&#;menize yardımcı olabilirler.

Daima birinci basamak doktorunuza veya &#;roloğunuza, almayı d&#;ş&#;nd&#;ğ&#;n&#;z herhangi bir takviyeden bahsedin. Aldığınız ila&#;larla zayıf bir şekilde karışıp karışmayacağını kontrol ederler. Ve ek almak i&#;in Tamam aldın, yan etkileri olup olmadığını bilmek isteyeceksiniz.

İbrahim Saraçoğlu İdrar Yolu Enfeksiyonu

İbrahim Saraçoğlu İdrar Yolu Enfeksiyonu

İbrahim Saraçoğlu idrar yolu enfeksiyonu olarak açıkladığı durum oldukça açıklamalı olmaktadır. Genel olarak idrar yolundan mesaneye kadar varan bakterilerin neden olduğu ve kadınlarda görülme durumu daha çok rastlanmakta olan bir hastalık türü olmaktadır. İdrar yolları enfeksiyonlarının en çok görülen nedenleri arasında, idrar yaparken ağrı veya sızı hissedilmesi olmaktadır. Kişilerden kişilere göre değişiklik görülse de en önemli idrar yolu enfeksiyonu belirtileri olarak başta sık sık idrara çıkma veya sıkışma durumu, idrardan sonra yanma hissi ve kokulu idrar izlenmektedir bu durum idrar yolu enfeksiyonu olduğunu belirtmektedir. Bir de alt karın bölgesinde ağrının dışında, idrarda kan ve sürekli idrara çıkma isteği görülmektedir. Fakat, bu belirtileri yaşayan ya da denk gelen kişilerin mutlaka acil bir şekilde Uzman bir doktora görünülmesi gerekmektedir.

En çok rastlanan idrar yolu enfeksiyonların ilk sırasında bakteriler gelmektedir. Ayrıca, çok sık antibiyotik kullanımından dolayı idrar yolları enfeksiyonu oluşabilmesi söz konusu olmaktadır. İdrar yolları enfeksiyonları kadınlarda ise erkeklere göre daha fazla oluşmaktadır. Kadınlarda daha çok idrar yolları enfeksiyonu oluşmasının ve görülmesinin nedeni ise, idrarı mesaneden dışarıya atan kanalın erkeklere göre daha kısa olmasıdır. Fakat bir diğer önemli neden de hijyenik olarak tuvalet temizliğinin yapılmaması olmaktadır. Bu nedenle hijyen kurallarına oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Bir de bunun yanı sıra, bazı kişilerde anatomik bozukluklardan dolayı kadın veya erkekte yine idrar yolu enfeksiyonları görülmektedir. Bazı kişilerde ise idrar yolu enfeksiyonlarının görülmesinin nedeni, idrar yollarının yani üretranın kısa olması ve doğumsal nedenlerin daha etkili olmasıdır. İbrahim Saraçoğlu idrar yolu enfeksiyonu belirtisinin bir başka nedenini ise idrar yollarında taş oluşumuna bağlamaktadır. İdrar yollarının taş nedeni ile tıkanması da idrar yollarında enfeksiyona neden olduğunu İbrahim Saraçoğlu açıklamaktadır. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi için en güzel yöntem İbrahim Saraçoğlu'nun da dediği gibi bitkisel yöntemler olmaktadır. Örneğin en iyi destekleyici olarak maydanoz, limon ve karnabahar olduğunu belirtmektedir. Özellikle de idrar yolu enfeksiyonu için bitkisel tedavi olarak maydanoz sayesinde ödem atılması sağlanabilmektedir.

Çünkü maydanoz, idrar söktürücü bir özelliğe sahip olduğundan dolayı idrar yolu enfeksiyonunda bitkisel tedavi olarak maydanozla birlikte limon da tüketilerek sağlanabilmektedir. İbrahim Saraçoğlu'na göre tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarında limon suyu oldukça faydalı olduğunu bildirmektedir. Buna nazaran bol su tüketmekte idrar yolu enfeksiyonuna en güzel ve en doğal bir çözüm olmaktadır. Çünkü, bol su içerek ve sıvı alımı yapılarak hem böbreklerin çalışması hem de mesanedeki bakterilerin azalması sağlanmaktadır. Bol sıvı tüketen kişiler sık sık lavaboya çıktığından dolayı idrar yolunda oluşan enfeksiyonun atılmasını sağlamaktadır. İbrahim Saraçoğlu bir de karnabahar, özellikle tüketilmesini vurgulamaktadır. İdrar yolu enfeksiyonuna bilinen en etkili sebze olmaktadır. Kısaca karnabahar kürü yaparak idrardaki enfeksiyonu atabilirsiniz. İdrar yolları enfeksiyonuna karşı karnabahar kürü kullanılırken aşırı dereceye kaçılmadan az miktar C vitamini takviyesi yapmakta oldukça fayda vardır. Çünkü alınan takviye C vitamini idrarı asidik yaptığından dolayı, idrar yolları enfeksiyonuna neden olan bakterilerin ortadan kaldırılarak yok edilmelerinde de yardımcı olmaktadır.

Son Güncelleme :

İbrahim Saraçoğlu İdrar Yolu Enfeksiyonu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


18 Yorum Yapılmış "İbrahim Saraçoğlu İdrar Yolu Enfeksiyonu"

Merhabalar 29 yasinda evliyim. Henuz cocugum yok ama cok sik tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonum var yasantima etki ediyor. Surekli antibiyotik veriliyorkullanmak seafoodplus.infoden kaynakli oldugu seafoodplus.info yapmaliyim lutfen yardimci olun.
Sinem.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Arzu : Sinem hanım eğer antibiyotik kullanmak istemiyorsanız aynı etkiyi gösteren doğal besinlerden maydanoz gibi tüketmeye özen gösterin hasta olmadığınız zamanlarda bile ve en önemlisi bol sıvı tüketmeniz.

Muhammed Bilal : Sinem hanım öncelikle geçmiş olsun. Hava şartlarına göre giyiminize dikkat ederseniz sanırım aynı sorunu tekrar yaşamazsınız.

Benim idararimda yanma var çok sik lavaboya çıkıyorum sürekli doktora gittim enfekyon kapmış sin dediler ilaç verdiler gecmedi ve birde akintim var mantarda var bana ne onerirsiniz ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
Sevda Üven.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Zeren : Merhaba sevda hanım, idrarda yanma ve akıntı oluşması enfeksiyon kaptığınızın belirtisidir. Bunun için bir üroloji uzmanına muayene olmanız ben antibiyotik tedavisine başlamanız gerekir. Sağlıklı günler dilerim.

Berzen : Merhaba, meydana gelen bu rahatsızlıkların tümünde tedavi farklı farklı yapılmaktadır. Bunun için mantar rahatsızlığını cildiye uzmanına giderek geçirebilirsiniz. İdrar içerisindeki enfeksiyonları ise bol bol kuşburnu çayı içerek ve doktorun verdiği ilaçları kullanarak tüketmeniz gerekmektedir.

Benim de idrar yolu enfeksiyonu çok var doktorlara gittim bi çözüm bulamadım.çok aşırı seafoodplus.info hafif sarı hafif beyaz seafoodplus.info ne kullanmalıyim
Sumeyra.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Halil : idrar yolu enfeksiyonu on bayandan dokuzunun sorunu olan bir rahatsızlıktır. günde 3 litre su tüketimi yapılması gerekir. bunun yanında iltihap kurutucu ilaçlar kullanabilirsiniz. idrar söktürücü etkisi olan karnabahar, kırmızı lahana, brokoli, lahana gibi besinlerde daha sık tüketilerek idrara çıkma aktif hale getirilebilir. bunların hepsini uygular ve hijyene dikkat etmeniz yeterlidir.

Izlem : İdrar yolları enfeksiyonu için bol miktar da su tüketmek faydalı olabilir. Ayrıca karnıbahar kuru, maydanoz çayı ve iltihap giderici olarak kullanılan bazı besinleri de kullanabilirsiniz. Ayrıca bu enfeksiyonun geçmesi için kişisel sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Gün içerisin de birkaç defa duş almalısınız

Üç buçuk yaşında oğlum var sürekli olarak idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor şimdi ise kültür tahlilinde üreme olduğu için iğne kullanıyor ne yapabilirim
Leyla Karabal.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Kaplan : Merhaba Leyla hanım öncelikle geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonu kişiyi çok rahatsız etmektedir. Kullandığınız ilaçlar bir süreliğine rahatlatsada tekrarda lüks edebiliyor enfeksiyonu atmak için mutlaka bol su teketmeniz lazım su tüketirseniz ilaca bile gerek kalmayacağını fark edeceksiniz ayrıca bitkisel olarak enfeksiyona iyi gelen bitkiler var bunları tüketirse çocuğunuz faydasını görecesiniz

Ferruh : Merhaba İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi için en güzel yöntem İbrahim Saraçoğlunun da dediği gibi bitkisel yöntemler olmaktadır. Örneğin en iyi destekleyici olarak maydanoz, limon ve karnabahar olduğunu belirtmektedir. Özellikle de idrar yolu enfeksiyonu için bitkisel tedavi olarak maydanoz sayesinde ödem atılması sağseafoodplus.infoıca bol su tüketmekte idrar yolu enfeksiyonuna doğal çözümdür

İdrar yaparken ağrı ve çok ciddi sızı oluyor bel ağrım da var antibiyotik kullanmak istemiyorum doğal olarak ne yapabilirim
Esra.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Suad : Merhabalar Esra hanım, israr yaparken ağrı, yanma ve bel ağrılarına sebep olması böbrek mesanenizde kum yada taş olduğunun belirtisidir. Bunun için öncelikle bir üroloji uzmanına muayene olmanız ve beraberinde terkikler yapılarak ağrılarınızın tam sebebi belli olur ve buna göre ilaç tedavine başlanılır. Geçmiş olsun.

Saltukalp : Esma hanım belirttiğiniz hususlar ciddi bir idrar yolu enfeksiyonu ile karşı karşıya kaldığınızı göstermektedir. Rahatsızlığınızın tedavisi için bir kısım bitkisel tedaviler yapılabilir. Ancak iç hastalık olup olmadığını tespit etmek amacıyla kesinlikle kan tahlili ve tetkiklerin yapılması gerekir. Bu nedenle öncelikle uzman hekime başvuruda bulunmanızda fayda bulunmaktadır.

Oğlumun idari çok kötü kokuyor ne önerirsiniz oğlum 17 aylik
Havvanur.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Cenk : Merhaba, idrarın kokusunun kötü olması idrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığının yan etkisi olarak ortaya çıkmış olabilir. Bu durum da mutlaka doktora gidilerek testler sonucu ile teşhis edilir ve antibiyotik tedavisine başlamalıdır. Ayrıca bu süreçte bol miktarda su, meyve ve lif oranı yüksek olan besinleri tüketmek bu hastalığın geçmesine yardımcı olabilir

Celilay : İdrarın aşırı kötü kokması durumunda ilk yapılması gereken test tabi ki idrar testi ile idrar yolu enfeksiyonunun varlığıdır. Eğer böyle bir sorun yok ise bu durumda doktorlar kan testi yaparak kan değerlerine göre teşhis belirleyebilirler. Bu durum için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

İdrarın kötü kokması sebebi nedir?
Ayşe .

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Muta : Merhaba Ayşe hanım, idrarın ağır yada kötü kokması beslendiğiniz gibi içindeki gıdalar ve içecekler ile doğrudan alakalıdır. Bunun dışında kullandığınız bir ilaç var ise yada idrar yollarınızda bulunan bir iltihap, enfeksiyon var ise bundan dolayı da olabilir. Bol su tüketmenizi iyi gelecektir. Sağlıklı günler dilerim.

Erdoğan : İdrar yapısı nedeni ile zaten kötü bir kokuya sahiptir. Ancak idrarın aşırı kötü kokması vücutta bazı olumsuzlukların olabileceğine işarettir. Özellikle mesane iltihaplanması, böbrek rahatsızlıkları ve idrar yolu enfeksiyonları gibi durumlar ilk sırada gelmektedir. Bunun için bir şüpheniz var ise doktora giderek idrar testi yaptırmalısınız.

Hocam merhabalar. Bende yaklaşık 8 yıldır idrar yolları enfeksiyonu var kullanmadığım ilaç kaynatıp içmediğim bitki kalmadı hepsi kısa süreliğine yaradı yalnızca. En son elma sirkesini denedim iyi geldi ama midemi rahatsız ediyor sirkeye devam etmeli miyim? Teşekkürler değerli bilgileriniz için.
Özge.

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

Hayreddin : Merhaba idrar yolu enfeksiyonları için bol bol kuş burnu çayı tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Çok ciddi anlamda faydaları görülebilmektedir. Sirkelerin tüketilmesi durumunda zayıflama gerçekleşebilir. Ben kilo almaya çalışıyorum.

Kalp ameliyatı olurken takılan sonda nedeniyle idar yolum zedelenmiş ameliyattan kısa süre sonra idrar yapamaz oldum İki ay önce idrdryolu ameliyatı oldum İkii ay sonra tekrar tıkandı dört gün önce tekrar ameliyat oldum gene tekrarlar deniyor bir Öneriniz varmı
Ali Sağlam.

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

Berivan : Öncellikle geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda iyileşirsiniz. Bu tür durumlarda bitkisel ilaçlar size çok iyi gelebilir. Bu yöntemleri de deneyebilirsiniz. Hastalığınızın daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca hastanenin bir hatası varsa kesinlikle hukuki yollara da başvurunuz. Sorumlular herhangi bir ceza almayınca böyle sorunlar herkesin başına gelmeye devam ediyor.

yolumubol su tükettiğseafoodplus.info idrarımı tam olarak boşaltamıyorum onun içinde vücutta fazla su birikiyor ne yapmalıyım
Şebnem.

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

Ünlüol : En iyi destekleyici olarak maydanoz, limon ve karnabahar olduğu belirtilmektedir. Bitkisel tedavi olarak maydanoz sayesinde ödem atılabilir.Çünkü maydanoz, idrar söktürücü özelliğe seafoodplus.info yolu enfeksiyonunda bitkisel tedavi olarak maydanozla birlikte limon da tüketilerek geçseafoodplus.infolayan idrar yolu rahatşızlıklarında limonsuyu oldukça faydalıdıseafoodplus.info su tüketmekte idrar yolu enfeksiyonuna en güzelve doğal bir çözüm olmaktadır.

Sık idrara çıkıyorum tazzikli bir şekilde idrarımı yapamıyorum. Ayakta kesinlikle idrarımı yapamıyorum ses gürültü olan ortamlarda idrarım hiç gelmiyor. Ancak oturarak idrarımı yapabiliyorum oda biri tuvaletin kapısında bekliyorsa hadi çabuk ol sıkıştım çık diyorsa hiç yapamıyorum. İlişkiye girerken idrarımı sıkışık vaziyette giriyorum Neden derseniz ilişki sonrası idrarımı döküyorum banyoya öyle giriyorum temizleniyorum ve ve aradan bir iki saat geçiyor tuvalete gidiyorum ilişkide boşaldıgım sıvı yine geliyor ve tekrar banyo yapmak zorunda kalıyorum. Yani sex hayatımıda maffediyor bu idrar sıkıntısı bana. Yardımcı olursanız sevinirim sayın hocam çok kötüyüm doktora gidiyorum sonuç iyi çıkıyor diyor gönderiyor.
Muzaffer Bobuşoğ .

CEVAP YAZ

Hocam Merhaba benim sık idrara çıkma ayrı yanma ardında kanamam oldu acile gittim mikrop olduğunu söylendi antibiyotik seafoodplus.info arada yine ağrım oluyor bu arada şiddetli bel ağrıda var bundan mi kaynaklanıyor. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor.
Berna.

CEVAP YAZ

Ben doktora gitmstm akintim var diye tahlil yapti mantar oldugunu soyledi ilac verdi ama akintim gecmedi ve idrarmda yanma oluyor mantardan olabilirmi nasil gecer bu mantar yardimci olurmusunuz
Aleyna.

CEVAP YAZ

İdrar yolunda yanma ve kanama oluyor.Sık sık idrara çıkıseafoodplus.info seneden fazla seafoodplus.infoyotik ve bitki ilaç ları kullanıyorum fakat sıkıntım devam ediyor.
Hasan Hüseyin Kalaycı.

CEVAP YAZ

23 yasindaki oglum idrarda intihap oldugundan atesi yukseliyo epilepsi oldugundan antibiyotik vermek istemiyorum ne yapabilirim ne onerirsiniz tsk ederim
Emine.

CEVAP YAZ

Merhaba bebeğimi emziriyorum antibiyotik içemiyorum idrar yollarimda iltihap var bu kürleri yapmada sakinca olurmu bebegin sütü icin
İlknur.

CEVAP YAZ

4 yaşinda kızım idrar yollari iltihabi var itkisel ne kullanabilirim. Kaşıntıyı oluyor onun icin ne yapabilirim tesekkurler
Neslihan Yıldız.

CEVAP YAZ

8 yıldır geçme yen ısrar da kötü yanma şikayetim var sistoskopi oldum geçmedi
Semone.

CEVAP YAZ

Hamilelikte İdrar Rengi
Hamilelikte İdrar Rengi
Hamilelikte İdrar Rengi, birçok şeyin önemli bir göstergesi olabilir. Tıpta, çoğu zaman normalden sapma herhangi bir renk değişikliğiyle kliniğe yansımaktadır. Örneğin sarılıkta deri, göz ve mukozalar sarı renk olmaktadır. Bundan dolayı normal ya
Bebeklerde İdrar Kokusu
Bebeklerde İdrar Kokusu
Bebeklerde İdrar Kokusu, Sağlıklı bebeklerde normalde idrar rengi açık ve kokusuz olmaktadır. Fakat bazı rahatsızlıklar sonucunda idrar renginde değişim, idrarın kokmaya başlaması gibi durumlar yaşanır. Bazı hastalıklar sonucunda idrarın çok kötü
İdrardan Sonra Kan Gelmesi
İdrardan Sonra Kan Gelmesi
İdrardan Sonra Kan Gelmesi: İdrar sonrasında kan gelmesi basit bit üşütmenin neden olacağı gibi ciddi rahatsızlıklarında belirtisi olabilir. İdrarda kanama ciddi bir bulgu olarak kabul edilmekte bununla beraber üriner sisteminde oluşan bir tümörün
Sürekli İdrar Hissi
Sürekli İdrar Hissi
Sürekli İdrar Hissi, sistit probleminden kaynaklanmaktadır. Sistit en genel tanımıyla, mesanenin yani idrar kesesinin iltihaplanma olayıdır. Bu durumda bakteriyel bir enfeksiyon söz konusu olmaktadır ve buna idrar yolu enfeksiyonu adı verilir. Sü
İlişki Sonrası İdrarda Yanma
İlişki Sonrası İdrarda Yanma
İlişki Sonrası İdrarda Yanma, Pek çok kadın cinsel ilişki anında ya da cinsel ilişkiden sonra vajinada yanma ve ağrıdan şikayetçidir. Cinsel alanda yanma erkeklerde de görülürken, bayanlarda daha yaygındır. Ağrıya ve yanmaya ne sebeple olan pek çok n
İdrar Sonrası Yanma
İdrar Sonrası Yanma
İdrar Sonrası Yanma, İdrar yaparken acı çekilmesine neden olan rahatsızlıktır. İdrarda yanma ve ağrı şikâyeti olan kişilerde çoğu kez sık idrara çıkma ve aşırı idrar yanma hissi de görülür. İdrar yanması çeşitli nedenlerden kaynaklanır. Bel soğukluğu
İdrar Tahlili Değerleri
İdrar Tahlili Değerleri
İdrar Tahlili Değerleri, Yapılan araştırmalarda ve anketlerde birçok kişinin idrar tahlilini verdiğini ancak idrar tahlilinde ki sonuçların ve kısaltmaların ne anlama geldiğini bilmediğini gözler önüne sermektedir. Bu nedenle bu yazımızda idrar tahli
Adetliyken İdrar Tahlili Yapılır Mı
Adetliyken İdrar Tahlili Yapılır Mı
Adetliyken İdrar Tahlili Yapılır Mı, Âdet döneminde idrar tahlili yaptırıp yaptıramamak genelde hastaların en sık sorduğu sorulardan biridir ve genellikle hastalar sadece adetli oldukları için doktora gitmeyi erteleyebilir. Bu konuda bilinçli olmak ö
İdrarın Koyu Sarı Olması
İdrarın Koyu Sarı Olması
İdrarın Koyu Sarı Olması, İdrar analizi, uzun yıllardır vücuttaki bilmediğimiz rahatsızlıkları,  ortaya çıkaran bir yöntem olmuştur. Vücutta sirkülasyon halindeki birçok madde ve fazla şeker, mantarlar, bakteriler ve proteinler sonunda idra
İlişki Sırasında İdrar Hissi
İlişki Sırasında İdrar Hissi
İlişki sırasında idrar hissi, genellikle kadınların g noktası adı verilen haz merkezinde yaşadığı bir durumdur. Birçok kadın cinsel ilişki esnasında bu histen dolayı fazlaca tedirginlik yaşar ve cinsel ilişkiyi yarıda bırakma yolunu tercih eder. Bu y
İdrarda Kan Pıhtısı
İdrarda Kan Pıhtısı
İdrarda kan pıhtısı; İdrarda kan pıhtılaşması ciddiye alınması gereken ve bazı durumlarda çeşitli sağlık sorunları meydana geldiğinin göstergesi gibidir. İdrar içerisinde bulunan kan için kullanılan tıbbi terim hematüridir. İdrarda oluşan kan pıhtısı
Bebeklerde İdrar Yapamama
Bebeklerde İdrar Yapamama
Bebeklerde idrar yapamama, gibi bir sorun bulunuyorsa, bebeklerin mutlaka böbrek reflüsü bakımında değerlendirilmesi gerekir. Bu ihmal edilirse böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. Böbreklerdeki idrar reflüsü bebeklerde en fazla görülen ürolojik soru

 

Hamilelikte İdrar Rengi
Bebeklerde İdrar Kokusu
İdrardan Sonra Kan Gelmesi
Sürekli İdrar Hissi
İlişki Sonrası İdrarda Yanma
İdrar Sonrası Yanma
İdrar Tahlili Değerleri
Adetliyken İdrar Tahlili Yapılır Mı
İdrarın Koyu Sarı Olması
İlişki Sırasında İdrar Hissi
İdrarda Kan Pıhtısı
Bebeklerde İdrar Yapamama
İdrarda Eritrosit Değeri Kaç Olmalı
Bebeklerde İdrarda Kan
Hamilelikte İdrar Yanması
Hamilelikte Koyu Renk İdrar
İdrarda Lökosit Yüksekliği
İdrar Yolu Kaşıntısı
İbrahim Saraçoğlu İdrar Yolu Enfeksiyonu
İdrarda Ph Yüksekliği
Turuncu İdrar
İdrarda Nitrit
İdrarda Eritrosit Yüksekliği
Erkeklerde Sık İdrara Çıkma
İdrar Yolu İltihabı Bel Ağrısı Yaparmı
İdrar Sondası
İdrarda Keton Çıkması
Gebelikte İdrar Kokusu
İdrar Sonrası Damlama
İdrar Yapamama

Popüler İçerik

İdrarda Eritrosit Değeri Kaç Olmalı

İdrarda Eritrosit Değeri Kaç Olmalı

İdrarda Eritrosit Değeri Kaç Olmalı, İdrar tahlili, idrardaki maddeleri değerlendirerek, idrar yolları enfeksiyonlarından, şeker hastalığına kadar bir

Bebeklerde İdrarda Kan

Bebeklerde İdrarda Kan

Bebeklerde İdrarda Kan, olduğunu düşünen anneler, bunu genellikle bebeğin bezinde oluşan koyu renkli ve genellikle kiremit, pembe gibi tonlarda olan l

Hamilelikte İdrar Yanması

Hamilelikte İdrar Yanması

Hamilelikte idrar yanması, idrar yapıldığında acı çekilmesine neden olan rahatsızlık olarak bilinir. Bunun değişik nedenleri olabilir. İdrarda yanma

Hamilelikte Koyu Renk İdrar

Hamilelikte Koyu Renk İdrar

Hamilelikte Koyu Renk İdrar, Hamilelikte idrar rengi bir çok önemli şeyin ilk belirtisi olabilir. Bu nedenle hamilelik boyunca idrar renginin ne renk

İdrarda Lökosit Yüksekliği

İdrarda Lökosit Yüksekliği

İdrarda Lökosit Yüksekliği; idrar yolu enfeksiyonu veya genital organ enfeksiyonları anlamına gelmektedir. İdrarda lökosit yüksekliği, gelişen enfeksi

İdrar Yolu Kaşıntısı

İdrar Yolu Kaşıntısı

İdrar Yolu Kaşıntısı, kadınlarda görülen mühim sıhhat sorunlarından biri de, idrar kısmında görülen kaşıntılardır. İdrar bölgesindeki kaşıntı, vajina

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir