el açması yalancı su böreği / Su Böreği – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri

El Açması Yalancı Su Böreği

el açması yalancı su böreği

Su Böreği nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 28 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlasıNilay TulumTürk10 adımda su böreği, 60 dk, açma su böreği, el açması su böreği, ev yapımı su böreği, kolay su böreği, peynirli su böreği, pratik su böreği, Su böreği, su böreği açmak, su böreği nasıl yapılır, su böreği tarifi yufka, su böreği yapımı, su böreği yufkası, tepside su böreği, Börekler

Börekler Hamur İşleri 

Nilay Tulum Views

Porsiyon: KişilikHazırlık: 40 dkPişirme: 20 dk
Hiç Hoş değil!Eh işte!Güzel!Sevdim bunu!Harika! Harika!
( 83 oy 4,06/5)

Çetrefilli bir tarif olduğunu düşündüğünüzü biliyorum ama kesinlikle öyle değil :) 10 adımda nasıl evde su böreği yapabilirsiniz en ince ayrıntısına kadar sizler için yazdım.

Tereyağı ve sıvıyağı karışımını lezzet arttırmak için kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca isterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.

tepside su böreği

Çoğumuz için haftanın son iş gününde hafta sonu kahvaltıları yada ağırlayacağınız misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. gün önceden hazırlayarak buzdolabında saklayabilir ve servis etmeden hemen önce kızartabilirsiniz.

Su Böreği

Fotoğrafta gördüğünüz el Emine Teyze’nin eli kendisi bu işlerin piri :)

En güzel ev baklavası, en lezzetli su böreği ondan sorulur. Eee bende öğrencisi olarak fena değilim tabi ki :) Yakında ev yapımı cevizli baklava tarifimiz de geliyor.

Sevgiler…

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 adet yumurta (köy yumurtası tercih edebilirsiniz)
  • 1 su bardağı ılık su
  • su bardağı un
  • 1 tutam kaşığı tuz

İçi için:

  • gr. beyaz peynir (isteğe göre tam yağlı)
  • 1 küçük kase tereyağı ve sıvıyağ karışımı

Yufkalar için:

  • 4 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 litre soğuk su


Yapılışı:

  1. Tüm hamur mazlemelerini geniş bir yoğurma kabına alın. 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Kıvama gelen hamuru 8 bezeye ayırın.(Bezeler avucunuzun büyüklüğünde olacak)
  3. Daire şeklindeki fırın tepsisini sıvıyağ tereyağı karışımı ile yağlayın ve ilk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın.
  4. Geniş bir tencerede 4 litre suyu kaynatın, kaynayan suyun içine sıvıyağ ve tuzu ekleyin.
  5. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı kaynayan suda dakika kadar haşlayın.
  6. Spatula yardımıyla haşlanan yufkayı alın ve hemen diğer tencere içinde beklettiğiniz soğuk suya atın.
  7. Yufkayı yağladığınız tepsiye yerleştirin.Üzerine tereyağı karışımından yayın ve ufaladığınız beyaz peynirden serpin.
  8. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Son yufkayı yerleştirdikten sonra yufkaların üzerine hafifçe bastırarak düzeltin ve üzerine kalan tereyağlı karışımdan sürün.
  9. Tepsiyi ocağın büyük gözüne koyun, orta ateşte çevirerek önce ilk yüzünü sonra diğer yüzünü kızartın.
  10. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Etiketler: 10 adımda su böreği, 60 dk, açma su böreği, el açması su böreği, ev yapımı su böreği, kolay su böreği, peynirli su böreği, pratik su böreği, Su böreği, su böreği açmak, su böreği nasıl yapılır, su böreği tarifi yufka, su böreği yapımı, su böreği yufkası, tepside su böreği
Nilay Tulum

El a&#;ması su b&#;reği tarifi

  • Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat kadar dinlendirin.
  • Bu esnada tereyağını eritip ılınmasını bekleyin.
  • Maydanozu ince ince kıyıp peyniri rendeleyin ve karıştırın.
  • Büyük bir tencerede su kaynatın ve içine tereyağını ve tuzu ekleyin.
  • Bir başka büyük tencereye de soğuk su koyun.
  • Dinlenen hamuru 10 bezeye ayırın.
  • 30 santimetrelik fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın.
  • Bezelerden birini fırın tepsisinden biraz büyük olacak şekilde açın ve tepsinin tabanına yerleştirin.
  • Ardından 4 adet bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp birbirlerine yapışmayacak şekilde kenara alın.
  • Bu yufkaları tenceredeki sıcak suya batırıp dakika haşladıktan sonra çıkarıp soğuk suya batırın.
  • Soğuk sudan alıp temiz bir örtünün üzerinde suyunu çektirdikten sonra tepsiye yerleştirin.
  • Aralarını erittiğiniz tereyağıyla güzelce yağlayın.
  • 4 kat yufkanın üzerine peynirli maydanozlu karışımı serpiştirin.
  • Kalan hamurlardan 4 tanesini daha aynı şekilde açıp haşladıktan sonra tepsiye yerleştirin.
  • Kalan son hamuru da en alttaki yufka gibi haşlamadan en üste yayın.
  • Erittiğiniz tereyağından kalanı da en üste gezdirin ve böreğinizi ocağın üzerinde çevirerek pişmeye bırakın.
  • Bir tarafı kızardıktan sonra aynı büyüklükte bir başka tepsiye ters yüz ederek aktarın.
  • Diğer yüzünü de aynı şekilde ocağın üzerinde pişirip dilimledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Su Böreği Çeşitleri

Ülkemizde pek çok börek çeşidi bulunuyor. Ama ziyafet sofralarının vazgeçilmezi olan su böreğinin yeri ise her zaman ayrıdır. El açması börekler arasında önemli bir yere sahip olan su böreği, yumurta, sıvı yağ, un ve isteğe göre farklı iç harçları ile hazırlanan yumuşacık ve çok lezzetli bir börektir. Su böreği, yapılışına göre ikiye ayrılır. Bunlar ise,

Kolay Su Böreği: Orjinal su böreğinin aşamalarından çok daha az bir aşamaya sahip olan ve yalancı su böreği olarak da bilinen kolay bir börektir. Tadı orjinal su böreğini aratmayan bu enfes börek, ziyafet sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Orjinal Su Böreği: Yapımı zahmetli olsa da tadı ile buna değdiğini ispatlayan bir börek türüdür. Hem börekçilerin hem de ziyafet sofralarının vazgeçilmezi olan su böreği, en geleneksel böreklerimiz arasında yer alıyor.

Su Böreğinin Püf Noktaları

Su böreği, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en sevilen, kıymetli ve köklü bir lezzetimizdir. Özellikle de kalabalıkların bir masa etrafında buluştuğu, düğün, bayram gibi özel günlerde masanın olmazsa olmazları arasında yer alır. Aynı zamanda pek çok pastane ve börekçinin de menüsünde ilk sırada yer alıyor. Günümüzde maden suyu ile yapılan kolay su böreği tarifleri ortaya çıkmış olsa da böreğin orjinali oldukça zahmetlidir. Fakat bazı püf noktalarına dikkat ederek böreğin daha lezzetli ve pratik olmasını sağlayabilirsiniz.

Su böreğinin içinde kıyma ya da peynir olabilir. İsteğe göre maydanoz da eklenebilir. Fakat börek kıymalı olacaksa önceden kıymanın kavrulmuş olması gerekir. Peynirli su böreğinde ise, sadece sert beyaz peynir kullanılmalıdır. Dilerseniz içine kaşar peyniri, grevyer ya da bol yağlı eriyen peynir de koyabilirsiniz. Bu peynirler eridiği zaman böreğe enfes bir görünüm kazandırsa da börek soğuduğu zaman donarak böreğin tadını kaçırır. Böreğin yufkasında bol yumurta olması gerekir.

Geleneksel tariflerde 2 yufkaya 1 yumurta olarak hesap yapılır. Yumurta, yufkanın daha dayanıklı, esnek ve düzgün olmasını sağlar. Böylelikle yufka daha rahat açılır. Açılan yufkalar, tepsiye yerleştirilmeden önce sıcak su ile haşlanır. Hamurunda bol yumurta olması bu haşlama aşamasında hamurun dağılmasını önler. Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli detay ise, hamurun haşlanacağı suya bir miktar tuz eklenmesi gerektiğidir.

Suyun içinde tuz olmazsa hamurlar dağılabilir. Hamurlar haşlanırken onları çok hassas bir şekilde tutmanız gerekir. Su böreğinde dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus ise, bilinenin aksine su böreği fırında pişirilmez. Ocağın üstünde çevire çevire kısık ateşte yavaş bir şekilde pişmesi gerekir. Böreğin altı iyice kızardıktan sonra tepsi ile altı üste gelecek şekilde çevrilir ve diğer yüzü de aynı şekilde pişirilir.

Su Böreğini Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Su böreğinin lezzetli ve besleyici olması için hamurunda bol miktarda yumurta bulunması gerekir. Aynı zamanda böreğin içinde peynir kullanılacaksa sert peynir tercih edilmelidir. Kaşar ya da yumuşak peynir kullanıldığı zaman bunlar börek yeni piştiğinde güzel görünse de börek soğuduğu zaman donar ve böreğin tadını kaçırır.

Su Böreği Sunumları

Su böreği, başlı başına lezzetli ve enfes bir börek çeşididir. Bu nedenle yanına birkaç zeytin koyarak ya da sade bir şekilde servis yapabilirsiniz. Görseli ve tadı enfes olan su böreğinin ilgi çekici bir sunuma ihtiyacı yoktur.

Su Böreği Faydaları Var mıdır?

Pek çok beslenme çeşidinde olduğu gibi börek tüketiminde de seçilen ürünün önemi büyüktür. Sağlıklı ve besleyici bir böreğin yapımında taze ürünlerin kullanılması çok önemlidir. Böreğin içine konulan yumurta, peynir ve süt gibi ürünler vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılar. Makul bir oranda kalori ihtiyacını karşılarken vücuda enerji verir ve uzun süre tokluk hissi verir. İçinde vitamin bakımından zengin besinler bulunur. Aynı zamanda böreklerin üzerine dökülen çörek otu, yüzyıllardır pek çok hastalığa şifa olarak biliniyor. Böreklerin içinde A, H, C, B1, B2 ve B6 vitaminleri bulunur.

Su Böreği Kaç Kalori?

Su böreğinin gramında kalori, 1 porsiyonunda yani gramlık miktarında ise, kalori bulunur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir