part time kelimesinin türkçe karşılığı / Part-time ne demek? Part-time kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? - Mynet Eğitim

Part Time Kelimesinin Türkçe Karşılığı

part time kelimesinin türkçe karşılığı

Part-time ne demek? Part-time kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

TDK, Türk dili üzerine çe&#;itli amaçlar gütmektedir. Bu amaçlar&#;n içinde Türkçeyi ve dolay&#;s&#;yla Türk kelime hazinesini korumak da vard&#;r. TDK bu amaçlar için çe&#;itli Türkçele&#;tirme çal&#;&#;malar&#; yapmakta ve Türkçe kelimelerin anlamlar&#;n&#; ortaya koymaktad&#;r. Türkçe dil hazinesinde yer alan Part-time nedir? TDK’ye göre Part-time kelimesi ne anlama gelir?

Part-time Ne Demek? Part-time TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Part-time kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 1 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • Part-time kelimesinin kökeni &#;ngilizce dilidir.
  • Part-time kelimesinin &#;ngilizce dilindeki kar&#;&#;l&#;&#;&#; part-time &#;eklindedir.

Part-time TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. s&#;fat yar&#;m gün

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Part Time Ne Demek? İş Sekt&#;r&#;nde Part Time &#;alışmak Ne Anlama Gelir?

Haberin Devamı

Part Time Ne Demek?

 Doğrudan Türkçe karşılığı olarak part-time kelime grubu, ‘Yarı zamanlı’ anlamına gelmektedir. Bu durum daha çok kalıplaşmış olarak çalışma sektöründe kullanılmaktadır. Tabii yabancı ülkelerde İngilizce üzerinden de Herhangi bir durum adına yapılan yarı zamanlı çalışma olarak da öne çıkar. Ancak Türkçede iş sektörü üzerinden ele alınmakta ve kullanılmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere daha az çalışma kapsamında öne çıkan bir ifadeye sahiptir.

İş Sektöründe Part Time Çalışmak Ne Anlama Gelir?

 Şüphesiz Türkiye'de yabancı olarak en çok karşılaşılan kelimeler arasında part-time geliyor. Kanunda yer alan maddelere bağlı olarak part time; bir işçinin haftalık çalışma süresinin, tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan kişiye göre önemli miktarda daha az çalışması anlamına gelmektedir. Bu durum genel olarak sigorta olmadan gerçekleşir ve günün belli bir saat dilimini kapsar.

Haberin Devamı

 Elbette part-time olarak sigortalı şekilde de çalışma sistemi ön plana çıkıyor. Hatta kanun nezdinde part-time bile olsa mutlaka sigortalı bir çalışma gerçekleşmesi gerekmektedir. Günümüzde özel sektör üzerinden bu konuda birçok farklı alanda part time çalışma gerçekleşir. Bu çalışma öğrenciler ile beraber kendisine ek iş arayanlar için önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir